Page 1

Data Groupin asiakaslehti 1/2017

PILVIPALVELUT

Voit päästä myös pienin kustannuksin liikkeelle

RAHOITUSRATKAISUT

Kumpi kannattaa: Varat käyttöomaisuuteen vai kasvuun?

ERGONOMIA JA IT

Ennaltaehkäise vaivoja ja vähennä sairaspoissaoloja

DG-asiakaspalvelua parhaimmillaan!


2

DG-asiakaspalvelua parhaimmillaan!

Paikallinen palvelu, koko Suomen kattava tuki Työnteko sujuu, kun työkalut ovat kunnossa. Saat meiltä käyttöösi parhaat palvelut ja laitteet, jotta päivittäinen toimintasi olisi mahdollisimman helppoa ja kustannustehokasta. Ongelmatilanteissa asiantunteva paikallinen apumme toimii nopeasti. OLEMME OSA vuonna 1992 perustettua maan suurinta IT-erikoisliikkeiden muodostamaa Data Group -ketjua. Kilpailukyinen hinta, luotettava laatu sekä asiantunteva palvelu ovat toimintamme keskeisiä arvoja. Näille hyvän pohjan antavat Data Groupin 370 asiantuntijan tuki sekä erinomaiset suhteet tärkeimpiin laitevalmistajiin ja maahantuojiin.

Kouluttaudumme jatkuvasti, jotta sinunkin yrityksesi pysyy IT-alan kehityksen kärjessä Tänä päivänä asiakkaidemme IT-palvelut integroituvat osaksi liiketoimintaa, joten myynnissämme täytyy ymmärtää muutakin kuin teknologiaa. Jotta asiakas saa enemmän hankkimistaan palveluista irti, pitää meidän ymmärtää, mitä vaatimuksia ja tarpeita asiakkaallamme on omas-

sa arjessaan. Koulutuksemme keskittyvät kehittämään työntekijöistämme laaja-alaisempia, liiketoiminnasta kiinnostuneita ja ratkaisukeskeisesti toimivia asiantuntijoita. Data Group –ketjussa koulutuspäiviä oli viime vuonna yli 80, joka päivä joku 370 asiantuntijastamme on kouluttautumassa.

Haluamme kouluttaa IT-asiantuntijoitamme, jotta asiakkaidemme ei tarvitse investoida itse resurssejaan jatkuvaan IT-kouluttautumiseen. Muutostahti on kova – usein sellainen, että pienen pk-yrityksen IT-osaajien on vaikeaa pysyä joka saralla perässä. Me teemme tämän puolestasi.


DG-asiakaspalvelua parhaimmillaan!

3

Rahoitusratkaisuista apua

Sijoitatko varasi käyttöomaisuuteen vai yrityksen kasvuun? Yrityksissä rahoitusratkaisuja pohditaan erityisesti silloin, jos omassa budjetissa ei ole tilaa uusille hankinnoille. Erilaisilla rahoitusratkaisuilla kustannuksia halutaan jakaa pitemmälle ajanjaksolle. Jenni Jurvala Dell Financial Servicesta vinkkaa, että rahoitusratkaisut voivat olla myös osa fiksumpaa ja taloudellisempaa käyttöomaisuuden hallintaa. Hän kehottaa pohtimaan, kannattaako omaa pääomaa sitouttaa käyttöomaisuuteen, vai olisiko sillä parempia käyttökohteita yrityksen kasvu- ja tuottonäkökulmasta. – Jostain syystä haluamme vieläkin omistaa läppärimme, vaikka rahoitukselle on olemassa erilaisia elinkaarenaikaisia ratkaisuja. Rahoitusmallien lisäksi tarjoamme ilmaiseksi käyttöön myös Asset Management –portaalin, jota kautta voit tarkastella hankkimiesi laitteiden elinkaarenaikaista hallintaa, sanoo Jurvala. Dell Financial Services rahoittaa kaikkia it-hankintoja merkkiriippumattomasti – oli se rautaa, palveluita tai sovelluksia. – Haluamme olla monipuolinen rahoituskumppani, joka mahdollistaa yrityksille

