Page 1

DE BANIERKOERIER

GRATIS MAGAZINE | nr. 1 - maart 2019 | jaarlijkse uitgave van De Banier cvba | 1ste jaargang | V.U. René Claes - Langstraat 24, 2140 Borgerhout | Denk mee aan het milieu: gelieve dit magazine na gebruik correct te recycleren.

HET EINDE In ‘91 rolde de eerste catalogus van De Banier van de persen. Een uitgave die zich samen met ons assortiment op 27 jaar tijd vermenigvuldigde in omvang. Anno ‘19 houden we het jaar ‘91 letterlijk voor de spiegel. Tijd voor een reflectiemoment. Omwille van de omvang van ons assortiment en het toenemend belang van aankopen op onze vernieuwde webshop, hebben wij besloten om niet langer een catalogus te verdelen. We willen ons focussen op de verdere uitbouw van onze website, op de vernieuwing van onze producten, op de inhoud van onze nieuwsbrief én niet te vergeten ... op het met raad en daad bijstaan van onze on- én offline klanten.

creeren, spelen, ...

doen!

EEN NIEUW BEGIN De Banier is specialist in creatief materiaal, sport en spel, (workshop)begeleiding en kant-en-klare knutselpakketten. Wij zetten aan tot creëren en spelen. Aan jullie om te doen! Met dit magazine willen we jullie wegwijs maken in het assortiment van De Banier. Zeker te lezen: Creapakketten 2.0 zijn een feit. Nieuwe ideetjes met nog duidelijkere werkbeschrijvingen in een volledig vernieuwde verpakking. Een totale make-over waar Jani jaloers op zou zijn. Ook de schminkkoffers krijgen een update. Door het transparante bakje zie je onmiddellijk dat je niets bent vergeten. Zo kan je beginnen schminken met een gerust geweten. En de sport- en spelkoffer? Die wordt alleen maar toffer. Aan jou om alle mogelijkheden uit te zoeken. Wij doen alvast 11 spelletjes uit de doeken. Spring binnen in één van onze winkels voor een leuk ideetje of juist die gouden raad. Met een glimlach en passend advies staan onze verkoopsters voor je paraat.

René Claes - directeur

Knutselen is ...

SAMEN OPRUIMEN © Tekening: Milan Gielis

DOE! DINGEN

DUS IK BEN

FRUITIGE FLUITERS

HEBBE

Juf Lien van Hofke van Thys: “Fun voor de kinderen, relax voor de leerkracht.”

Want wij geloven dat het leven mooier wordt met deze producten in je speel- en knutselkast.

Moedig creatief denken aan in je knutsellokaal met deze gratis kunstige poster.

Lees ons testrapport > p. 4

Parels voor de zwanen > p. 14

Uitneembare poster > p. 8

Naast digitale winkel kan je op onze website terecht voor de laatste nieuwigheden, acties, (knutsel)tips en inspiratie.

debanier.be

IK KNUTSEL

LIFE

CREA! HACKS

Onze verkoopsters bundelen hun goed bewaarde knutselgeheimen. Enkele handige tips op een rijtje. Gouden raad > p. 15

Graag als eerste op de hoogte van acties, tips en de nieuwe sterren aan het De Banierfirmament? Slechts één oplossing: een nieuwsbriefabonnement! DeBanier de.banier Volg ons op sociale media: Adressen en openingsuren van onze winkels > achteraan

baniercreatief


DUIDELIJKE WERKOMSCHRIJVING

MOOI EN HERBRUIKBAAR VERPAKT! €

23,50

VOLDOENDE MATERIAAL

FLEURIGE ARMBANDEN

8+

ORIGINELE KNUTSELIDEEËN VOOR 20 KINDEREN.

