Page 1

FIDO Bladet for medlemmer af DcH Nordals

Selvom man er lille og helt ny, kan man da godt komme med på poteklubbens gåtur. Det godt du ikke fik en grand danois Ruth

Nummer 4 — 2015


2


Indholdsfortegnelse Praktisk oplysninger …..........................................

4

Formanden har ordet .............................................

5

Aktivitetsudvalget ..................................................

7

Nye medlemmer .....................................................

8

Redaktørens nye hund …......................................

10

Resultater fra afslutningskonkurrencerne 2015..

12

Julen er farlig for hunde …...................................

14

Billeder fra julefesten ….......................................

15

Prisliste ...................................................................

18

Aktivitetskalender 2016 .........................................

20

Træningstider ….....................................................

21

Træner ….................................................................

21

Hvem gør hvad i klubben …..................................

22

Bestyrelsen ….........................................................

23

Poterne..................................................................... 24 LØSBLAD GENERALFORSAMLING

3


Praktiske oplysninger KONTINGENT: Du bedes betale kontingentet inden du starter på den 1. træningstime, da klubbens udvidede forsikring først træder i kraft, når kontingentet er betalt. TRÆNING:

Kom altid i god tid, så din hund kan nå at vænne sig til omgivelserne og ikke er for ”ophidset”, når I skal i gang med træningen. Hunden må ikke være mæt før træningen starter, d.v.s. den må ikke fodres på træningsdagen. Hav altid rigeligt med små, letspiselige godbidder med. Husk der findes ikke dårlig vejr, kun dårlig Påklædning.

Er du forhindret i at komme til træning, så MELD AFBUD til din træner eller, hvis han/hun ikke træffes, til træningslederen eller formanden. Hvis du ikke har været til træning 4 gange i træk, uden at melde afbud bliver du betragtet som stoppet i klubben. Dette er af hensyn til de næste på listen, som gerne vil til træning med deres hund.

Er din hund i løbetid, må den ikke komme på træningspladsen, så derfor er det nødvendigt, at din træner lige får besked. Hvis du stopper med at komme til træning, vil vi gerne have det at vide, så giv lige besked til formanden enten pr. tlf., sms eller mail. Hvis det er fordi du er utilfreds med noget, vil vi gerne have det at vide, så vi evt. kan rette det og gøre os endnu bedre. NACH 4


Formanden har ordet for sidste gang i år

Den 15. september havde vi, i stedet for træning, ”eksamen” i at få et Hundeførerkort og der var 10 nervøse medlemmer der stillede op med deres meget rolige hunde. Og selv om der var nogle få stykker der måtte prøve to gange, så bestod de alle 10 og kan nu prale af, at de har et bevis på, at de er ”egnede” til at have hund. Et stort tillykke til: Lone/Zita, Helle/Ziva, Gytte/Fenya, Hanne/Robbie, Patrick/Robbie, Steen/Viktor, Sandra/Nicki, Dina/Tikki, Solvej/Fifi og Petri/Janus.

Så har formanden ordet for sidste gang i år og selv om det kun er et par måneder siden sidste blad, har vi haft gang i mange ting dette efterår. Det eneste jeg er lidt ked af er, at det er gået lidt trægt med at få nye medlemmer i år, men som den uforbederlige optimist jeg er, så tror jeg stadig på at vi får rigtig mange nye medlemmer i 2016. Den 5. september havde vi en bod med ved høstmarked i Nordborg og på trods af, at det både blæste og regnede havde Petri, Maria og Dorthe en travl dag, hvor vi fik snakket med rigtig mange mennesker. En stor tak til Petri og Maria for hjælpen, Maria havde endda ofret sin fødselsdag for at stå og fryse i vores bod.

Den 1. oktober havde vi klubaften, og i år var det Pernille Jørgensen fra Aabenraa der kom og underviste i ”Førstehjælp til hunde”. Det var en hyggelig aften og Pernille lærte os rigtig meget om, hvad vi skal gøre, når vores hund kommer til skade.

.

