Page 1

Kleur Focus op laksystemen

Competentie in kleur Ontdek nieuwe kleurdimensies ColorExpress ColorExpress is de merknaam van de kleurentechnologie van Caparol. De bijna 100 mengmachines op meer dan 60 locaties in Nederland beschikken over een zeer uitgebreide database met kleurrecepten van vrijwel alle gangbare kleuren. Wanneer ondanks het ruime aanbod toch een kleurrecept ontbreekt, zijn onze kleurspecialisten in staat om á-la minute het gewenste recept te ontwikkelen. Met behulp de modernste meetapparatuur behoort ook het ontwikkelen van zogenaamde kleuren volgens monster tot de mogelijkheden.

Kleursystemen voor alle toepassingen Met een verscheidenheid aan kleurenwaaiers en kleursystemen - gekoppeld aan een groot aantal decoratieve afwerkingen - biedt Caparol de architect, opdrachtgever en applicateur enorme mogelijkheden in kleurtoepassingen.

Kijk op www.caparol.nl voor een deskundige en betrokken Caparol-dealer.

Focus op laksystemen Verkrijgbaar bij de Caparol-dealer in uw regio. Raadpleeg voor adressen www.caparol.nl.

Focus op laksystemen Systeemoplossingen voor duurzame bescherming, binnen en buiten

Caparol Nederland Postbus 1122 · 3860 BC Nijkerk Tel: 033-247 50 00 · Fax: 033-245 18 33 E-mail: info@caparol.nl · Website: www.caparol.nl

De Caparol 3D kleurcollectie, speciaal ontwikkeld voor achitecten, is vernieuwd en uitgebreid. Met 1350 kleurtonen omvat de collectie een grotere hoeveelheid kleurtinten, met 14 nieuwe kleurfamilies: voornamelijk in de moderne rood/oranje-tinten. Daarnaast zijn 4 grijze en enkele roze en magenta kleurfamilies toegevoegd.

Focus op laksystemen

SPECTRUM 4.0 De vierde versie van SPECTRUM is gebaseerd op meer dan 10 jaar ontwikkeling op het gebied van grafische software op het gebied van grafische software, waarbij kleur- en materiaalweergave centraal staan. Zo is een innovatieve visualiseringssoftware ontstaan, die overtuigt door de kwaliteit van fotorealistische afbeeldingen en materialen. SPECTRUM 4.0 maakt de vormgeving van eigen beeldgegevens en talrijke voorbeeldafbeeldingen mogelijk. De intuïtief aan te leren werkvolgorde biedt ook sporadische gebruikers een makkelijke instap in de wereld van de digitale beeldbewerking. SPECTRUM onderscheidt zich vooral door het grote aanbod van kleurtintencollecties en materialen van vele bekende producenten.

Kijk voor alle informatie over onze producten en diensten op www.caparol.nl!

DAW Coatings Nederland B.V. Postbus 1122 NL - 3860 BC Nijkerk Tel: +31 (0)33 - 247 50 00 Fax: +31 (0)33 - 245 18 33 E-mail: info@caparol.nl Website: www.caparol.nl

DAW Belgium bvba/sprl Koeltorenlaan 2 B - 3550 Heusden-Zolder Tel: +32 (0)11 60 56 30 Fax: +32 (0)11 52 56 07 E-mail: info@caparol.be Website: www.caparol.be


Eigenschappen De ultra-moderne lakfabriek van Caparol is gericht op de productie van een zeer breed pakket lakken en grondverven. Producten die zijn ontwikkeld op grond van de veelzijdige eisen die in de Europese markt worden gesteld. Systemen op basis van oplosmiddelhoudende primers en lakken voor hout- en metaalbescherming hebben in ons land een belangrijke traditie. Zowel voor duurzaam vastgoedonderhoud als prestatie-eisen-contracten is Caparol een betrouwbare partner als leverancier van topproducten. Systemen op basis van watergedragen producten hebben zich al decennia lang bewezen. Speciaal voor omstandigheden waarin oplosmiddelen en schadelijke emissie onnodig of ongewenst zijn heeft Caparol een compleet, veelzijdig en kwalitatief hoogstaand programma primers en lakken ontwikkeld.

COT-normeringen voor Caparol producten In 2010 heeft het COT, in opdracht van Caparol, een aantal VOC-2010 producten getest. Met trots kunnen wij dan ook meedelen dat we de één van de eerste producenten zijn met COT-keur voor de VOC-2010 producten. De producten worden op diverse eigenschappen getest, waarbij de lakverven TriMaXX Gloss en TriSystem Gloss niet alleen op hechting, overschilderbaarheid en droging worden beoordeeld, maar ook op glans, glansbehoud en verkrijten. Deze laatste gegevens zijn belangrijk om een mate (klasse) van duurzaamheid aan te geven. Door de uitstekende resultaten van de (door)droging is vastgesteld dat de overschilderbaarheid na 24 uur geen nadelige gevolgen heeft voor wat betreft schroeiing, scissing of krateren.

