Page 1

Lokaal

Sport

Special

Nieuwe sponsor voor de ‘Hel’

Con Zelo klopt Petten

Nieuws van de WVS

www.schagerweekblad.nl Uitgave van Holland Combinatie

Wie is de ‘Joker’?

Woensdag 18 februari 2009

Over ambities en de moeite om die te realiseren

In het Schager Weekblad van vorige week stond een foto met daarbij de vraag wie de 'Joker' was op die foto. Er is inmiddels al een flink aantal inzendingen (goede en foute) binnen, maar wie nog een gokje wil wagen, kan tot vrijdag 20 februari 12.00 uur een antwoord mailen naar redactie@schagerweekblad.nl Onder de inzenders met het goede antwoord, verloten wij een Senseo koffieapparaat.

Studio Noordholland speelt stuk over de keerzijde van een gezin

Vergunning

(J.Gr.)

Verdien tot 15% meer en een top auto!

Salarisadministrateurs. Assistent-Accountants. Assistent-ontrollers. (Assistent-) Administrateurs. Debiteurenbeheerders.

De cast van Studio noordholland, tijdens een repetitie voor De Keerzijde. Vooraan van links af Nico de Redelijkheid, Gertruud Keetman en Annet Meijering. Achteraan: Jan en Marjan Vredenburg. (Foto: Marc Moussault) REGIO - "Een gezin kan een gevangenis zijn. Dat hoering aan. vader, moeder, de zoon en pen we met dit stuk te laten zien", zegt Jos van Dijk, re- De Keerzijde gaat over ambi- beide dochters voor het eerst gisseur van het toneelgezelschap Studio noordholland. ties en de moeite die mensen sinds jaren weer eens in een Vandaar ook de titel van het nieuwste toneelstuk: 'De ondervinden die ambities ouderwetse familiesetting bijKeerzijde'. "Want het gaat over de keerzijde van wat waar te maken. Zo is de vaeen zijn. De kinderen zijn een 'normaal' gezin lijkt." De Keerzijde is zaterdag 21 der in het stuk - een rol van door de moeder opgeroepen en zondag 22 februari te zien in het Scagontheater aan Jan Vredenburg - een politinaar het eiland te komen, omde Buiskoolstraat te Schagen. cus die de middelmaat niet dat het met vader niet goed ontstijgt; zijn echtgenote gaat. Een van de twee doch"Ik wilde dit keer eens niet Marjan speelt de moeder, een ters draagt al jaren een groot ling vervolgens als het ware een toneelstuk uit de boeken- zittend aan tafel schrijvend, actrice die het ook niet heeft geheim bij zich over haar vakast trekken", vertelt Van gemaakt. Met name pa en ma der, waarvan de anderen geen schrappend en schavend tot Dijk. "Dus heb ik zelf een spiegelen zich aan elkaar, en weet hebben... stand. stuk geschreven, deels gebadat heeft op beiden een verNico de Redelijkheid: "Het is Ironie seerd op dingen die ik vanuit nietigende uitwerking. "Iewel heel bijzonder om zó sa"Er zit een stevige portie iromijn eigen leven herkende." dereen moet keuzes maken in men aan een stuk te werken. nie in het stuk", aldus Nico In nauwe samenwerking met het leven. Dat geldt ook voor Ik bedoel, toen we eraan bede spelers Marjan en Jan Vre- de Redelijkheid. "En mensen de personages in De Keerzijgonnen wisten we niet eens die dat aanvoelen zullen daar denburg, Gertruud Keetman, de", vertelt Jos van Dijk. "En hoe het verhaal afliep!" De best om kunnen lachen, al is Nico de Redelijkheid en Van dat heeft consequenties..." Keerzijde is zaterdag 21 en het geen stuk om te bulderen Dijks levenspartner Annet Gertruud Keetman: "Ambizondag 22 februari te zien in van de lach" vult Annet Meij- ties die niet worden waargeMeijering kwam de voorstelhet Scagontheater; 4 en 5 maakt. Ook dat blijft niet april wordt het gespeeld in zonder gevolgen. Zo komt De Kunst in Alkmaar en 10 een aantal keerzijdes binnen april in Het Pakhuis in het gezin voorbij." Hoorn. Voor de voorstellingen in Schagen zijn kaarten De voorlichtingsrubriek van de gemeente Geheim te koop en te reserveren bij staat elders in het weekblad De Keerzijde speelt zich af Techador in het Makado Cenop een waddeneiland, waar trum (0224-297119).

Altijd direct bij je in de buurt. Bel gratis 0800–876 3666 of kijk op wr.nl

OPRUIMING

tot 75% korting Schmalz Damesmode Zie advertentie elders in de krant

INDESIT 1400 TOEREN WASAUTOMAAT

Regelbare centrifuge, 5 kilo en spoelstop.

299,-

Geen verkoop aan handelaren en max. 1 pp. Geldig van 17 februari t/m 24 februari 2009

Gemeenten verlenen of weigeren vergunningen. Aan een camping die wil uitbreiden bijvoorbeeld. Het opstellen van een vergunning vereist ambtelijke nauwkeurigheid. Alleen al als feitelijke gegevens niet kloppen, wendt een belanghebbende burger met bezwaren zich met succes tot de rechter. En staat de gemeente in z’n hemd. Harenkarspel bouwt de laatste jaren een negatieve reputatie op met z’n vergunningenbeleid. Zowel de juistheid van feitelijkheden als de validiteit van beleidsoverwegingen blijkt bij rechterlijke toetsing onder de maat. Terwijl wethouder De Groot zich nota bene verzekerd weet van de aanwezigheid ener juriste in zijn medewerkerskorps. Gemeentelijk gehannes en geldverspilling, ten koste van betrokken burgers.

‘Groene vrijwilligers’ SCHAGEN - Het duurt nog even voor het voorjaar begint. Met de komst van het voorjaar begint ook het tuinseizoen. Heerlijk! zullen de meeste mensen denken. Weer lekker in de tuin aan de slag. Maar wat nou als je wel heel erg geniet van je tuin, maar het onderhoudswerk eigenlijk niet meer zelf kunt doen? Dan zal iemand een helpende hand moeten uitsteken. Wonen Plus Welzijn biedt praktische dienstverlening zodat men zo lang mogelijk in eigen huis kan blijven wonen. Geïnteresseerden kunnen voor tuinonderhoud, klussen, administratieve ondersteuning etc. een beroep doen op Wonen Plus Welzijn. De abonnee belt naar het servicepunt en daar wordt geregeld dat er een vrijwilliger de klus uitvoert. Dit zijn klussen die ongeveer een uur duren. Wonen Plus Welzijn heeft een aantal enthousiaste vrijwilligers die dit werk doet. Omdat de vraag naar tuinonderhoud toeneemt, is men op zoek naar “tuinmannen of vrouwen”, zoals schoffelen, maaien, of een struikje snoeien. Voor eenieder die van tuinieren houdt en graag daarin iets voor een ander wil betekenen, Wonen Plus Welzijn doet een oproep. Aanmelden bij Wonen Plus Welzijn (0224272880 ’s morgens van 9.00 tot 12.00 uur). Vrijwilligers kunnen ook gratis een snoeien groencursus volgen.