I år var vores venskabskonkurrence flytte til d. 18. oktober og deltagerantallet var til at overse. Der var 3 i D-klassen og her fik Sten/Jeppe en 3. plads. I C-klassen var der 4 og her løb vi til gengæld med de første tre pladser, 1. plads Susanne/Zorba, 2. plads Theis/Dux 5


og 3. plads Sandra/Thikka. I Bklassen havde vi ikke nogen med . I Rally var der 7 med og her fik Mona/Malte en 2. plads, Lona/Zita fik en 4. plads og Theis/Dux fik en 5. plads. Jeg vil gerne sige en stor tak til alle, der hjalp til på dagen og en særlig stor tak til Theis, der havde rigtig travlt. Han var både sporlægger For B-hundene og deltog selv i både Rally og C-klassen. I år blev vandrepokalerne lidt mere ligeligt fordelt, idet Tinglev vandt Dklassen, Nordals vandt C-klassen, Tønder vandt B-klassen og Broager vandt A-klassen.

Den 6. december er sidste gang, vi træner før jul og i år har aktivitetsudvalget inviteret os på en gåtur i Nørreskoven. Husk at melde jer til senest d. 29. november, disse gåture plejer at være både sjove og hyggelige. Denne gang serverer de æbleskiver med kaffe og gløgg og på gåturen er der banko, hvor vi kan vinde nogle fine præmier.

Den 7. november afholdt vi vores traditionelle afslutningskonkurrencer/-fest og igen i år var der ikke ret mange med til konkurrencerne, så her er der plads til forbedringer. Til gengæld var der fuldt hus til festen om aftenen. Vi var 31 feststemte deltagere, der havde en rigtig sjov og hyggelig aften. Der blev sunget karaoke så fuglene udenfor holdt sig for ørerne og aktivitetsudvalget havde fundet på, at vi skulle se, hvem der kunne lave den længste musetrappe. Vi blev delt op i to hold og jeg skal love for, at konkurrencegenet kom op i folk. Der blev gået til den med liv og sjæl og det kom der to, flere meter lange, musetrapper ud af. Desuden blev der uddelt pokaler fra dagens konkurrencer, vandrepokaler og flidspræmier. Se inde i bladet, hvem der vandt. Sol-Britt havde, på trods af at hun var arbejdsramt, lavet maden. En stor tak til Aktivitetsudvalget for en dejlig aften og tak for mad til Sol-Britt.

Til sidst vil jeg ønske jer en glædelig jul og et godt nytår. Vi ses igen til træning d. 10. januar 2016.

Inde i bladet er der en seddel med dagsordenen til vores generalforsamling i januar næste år og læg mærke til, at vi har flyttet den fra lørdag eftermiddag til en tirsdag aften.

Dorthe

6


Aktivitetsudvalget Susanne Callesen Lone Kallesen Lone Jepsen Jette Seeberg Helle Holm Petersen Steen KjĂŚr

Hej alle Hvis I har gode ideer til hvad vi kan lave af arrangementer i vores klub sĂĽ snak med en af aktivitetsudvalget

7


Velkommen til nye medlemmer Hundeførerens navn

Hundens navn

Hundens race

Morten Knudsen

Liva

Golden Retriever

Alberte B. Pedersen

Futte

Gravhund/ Jack Russell

Charlotte Bladt

Freja

Labrador blanding

Bodil Pedersen

Lærke

Blanding ”cavapoo”

Christina Skriver

Scooby

Borer Collie

Soomi Konstmann

Chingu

Gl. dansk hømsehund/ ruhåret gravhund

Helle Dueholm Pedersen Yatzy

Cocker Spaniel

Rie

Engelsk Bulldog

Anton

8


9


Redaktørens nye hund Efter en del år uden hund syntes jeg det var på tide at få en ny. Fik penge i fødselsdagsgave af mine hundevenner i klubben til det samme og så begyndte jeg at søge med lys og lygte på nettet for at finde en. Fandt også en som ville af med sin 6 måneder gammel hvalp. Var godt nok lidt skeptisk da det var en blanding af Cocker spaniel og Breton to store jagthunde, men ud og se den skulle jeg da. Så mandag den 31. august 2015 tog Dorthe og jeg af sted. Vi blev mødt af en glad og livlig hanhund ved navn Simba. Vi fik at vide den ikke kunne gå i snor og var bange for biler og der var bestemt ikke meget jagt i den. Både Dorthe og mig prøvede så, at gå lidt med den og det gik faktisk rigtig fint og ind i bilen var heller ikke noget problem, så med hjem skulle den da. Og hvis jeg ikke havde taget Simba, havde Dorthe gjort det :-).

