Page 1

M U U TA PÄ I V I T TÄ I N E N

viestintäsi kilpailueduksi VIESTINTÄ

VERKKORATKAISUT

TIETOTURVA

Näin tarjoat asiakkaillesi parempaa palvelua

Langaton ratkaisu onnistuu pienemmälläkin hintalapulla

Kämmenen verisuonikartastolla voit tunnistautua turvallisesti

Data Groupin asiakaslehti 2/2018

DG-ASIAKASPALVELUA PARHAIMMILLAAN!


Paikallinen palvelu, koko Suomen kattava tuki Työnteko sujuu, kun työkalut ovat kunnossa. Saat meiltä käyttöösi parhaat palvelut ja laitteet, jotta päivittäinen toimintasi olisi mahdollisimman helppoa ja kustannustehokasta. Ongelmatilanteissa asiantunteva paikallinen apumme toimii nopeasti.

Olemme osa vuonna 1992 perustettua maan suurinta IT-erikoisliikkeiden muodostamaa Data Group -ketjua. Kilpailukyinen hinta, luotettava laatu sekä asiantunteva palvelu ovat toimintamme keskeisiä arvoja. Näille hyvän pohjan antavat Data Groupin 370 asiantuntijan tuki sekä erinomaiset suhteet tärkeimpiin laitevalmistajiin ja maahantuojiin.

Mitä etuja ja hyötyjä saat Data Groupista? 01. Helposti ostettavat palvelut. Olemme halunneet luoda asiakkaillemme helposti ostettavaa, paikallista ja ymmärrettävää IT-palvelua. 02. Osaava henkilöstö, jota koulutamme yli 80 päivää vuodessa. Kehitämme liiketoimintaosaamistamme teknologiaosaamisen rinnalla. 03. Paikalliset toimijamme, jotka palvelevat asiakkaitamme omalla alueellaan, mutta asiakas hyötyy myös valtakunnallisesta ketjuorganisaatiostamme. 04. Ketjussa toimimisen mukanaan tuoma positiivinen kierre. Fiksut asiantuntijat, ketterän oppimisen jatkuvuus ja asiakkaalle toimivat ja helpot palveluratkaisut ovat vahvistaneet yksitäisten ketjuliikkeiden liiketoiminnan edistymistä ja kirittämistä. Data Group -ketjun jäsenliikkeiden yhteenlaskettu liikevaihto on tällä hetkellä 70 miljoonaa euroa ja kurottelemme kohti sataa miljoonaa euroa tällä reseptillä.

2

Kiteeläinen Televirmi Oy ja joensuulainen Ring Ring Oy tiivistivät yhteistyötään – Laittamalla hynttyyt yhteen kehitämme ja monipuolistamme liikkeittemme palvelutarjontaa. Asiakkaille tämä tarkoittaa uusia mahdollisuuksia, lupaavat yrittäjät Jorma Hirvonen ja Antti Lähteenmäki. Nyt Ring Ring Oy:n asiakkaat saavat tutusta myymälästään nykyisten tuotteiden ja palveluiden lisäksi kaikki Data Group –ketjun palvelut sekä toimistotarvikkeet. Myös Kiteen Televirmin asiakkaille palvelu- ja tuotevalikoima laajenee yhdistymisen myötä.


PUHDISTAMON TOIMINTA TEHOSTUI työasemaa. – Olemme saaneet ajallaan kaiken, minkä olemme tarvinneet. Koskaan ei ole tarvinnut odotella mitään, Calderón kuvailee yhteistyökumppanin toimintaa.

Yhteistyön edut ovat näkyneet konkreettisesti Puhdistamon toiminnan tehostumisena. – Suosittelen Data Groupia ja olen tyytyväinen heidän toimintaansa ja työntekijöihinsä, Calderón tiivistää.

Kuva: Puhdistamo - Real Foods Oy

Vuonna 2008 perustettu Puhdistamo on Suomen ensimmäinen pelkästään superfood-tuotteisiin erikoistunut yritys. Nykyisin Puhdistamo hankkii kaikki tarvitsemansa tietotekniikan palvelut Data Groupilta. Data Group kehittää yhteistyössä Dell Inc.:in kanssa suomalaisille yrityksille sopivia ratkaisuja. Puhdistamo – Real Foods Oy päätyi Data Groupin asiakkaaksi huomatessaan käyttävänsä turhan paljon aikaa tietoteknisten ongelmien ratkaisemiseen. – Valitsimme Data Groupin palveluiden kokonaisvaltaisuuden vuoksi. Saamme samasta paikasta laitteiden lisäksi niiden huollon ja ylläpidon, Puhdistamon operatiivinen johtaja Riku Calderón kertoo. Puhdistamolla on käytössään Dell -palvelinratkaisu ja viisitoista Dellin

Tehoa työskentelyyn Dell-tehotyöasemilla.