Drank Kees lustte graag een borreltje maar stonk soms van de drank, z’n vrouw had deer een hekel an dat gaf een hoop gejank. Ze zee: “Al gaan je doôd kom je bai Petrus an de deur, die leit je d’r beslist niet in as je den weer zo meur!” Maar Piet zee: “Moid, dat heb gien last, d’r valt niks te verliezen, wie doôd is heb ze leste asem toch al lang uitbliezen! SIEM DE HAAN (www.siemdehaan.nl)

Gulden

ACTIE

Kijk op www.bcc.nl voor de dichtstbijzijnde winkel of bestel online

Zie advertentie elders in de krant


SWB.530.3

Kitty, Mariska en Esther SCHAGEN - In het programma 'Met de deur Open' op Streekradio Schagen FM zijn zondag 22 februari Mariska van der Kogel en Esther Hoek van Schagens Harmonie te gast. Schagens Harmonie bestaat dit jaar 140 jaar en is de oudste muziekvereniging boven het Noordzeekanaal. Op dit moment heeft de vereniging zo'n 60 enthousiaste leden. Het orkest heeft het hele jaar door een breed scala aan activiteiten. Naast het voorjaarsconcert en een aantal koffieconcerten zoals het Nieuwjaarsconcert speelt het orkest ook bij officiële gelegenheden en neemt het deel aan diverse festivals. Het repertoire van Schagens Harmonie omvat vele muziekgenres: van klassiek tot pop en van blues tot musical- en filmmuziek. Elke woensdagavond wordt onder leiding van dirigent Esther Hoek gerepeteerd. Presentator Kitty Mertz praat met Mariska van der Kogel en Esther Hoek over de geschiedenis van Schagens Harmonie en over hun betrokkenheid bij de vereniging. De muziek die u in het programma hoort is de keuze van Mariska en Esther en de techniek is in handen van Hans van den Hoeven. ' Met de deur Open' is van 10.00 - 12.00 uur te beluisteren op de kabel via 96.5, in de ether via 107.7, achter de beeldkrant via kanaal S12+ en digitaal via kanaal 950 en via www.schagenfm.nl

www.schagerweekblad.nl Verschijnt iedere woensdag huis aan huis in Schagen, Barsingerhorn, Burgerbrug, Burger vlotbrug, Callantsoog, Dirkshorn, Stroet, ’t Rijpje, Haringhuizen, Kolhorn, Kreileroord, Lutjewinkel, Middenmeer, Moerbeek, Nieuwe Niedorp, Petten, Schagerbrug, St. Maartensbrug, St. Maartensvlotbrug, Valkkoog, Slootdorp, De Stolpen, Tuitjenhorn, Eenigenburg, ’t Veld, Kampen, Warmenhuizen, Weel, Waarland, Wieringerwerf, Winkel, ’t Zand en Zijdewind

18 februari 2009

Staalbedrijf Wijnker Van Lint:

Nieuwe hoofdsponsor voor ‘Hel van het Noorden’

Ad de Klerk, Lan Tran van Wijnker Van Lint en coördinator Co Wiskerke: blij met elkaar... (Foto: Marc Moussault)

SCHAGEN - De wegcommissies van atletiekvereniging TAS'82 uit Schagen en SV Noordkop uit Den Helder zijn er weer helemaal klaar voor: de 'Hel van het Noorden'. Ze hebben gezamenlijk de laatste vergadering afgelopen week gehouden om de laatste puntjes op de i te plaatsen. De loop Den Helder-Schagen kan op zondag 1 maart voor de 14e keer vlekkeloos van start gaan. Dit alles wordt jaarlijks mogelijk gemaakt door een aantal hoofdsponsors en sub-sponsoren. Kortgeleden is er weer een nieuwe hoofdsponsor bijgekomen: Wijnker Van Lint Staalbouwers, gevestigd aan de Zijperweg 8 te Schagen. Co Wiskerke, coördinator wegwedstrijd TAS'82 en Ad de klerk, perschef van TAS'82 tekenden afgelopen

week samen met afgevaardigden van P&O van Wijnker Van Lint en pr-medewerker Lan Tran tekende tot ieders volle tevredenheid het jaarcontract. Wijnker Van Lint Staalbouwers is een staalconstructiebedrijf, gevestigd in Schagen. Het bedrijf heeft een uitstekende repuatie in de staalwereld. Ad de Klerk: "Beide verenigingen zijn hiermee weer bijzonder blij, omdat het zonder sponsoring onmogelijk is om zo'n sportevenement te laten slagen.

Steeds meer lopers/sters uit de hele Noordkop en van ver daarbuiten melden zich voor deze mooie wegklassieker." Voorinschrijven voor deze wedstrijd is mogelijk, zowel voor de individuele- als voor de estafetteloop, tot zondag 22 februari 24.00 uur via de website www.noordkopatletiek.nl onder vermelding van: naam + voornaam, geboortedatum, man/vrouw, evt. vereniging, evt. licentienummer en evt. e-mailadres plus busvervoer naar start ja/nee. Betaling geschiedt bij het afhalen van de startnummers. Op 1 maart behoeven de voorinschrijvers niet te dringen, want hun startnummers worden bij het inschrijfbureau te Den Helder klaargelegd.

‘Groenland en Noorderlicht’ als onderwerp dialezing

Beste Sjaak, Vrouwen houden de maatschappij overeind. Ze baren kinderen, voeden ze op, bestieren het gezinsbudget en kiezen de inrichting van het huis. Beslissen of een nieuw huis wordt gekocht, en of de auto nog een jaar meegaat. Geven de doorslag bij de schoolkeuze van de kinderen, of als hun partner twijfelt of hij een andere baan moet nemen. Heur relationele vaardigheid garandeert dat heur echtgenoot telkens het idee heeft dat zijn voorkeur beslissend is geweest. Het beste wat een man kan overkomen, is een grote jongen worden in een huis vol vrouwen. Ik had me voorgenomen hier geen namen te noemen, maar neem nou onderwijsgoeroe J.K. Opgevoed door een vrouw en vier dochters. Hij moet regelmatig de wanhoop nabij zijn geweest, maar is dankzij het overweldigende matriarchale regime een van de aardigste kerels geworden die ik ken. Komen we bij hét pijnpunt voor ons kerels: vrouwen vormen het slimme geslacht. Alleen omdat het bij de holenmens in de oertijd de gewoonte was dat de man uit jagen ging, zitten wij nu met een man als minister-president opgescheept. Die het zogenaamd te druk heeft om zijn Bianca te vergezellen naar de Huishoudbeurs in de Amsterdamse RAI. Kom me komende zaterdag om half tien ophalen, collega. M. heeft me haar twee vrijkaarten gegeven. Scheelt ons mooi 33 euri 90.

Goede Jack, Om het maar eens op z'n West-Fries te zeggen: ik ben opgegroeid in een gezin met vier joôs, waarvan drie moid. Met een vader die vaak op zee verkeerde, marineman immers, was ik de enige man in huis en in die rol heb ik menig robbertje moeten vechten met zusters en moeder, zowel in verbale als zelfs fysieke zin. Want als het ging om m'n gelijk te halen, ging geen zee me te hoog. Nee, ik heb er geen trauma aan overgehouden. Toen ik eenmaal in de omstandigheid kwam te verkeren dat ik als alleenstaande ouder voor twee opgroeiende puberdochters diende te zorgen, kon ik putten uit een schat aan eigen jeugdervaring en dat heeft zowel mijzelf als mijn twee peulen geen windeieren gelegd. Denk ik. Als huisman heb je overigens allerlei privileges! Neem nou een bezoek aan de Huishoudbeurs: zonder enig geklier van portiers of kaartjesknippers schoof ik in die jaren een aantal malen de deuren van de RAI door, op weg naar allerlei zaken die vrouwen in dat huishoudelijk Shangri-La plegen aan te treffen. Het enige dat ik entreewijs gesproken moest laten zien als bewijsstuk was mijn abonneenummer waar het de Libelle en de Margriet betrof. Het waren inspirerende bezoeken; behangen met tassen vol domestic parafernalia keerde ik huiswaarts. Ik wens jou en onderwijsgoeroe J.K. zaterdag een heerlijke dag in de RAI!

Groeten, Jack.

Groeten, Sjaak.

