Page 1

PROGRAME NOI ÎN NOIEMBRIE ȘI DECEMBRIE


NOU în noiembrie pe Da Vinci Learning Limitele luminii Putem privi departe. Dincolo de luminile orașului, până la linia orizontului, acel loc în care curbura Pământului nu ne permite să vedem mai departe. Suntem însă înconjurati ¸ de o multime ¸ de obiecte și fenomene pe care sunt invizibile pentru noi. Da Vinci Learning . vă invită să vedeti ¸ partea nevăzută a lumii, cum arată, spre exemplu, undele radio, lungi de sute de metri sau radiatiile ¸ foarte ¸ gama, unde electromagnetice de frecvente ¸ mari produse de interactiuni între particule subatomice.

Grup tintă: Adulți

Durată: 60

minute

Extreme: Lumină și întuneric Acest film ne va duce spre cele mai însorite dar și mai întunecoase puncte ale planetei . Sunt locuri în care pot trece luni până ce o rază de soare să-și facă aparitia ¸ dar și regiuni în care cerul este atât de senin încât nu există nori. Veti ¸ întelege că Pământul nu a fost făcut pe gustul nostru. Mai ¸ degrabă, Terra e caracterizată de extreme cu care am învătat ¸ să trăim. Cum ne afectează? Ce urmări poate avea lipsa luminii naturale? Dar întunericul absolut?

Grup tintă: Adulți

Durată: 60

minute


NOU în noiembrie pe Da Vinci Learning Muzica creierului Muzica ne influentează viata ¸ ¸ din clipa în care ne naștem și până când părăsim această lume. Noul documentar Da Vinci Learning cercetează și explică rolul pe care muzica îl are în dezvoltarea creierului nostru. Imagini neurologice arată că oamenii sunt capabili să răspundă la stimuli muzicali chiar și atunci când nu au studiat muzica. Iar din punct de vedere antropologic, toti ¸ oamenii din lume au o înclinatie ¸ puternică către muzică.

Grup tintă: Adulți

Durată: 60

minute

Omul împotriva Pământului În ultimii ani, clima pare să se fi schimbat - de la uragane devastatoare și până la incendii ce mistuie sute de hectare de pădure. Faptul că populatia ¸ a crescut constant în ultimele decenii și tot mai multe orașe au apărut, înseamnă și că riscul seismic ¸ oameni. Știinta ¸ și tehnologiile moderne îi afectează tot mai multi oferă omului multe instrumente cu care se poate apăra de fortele ¸ ¸ ale naturii. Putem câștiga bătălia cu elementele? dezlăntuite

Grup tintă: Adulți

Durată: 60

minute


NOU în noiembrie pe Da Vinci Learning e² Energia Lumea noastră are nevoie de noi surse de energie. Combustibilii fosili sunt pe terminate. Dar ce și cât știm despre energiile care provin din surse care fie că se regenerează de la sine în scurt timp, fie sunt practic inepuizabile. Poate să înlocuiască energia eoliană termocentralele? Da Vinci Learning va investiga această întrebare dar și multe altele pe măsură ce va explica cum putem face tranzitia ¸ spre energiile regenerabile fără a pierde confortul cu care ne-am obișnuit.

Grup tintă: Adulți

Număr de episoade: 6

Durată: 25

minute


NOU în decembrie pe Da Vinci Learning e² Transportul Lumea modernă e dependentă de mișcare. Tehnologia actuală ne permite să călătorim în locuri care, pentru înaintașii noștri ar fi fost de neatins. Dar care sunt costurile mobilitătii ¸ noastre? E justificată energie consumată? Acest serial narat de Brad Pitt prezintă și explică modul în care marile metropole ale lumii eficientizează transportul de masă din punct de vedere ecologic. Paris, Londra și Seul sunt trei capitale care au făcut pași însemnati ¸ în această directie. ¸

Grup tintă: Adulți

Număr de episoade: 6

Durată: 25

minute

Sfârșitul bătrâneții ¸ putea trăi veșnic, ati ¸ dori cu adevărat acest lucru? Iar Dacă ati ¸ putea alege să fiti ¸ tineri de-a pururi, ati ¸ fi de acord? dacă ati ¸ ar putea îndeplini aceste dorinte. ¸ Care ar fi Într-o zi, știinta ¸ acestei obsesii omenești de a căuta tinerete fără consecintele ¸ și viată ¸ fără de moarte? Noul documentar Da Vinci bătrânete Learning urmărește munca unui savant care caută elixirul ¸ nesfârșite. ¸ și explică care sunt consecintele tineretii ¸ unei vieti

Grup tintă: Adulți

Număr de episoade: 2

Durată: 30

minute


NOU în decembrie pe Da Vinci Learning Pe urmele lui Tintin

Grup tintă: Familie Număr de episoade: 5 Durată: 60

¸ de adolescenti ¸ au crescut cu aventurile lui Tintin. Generatii Universul stilizat dar atât de realist creat de Hergé în jurul lui Tintin i-a inspirat să viseze la locurile în care eroul principal al benzilor desenate rezolva mistere, fie că e vorba de ruinele unui străvechi templu incaș sau de faraonii din Egipt. Acum a ¸ împreună cu Da Vinci Learning pe venit momentul să călătoriti ¸ urmele lui Tintin pentru a vizita Peru, Egiptul, India, Scotia, ¸ fi uimit de locul în care vă va duce Maroc și Tibetul. Veti această călătorie.

minute

Degete dibace Ediție specială

Grup tintă: Copii Număr de episoade: 5 Durată: 15

minute

Emisiunea Degete dibace v-a prezentat, dvs. și familiei, moduri ingenioase de a transforma lucruri ce nu vă mai sunt de ¸ în obiecte folositoare și decorative. Pe parcursul trebuintă, ¸ am stimulat creativitatea copiilor și i-am încurajat ultimelor editii să-și depășească limitele. În cadrul acestei editii ¸ speciale, Da Vinci Learning vă va arăta cum să pregătiti ¸ Crăciunul. Stephen ¸ și Feame, gazdele emisiunii, au o multime de idei acre vă vor dovedi, din nou, că arta e în tot și toate.

PROGRAME NOI ÎN NOIEMBRIE ȘI DECEMBRIE  

Da Vinci Learning 2013