Page 1

KONCE PTBO G VERSION 1 - 2015

K VA LI T ET ER

HARBOUR HOUSE

En del af Utzons hvide by Sundkrogsgade 19-21 2100 København Ø

PO SITIONERING

IDENTITET


2

HARBOUR HOUSE


1

INDHOLD

2

Velkommen til Harbour House Et sted med visioner Fra Unionkul til sidste brik i Utzons hvide by

8

Husets egenskaber og kvaliteter – inde og ude Ideelt for virksomheden Den unikke arbejdsplads Behageligt og roligt mødested

10

Husets kerneværdier Gennemført Eksklusivt Organisk

14

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed Et område i rivende udvikling Til og fra Harbour House

20

Husets indtryk og udtryk Kvadratmeter med atmosfære

22

En fremtidssikret arbejdsplads Sådan arbejder vi i dag Virksomheder i huset


2

HARBOUR HOUSE

VELKOMMEN TIL HARBOUR HOUSE - ET AF DE MEST GENNEMFØRTE KONTORHUSE I BYEN

Et eksklusivt, unikt og fleksibelt kontorhus, hvorfra både små og mellemstore virksomheder kan drive deres forretning. Stedet, der danner rammen om den perfekte arbejdsplads. Vi har sat barren højt – og matcher de mest ambitiøse virksomheder og de mest kræsne medarbejdere. Service, funktionalitet og kvalitet er i top. Og det endda i et af byens smukkeste kontorhuse – på en af storbyens bedste adresser. Harbour House er ikke alene en arkitektonisk perle. Huset ligger helt ud til vandet – på den gamle Kalkbrænderihavnskaj i Svanemøllehavn. Kun et stenkast fra det nye og spændende byområde omkring Nordhavn – tæt på det indre Københavns forretningscentrum. Lige her, har jeres virksomhed mulighed for, hver dag, at arbejde i attraktive og topmoderne kontorer med stilig indretning og højteknologiske faciliteter. Et naturligt og præsentabelt værested – og mødested for kunder og samarbejdspartnere.

ET STED MED VISIONER Lige fra starten har missionen været at levere en høj standard i alle henseender. Derfor er Harbour House ikke et hvilket som helst kontorhus. Men et hus, hvor der er tænkt ned i selv den mindste detalje. Både hvad angår indretningen – men også i relation til de krav, vi som mennesker stiller til vores omgivelser. Udover den arkitektoniske genistreg, skabt af Utzons Tegnestue og i særdeleshed Kim Utzon, får du her et højt serviceniveau, der letter og forsøder arbejdsdagen. Ydelser, der i sidste ende bidrager til virksomhedens vækst og succes. Ønsker du at placere din virksomhed i perfekte omgivelser? I et moderne, effektivt og innovativt kontorhus, der dyrker det gode arbejdsliv? Så er Harbour House et oplagt valg. Her får du den helhed, der fremtidssikrer virksomhedens arbejdsplads.