Linteloo in Andijk

Oplage: 30.500 Adres Smidsweg 59, 1761 BH Anna Paulowna. Postbus 18, 1760 AA Anna Paulowna Telefoon: (0223) 65 00 18 Fax verkoop: (0223) 65 00 11 Fax redactie: (0223) 65 00 12 Redactie redactie@schagerweekblad.nl

PoleSpirit Trans Groenland is een highdefinition multimedia experience op een 16:9 breedbeeldscherm met schitterende fotografie, huiveringwekkend videobeeld, muziek en live commentaar.

design Henk Vos

Verkoop verkoop@schagerweekblad.nl

Geen krant gehad? Meld uw klacht op www.schagerweekblad.nl of bel: (0223) 65 00 18 Schagerweekblad is een uitgave van:

PETTEN - Wie altijd al meer heeft willen weten over Groenland en het Noorderlicht kan woensdag 25 februari terecht in Het Cultureel Centrum te Petten. InterArt Petten heeft voor deze avond avonturier, auteur en fotograaf Jolanda Lin-

schooten uitgenodigd. In deze opmerkelijke multimedia-presentatie neemt Jolanda Linschooten u mee over Groenland, haar verhaal wordt ondersteund door film, muziek en fotografie. Polespirit Trans Groenland vormt een inspiratiebron voor iedereen die in wilde natuur naar

zingeving zoekt en is tevens een eerbetoon aan de noordelijke wildernis. Aanvangstijd is 20.00uur en een kaartje kost 6 euro. Haar fotoverhalenboek 'Poollicht' is genomineerd voor shortlist van de Bob den Uylprijs als beste reisboek van 2007. Kijk op www.OutdoorFoto.nl.

Met de bankelementen Matu is iedere denkbare opstelling mogelijk.

de topmerken onder één dak • ARCO • ARTIFORT • BERT PLANTAGIE • BRUHL • CLOAK • DANCA • DUTCH ORIGINALS • FATBOY • FSM • GAASBEEK • GELDERLAND • HARVINK • INTERSTAR • LABEL • LEOLUX • LINTELOO • MACHALKE • METAFORM • MODUSS • MONTIS • TONELLI • TOPFORM • VAN ROSSUM

Dijkweg 50,1619 HC Andijk, tel. 0228-591537. A7 afsl. N302, afsl. Andijk. Maandag gesloten, donderdag koopavond. www.mobielinterieur.nl


SWB.530.3

Kitty, Mariska en Esther SCHAGEN - In het programma 'Met de deur Open' op Streekradio Schagen FM zijn zondag 22 februari Mariska van der Kogel en Esther Hoek van Schagens Harmonie te gast. Schagens Harmonie bestaat dit jaar 140 jaar en is de oudste muziekvereniging boven het Noordzeekanaal. Op dit moment heeft de vereniging zo'n 60 enthousiaste leden. Het orkest heeft het hele jaar door een breed scala aan activiteiten. Naast het voorjaarsconcert en een aantal koffieconcerten zoals het Nieuwjaarsconcert speelt het orkest ook bij officiële gelegenheden en neemt het deel aan diverse festivals. Het repertoire van Schagens Harmonie omvat vele muziekgenres: van klassiek tot pop en van blues tot musical- en filmmuziek. Elke woensdagavond wordt onder leiding van dirigent Esther Hoek gerepeteerd. Presentator Kitty Mertz praat met Mariska van der Kogel en Esther Hoek over de geschiedenis van Schagens Harmonie en over hun betrokkenheid bij de vereniging. De muziek die u in het programma hoort is de keuze van Mariska en Esther en de techniek is in handen van Hans van den Hoeven. ' Met de deur Open' is van 10.00 - 12.00 uur te beluisteren op de kabel via 96.5, in de ether via 107.7, achter de beeldkrant via kanaal S12+ en digitaal via kanaal 950 en via www.schagenfm.nl

www.schagerweekblad.nl Verschijnt iedere woensdag huis aan huis in Schagen, Barsingerhorn, Burgerbrug, Burger vlotbrug, Callantsoog, Dirkshorn, Stroet, ’t Rijpje, Haringhuizen, Kolhorn, Kreileroord, Lutjewinkel, Middenmeer, Moerbeek, Nieuwe Niedorp, Petten, Schagerbrug, St. Maartensbrug, St. Maartensvlotbrug, Valkkoog, Slootdorp, De Stolpen, Tuitjenhorn, Eenigenburg, ’t Veld, Kampen, Warmenhuizen, Weel, Waarland, Wieringerwerf, Winkel, ’t Zand en Zijdewind

18 februari 2009

Staalbedrijf Wijnker Van Lint:

Nieuwe hoofdsponsor voor ‘Hel van het Noorden’

Ad de Klerk, Lan Tran van Wijnker Van Lint en coördinator Co Wiskerke: blij met elkaar... (Foto: Marc Moussault)

SCHAGEN - De wegcommissies van atletiekvereniging TAS'82 uit Schagen en SV Noordkop uit Den Helder zijn er weer helemaal klaar voor: de 'Hel van het Noorden'. Ze hebben gezamenlijk de laatste vergadering afgelopen week gehouden om de laatste puntjes op de i te plaatsen. De loop Den Helder-Schagen kan op zondag 1 maart voor de 14e keer vlekkeloos van start gaan. Dit alles wordt jaarlijks mogelijk gemaakt door een aantal hoofdsponsors en sub-sponsoren. Kortgeleden is er weer een nieuwe hoofdsponsor bijgekomen: Wijnker Van Lint Staalbouwers, gevestigd aan de Zijperweg 8 te Schagen. Co Wiskerke, coördinator wegwedstrijd TAS'82 en Ad de klerk, perschef van TAS'82 tekenden afgelopen

week samen met afgevaardigden van P&O van Wijnker Van Lint en pr-medewerker Lan Tran tekende tot ieders volle tevredenheid het jaarcontract. Wijnker Van Lint Staalbouwers is een staalconstructiebedrijf, gevestigd in Schagen. Het bedrijf heeft een uitstekende repuatie in de staalwereld. Ad de Klerk: "Beide verenigingen zijn hiermee weer bijzonder blij, omdat het zonder sponsoring onmogelijk is om zo'n sportevenement te laten slagen.

Steeds meer lopers/sters uit de hele Noordkop en van ver daarbuiten melden zich voor deze mooie wegklassieker." Voorinschrijven voor deze wedstrijd is mogelijk, zowel voor de individuele- als voor de estafetteloop, tot zondag 22 februari 24.00 uur via de website www.noordkopatletiek.nl onder vermelding van: naam + voornaam, geboortedatum, man/vrouw, evt. vereniging, evt. licentienummer en evt. e-mailadres plus busvervoer naar start ja/nee. Betaling geschiedt bij het afhalen van de startnummers. Op 1 maart behoeven de voorinschrijvers niet te dringen, want hun startnummers worden bij het inschrijfbureau te Den Helder klaargelegd.

‘Groenland en Noorderlicht’ als onderwerp dialezing

Beste Sjaak, Vrouwen houden de maatschappij overeind. Ze baren kinderen, voeden ze op, bestieren het gezinsbudget en kiezen de inrichting van het huis. Beslissen of een nieuw huis wordt gekocht, en of de auto nog een jaar meegaat. Geven de doorslag bij de schoolkeuze van de kinderen, of als hun partner twijfelt of hij een andere baan moet nemen. Heur relationele vaardigheid garandeert dat heur echtgenoot telkens het idee heeft dat zijn voorkeur beslissend is geweest. Het beste wat een man kan overkomen, is een grote jongen worden in een huis vol vrouwen. Ik had me voorgenomen hier geen namen te noemen, maar neem nou onderwijsgoeroe J.K. Opgevoed door een vrouw en vier dochters. Hij moet regelmatig de wanhoop nabij zijn geweest, maar is dankzij het overweldigende matriarchale regime een van de aardigste kerels geworden die ik ken. Komen we bij hét pijnpunt voor ons kerels: vrouwen vormen het slimme geslacht. Alleen omdat het bij de holenmens in de oertijd de gewoonte was dat de man uit jagen ging, zitten wij nu met een man als minister-president opgescheept. Die het zogenaamd te druk heeft om zijn Bianca te vergezellen naar de Huishoudbeurs in de Amsterdamse RAI. Kom me komende zaterdag om half tien ophalen, collega. M. heeft me haar twee vrijkaarten gegeven. Scheelt ons mooi 33 euri 90.

