Page 34

SLIP POTENTIALET LØS I DIT DATACENTER Med Lenovos High Performance Computing Løsninger Hvert år stiger presset på virksomheders datacentre. Det er et pres, som en stribe løsninger fra Lenovo kan være med til at fjerne. Rundt om i it-afdelingerne hos landets virksomheder stiller voksende mængder data voldsomme krav til processorkraft. Det samme gør medarbejderes og ledelsens ønsker om hurtigere, mere mobile – for ikke at nævne billigere og mere effektive – it-løsninger. På kort sigt kan nogle af udfordringerne modsvares af opgradering af eksisterende it-infrastruktur. På sigt er det dog en løsning, der svarer lidt til bruge plaster på en patient, der har høj feber. Imens går medarbejderne i it-afdelingen stressede rundt og nynner temaet fra ’Mission Impossible’.

servere der leveres med op til 12TB RAM. Som storagesystem kan Lenovo levere et af markedets bedst ydende og mest robuste systemer med Lenovo GSS, og hvis kravene er mindre, kombineres regneclusteret med traditionelle storagesystemer fra Lenovo S- og V-serie. Fra tal til nye muligheder Bag de imponerende tal ligger løsninger til både store og små virksomheders voksende it-behov. Eksplosionen af data gør, at processorkerner bliver sat under voldsomt pres samtidig med, at der er behov for mere lagerplads og hukommelse – og det hele skal helst foregå i Cloud-løsninger. Uden at det vel at mærke går ud over performance på applikationer og services. Det pres fjerner de højtydende, stabile HPC-løsninger fra Lenovo.

Løsningen ligger for mange virksomheder i opgradering til High Performance Computing (HPC) enheder. HPC er en underkategori af det, der Datacon og Lenovo ofte refereres til som supercomputere. Deres pris har tidligere betydet, at de var står bag leverancen af forbeholdt store virksomheder og offentlige Abacus 2.0. Den har organisationer. Sådan forholder det sig 14.016 processorkerner ikke længere. Det er Lenovos nye produkter og en teoretisk ydeevne måske det allerbedste eksempel på.

på 766 teraflop/s.

Lenovo i HPC-front Lenovo har sat en offensiv i gang med det buldrende servermarked hvor målet er klart: Lenovo skal være den førende på markedet i løbet af de nærmeste år. Det kommer til at kræve skrappe tiltag.

High Performance Computing (HPC) er et af hurtigst voksende områder på servermarkedet, og udgør i dag allerede omkring 10% af det totale marked. HPC er en af hjørnestenene i Lenovos serversatsning, og mere end 250 Lenovo-medarbejdere har det som fokusområde. De dækker områder som udvikling, design, arkitektur, benchmarking, installation, service og support. Lenovos HPC-løsninger bygges typisk med clustre af kompakte servere i NeXtScale familien som fås som standard dual socket servere, med 2 eller 4 GPGPUer (co-proccessorer) og i versioner med ekstra diskkapacitet som forbindes både i Ethernet og i hurtigere specielle HPC netværk. Hvor applikationerne kræver ekstra memory, er det ofte Lenovos high-end 4- eller 8-socket

34

DC MAGAZINE DECEMBER 2016

De konstant voksende bjerge af data, som må regnes med blive endnu større i de kommende år efterhånden som Internet of Things (IoT) for alvor får fart på, stiller krav om en stabil, højtydende og sikker it-infrastruktur til at passe på data og maksimere oppetid. Samtidig ser de fleste it-afdelinger en budgetudvikling for energi, vedligeholdelse og drift, der er fladere end den danske topografi.

Mange – hvis ikke alle – mainstream standardservere med mere end tre år på bagen har umådeligt svært ved at møde disse udfordringer. Det er blandt andet derfor, at Lenovo har lanceret den nye NeXtScale generation af HPC løsninger. Den åbne vej til I morgen NeXtScale porteføjen er en række åbne, fleksible og simple løsninger til datacentre. De kan møde brugernes stigende behov for at kunne løse intensive arbejdsopgaver som dataanalyse og samtidig levere løsninger til cloud og virtuel it-infrastruktur. NeXtScale System er bygget til at levere fleksible konfigurationer med en fuld portefølje af netværk, servere, chassiser og netværk switches, der passer direkte i en standard 19-tommer rack. NeXtScale modulære opbygning er designet til at kunne skaleres og udvides efterhånden, som dit datacenter har behov for det. Det både beskytter og maksimerer udbyttet af dine investeringer i it, og giver samtidig en fremtidssikring af virksomhedens it, der er svær at opnå med andre tilgange.

DC Magazine december 2016  
DC Magazine december 2016  

Læs om Brenntags 350.000 gode grunde til at skifte til HPs pc'er. Kend forskellen på converged, hyperconverged og composable it-infrastruktu...