Systeemopbouw Voor elke toepassing een passend systeem.

Ondergrond

Toepassing

Binnen

VOC 2010

Hout

Buiten

Capacryl Aqua PU Primer

Binnen

TriMaXX Primer/SpeedPrimer

TriMaXX Primer/SpeedPrimer

Capalac Aqua MultiPrimer

TriMaXX Primer/SpeedPrimer

TriMaXX Primer/SpeedPrimer

Capacryl Aqua UniPrimer

Buiten

TriMaXX SpeedPrimer

TriMaXX SpeedPrimer

Capalac Compact

Capalac Compact

TriSystem Gloss/Satin

Capacryl Aqua UniPrimer

TriMaXX Gloss/Satin

Capacryl Aqua PU Gloss/Satin

Capacryl Aqua PU Gloss/Satin Verzinkt staal Buiten

TriMaXX SpeedPrimer

TriMaXX SpeedPrimer

Capalac Compact

Capalac Compact

TriMaXX Gloss/Satin

TriMaXX Gloss/Satin Binnen

Capacryl Aqua UniPrimer

en koper

Capacryl Aqua UniPrimer

Capacryl Aqua PU Gloss/Satin

Capacryl Aqua PU Gloss/Satin Buiten

TriMaXX SpeedPrimer

TriMaXX SpeedPrimer

Capalac Compact

Capalac Compact

TriMaXX Gloss/Satin

TriMaXX Gloss/Satin Binnen

Capacryl Aqua UniPrimer

Capacryl Aqua UniPrimer

TriSystem Gloss/Satin Deze vochtregulerende systeemverf is geschikt om (beperkt) maatvast houtwerk buiten langdurig te beschermen. TriSystem is vrij van aromaten en voldoet ruimschoots aan de VOC-2010 richtlijn. TriSystem presteert maximaal, is gebruiksvriendelijk, eenvoudig te verwerken, heeft een perfecte kantendekking en is tot 0 °C te verwerken. Gekeurd volgens COT-kwaliteitsomschrijving 07.04 (dekverf buiten, extra duurzaam, oplosmiddelhoudend). TriMaXX Primer In het kader van de recente VOC-2010 wetgeving voldoet de TriMaXX Primer aan deze normering. Daarbij bevat deze primer alle goede verwerkingseigenschappen van een traditionele alkydhars zoals vullend vermogen, vloeiing, schuurbaarheid, etc. Verwerkbaar tot 0°C. Gekeurd volgens COT-kwaliteitsomschrijving 06.01 (grond- en overgrondverf buiten, oplosmiddelhoudend).

TriMaXX SpeedPrimer Een goed doordrogende en vullende grondverf die bovendien ultieme vloei-eigenschappen bezit. Ook toe te passen bij temperaturen tot 0 °C. Voldoet aan VOC-2010 wetgeving. TriMaXX SpeedPrimer is een uitstekende schakel van oude laklagen naar een nieuw aan te brengen systeem en is ook als grondverf voor ‘snel bijwerken’ uiterst functioneel. Ideale oplossing als 4-seizoenengrondverf.

Capacryl Aqua PU Gloss/Satin

TriMaXX Gloss/Satin Capacryl Aqua UniPrimer

TriMaXX Gloss/Satin Een gesiliconiseerde lakverf op basis van alkydhars en acrylaat. Met ‘Triple Protection System’ waardoor TriMaXX extra duurzaam is, het glansbehoud beter is en uitstekende hechtingseigenschappen heeft. Voldoet ook aan de VOC-2010 richtlijn. Aromaatvrij oplosmiddel. Gekeurd volgens COT-kwaliteitsomschrijving 07.04 (dekverf buiten, extra duurzaam, oplosmiddelhoudend).

TriMaXX Gloss/Satin

Staal/ijzer

Aluminium

Focus op laksystemen

Capacryl Aqua PU Gloss/Satin

Capacryl Aqua PU Gloss/Satin

Caparol heeft haar favoriete product Capacryl Aqua PU Satin/Gloss voorzien van een modern vuilafstotend systeem (ADS – AntiDirtSystem), dat gelakte oppervlakken nog meer bestand maakt tegen huidvetten, huidtranspiratie en vuilaanslag. Bovendien is de nieuwe hoogwaardige lakgeneratie kras-en stootvast, blokvast, bestand tegen huishoudelijke reinigingsmiddelen.

