Page 1

Quin esport triar? I en funció de què? Sabies que en un camp de golf es consumeix tanta aigua com a una ciutat d'uns 15.000 habitants? A l’hora de triar un esport es poden tenir en compte molts aspectes. Però entre d’altres, (com estan les coses) cal tenir en compte altres factors i conscienciar-se d’intentar adaptar-se a les condicions del nostre planeta.

seva força. En canvi, si ens parem a pensar amb algun altre esport com el golf o el futbol, podem veure que hi ha moltes més despeses. I a més a més causa un impacte mediambiental molt més gran.

El surf, per exemple, és un esport aquàtic que consisteix amb una planxa de surf que flota i va per sobre les onades a la vegada que porta el surfer a sobre. Les onades al mateix temps van arrossegant-lo cap a la costa.

A diferència d’altres esports el surf no afecta de cap manera al medi ambient. O sigui: no malgasta aigua, no necessita electricitat i no contamina amb cap mena de gas o líquid, l’únic que es necessita és: la persona, la planxa i les onades (que depèn de la força del vent). Tant el surf o altres esports com el paddle surf, o “skateboarding”... es fa servir una energia que s’anomena energia cinètica. Aquesta energia té la característica que pel fet d’estar en moviment, està un cos, que fa la

En el golf s’ha de regar la gespa i a més és una gran despesa, ja que els camps són de grans extensions. O també en el futbol, que hi ha el mateix problema de la gespa i també hem d’afegir els focus, que gasten una gran quantitat d’electricitat. Com a conclusió podem treure que cal tenir en compte factors que normalment no els hi donem gaire importància. I aquests afecten al planeta on vivim el nostre dia a dia, i per això cal cuidar-lo.

Web grafia: http://ca.wikipedia.org/wiki/Surf http://ca.wikipedia.org/wiki/Energia _cin%C3%A8tica Fet per: Joana Casanova

Esports mediambientals  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you