56,00

28,00

CREAPAKKETTEN ZIJN SPECIAAL ONTWORPEN VOOR GROEPEN VAN TWINTIG KINDEREN. ELK PAKKET BEVAT DE NODIGE MATERIALEN ÉN EEN DUIDELIJKE WERKBESCHRIJVING OM TWINTIG WERKSTUKKEN TE MAKEN. 8+

6+

KRIEBELIGE KEVERS

28,50

SUPERHELDEN SCHRINKELS

8+

MACRAME HANGERS


Geïnspireerd door één van onze nieuwe creapakketten – fruitige fluiters – stopten we onze pakketten allemaal in een laagje fris en fruitig. Want een leuk product verdient een even leuke vorm. Nieuwe foto’s, verpakking en vormgeving zorgen voor een fris en aantrekkelijk product. Binnenin zorgen heldere tekst en duidelijk beeldmateriaal ervoor dat het knutselen een fluitje van een cent wordt. Mogelijk een fruitig fluitje. We zetten onze tien nieuwste pakketten op een rijtje. Het volledige overzicht vind je online op debanier.be/creapakketten

De pakketten worden ingedeeld in vier categorieën: 4+

6+

8+

werk je in één knutselmoment af werk je in meerdere knutselmomenten af

10+

Deze categorieën zijn indicatief: je kan zelf best het niveau inschatten van de groep waarmee je aan de slag gaat. vraagt geen voorbereiding vraagt voorbereiding Een creapakket kan enige voorbereiding nodig hebben, bijvoorbeeld koord op de juiste lengte afknippen voor elk kind. Dit staat duidelijk beschreven in de werkbeschrijving en wordt eveneens vermeld op de doos. Natuurlijk kan het ook de eerste stap van het knutselmoment zijn.

4+

4+

23,00

CACTUS BELLENBLAZERS €

8+

Pakketten kunnen niet per kind besteld worden. Eén pakket is dus altijd voor twintig kinderen. Als je met meer kinderen wilt knutselen volstaat het om zelf losse materialen bij te bestellen. Vraag gerust advies aan de verkoopsters in onze winkels of contacteer ons via creapakketten@debanier.be. Elk jaar wordt het assortiment creapakketten aangepast: de populairste blijven in het assortiment, andere worden vervangen door nieuwe ideeën. Op die manier kun je altijd weer met leuke creaties voor de dag komen!

46,00

PIEPENDE PIETENZAK €

8+

Soms kan een creapakket niet op één knutselmoment afgewerkt worden, bijvoorbeeld door een lange(re) droogtijd. Dit staat duidelijk op de doos vermeld. Zo weet je op voorhand hoeveel knutselmomenten een bepaald creapakket nodig heeft.

35,00

STIJLVOLLE STERHANGERS

FEESTELIJKE FOAMDIERTJES €

6+

29,00

SCHATTIGE PAASPOTJES €

6+

36,50

22,50

FRUITIGE FLUITERTJES


N

a het bedenken, ontwikkelen en samenstellen in ons creatieve lab, is het tijd om onze nieuwe creapakketten te onderwerpen aan een praktijktest. Met twee nieuwe creapakketten trekken we naar evenveel vijfde leerjaren. Als eerste gaat de klas van Juf Lien (Hofke van Thys) aan de slag met de Fruitige Fluiters. Met acrylverf en plasticfolie toveren ze houten spatels om in het muzikaalste fruit. Onze oren tuiten er nog lichtjes van.

CREAPAKKET FRUITIGE FLUITERTJES


KEUZESTRESS STAP 1 Voor stap 2 en 3 TIP! oefenen we eerst een paar keer op papier met kleurpotloden en stiften. De spatel dient als sjabloon. Zo kan de boog en het ontwerp eerst geoefend worden, vooraleer er verf aan te pas komt.

Is er toch iemand niet TIP! helemaal tevreden met het resultaat, draaien we gewoon de spatel om en gebruiken we de andere kant. Hét voordeel van maar één zichtbare kant te hebben!

De eerste en moeilijkste stap: welk fruit kiezen? Als inspiratie tonen we enkele afbeeldingen van fruit en doen de leerlingen zelfs een laatste letter-eerste letter-fruitketting. Zo komen ook de niet standaardsoorten aan bod.

ONTWERPEN STAP 2 Eenmaal gekozen, begint het ontwerpen. Met potlood tekenen we een grote halve boog op de spatels. Binnen de boog vormt de binnenkant van het fruit, buiten de boog de buitenkant (schil).

VERVEN MAAR! STAP 3 Diegenen die geluk hebben vinden hun exacte kleur, andere gaan aan het mengen om de juiste tint te bekomen. Eenmaal tevreden kan het verven beginnen. En daarna het wachten. Want voor het verdergaan, moet de verf helemaal droog zijn. Blazen helpt een beetje en zo raken de blaasspieren al wat opgewarmd. Die hebben we straks nodig.