3


4

HARBOUR HOUSE

FRA UNIONKUL TIL UTZONS HVIDE BY

Harbour House ligger på den gamle Kalkbrænderihavnskaj i Svanemøllehavn. Havnen blev i sin tid opkaldt efter Gammel Kalkbrænderi fra 1731 og Ny Kalkbrænderi fra 1779, som begge blev opført på landtanger ud i Øresund. Havnen blev taget i brug i 1895 sammen med Frihavnen og tjente til oplagring af kul og byggematerialer. Det gav yderligere plads til Nordhavnsværftet – det vi i dag kender som Svanemølleværket. VISIONER I MODVIND Her på grunden i Sundkrogsgade, der længe havde huset Unionkul, tog bygherre og erhvervsmand Klaus Kastbjerg og arkitekt Jørn Utzon i slut firserne initiativ til et nyt og spændende byggeprojekt. De to herrer havde store planer for det, der skulle blive til Harbour House og byggeriet blev projekteret. Her skulle være et kontorhus, der ikke alene stod smukt i balance med vandspejlet og de øvrige ydre omgivelser. Også indenfor var det tanken, at man skulle opleve naturens elementer; vand, ild, luft og lys. Og så skulle kontorhuset selvfølgelig imødekomme den mest kræsne virksomheds behov. Men hvad de ikke vidste var, at deres arkitektoniske drøm skulle forblive på tegnebrættet i flere årtier. Det blev nemlig en lang sej kamp – især for den ene af bagmændene Klaus Kastbjerg, ejer af selskabet Unionkul A/S. Københavns Havn ønskede nemlig fortsat, at området skulle bruges til losning af skibe – og det var ikke til diskussion. Men Klaus Kastbjerg gav ikke op og holdt stædigt fast i kontakten til Københavns Havn og Københavns Kommune. Men der skulle gå mange år før stemningen efterhånden vendte og før man, også kommunalt, så det oplagte potentiale i området. Så man kan roligt sige, at de to herrer, i den grad, var forud for deres tid. Men til sidst faldt tidens tendenser og byudviklingen dog ud til projektets fordel. Sammen med rederierne Clipper og Unifeeder, kunne Klaus Kastbjerg langt om længe komme i gang med det ambitiøse byggeprojekt. FLERE UTZON’ER MED Projektets lange tilblivelse resulterede i, at hele den verdensberømte danske arkitektfamilie havde en finger med i projektet. Jørn Utzons tegninger og tanker blev overtaget af hans ældste søn Jan Utzon. Som overgav opgaven til lillebror, Kim Utzon, der arbejdede videre og i realiteten er manden bag Harbour House, som det står i dag. Også en fjerde Utzon har været involveret i indretningen. Lin Utzon, søster til Kim og Jan, har nemlig lavet den smukke stenhave, der er placeret i gårdarealet midt i huset.


5 DEN SIDSTE BRIK Efter et forspil på knapt 20 år stod Harbour House endeligt færdigt i 2010 – og ’Utzon-hjørnet’ langs den gamle Kalkbrænderiløbskaj, med blandt andet Paustian Møbel- og Spisehus, var fuldendt. UTZONS HVIDE BY I dag står Harbour House smukt som en del af Utzons hvide by. For det var netop tanken at bygge en enklave af smukke erhvervshuse – hvide som sne. Der med deres karakteristiske ranke søjler skulle stå stolt som en dansk bøgeskov. Og det på stedet, der tidligere havde huset noget så sort som kul. Det blev til et elegant link mellem områdets historie som gammelt industriområde til dets nuværende funktion som kontorhus. Ikke mindst i kraft af den smukke gamle – og fredede – kulkran, der står som en skulptur på kajen foran Harbour House. Kranen, der tidligere lossede skibe, fungerer i dag som mødelokale for virksomhederne i Harbour House. Siden er Harbour House da også blevet præmieret med et diplom af Foreningen Hovedstadens Forskønnelse. Måske endnu et resultatet af et lykkeligt samarbejde mellem bygherren og arkitekten. De involverede parter har i hvert fald forstået at skabe noget helt unikt og det i respekt for historien og ’stedets ånd’. I dag ejes Harbour House af Danica Pension og varetages i det daglige af DATEA. Et salg, Klaus Kastbjerg var ganske godt tilfreds med. Ikke mindst fordi, der her var en køber, der ville kunne føre huset videre med den samme ånd og respekt for finesse, som huset fortjener.