Puhdistamo hankkii tietotekniikan palvelunsa Data Groupilta. Yhteistyö alkoi tulostimista ja laajeni Dellin palvelinratkaisuun ja viiteentoista työasemaan. Puhdistamon operatiivinen johtaja Riku Calderón on ollut tyytyväinen yhteistyökumppanin toimintaan.

Dell -tehotyöasemat räätälöidään juuri niille tarkoitettuun käyttöön Dellin tuotepäällikkö Onni Vuorio kertoo, että Dell-tehotyöasema tulee tarpeeseen erikoistuneessa käytössä, kuten graafisessa kuvankäsittelyssä ja videosuunnittelussa tai tieteellises-

sä laskennassa. Vaikka painoon ei tehotyöaseman valinnassa yleensä kiinnitetä huomiota, tehokkaimmat uudet kannettavat mallit ovat keventyneet. Tämä helpottaa tehotyöaseman liikuteltavuutta. DELLILLÄ ON myös tehotyöasemiin ilmainen ohjelmisto, joka mukauttaa laitteistosta asetuksien avulla parhaat tehot. – Kun laitteet optimoidaan erikoiskäyttöön, mukaan tulee Precision Optimizer -ohjelmisto. Optimizer voi

säätää käyttäjän puolesta asetukset esimerkiksi CAD-ohjelmistoon niin, että siitä saadaan 10-25 % parempi suoritusteho, Vuorio kuvailee. VUORION MUKAAN Data Groupin ja Dellin yhteistyö on parhaimmillaan konsultaatiota. – Joka asiakkaalla on erilaiset tarpeet ja niihin tarvitaan erilaisia työkaluja. Tehotyöaseman ostamisessa tärkeintä on saada kontakti, joka kuulee tarpeesi ja mitoittaa siihen sopivan ratkaisun.

3


MITÄ TARKOITTAA RÄÄTÄLÖITY TULOSTUSPALVELU? Räätälöity MPS-tulostuksen hallintapalvelu rakentaa tulostuksestasi helpon, huolettoman ja kustannustehokkaan ratkaisun. Yrityksesi saa käyttöönsä kartoituksen jälkeen kustannustehokkaan ja tarpeisiisi mitoitetun laitekannan. Tarvikeostot, asennukset, ylläpito ja seuranta eivät enää kuormita työntekijöitäsi ja vie heidän työaikaansa. Maksat vain tulosteista, ennakoit kustannukset ja et sido pääomaa tulostuspalve-

Anna meidän huolehtia tulostuksesi hallinnasta

luihin. Data Group huolehtii kaikesta muusta puolestasi. Kartoituksessa selvitämme tulostustarpeesi, voit hyödyntää tulosteitasi monipuolisesti, sillä tarpeisiisi sopivalla tulostimella saat tarrat, flyerit, julisteet ja etiketit sekä muut markkinointimateriaalisi.

01. Automaattiset tarviketilaukset – ei varastointia.

02. Voit ennakoida tulostuskustannuksia.

03. Yrityksesi tarpeisiin sopiva laitekanta.

04. Maksat kustannuksista, et sido pääomaa.

05. Käytössäsi uusin langaton pilvipalveluita tukeva tekniikka

Neliväritarratulostimella valokuvatasoisia tarroja Voit tehdä etikettejä, kylttejä, opasteita, pakkausmerkintöjä, nimi-, vierailija- ja onnittelukortteja, askarteluja ja personoituja lahjapakkauksia, merkitä tuotteita, kampanjoita ja alennuksia. Suunnittelet ja tulostat itse vain tarvitsemasi määrän tarroja, etkä joudu maksamaan suunnittelu- ja painotyöstä tai hukkatarroista. Tarrat suunnitellaan Brother P-touch Editor -ohjelmalla ja siinä voi käyttää värejä, fontteja, logoja, kuvioita ja valokuvia. Älylaitteella tarroja voi suunnitella Color Label Editor -sovelluksella, joka on saatavana iOS ja Android-puhelimiin ja -tabletteihin.