SAPPIG FRUIT STAP 4 Om nog wat extra glans te geven – het fruit sappiger te maken – leggen we er een laagje vernis over. Hiervoor moet de verf helemaal droog zijn, anders kan deze uitlopen. Net als bij de verf even laten drogen.

PRECISIEWERK STAP 5 We knippen een stukje folie uit, net even lang en breed als onze spatel. Met een fijn pennetje kan je makkelijk de contouren van de spatel overtekenen op de folie. En van de houten prikkers worden twee stukjes even breed als de spatel (ongeveer 2,5 cm) geknipt.

FINISHING TOUCH STAP 6 De eerste spatel leggen we met de geverfde (goede) kant naar beneden. Hierop komt de folie. Op 2 cm van de zijkanten leggen we een stokje. De tweede spatel komt, er met de tekening naar boven, op. Goed vasthouden en alles samenbinden met twee elastiekjes ter hoogte van de stokjes. Fluiten maar!


E

entje is geentje, dus wagen juf Karolien (Het Avontuur) en haar klas zich aan de Kriebelige Kevers. Als echte biologen ontdekken zij met papier, aquarel en glitterverf volledig nieuwe soorten kevers. De Coleoptera creativa.

CREAPAKKET KRIEBELIGE KEVERS


TIP!

INSPIRATIE STAP 1

SHINEN MAAR STAP 5

Welke kever gaat het worden? Een blauwe of groene, met strepen of bolletjes? De natuur zorgt al voor een schat aan voorbeelden, maar voor onze kevers kan werkelijk alles.

Nadat de aquarelverf volledig droog is kunnen we het eerder aangebrachte patroon (met Molotow stift) gaan weggommen. Afwerken doen we met een laagje glitterverf.

ONTWERPEN STAP 2

KNIPPEN EN PLAKKEN STAP 6

We nemen het patroontje van de kever over op ons blad papier en kunnen beginnen met het design. Liever een kever met een ‘gewei’ of een iets afwijkende vorm? Dat kan perfect, zolang de kever in het doosje past.

Tevreden met het resultaat, knippen we onze kever uit. Als pootjes gebruiken we drie stukjes ijzerdraad, die we met plakband bevestigen aan de onderkant. De pootjes in de gewenste houding plooien en eventueel een beetje bijknippen.

DE MAGISCHE STIFT STAP 3

PLOOIPLEZIER STAP 6

Met de Molotow stift tekenen we lijntjes, bolletjes, stippen, ... Deze zien er blauw uit, zijn perfect te overschilderen en kunnen achteraf worden weggegomd. Zo krijgen we de spectaculairste effecten. Goed laten drogen. (Deze stap is optioneel)

Ieder kiest een doosje en plooit dit in elkaar. Ook tekenen we een voetstukje, knippen het uit en plooien het als een ‘z’. Onder- en bovenaan het voetstukje brengen we dubbelzijdige plakband aan en bevestigen zo de kever in het doosje. Doosje dichtschuiven en klaar.

AQUARELLEREN STAP 4 Ieder kiest de kleur(en) aquarelverf voor de kever. Door het gebruik van water bepalen we de intensiteit van onze kleur. Veel water geeft een zachte tint, weinig water een hardere, diepere tint. Zo kunnen we prachtige verlopen en overgangen creëren.

N

a twee dagen knutselplezier kunnen we stellen dat onze laboranten puik werk leveren. Zowel de kinderen als juffen Lien en Karolien zijn enthousiast over de geteste creapakketten. Van de heersende stilte tijdens het geconcentreerd bezigzijn, over elkaar helpen om een zo mooi mogelijk resultaat te bekomen, tot het fier fluiten op hun fruitige fluiter of het tonen van hun kriebelige kever. De juffen op hun beurt roemen het gemak van een kant-en-klaar pakket en enkel de stappen in de handleiding te hoeven volgen. En waar iedereen met een gelijkaardig resultaat eindigt, is er toch genoeg ruimte om te differentiëren.

TIP! Om te oefenen of om een paar varianten te maken, tekenen we het sjabloon een paar keer op ons papier. Zo kunnen we de allermooiste eruit kiezen.