Goede Jack, Om het maar eens op z'n West-Fries te zeggen: ik ben opgegroeid in een gezin met vier joôs, waarvan drie moid. Met een vader die vaak op zee verkeerde, marineman immers, was ik de enige man in huis en in die rol heb ik menig robbertje moeten vechten met zusters en moeder, zowel in verbale als zelfs fysieke zin. Want als het ging om m'n gelijk te halen, ging geen zee me te hoog. Nee, ik heb er geen trauma aan overgehouden. Toen ik eenmaal in de omstandigheid kwam te verkeren dat ik als alleenstaande ouder voor twee opgroeiende puberdochters diende te zorgen, kon ik putten uit een schat aan eigen jeugdervaring en dat heeft zowel mijzelf als mijn twee peulen geen windeieren gelegd. Denk ik. Als huisman heb je overigens allerlei privileges! Neem nou een bezoek aan de Huishoudbeurs: zonder enig geklier van portiers of kaartjesknippers schoof ik in die jaren een aantal malen de deuren van de RAI door, op weg naar allerlei zaken die vrouwen in dat huishoudelijk Shangri-La plegen aan te treffen. Het enige dat ik entreewijs gesproken moest laten zien als bewijsstuk was mijn abonneenummer waar het de Libelle en de Margriet betrof. Het waren inspirerende bezoeken; behangen met tassen vol domestic parafernalia keerde ik huiswaarts. Ik wens jou en onderwijsgoeroe J.K. zaterdag een heerlijke dag in de RAI!

Groeten, Jack.

Groeten, Sjaak.

Linteloo in Andijk

Oplage: 30.500 Adres Smidsweg 59, 1761 BH Anna Paulowna. Postbus 18, 1760 AA Anna Paulowna Telefoon: (0223) 65 00 18 Fax verkoop: (0223) 65 00 11 Fax redactie: (0223) 65 00 12 Redactie redactie@schagerweekblad.nl

PoleSpirit Trans Groenland is een highdefinition multimedia experience op een 16:9 breedbeeldscherm met schitterende fotografie, huiveringwekkend videobeeld, muziek en live commentaar.

design Henk Vos

Verkoop verkoop@schagerweekblad.nl

Geen krant gehad? Meld uw klacht op www.schagerweekblad.nl of bel: (0223) 65 00 18 Schagerweekblad is een uitgave van:

PETTEN - Wie altijd al meer heeft willen weten over Groenland en het Noorderlicht kan woensdag 25 februari terecht in Het Cultureel Centrum te Petten. InterArt Petten heeft voor deze avond avonturier, auteur en fotograaf Jolanda Lin-

schooten uitgenodigd. In deze opmerkelijke multimedia-presentatie neemt Jolanda Linschooten u mee over Groenland, haar verhaal wordt ondersteund door film, muziek en fotografie. Polespirit Trans Groenland vormt een inspiratiebron voor iedereen die in wilde natuur naar

zingeving zoekt en is tevens een eerbetoon aan de noordelijke wildernis. Aanvangstijd is 20.00uur en een kaartje kost 6 euro. Haar fotoverhalenboek 'Poollicht' is genomineerd voor shortlist van de Bob den Uylprijs als beste reisboek van 2007. Kijk op www.OutdoorFoto.nl.

Met de bankelementen Matu is iedere denkbare opstelling mogelijk.

de topmerken onder één dak • ARCO • ARTIFORT • BERT PLANTAGIE • BRUHL • CLOAK • DANCA • DUTCH ORIGINALS • FATBOY • FSM • GAASBEEK • GELDERLAND • HARVINK • INTERSTAR • LABEL • LEOLUX • LINTELOO • MACHALKE • METAFORM • MODUSS • MONTIS • TONELLI • TOPFORM • VAN ROSSUM

Dijkweg 50,1619 HC Andijk, tel. 0228-591537. A7 afsl. N302, afsl. Andijk. Maandag gesloten, donderdag koopavond. www.mobielinterieur.nl


18 februari 2009

SWB.530.2

20% € 10.- per gram voor oud goud in tegoed

Computerhulp aan huis

INRUIL ACTIE OUD GOUD

Uw computer is traag, uw computer start niet meer en hoe sluit je dat internet ook alweer aan ?? Geen nood onze professionele monteurs komen bij u aan huis voor elk computerprobleem

30% 50%

Bel gratis voor onze tarieven of kijk op onze website

www.pcmonteurnodig.nl

Op aangegeven artikelen

Afspraak ? Bel gratis: 0800 - 2252252

NOUVEAU

Nieuwstraat 1a, Schagen, Tel. 0224-298549 http://www.juweliershuis-nouveau.nl

WINNAAR VERKIEZING SLAGERIJ VAN HET JAAR 2007!

Zuurkool en veel meer

Geen lekkerder kost dan Hollandse kost. Dat geldt al helemaal voor ons zoet-zuurkoolrolletje van varkensschnitzel met katenspek, zuurkool, ananas en een beetje mosterd voor de smaak. Dat is zuurkool met een hoop smaakvolle extra’s! Logisch, want bij de Keurslager mag het altijd iets meer zijn.

heel kilo slechts

95

8.

50

GEHAKT R E D N U R R E G HEERLIJK MA 95 et cijfer Bekroond m

5.

10 heel kilo

ORST + 100 gram GRILLW ADEN SPEK 100 gram GEBR

Bij aankoop van RHAM 150 gram ACHTE

GRATIS ORST STUKJE LEVERW

00

2.

SAMEN SLECHTS

200 gram, van 3,25 voor

Zoet zuurkoolrolletje

1.

100 gram

1.

100 gram

Iedere dag vanaf 16.00 uur exclusief bij Keurslager Arie Klaver:

met slagersrookworst

Een DAGMENU

3

95

voor

per portie

Makado 75 1741 JA SCHAGEN Tel. 0224 - 212044

10

Slage vader rs van op zoo ns!

6

Erwtensoep Rijkelijk gevuld Ook om mee te nemen

1.85

per beker

Pistolet gehaktbal

1.85

SLAGERSHAMBURGERDAG BROODJE HAMBURGER

1.50

Aanbiedingen geldig op do. 19, vr. 20 en za. 21 februari a.s.

SOEP V/D WEEK

SLAGERSKROKETTENDAG

slechts

2.00 2.00

3.95

per portie

Vrijdag

BROODJE KROKET

2.95

Makadocentrum 106, Schagen Telefoon 0224 - 21 42 15

Boerenkool

Donderdag van 100% rundvlees

250 gram, van 2.50 voor

MAALTIJD V/D WEEK

per stuk

Dagelijks vers en warm uit onze reuzenpan

Gezondheidsmix

75

PISTOLET V/D WEEK

39

250 gram, van 2.50 voor

Varkensschnitzel, gevuld met een mengsel van katenspek, zuurkool en ananas, op smaak gebracht met mosterd

van 250 gram

IAAL C E P S E D A L A S KRAB

Pindarotsjes melk en puur

SPECIALITEIT V/D WEEK

5.

