Page 1

Vertegenwoordigersbeheer Beschrijving: De klanten onderbrengen bij ver-

Bestemd voor: Die bedrijven die met een aantal

tegenwoordigers om op deze manier de klanten directer te kunnen benaderen, anderzijds om de commissies van de vertegenwoordigers beter te berekenen en betrouwbare statistieken per vertegenwoordiger te trekken.

vertegenwoordigers werken en deze beter wensen op te volgen.

Details: Elke KMO die met vertegenwoordigers werkt, die wil commissioneren en die de vertegenwoordigers van dichtbij wil opvolgen door specifieke historieken en statistieken te maken kan maar beter deze module gebruiken. Aan de hand van een aantal criteria kunnen vertegenwoordigers beter worden gevolgd in hun doen en laten. Statistieken worden bijgehouden over welke producten, waar en wanneer aan welke werden verkocht. Er wordt gekeken wat de omzetten bij bestaande of nieuwe klanten zijn. Vertegenwoordigers zijn gekoppeld aan de klant of aan een factuur. Zij worden gecommissioneerd op al dan niet betaalde facturen of bestellingen. Tenslotte is het vrij eenvoudig om een lijst te trekken van bv. alle klanten van een bepaalde vertegenwoordiger die in de laatste 3 maanden niks hebben gekocht en die in een bepaalde sector wonen. Zoals steeds gebruiken we de informatie voor verschillende administratieve taken binnen één en hetzelfde pakket. Naast het maken van lijsten en analyses van resultaten kunnen we de commissies berekenen van de vertegenwoordigers. Aan de hand van een percentage wordt een berekening gedaan per factuurlijn of per volledige factuur van de commissies voor deze verkopen, in schijven zo u dat wenst.

Productsheet

We spreken voor wat betreft commissies van: • Commissieschalen klant: een schaal wordt toegekend voor een vertegenwoordiger bij een klant • Commissie op artikel: we geven hier voor de 5 verschillende schalen in hoeveel de commissie bedraagt op dit artikel, per schaal. Zo kan het zijn dat een relatie met commissieschaal A een commissie van 5% oplevert voor één artikel, maar voor een ander bijvoorbeeld 10% De commissieschalen zijn aanpasbaar per vertegenwoordiger en per verkoop. Per verkoop wordt bijgehouden of het gaat om een “repeat”-verkoop of om een nieuwe klant. De lijsten met de facturen voor een bepaalde vertegenwoordiger en een aantal andere statistieken maken ook voor deze verkopen een onderscheid.

Vertegenwoordigersbeheer  
Vertegenwoordigersbeheer  

Elke KMO die met vertegenwoordigers werkt en die wil commissioneren volgens een aantal die de vertegenwoordigers van dichtbij wil volgen doo...

Advertisement