4

Brother VC-500W


Verisuonikartastoon perustuva tunnistautuminen yleistyy Yksi biometrisen tunnistamisen muoto on kämmenen verisuonikartaston skannaamiseen perustuva PalmSecure ID login -tunnistautumisratkaisu. Käyttäjät kirjautuvat tai tunnistautuvat sisäiseen järjestelmään pitämällä kättään skannerin yläpuolella. Toisin kuin sormenjäljet, PalmSecuren käyttämä verisuonikartasto on käyttäjän kämmenen sisällä, joten sen jälkiä ei voi jättää mihinkään ja tunnistus on hygieenistä. – Lisäksi sen etuihin kuuluu muun muassa se, että salasanan unohtamista tai sen vuotamista ulkopuolisten tietoon ei tarvitse pelätä samalla tapaa kuin tavallisen kirjaimiin ja numeroihin perustuvan salasanan, koska tieto kulkee ihmisen mukana, sanoo Fujitsun Partner Account Manager Mikko Harjulinna.

LAITTEENA PALMSECURE on pieni, musta ja litteä sensori, jonka sisällä on kämmenen verisuonet tunnistava infrapunakamera. Tällä hetkellä PalmSecureen voi törmätä Suomessa esimerkiksi muutamissa kansainvälisissä kuntosaliketjuissa, itsepalvelutiskeillä ja kulunvalvonnassa. EU:n tietosuojauudistus GDPR vaatii, että kun rakennetaan ihmisten biometrisiä tietokantoja, näiden tietokantojen tulee olla vähintään kahden eritasoisen suojauksen takana. Yhdysvalloissa vastaavanlainen lainsäädäntö on jo olemassa.

Kehitämme suomalaisille yrityksille sopivia ratkaisuja yhteistyössä Fujitsun kanssa

K ÄY T T Ö K O H T E I TA 01. Kirjautuminen työasemalle tai palvelimelle. 02. Fyysinen pääsy suojatuille alueille, esimerkiksi palvelinhuoneeseen, varastoon tai laboratorioon. 03. Pääsy automaatille tai ostospaikkaan. 04. Muut alakohtaiset ratkaisut, jossa tarvitaan tunnistautumista.

Lue lisää:

Voisitko hyötyä tästä ratkaisusta? Kartoitamme tarpeesi ja valitsemme käyttöösi sopivan laitteiston. Asiantuntijoillamme on vuosien kokemus testatuista ja hyväksi havaituista ratkaisuista. Saat laitteet asennettuna käyttövalmiina ja tarjoamme ylläpitopalvelun, jotta sinun ei tarvitse huolehtia tekniikasta.

5


TA R J O A ASIAKKAALLESI

PAREMPAA PALVELUA Kun tietoa ja hoidettavia asioita on paljon, on tärkeää, että tieto kulkee vaivattomasti ja mahdollisimman yksinkertaisesti. Asennukset, päivitykset ja asetukset on hyvä hoitaa taustalla niin, että käyttäjä voi keskittyä rauhassa työhönsä. Kuinka tieto saadaan kulkemaan vaivattomammin asiakkaidesi, kumppaneidesi ja työntekijöidesi välillä? Tiesitkö että Office 365 tarjoaa paljon muutakin kuin tutut toimistosovellukset Wordin, Excelin ja Powerpointin? Useimmat näistä sisältyvät todennä-

6

köisesti jo nykyiseen tilaukseesi. Kaikki viestintää helpottavat välineet ovat saatavana meiltä yhtenäisenä palveluna, jossa tiedot ja toiminnot yhdistyvät turvallisesti toisiinsa, ja ratkaisun toimivuudesta huolehditaan paikallisen asiantuntijamme toimesta. Tässä muutamia poimintoja toimintatavoista ja palveluista, jotka tehostavat viestintääsi.


01.