TIP! Proefondervindelijk ontdekken we dat te veel verf over het Molotow-patroon problemen geeft bij het weggommen. Dus slechts een dun laagje verf gebruiken om het patroon perfect te doen uitkomen.

GETEST EN GOEDGEKEURD!


NIEMAND KAN NIETS

KIJK ROND, LAAT JE INSPIREREN DOOR WAT JE ZIET

ja

Vooruit dan maar

nee

Héél zeker?

ja

IK KNUTSEL

Draai het om, en werk verder!

Geef het ding poten!

nee

Ben je zeker?

eerst even checken

UITGOMMEN?


Kunst, kunstelen, knutselen ... is vooral ook plezier maken. Hang deze poster op in je knutselruimte, en moedig jouw knutselvolk aan om buiten de lijntjes te kleuren. Letterlijk ĂŠn figuurlijk.

Je wordt er beter in!

TEKEN ELKE DAG HETZELFDE PRENTJE

DUS IK BEN


EEN GROTE EN EEN KLEINE SCHMINKKOFFER Schminken is een beetje toveren. Met spons en penseel als toverstaf, breng je de mooiste, gekste of origineelste creaties tot leven. Uiteraard durft een brouwsel wel eens te mislukken, maar mits wat kunde en de juiste ingrediënten tover je altijd een glimlach op het geschminkte (kinder)gezicht.

(BOVEN)

Van (on)gevaarlijke tijger tot gewonde prooi. Van glitterprinses tot vuurspuwende draak. Alles om je fantasie tot leven te brengen, vind je in de grote schminkkoffer.

Art. 2050096

149,00

(RECHTS)

Back to basic(s). Graag dezelfde kwaliteit, maar minder kwantiteit? Dan is de kleine schminkoffer perfect! Hierin zit al het basismateriaal om aan de slag te gaan.

Art. 2050095

89,00


PRACTICE MAKES PERRRRRRRRFECT Hoe meer je schminkt, hoe vlotter het gaat. Dus hanteer spons en penseel, en volg de stappen. Zo help je – hetzij tijdelijk – het tijgerbestand op te krikken. Want tijgers zijn er nooit teveel. STAP 1 Begin met witte schmink. Met een sponsje breng je deze aan op het gebied boven de ogen, de wenkbrauwen en nog wat hoger. Ook de gehele breedte van de bovenlip tot aan de neus ‘kleur’ je wit. STAP 2 Breng goud of geel aan tussen deze witte vlakken. Het wit en het goud (of geel) mogen niet in elkaar overgaan. Hier komt (later) een zwarte lijn over. STAP 3 Aan de rand van het gezicht breng je oranje aan. Probeer niet te veel in de haarlijn te werken. Hier probeer je het oranje en het goud (of geel) wel mooi in elkaar over te laten lopen. STAP 4 Maak de volledige onderlip rood. Laat je model de mond even openhouden totdat het rood droog is. STAP 5 Neem extra veel zwarte schmink op een fijn rond penseel. Zet je pink net op de haarlijn als steunpunt en probeer van daaruit de lijnen te trekken. Begin bij de ogen. Zorg ervoor dat deze gesloten blijven totdat de schmink droog is. Probeer alle lijnen symmetrisch te doen. Als je de bovenkant van de lip zwart maakt, ook weer even laten drogen alvorens te sluiten. Voor de lijntjes aan de neus, vertrek je vanuit de mondhoeken en trek je een zwierige streep naar boven. De stipjes zet je met het puntje van je penseel. Kleur de neus in met een breed penseel. STAP 6 De tijgerstrepen zet je met een breed penseel. Neem hiermee voldoende zwarte schmink. Zigzag met de breedte van je penseel en werk zo naar buiten, eindig door je penseel te draaien om zo een punt te verkrijgen. Klaar!

Wil je het schminken helemaal onder de knie krijgen? De Banier organiseert ook workshops kindergrime op verschillende locaties. Ontdek ze op debanier.be/workshops.


11 x SPELEN MET DE SPELKOFFER

Een koffer boordevol actiemateriaal om uren te spelen en te sporten. Je herkent klassiek spelmateriaal en ontdekt onbekende en uitdagende items. We zetten je alvast op weg.

