Page 1

Nr. 7 - 2013

DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION

Mageløse Mester Magnussen

BILEN ER RÅ. PRISEN ER CIVILISERET. CITROËN DS3 CUP: DANMARKS BILLIGSTE SERIE FOR NYE STANDARDVOGNE

170.000 kr. ekskl. moms for bil og kit Se mere inde i bladet

Fotograf: Ib Trebbien

CRÉATIVE TECHNOLOGIE


Forbedret greb til alle danske biler Vinterdæk af højeste kvalitet, udviklet specielt til det europæiske marked. Skabt og produceret af en af Japans ældste dækproducenter grundlagt i 1917.

V903 Til biler i kompaktklassen

V902A Til mellemstore og større biler

V902B Til mellemstore og større biler samt biler med sportslige egenskaber

Find inspiration i vinterens skønhed og lad W*drive™ føre dig igennem de udfordrende elementer. Yokohamas W*drive™ vil appellere til dine følelser og tage dig til et helt nyt niveau af vinterkørsel. Vores W*drive™ vinterdæk har et funktionelt mønster med unikke 3D lameller, der giver en enestående ydeevne på en bred vifte af vinterens udfordrende vejbelægninger. Når tingene går hedt for sig i denne vinter finder du inspiration i dine W*drive™ vinterdæk.

Yokohama Danmark as - www.yokohama.dk


INDHOLD

Side

Banesport

6

4

Mestrene Magnussen

Da Dennis Lind krydsede målstregen i sidste heat i Yokohama DM finalen på FDM Jyllandsringen, blev han med sine 20 år den yngste DTC-mester til dato. Han henviste veteranen John Nielsen til andenpladsen efter en spændende sæson, der har budt på både op- og nedture for begge titelaspiranter.

Banesport

8-9

Eberhard genvandt DM Banesport

8-9

Kamp til stregen i DS3 Cup Banesport

11

Kenneth Jensen fornyede mesterskabet

Side

14

Karting

12-13

DSK-finale i Grindsted

Afslutningen på årets Rotax Max Challenge blev afviklet på asfalten i Vojens, hvor de attraktive billetter til årets Grand Final i USA skulle fordeles. I år bliver Danmark repræsenteret af Jesper Christensen, Hjalte Hellenberg, Nicklas Vedel Olsen og Martin Mortensen.

Karting

14

Lilja med fremme Profilen

15-18

Dansk Super Kart

Side

Rallycross

24-25

19

Mesterskaberne afgjort

Der var våde øjne, da Ib Kragh / Mie Petersen kørte deres Peugeot 207 S2000 i mål som vindere af årets næstsidste afdeling af DM serien, Mekonomen Rally i Vejle. - Jeg hylede næsten hele vejen ind til mål fra den sidste hastighedsprøve, indrømmede Mie Petersen.

Historisk

20

Sensommerrace i Djursland Banesport

21

DEC sluttede med manér Banesport

22-23

Danske sejre i Norden

Side

29

DM finalen 2013 i folkerace bød på al den dramatik og spænding, som man overhovedet kunne håbe på. Først efter de sidste A-finaler stod det klart, hvem der løb med Danmarksmestertitlen i henholdsvis folkerace klasse 1 og klasse 2. Samme aften blev mestrene fejret efter alle kunstens regler til den efterfølgende præmiefest.

Historisk

25

FDM DASU Classic Minirally

26-27

Flot finale i Åbenrå Crosskart

28

Færre afdelinger – mere spænding Bilo

30-31

Fornem DM-afslutning

Officielt blad for Dansk Automobil Sports Union Autosport forbeholder sig ret til at nægte optagelse af annoncer. Autosport tillader ikke erhvervsmæssig affotografering af bladets indhold og påtager sig intet ansvar for rigtigheden af eller fejl i privat- såvel som erhvervsannoncer.

ANSVARSHAVENDE REDAKTØR: JENS FÆRGEMANN. TEKSTER TIL BLADET SENDES PÅ E-MAIL: JF@DASU.DK. ANNONCESALG: DASU, TLF. 43 26 28 80, E-MAIL: DASU@DASU.DK. SKRIBENTER: RALLY: IB TREBBIEN, 56 36 31 03. KARTING: NIELS KIILERICH, 97 52 85 30; LOUISE ARP, LOUISE_149@LIVE.DK. KLUBRALLY/RALLY: GERT MORTENSEN, 26 20 01 74; ALLAN POST, 40 15 53 25, ALLANPOST@VEJEN-NET.DK. MRC: JOHNNY PEDERSEN, 21 29 42 27. BANELØB: IB TREBBIEN, ÅGE KESELER KIRKETERP, 40 60 63 98. BILORIENTERING: ÅGE KESELER KIRKETERP. OFFROAD: DENNIS MUNCH. HISTORISK MOTORSPORT: ANNI HANSEN; MICHAEL EISENBERG. LAYOUT: HJ GRAFISK, WWW.HJ-GRAFISK.DK. TRYK: KLS GRAFISK HUS A/S HVIDOVRE. TRYKT CO2-NEUTRALT. WWW.KLS.DK. OPLAG: 8.000. ABONNEMENT: ÅRSABONNEMENT: KR. 500,-. DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION, IDRÆTTENS HUS, 2605 BRØNDBY, TLF. 43 26 28 80. FAX 43 26 28 81, MANDAG-TORSDAG KL. 10-14.30, FREDAG KL. 10-12, E-MAIL: DASU@DASU.DK, WWW.DASU.DK. DIREKTØR: JAN RODTWITT. FORMAND: BENT MIKKELSEN.

Oktober 2013

3

AUTOSPORT


Kevin Magnussen stod for presset og vandt begge løb i Spanien. (foto: Renault Sport)

Det er en modnet Kevin Magnussen, der i løbet af 2013 har bevist, at han er mere end klar til næste skridt i sin racerkarriere.

Kevin Magnussen helt suveræn

Tekst: Jens Færgemann Foto: Ture Hansen

Der har i 2013 ikke været nogen over og ingen ved siden af Kevin Magnussen i Formel Renault 3.5. Supertalentet satte den tykkest mulige streg under sit enorme potentiale, da han med to suveræne sejre ved sidste afdeling på Circuit De Catalunya i Spanien ikke bare sikrede sig mesterskabet, men knuste al modstand i den primære fødeklasse til Formel 1. McLaren-juniorkøreren ender som mester med et forspring på 60 points til nummer to efter en sæson med fem sejre og otte pole positions. - McLaren sagde, jeg skulle vinde

mesterskabet, og at de forventede, at jeg vandt. Nu har jeg gjort det, og jeg har virkelig vundet mesterskabet, jeg har ikke bare været heldig. Nu er det ikke længere op til mig. Min fremtid er ikke i mine hænder i øjeblikket, så nu må jeg bare vente, sagde Kevin Magnussen til sin hjemmeside efter han havde sikret sig titlen. Og hele motorsports-Danmark venter med Kevin i spænding på, hvad 2014 bringer af udfordringer til mesteren.