Yksi paikka projekteille, töiden jakamiselle, tiedostoille, keskusteluille ja etäpalavereille. Hyvä tiedonkulku lisää ihmisten vuorovaikutusta ja ideoiden syntyä, auttaa pitämään projektit järjestyksessä ja vähentää organisointiin kuluvaa aikaa. Teamsissa voi pitää yhteyttä keskusteluiden, puheluiden ja kokousten avulla ryhmän jäsenten kesken, yksityisesti tai pienryhmissä. Verkkokokoukset ovat nopeita aloittaa, ja niihin voi liittyä millä tahansa laitteella. Tietoa voi jakaa helposti ja organisoidusti: Jokaiselle projektille tai tiimille voidaan tehdä oma osionsa, joissa tieto ja ideat kulkevat vapaasti. Tiedostot ovat kaikkien tiimin jäsenten nähtävissä ja muokattavissa. Tietoja voidaan jakaa helposti myös tiimin ulkopuolelle. Lue lisää:

02. Ole enemmän yhteydessä asiakkaasi kanssa.

Mitä helpommaksi ja joustavammaksi palveluajan tai myyntitapaamisen sopiminen tehdään asiakkaalle, sitä pienempi kynnys asiakkaalla on varata aika. Toimiva ajanvaraus vähentää myös peruutuksia ja unohduksia, kun tiedon kulusta huolehditaan automaattisesti. Bookings tarjoaa asiakkaillesi mahdollisuuden sopia tapaamisia ja varata aikoja myös silloin, kun et voi vastata puhelimeen tai sähköpostiin. Asiakkaasi voivat varata aikoja kalenteristasi itsenäisesti, vaikkapa nettisivujen tai Facebookin välityksellä. Lue lisää:

03.

Organisoi työntekijöiden tehtäviä ja aikatauluja keskitetysti, pysy ajan tasalla projektien edistymisestä. StaffHub:n avulla on helppo hallinnoida yrityksen työntekijöiden tehtäviä. Työntekijät näkevät kaikki omat työvuoronsa, ja samassa ovat myös kaikki tärkeät tiedot ja ohjeet työtehtävistä. Työntekijät voivat vaihtaa vuoroja halutessaan työkavereiden kanssa mobiilisovelluksesta. Vuoromuutokset hyväksytetään aina työnjohdolla, ja tieto niistä kulkee kaikille tiimin jäsenille. Sovelluksen avulla työntekijät voivat jakaa ideoita, oppia toisiltaan ja saada tietoa ajankohtaisista asioista. Voit tarjota henkilöstöresursseja ja koulutussisältöjä, joiden avulla työntekijät suoriutuvat työtehtävistään paremmin. Lue lisää:

04.

Keskitetty laitehallinta helpottaa laitteiden käyttöönottoa, hallintaa, ja tietoturvallista työskentelyä. Kaikki asetukset, ohjelmat, päivitykset, oikeudet yms. ladataan pilvestä yhdellä käyttäjätunnuksella, eikä käyttäjän tarvitse käyttää aikaa asennuksiin, asetuksiin tai eri palveluihin kirjautumiseen. Hoidamme tekniikan niin, että käyttäjä voi keskittyä pelkästään työhönsä. Lue lisää:

7


RollerMouse on pieni panostus, iso säästö RollerMouse Red Wireless ja Red plus Wireless –hiiret on suunniteltu ajatellen käyttäjän ergonomiaa ja hiiren tarkkaa hallittavuutta. Nämä mallit tukevat myös etätyöskentelyä: langaton hiiri on helppo sujauttaa neopreenipussiin ja napata mukaan myös kotitoimistoon. Rullahiiri on fiksu sijoitus: pieni panostus tuo isot säästöt, kun päätetyöläisen ranneergonomia on kunnossa myös etätyöpisteessä.

H Y VÄ E R G O N O M I A

EHKÄISEE HIIRIKÄDEN MUODOSTUMISTA Hiirikäsi on vaiva, jonka esiintyminen on yleistynyt runsaasti tietokoneiden, kännyköiden ja tablettien käytön lisääntymisen myötä. Hiirikäsi kuvaa päätetyöläisten hiiren käytöstä johtuvaa käden ja ranteen ylirasitustilaa. Hiirikäden oireisiin kannattaa puuttua heti, jotta vaiva ei kroonistu. Pitkälle ehtinyt rasitus voi johtaa diagnosoitaviin sairauksiin, kuten jännetupen tulehdukseen, rannekanavan oireyhtymään tai tennis-