CHICKEN RUN 3020015: Indiaka Alle spelers spelen de pluimbal met de voet naar elkaar toe. Eén speler is echter de kip-zonder-kop die met de bek probeert het haantje te pikken. Met andere woorden: deze speler probeert de pluimbal - of haantje - met het hoofd te spelen. De andere spelers proberen dat te verhinderen. Als het haantje de grond raakt, wordt de speler die hem laatst wegschopte, de nieuwe kip-zonder-kop.

BLINDENGELEIDEMENS 3160024: Enkelband duo-loop - 3160008: Blinddoek

Maak duo’s die met een enkelband aan elkaar verbonden worden. Eén lid van het duo heeft een blinddoek op. Probeer op deze manier verschillende spellen uit zoals voetbal of estafette. Wissel binnen elk duo af en toe eens van blinde.

SPORTEN SPELKO FFER € LEVENDE TWISTER 3160014: Dobbelsteen met insteekvakjes

299,00

Stop 6 lichaamsdelen in de insteekzakjes. Bijvoorbeeld linker- en rechtervoet, linker- en rechterhand, hoofd en poep. Gooi een eerste keer met de dobbelsteen om een lichaamsdeel te bepalen en gooi nog eens om een kleur te kiezen. Alle spelers proberen met het gegooide lichaamsdeel, de gegooide kleur aan te raken. Wie is lenig en creatief? Tip: speel best in een kleurrijke omgeving!

WIE NIET WEG IS, IS GEZIEN! 3150038: Dobbelsteen 12 cijfers

Verstoppertje met een dobbelsteen! Gooi met deze reuze dobbelsteen en het gegooide getal is het aantal seconden dat je hebt om je te verstoppen. Knallen maar!

BOSRUGBY 3040032: American football Heb je al eens rugby gespeeld in het bos? Zeker proberen! Hoe meer bomen en struiken, hoe leuker het wordt. Als doelen gebruik je gewoon twee bomen.


KRINGTREFBAL 3270034: Giant ball

De spelers stellen zich op in een kring. Eerst wordt de bal willekeurig in de kring rond- of doorgespeeld. Daarna neemt een speler plaats in het midden van de kring en ontwijkt zo lang mogelijk de bal. Opgelet, de bal moet steeds over de grond gespeeld worden!

BUITENWIPPER 3160015: Parachute Iedereen gaat rond de parachute staan, grijpt hem vast bij de rand en ‘waait’ ermee. Maak golven door de armen op en neer te bewegen en met de parachute te wapperen. Probeer een bal uit de parachute te wippen, maar niet langs jouw eigen kant, want dan verlies je!

MAXITIENBAL 3011403: Vortex Howler Speel in twee of meer ploegen op een groot terrein. Probeer de vortex binnen de ploeg te houden en zo 10 passen te geven. Je medespeler, waar je de bal naar toe werpt, moet wel telkens minstens 10 meter verder staan.

2050096: Sport- en spelkoffer Een koffer vol actiemateriaal om uren te spelen en te sporten. Klassiek spelmateriaal en uitdagende items. Voor een creatief spelbeest is dit een droom van een koffer.

GEANIMEERDE WANDELTOCHT 3030005: Dobbelsteen foam

Gooi tijdens het wandelen de dobbelsteen naar elkaar. Wie de dobbelsteen laat vallen, moet een opdracht doen die bij het aantal ogen op de dobbelsteen past. Bijvoorbeeld: (1) Speel verder met één hand - (2) Spring in het rond als een aap - (3) Knipoog en steek je tong uit - (4) Gooi een luchtzoen - (5) Zing luidkeels een kinderliedje - (6) Dans als een ballerina

ONDERWEG 3020017: Opblaasbal Ideaal om een fietstochtje te combineren met een balspel. Leeggelaten neem je deze bal vlot overal mee naartoe. Opgeblazen wordt het een botsende speelbal. Misschien gebruik jij hem liever als de schat van de 7 dwergen of een bom die dringend moet ontmanteld worden.

SCHOONSPRINGEN 3020010: Springtouw 5 m Met dit extra lange springtouw test je de leukste moves. Met 2 draaiers en 2 springers breek je gegarandeerd het record synchroon touwtjespringen! Met zo’n lang touw heb je ruim de tijd om je sprong goed voor te bereiden: maak er een sierlijk partijtje springen van.