- Jeg kan og må ikke sige noget, men der er flere fine muligheder, sagde Kevin Magnussen efter løbene i Spanien til Ekstra Bladet. Marco Sørensen sørgede for en ordentlig gang dramatik, da han i lørdagens løb slog en saltomortale med racerbilen på ryggen efter et sammenstød med Nigel Melker. Heldigvis slap både Marco Sørensen og raceren nådigt fra uheldet, og begge var klar til søndagens løb, hvor nordjyden kørte sig fra startposition 16 helt op på syvendepladsen.

FAKTA: Kevin Magnussen topper ikke bare statistikkerne for 2013. På listerne over alle tiders bedste kørere i Formel Renault 3.5 ligger danskeren i toppen af de fleste – foran en lang række nuværende Formel 1-kørere: Han har flest pole positions - 11 Han har ført flest omgange - 205 Han har scoret flere points i serien end nogen anden kører - 380 Han har taget flest podieplaceringer - 16. Han har holdt i forreste startrække flest gange af alle - 14.

Jan Magnussen mester i USA Jan Magnussen kan for anden gang kalde sig mester efter finaleløbet i den amerikanske Le Mans-serie på Road Atlanta. Det er anden gang, Jan Magnussen vinder det benhårde ALMS-mesterskab, men denne gang er sejren ekstra speciel. Der er nemlig tale om den allersidste udgave af den berømte racerserie, som blev stiftet i 1999, og som til januar forvandles til United SportsCar Championship. Jan Magnussens holdkammerat Antonio Garcia kunne køre den gule Corvette over målstregen på en sjetteplads, hvilket var nok til at sikre Garcia og Magnussen kørernes mesterskab i GT-klassen med seks point foran rivalen Dirk Müller. AUTOSPORT

4

- Det har været den bedste weekend nogensinde! Min søn Kevin vandt mesterskabet i World Series by Renault, og jeg vandt mesterskabet i den amerikanske Le Mansserie. Faktisk fulgte jeg Kevin på internettet før jeg selv skulle i bilen, og det var rart at få det overstået, så jeg kunne koncentrere mig om min egen præstation, sagde en rørt Jan Magnussen på sin hjemmeside. - Jeg kan slet ikke beskrive, hvor stolt jeg er af ham, og jeg ville ønske, vi kunne have fejret vores mesterskaber sammen. Men det må vente, til vi kommer hjem!

Oktober 2013

Jan Magnussen vandt GT-klassen i det sidste amerikanske Le Mans-mesterskab.


•••Đ‚‘Ŋ“ŽĐ‚‰

 #Đ    Đ

’…„ď €ƒ€€‡ƒŒ

din melig pris. Køb m o rk e v o n e l ti g i fuldblodsracin e g a lt e d p allerede i år! t u a C r 3 fo S n D e d n e ë h ro g it li eC Her er mu en hæsblæsend d i g a lt e d g o , Cup-racer nu

Citroën DS3

CITROËN DS3 CUP:     CITROËN DS3 CUP-RACER: ‘ƒƒ’Ž ƒŒ‡’°ŒŊ ňŌŌ‘’Œ‚‚€‡Š‹ƒ‚ňŌŌ†‰…ō…ƒĥŽŽƒ’’‡ŠĐʼnŇŇ …ʼnōŌŒ‹ĥʼnĒ“Œ‚ƒ”…Œ ĥʼnĒ„€ƒ‹‘ƒŊŊŇ‹‹‹ƒ‚ŏ‘’ƒ‹ŽŠƒ’‰Š‡€ƒĥ “‘’ƒ€„ˆƒ‚ƒč‚£‹Žƒ…Ö€£ƒ‹ƒĥŽƒ‡ƒŠŠ‚ƒŠ“„’‰ÖŠƒĥ

Š‚Š“„’‡Œ‚‘“…Œ‡Œ…ĥƒ‹‘ƒ‰„’„‚ƒŠƒĥŽ…‚ƒƒ’‹’Ž†£Œ…ĥ‚‡ýƒƒ’ƒ“‚‘’Ö‚Œ‡Œ…‹ƒ‚ƒĭ Ŏ–ňŎ†ˆ“Šĥƒ€’’ƒ‡…†”ƒ‚„€—‚ƒ‹Œ’ƒƒ’‡‰€‡Œƒĥŋ‘’‰ĐŎŚňŎ̐‡‚Ē„£Š…ƒ…ƒ’Ēƒ‘£‚ƒĥōŽ“Œ‰’‘ Ē‘‡‰‰ƒ†ƒ‚‘€“čƒ‘£‚ƒčƒ’čōŽ“Œ‰’‘‘‡‰‰ƒ†ƒ‚‘‘ƒŠƒŊĚ葁ĒŒƒ’Đ VED KØB AF BIL FÅR DU GRATIS I CITROËN DS3 CUP’EN: ō‘Ž‡Œ’„‚ƒŠ‡Œ…ƒŽ ‚Œ‘‰č‘”ƒŒ‘‰…Œ‘‰…“Œ‚ЇŠ‹ƒŠ‚‡Œ…‘…ƒ€—ƒ’€ƒ’Šƒ‘„‡’°Œ”ƒ‚ŠŠƒŠÖ€ĥ£ŠŠƒ‘’ƒŠ’‹ƒ‚ …’‡‘’ƒ‡Œ…ĥ’‡‘Š‡ƒ”ƒ‚†”ƒ’ŠÖ€ĥ†Œ‚ŠƒŒƒ’’Ž‡‘Ž ‡…‡ŒŠƒƒ‘ƒ”ƒ‚ƒŠƒĒʼnŌŘĥňŇŇĐŇŇ҉Đ‡Ž£‹‡ƒŽƒŒ…ƒ ĥ’’ƒ‘ƒ”ƒ‚ƒŠ‘Š…ƒ”ƒ‚ŠŠƒŠÖ€ĥ“Š‡…†ƒ‚„† Œ‚’ƒ‡Œ……‘ƒ”‡ƒ‡Œ…„€‡ŠƒŒ„֐č“Œ‚ƒ…ƒ„’ƒŠÖ€ħ‹‚ƒ‰‘’Ē €ƒ’Š‡Œ…ĨĥŽƒ‡ý‰‰Š‘‘ƒ†ˆƒ‹‹ƒ‘‡‚ƒŽ •••Đ‚‘Ŋ“ŽĐ‚‰ĥ“Š‡…†ƒ‚„ƒ„‘‡‰‡Œ…„€‡ŠƒŒĥƒ‡ƒŒ€‰‰ƒ‘Ž„ ‡Š‘ ‡ƒ‘…ƒ’’ƒŠ€ƒ…ģ€ƒ……ƒ‰‹‹ƒ’‡Š’‘‡‚‚ƒ€…’’ƒ’‡ƒŒ‡’°ŒŊ“Žƒ‡ʼnŇňŊĐ INTERESSERET? ƒŒ‚ƒŒ‹‡Š’‡Šˆƒ‘ŽƒĐ‰‡‘’„„ƒ‘ƒŒĹ‡’ƒŒĐ‹ •••Đ‚‘Ŋ“ŽĐ‚‰

CRÉATIVE TECHNOLOGIE

FAKTA: £…’ďňĐňŇ҉…‡ʼnŇňŊƒ’‡‹ ‡Œ‰ŠĐ„֐ƒ Ž„’ďʼnŊŌ‰‹ġ’Ś ƒŠƒ’‡ŒďŇĒňŇ҉‹ġ’ĐōčŌ‘ƒ‰Đ

PRIS: 170.000 kr. ekskl. moms for bil og kit. (ombygning 20.000 kr. ekskl. moms)

‡ŒŒ‘‡ƒ‡Œ…ďōŇ؇“‚€ƒ’Š‡Œ…č ƒ‘’ƒŒ”ƒŊ ħ‰£”ƒ‚Œ‘‰ĒŒĐĨĐ


Dennis Lind er den hidtil yngste DTC-mester.