8

kyynärpäähän. Suomessa tuki- ja liikuntaelinten sairaudet aiheuttavat työantajille vuosittain miljoonien eurojen sairauspäivärahakustannukset 35–64-vuotiailla työntekijöille. Iso osa kustannuksista syntyy erilaisten rannevaivojen tai niistä lähtöisin olevien sairauksien vuoksi. – Rannevaivojen ennaltaehkäisy säästäisi työnantajille koituvia kustannuksia valtavia summia vuosittain, kertoo Joonas Ruuskanen Contour Designilta. Hiirikädestä johtuvia sairauksia voitaisiin ehkäistä helposti panostamalla näppäimistön ja hiiren käytön ergonomiaan. Usein tietokone vaih-

tuu nopeammalla syklillä kuin työntekijän näppäimistö ja hiiri. Näihin olisi kuitenkin kiinnitettävä huomiota. Päätetyötä tekevä viettää suurimman osan työpäivästään käyttäen hiirtä ja näppäimistöä. Ruuskasen mukaan ranteelle tulevaa kuormitusta voidaan helpottaa muun muassa rullahiiren avulla. – Rullahiiressä päätetyöläisen ei tarvitse kurkotella tai tarttua liian voimakkaalla otteella hiireen. Hiiren ohjailu tapahtuu näppäimistön edestä, jolloin koko kyynärvarsi saa levätä luonnollisemmassa asennossa ja ranteeseen kohdistuva kuormitus tasaantuu, ohjeistaa Ruuskanen.


N O P E A A , H E L P P O A J A Y M PÄ R I S T ÖY S TÄVÄ L L I S TÄ:

viestintätoimisto Manifesto helpotti toimistoarkeaan Viestintätoimisto Manifesto työllistää 15 henkeä Helsingin keskustassa. Manifesto muutti uusiin tiloihin syksyllä 2017. Muuton yhteydessä käyttöön otettiin Data Groupin valikoimissa oleva Epsonin Print365-palvelu, jossa kaikki tulostamiseen liittyvät toiminnot on keskitetty. Manifestolle toimitettiin uusi WorkForce Pro -mustesuihkutulostin - pakettiin kuuluvat myös musteet ja huolto. Manifeston partnerin, Jonna Varhaman mukaan palvelu on helpottanut Manifeston tulostusarkea. Kahdeksan kuukauden kokemuksen perusteella palveluun on oltukin hyvin tyytyväisiä. – Meillä oli aiemmin vanha laserprintteri. Sen kanssa päivittäinen ongelma oli pitkä lämpenemisaika. Ihmiset seisoskelivat koneen vieressä ja varsinkin aamun ensimmäinen printtaaja sai odottaa pitkän tovin tulosteitaan. Välillä jouduimme päivän aikanakin odottelemaan, Jonna Varhama sanoo.

VARHAMA TOTEAA, että kaikkein parasta Epsonin Print 365-paketissa on helppous. – Vanhan kanssa ikävää oli varaosien tilaaminen ja ne veivät paljon tilaa. Joskus se, joka vastasi tilaamisesta, saattoi tilata liian myöhään ja väri oli jo ehtinyt loppua. Uuden tulostimen mustepussit ovat riittoisia ja uudet pussit sisältyvät sopimukseen. Kone seuraa itse mustesäiliöiden tilaa ja ilmoittaa huollolle, jolloin uudet saapuvat automaattisesti, Varhama kiittelee. Yksi Manifeston kannalta tärkeä

näkökulma on myös ympäristöystävällisyys - mutta siinäkään ei ole tingitty helppoudesta. – Lasertulostimesta tulee ongelmajätettä, mutta tästä jää vain se yksi littana pussi, Varhama kiittelee. Varhama kertoo, että myöskään käyttökustannukset eivät ole nousseet Epsonin Print365-pakettiin siirtymisen jälkeen. – Tiesimme aika tarkkaan käyttökustannukset edellisen printterin suhteen. Laskimme, että vaikka tulostuksen laatu ja nopeus ovat parantuneet, kustannukset eivät ole ainakaan nousseet, hän sanoo.

EPSON PRINT365 Palvelu sisältää käyttäjän tarpeisiin sopivan tulostimen/tulostimet yrityksille tarkoitetusta WorkForce Pro -mustesuihkutulostinmallistosta. Kuukausihintaan sisältyy laitteisto, musteet ja huolto paikan päällä kolmeksi vuodeksi. Kaikkia tulostukseen liittyviä toimintoja voi hallinnoida keskitetysti.

9


ASKELEET PAREMPAAN TIETOTURVAAN Verkkorikollisuus on lisääntynyt ja hyökkäyksen kohteeksi joutumisen todennäköisyys on kasvanut viime vuosina. Hyvin huolehdittu tietoturva tuo mukanaan täsmällisyyttä kaikkeen yrityksen tekemiseen, sekä tarjoaa parempaa sekä turvallisempaa palvelua asiakkaalle.