erinomaiset rahoitusratkaisut hyvään hintaan. Rahoitusta tarjoaa Dell Bank International d.a.c, joka on rekisteröity Irlantiin, Jurvala kertoo. Esimerkiksi Dell-konesalihankkeille suunnatut rahoitusmallit ovat yritykselle joustava valinta. ”Pay as You Grow” -malli antaa joustoa yrityksen tai hankkeen tuloutuksen mukaisesti. ”Flex on Demand”-mallissa otetaan huomioon yrityksen tarvitsema nykykapasiteetti sekä ”ylimääräinen” kapasiteetti, jota laskutetaan käytön mukaan. Fair Market Value Lease -sopimuksessa yritys sitoutuu maksamaan 92-97 prosenttia kokonaishinnasta sopimuskauden aikana. Tällöin leasingkauden aikana hankinnoilla on edelleen jälleenmyyntiarvoa. – Erilaiset rahoitusratkaisut mahdollistavat kokonaiskustannusten hallintaa, mutta myös tietotekniikan elinkaaren hallinnan uusien järjestelmien suunnittelusta pienempiin hankintoihin, Jurvala sanoo.

Data Group on vuoden 2016 Dell EMC -uusasiakashankintakumppani! Dell EMC valitsi Data Groupin vuoden 2016 uusiasiakashankintakumppaniksi Dell EMC -kumppanitilaisuudessa huhtikuussa 2017. Perusteluissa kiiteltiin erityisesti Data Groupin panostusta uusasiakasmyyntiin maakunnissa. Palkinnon vastaanotti hallituksen puheenjohtaja Jarkko Pippola.

Mikä rahoitusmalli sopii sinun yrityksellesi? Fair Market Value -leasing

Voit saavuttaa mahdollisimman pienen TCO (Total Cost of Ownership), kun otat käyttöösi sinulle tehokkaimman teknologiaratkaisun määräajaksi.

Rahoitusleasing

Rahoitusleasing mahdollistaa teknologian hankkimisen budjetoiduilla kuukausimaksuilla. Rahoitusajan lopussa vuokrakohteet on mahdollista lunastaa myös omaksi. Voit ratkaisulla optimoida kassavirtaasi.

Vuokra-ajan päättyessä

Voit vuokra-ajan päättyessä tehdä ratkaisuja, jotka perustuvat sen hetkiseen tarpeeseesi, budjettiisi tai laitteidesi suorituskykyyn. Voit lunastaa tuotteet käyttöösi, jatkaa leasingsopimusta joustavasti kuukauden kerrallaan, tai palauttaa laitteet leasingkauden päättyessä Dellpankille.

Lainatuotteet

Lainatuotteiden avulla voit hallita kokonaiskustannuksiasi koko elinkaaren ajalle. Nämä rahoitustuotteet on suunniteltu erityisesti ohjelmistoille ja palveluille.


4

DG-asiakaspalvelua parhaimmillaan!

Tulostamisen

työprosesseihin tehokkuutta HP PageWide auttaa tiivistämään työprosessejasi ja säästämään kustannuksiasi. Yritykset ovat yhä useammin kiinnostuneita tarkastelemaan tulostuksesta kertyviä kustannuksia. Nämä asiakirjan hallintaan liittyvät kustannukset koostuvat laitteen elinkaaren aikana monesta muustakin tekijästä. Aleksi Salminen HP:lta kertoo, että yleensä tarkastellaan laitteen hankintahintaa, sekä esimerkiksi väritulostamisen hintaa, vaikka elinkaarenaikaisiin kustannuksiin liittyy muitakin laitteen ulkopuolisia kustannustekijöitä. HP:lla halutaan pu-

hua pienimmistä omistamisen kokonaiskustannuksista. – Silloin täytyy muistaa, että osa kustannuksista syntyy myös työnkulussa ja käyttäjän työn prosesseista. Jos näihin tuodaan joustoja ja muutetaan prosesseja sujuvammiksi, on sillä selviä säästövaikutuksia asiakirjan hallinnan kokonaiskustannusten kannalta. Esimerkkinä Salminen nostaa asiakirjan hallinnan. Käyttäjä voi rakentaa merkittäviä

