Issuu on Google+

bcdh

Infill development of mews houses, Clontarf Planning permission was granted for 3 single storey dwellings on this mews site in Clontarf. The client requested that a further planning application be lodged to modify the existing permission to 2 storey dwellings within the same height and footprint. As a result the design emerged with a ground floor level 900mm below garden level thus allowing a two-storey house within the height of the previously granted permission. The ground floor open plan kitchen, dining and living area is the focus of the house and is completely glazed with frameless glass overlooking the south west facing garden area. The first floor is designed as a cantilevered brick box with carefully controlled views to prevent any overlooking of adjoining gardens.

Client O’Beirne Family Year 2009


BCDH Projects - Clontarf Housing