A

We gingen op zoek naar enkele pareltjes in ons assortiment. Superleuke producten die nog niet door iedereen ontdekt zijn. Steek je mee je hoofd onder het wateroppervlak?

PARELS VOOR DE ZWANEN

6

2

5

1

1. FOAM CLAY Ken je dit geweldige materiaal al? Met deze kneedmassa bestaande uit kleine bolletjes, kan je perfect boetseren. Maar je kan er ook verschillende materialen mee beplakken en je resultaat aan de lucht laten drogen.

3. WAY2PLAY Deze autobaan is niet supergoedkoop, maar ze is wel onverslijtbaar en je neemt ze overal mee naartoe. Ook een deurdrempel of oneffenheid is geen rem meer voor ongebreideld plezier. Perfect te combineren met een set verkeersborden! 4. LINO Afdrukken maken met linoleum: een hele oude techniek, die terug helemaal in is. Een eigen stempel maken, helemaal top!

2. BIGGEN XXL Al eens gedobbeld met varkens? Deze grote versie van het knotsgekke Biggenspel is ideaal als tussendoortje.

5. SCULPTURE BLOCK Dit minder bekende materiaal is ideaal om je creatief uit te leven. Zonder zwaar materiaal maak je échte beeldhouwwerken. Raspen, houten stokjes en/of een keukenmesje zijn je gereedschap. Achteraf beschilderen of subtiel inkleuren kan perfect met acrylverf of kleurpotloden.

6. SMARTMAX Smartmax is een Belgisch merk met internationale uitstraling. De grote kleurrijke magnetische staven en bijhorende bollen zorgen voor uren spelplezier. Speciaal voor kleuters en peuters zijn er setjes met leuke diertjes, een trein en natuurlijk een tractor.

4

3

4

1

1. Foam Clay - 03200.k Foam Clay 35 g, vanaf €2,05 - 2. Biggen XXL - 3370020 Biggen met grote varkens €17,50 - 3. Way2Play - 3520001 Way2Play ringweg 12-delig €32,95 | 3180521 Houten verkeerstekens 29-delig €22,50 - 4. Lino 1606205 Essdee lino set €10,20 | 160621.k Essdee lino soft cut, vanaf €1,30 | 160626.k Essdee lino inktrol, vanaf €7,30 - 5. Sculpture block - 06200.k Sculpture Block, vanaf €14,95 - 6. Smartmax - 3131009 Smartmax my first tractor set €24,95


VERKOOPSTERS AAN HET WOORD: GOUDEN RAAD

Gebruik een stofschaar nooit om papier te knippen. Daar wordt ze bot van.

Als je porselein of glas beschildert, is het belangrijk om je ondergrond eerst te ontvetten. Gewoon of zelfs met ammoniak afwassen. Daarna met azijn erover en droogwrijven. Probeer vingerafdrukken te vermijden.

Wil je textiel kleuren of beschilderen, dan kan eerst een keertje wassen wonderen doen. In nieuw textiel zit dikwijls een appret en door te wassen wordt deze verwijderd. Anders hecht de verf niet (goed) en verdwijnt er veel verf bij de eerste wasbeurt.

Gebroken porselein onzichtbaar herstellen is een huzarenwerk. Kintsugi is net het tegenovergestelde: de breuklijnen worden benadrukt en zijn deel van het verhaal. Gebruik tweecomponentenlijm en meng daar gouden reliëfpasta door. Breng de gekleurde lijm op beide scherven aan, 3 minuutjes aandrukken en klaar.

Gisèle, Hasselt

Aan het kralen rijgen op een katoendraad, maar splitst de draad heel de tijd? Een druppeltje knutsellijm op het uiteinde doen en tussen je vingers rollen. Zo krijg je een verhard stukje dat je gemakkelijk door de kralen kan steken.

Bewaar een stempelkussen altijd ondersteboven. Zo blijft de inkt bovenin het kussentje en droogt het niet uit.

Jessica, Mechelen

Agnes, Heist-op-den-Berg

Leg je een knoopje in (elastische) nylondraad? Doe er een druppeltje lijm op. Zo komt het knoopje niet los.

Kaarsvet kan je altijd opnieuw smelten. Hou daarom overschotjes en restjes zeker bij voor je volgende gietsessie.

