Page 1

WORK RESUME SAMPLES


THE COMMITMENT OF HDR'S FORT BLISS ARMY MEDICAL CENTER DESIGN TEAM IS TO ATTAIN AND ACHIEVE THE LONG-TERM GOAL OF A WORLD CLASS MEDICAL FACILITY IN SUPPORT OF OUR WARRIORS AND THEIR FAMILIES. THE $1 BILLION MEDICAL CENTER WILL BE A 1,132,460 SQUARE FOOT TOPNOTCH MEDICAL FACILITY REPLACING THE CURRENT WILLIAM BEAUMONT ARMY MEDICAL CENTER (WBAMC) IN EL PASO, TEXAS. HDR HAS INCORPORATED STATE-OF-ART PLANNING AND DESIGN IDEAS INCLUDING THE LATEST RESEARCH IN EVIDENCE-BASED DESIGN (EBD), SUSTAINABILITY, AS WELL AS DESIGN INNOVATIONS PROMOTING FAMILY AND PATIENTCENTERED CARE.. THE CLINICAL INVESTIGATION BUILDING IS A CENTERPIECE OF THE NEW FACILTY WITH 40,000 FT OF LABORATORIES AND OFFICE SPACES TO ENGAGE IN THE MOST RIGOUROUS BSL-2 CONTAINMENT TO INVESTIGATE NEW PATIENT SOLUTIONS.

EXTERIOR VIEW

EXTERIOR VIEW

EXTERIOR CAMPUS VIEWS

PROJECT : CIB @ FT BLISS REPLACEMENT HOSPITAL, EL PASO, TX


ENTRANCE NIGHT VIEW

WALL SECTION SAMPLE

FIRST FLOOR PLAN

ENTRANCE VIEW

SECOND FLOOR PLAN PLAN DETAILS

PROJECT : CIB @ FT BLISS REPLACEMENT HOSPITAL, EL PASO, TX


INTERIOR VIEW

EXTERIOR ELEVATION (RENDERING)

EXTERIOR BACK ELEVATION A REPLACEMENT FOR THE NATIONAL MARINE FISHERIES SERVICE PASCAGOULA FISHERIES FACILITY THAT WAS SEVERELY DAMAGED BY HURRICANE KATRINA. THE $21 MILLION, 50,000 SF FACILITY CONSISTS OF APPR. ONE-THIRD BIOLOGY AND CHEMISTRY LABORATORY SPACE WITH THE REMAINING TWO-THIRDS BEING OFFICE, STORAGE, MECHANICAL/ELECTRICAL SPACE AND OTHER ANCILLARY SPACE. SITE WORK, RETAINING WALLS, PAVING, UTILITIES, SECURITY AND OTHER ASSOCIATED WORK IS INCLUDED IN THIS PROJECT.

EXTERIOR ELEVATION

THIS PROJECT WAS A DESIGN-BUILD PRODUCT WITH A LOCAL CONSTRUCTION COMPANY. THIS PROJECT TOOK A LEED GOLD CERTIFICATE AND WAS CALLED AS A TEMPLATE FOR FUTURE LABORATORIES FOR THE GOVERNMENT AGENCY. THE EXTERIOR OF THE BUILDING IS BRICK TO MATCH THE NEIGHBORING BUILDINGS. LIGHT GET TO THE CORE OF THE BUILDING WITH THE CLERESTORIES.

EXTERIOR ELEVATION

RAMP DETAIL

EXTERIOR ELEVATION DETAIL

PROJECT : NOAA PASCAGOULA LABORATORIES, PASCAGOULA, MS


EXTERIOR ELEVATION

EXTERIOR ELEVATION

FIRST FLOOR PLAN

EXTERIOR ELEVATION DETAIL

WALL SECTIONS

ENTRANCE LOBBY

SECOND FLOOR PLAN

PROJECT : NOAA PASCAGOULA LABORATORIES, PASCAGOULA, MS


THE VA COMMISSIONED ASTORINO/HDR FOR FULL A/E SERVICES ON 5 BUILDINGS (ADMINISTRATIVE, DOMICILIARY, AMBULATORY CARE, CONSOLIDATION AND RESEARCH OFFICE). THE REPLACEMENT BUILDING PROVIDES FOR INPATIENT AND OUTPATIENT MENTAL HEALTH ACTIVITIES. THE CONSOLIDATION BUILDING FEATURES AN OUTPATIENT PSYCHIATRIC CARE SERVICES. THE PROJECT IS APPROXIMATELY 535,000 SF AT A BUDGETED CONSTRUCTION COST OF $163.6 MILLION. DESIGN AND CONSTRUCTION ARE DUE TO VA CONSOLIDATION FROM THREE TO TWO CAMPUSES. THE RESULTING COMPLEX WILL PROVIDE A STATEOF-THE-ART ENVIRONMENT WHILE REDUCING OPERATING EXPENSES. AERIAL CAMPUS VIEW