4 stuks

Macadamia mix

eventueel met gebakken uien

slechts

2.00

OPENINGSTIJDEN: Maandag van 11.00 tot 19.00 uur Dinsdag t/m donderdag van 8.30 tot 19.00 uur Vrijdag van 8.30 tot 21.00 uur Zaterdag van 8.30 tot 17.00 uur

Bezoek ook eens onze website: www.klaverschagen.keurslager.nl

Aanbiedingen geldig t/m zaterdag 21 februari a.s.

HANDGEKNOOPTE ES HAASFILETROLLAD

HOUTHAKKERSTEAKS

SUPERAANBIEDINGEN

Chronische ziekte? Beperking? Handicap? Ondersteuning bij belastingaangifte nodig? MEE Noordwest-Holland biedt gratis ondersteuning bij het invullen van de belastingaangifte. Bel voor een afspraak met 0900 – 999 8888 of kijk op onze website (www.meenwh.nl) voor meer informatie. MEE Noordwest-Holland Ondersteuning bij leven met een beperking


SWB.530.5

18 februari 2009


18 februari 2009

SWB.530.42

Wij zoeken jou dus kijk wat Quality Contacts te bieden heeft!

Uw beddenspecialist aan hUis! Lattenbodem met 7-zone pocketveermatras 20 cm dik (hollands fabrikaat, extra solide uitgevoerd) DreamvalueÂŽ betaalbaar slapen!

Quality Contacts is een modern contactcenter, gevestigd in Schagen. Een bedrijf waar de medewerkers specialisten zijn in het verzorgen van klantcontacten, zowel in- als outbound. Onze bedrijfscultuur kan worden omschreven als ambitieus, sfeervol & professioneel. De dienstverlening van onze organisatie groeit. Wegens deze groei hebben wij extra bedrijfsruimte ingericht en zijn wij per direct op zoek naar:

Contactcenter medewerker (m/v)

2eset halve prijs

12-40 uur per week

Als contactcenter medewerker ben je klantvriendelijk en heb je oog voor kansen. Met jouw communicatieve vaardigheden weet jij goed te verwoorden waar onze opdrachtgever voor staat. Jouw inlevingsvermogen, normen en waarden en jouw vermogen om goed te luisteren, zorgen ervoor dat jij een prima relatie met de klant creĂŤert. Als contactcenter medewerker zorg jij er dus voor dat de klant goed geĂŻnformeerd wordt en graag met jou in zee gaat.

Helpdeskmedewerker dag- en nachtdiensten (m/v)

• Altijd de laagste prijs • 14 dagen uitprobeerservice • Uw oude bed nemen wij kosteloos mee retour Vaste uitvoering 1 set v.a. 248,2 sets v.a. 372,-

20 uur per week

De Dijken 19 • 1747 EE Tuitjenhorn (geen showroom)

Triple Meat & Specials te Julianadorp is op zoek naar een O.g./woonr. enthousiaste Leerling slager t.h.a.binnenland m/v die met ons mee wil groeien. Leuke werksfeer en goede voorwaarden. Sollicitaties of inlichtingen via Castricum t.h. kamer. Alle primartijn@triplemeat.nl of 0223- vacy, internet, tv. eigen keuk. enz. 06-15965973. 641112.

Wij bieden jou: Een prettige werksfeer, exibele werktijden, naar het werk zonder ďŹ le, diverse doorgroeimogelijkheden en nog veel meer. Voor meer informatie kan je kijken op www.QualityContacts.nl en/of kan je contact opnemen met onze HRM afdeling op het nummer 0224-224224. Om direct te solliciteren kan je je motivatie en cv mailen of opsturen naar: personeel@qualitycontacts.nl, Quality Contacts BV, Postbus 344, 1740 AH Schagen.

www.QualityContacts.nl | personeel@qualitycontacts.nl

Divers personeel gevraagd

Aan de slag met Randstad Inhouse Services Voor Smiths in Broek op Langedijk zoeken wij ft heftruckchauffeurs m/v. Heb je een vakdiploma en ervaring? Bel dan Randstad Inhouse Services, op 0226-450450.

Electrische uitvoering 1 set v.a. 448,2 sets v.a. 672,-

Bel voor een gratis demo bij u thuis 0224 - 71 23 00 of kijk op www.bedmobiel.nl

Wij zijn op zoek naar technisch onderlegde medewerkers die voor een relatie van ons de inkomende telefoongesprekken, e-mail berichten afhandelen en zorg dragen voor de opvolging van openstaande incidenten en cases. Voor deze functie vragen wij een ruime beschikbaarheid en exibiliteit.

Divers personeel gevraagd

Handverstelbaar 1 set v.a. 278,2 sets v.a. 417,-

Triple Meat & specials te Julianadorp is op zoek naar enthousiaste studenten (m/v) die in het bezit zijn van rijbewijs B voor werkzaamheden op zaterdag en in vakanties. Sollicitaties of informatie via martijn@triplemeat.nl of 0223641112

Problemen met je baan in de bouw? Start nu je eigen klusbedrijf! We barsten van het werk dus neem contact op Baangarantie! voor WW, WAO wat we voor jou kunnen doen. snel op en Wajongers 0206077862 Kijk www.werkweg.nl 0226450162 www.eigenbedrijf.klussenier.nl

O.g. woonruimte t.h. gevr. Te huur gevraagd woonhuizen, appartementen, etages en kamers. Voor info 0725115615 of 0251-263000.

Verz., hypotheken, geldzaken

Onderhoud en reparaties Voor al uw Schilder-Wit- en Behangwerk. Tevens alle soorten glas. Gratis prijsopgave. Gerritsen 0226-422710 / 072-5723100. Nu gratis staatslot bij opdracht. A.A.H.REPARATIE Wasmachine tot espresso. Geen voorrijkosten! Snel-vakkundiggarantie. Vooraf prijsopgave. 0224-722105

MINI-LENING: â‚Ź100 t/m â‚Ź500 Snel een Voorschotje binnen 10 min? Sms INFO naar 7272 of kijk op www.voorschotje.nl SENIORENHYPOTHEEK.NL Geen lasten, wel inkomen. 072-5115615 / 0251-263000 Autoverzekeringen v.a. â‚Ź 4,45 per maand, Bel: 026-3709970, Zie: www.beterverzekeren.nl

De Ford bedrijfswagendealer

Mooi en fit

B&K Autocentrum

BEAUTY HAMMAM DAG Dames sauna voor meer info! www.saunaheerhugowaard.nl. Tel: 072-5717113.

Witte Paal 6-8 - Schagen Tel. 0224-274128

1-daagse theoriecursus in Den Helder en Anna Paulowna voor â‚Ź32,50 www.rijbewijmanagement.nl

Meld je aan via je rijschool

Actieperiode: van 1 maart t/m 24 april 2009

tart met

minutenbewegen

en ruik eens aan...

BraderieĂŤn en markten VLOOIENMARKT Zo. 22 feb. Nrd Scharwoude sphl Geestmerambacht. 10.00-16.00 uur www.peterdelang.nl 0224542485 VLOOIENMARKTEN: zo. 22 feb - sph. De Muiter, Medemblik + spc. Groenendaal, Heemstede / zo. 1 mrt - spc. Holenweg, Hoorn (9.30-16 u). Res. 0229-244739 mikki.nl ROMMELMARKT 08-03.In Sporthal De Watertoren te Egmond. Info 06-50120704 750 KRAMEN. 21-22 febr. Vlooienmarkt Veemarkt Utrecht. vanaerlebv.nl

Tuin (onderhoud) Gratis tuinontwerp/advies bij T.C.Overvecht Schagen van 14.00 tot 15.00 op za.21 febr.www.arboreahoveniers.nl Het adres voor al uw tuinwensen.Voor meer info 06 1489 1873 (Wij geven vrijbl.pr.opgave) DE TUINMAN heeft nog enkele uurtjes over Gratis offerte 06-23468620 DE TUINMAN heeft nog enkele uurtjes over Gratis offerte 06-23468620

Schrijf vandaag nog in op

minutenbewegen.nl en start eens met

wandelen, ďŹ etsen of zwemmen. Of ruik eens aan dansen, tennis of nordic walking.