6

HARBOUR HOUSE


7


8

HARBOUR HOUSE

HUSETS EGENSKABER OG KVALITETER – INDE OG UDE

I dag er tid, og kvaliteten af tid, et af vores vigtigste aktiver. Tid er ikke længere kun penge, men også en ressource, den enkelte medarbejder forvalter med største omhu. Der er, med andre ord, ikke et øjeblik at spilde. Derfor får du med Harbour House også et full-service hus. IDEELT FOR VIRKSOMHEDEN Det er et samlingssted for andre ligesindede. Virksomheder, der ønsker at være en del af et moderne og topfunktionelt hus med høje standarder og et ambitiøst arbejdsmiljø. Beliggende i det allerede veletablerede område nord for Sundkrogsgade vil virksomheden have til huse i rolige omgivelser. I smukke kontorer med udsigt ud over havnen. Kontorer, der indrettes så det passer den enkelte virksomheds behov. I den præsentable åbne og lyse lobby ligger receptionen. De mange smukt indrettede og funktionelle møde- og fællesfaciliteter kan bruges af alle i huset til både heldagsmøder og kaffepauser. Her er blandt andet også Captains room, et stort og elegant rum et bestyrelsesmøde værdigt. Og skal mødet have lidt ekstra krydderi, kan man også afholde møder i den gamle fredede kulkran ude på kajen. Som en del af Utzons hvide by – ligger også naboerne Paustian og Ocean Club ideelle til hyggelige og smagfulde restaurantmøder. Under huset er der mulighed for parkering. Desuden er der gode parkeringsforhold i området. Alle de praktiske foranstaltninger som ejendomsservice, rengøring og vagtordning er alt sammen noget, der varetages af DATEA. DEN UNIKKE ARBEJDSPLADS Det smukke hus er unikt placeret og med adgang til mange behagelige og særlige services, faciliteter og fællesarealer. Et sted, der er nemt at komme til og fra – i et område, der fint forener arbejdslivet med en travl hverdag – ideelt for den enkelte medarbejder. Og så har huset en helt særlig lækker frokostordning. Det er nemlig Meyers Køkken, der kræser om de ansatte og husets gæster. Her får du et bredt udvalg af hjemme-lavede specialiteter. Altid tilberedt af friske og økologiske råvarer. Spiseområdet er fleksibelt opbygget sådan, at du kan spise sammen med de andre eller trække ind i mindre aflukkede rum f.eks. i forbindelse med et frokostmøde. Uanset, hvad du vælger, kan du nyde din frokost i velindrettede, lyse og støjfrie omgivelser. Meyers Køkken serverer selvfølgelig også gerne til møder rundt omkring i huset.


9

Ude omkring på huset er små og store fremskudte møblerede terrasser. I kælderen har vi et større og meget velekviperet fitnessrum. Her er alle de maskiner du kender fra fitnesscentrene. Og her er også et særligt spinninglokale du selv kan benytte eller sammen med arrangerede hold. Ved siden af fitnessfaciliteterne er her også frisørsalon, hvor frisøren kommer, når du kalder. Alt sammen er kun 5 minutters kørsel fra Københavns centrum. Kun et stenkast fra Østerbro og resten af Nordhavn. Og derfor kun en spadseretur fra cafeer, restauranter og forskellige shoppingmuligheder. Her går offentlig transport lige til døren og der er gode parkeringsforhold. BEHAGELIGT OG ROLIGT MØDESTED Huset er som skabt til mødet mellem mennesker – i større eller mindre forsamlinger. Over kortere eller længere tid. Indrettet til alt fra den hurtige kaffepause og det hyggelige frokostmøde. Til større konferencer og flerdagsmøder. Vores auditorium er smart og fleksibelt indrettet, og har de mest højteknologiske faciliteter. Lyden og kulissen er i top. Her kan 150 mennesker sætte sig godt tilrette og lade sig inspirere. Huset kan rumme det – uden at gå på kompromis med det daglige behov for arbejdsro.


10

HARBOUR HOUSE

HUSETS KERNEVÆRDIER

Kerneværdier for Harbour House er et helt naturligt afsæt for, hvad vi ønsker at tilbyde virksomhederne i huset. Det, der danner rammen for den daglige drift og trivslen i hverdagen. Her handler det om at imødekomme virksomhedernes virkelighed, hvad angår både de interne og eksterne faktorer. Nu og i mange år fremover. I krydsfeltet mellem, hvad vi kan tilbyde – og hvad virksomhederne efterspørger – ligger vores kerneværdier.


11

GENNEMFØRT helhed

EKSKLUSIVT – og unikt

ORGANISK – og fleksibelt

Med Harbour House ønsker vi at skabe en sær- Overalt i huset er her en særlig elegance. Lige fra Det handler dybest set om at skabe den totale oplig oplevelse. Og her er et smukt arkitektegnet indretningen af kontorer, mødelokaler og konferen- levelse. Et sted, der fungerer for virksomheden og kontorhus, unikt placeret ud til vandet, et godt cefaciliteter. Til møbler, lys- og lydsætning. Stedet som forener medarbejderens travle arbejdsliv med udgangspunkt. Dertil kommer at kunne levere de rummer alt fra arbejdsro til mødet mellem menne- individuelle menneskelige behov. Derfor vægter vi bedste betingelser for, at de enkelte virksomheder sker. For skal det gøres, skal det gøres ordentligt. fleksibilitet og funktionelle services højt. Vi, som i huset trives og vækster. Her får virksomheden et Og hvorfor så ikke give arbejdsdagen det lille eks- udlejer, ønsker med andre ord at være løsningsoritopprofessionelt og gennemtænkt hus, hvor en- tra touch, der gør en mærkbar forskel. Det, der i enterede angående de services, der tilbydes i og hver detalje tæller. Her tænkes både i individuelle sidste ende gør huset ekstra indbydende og mere omkring huset. Huset skal fungere som én levende behov – men også på huset som en samlet velfun- funktionelt – og ikke mindst præsentabelt.