Mie, Antwerpen

Als je met krijtmarkers op een raam werkt, durft de inkt terug in de stift te lopen (zwaartekracht). Hou de stift met de punt naar beneden, kribbel even op een kladpapier en je kan weer verder.

Een mooie scheurrand aan handgeschept papier? Maak met een nat penseel (water) een lijn waar je de scheurrand wilt. Als het papier goed doordrenkt is, leg je je handen zijdelings van de scheurrand en trek je het papier zo uit elkaar.

Mariane, Hasselt

Balsahout kan je makkelijk snijden met een breekmes of precisiemes. Laat die zaag maar in het werkhuis. Als je zeep giet en je hebt wat schuim. schuim. Doe er een druppeltje ontsmettingsalcohol op en het schuim verdwijnt.

Mieke, Brugge

Ringetjes voor sieraden open je best met twee tangetjes. Open en sluit ze door een dwarse beweging te maken, zo vervormt of breekt het ringetje niet.

Ellen, Antwerpen

Een schaar of pons kan je weer scherp maken door enkele keren door aluminiumpapier of fijn gekorreld schuurpapier te knippen of te ponsen.

Wil je graag tijdelijk je haar een andere kleur geven? Gebruik eens crêpepapier. Gecombineerd met water geeft het goed af. Een wasbeurt spoelt alles weg, maar ook een regenbui. Hou hier rekening mee. Ellie, Mechelen

I

n deze technologische realiteit durven we weleens de échte mensen vergeten. De Banier is trots op haar medewerkers. Hun gebundelde jarenlange ervaring in de winkels levert Googleplex antwoorden op creatieve vragen. Ze mogen dan misschien geen Siri heten. Wel:

Ann, Naomi, Iris, Mie, Ellen, Inge, Marijke, Barbara, Mieke, Lieve, Kris, Bieke, Mariane, Gisèle, Liske, Agnes, Lien, Camille, Els, Tinne, Linda, Ellie, Jessica, Leen, Ria, Delphine, Els, Stephanie en Kristina. Naast sympathiek en al dan niet grijs, zijn ze allen - en de Gentse vree - wijs. De moeite om kennis te maken!

MEER VAN DIT SOORT TIPS? Inschrijven op de nieuwsbrief natuurlijk. Maar vooral...

Welkom in één van onze De Banierwinkels!


GOUDEN RAAD LAAT PENSELEN MET VERHARDE VERF EEN NACHTJE WEKEN IN WASVERZACHTER. JE KAN ER ‘S MORGENS DE VERF ZO UITWASSEN. RUIKT NOG LEKKER OOK!

KLEI KUN JE NA EEN EERSTE GEBRUIK BEST BEWAREN DOOR ER EEN VOCHTIGE DOEK BIJ TE STEKEN EN DE VERPAKKING GOED TE SLUITEN.

FILIPPINE 1.

Vakjes met hetzelfde nummer, bevatten dezelfde letter. Zowel het verticale woord in de kader, als het sleutelwoord kunnen je helpen.

Kleurig basisproduct van een kleverige tante. Elk probleem wordt met de kwast der liefde bedekt!

2. In deze gemeente opende De Banier een winkel in 2018. 3. Synoniem voor creatief bezig zijn. Zie poster in het midden. 4. Winkelen bij De Banier is altijd een beetje een …. 5. Deze ateliers zijn ideaal om nieuwe creatieve technieken te leren kennen. 6. Wiskundig lichaam om in de lucht te gooien. In het circus wordt er meestal met 3 of meer tegelijk gespeeld. 7. Populair Chirospel en bestseller bij De Banier, hoewel er elke nacht iemand wordt vermoord in dit kaartspel. 8. Om voorwerpen in dit materiaal te maken, verkopen we verschillende soorten klei die je kan bakken. 9. Samen knutselen, enkele dagen verblijven in een Chirohuis of een begeleider van Pimento inhuren, alle drie is het … 10. Knutselmateriaal en een werkbeschrijving om met 20 kinderen aan de slag te gaan, samengesteld door De Banier. 11. Ambachtelijke techniek met gesmolten glas op metaal. Niet verwarren met studeren per digitale brief.