Tekst og foto: Ib Trebbien

Ungdommen slog til i DTC

Til tider er DTC en kontaktsport.

John Nielsen forsøgte forgæves at komme forbi Casper Elgaard i det sidste løb.

AUTOSPORT

6

Oktober 2013

Da Dennis Lind krydsede målstregen i sidste heat i Yokohama DM finalen på FDM Jyllandsringen, blev han med sine 20 år den yngste DTC-mester til dato.

Han henviste veteranen John Nielsen til andenpladsen efter en spændende sæson, der har budt på både op- og nedture for begge titelaspiranter. - Jeg er ubeskriveligt glad. Det er det her, vi har arbejdet hen imod hele året, og selv om vi på et tidspunkt var langt efter de førende grundet to uheld, så troede vi på det og gav aldrig op, sagde den nye mester. - Så at stå som mester i dag giver den største tilfredsstillelse, selv om det var svært at holde igen og ikke satse alt på at vinde løbene. Men i løb et fik jeg et par puf bagfra, og da jeg vidste, at jeg kunne blive mester ved at tænke mig om, lod jeg John komme forbi. Derefter var det bare at holde sig udenfor uheld i andet løb, og selv om det også giver sine udfordringer at køre forsigtigt, så lykkedes det, og jeg er bare så glad og stolt. Og jeg er samtidig rigtig glad for at kunne give teamet det, de har arbejdet for og i den grad fortjener. En kæmpe cadeau til dem, de har også knoklet hårdt for det her. Dennis Lind kom til finalen som mesterskabsførende og valgte at køre taktisk. Han demonstrerede med hurtigste tid i både træning, tidtagning og Super Pole at farten var der, og da starten gik, var Dennis i front. Bag ham kom John Nielsen forbi Casper Elgaard og begyndte at lægge pres på Dennis, der med sin føring i mesterskabet klogeligt valgte ikke at tage chancer og lod John Nielsen komme forbi. Placeringerne holdt til mål, og med det resultat kunne Dennis nøjes med en syvendeplads i andet løb for at sikre sig mesterskabet. I finaleløbet startede DTC-debutanten Frederik Vodder fra pole posi-

tion, efter at være blevet nummer otte i første løb. Casper Elgaard fik en forrygende start fra startposition fem, efter at han sluttede fire i første løb, og var indehaver af andenpladsen, da feltets 15 DTCracere kom ud af de første kurver. På samme omgang kunne han overhale Frederik Vodder og tage føringen i årets sidste løb. Også John Nielsen kom godt fra start og var hurtigt oppe i haserne på den nye teamkammerat Frederik Vodder, der efter teamchefens mening var lige lovlig længe om at slippe ham forbi, så han kunne sætte jagten ind på den ind på den førende Casper Elgaard. Dennis Lind kørte efter en lidt stille start kørte sig frem til en sjetteplads og havde en anden lynstarter, Mikkel C. Johansen, bag sig. Sammen jagtede de det bedste norske navn, Marius Nakken, der måtte lade sig passere af de to danske kørere på tolvte omgang. Men John Nielsen kom ikke forbi Casper Elgaard, der vandt sit første DTC-løb i den nye æra og sikrede sig tredjepladsen i den samlede stilling. Og Dennis Lind glædede sig over sit mesterskab: - Det er altid vigtigt at vinde titler, for så har man gjort det godt henover en hel sæson. Men samtidig så er det nogle store navne, der har vundet titlen de sidste mange år. Og det betyder meget for mig at komme på samme liste som dem. Samtidig er det stort for mig, at de tre store navne jeg har kæmpet mod i år, John Nielsen, Casper Elgaard og Jan Magnussen, alle har vundet på Le Mans. Det giver en masse tilfredsstillelse og selvtillid, at jeg kan kæmpe mod - og slå - de bedste.


DM-trekløveret kæmpede en avisside-tæt slutfight på Padborg Park.

Drøntæt DM-slutfight i Formel Ford

Af Åge Keseler Kirketerp

2013-sæsonen i Formel Ford har været usædvanlig jævnbyrdig, og hvor rookies hurtigt har fundet race craft til scoring af podieplaceringer. Specielt CF Racing (C(hristian)/F(rederik)) er vokset utroligt med set up-udfordringerne i Mygale’rne. Djurslændingene startede fra nul tilbage i foråret 2013 med baggrund i hollandske konkurrencedata og race-erfaringer. Jævnbyrdigheden var så stor, at alle tre medaljer først blev afgjort ved finaledagen på Padborg Park. Guld og sølv var et opgør mellem teamkammeraterne Michael Markussen og Lasse L. Sørensen hos RS Competition (Aquila), som gennem 2013-

sæsonen skiftevis har været i front for DM-stillingen. Michael Markussen havde opbygget et lille forspring, som Lasse L. Sørensen med en sejr i finaledagens første DM-heat vandt tilbage. Nu var nordjyden foran med et enkelt placeringspoint. Michael Markussen vekslede pole position’en til en sejr i det mellemste DM-heat og med Lasse L. Sørensen lige i slipstrømmen. I det altafgørende 23. DM-heat var startgridden: Markussen - Sørensen

- Joakim Darbom. Svenskeren overlistede DM-kombattanterne i startfasen og gik i front. Sørensen lå fortsat efter Markussen frem til midten af racet, hvor Lasse L. Sørensen udbremsede sin teamkammerat og herefter gik til angreb på Joakim Darbom. Slutspændingen fusede imidlertid hurtigt ud, idet motoren i nordjydens Aquila sagde farvel og tak på den ottende af DM-finaleheatets 15 omgange. Frederik Schandorff havde et for-

spring på 24 points i DM-slutstillingen til Joakim Darbom inden Padborg Park. Dette svarer til gevinsten for en DM-heatsejr, hvorfor djurslændingen kontrolleret og uden svinkeærinder hjemkørte DMbronzen 2013. I Zetec-mesterskabet blev DMslutresultatet Matthias Storbank (Van Diemen), Sander W. Mortensen (Van Diemen) og Lasse Jakobi Ougaard (Aquila/Van Diemen).

