Page 1

Nova godina, nove avanture na programu Da

Vinci Learning!

U januaru 2014, na programu Da Vinci Learning, gledaćete… Mi, ljudi, samo smo jedan od million oblika života na Zemlji i, prema objektivnim brojkama – na primer: o veličini, brzini, brojnosti – srećni smo što smo rangirani iznad proseka. Sigurno je da možemo da stvorimo velike civilizacije, da čitamo i pišemo, ali nismo jedini stanovnici Zemlje sa izuzetnim talentima i odlikama. Četiri nove emisije, koje će u januaru biti premijerno prikazane na programu Da Vinci Learning, smelo odlaze na neočekivana mesta da pronađu neka od najlepših, najčudnijih i najinspirativnijih stvorenja sa kojima delimo našu planetu.

Nebeski lovci - Svet vilinskog konjica

Premijera: nedelja, 5. januar u 20.00 h

Vilinskog konjica, jednog od najbržih letećih insekata na Zemlji, teško je uhvatiti. Ali, oni lepršaju iznad močvara još od vremena dinosaurusa i mogu da nam ispričaju izuzetnu priču. Uz podvodne snimke i intervalsko snimanje, ova informativna dokumentarna emisija prati životni ciklus vilinskog konjica, od skrivene larve do potpuno razvijene odrasle jedinke koja leti. Pogledajte kako ovi grabljivci-akrobate žive život u brzoj traci, iznenada napadaju svoj plen i pare se u letu. Emisija „Nebeski lovci“ predstavlja živopisan svet vilinskih konjica.

Ciljna grupa: odrasli

Trajanje: 60 minuta

Žanr: dokumentarni


Nova godina, nove avanture na programu Da Vinci Learning! U januaru 2014, na programu Da Vinci Learning, gledaćete…

More jezivih čudovišta

Premijera: nedelja, 12. januar u 20.00 h

Misterije dubokog plavog mora neprestano zaokupljaju našu maštu. Kada ugledamo znake života ispod površine, boje i stvorenja izgledaju kao da su preuzeti iz drugog sveta. Malo mesta na Zemlji nudi takav nadrealni podvodni svet kao moreuz Lembeh u Indoneziji. Četiri godine, dva snimatelja snimala su živi svet ovih voda, a živopisni snimci kakve su napravili ne liče ni na šta što smo ranije videli. Emisija „More jezivih čudovišta“ prikazuje elegantne morske konjice, borbene ribe-anđele, male oktopode i otkriva prelepe i ponekad zastrašujuće istine o životu u moru.

Ciljna grupa: odrasli

Trajanje: 60 minuta

Žanr: dokumentarni

Sovina odiseja

Premijera: nedelja, 19. januar u 20.00 h

Sove su vekovima deo mitova i folklora. Njihovi gotovo nečujni noćni letovi, oštar vid i lovački zov uznemiravali su snove dece ali i odraslih. Međutim, ove odlike sova ne postoje samo da bi inspirisale naše priče. Sove su razvile upečatljiv način preživljavanja, u staništu koje se stalno smanjuje. Emisija „Sovina odiseja“ prati jednu sovu kukuviju koja traži novi dom. Tokom svog putovanja, dok jedri iznad polja i šuma Centralne Evrope, vrlo je pažljiva u vezi sa svojim prijateljstvima, probirljiva u vezi sa plenom i veličanstvena u odlučnosti da pronađe novi dom.

Ciljna grupa: odrasli

Trajanje: 60 minuta

Žanr: dokumentarni


Нова Nova godina, nove avanture na programu Da Vinci Learning! U januaru 2014, na programu Da Vinci Learning, gledaćete…

Kljunar

Premijera:

Često se kaže da priroda ima smisao za humor. Dokaz za to? Kljunar. Samo cinik može da gleda ovu životinju bez osmeha. Ovo lukavo stvorenje ima stopala i lice patke, ali telo prekriveno krznom koje bismo očekivali kod kopnenih životinja. Kljunar je jedna od dve vrste sisara koje legu jaja i zato predstavlja zagonetku, čak i za naučnike. Koristeći najmodernije tehnologije za praćenje, nakon dve godine provedene u tasmanijskoj divljini, istražioci su nas doveli najbliže rešavanju zagonetke o ovom zabavnom stvorenju.

nedelja, 26. januar u 20.00 h Ciljna grupa: porodice

Trajanje: 60 minuta

Žanr: dokumentarni

Nova godina, nove avanture  

na programu Da Vinci Learning!

Nova godina, nove avanture  

na programu Da Vinci Learning!