problemer og da min dreng, Simon, kom hjem var der også kærlighed ved første øjekast på begge sider. Vi hyggede os og så gik vi i gang med lidt træning, da den var en ”sofahund” og det ville jeg bestemt ikke ha. Vi fik også lige gået en lille tur, men det der med snor var nu ikke særlig rart, men det skal nok komme Rom bliver jo ikke bygget på en dag.

Da vi kom hjem fik vi lige hilst på mine naboer og deres hund uden

10


Det hele gik faktisk rigtig fint indtil om aftenen, så måtte den ud og kaste op. Havde godt nok fået at vide den havde lidt tynd mave og alle de godbidder gjorde det nok ikke bedre. Dorthe kom forbi efter hendes træning, sent aften, tak Dorthe, med lidt yoghurt neutral og så håbede jeg den fik det bedre. Men ak nej, senere nåede jeg ikke at få den ud og den brækkede sig flere steder i stuen og jeg skulle samtidig hjælpe den, med at trække det ud af munden da den ikke selv kunne få det op. Den havde fået spist noget den ikke kunne fordøje. Håbede så den havde fået alt op og det var det. Vi gik i seng og den var

meget rolig selvom den var lidt trist over savnet fra den anden familie. Kl. 4 om natten vækkede den mig fordi den skulle ud. Fint vi gik ud. Så gudhjælpe mig om jeg ikke også skulle hjælpe den med at trække det ud fra den anden ende, der var jeg godt nok ved at blive skidt, men næsten halvanden meter langt uidentificeret stykke fik vi ud med godt samarbejde. Det var ikke sjovt hverken for den eller mig. Så fik vi da lidt ro indtil Simon stod op ved 6 tiden, så jeg var meget træt den morgen. Skal lige siges det med sofaen – den vandt Simba. Laila

Vi ønsker Jer en rigtig glædelig jul Og et godt nytår 11


Resultater fra afslutningskonkurrencerne 2015 Hvalpe: plads. Christina Skriver med Scooby plads. Louise Bladt med Nemo plads. Rasmus Sibbesen med Freja plads. Laila Lundgreen med Fighter

12

48,5 point 47 point 46,5 point 42,5 point


Hyggehold: plads. Sten Sibbesen med Jeppe plads. Theis Langvad med Dux plads. Mona Schmidt med Malte plads. Sandra A. Schøn med Thikka plads. Sandra Mai med Nicki plads. Helle Petersen med Ziva plads. Lone Jepsen med Zita

13

96 point 94 point 91 point 90 point 89 point 86 point 78 point


Julen er farlig for hunde

Julen er en dejlig tid for både mennesker og dyr. Hunden nyder at hele flokken er samlet og der er god tid til leg, knus og lange gåture, men julen kan også være en farlig tid for hunden. Nødder og især chokolade er livsfarlig for hundemaver. Chokolade indeholder et stof der hedder teobromin og hvis hunden spiser for meget af især mørk chokolade, kan den blive alvorligt syg og faktisk dø af chokoladeforgiftning. Julemaden er for mennesker og hunden bør spise dens egen mad. Hunden må ALDRIG få ben der starter med ”F” som fugle-, fiske- eller flæskeben. Vil du give hunden lidt ekstra lækkert, så giv den et tyggeben eller en ekstra godbid af den slags, den er vant til at få. Hvis du ikke vil tilbringe juledagene hos dyrlægen, skal du også passe på med dej, rå løg, rosiner, pebernødder, stearin og grannåle – så frem med støvsugeren hver morgen Julepynt, levende lys og julegaver kan også skade, hvis uheldet er ude. En hundehale kan nemt vælte en juledekoration og skår fra glaskugler kan lave ubehagelige sår under poterne. Gavebånd er sjovt at lege med, men hvis hunden kommer til at sluge det, kan det snøre tarmene sammen og skære dem i stykker. Mange tror at risikoen for at hunden spiser julepynt er overdrevet, men alle dyrlæger kan fortælle historier om mærkelige ting, de har opereret ud af hundemaver: valnødder, legoklodser, legetøj, julenisser og sågar nylonstømper. Hvis du giver din hund julegaver, så sørg for at det er hundeting, så som hundelegetøj, tyggeben eller hundegodbidder. Husk også at hvis der kommer mange gæster er det en god ide med et sted, hvor hunden kan være i fred og ro hvis den ønsker det. Især hvis der er mindre børn blandt gæsterne, da de ofte har svært ved at lade hunden være i fred. Dorthe 14