DASU’s første drift-mester kåret Tekst og foto: Ib Trebbien Selv om han ikke nåede finalen, kunne Jimmi Hansen sikre sig den samlede sejr i Dansk Drifting Serie.

Jimmi Hansen vandt den første landsdækkende turnering for driftere, Dansk Drifting Serie. Finalen – den sjette afdeling i serien – blev kørt på Padborg Park, og Jimmi Hansen i den sorte og gule BMW var inden løbet favorit til at tage den allerførste titel i den senest tilkomne DASU-disciplin. Jimmi Hansen sikrede sig titlen i finaleløbets ottendedelsfinale, og måske var det der gjorde, at han for bare anden gang i sæsonen ikke nåede finalen? Finaleløbet blev i stedet vundet af Dennis Hansen i Toyota Altezza, der i finalen kørte mod Martin Hell i Chevrolet Corvette.

AUTOSPORT

8

Oktober 2013

Sølv og bronze i Dansk Drifting Serie gik til Kenn Egtved og Kenneth Hansen. Atli Odinsson blev kåret som årets fighter. Gang på gang har uheld ramt Toyota Supra-køreren, som på finaledagen også var uheldig. Han smadrede sit tredjegear og måtte opgive den videre deltagelse, men viste dog sportsmanship ved at udlåne sin servopumpe til en af konkurrenterne.


Kamp til stregen Der var bogstaveligt talt kamp til stregen mellem Niklas Dall Knudsen og Kim Lund, da Citroên DS3cup’en afviklede finaler på FDM Jyllandsringen. Niklas Dall Knudsen startede finalerne som favorit. Han havde ført serien hele året, er årets suverænt mest vindende kører og kom til finalerne med en pointføring på 27 point, når de to dårligste resultater var trukket fra. Kim Lund havde på sin side haft en lidt halvskidt sæsonstart med et par nul-resultater, men havde fundet formen i sidste halvdel af sæsonen. Det var da også Kim Lund, der kom bedst fra start og erobrede føringen

fra Niklas Dall Knudsen, der var startet fra pole position. Niklas havde dog ikke tænkt sig at køre på det sikre og angreb Kim Lund for at komme i front. Kim Lund gav sig ikke uden kamp, og trods nærkontakt mellem de to titelaspiranters DS3-racere og ny banerekord fra Niklas Dall Knudsen holdt begge deres placeringer frem til målflaget. Bag dem kørte Jørgen Worthmann

karrierens bedste løb og sikrede sig tredjepladsen foran Jacob Kallestrup. Men efter løbet blev Niklas Dall Knudsen diskvalificeret, da det viste sig, at han havde kørt på uregistrerede dæk, og så var Kim Lund lige pludselig kun to point efter den førende. I det afgørende sidste løb vandt Kim Lund igen starten. Niklas Dall Knudsen forsøgte ihærdigt, men forgæves at finde en vej forbi og

Tekst og foto: Ib Trebbien

Kim Lund og Niklas Dall Knudsen fulgtes som siamesiske tvillinger i begge løb.

måtte til sidst erkende, at slaget var tabt. Kim Lund sikrede sig mesterskabet med et enkelt points forspring. Tredjepladsen, både i sidste løb og det samlede mesterskab, gik til Claus Donnerstag, der er kommet i mål i alle de løb, han er startet i denne sæson. Claus Donnerstag sluttede med samme pointscore som Jacob Kallestrup, men havde klaret sig bedre i deres indbyrdes opgør.

Eberhard genvandt DM I dagligdagen skal man vælge sine kampe med omhu, fordi det er umuligt at vinde alt. Lidt det samme gælder i motorsport, hvor ærefulde nederlag ofte har en kort hukommelse, mens top tre-slutplaceringer derimod ofte scorer evigt liv. Den regerende danske mester i Yokohama Super Cup, Nicholai Eberhard sigtede derfor efter en kontrolleret DM-slutspurt frem for ”bevidstløs” satsning på podiepladser. Strategien blev dog hjulpet på vej af et mekanisk sammenbrud hos den nærmeste konkurrent til DM-titlen Martin Andersen. I DM-finalen på FDM Jyllandsringen knækkede der en trækaksel på VW

Polo GTI’eren, hvilket blev ”belønnet” med en ublid skrabetur i autoværnet samt farvel til placeringspoints i to DM-heats. DM-bronzefighten var et tæt mellemværende mellem Mikkel Bang Johnsen, Mikael Kildevæld og Martin V. Jensen. Mikkel Bang Johnsen hjemkørte dog DM-treeren uden de store sværdslag. Top seks i DM-slutstillingen var VW Polo GTI’er, men også andre bilmærker pønser på at gøre sig gældende i Yokohama Super Cup. Således var Jan Petersen i Honda S2000 et spændende nyt bekendt-

Af Åge Keseler Kirketerp

skab i DM-finalen. I alt har 29 forskellige kørere scoret DM-placeringspoint i 2013. Dog bør styregruppen nok overveje at kopiere den noget længere pointskala fra 1600 Challenge-kollegaerne. Det vil give noget mere dynamik i DM-stillingen. Super Cup-løbene ved Yokohama Finalen på FDM Jyllandsringen blev i øvrigt præget af gæstekørerne Nicolai Møller-Madsen og Kasper H. Jensen, som begge er med den tyske Scirocco R-Cup. Nicholai Eberhard genvandt sit DM i Yokohama Super Cuppen på kontrolleret slutspurt.

Oktober 2013

9

AUTOSPORT


Dennis Bannergaard afsluttede en halvsløj med en sejr i årets allersidste DM-heat.

Yokohama 1600 Challenge vinkede farvel til et DM-heat Konkurrencetid på asfalt-motorbanerne drysser ikke bare ned fra himlen. Det var derfor med blandede følelser, at klasserepræsentanten i Yokohama 1600 Challenge takkede nej til et tredje DM-heat, som utilsigtet havde sneget sig ind i tidsplanen ved finale-arrangementet på Padborg Park.

DM-vinderen Nicolai Nielsen blev interviewet til TV.

Finale-startfeltet troede imidlertid lidt mere på, at en times soldrysning på en efterårskold - morgen-

tågemættet - asfaltbane havde fjernet fugten inden tidtagningen. I huj og hast blev der imidlertid skiftet til våddæk i pitten, hvilket kappede flere sekunder af kvalifikations-tiderne. Inden DM-finalen havde Nicolai Nielsen i VW Lupo GTI et lille forspring i DM-stillingen i forhold til sin sønderjyske teenager-kollega Steffen Petersen (Suzuki Swift Sport), som normalt er flyvende på Padborg Park. Nicolai Nielsen udbyggede sin DMføring i det første DM-heat, og herefter stod menuen på kontrolleret skygning i sæsonens allersidste DMfight. Her startede rookien Kasper Nybo (Suzuki Swift Sport) på pole efter den obligatoriske otter-vending af frontkørerne. Han fik over flere baneomgange mulighed for at drømme om

Henrik Sørensen måtte selv rense sine racingdæk på vej til old boysmesterskabet.

