Page 1

LA REVISTA DEL BARRI

INS JOSEP MESTRES I BUSQUETS

CURS 2012-2013

ANNA CARREテ前 PAULA CASADO EDGAR PARRA DAVID ROSA

1


EQUIP DE REDACCIÓ:

-Paula Casado -David Rosa

MAQUETACIÓ I DISSENY: -Anna Carreño -Edgar Parra

EDITOR: INS Josep Mestres i Busquets

2


EDITORIAL En aquesta revista parlarem del nostre poble: Viladecans. Es un poble no molt gran amb platja i muntanya al costat de Barcelona. Aquest any hem passat a 2n d’ESO i en la meva opinió han sigut uns mesos molt interesants i divertits, en alguns moments la classe era molt pesada però en general m’ha agradat canviar de classe. Començarem parlant de la historia de Viladecans, passarem pels nostres barris i les instal·lacions que hi ha, la densitat de la població, els comercis i les botiges, els esports i també els events que es fan.

3


HISTORIA DE VILADECANS De la història de Viladecans anterior al segle X se'n sap ben poc. Recentment, en els treballs de construcció d'una bassa a la riera de Sant Llorenç, dins el recinte de Can Guardiola, s'ha descobert un jaciment arqueològic de grans mamífers tals com mamuts, rinoceronts i entre els quals s'han trobat eines manufacturades de sílex d'entre 20.000 i 100.000 anys. Aquesta troballa evidencia que aquest lloc estava habitat en aquesta època. Quant a la vila actual, se sospita que el seu origen pot estar en una vila agrícola romana del segle I, situada en el lloc on es troba en l'actualitat l'Ermita de Sales, exceptuant algunes restes pre-romanes a la muntanya de Sant Ramon.

4


ESPORT A VILADECANS Em triat el pavelló del centre, es un poliesportiu que es poden fer moltes activitats extraescolars:

Aeròbic gimnàstica de manteniment rítmica fitness bàsquet voleibol bàdminton balls de saló.

5


EL DELTA DE LLOBREGAT Es un espai natural que es troba entre el massís de Garraf i Montjuïc, i al nord el congost de Sant Andreu de la Barca. Es va començar a formar fa 18.000 anys, encara que nomes fa 2.300 que el nivell de l’aigua es va estabilitzar i es va allisar la formació del delta actual. El delta de Llobregat es un espai transformat per l’esser humà. El marge esquerra del riu, per exemple, es va transformar ràpidament i avui dia gairebé no hi queden terrenys naturals ni agrícoles.

6


RECICLATGE El reciclatge és important per frenar la contaminació i poder reutilitzar els envasos que utilitzem. La gent a Viladecans no recicla gaire, i la poca gent que ho fa divideix els envasos en:

-Paper i cartró

-Vidre

-Plàstic

-Envasos

-Matèria orgànica

-Rebuig

7


COMERCI En Viladecans hi ha moltes botigues per comprar però quasi tota la gent va a comprar al Vilamarina.

El centre comercial Vilmarina esta situat a les afores de Viladecans, al costat del polĂ­gon industrial. La primera planta tĂŠ els restaurants,i el Mercadona. A mes de les botigues de joguines. A la segona planta es troben les botigues de roba com el Shana, el Stradibarius o el Sports Zone.

UPCOMING EVENTS 8


The 21st of June, the Can Xic park have a festival, because it’s the music day. The Atrium Viladecans has a campus summer, it’s from the 25th of June to the 5th of July. Next 17th of June, the Viladecans ajuntament, Delivery diplomas of the XPLAI competition. The next 27th of June the Sant Gabriel school have a 3x3 of basketball. The ACCURA sports centre, this day will be free tickets for all sports. Vilamarina shopping center makes a film festival outdoors on June 30. Can Batllori esplai will make a water fight on next 2 nd of June. Next 24th of July, in the Torrente Ballester have a party. Next 27th of June, Le Danse will make a summer festival. Next 1st of August, will open the fair.

SWEET SHOP 9


The sweet taste of home. People come here! They’ve got a lot of offers. (2x1) (3x2) Of a lot of things. They sell:

Opening times: Cakes

6:00 am. to 14:00 pm. 17:00pm. to 21:00 pm.

Getting here: 5 minutes from school Sweets

Ins Mestres I Busquets, it’s in false street 123 To see something go here: www.swetshopvila.com The phones numbers are:

Croissants

- 93 684 32 83 - 678 55 23 58

10


SHOE SHOP Most comfortable shoes Have a lot of offers come here! Shoes for all!!! Opening times: 10:00 am. To 15:00 pm. 17:00 pm. To 21:30 PM. They’ve sell:

Getting here:

Men shoes

From the principal library in false Street 349. To see something go here: www.shoesbcnshop.com Women shoes

The phones numbers are: -93 684 38 49 -678 243 849 11


MOBILE SHOP Communication in your hand!

Mobile from 0 euros!

They’ve sell: Opening times:

Mobiles phones

9:15 am to 13:15 pm 16:00 pm to 22:00 pm

The phones numbers are: -936459860 -678534780

To visit something go here: www.vilamobile.com 12


13

La revista del barri portada  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you