COLOFON Verantwoordelijke uitgever: De Banier cvba, René Claes Langstraat 24, 2140 Borgerhout Eindredactie: Jan Sneyers Teksten: Jan Sneyers, Jo Sels

meer tips binnenin !

1. 2.

5

6

4

7

3. 4. 5.

SLEUTELWOORD:

Aalst | Molenstraat 65, 053-701 380 ma-vrij: 9.30 - 13 uur, 13.30 - 18 uur zat: 9.30 - 13 uur, 13.30 - 18 uur

1

5

3

4

6

7

5

8.

4

2

1

2

8

1

2

3

3

4

5

5

3

3

2

4

1

8

8

3

2

4

4

8

9

7

3

3

4

5

5

4

6

7

ONZE WINKELS Leuven | J.P. Minckelersstraat 29, 016-299 784

Antwerpen | Kipdorp 30, 03-202 24 71

ma-vrij: 9.30 - 18 uur zat: 9.30 - 18 uur

ma-vrij: 9.30 - 13 uur, 13.30 - 18 uur zat: 9.30 - 13 uur, 13.30 - 17 uur

Mechelen | O.L. Vrouwestraat 34, 015-410 234

Brugge | Katelijnestraat 67, 050-338 651

ma-vrij: 9.30 - 13 uur, 13.30 - 18 uur zat: 9.30 - 13 uur, 13.30 - 18 uur

Vormgeving: Emma Lauwers

ma-vrij: 9.30 - 13 uur, 13.30 - 18 uur zat: 9.30 - 13 uur, 13.30 - 18 uur

Roeselare | Delaerestraat 16, 051-243 511

Fotografie: Jan Sneyers en Emma Lauwers

Gent | Hoefslagstraatje 1, 09-233 87 87

ma-vrij: 9.30 - 13 uur, 13.30 - 18 uur zat: 9.30 - 13 uur, 13.30 - 18 uur

Illustraties: Milan en Emma Lauwers

ma-vrij: 9.30 - 18 uur zat: 9.30 - 18 uur

Sint-Niklaas | Stationsstraat 77, 03-766 07 66

Met dank aan: De medewerkers van de commerciële dienst, de verkoopsters van De Banierwinkels, en Ruben Denys - Chirojeugd Vlaanderen.

Hasselt | Vaartstraat 14, 011-231 489

ma-vrij: 9.30 - 13 uur, 13.30 - 18 uur zat: 9.30 - 13 uur, 13.30 - 18 uur

ma-vrij: 9.30 - 13 uur, 13.30 - 18 uur zat: 9.30 - 13 uur, 13.30 - 17 uur

Turnhout | Sint-Antoniusstraat 37, 014-421 513

Styling: Sara Janssens

© 2019. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of op enige andere manier zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van De Banier. De Banier en de redactie zijn niet aansprakelijk voor eventuele drukfouten. Vermeldde prijzen zijn onderhevig aan prijswijzigingen.

Heist-op-den-Berg | Bergstraat 34, 015-369 359

ma-vrij: 9.30 - 13 uur, 13.30 - 18 uur zat: 9.30 - 13 uur, 13.30 - 18 uur

ma-vrij: 9.30 - 13 uur, 13.30 - 18 uur zat: 9.30 - 13 uur, 13.30 - 18 uur

Wij horen graag van je! Deel je creatieve resultaten met #debanier

9

6

3

10. 11.

5

5

7.

7

7

6

9

6.

9.

2

2

Webshop, verkoop en distributie Langstraat 24, 2140 Borgerhout, 03-270 04 44 debanier@debanier.be | ma-vrij: 8.30 - 12.30 uur, 13 - 17 uur

TEST ONZE WEBSHOP EN KRIJG EEN KORTING* VAN 10% OP ALLE KNUTSELMATERIAAL**! Registreer je als webshopklant en profiteer van deze uitzonderlijke korting door de code T E ST E R in te vullen. * Deze actie is éénmalig geldig bij aankopen op de webshop voor geregistreerde klanten. De korting is enkel geldig op creatief materiaal, tot 30.06.2019. Niet cumuleerbaar. ** Niet geldig op Chiroproducten, spelmateriaal, workshops, boeken en sterproducten.

7

Profile for De Banier

De Banier - Inspiratiemagazine 2018  

New
Advertisement