Page 1


Introduksjon Quizzer er et “turn-based” quiz-spill som gjør det mulig å konkurrere med vennene dine og andre spillere over hele verden. Appen har et bredt spekter av kategorier og oppdateres jevnlig med nye spørsmål. Jeg har tatt aktivt i bruk sosiale medier som markedsføringskanal gjennom å gi spillerne ny dimensjon av spillet gjennom en intergrert Facebook-app. Her får de mulighet til å skryte over seiere og gir de oversikt over hvor bra de gjør det i forhold til vennene sine. Dette, kombinert med hyperaktuelle gratisquizer og ordinær reklame skaper grunnlaget for markedsføringen av appen.


Achievement-oversikt

Innstillinger

1. Åpningsskjerm Notifikasjon om at det har kommet nye spørsmål

Her ser man oversikten over de forskjellige kategoriene. Man kan enten velge kategori først, eller velge “create new game”. Jeg valgte å vise kategoriene på åpningsskjermen for at terskelen for å utfordre noen i en quiz blir lavere.


2. FINN MOTSTANDER Etter å ha valgt “create new game” kommer det opp en dialogboks. Man kan koble appen opp mot Facebook for å lettere finne venner som spiller Quizzer. Man kan også velge å skrive inn brukernavn (til de som velger å ikke koble opp til Facebook), eller man kan finne en vilkårlig motstander.


3. KOBLET TIL FACeBOOK Her har vi koblet til facebook. Venner som allerede spiller Quizzer er avhaket. Dersom man utfordrer en venn som ikke har Quizzer, vil de få en invitasjon fra deg via Facebook med link til AppStore eller Marketplace. Velger man “share” kommer man videre til Facebook hvor man har muligheten til å poste en status som sier at “David spiller Quizzer for iPhone. Han tar nå imot utfordringer!


4. Velg kategori Jeg utfordrer Mikael Moe! Ettersom jeg valgte “create new game” må jeg nå velge hvilken kategori jeg vil utfordre han i. Jeg velger “Movies”.


Timer

Poeng

5. Movie-quiz Selve quizen er ganske straight foreward. Man får et spørsmål, tiden begynner å løpe, og poengene renner nedover. Man får mao. mer poeng jo raskere man svarer. Svaret mitt og tiden jeg brukte lastes opp til en server. Dersom Mikael ikke sitter og svarer samtidig som meg, får han en notifikasjon på skjermen sin. Se neste side. Viser hvilket spørsmål man er på og hvor mange som gjenstår


6. Notifikasjon Her ser vi telefonen til Mikael.


7. Notifikasjon Etter at begge har svart f책r vi se det korrekte alternativet samt litt trivia. Her svarte jeg riktig og fikk 560 poeng. Mikael derimot svarte feil og fikk null poeng.


8. RESULTAT Etter ti spørsmål får vi se den sammenlagte vinneren og sammenlagt poengsum. Jeg har mulighet til å dele på Facebook og Twitter for å skryte litt. Dette kobles opp mot Kill Wallen min. Dette kommer jeg tilbake til senere. Jeg har også klart å låse opp to “achievements” eller utmerkelser.


9. ACHIEVEMENTs Her ser vi de to “achievements” jeg låste opp. Man kan lage mange achievements og er et bra insentiv til å få folk til å fortsette å spille Quizzer. Achievements er synlige på Kill Wallen.


10. FACEBOOK - KILL WALL “Kill Wall” er en Facebook-app som er koblet opp mot Quizzer. Her ser vi oversikten over alle jeg har slått, hvor lenge de har hengt på veggen min, og i hvilken kategori de er slått. De blir hengende på veggen min helt til de klarer å slå meg i de respektive kategoriene. Når de slår meg, havner jeg på deres Kill Wall. Man kan også se hvilke achievements jeg har låst opp og statistikk over spillene mine. F.eks. hvor mange spill jeg har spilt, hvormange av de jeg har vunnet, gjennomsnittlig svartid, osv. På leaderboard får jeg en oversikt over de beste spillerne blant mine venner. Trykker man på “Who beat David” ser man hvilke Kill Walls jeg henger på.


11. Markedsføring: miniquiz Som et ledd av markedsføringsstrategien slipper man hyperaktuelle gratisversjoner av appen. I dette tilfellet er det en quiz om filmen “The Hobbit”. Denne quizen slipper man før premieren på filmen ettersom mange vil søke på “The Hobbit” på AppStore og Marketplace. Kategoriene er halveis synlige for å vise hvilke kategorier man får tilgang på dersom man oppgraderer til fullversjonen. Man kan så klart slippe gratis miniquizer om hva det skal være.


12. Markedsføring: miniquiz Etter endt Hobbit-quiz får man tilbud om å oppgradere. Denne kommer også opp dersom man prøver å trykke på noen av kategoriene. Dette er en in-game-purchase så man slipper å gå til AppStore for å oppgradere.


13. Avisannonse Avisannonse med quiz. Nordmenn er glade i quiz, og vi tar gjerne quizen rundt frokostbordet på søndag. Denne annonsen kan supplere dette og være en annonse man faktisk tar i bruk. Det er derfor aktuelt å kjøpe annonseplass i helgebilag til riksdekkende aviser slik at man treffer folk når de har tid og anledning til å ta quizen. Nederst til høyre finner vi en QR-kode som linker direkte til AppStore eller Marketplace. Se neste.


14. WEBannonse Dersom man trykker p책 annonsen kan man skrive inn mobilnummeret sitt for 책 f책 link tilsendt til mobilen. Surfer man fra telefonen kommer man direkte til AppStore eller Marketplace.

Quizzer 2  

quizzer david olavsrud

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you