oikopolkuja oman työn vaiheisiin. Esimerkiksi lähetettävä asiakirja voidaan valmistella suoraan laitteella ja paperiversio skannata suoraan muokattavaan tai hakukelpoiseen muotoon. HP PAGEWIDE on mullistanut myös tulostamista ja tuonut painokoneiden teknologiaa kompaktissa muodossa yritystoimistoihin. Laitteet ovat perinteisiä väritoimistolaitteita edullisempia käyttää. HP PageWide -laitteissa on myös vähemmän vaihdettavia osia ja kuluvilla osilla on pidemmät vaihtovälit vastaavan kokoluokan laserlaitteeseen verrattuna. Tulostusnopeus on huippuluokkaa. Säästöä saadaan, kun tulostuslaatua voidaan säätää erilaiseksi esimerkiksi omaan sisäiseen viestintään ja ulkoisiin tarpeisiin. – Kun tulostusnopeus on parhaimmillaan huippulaatuisessa tulostuksessa jopa 60 sivua minuutissa, voidaan esimerkiksi sisäiseen viestintään valita nopeudeksi yleisellä toimistolaadulla jopa 80 sivua minuutissa. Salminen sanoo, että mustesuihkutulostamisen laatu on huippua tänä päivänä ja sillä saadaan esimerkiksi korkealaatuisia valokuvia hienolaatuisille valokuvapapereille.


DG-asiakaspalvelua parhaimmillaan!

5

Parempi hiiri takaa rennomman työasennon Ergonomiset RollerMousehiiret ennaltaehkäisevät tukija liikuntaelinten kiputiloja ja vaivoja. –Suomalaisissa yrityksissä tartutaan ongelmaan vasta sitten, kun työntekijällä on jo kipuja hartioissa, niskassa tai ranteissa. Olisi tärkeämpää ennaltaehkäistä vammoja, sillä kaikista työntekijöistä kallein on se, joka ei ole töissä, muistuttaa Matti Eskelinen Contour Design Oy:stä. Harvardin yliopistossa suoritettujen tutkimusten mukaan RollerMouse parantaa käden, ranteen ja olkapään asentoa huomattavasti perinteiseen hiireen verrattuna. Se vähentää tehokkaimmin myös kyynärvarteen kohdistuvaa lihaskuormitusta. –Vaikutus perustuu hiiren sijaintiin näp-

päimistön edessä, hiiri sijoittuu aivan vartalon eteen. Kättä ei tarvitse missään vaiheessa kurkotella sivuille, eikä siihen synny staattista jännitystä. Kun ranne, kyynärpää ja käsivarret lepäävät vartalon edessä suorina ja rentoina, olkapäät ja niska-hartiaseutu rentoutuvat, Eskelinen selventää. Keskitettyä hiirtä voi käyttää molemmilla käsillä, jolloin työasennot eivät jää liian yksipuolisiksi. Ergonomia ei ole kuitenkaan pelkästään hiirestä kiinni. Eskelinen sanoo, että tavalliset näppäimistöt voivat olla liian leveitä, jolloin käsivarret ovat

Kaikista työntekijöistä kallein on se, joka ei ole töissä.

epäergonomisessa kulmassa. RollerMouse-yhteensopivan näppäimistön etuna on matala etureuna, ja näppäimistön voi säätää helposti sopivaan kulmaan. Ergonomiassa on Eskelisen mielestä kyse aina kokonaisuudesta. Myös työtuolin ja – pöydän täytyy olla istujalle sopiva. –Muissa Pohjoismaissa ergonomiavaateisiin suhtaudutaan meitä vakavammin. Ergonomisia työvälineitä hankitaan työntekijöille ennaltaehkäisevästi. Mekin uskomme, että jokaisella työntekijällä on oikeus turvalliseen työympäristöön. Se on myös työnantajan etu, sillä hyvä työergonomia vähentää myös sairaspoissaoloja, Eskelinen sanoo. RollerMouse-tuotevalikoimassa on myös uutta, sillä langattomia malleja löytyy markkinoilta toukokuusta lähtien.