AUTOSPORT

10

Oktober 2013

en podieplacering, før DM-frontrunnerne endelig fik opbygget race power til overhalinger. Herved strøg firkløveret Dennis Bannergaard (Peugeot 207), Steffen Petersen, Nicolai Nielsen og Morten Jespersen (Peugeot 207) forbi. Disse positioner holdt hjem over målstregen, hvor Dennis Bannergaard som et lille plaster på sin annus horriblis-sæson 2013 scorede sin første DM-heatsejr i år. Karsten Olsen (Peugeot 207) havde glemt elastikstrammeren til Padborg og måtte derfor vinke farvel til føringen i rookiemesterskabet. Østjyden blev overhalet af både Nicolai Nielsen på etteren og Nicki E. Kristensen (Suzuki Swift Sport) på toeren. Yokohama 1600 Challenge er race blandt yngre og ældre gentlemen.

Af Åge Keseler Kirketerp

Henrik Sørensen (Suzuki Swift Sport) fik derfor lov af konkurrenterne til at skifte til sin reservebil i det sidste DM-heat. Her scorede nordsjællænderen de afgørende matchpoint i old boys-trofæet foran ærkerivalen Michael Scharstein (Peugeot 207) og Søren H. Lauridsen (Suzuki Swift Sport). 11 forskellige kørere fordelt på seks forskellige bilmærker/-modeller har været på sejrspodiet i løbet af 2013. Med et gennemsnit på næsten 23 kørere pr. løbsweekend er Yokohama 1600 Challenge 2013 en fornuftig indgangsvinkel til asfaltbanesporten i DK.

Kasper Nybo gjorde en god racingfigur i DM-finalen.


Jesper Egebart (47) kom med to sejre tæt på Kenneth Jensen i mesterskabet.

I andet løb kom det til heftig nærkontakt mellem de to titelaspiranter.

Kenneth Jensen fornyede mesterskabet

Tekst og foto: Ib Trebbien

Kenneth Jensen fornyede sit mesterskab i en OK Legend Car Cup finale, der bød på dramatik både på og udenfor banen.

Den regerende mester kom til finaleløbene på Padborg Park med et solidt pointforspring i bagagen, men som dagen skred frem, blev det nok mere spændende, end Kenneth Jensen havde forestillet sig. Helt udsædvanligt kom han nemlig ikke på podiet i nogen af de tre løb, i modsætning til udfordreren Jesper Egebart, der kunne føje to sejre til kontoen. I det første heat var Kenneth Jensen i en tæt dyst med Nicholai Sørensen om en top tre-placering, inden han spandt på sidste omgang og endte løbet på sjettepladsen. I andet heat skyggede han løbets førende Jesper Egebart, men da løbet blev givet frit igen efter en safetycar-periode, kom det til heftig kontakt mellem de to, som begge tabte mange placeringer og måtte overlade sejren til Kevin Verner Jensen, Silkeborg. Endelig kunne han kun avancere en enkelt plads fra en startplacering som nummer fem i tredje heat, som blev vundet af Jesper Egebart foran Kevin Verner Jensen og Nicholai Sørensen. Og der blev kæmpet hårdt hele vejen ned gennem feltet. Hele fem gange blev der i løbet af dagen indsat safety car for at rydde banen for havarerede biler efter kollisioner

eller sammenstød, og en enkelt gang var det endda så slemt, at løbsledelsen valgte at stoppe løbet med rødt flag. Hændelserne på banen og i pitten resulterede i flere straffe, der blandt andre ramte Lasse Rolighed, der blev udelukket for uforsvarlig kørsel i pitten. Mens Kenneth Jensen kunne udnytte sit pointforspring til at sikre sig det generelle mesterskab i OK Legend Car Cuppen, så blev man vidne til en overraskelse blandt oldboys-kørerne. Her var Lars Mogensen favorit, da han havde henholdsvis 18 og 36 points forspring til Anders Eriksen og Freddie Veje. Men selv om midtjyden har haft dårlige løbsweekender i denne sæson – som bl.a. sæsonpremieren, hvor han slog kolbøtter med sin bil – så kom finaledagen på Padborg Park tæt på at matche den løbsweekend. Det første heat fuldførte han ikke, og da han sluttede langt nede i rækkerne i de to næste, blev han i tabellen passeret af Freddie Veje, som havde en nærmest perfekt weekend. Hurtigste oldboy i tidtagningen samt to klassesejre og en tredjeplads gav ham oldboy-titlen med en margen på syv point.

Kenneth Jensen sikrede sig mesterskabet for anden gang i træk.

Kevin Verner Jensen, forrest, og Nicholai Sørensen var stærkt kørende i finaleløbene.

Oktober 2013

11

AUTOSPORT


Årets sidste slag stod i Grindsted Tekst og foto: Janni Storm

Der blev dystet om sæsonens sidste point, da årets to sidste afdelinger af Dansk Super Kart og DM blev kørt i Grindsted sidste weekend i september.

Kevin Brandsborg var weekendens frontrunner og tog begge finalesejre.

Mesterskabsstillingerne var meget tætte i alle klasser lige indtil den sidste finale blev kørt. Dog var det rigtig tæt især i Cadett-kategorierne. Hos de helt små Cadett Mini-kørere var det uden tvivl de tre altdominerende drenge Marcus Mose, Benjamin Frislund Mikkelsen og Kevin Brandsborg der sørgede for underholdningen. Benjamin Frislund Mikkelsen blev mester i Dansk Super Kart, Marcus Mose vandt DASU mesterskabet, mens Kevin Brandsborg kvitterede med at vinde begge finaler ved årets to sidste løb. Tæt og meget spændende var det også i Cadett Junior, som må betegnes som årets ”talent-klasse” grundet de mange yderst hurtige og talentfulde kørere som klassen rummer i år. Mads E. Hansen tog lørdagens finalesejr foran Frederik Vesti, og man må virkelig sige, at de to kørere har haft fart på i år. Dette var dermed Mads E. Hansens tredje finalesejr i træk, hvilket selvfølgelig understreger fynboens karakter.

sidste. Alexander Müller var i front af mesterskabet inden Grindsted, men samtidig havde Magnus Ruud Kjær også en teoretisk mulighed for at tage mesterskabet, hvis alt gik hans vej. De to internationale KFkørere Kevin Rossel og Christian Sørensen deltog i weekendens to sidste afdelinger af serien, hvilket selvfølgelig var med til at levere en masse god underholdning og spænding til KF-feltet. Alexander Müller fik af samme grund også vist, at han er en meget dygtig og stabil kører, der kører med hovedet, når alt kommer til det vigtigste. Lørdagens sejr tog Müller, mens det om søndagen var Kristian Thorsen der vandt. Samlet set vandt Alexander Müller både Dansk Super Kart og DIF DM.

