Page 1

Capadecor 速 Effekt Effectpigmenten en -afwerkingen voor unieke resultaten.


CapaGold: zijdeglanzende effectafwerking met goudeffect.

Met creativiteit unieke afwerkingen toveren. Wie een echt pure, heldere goudkleur wilde bereiken moest tot nu toe het oppervlak simpelweg vergulden. Een afwerking die een echte vergulding benadert was nog niet op de markt. Maar Caparol heeft een hoogwaardige en weersbestendige afwerking ontwikkeld, die de precieze goudtoon heeft die men met echt goud associeert: Capadecor CapaGold. Deze goudverf is zowel binnen als buiten te gebruiken en is het eerste metalliceffect-product dat ook op isolatiesystemen toegepast kan worden.

CapaGold wordt als systeem verwerkt. Als grond- en tussenlaag wordt Capadecor EffektGrund opgebracht, een bijzonder waterafstotende siliconenhars-kunststofdispersie in de kleur RAL 1004. Als ondergrond is een gestructureerd oppervlak noodzakelijk zoals bijvoorbeeld een glasweefsel of een sierpleister.

Borstelen: gladde ondergrond, 2x EffektGrund, 2x CapaGold

Tamponeren: 1x MultiStruktur mittel, 2x EffektGrund, 2x CapaGold

Spanen: 1x MultiStruktur fein, 2x EffektGrund, 2x CapaGold

Rollen: 2 mm putz, 2x EffektGrund, 2x CapaGold

2

Let op: de stalen in deze folder zijn gedrukt en wijken af van de werkelijkheid.

Voorbeelden van verschillende verwerkingstechnieken van CapaGold


CapaSilber: zijdeglanzende effectafwerking met zilvereffect.

Schitterend in zilver De vereiste systeemopbouw – basislaag, tussenlaag met EffektGrund en de eindafwerking met CapaSilber, implementeert een visueel aantrekkelijk oppervlak die hoog te belasten is en ook kan worden aangebracht op een buitengevelisolatiesysteem. Zowel CapaGold en CapaSilber zijn op verschillende manieren inzetbaar en geven het oppervlak een beeld wat men associeert met een echt uiterlijk van een edelmetaal.

Ook in combinatie met moderne wandafwerkingen zoals FantasticFleece, ElementEffects, fijn gestructureerde Jacquard glasweefsel en traditionele glasweefsels bieden het satijn glanzende CapaGold of het uitdagende zilverglans effect van CapaSilber een werkelijk schitterend uiterlijk. Zowel als accent- of een volledige wandafwerking.

Voorbeelden van verschillende verwerkingstechnieken van CapaSilber

Spachtelen: 1x MultiStruktur Fein, 2X EffektGrund, 2x CapaSilber

Rollen: 2 mm Putz, 2x EffektGrund, 2x CapaSilber

Borstelen: FantasticFleece Lukida, 2x CapaSilber

Rollen: 2180 VB, 2x EffektGrund, 2X CapaSilber

3


Metallocryl Interior: metallicafwerkingen voor glanzende perspectieven.

Attractief, emotioneel, karakteristiek. Dit zijn de kenmerken voor de twee metaalachtig aandoende, bijzondere afwerkingen Metallocryl Interior en Exterior. Deze metallic effecten maken zowel voor het interieur als het exterieur fascinerende, veelzijdige toepassingen mogelijk. Bij toepassing binnen zal Metallocryl Interior op licht tot middel gestructureerde ondergronden verwerkt worden. Het beste resultaat wordt verkregen op structuren zoals Capaver glasvezelweefsel

of pleisters (bijvoorbeeld gespaand of in kruislaag met de kwast nabehandeld). Bijzonder pluspunt: met Capaver glasvezelweefsel zijn ook individuele bedrijfsoplossingen met het firmalogo mogelijk. De logokleur kan door een bijzondere receptuur gegenereerd worden. Ook voor woningen heeft Metallocryl Interior trendy accenten. Denk hierbij aan woon- en werkkamer, keuken, slaap- of kinderkamer. Voor appartementen zijn ook gangen en trappenhuizen ideale toepassingsgebieden.

4


Metallocryl Exterior: futuristische metallic-look voor buiten.