6

DG-asiakaspalvelua parhaimmillaan!

Pilveen

pienillä aloituskustannuksilla Microsoft Azuren pilvipalvelimen kapasiteetti skaalautuu yrityksesi muuttuvien tarpeiden mukaan nopeasti, joten saat liiketoimintaasi elintärkeää ketteryyttä. Paikalliset asiantuntijamme opastavat valitsemaan yrityksellesi parhaiten sopivat palvelut ja huolehdimme, että ne toimivat tehokkaasti muun ympäristösi kanssa. Voit olla huoletta, sillä pilvessä tietosi ovat tallessa ja turvassa. Suuri joukko ylläpitäjiä huolehtii tietoturvasta, laitteistojen ajantasaisuudesta ja ongelmanratkaisusta. Palvelut täyttävät myös viranomaisvaatimukset.

Microsoft Azure Microsoftin tarjoama kehittynyt pilvipalvelu, jonka ylläpito on helppoa.

Vaativienkin ratkaisujen toimivuus on korkealla tasolla.

• Avoin palvelu, jossa voit rakentaa ja ajaa verkkosovelluksia pilvessä.

AZURELLA MONIMUTKAISEMPIKIN ratkaisu voidaan toteuttaa ilman suuria investointeja laitteistoihin, tilaan tai valvontaan. Palvelu saadaan käyntiin nopeasti ja aloituskustannukset ovat pienet. Maksat vain käytöstä, sillä Azuren etuna on minuuttipohjaiseen käyttöaikaan perustuva laskutus. Hintalappu voi olla reilusta kympistä noin 1500 euroon kuukaudessa käytön mukaan.

• Yritykselläsi on tallennus- ja tietoliikennekapasiteettia automaattisesti niin paljon kuin tarvitaan. • Vapauta aikaasi sovellusten ylläpidosta varsinaiseen tuotteen tai palvelun kehittämiseen. • Yrityksesi voi myös vähentää IT-hankintoja.

Pilvipalvelut tutulta palveluntarjoajaltasi! Voit hankkia Azure-virtuaalipalvelimen käyttöösi tutulta Microsoft-kumppanilta – paikalliselta Data Group –kauppiaaltasi.​Saat juuri sinulle räätälöidyn ratkaisun, joka skaalautuu nopeasti tarpeidesi muuttuessa. ​


DG-asiakaspalvelua parhaimmillaan!

7

Mistä on kyse? • EU:n tietosuoja-asetus yhtenäistää henkilötietojen käsittelyä koskevaa sääntelyä EU:ssa.

EU:n tietosuojalaki uudistuu,

aloita valmistautuminen EU:n tietosuoja-asetus astui voimaan viime vuoden toukokuussa. Parhaillaan on meneillään kahden vuoden siirtymäaika, jonka aikana yritysten tulee muuttaa toimintansa asetuksen mukaiseksi. Asetusta sovelletaan täysimääräisesti 25.5.2018 alkaen. Asetus korvaa Suomessa vuodesta 1999 voimassa olleen henkilötietolain. Esimerkkejä henkilötiedoista ovat muun muassa luonnollisten henkilöiden nimet, yhteystiedot, käyttäjätiedot ja lähes kaikissa yrityksissä käsitellään näitä tietoja jossain muodossa – ja näin ollen uudistus koskettaa lähes kaikkia suomalaisia yrityksiä. Asetuksen myötä henkilötietoja täytyy käsitellä yrityksissä aiempaa suunnitellummin ja huolellisemmin. Asetukseen sisältyy

velvollisuus osoittaa, että yrityksessä toimitaan riittävän tarkasti. Asetuksessa on säädetty henkilötietolakia tiukemmat seuraamukset asetuksen vastaisesta toiminnasta, viranomainen voi esimerkiksi määrätä korjaavia toimenpiteitä tai hallinnollisia sakkoja. Asetus antaa myös uusia oikeuksia yksilöille, joiden tietoja on kerätty, ja myös tämä saattaa aiheuttaa muutoksia yritysten järjestelmiin ja käytäntöihin.