1. Laadi käytännöt ja roolit, kouluta henkilöt

2. Yksinkertaista tiedon hallintaa

Kun kaikilla yrityksen työntekijöillä ja kumppaneilla on tiedossa selkeä toimintasuunnitelma ja ohjeet eri tilanteiden varalle, se vähentää riskejä ja selkeyttää ja nopeuttaa työn tekemistä, sekä toimintaa odottamattomissa tilanteissa.

Mieti, mitä tietoja yrityksesi on järkevää tallentaa ja mihin, sekä kuinka tietoa jaetaan.

• Mikä tieto on arvokasta? • Mitä tietoa tallennetaan, ja mihin? • Kuka tietoa käsittelee, miten ja missä tilanteissa? • Mitä vaatimuksia nämä aiheuttavat käytännöille ja välineille? • Mitä tietoturvariskejä yrityksellä on? • Miten toimitaan ongelmatilanteissa? • Määritä yrityksen toimintaan sopiva tietoturvataso • Sovi käytännöt, määritä tarvittavat oikeudet käyttäjille • Pidä huolta osaamisesta, kouluta henkilöstöä säännöllisesti • Dokumentoi käytetyt ratkaisut

Mitä vähemmän tiedon tallennuspaikkoja on, sitä helpompi tietoa on hallinnoida, turvata ja poistaa. Huomioi, kuinka tietoa jaetaan ja käsitellään. Esimerkiksi arkaluontoisia tietoja ei voi käsitellä julkisissa tiloissa, tai lähettää salaamattomana sähköpostilla. Tarpeettomat arkaluontoiset tiedot on järkevää ja joissakin tapauksissa pakollista tuhota, kun niitä ei enää tarvita. Näin ne eivät enää aiheuta riskiä ja vie turhaan levytilaa. Käytä tietojenhävitykseen sertifioitua ohjelmistoa. Käyttöjärjestelmän poista-toiminto, formatointi, tai ”factory reset” eivät poista tietoja tietokoneesta, muistista tai mobiililaitteesta.

3. Hallitse ratkaisuja keskitetysti Keskitetty hallinta mahdollistaa laitteiden ja palveluiden helpomman käyttöönoton, jatkuvan seurannan, sekä automaattisen päivittymisen tarvittavien profiilien mukaisesti. Automatiikka ja asetukset vähentävät inhimillisten erehdysten määrää. Kiinnitä erityistä huomiota, että myös mobiililaitteet, verkkolaitteet ja IoT-laitteet ovat asianmukaisesti suojattu, asetukset oikein ja oletussalasanat on vaihdettu.

10

• Hallitse ja päivitä kaikkia päätelaitteita ja palveluita keskitetysti • Käytä automaattisia käyttöönottoprofiileita ja päivityksiä • Pidä huolta verkon turvallisuudesta • Verkot, verkkolaitteet ja määritykset on valittava ja toteutettava


5. Kartoita ja seuraa tilannetta jatkuvasti Ei riitä, että ”asiat laitetaan kerran kuntoon”. Tietoturvaympäristö muuttuu jatkuvasti, joten laitteet, palvelut, käytännöt ja osaamisen taso on pidettävä ajan tasalla. Automatisoidut seuranta- ja kartoitustyökalut auttavat pysymään tilanteen tasalla muutoksien ja mahdollisten puutteiden osalta.

4. Varaudu ongelmatilanteisiin Mitä tapahtuu jos kiristyshaittaohjelma salakirjoittaa tiedot, arkaluontoisia tietoja vuotaa yrityksen ulkopuolelle, yrityksen palvelin hajoaa, tai tärkeitä tietoja sisältävä muistitikku hukkuu? Suunnitelmallinen ongelmatilanteisiin varautuminen nopeuttaa toimintaa, jos jotain odottamatonta tapahtuu. Kiintolevyt ja muistit ovat verrattain herkkiä hajoamaan, joten on hyvä tallentaa yrityksen toiminnan kannalta tärkeät tiedot automaattisesti useampaan järjestelmään, esimerkiksi työaseman lisäksi yrityksen omalle palvelimelle tai pilvipalvelimelle, jotka ovat myös varmistettu. Varmuuskopioiden toimivuus on tärkeää testata sopivin väliajoin.