organisme. Et velfungerende system, der samler

gerende målrettet enhed.

dynamiske enheder.


12

HARBOUR HOUSE


13


14

HARBOUR HOUSE

BELIGGENHED, BELIGGENHED, BELIGGENHED

Beliggenhed er i dag et vigtigt parameter – også for mange virksomheder. Den ”rigtige” adresse kan sende et vigtigt signal til omverdenen og være et trækplaster for de rette kandidater til jobbet. NYD DEN DIREKTE HAVUDSIGT Her i krydsfeltet mellem det nordlige Københavns forstæder, det nye Århusgadekvarter på Østerbro og det indre Københavns forretningscentrum, ligger Harbour House. Helt ud til vandet, på den gamle Kalkbrænderihavnskaj, i den allerede veletablerede del af Nordhavn. Side og side med den anerkendte Restaurant Paustian, hvor mad og møbler mødes og den hyggelige Ocean Club. ET OMRÅDE I RIVENDE UDVIKLING Her vil din virksomhed kunne placere sig og nyde godt af Svanemøllehavnens forskellige tiltag og arrangementer. Men også være en del af et helt nyt og spændende område, der indenfor en kort årrække for alvor begynder at tage form. En mangfoldig ny bydel med alt fra alsidigt forretningsliv og grønne områder, til et myldrende café- og restaurationsliv. POTENTIALET I DET NYE ÅRHUSGADEKVARTER Første skud på stammen er Århusgadekvarteret, der vil fungere som bindeled imellem den nye bydel og det eksisterende Østerbro. Bydelen forvandler Nordhavn fra et råt havneareal til et område med moderne erhverv og beboelse, og bliver kendetegnende for Københavns transformation fra gammel industriby til moderne vidensby. I Århusgadekvarteret vil der være detailhandel, restauranter og caféer, som vil bidrage væsentligt til herlighedsværdien i at have kontor i bydelen. Nordhavn bliver, kort sagt, en levende og innovativ bydel med plads til at leve det gode arbejdsliv. Et område i hurtig vækst, let tilgængeligt for både medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere.


15


16

HARBOUR HOUSE

Byudviklingsprojektet omkring Nordhavn… er et af Nordeuropas største og mest ambitiøse i nyere tid og forvandler det gamle industrikvarter til et af landets mest attraktive byområder for både bolig og erhverv.


17

Århusgadekvarterets…gamle bygninger, siloer og kajanlæg vil i samspil med de nye byrum, skabe en bydel med tydelige historiske spor. Den tætte bebyggelse med smalle stræder, små byrum og velafgrænsede gårdrum vil stå i kontrast til vandets åbne vidder.

Århusgadekvarteret Vest… udformes med et særligt fokus på byrummene omkring metropladsen ved Århusgade, cykelstier og handelsgaden Århusgade. Nedgangen til metrostationen vil ligge midt på pladsen, der omkranses af en blanding af nye og gamle , høje og lave bygninger. Bygninger, der sammen med pladsens træer, skaber et veldefineret grønt byrum.


18

HARBOUR HOUSE


19

TIL OG FRA HUSET De trafikale forhold •

10 minutters kørsel fra Helsingørmotorvejen

5 minutters kørsel til Københavns centrum

5 minutters gågang fra Nordhavn Station

Havnetunnelen, der forbinder Lyngbymotorvejen med hele Nordhavnsområdet står klar i 2017

Metrostationen, Århusgade, forventes at stå færdig i 2019.

COBE, SLETH, Polyform og Rambøll.