Christian Lundgaard, som også har været en af sæsonens favoritter, var dog sulten efter sejr og var hurtigste mand i søndagens tidtagning, mens det var Frederik Vesti der løb med sejren i årets sidste finale for DSK. Dette betød også, at Vesti kunne løbe med titlen som DASU-mester efter en rigtig flot sæson i serien. Ydermere tog Christian Lundgaard sejren i Dansk Super Kart, mens Noah Watt tidligere på årets vandt DASU Junior Cuppen. Dette giver et godt overordnet billede af de tre mest dominerende kørere i 2013, som dermed har taget hver sit mesterskab. Alt i alt må det siges, at Cadett Junior klassen har været en af de helt store "hit". Klassen huser uden tvivl den "nye generation" i karting, og mange af disse kørere er dem vi vil komme til at følge i fremtiden. Tre af tre til Lundgaard I KF Junior er det Daniel Lundgaard, der hele sæsonen har været den

Kevin Rossel (billedet) og Christian Sørensen deltog i weekendens to sidste afdelinger af serien.

AUTOSPORT

12

Oktober 2013

mest fremtrædende kører. Dog har han kæmpet mod en masse uheld, især den sidste del af sæsonen, og til trods for dette har han formået at holde hovedet højt og er løbet af med lige præcis alle tre mesterskaber ud af tre mulige, hvilket selvfølgelig understreger hans suverænitet. Nicolai Kjærgaard har sammen med Valdemar Risom været blandt de helt skarpe som har blandet sig i toppen. Frederik K. Jørgensen vandt begge afdelinger i Søndersø og har også vist, at han har en masse at byde på. Peter Bøllingtoft var flyvende i Grindsted og fik afsluttet sin sæson med en sejr. Den lidt yngre Emil Dose, der ikke deltog i de to sidste afdelinger af DSK, har også gjort sig fint bemærket blandt de store drenge, og han skal nok blive spændende at følge i klassen næste år, hvor det kan forventes at Daniel Lundgaard, Kjærgaard, Risom og Bøllingtoft bl.a. er nogle af dem som rykker op i KFklassen. I KF var der virkelig spænding til det

DIF-guld til Christensen De hurtigste af dem alle, nemlig gearkarterne KZ og KZ XL var også leveringsdygtige i meget spændende race. Inden de afgørende afdelinger i Grindsted var det tydeligt, at kampen om guldet og sølvet i KZ skulle udkæmpes mellem Toke Christensen og Lasse Poulsen, mens tredjepladsen var mere åben med Dennis Petersen, Mads Bild, Nikolaj Rasmussen, Nicolai Pedersen og Casper Brynnum som teoretisk mulige kandidater. Både Toke og Lasse har været rigtigt stabile hele sæsonen og har kørt nogle flotte løb. Lasse Poulsen var bl.a. urørlig i Søndersø på hjemmebane, mens Toke bl.a. har domineret mest til de sjællandske afdelinger. Finalen om lørdagen vandt Lasse Poulsen, mens det søndag var Energy-køreren Marcus Boisen der løb med sejren. Samlet set løb Toke Christensen med guldet i DIF Danmarksmesterskabet efter tæt duel med Lasse Poulsen, der løb med mesterskabet i Dansk Super Kart. For KZ XL var der de tre gennemgående kørere Anders Scheel,


Jan Faurschou og Søren Bild, der har haft nogle fede kampe hele sæsonen igennem. I Grindsted kørte den rutinerede Ove Dalgård Christensen igen med efter en lille skadespause. Her formåede han at gøre rent bord og tage finalesejren både lørdag og søndag. Samlet set er det dog Anders Scheel, der løber med mesterskabet. Han lå afslutningsvis á point med Søren Bild, men da Scheel havde én sejr mere end Bild, var mesterskabet Scheels.

Tætte fights i Cadett Junior.

Jan Jønck (221) startede næsten sidst i pre-finalen og sluttede tier.

Missede skamlen Sidste afdeling af Rotax Euro Challenge var henlagt til Salbris i Frankrig. Selv om de danske kørere har gjort det flot i denne sæson, nåede ingen af dem på skamlen i den samlede stilling. Mathias Kristensen har været godt med i Rotax Junior, men var desværre ikke særlig heldig i sidste afdeling. I sidste afdeling havde han fået følgeskab af teamkammerat Philip Volstedt. Det hele startede med en 14.plads ved tidtagningen til Mathias, mens Philip var 35. Mathias havde en udgået i de indledende heat og røg ned som 20, men var dog stadig med direkte til finalerne. Philip kæmpede hårdt, men nåede ikke direkte videre, og i op-

samlingsheatet lykkedes det heller ikke. Mathias fik nogle rigtig kedelige finaler. I pre-finalen udgik han allerede efter én omgang, og i finalen blev det ikke meget bedre. Her sluttede han som 29. I den samlede slutstilling røg han ned som sekser. De sædvanlige kørere i Senior, Martin Mortensen, Jan Jønck og Tobias Holm havde fået følgeskab af Christian Loft. Martin var bedst efter tidtagningen med en flot femteplads. Tobias var

26 lige foran Jan, og Christian var 39. Martin gjorde det også bedst i de indledende heat med placeringerne 3-6-5-3 og en syvendeplads. Tobias var 23, og Christian havde gjort det flot med bl.a en andenplads i ét af heatene og var samlet 27 og dermed også direkte videre. Jan havde haft uheld og var nede som 36 og dermed henvist til opsamlingsheat. Her blev det til en andenplads og dermed adgang til finalen. I pre-finalen var Martin stadig med i front og sluttede som sekser, mens

Tekst og foto: Niels Kiilerich

Jan gjorde det rigtig flot og avancerede til en tiendeplads. Tobias sluttede 17 og Christian 29. I finalen sluttede Martin igen i den bedste ende som syver. Jan beholdt sin tiendeplads, Tobias 16 og Christian 27. I det samlede mesterskab sluttede Martin Mortensen lige nedenfor skamlen på fjerdepladsen. Jan Jønck var også godt med som 11’er, og Tobias sluttede som 20 i det skrappe felt.

Oktober 2013

13

AUTOSPORT


Henrik Lilja gør det godt i sin danske kart.