On tärkeää vastuutttaa jokin asiantunteva taho huolehtimaan tietoturvasta, – joko yrityksen oma tietoturvavastaava tai ulkopuolinen asiantuntija. Omat havainnot kannattaa tiedottaa myös muille, näin muutkin voivat ennaltaehkäistä ongelmat ajoissa.

Kartoita ja korjaa verkon haavoittuvuudet säännöllisesti • Automatisoidut seuranta- ja kartoitustyökalut • Raportoi muutokset ja tilanteet • Vastuuta tietoturvan ylläpito asiantuntijalle

Lataa maksuton tietoturvaoppaamme:

Helposti mukaan otettavat tallennusvälineet kuten muistitikut ja kannettavat levyt on hyvä suojata salasanalla ja salaamalla tieto, etteivät tiedot joudu vääriin käsiin kun tallennusväline katoaa.

11


LUO ITSELLESI

INSPIROIVA ETÄTYÖYMPÄRISTÖ Etätyöstä saadaan enemmän plussaa, kun huolehditaan myös työpisteen ergonomiasta.

Kun teet oikeita valintoja, voit tehdä mielekästä ja tuottavaa työtä, saat työrauhan ja inspiroidut, kun voit rauhallisessa etätyötilassa työskennellä ilman keskeytyksiä. Tärkeintä on löytää myös etätoimistossa luonnollinen ja rento työasento. Ergonomisessa OPTAPAD Original -keskihiiressä on lasinen kosketusle-

vy, kuten älypuhelimissa. Vältyt lihasjännitykseltä ja rannetuet helpottavat oikean asennon löytämistä. Pystyhiiri taas auttaa pitämään kättä oikeassa asennossa ja rannetta ei tarvitse kääntää. Comfi 2 –pystyhiiri mahdollistaa tarkan hiirityöskentelyn ja ennaltaehkäisee hiirikäsivaivoja. Jos käytät säädettävää pöytää, voit samalla aktivoida selän ja vatsan alueen syviä lihaksia käyttämällä Gymba-aktivointilautaa. Staattinen päätetyö vaihtuu hauskasti jatkuvaan liikkeeseen, ja lauta auttaa sinua seisomaan oikein. Samalla kun teet töitä, aktivoit koko kehoa, parannat ryhtiä,

tasapainoa ja ennaltaehkäiset tuki- ja liikuntaelinvammoja. Jos sinulla ei ole säädettävää pöytää, voit vähentää istumisesta aiheutuvia haittoja suomalaisella GetUpDeskillä. Se on kehitetty kannettavan tietokoneen käyttäjälle ja se soveltuu työpisteen lisäksi käyttöön vaikka mökillä tai matkalla. Pöytä on helppo koota ja käyttää, voit säätää sitä kahdeksaan eri korkeuteen. Myös etätyössä seurataan kuormittumista, työympäristön terveellisyyttä ja turvallisuutta. Jos etätyössä ympäristösi vaihtuu, muista tarkastella työvälineiden toimivuutta myös muuttuvissa ympäristöissä.

Hyvä työasento on kaiken

a ja o. GetUpDesk light

12


Pienennä hiilijalanjälkeäsi valitsemalla kierrätyspulloista tehty reppu.

Hyvä työreppu ei kuormita niska-hartiaseutua Kolottaako hartioitasi kannettuasi työkonetta, johtovyyhtiä ja muita tarvikkeita työpaikalle tai töistä kotiin? Syynä voi olla käyttämäsi laukun kannettavuus – tai pikemminkin sen puute. Painava, epäergonominen olkalaukku tai reppu aiheuttaa lisävaivoja staattisen istumatyön kuormittamalle niska-hartiaseudulle. Omasta kokemuksestasikin varmasti tiedät, että niska- ja hartiavaivat ovat toimistotyöntekijöillä hyvin yleisiä ja ne ovat usein myös sairauspoissaolon syy.

ettei se kuormita yksittäistä aluetta liikaa. Istuvuuden lisäksi materiaali on tärkeä: selkää vasten jämäkän, mutta pehmeän takaosan tulisi myös mahdollistaa myös ilmankierto. Liian tiivisti selkää vasten istuva reppu hiostaa ja on epämukava. Yksinkertaisesti sanottuna: kun laitat hyvä repun selkääsi, se tuntuu kaikin puolin mukavalta.

rikankaasta, jonka valmistusmateriaalina on käytetty kierrätysmuovipulloja. EcoSmartin valitessasi pienennät hiilijalanjälkeäsi, mutta mikä parasta valitset ergonomiasi kannalta hyvän repun ja laukun, jolla on rajoitettu elinikäinen takuu.