Star t met

In de buurt, tegen een speciaal tarief en onder deskundige leiding. Veel plezier!

Hoofdsponsor

Het riool verstopt!

Bel 0224541441 SNIPPE BV Winkel

Onderhoud en reparaties

Onderd., access., reparaties

Voor dakkapel of aanbouw maakt Petra Engineering bouwaanvraagtekening. Tel 075-6878548 of 06-23826626. STUCADOOR heeft tijd over. V.a. ₏ 8,- per m². Ook sierpleister. Tel: 06-46530767

APK KEURING tijdelijk â‚Ź25,excl. diesel. Garage Ton Blokker, Sportlaan 8, Oudesluis 0224-223052 / Ceresplein 8, Breezand 0223-521667 www.garagetonblokker.nl

ALLURE TOPSCHILDERS Snel, voordelig en vakkundig. 06-29325058 / 06-43060776.

Autowasserette 24 uur, 7 dagen p. wk., stofzuiger aanwezig. GARAGE DE BLOCK, W. Spaanseweg 14, Breezand 0223-521477.

Voor al uw straatwerk, schuttingen etc. tel. 06-53649024. www.edkamminga.nl

Schade-auto’s

Zaken en transacties BOUW-TEKENINGEN ENZ. KOPIEREN IN ZWART VANAF A3 T/M A0 VOOR VOORDELIGE TARIEVEN BIJ CADWERK JULIANADORP TEL.: 0223-641049 MOB.: 06-30506063 Opkoper partij goederen, huis leeghalen, winkelrest. 06-53179402.

Autorecycling A. KOSSEN vraagt sloop- en schade auto's. Off. RDW vrijwar. 0224-581215

Onderd., access., reparaties Motorzadels stofferen met leer of skai. Stoffeerbedrijf vd Schaaf, Beltstraat 16 Hippolytushoef 0227-592633.

 

     

       !             

 !

 

 

     

  


SWB.530.43

18 februari 2009 CHERISA ESC. lekkere sexy meisjes 24 uur pd 7 dg pw € 90,- per uur. Bel. 0614986999

www.Mebo-Schagen.nl Witte Paal 321 1742 LD Schagen 0224-214 204

De Mitsubishi-dealer voor Noord-Holland Noord Verkoop nieuw, onderhoud, APK, reparatie en lease. Tevens een regelmatig wisselende voorraad kwaliteitsoccasions van uiteenlopende merken.

Computerapp./programmatuur

Opleidingen/ (club)lessen

Mijn tekst is kort: IK WIL SEX, geen gedoe! Wanneer kan je Haal nu uw vaarbewijs Sms: MIRA naar 6336 1pb Cursus start wo 18 februari Ook mogelijk in 1 dag Superhete studente geeft je in www.vaarschoolalbatros.nl 1 smsje haar thuisadres voor seks, sms EEF naar 6336 1pb GITAARLES LEEGWATER Tuitjenhorn 0226-392752 Vrouw (42) zkt anonieme sex. gitaarles-p-leegwater.nl Bij mij thuis, bel 06-411xxxxx. SMS: Sabrine naar 9060 1pb kappersopl. v. volwassenen Kappersschoolbeverwijk.nl 1pb Lekkere meid wil via sms of bel 0251 231418 meteen 06 wisselen voor sex! Snelle sex sms Kim naar 9911 Woning-

inrichting

Meid (25) met hete borsten en billen verwent gratis op haar knieën, sms An naar 9911 1pb

COMPUTER JAN Meer dan 25 jaar uw PC probleem oplossing gewoon bij u thuis € 70,- m.u.v. hardware Bel 06-30019048 http://www.pchulpaanhuis.nl

Personenauto’s t.k. aangeboden

Meubelstoffeerderij OP MAAT **** ESCORT REMY **** Uw vakman voor het stoffeMooie meisjes v.a. 18 jaar ren van fauteuils, stoelen en 06-38560204 kvk 34234654 banken. Ook restaureren wij uw antieke meubelen. Geen eindeloos ge-sms! Ik wil Bel voor een vrijbl. prijsopSNELSEX, bij jou of bij mij? gave bij u thuis 072-5039505 SMS: CINDY naar 6336 1pb 06-30838520.

AUTORIJDEN VANAF €50,- PER MAAND. Auto wordt eigendom, ruime keuze. Geen info BKR, inruil mogelijk. Albert Soncklaan8, Heerhugowaard. 1pb Ik bied jou GRATIS SEX! Info: 072-5713177. WWW.HUURKOOPCENTRALE.NL Jij geeft mij jouw nummer of Voor APK, ONDERHOUD en OCCASIONS zie www.evertkooij.nl Garage Evert Kooij Julianadorp, tel:0223-631826

Ed geeft min. € 100,- BPM. Voor u loop- sloop- of schadeauto 06-25552628. Directe RDW vrijwaring en eigen ophaaldienst.

NIEUWE SIERBESTRATING?

699,-,e5 Nu slechts € m² er ppe

2

Incl. stenen en zand, uitgraven, afvoer, aanleggen, trillen en 1 jaar garantie.

Modeltuinen Zwanenburg Ma. t/m Za. van 8:00-17:00 uur

IJweg 411, Zwanenburg 023 - 55 52 475 / 030 - 29 48 370

Gratis ontwerp en vrijblijvende prijsopgave ook bij U thuis.

WWW.MODELTUINENZWANENBURG.NL Aanleg sierbestrating en tuinhout ook bij U in de regio.

Personenauto’s t.k. gevraagd AUTORECYCLING DE NOLLEN biedt de hoogste prijs voor uw loop- sloop- of schadeauto. Tevens verkoop van gebruikte onderdelen. Eigen ophaaldienst. Overtoom, Heerhugowaard Tel. 072-5714267 of 06-22202422.

AUTODEMONTAGE BECO vraagt loop-, sloop-, schade-auto's. RDW-vrijwaring +eigen ophaaldienst Bel vrijbl. voor het hoogste bod tel. 072-5719110 b.g.g. 06-55327298 KILA Autodemontage en ExTe koop gevraagd: port vr. loop-, sloop- en Elk merk auto, á contant met schade-auto's. Hoge prijs, vrijwaringsbewijs RDW vrijw., eigen oph.d. 0235333742 / 072-5746201 of 0655556652. 075 - 684 5607

Dieren (benodigdheden)

adres! sms JOLINE naar 7700

GRATIS dating voor vrouwen mei wei v. 0800-4122. Mannen bellen V.a. hengstenenters/twenters. Stro 0906-1844 35 cpm t.k. kleine baal 06-10466791. Vernieuwd! De beste adressen voor escort en privé. Verzamelen WWW.PRIVEADRESSEN.NL

en hobby

GAY SEX-DATING! Jongens Willen nu Sex 0906-8011 (25 cpm)

Stripboeken 40.000 versch. titels op voorraad. Nieuw, 2e Middelb. dame, cup 75D doet hands, etc. Stripwinkel Het alles voor sex, kan ontvangen Gele Teken, Grote Oost 35, 0229-218623. Sms: IRMA naar 6336 1pb Hoorn. hetgeleteken@quicknet.nl **** SISI ESCORT **** IK ZOEK OUDE EMAILLE Wilt u verwend worden door RECLAMEBORDEN met afb. mooie meiden! 06-25407678. ik betaal ± 400,- 0499574191.