Julefest 2015

15


16


17


PRISLISTE N.A.C.H. 2014 KANTINE

Sol-Britt og Palle står bag disken

KAFFE/THE

GRATIS

ØL

10,00

SODAVAND

5,00

VAND

5,00

DAGENS RET

DAGSPRIS

HUNDEFODER BASISKOST

230,00

HVALPEKOST

290,00

FAVORIT

245,00

IDEAL

310,00

AKTIV

310,00

SLANKEKOST

310,00

BESTILLINGSVARER LAM&RIS

310,00

SENIOR

310,00 18


DIVERSE ARTIKLER T-shirt (DcH)

85,00

DcH hue (strik)

40,00

Kasket

45,00

Apportpind

10,00

T-shirt (NACH)

60,00

Her vogter jeg

Soft shell jakke

375,00

Høm-høm poser

Jakke m/hætte

300,00

Hundelegetøj

5,00 15,00 Dagspris

Flåtfjerner

10,00

Konkurrence program 65,00

Nøglering (bånd)

20,00

Konkurrencehæfte

20,00

Nøglering m/logo

15,00

Mulepose m/logo

15,00

Nøglering m/vognpolet 20,00

Bæltetaske

60,00

DcH logomagnet

DcH logo med klæb

10,00

17,00

Desuden kan der købes forskellige ting til træning, bl.a. sporliner, Bolde, apportbukke o.m.a.

Sporline 5 m

90,00

Apportbuk

25,00

Sporline 10 m

125,00

Apportbuk

35,00

Sporline 15 m

155,00

Apportbuk

45,00

Apportbuk

55,00

Apportbuk

70,00

Diverse motivationsgenstande og legetøj hænger på væggen i Klubhuset og kan købes til dagspris. 19


Aktivitetskalender 2016 Januar: 10. Første træningsdag efter juleferien. 19. Generalforsamling kl. 19.30. April: 10. Sidste gang vi træner om dagen. Gåtur i stedet for. INGEN TRÆNING DENNE DAG! (se opslag i klubhuset senere). 12. Aftentræning starter (tirsdag). Juli: 2.-3.

Sommerafslutning/Pøltur. (se opslag i klubhuset senere). Uge 27 – 28 – 29 – 30 sommerferie

August: 2. Første træningsdag efter ferien. September: 6. Sidste aftentræning. 18. Søndagstræning starter. Oktober: 9. Venskabskonkurrence. November: 5. Afslutningskonkurrence/-fest (se opslag i klubhuset senere). December: 4. Sidste træningsdag inden jul/Nytår. 28. Sidste frist for indsendelse af forslag til generalforsamling 2015 Januar 2016: 8. Første træningsdag efter jul/nytår. 10. Sidste frist for betaling af kontingent for 2017. 17. Generalforsamling 2017 Der vil blive arrangeret et par klubaftener, men datoerne er endnu ikke fastsat.