Vormgeving van wanden in het exterieur Metallocryl is een productgroep op basis van dispersie, die vooral op gestructureerde ondergronden aangebracht kan worden. Door de structuur van de ondergrond en breking van licht ontstaan metaalkleurige effecten die bijzonder krachtig werken. Bij toepassing buiten wordt Metallocryl Exterior op gestructureerde ondergronden opgebracht, zoals gevelpleisters, beton of grindbeton. Houd rekening met het feit dat het metallic glanzende karakter

van Metallocryl Exterior bij toepassing buiten iets geringer is dan bij Metallocryl Interior op binnenmuren. Net zo veelzijdig zijn de toepassingsgebieden voor het exterieur, als details of voor het gehele oppervlak. Woonwijken, winkelgebieden en niet te vergeten sportarena’s, musea, cultuurcentra of fabriekshallen worden verfraaid door dit metaalachtige uiterlijk.

Allianz Arena München

5

De business-lounge van de Allianz Arena in München is geheel afgewerkt met Metallocryl Interior. Onderscheiden met de ‘Innovationspreis Architektur und Bauwesen 2006’.


Effectpigmenten: fascinerende glans, unieke afwerkingen.

Eindeloze toepassingsmogelijkheden De vele kleurige metallic en de één- of meerkleurige glinsterende effectpigmenten van Caparol zorgen voor een schitterend kleurenspel.

kleuren zorgen voor een nieuwe dimensie in lasurtechnieken en bieden ongekende mogelijkheden om wanden een unieke uitstraling te geven.

In de eerste groep vindt men de metallic parelpigmenten Perlatec Gold en Perlatec Silber. Daarnaast zijn Pearl Red, Pearl Green en Pearl Blue de nieuwe eenkleurige effectpigmenten die de bekende Pearl White aanvullen. De derde groep bestaat uit de meerkleurig schitterende pigmenten Switch Desert en Switch Lagoon. Deze

De hoogwaardige effectpigmenten zijn in verpakkingen van 100 gram verkrijgbaar en worden in wandlasuren gebruikt zoals DecorLasur, ArteLasur en ArteLasur Color. Daarbij zijn kleine hoeveelheden van ca. 3% pigment al voldoende om een zichtbaar effect te creëren. De toepassingsmogelijkheden zijn eindeloos!

Zwarte ondergrond

Witte ondergrond

Zwarte ondergrond

Switch Desert

Switch Lagoon

Pearl White

Pearl Red

Pearl Green

Pearl Blue

Perlatec Gold

Perlatec Silber

6

Let op: de stalen in deze folder zijn gedrukt en wijken af van de werkelijkheid.

Witte ondergrond


Wandlasuren: creatieve afwerkingstechnieken voor binnen.

Creatieve diversiteit in transparantie Met de producten DecoLasur Matt en Glänzend, ArteLasur en ArteLasur Color biedt Caparol de schilder een verscheidenheid in mogelijkheden aan, variërend van een klassieke- tot aan een creatieve effectafwerking.

ArteLasur met vele kleurcombinaties een geheel eigen accent aan het oppervlak. Door de vele combinatie mogelijkheden tussen de basislagen en de lasurtechnieken ontstaat er een enorm pallet aan uitvoeringsmogelijkheden.

Naast de klassieke DecoLasur Matt of Glänzend met zijn intensieve briljante kleurmogelijkheden en eco-vriendelijke ELF-kwaliteit, biedt

Voorbeelden van wandlasuren met en zonder effectpigmenten

Spachtelen: 1x MultiStruktur Fein, 1x DecoLasur Matt

Spachtelen: 1x Amphibolin, 1x DecoLasur Glänzend + 3% Switch Lagoon

Borstelen: 1x MultiStruktur Fein, 1x ArteLasur Color Livorno + 3% Switch Lagoon

Borstelen: 1x Amphibolin, 1x ArteLasur + 4% Pearl White

7


Capadecor 速 Effekt Kijk op www.caparol.nl voor een deskundige en betrokken Caparol-dealer. Versie augustus 2014 (alleen digitaal)

DAW Coatings Nederland B.V. Postbus 1122 NL - 3860 BC Nijkerk Tel: +31 (0)33 - 247 50 00 Fax: +31 (0)33 - 245 18 33 E-mail: info@caparol.nl Website: www.caparol.nl

DAW Belgium bvba/sprl Koeltorenlaan 2 B - 3550 Heusden-Zolder Tel: +32 (0)11 60 56 30 Fax: +32 (0)11 52 56 07 E-mail: info@caparol.be Website: www.caparol.be

Capadecor Effekt  
Capadecor Effekt  
Advertisement