De Ford bedrijfswagendealer

B&K Autocentrum Witte Paal 6-8 - Schagen Tel. 0224-274128

Helderzienden NIEUW! Persoonlijk consult met mediums en paragnosten. Bel 0909 235 33 66 (80cpm)

Diversen

Dansen ontmoetingscentra Heel gezellig uitgaan voor ALLEENGAANDEN 30+. Elke zaterdagavond vanaf 21.30 uur. De Volger 43 De Rijp. www.gezellignaarparadise.nl

Speciale goudinruilactie. Elke gram is nu veel waard.Contant geld of ruilen voor nieuwe sieraden/horloges. Suisse juwelier, Keizerstraat 26, Den Helder 0223-613793

JOHAN BOOM

(Brom) fietsen 400 GEBRUIKTE FIETSEN v.a. € 50,- tot € 299,- met echte garantie, nieuwe omafietsen € 150,- , kinder-, opoe-, toer-, sportfietsen, mountainbike's. ALLEEN BIJ EDWIN GROEN TWEEWIELERS Middenweg 554, Heerhugowaard Noord, t.o. de kerk 072-5716100.

Relatiebemiddeling (bureaus) Warmte, geluk en liefde ?? U vindt de ware via Partner Select. Bel nu 0800-4723189 Of ga naar pselect.nl - BER

Aangeboden Wegens bedrijfs beëindiging nog diverse artikelen te koop: 2 eetkamertafels, div. stoelen, speelgoed, 2 bureaublokken, sidetable, roomdivider, lampen, schilderijtjes enz. Open za 21/2 v 10:00 - 15:00. Noord 60 Schagen. inl: 0223 522183

GEEN SCHAGER WEEKBLAD GEHAD? Bij onderstaande servicepunten liggen iedere week exemplaren. Ook als u een nee/nee-sticker heeft en u wilt toch ’n weekblad, kan hij daar gehaald worden. Kijk naar de blauwe standaard. De servicepunten zijn: Schagen:

TECHADOR TABAKSHOP Binnenplein Makado Centrum KADOSHOP DE KIEVIT winkelcentrum Kievitlaan

Callantsoog:

VVV, Jewelweg 8 ALBERT HEIJN, Schoolstraat 3 7 dagen per week geopend

Tuitjenhorn:

DEEN, Dorpsstraat 38

Dirkshorn:

VVV, Dorpsstraat 27 (open 10.00-12.30 uur)

Zonnehemelverhuur 10-12 T.k. lederen bankstel 3+2 zits, lamps en compact. Ook voor kleur groen. I.z.g.st. vr. pr. ERIK vraagt OUD IJZER en METALEN. Wordt opgehaald. onderh. en lampen Tradco € 295,- Tel. 072-8503674. Trouwservice Tel. 06-54367626. NIEUWE OMAFIETSEN 0224-563031. DE ECHTE T.k.gevr. TOURCARAVANS Alleen bij Edwin Groen Tweewielers voor € 150,-, Middenweg EETAARDAPPELEN Irene. H. v.a. '88 tot '08. Directe cont. 554 Heerhugowaard Noord, t.o. de kerk 072-5716100 ** MOOIE WITTE DUIVEN ** T.k.a. weg. verhuizing roomw. Hemmes Grote Sloot 248 afw. 06-12518855 Gevraagd rolgord. voor hele flat www.duivenverhuur.info ST.Maartensbrug tel.0224Lorentz/Pasteurstr. Tafelmod. GAZELLE, BATAVUS, GI- T.K. nieuwe oma fietsen Paradise - 06-53330407 562521 HOOGSTE PRIJS voor uw koelk., vriezer, 4-pits Etna ANT, KOGA-MYATA. TWEE- €150,- Dames en heren fietantiek, schilderijen, artdeco, kooktoestel, wasemk. alles DEHANDS FIETSEN, goed en sen met terugtraprem nieuw DE PIANOSPECIALIST Inkoop gouden juwelen en kunst, kleingoed, oma's tijd inz.g.a.n. 3 jr. oud. tel. 06betrouwbaar, vanaf € 50,- €175,- Nieuwe loekie kinderTV, audio/ Stemmen inen verkoop, gouden voorwerpen. CONboedels, contant geld. Huis10666402. met garantie + inruil. Electri- fietsen €79,-. Bij ons keuze uit technisch onderhoud. N. van TANTE BETALING. Alleen zaontruiming in overleg 072video-apparatuur sche fiets vanaf € 200,- opoe- +- 600 fietsen. De meeste Breemen, tel: 0224-563265. terdags tussen 11.00 en 14.00 5155111 / 06-50602470. DSA reeds 24 jaar erkend fiets vanaf € 75,-. BATECO keus van Den Helder en suuur. Juwelier Obe van der boekhouder en belastingconTWEEWIELERS Langedijk, perlage prijzen. Fiets Shop- T. k. gevr. KTV, LAPTOP EN Snel & eenvoudig Klei, Breestr. 2A, Beverwijk. Vreekesweid 11 0226-344556. ping Centre, Molenstraat 55, COMPUTERS (defect geen sulent. Ook voor particulieren. FEESTJE? Huur een jukebox Speurders plaatsen via Ondernemers eerste gesprek met topmuziek. Ook jukebox 06-54340911. Bedrijvenpark Zuiderdel Den Helder tel: 0223-627117 bezw.) 06-26390338 www.vincediamonds.nl vrijblijvend. 0224-215296. reparatie 0226-451745 www.speurdersindekrant.nl www.bateco.nl

Stoffeerbedrijf v/d Schaaf

Nieuw in Den Helder de gebruikte fietsenwinkel. Gigantische keus in gebruikte fietsen, ook kinderfietsen, met garantie v.a. €45,-. Bierstraat 2, Den Helder. Geopend di t/m za v.a. 9.00uur.

Erotiek

voor al uw stoffeerwerk. Grote collectie stoffen en leer. Beltstraat 16, Hippolytushoef,

0227 592633. **** LIKA ESCORT **** Wilt u verwend worden door mooie jonge dames? Bel 0630078890 kvk 37127380.

SEX SEX SEX, wil je snelle sex sms dan 1.5pob De meest complete sex-site van <vriendje bo> /of / <vriendje greet> /of/ <vriendje eric> Nederland www.kamasutra.nl <vriendje lekkers> /of/ < vriendje samantha> ik ben greet een wat rijpe da- <vriendje johnny> naar 2225, me die een leuke man zoekt gegarandeerde snelle sex en om gezellige dingen te doen wie weet een date en wie weet wat meer dan dat, Dame, 34, wil blind date met maar wel serieuse reacties mannen in omg. Breezand. dus 1.5pob discr. gew. Sms sms alleen als je serieus bent, HCO+Breezand naar 2040. om kennis met me te maken, Dan weet ik dat het deze adv. sms dan <vriendje greet> is! 1.50 pb naar 2225, waarschijnlijk zal een sms genoeg zijn om el- THE EMOTION ••• ESCORTS kaar te leren kennen Nieuw.! Mooie, sexy j. dames do try.! v.a. €90 h.n. €450 Ik wil graag vreemdgaan. sms • 06-25 27 07 05 • (34285843) mijn naam JENNY naar 06429.266.12 dan weet ik dat 35 cpm OUDERE VROUWEN het om deze adv gaat. Discre- Geven telnr voor gratis sex. tie gew. leeft. onbel. alleen Bel 0906-1844 of kijk op: WWW.CAMDAMES.NL omg.Schagen.

d! j i t n e ed l r e v : s i a i n v e l l u u n v t n i a N a O g n SB e R v E e D g R l p n o . t S SPEU n DER kra

e d n i s r e d r u e p s . www

SPEUR


Sport

Uitgaan

Lokaal

Winst voor Schagen

Muziek in De Smidse

Sleutels in Slootdorp

Schager Weekblad Uitgave van Holland Combinatie

Woensdag 18 februari 2009

Feestavond in Igesz, zaterdag 28 februari

Kwart eeuw dierenopvang aan de Ambachtsdijk De Stelling is een vast onderdeel van de website van dit Schager Weekblad. Iedere week kunt u, lezer, uw mening geven over een actueel thema bij u uit de buurt. Deze week is De Stelling: een stadspark (naar het idee van Siem Stam De Kruidenier) is de enige juiste oplossing voor 'het gat van Schagen' aan de Laan! Eens of oneens? Schrijf mee op www.schagerweekblad.nl! De stelling van de afgelopen week was: ‘Als iedereen op school naast de moedertaal één gemakkelijk te leren neutrale taal leert, zoals Esperanto, dan kan binnenkort iedereen op de wereld elkaar verstaan’. Van de lezers die reageerden was 42 procent het eens met de stelling en 58 procent was 't oneens. Schrijf mee op www.schagerweekblad.n l! Maak gewoon een gratis account aan...