• Tavoitteena on parantaa kansalaisten yksityisyyden suojaa ja luoda edellytyksiä EU:n sisäisille digitaalisille markkinoille. • Uudistukselle on tarve: kuluttaminen ja kansalaisten arki digitalisoituu vauhdilla ja riskit yksityisyyden loukkauksille kasvavat samaa tahtia.

Yhdeksän askelta eteenpäin 1. Selvitä

mitä henkilötietoja yrityksessänne käsitellään.

2. Perehdy

uusiin vaatimuksiin yrityksenne näkökulmasta.

3. Hyödynnä

tilaisuus kehittää liiketoimintaanne.

4. Aseta

tavoitetila henkilötietojen suojalle ja tietoturvalle.

5. Suunnittele

tarvittavat muutokset järjestelmiin, infraan ja käytäntöihin.

6. Toteuta

tarvittavat muutokset.

7. Varaudu

Data Group tarjoaa juuri yrityksellesi soveltuvan ratkaisun

Yrityksiä pelotellaan asetuksen aiheuttamilla sanktioilla, ja sen varjolla myydään usein tarpeettomiakin palveluita tai laitteistoja. Ratkaisuehdotuksemme perustuu yrityksen käytäntöjen ja teknisten ratkaisujen analysointiin ja arviointiin. Emme tarjoa valmiita pakettiratkaisuja, vaan asiakkaalle suunniteltuja ja räätälöityjä kokonaisuuksia. Jotta tarvittavat muutokset yrityksessäsi saadaan tehtyä ajoissa, aloita valmistelu viimeistään nyt.

tietoturvaloukkauksiin ja odottamattomiin tilanteisiin.

8. Kehitä

valmius pysyä ajan tasalla.

9. Aloita

jo tänään!


8

DG-asiakaspalvelua parhaimmillaan!

Siis voisiko pilvipalveluita

ostaa myös helposti? Moni ostaja kokee pilvipalveluitten ostoprosessin monimutkaiseksi. Ostaja miettii mielikuviaan omista tietokoneen käyttötaidoistaan, vaikka niillä ei tässä tapauksessa ole merkitystä. Tätä näen paljon työssäni järjestelmäasiantuntijana. Mielestäni pilvipalveluja voi verrata mihin tahansa ostettavaan palveluun. OSTOPROSESSI PILVIPALVELUILLE ei poikkea juurikaan siitä, että kävisit hakemassa kahvihuoneeseen pussillisen hillomunkkeja. Erona on, että yleensä tiedämme, millaisen munkin haluamme, mutta yritykset eivät tiedä, millaisia pilvipalveluita haluavat. Yrityksen ostajan pitäisi pystyä esittämään toiveensa IT-palveluntarjoajalle, vaikka ei välttämättä tiedä asiasta mitään.

KUINKA LÖYTÄÄ juuri se oikea tarjoaja, kun pilvipalveluita on tolkuton määrä? Niistä juuri oikean löytäminen onkin IT-palveluntarjoajan yksi tärkeimmistä tehtävistä. Asiakkaan tarpeen pystyy yleensä toteuttamaan monella eri ratkaisulla. Tiettyyn toimintoon suuntautuvilla pilvipalveluilla on yleensä samat päätoiminnot. Erot tulevatkin pienistä lisäominaisuuksista ja nämä vaikuttavat palvelun käyttömukavuuteen, nopeuteen ja toimintavarmuuteen. Menestyvä IT-palveluntarjoaja löytääkin näistä lisäominaisuuksista asiat, joilla pystyy tuottamaan asiakkaalleen lisäarvoa ja huolehtimaan hänestä paremmin.