Kamp om placeringerne Henrik Lilja og hele Superkart-cirkusset var nået til Frankrig for at afvikle tredje runde af EM i klassen for de super hurtige racere. Henrik startede godt med fjerde hurtigste tid. Henrik kører i med den dansk-byggede PVP-kart og -motor, mens de fleste andre kører med den engelske Anderson-kart og FPE- eller DEA-motor,

men Henrik gør det godt med det danske koncept. I Superkart kører man kun race 1 og race 2 efter tidtagningen. Henrik lagde flot ud, lå treer i starten, røg ned som firer, men kæmpede sig tilbage på tredjepladsen og sluttede der. I race 2 var Henrik i spidsen første gang feltet

Flot aflutning på

kom rundt, men desværre kunne han ikke holde det og røg ned på femtepladsen, hvor han også måtte kæmpe hårdt, og det hele endte med en sjetteplads. Efter løbet lå Henrik Lilja på den samlede fjerdeplads. (kiilerich)

Rotax Challenge

Afslutningen på årets Rotax Max Challenge blev afviklet på asfalten i Vojens, hvor de attraktive billetter til årets Grand Final i USA skulle fordeles. I Junior startede det med, at Mathias Kristensen satte tiden foran Michael Christiansen og Frederik Vesti, der var ude og prøve klassen for første gang. Mathias var stadig i front efter de indledende heat med Frederik, Hjalte Hellenberg og Mathilde Langenberg efter. I pre-finalen tog Hjalte over og vandt, nu med tyske Marvin Pionke og Camilla Kaus Larsen på de næste pladser, mens Mathias røg ned som otter. Finalen blev en kamp mellem Mathias, Hjalte og Michael, men Michael forsvandt efter fem omgange og overlod pladsen til Frederik. Mathias sluttede bedst og tog sejren lige foran Hjalte. Phillip Vollstedt og Kristian Thorsen var også kommet godt op efter en dårlig start. Det blev dog Hjalte Hellenberg, der sikrede sig turen til USA. Senior-klassen er som altid god for underholdning, og sådan blev det også her, hvor især finalen var vanvittigt spændende. Top fem i tidtagningen var Alexander Lauritzen, Martin Mortensen, Julien Kleinwort, Nicolaj Kandborg og Casper Pilgaard. De indledende heat vendte lidt rundt på det. Nu hed det Martin, Alexander, Tobias Holm, Kandborg og Kleinwort.

AUTOSPORT

14

Tekst og foto: Niels Kiilerich

Martin ville til USA og sejrede også i pre-finalen. Alexander og Kandborg var stadig med, men nu var Mads Thomsen begyndt at røre på sig. Finalen blev som sagt meget spændende. Først skilte Mads, Martin og Alexander sig ud. De førte an og skiftedes til at tage føringen hele tiden. Mod slutningen kom flere kørere op til dem. Jan Jønck udgik af pre-finalen og startede sidst i finalen, men kom meget stærkt og nåede op lige bag Martin, da flaget faldt. Alexander sluttede en god weekend af med tredjepladsen foran Christian Sørensen, Mads og Tobias. Martin Mortensen fik fortjent turen til VM. Tidtagningen i DD2 blev kørt på våd bane og gav lidt overraskelser. Martin Nielsen vandt foran Nicklas Vedel Olsen, Rasmus Pedersen, Jan Andreasen og Andreas Frahm. Nicklas var i front efter de indledende, nu med Michael E. Christensen, der igen var ude i en kart, efter. Rasmus, Mike Hansen og Jan var de næste. Nu var Nicklas godt på vej til USA, hvilket han cementerede i pre-finalen med endnu en sejr. Michael var lige efter, og Mikkel Henriksen var nu rykket op som treer.

Oktober 2013

De glade vindere. Fra venstre er det Jesper Christensen, Hjalte Hellenberg, Nicklas Vedel Olsen og Martin Mortensen.

Finalen blev også spændende. I starten var det Nicklas og Mikkel, der skiftedes til at føre, men Michael, Mike og Jannie Johansen kom op til dem. Med to omgange tilbage måtte Nicklas trække sig med maskinskade, og Mikkel kørte en flot sejr hjem foran Michael, der bestemt ikke havde glemt hvordan en kart køres, Mike, Jannie og Placido Andrisani. Nicklas Vedel får følgeskab af Jesper V. Christensen til USA. Jesper havde

sikret sig Master-titlen allerede inden det sidste løb. I Mini-klassen sejrede Frederik Vesti igen i sit sidste løb i klassen. Nicklas Manager fulgte Vesti til dørs og sluttede toer foran Kaj Schubert. Malte Jacobsen vandt i Microklassen foran Lucas Daugaard og Mathias Dall sluttede som 3’er i årets sidste løb.


Dansk Super Kart DSK-serien er en del af talentarbejdet Dansk Super Kart har været en løbsserie i sig selv. Men mesterskaberne i bilsportens rugeklasse har også haft betydning for talentudviklingen i dansk bilsport. Og den er der blevet sat ekstra fokus på. - Hvis vi skal bevare vores talentmasse, så skal vi starte fra grunden, for der har været en risiko for, at kilden til de kommende talenter ville dø ud, siger Bo Baltzer Nielsen, der glæder sig over det stigende deltagerantal i Dansk Super Kart. DASU’s sportschef har qua sin funktion hele tiden en finger på pulsen indenfor kartingsporten, da den er fødekæde til andre klasser indenfor dansk bil-

Tilfreds udvalgsformand Dansk Super Kart fik et nyt afviklingsformat i denne sæson. - I år har vi i bund og grund vendt det hele om, siger Peter Schandorff, formand for DASU’s kartingudvalg. - Sidste år blev serien afviklet over tre løbsweekender, men i år har vi kørt seks løbsweekender. Samtidig blev der kæmpet om DIF- og DASUmesterskaberne i de forskellige klasser. - Pointene bliver talt sammen på forskellig måde, men en kører kan vinde begge titler i sin klasse, hvis vedkommende er suveræn, siger Peter Schandorff, der synes, at kartingsporten har taget et godt skridt fremad med den nye afviklingsform. - Det har været den største løbsserie i Danmark. Der var vel 108-110 kørere til finalen i Grindsted,

sport. Derfor har man skabt en stor indsats omkring netop Dansk Super Kart. - Tre af klasserne i Dansk Super Kart er direkte forbundet med DASU Race Academy, fortæller sportschefen. I DASU Race Academy er deltagerne i KF Junior, Cadett Junior og Cadett Mini blevet tilbudt støtte og undervisning fra instruktører som eksempelvis Porsche Super Cup-køreren Michael Christensen. - DASU Race Academy blev skabt for at udvikle kørerne med henblik på at få dem til at starte i CIK’s eliteklasser i karting, siger Bo Baltzer Nielsen.

og sidste år var der måske 60-70, og så er deltagerantallet steget meget, selv om der er kørt flere løb. I den klasse, der er flagskibet i CIK-regi, KF-klassen, hvor de skrappeste kører i udlandet, havde vi 16 ude at køre mod syv sidste år. I KF Junior har der dog været en lille tilbagegang, hvilket tilskrives de moderne motorer, som nu skal anvendes. Men ellers føler Peter Schandorff, at de aktive har taget godt imod det ændrede afviklingsformat. - Ved finalen i Grindsted afholdt vi et evalueringsmøde, og den umiddelbare konklusion er, at det har været meget positivt med det nuværende format. I hvert fald gik der ikke lang tid, inden vi diskuterede toilet- og badeforhold på banerne, ler udvalgsformanden.