Niet parkeren SCHAGEN – Het gemeentelijke verkeersbesluit om de parkeerverbodzone aan de Langestraat en Schubertstraat uit te breiden met de straten Langehof, Schoolpad en Noordersteeg is op een juiste en zorgvuldige wijze tot stand gekomen. Deze conclusie trekt de commissie voor de bezwaarschriften en klachten (CBK), naar aanleiding van de bezwaarschriften van een aantal bewoners aan het Schoolpad tegen deze maatregel. Het Schager college heeft de bezwaren ongegrond verklaard. Bron: Schagenvandaag.nl

Voor voordeel lees het

Velda, Grijp en Graai in de boeien!

Carnaval in Schagen gered! (Eigen foto)

De verzorgsters Sophie en Nathalie in het kattenverblijf. (Foto: Marc Moussault)

SCHAGEN - Het Dierenopvangcentrum Schagen aan de Ambachtsdijk in Tuitjenhorn bestaat 1 maart precies 25 jaar. Het bestuur vindt dit reden voor een feestje, dat zaterdag 28 februari in Igesz aan de Markt wordt gevierd. Het bestuur stelt dat het asiel moeilijke tijden heeft meegemaakt, maar dat de instelling dankzij de niet aflatende inzet van medewerkers en vrijwilligers plus sponsors-steun

en fondsen het hoofd boven water heeft weten te houden. "Zonder al deze positieve bijdragen hadden we waarschijnlijk nooit dit jubileum gehaald", blikt de voorzitter

terug in de uitnodiging die aan alle leden en oud-leden is verstuurd. Het pand waarin het Dierenopvangcentrum is gehuisvest is, was oorspronkelijk een bordeel (Villa d' Amour) en werd in 1984 door de Dierenbescherming aangeschaft. Een flinke verbouwing was nodig om het pang geschikt te maken voor dierenopvang. In 25 jaar zijn er

zo'n 15.000 dieren opgevangen, verzorgd en herplaatst. Het jubileumfeest wordt aan elkaar gepraat door spreekstalmeester Jos Hendriks en de band Black Sugar zorgt voor de muzikale noot. Foto’s met historische beelden zijn te zien op de website van het dierenasiel, www.dierenasielschagen.nl.

Stoppen met roken met Auriculo Van Es REGIO - Ariculo Van Es heeft inmiddels duizenden mensen van het roken afgeholpen. Door niet te roken ga je beter in je vel zitten, je krijgt meer lucht en uithoudingsvermogen. Je huid wordt na verloop van tijd gezonder en mooier, wie wil dat nou niet? Geen verslavingsverschijnselen meer en door geldbesparing worden de mogelijkheden om leuke dingen te doen alleen maar groter. Ria van Es: "Het is vreemd dat mensen hun auto wel op een geweldige manier onderhouden maar hun lichaam niet. Eén sessie en je bent van het roken af, maar dan moet je wel

gemotiveerd zijn!"

Pijnbestrijding. Een ander zeer belangrijk onderdeel dat Ria van Es beheerst is het geval van pijnbestrijding. Roken doe je zelf, maar pijn krijg je. Ria is hierin Sivas gecertificeerd. Pijnbestrijding is een heel ander traject dan stoppen met ro-

KRAAK DE KLUIS Maak deze

week nog kans op fantastische prijzen met het

GOUDEN ADVERTENTIESPEL! Zie elders in deze krant

ken. Veelal zijn meerdere onderzoeken nodig om te bepalen waar de pijn vandaan komt en doorgaans wordt de oplossing gevonden.

Geen migraine meer... "Neem Rita uit Julianadorp. Heeft van af haar vroege jeugd ellendige migraine gehad. Zware medicijnen en spuiten. Lag om de 14 dagen twee dagen met migraine op bed. Toen ze najaar 2007 bij mij binnenstapte ben ik met een uitvoerig onderzoek begonnen, het moet ergens, vaak door andere factoren in je lichaam, vandaan komen. Als je die factoren kunt vinden en bestrijden dan heb je de oplossing ook. Na enkele testen en behandelingen ging het al aanmerkelijk beter. Sinds januari 2008 is Rita migraine vrij." Auriculo van Es komt veel in aanraking met mensen die

hoofdpijn nek en schouderklachten hebben. Meestal kan dit geheel worden opgeheven. Zo zijn er klanten die whiplas hebben en goed behandelbaar zijn. Van al dit soort klachten waar vaak van gezegd wordt dat je er dan maar mee moet leven omdat het niet behandelbaar zou zijn, hoef je geen genoegen te nemen. Het is alleszins de moeite waard om toch met behulp van Auriculo te proberen om er van af te komen.

Kilootjes minder Er is ook groep cliënten die voor afvallen komt. "Hierbij moet niet verwacht worden dat men in een maand veel kilo’s afvalt. De Auriculotherapie is er op gebaseerd dat men langzaam en regelmatig afvalt maar dan ook op het juiste gewicht blijft. Iemand die even snel in een paar weken wat kilo’s kwijt wil, kan niet geholpen worden."

Wat nu? De burgemeester was toch ontvoerd, en nu? Vlak voor dat Grijp en Graai in opdracht van Velda van Vrolijknooit de burgemeester in de touwen sloegen, had heer Westerink nog snel op de alarmknop gedrukt. Ja! Die zit in de stoelleuning en dan gaat het alarm bij de politie af. Die kwamen (je ziet op de foto alleen de wachtcommandant) dan ook direct naar het gemeentehuis gesneld. Met getrokken wapens wisten zij de burgemeester te bevrijden en Velda te arresteren. "Bedankt mannen, jullie hebben het carnaval in Schagen gered. Ik denk dat Koningin Elena, die ik vrijdag de sleutel overhandig, jullie heel heel dankbaar is", aldus een opgeluchte burgemeester. En Velda? Die zit nu veilig vast en héél ver weg, gezellig met Grijp en Graai.

REGIO - Bij het DierenOpvangCentrum in Tuitjenhorn zijn de afgelopen week onder andere de volgende dieren aangemeld. Schagen: Stationsstraat; gecastreerde kater. Jong volwassen. Zat klem onder een gevallen fiets, mankeert niets. Aanhankelijk. ’t Zand: Aan de Bosweg bij Camping Kees& Trijntje aangetroffen een kat, zwartwit, witte voetjes. Loopt er al een paar jaar. Wie meent zijn of haar dier in bovenstaande te herkennen, kan contact opnemen met het DierenOpvangCentrum: 0224-551818.

daar bereikt u meer mee!

Schager Weekblad  

Week 8 2009

Schager Weekblad  

Week 8 2009

Advertisement