IT-ympäristöä ja saada siitä näin ollen mukautuvampi, helposti laajennettava sekä vähemmän ylläpitoa vaativa. MUISTUTAN VIELÄ, että pienikin yritys voi ostaa oman palvelimen pyörittämään tärkeitä ohjelmistoja ja palveluita, mutta kovin kustannustehokasta se ei ole. Pilvipalvelusta maksetaan vain käytön mukaan. Juuso Mehtälä, järjestelmäasiantuntija, Data Group Tampere

OIKEILLA VALINNOILLA pilvipalveluiden avulla voidaan keventää yrityksen

VAIHE

VAIHE

VAIHE

VAIHE

Halu/tarve ostaa 10 Gb tiedostopalvelintilaa

Valita omiin tarpeisiinsa paras palvelun tarjoaja

Tehdä ostopäätös

Nauttia ostetun tuotteen lisäarvosta

1

2

3

4


DG-asiakaspalvelua parhaimmillaan!

9

Huipputehoa työpöydällesi kompaktissa koossa

Lenovon ThinkStation P320 on maailman pienin tehotyöasema. Kompakti, huomaamaton, mutta tehokas ratkaisu sopii myös tilaan, johon isot torniratkaisut eivät sovi, kuten valvomoihin ja esimerkiksi julkisiin tiloihin. Tehotyöasema tuo huippusuorituskykyä arkkitehtuuriin, tuotesuunnitteluun, kuvankäsittelyyn, finanssialaan tai web-suunnittelijoille. Channel Manager Eero Tainio muistuttaa, että Lenovon tehopaketti laajentaa pöytätyöaseman käyttömahdollisuuksia. –Tehokkaampaa työasemaa tarvitaan tänä päivänä useammassakin työssä, ei pelkästään web-koodaajien tai videotuotannon töissä. Esimerkiksi talousjohtajien ohjelmat ovat raskaita ja yleensäkin tehoa tarvitaan lisää niissä ammateissa, joissa käsitellään Big dataa tai esimerkiksi tuotetaan paljon raportteja, Tainio sanoo.

Lenovon ThinkCentre Tiny-in-One -näytöt täydentävät tehokasta työasemaa. Työasema sujahtaa tyylikkäästi näytön taakse koteloon ja työpöytä pysyy te-

hokkaasti käytössä. Lenovon tehotyöasemaperheestä voit löytää myös muita työhösi ja tarpeisiisi sopivia malleja.

Haluatko juuri itsellesi räätälöidyn laitteen tai tehotyöaseman? Flex Configuration –työkalulla me Data Groupilla voimme suunnitella työtehoaseman tai laitteen juuri sinun tarpeidesi mukaan. Työkalulla voimme valita tarvitsemasi komponentit. Kun valitset työasemaasi tai laitteeseesi lisää ominaisuuksia tai vähennät niitä, Flex Configuration –työkalun avulla saamme sinulle heti hinnan unelmiesi laitteesta.


10

DG-asiakaspalvelua parhaimmillaan!

Citykassa käyttöön Tykkimäen tahdissa Tykkimäen huvipuistossa vaihdettiin heti käyttövalmis City-kassajärjestelmä lennosta kesken vilkkaimman sesongin. Vuosi sitten Tykkimäessä käyttöön otettu Citykassajärjestelmä sisältää 26 kiinteää kassaa, kolme kannettavaa tablettikassaa ravintoloihin ja yhdeksän maksupäätteellä toimivaa minikassaa myyntikojuihin. Lisäksi järjestelmän kautta hoituu laskutus, reaaliaikainen myynnin raportointi ja varastoraportointi. Tehokkaasti tuotteistetun ja skaalautuvilla moduuleilla varustettu järjestelmä sisältää lisenssit, laitteet ja koulutukset kiinteällä hinnalla. YKSI JÄRJESTELMÄN lisämoduuleista on verkkokauppa. Tykkimäessäkin lipunmyynnistä iso osa tulee verkkokaupasta.