Onze Capacryl Aqua producten voldoen aan deze voorwaarden.

Capacryl Aqua PU Primer

Afwerklaag

TriSystem Gloss/Satin

Binnen

Veiligheid van speelgoed en andere voorwerpen In de Europese norm DIN EN 71-3 zijn de eisen en testmethoden voor verf- en kleurlagen op speelgoed en andere voorwerpen met betrekking tot de giftige elementen arsenicum, antimoon, barium, cadmium, chroom, kwik, lood en seleen vastgelegd. Bij de test wordt in een proefopstelling het spijsverteringskanaal van de mens nagebootst. Er wordt bepaald hoeveel van elk element door (kunstmatige) maagsappen opgelost wordt. Deze hoeveelheden (omgerekend per kg speelgoed) worden vergeleken met de voor elk element vastgelegde grenswaarden.

Tussenlaag (indien noodzakelijk)

TriMaXX Gloss/Satin

De Caparol producten die in deze folder worden genoemd voldoen alle aan deze Europese richtlijn.

AntiDirtSystem: dé oplossing tegen huidvetten Milieuvriendelijke vuilafstotende lakken met ADS hebben de toekomst.

Grondlaag

Capacryl Aqua PU Gloss/Satin

Buiten Reductie Vluchtige Organische Stoffen Na KWS 2000 en de Arbo aanscherpingen op landelijk niveau werd er enige jaren geleden op Europees niveau een richtlijn gemaakt voor de reductie van vluchtige organische stoffen (VOS = Engels VOC). Deze richtlijn is ingegaan in 2010 waarbij de verfproducten zijn ingedeeld in subcategorieën die elk hun maximale hoeveelheid oplosmiddel in grammen per liter verf bevatten.

Producten

Capacryl Aqua PU Gloss/Satin

Capalac Compact Allround roestwerende, oplosmiddelhoudende high-solid coating. Zeer goed hechtend op staal, nonferro metalen en kunststof. Geschikt voor zowel grond-, tussen- als afwerklaag. Zijdemat en aromaatvrij oplosmiddel. Voldoet aan VOC-2010 richtlijn. Gekeurd volgens COT-kwaliteitsomschrijving 16.58 (roestwerende epoxyester-grondverf, lood- en chromaatvrij HB) en 46.17 (epoxyester-dekverf). Capacryl Aqua PU Gloss/Satin Uitstekend vloeiende watergedragen PU-acrylaatlakken voor binnen- en buitentoepassing. Deze lakproducten zijn recentelijk verbeterd, waardoor de dekkracht optimaal is geworden. Capacryl Aqua PU Gloss en Satin zijn zo geoptimaliseerd, dat zij optisch en technologisch met conventionele alkydharslakken vergeleken kunnen worden en net zo goed en eenvoudig te verwerken zijn. Capacryl Aqua UniPrimer Een met water te verdunnen primer die al meer dan 30 jaar bekend staat als een waar hechtwonder voor binnen en buiten toepassing. De primer is ook bijzonder geschikt voor non-ferro metalen en hard-PVC. Capacryl Aqua UniPrimer vormt een prima hechtbrug op oude verf- en laklagen. Gekeurd volgens COTkwaliteitsomschrijving 06.06 (watergedragen grondverf voor binnen en buiten). Capacryl Aqua PU Primer Zeer goed vloeiende en hechtende watergedragen primer met lange ‘open tijd’. Capacryl Aqua PU Primer is het ideale product onder watergedragen lakken. Dit product is uitermate goed te schuren zonder dat het schuurpapier direct ‘dichtslibt’. Een vlakke, egale en goed geschuurde ondergrond is een voorwaarde voor strak lakwerk.

Capacryl Aqua PU Gloss/Satin Hard PVC Buiten

TriMaXX SpeedPrimer

TriMaXX SpeedPrimer

Capalac Compact

Capalac Compact TriMaXX Gloss/Satin

TriMaXX Gloss/Satin

Capalac Aqua MultiPrimer De waterverdunbare multiprimer op basis van waterverdunbare alkydhars-emulsie die doet wat hij belooft. Hechtend op onder andere aluminium, koper, hout, zink, kunststof en oude verflagen. Isolerend ter verkoming van het doorbloeden van verkleurende inhoudsstoffen in hout. Roestwerend op ijzer en staal. Capalac Aqua MultiPrimer is zowel binnen als buiten toe te passen als grondlaag.

Laksystemen2013  
Laksystemen2013  
Advertisement