Page 1

1 број

Во исчекувње на летото!

Нова хит серија!

1


Ново списание, нова забава! Долго очекуваното и најавуваното списание Маало конечно пристигна! Отсега ќе имате можност секој месец да го читате онлајн, а во него интересни забавни теми! Па можеби првиот број нема да ви се допадне но затоа постојат и други броеви, кои ќе ве забавуваат секој месец. Ова списание беше планирано во печатена верзија, но некако онлајн верзијата е подобра, па се одлучивме на тоа. Секако и вие можете да бидете дел од ова списание, напишете некоја статија, испратете ни фотографија.. И веднаш во следниот број на списанието ќе биде објавена. Сега ви преостанува да уживате во првиот број од ова забавно-информативно списание Маало!

2


Се сеќавате на првиот снимен фудбал во маалото?

Сигурно не ви текна кога беше снимен првиот фудбал во маалото. Но, ќе ве потсетиме. Пред една година односно на 31 мај, а играа Мартин и Бубе однсно тимовите Реал Мадрид против Барселона. Победникот во овој дуел беше Мартин, а видеото од мечот беше поставено следниот ден, и веднаш позитивни мислења и идеи. А како едни од тие, беше снимање на скоро секој фудбалски меч. Подоцна и емисии, интересни серии и сешто. А пред пред првото снимање во Маалото (29 мај, 2012), беше креирана групата “Maaло”.

3


ВИЦОВИ Трпана го прашува малиот Трпе: - Сине, како помина на тестот по математика? - Добро. - Што ќе добиеш? - Најверојатно неоправдан.

Малиот Трпе ја прашува мајка си: - Мамо, добиваат ли нашите учителки плата?? - Секако, зошто прашуваш ?? - Па, сите задачи ние ги решаваме.

Се враќа Трпе дома и им вели на родителите: - Слушајте, имам една добра и една лоша вест. Добрата е дека ја оставив дрогата, а лошата е дека не знам каде сум ја оставил.

Си биле Мујо и Хасо. Хасо му рекол на Мујо: - Абе јас ќе си купам еден парфем. А Мујо му рекол: - И јас ќе си купам. - Абе не ме повтарај. - Епа добро јас ќе си купам мирис.

4

Маало Списаније 1 број  

1 број на новото списание

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you