20

HARBOUR HOUSE

HUSETS INDTRYK OG UDTRYK

KVADRATMETER MED ATMOSFÆRE Harbour House er dansk erhvervsarkitektur i topklasse. Huset fremstår rent, enkelt og æstetisk. Huset har et roligt maritimt look – selvfølgelig med de meget karakteristiske Utzon-kendetegn som søjler og hvidmalet beton som de mest markante træk. En legende lethed Med den enestående udnyttelse af dagslys, er rummene i konstant forandring. Også samspillet mellem de høje og lave vinduer, skaber en dynamisk rumfølelse. Noget, der tilsammen gør huset til en levende organisme. Indefra giver arkitekturen en meget klar fornemmelse af jordens elementer; vand, ild, jord og luft. Valget af enkle materialer som; beton, træ, glas og sten – krydret med adskillige spændende detaljer, giver huset en legende lethed i vanlig Utzon-stil. Strømlinet og imødekommende Huset er disponeret som en hesteskoform omkring et indre gårdrum, der åbner sig op og ud mod havnebassinet. Indgangsniveauet ligger halvanden meter over gade- og kajplanet, så der fra hele stueetagen er en meget fin kontakt til havneløbets vandspejl. Bygningen er indrettet med storrumskontorer suppleret med enkelte cellekontorer og flere velplacerede mødelokaler. Dog skræddersyes alle lejemål og opdeles i mindre arealer, alt efter virksomhedens behov og ønsker. Næsten alt kan lade sig gøre! Der er med andre ord ikke tale om et hvilket som helst kontorhus. Men et hus, som både er strømlinet og gennemtænkt, men også åbent, imødekommende og funktionelt. Her får virksomheden smagfuld afdæmpet eksklusivitet i et løssluppent og hyggeligt havnemiljø.


21


22

HARBOUR HOUSE

EN FREMTIDSSIKRET ARBEJDSPLADS

SÅDAN ARBEJDER VI I DAG Ser vi på de nuværende arbejdsmønstre og på de krav, der ligger for fremtidens arbejdsplads, er vi fuldt og helt i stand til at imødekomme virksomhedens mange ønsker. Vi kan med vores placering og services, give virksomheden mulighed for at leve op til netop kravet om et attraktivt arbejdsmiljø. Og du og virksomheden får en fremtidssikret arbejdsplads.


23

Dayworking Vi bruger gerne mange timer på arbejdspladsen. Til gengæld forventer vi os mere end nogensinde noget af virksomheden. Jo mere, der skabes af plusser på kontoen, desto mere arbejder vi. Og desto mere fortæller vi om det og deler oplevelserne med hinanden. Det ved virksomheden! De ligefrem appellerer til det!

Customized location Arbejdspladsen er et værested. Et individuelt tilpasset rum med velvalgte customized services, der skaber helhedsoplevelsen. Når først man er her, hvorfor så gå andre steder hen. Der er plads til den personlige iscenesættelse og at tilfredsstille egne behov. Men også plads til at invitere andre ind og sammen nyde faciliteterne.

Socio Working Jobbet er vores identitet og flyder hurtigt over i den private sfære. Derfor indretter vi os også derefter. Skaber sociale begivenheder i arbejdstiden – det vi kalder networking. Oplevelserne giver os et personligt boost - får os til at føle et ekstra tilhørsforhold til jobbet, virksomheden og stedet. En slags selvskabt merværdi.


24

HARBOUR HOUSE

VIRKSOMHEDSSEGMENT

VIRKSOMHEDER I HUSET Harbour House er ideelt til mindre og mellemstore virksomheder, der gerne vil placere sig i nærheden af København. Virksomheder, der sætter pris på mere interessante og anderledes lejemål – og som søger det ekstra, det eksklusive i et full-service kontorhus. Men også virksomheder, der ser en klar fordel i at være tæt på andre ligesindede og relevante virksomheder. Og som i det hele taget ønsker at være en del af et proaktivt og spændende netværk. Med andre ord, Harbour House er stedet, hvor du som virksomhed kan levere varen. Både over for dine medarbejdere, men også over for kunder og samarbejdspartnere.


Produceret af copenhagenwindows.dk

2

Parallelvej 17 2800 Kgs. Lyngby 70 11 25 25 www.danicapension.dk


26

HARBOUR HOUSE

Konceptbog - Harbour House  
Konceptbog - Harbour House  
Advertisement