Verkkokauppa ja kassajärjestelmä on sijoitettu kätevästi samalle alustalle. Suomen Kassajärjestelmien Jarmo Pirskainen sanoo, että tällöin tuotepäivitykset voidaan tehdä yhteen paikkaan ja tiedot tallentuvat sekä maksupisteille että verkkokauppaan. Tuote voidaan valita helposti verkkokauppatuotteeksi painamalla yhtä valikkotäppää. – Verkkokauppa ei ole irrallinen monimutkainen palvelu, vaan se on kassajärjestelmässä ikään kuin yksi myyntipiste. Tämä mahdollistaa, että myyntitiedot saadaan reaaliaikaisena molemmista, Pirskainen sanoo. KUN TYKKIMÄEN sesonki kestää muutaman kuukauden, on kassajärjestelmän toimivuus elintärkeää. Järjestelmältä vaaditaan varmatoimisuutta ja luotettavuutta. – Arki on sujunut mutkattomasti ja olemme saaneet tarvittaessa heti apua Da-

ta Group Kouvolasta, kiittelee Anni Syrjänen Tykkimäestä. Nopean käyttöönoton edellytyksenä on Data Group Kouvolan Pekka Flomanin mukaan asiantunteva kartoitus ja tehokkaasti hallittu projektitoimitus. Toimitus sisältää täysin käyttövalmiin kokonaisuuden kassa- ja laiteasennuksineen sekä verkkokaupan ulkoasun.

Verkkokauppa on ikään kuin yksi myyntipiste. Nyt kassajärjestelmää on laajennettu myös Kouvolan Prismakeskuksessa sijaitsevaan koko vuoden avoinna olevaan Actionpark-sisäaktiviteettipuistoon.


DG-asiakaspalvelua parhaimmillaan!

Näin suojaat

luottamukselliset viestisi Suojattu sähköposti on helppo ja edullinen tapa lähettää sekä vastaanottaa luottamuksellista tietoa.

Vastaanottaja saa suojatun sähköpostipostiviestin auki omalla henkilökohtaisella salasanalla ja lähettäjä saa tiedon viestin avaamisesta. Suojattu sähköposti ei edellytä ennakkovalmisteluja tai laite- ja ohjelmistohankintoja. Viestin salaaminen tapahtuu yksinkertaisesti lisäämällä aihe kenttään ”salauskäsky”, käyttämällä Outlook-integraatiota tai perustuen automatiikkaan esimerkiksi jos viestistä löytyy henkilötunnus. Kahdennettu vikasietoinen F-Secure Messaging Gateway -laitteisto on tehokas: Se kykenee käsittelemään yli 150 000 sähköpostia tunnissa ja ongelmatilanteissa tallentaa viestit jopa kahdeksan viikon ajaksi.

DG Salattu Sähköposti • Toteutettu F-Securen ratkaisulla • Ei vaadi uusia ohjelmistoja tai salausavaimen vaihtoa • Nopea käyttöönotto • Käyttäjäystävällinen • Tietoturvallinen

- Mahdollistaa luottamuksellisen tiedon lähettämisen sähköpostin avulla - Automatiikka opastaa käyttäjän turvalliseen sähköpostin käyttöön ja estää inhimilliset erehdykset - Lähettäjä voi määrittää viestin eliniän, viesti on esimerkiksi luettavissa 30 päivää - Raportoi avatuista viesteistä - Mahdollisuus peruuttaa väärälle vastaanottajalle menneet viestit - Suojattu sähköposti toimii kaikilla sähköpostiohjelmilla sekä webmail- ratkaisuilla - Suojattu sähköposti -palvelu on saatavilla domain-kohtaisesti - Viestisi salataan AES-256 algoritmillä, salausavaimet ovat turvassa F-Securen pilvipalvelussa

11


Helppo IT-ratkaisu? Saat meiltä kaikki palvelut ja tuotteet yhdellä kuukausihinnalla.

DG infonäyttö Uusia näyttäviä mahdollisuuksia viestintääsi DG Infonäyttö on myymälöille ja ketjuille suunniteltu hinta-, info- ja mainosnäyttökokonaisuus, jonka sisältöä voit helposti tuottaa ja hallita itse.

DATA GROUPIN ASIAKASLEHTI Julkaisija: Data Group Finland Oy, Ylistönmäentie 31, 40500 Jyväskylä. Päätoimittaja: Jarno Hämäläinen. Painosmäärä: 15 000 kpl. Painopaikka: Kirjapaino Kari, Jyväskylä 2016. Ulkoasu ja taitto: Kamua Oy.

DG Asiakaslehti - Uusin  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you