20


Træner

Dorthe Tlf. 23 26 09 35

Laila Tlf. 28 12 80 96

Petri Tlf. 51 51 08 55

Sandra Tlf. 22 78 28 86

Træneraspirant: Hanne Sol-Britt Susanne Tlf. 29 86 70 18

Theis Tlf. 24 49 34 04

Lone Tlf. 20 83 49 25

Søndagstræning starter op den 20. sept. 2015 Hold 1: Kl. 10.00 – 11.00: Nye hvalpe:

Sandra/Sol-Britt

Hold 2: Kl. 10.00 – 11.00: Store hvalpe:

Laila

Hold 6: Kl. 12.00 – 13.00: Familiehunde: Laila Hold 3: Kl. 12.00 – 13.00: Hyggehold:

Petri/Hanne

Hold 4: Kl. 12.00 – 13.00: Lydighed:

Susanne

Hold 5: Kl. 14.00 – 15.00: Konkurrence:

Theis/Dorthe

Lørdagstræning starter op den 19. sept. 2015 Hold 7:

Kl. 10.00 – 11.00:

Rallylydighed: 21

Petri


Hvem gør hvad I klubben Træningsleder

Susanne Callesen

HundeadfærdsKonsulent

Dorthe Sibbesen, tlf. 22 11 76 89, burgwald@bbsyd.dk

Kantine

Sol-Britt og Palle

Hundefoder

Klubben, tlf. 23 26 09 35

Salg af hundeartikler Klubben Materialeforvaltning

Petri S. Nielsen

Fanebærer

Theis Langvad

Fanevagt

Hanne Goldsmith

Hjemmeside

www.dch-nordals.dk

Klubhuset

Piledamsvej 8, 6430 Nordborg, Telefon 23 26 09 35

FIDO

Udkommer 1/3, 1/6, 1/9 og 15/11 Deadline hos redaktøren: 15/2, 15/5, 15/8, 1/11

Fido-redaktør

Laila Knudsen, tlf. 28 12 80 96 Mail : laila.f.knudsen@bbsyd.dk

Annocer

Maria Mikkelsen, Tlf.nr.: 26 37 22 32 Mail: mikkelsen.maria@gmail.com

Web-master

Maria Mikkelsen, Tlf.nr.: 26 37 22 32 Mail: mikkelsen.maria@gmail.com

22


Bestyrelsen Formanden Dorthe Sibbesen Hesselhøjvej 14, 6430 Nordborg Tlf. 23 26 09 35 Mail: formand@dch-nordals.dk

Næstformand Susanne Callesen Pindesholm 4. 6440 Augustenborg Tlf. 29 86 70 18 Mail: susannealbeck@live.dk

Kasserer Maria Mikkelsen Kirkevænget 32 6430 Nordborg Tlf.nr.: 26 37 22 32 Mail: mikkelsen.maria@gmail.com Sekretær Laila F. Knudsen Mågevej 28, 6430 Nordborg Tlf. 28 12 80 96 Mail: laila.f.knudsen@bbsyd.dk

Matrialeforvalter Petri S. Nielsen Vibevej7, 6430 Nordborg Tlf. 51 51 08 55 Mail: petri@arvidnielsen.dk 23


Motioner med din hund Har du lyst tll at gå tur med din hund sammen med andre glade hundeejere? Vi har lavet en lille ”klub” i klubben som hedder POTERNE. den er for hunde og deres ejere, som kan lide at gå tur sammen med andre. Vi er p.t. 10 hundeejere og der er plads til mange flere.

Ideen er, at vi mødes en eller to gange om ugen og går tur med vores hunde.

Vi aftaler fra gang til gang, hvor vi skal gå og prøver at finde steder, hvor der også er mulighed for at hundene kan lege sammen.

Vi har også lavet et SMS-kæde, så vi, når vi har lyst til at gå en tur, kan sende besked til andre i gruppen om de vil med ud at gå tur, hvis vejret pludselig viser sig fra sin gode side.

For at gøre det rigtig hyggeligt, laver klubben kaffe, så vi kan sidde og få os en god hundesnak efter gåturen. Vi betaler 10,- kr. pr. gåtur, som går til klubbens slunkne kasse. Er du interesseret, så kom ned i klubhuset og snak med formanden eller ring til mig på tlf. 23 26 09 35.

Dorthe 24

Fido4 2015  
Fido4 2015  
Advertisement