HYVÄÄN REPPUUN kannattaa panostaa. Ergonomisesti hyvä reppu istuu hartioista, mukailee selkää ja sen olkahihnat ovat pehmustetut ja säädettävät. Jos repussa kuljetetaan paljon ja painavaa tavaraa, jakautuu hyvin istuvassa repussa paino niin,

TARGUS ECOSMART® Balance -sarjan reput on suunniteltu ajatellen käyttäjän ergonomiaa. Ne ovat kevyitä, istuvat selän tukipisteissä ergonomisesti ja reppu on helppo pakata niin, että paino jakautuu tasaisesti. Sarjan reput on valmistettu polyeste-

Ergonomisesti huono reppu voi lisätä niska-hartiavaivoista johtuvia sairauspoissaoloja.

13


LUOMUMAITOTILALLE

LANGATON RATKAISU PIENEMMÄLLÄ HINTALAPULLA Langaton verkko yhdistää Koivikon Kartanon alueen lukuisia rakennuksia, toimintoja ja laitteita. Langaton ratkaisu pienemmällä hintalapulla houkutteli Koivikon Kartanon maatalousyrittäjä Pekka Partasta tarttumaan tarjoukseen, jossa Data Group Kitee asensi TP-Linkin uusimman yritysverkkoratkaisun kartanon maille. Maatalous on tiukassa tilanteessa ja Partanen sanoo, että kaikkien ratkaisujen täytyy olla kustannustehokkaita ja silti toimivia. Data Groupin kautta hankitusta TP-Linkin langattomassa verkossa oli merkittävä hintaero, melkein puolet muiden ratkaisuiden hinnasta. Koivikon Kartanon maille langattoman verkon lisäksi uusittiin kytkimet ja käytössä ovat Data Groupin ylläpitopalvelut. Partanen sanoo, että käyttökokemukset ovat olleet erittäin myönteisiä.

YLI MILJOONAN litran vuosittainen maidontuotanto ja 120 lypsylehmän hoito onnistuvat, kun tuotannonseurantajärjestelmästä löytyvät muun muassa eläimiin liittyvät tiedot, viljelysuunnitelmat ja tuotosseurannat. Jos yrittäjä ei ole paikalla, hän seuraa tilannetta kännykän kautta etänä.

Lypsyrobotitkin tarvitsevat verkkoa.

– Lähiverkon toimivuus korostuu vielä enemmän tulevaisuudessa, sillä tuotannonseuranta tehdään navetassa kännykällä lehmän vieressä. Meil-

läkin uudessa ratkaisussa on jo varauduttu käyttökohteiden laajentamiseen. Seuraavaksi mekin haluamme viedä langattoman verkon navetan sisätiloihin. TP-Linkin langatonta yritysratkaisua on mahdollisuus laajentaa jopa 500 tukiasemaa kattavaksi verkoksi. Myös maailman johtava lypsylaitteiden ja ratkaisujen toimittaja DeLaval pitää Koivikon Kartanon tiloissa huoltomiesten koulutuksia. Partanen sanoo, että yllättävän moni laite maataloudessakin tarvitsee verkkoa, lypsyrobotitkin, samoin koulutustilaisuudet kamerayhteyksiä ulkomaailmaan. – Meistä voi sanoa, että olemme luomutila. Tuotamme luomumaitoa – mutta täysin nykyaikaisella teknologialla.

120 1 milj. lypsylehmää

maitolitraa

Kyytöt Nyyrikki ja vasikka Päiviö pääsivät kesätöihin Puhoksen Perinnepäiville.

14


370 asiantuntijaa käytettävissäsi

15


DG OFFICE 365 Muuta päivittäinen viestintäsi kilpailueduksi.

Toimistosi Office-työkalut pilvipalveluna:

D ATA G R O U P I N A S I A K A S L E H T I Julkaisija: Data Group Finland Oy, Ylistönmäentie 31, 40500 Jyväskylä. Päätoimittaja: Jarno Hämäläinen. Painosmäärä: 15 000 kpl. Painopaikka: Painotalo Plus Digital, Lahti 2018. Ulkoasu ja taitto: Kamua Oy.

Profile for Data Group

DG Asiakaslehti - Uusin  

DG Asiakaslehti - Uusin