AERIAL ENTRANCE VIEW

FIRST FLOOR PLAN

EXTERIOR VIEW

LOBBY DETAIL

ENTRANCE VIEW

EXTERIOR CANOPY VIEW

SECOND FLOOR PLAN

PROJECT : VA PITTSBURGH HEINZ ADMINISTRATION BUILDING, PITTSBURGH, PA


INTERIOR VIEW

INTERIOR VIEW

EXTERIOR ELEVATIONS

CLERESTORY VIEW

LOBBY DETAIL

CASHIER AREA

STAIR DETAIL

ENLARGED ENTRANCE SECTION

PROJECT : VA PITTSBURGH HEINZ ADMINISTRATION BUILDING, PITTSBURGH, PA


THE JOB CONSIST ON PROVIDING FULL A/E SERVICES AND COMMISSIONING OF THE $154 MILLION, 540,000 SF FOR THE PRIMARY AND SECONDARY BUILDING SYSTEM MODIFICATIONS AND UPGRADES TO SATISFY SEISMIC CODE AND HAZARDOUS MATERIAL MITIGATION REQUIREMENTS.

CAMPUS AERIAL VIEW

THE SCOPE OF WORK INCLUDES REVIEW AND REVISE THE CURRENT FACILITIES MASTER PLAN. THE PLAN IS TO DEVELOP A 2ND FLOOR ABOVE THE EXISTING OUTPATIENT CENTER FOR RELOCATED OUTPATIENT CLINICS, A SIX-STORY ADMINISTRATION OFFICE BUILDING ADJACENT TO THE HOSPITAL MAIN ENTRANCE , DEMOLITION OF AN EXISTING BED TOWER AND THE RENOVATION OF FIRST AND SECOND FLOOR EXISTING DIAGNOSTIC AND TREATMENT/SUPPORT SPACES OF THE EXISTING FACILITY. THIS PROJECT IS LEED-NC REGISTERED.

OPA CORNER DETAIL VIEW

FIRST FLOOR PLAN

OPA EMERGENCY ENTRANCE VIEW

CAMPUS AERIAL VIEW

MAIN STAIR @ COURTYARD

MAIN STAIR

CAMPUS ENTRANCE VIEW

SECOND FLOOR PLAN

PROJECT : VASJ OUTPATIENT ADDITION, SAN JUAN PUERTO RICO.


THE MOST ARCHITECTURALLY SIGNIFICANT SPACE ON THE PROJECT IS THE CENTRAL CIRCULATION AREA WHICH WILL CONNECT THE NEW OUTPATIENT ADDITION WITH THE HOSPITAL AND THE NEW ADMINISTRATION BUILDING. THIS SPACE COMPRISES FIVE LEVELS UNDER A GLASS CLERESTORY THAT WILL BRING LIGHT TO THE BASEMENT LEVEL.THE STRUCTURE OF THE SPACE HAS BEEN COVERED WITH STONE THAT WILL ALLOW FOR THE REFLECTION OF THE LIGHT IN ALL THE SPACES. ALL THE LEVELS ARE CONECTED BY TERRAZZO COVERED STEPS AND GLASS RAILING TO PROPOSE A FEELING OF A UPLIFTING SPACE. THE ADDITION WAS BUILT WITH A SPECIFIC PRECAST SYSTEM THAT HAS REDUCED WEIGHT THAT HELPS MITIGATE THE SEISMIC ISSUES THAT PLAGUE THE CURRENT BUILDING. THE SYSTEM CONSIST IN A 2” PRECAST CONCRETE PANEL ON A 8” STRUCTURAL STUD. THIS SYSTEM HAS BEEN USED IN THE AREA FOR THE FIRST TIME WITH GREAT RESULTS.

CENTRAL CIRCULATION AREA

MISCELLANEOUS CLERESTORY DETAILS

CENTRAL CIRCULATION AREA

CENTRAL CIRCULATION AREA ENLARGED SECTION

PROJECT : VASJ OUTPATIENT ADDITION, SAN JUAN PUERTO RICO.

CONSTRUCTIVE METHOD SECTION


PROJECT: BUNKER HILL FIRE STATION, BRENTWOOD, MD


PROJECT: GEORGE WASHINGTON UNIVERSITY LAW SCHOOL ADDITION, WASHINGTON, DC


PROJECT: SHRINE OF THE MOST BLESSED SACREMENT SCHOOL - CHEVY CHASE, MD

Damian Trostinetzky - Portfolio  

Design Portfolio

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you