Profilsiderne er produceret af Ib Trebbien og Morten Alstrup


Profil fakta: Dansk Super Kart Løbsserien begyndte i 1998, hvor der første gang blev udskrevet mesterskaber, der var åbne for ikke-danske kørere. Der blevet dystet i Formel A, ICA Junior og Nordic C-klasserne. Blandt de kørere, som gennem årene har vundet deres klasse i Dansk Super Kart, er Ronnie Bremer, Henrik Lilja, Michael Christensen, Kevin Magnussen, Nicolaj Møller Madsen og Michelle Gatting. 2013-udgaven af Dansk Super Kart blev afviklet over seks afdelinger, der er blevet afviklet af LUG København, Rødby Go Kart Klub, Hedelands Motorklub, Thy Motor Sport, Søndersø Karting Klub og Grindsted Gokart Klub. Dansk Super Kart blev afviklet for klasserne Cadett Mini, Cadett Junior, KF Junior, KF og KZ, ligesom der også var udskrevet en DASU Junior Cup og en DASU Talent Cup.

”Mere at holde styr på i KZ-klassen” Flere klasser indgår ved de seks løbsweekender for Dansk Super Kart. Den, der nok skiller sig mest ud fra de andre, er KZ-klassen - gearkarts. - Det er teknisk set den sværeste klasse, og så er den også den klasse med flest deltagere og derfor størst konkurrence. Det er derfor, at jeg har valgt den, siger Lasse Nørager Poulsen. Han vandt KZklassen med 2868 point mod de 2859, som rivalen Toke Christensen fik. Men hvorfor er det, at den nye mester betragter KZ-klassen som den sværeste? - Man kan ikke bare komme og sætte sig i en kart og køre fra de andre, som man kan i KF, for der er

lidt mere at holde styr på i KZ, forklarer Lasse Nørager Poulsen. - Det svære har nok været at lære det med gearskiftet og få det til at fungere ordentligt, for du skal helst i en situation, hvor du kører så langt ud i gearene som muligt. Men der er flere ting at holde styr på. Karburatorerne kan du f.eks. ikke stille på, mens du kører, sådan som man gør i KFklassen. En KZ-motor er lukket, så man kan sige, at KZ-klassen både kræver en ekstra indsats på banen, men også en ekstra indsats af mekanikerne. Man skal kunne give dem feedback om, hvordan karten kører.

Karting er blevet familiens fælles aktivitet Når man kigger på efternavnene på deltagerne i Dansk Super Kart, er der flere navne, som man er stødt på før – blot for ti eller 20 år siden med farmand ved rattet. Men at karting også er en sport, der kan samle nye motorsportsfamilier, kan familien Røes Andersen skrive under på. - Jeg købte på et tidspunkt en gokart for at få et stykke legetøj, som jeg kunne more mig med ved siden af mit arbejde, men jeg fik ikke rigtig kørt så meget, siger farmand Niels. Men et kim var sået i familien. - Vores yngste – Casper – har altid været interesseret i noget med fire hjul, så i 2009 startede han med at køre Cadett Mini. Der gik ikke lang tid, inden hans storesøster Cecilie også skulle være med, og det er fantastisk, at vi har fundet noget, som vi alle kan være sammen om, og som min kone også går op i. Vi er en førstegenerationsfamilie indenfor motorsporten, og jeg er dybt taknemmelig over, at vi alle kan være med.

Børnene er nu blevet ældre – henholdsvis 13 og 16 år. Begge er de med, men deres tilgang til sporten er forskellig. - Casper var fokuseret fra start, husker Niels Røes Andersen. - Hans allerførste løb var det, som hookede ham. Det var et SM-løb i Barmosen, hvor han i øsende regnvejr blev nummer fem og fik en pokal med hjem. Næste gang var vi i Korsør, og der blev han nummer fire. Det glemmer jeg aldrig. Han prøvede lige at sætte foden op på tredjepladsen på podiet, for det var et podium, han gerne ville op på. - Cecilie startede med nogle klubløb, men hun har også en masse andre interesser, som hun vægter højt. Fitness, musik og så vennerne. Hun har måttet kæmpe lidt mere for det, men sådan er det nok, når man gerne vil andre ting og ikke kan være med til alle træningerne.


Mesterskaberne er afgjort Efter en lang og meget tæt sæson med mange nervepirrende heat er DM- og EM-sæsonen slut, og hvilken afslutning begge serier fik.

DM-finalen blev kørt på Ørnedalsbanen ved Sæby, og der blev virkelig gået til den, for eneste plads der var afgjort på forhånd Peder T. Jensens DM-guld i Supernational. Gr. N blev som alle andre gange i løbet af sæsonen en utrolig tæt finale. Unge Jacob Wunderov, der er debutant i år i klassen, var hurtigste mand i de indledende heat og holdt derfor på pole til finalen. Men da starten går, er det den regerende mester Daniel Svenningsen, der tager starten, og den plads holder han fra start til mål. På de efterfølgende pladser blev der gennem hele finalen kæmpet hårdt af Jakob Wunderov, Rasmus Larsen og Michael Sørensen, og de ender finalen i nævnte rækkefølge. Med det resultat blev Rasmus Larsen dansk mester efterfulgt af Daniel Svenningsen og Michael Sørensen. Super 1600 har gennem hele sæsonen været vildt tæt, og inden finalen skilte tre point første- og tredjepladsen. I tredje heat opgiver Jacob Schnoors kobling. Den kan ikke nå at blive lavet inden finalen, og det betyder, at kampen skal stå mellem Peter Lindgaard og Mike Frederiksen. Da starten på finalen går, kører Peters bil går kun på tre cylindre, og så lå alt til Mike. Men i motorløb er intet afgjort, før målflaget falder, og det bliver en vild finale. Allerede i første sving er der tumult, og to biler kører sammen og udgår.

To omgange senere er det norske Ada Marie der er uheldig og rammer autoværnet og udgår. Unge Oliver Larsen, der kun har kørt et løb i super 1600, er i front, men Mike lægger pres på, og med to omgange tilbage presser han sig forbi Oliver. Pga. alle uheldene og de skadede biler kan der ikke køres stærkt, og det betyder, at Peter på kun tre cylindre kan hænge på de forreste, og da Oliver på næstsidste omgang tager den langsommere jokerlap, lykkes det Peter at presse sig forbi Oliver og køre over målstregen som toer. Det betyder, at Peter Lindgaard bliver dansk mester foran Mike Fredriksen og Jacob Schnoor. I super 2000 havde Rune Staudt alle kortene på hånden til at køre DM hjem - han manglede kun fire point. Og vanen tro kørte Rune stærkt og kunne efter de to første indledende heat kåres som mester. Men hvilken finale det blev, selv om mesteren var fundet. Fire biler krydsede målstregen inden for seks tiendedele sekund med Dennis Christensen som vinder foran Rune Staudt, Allan Jørgensen og Bøje Petersen. Den stilling gør

Jan Petersen var blandt de fem danskere, der prøvede kræfter med Estering i EM-finalen.

Tekst: Kristian Jørgensen Foto: Jørgen Ring-Andersen

Rune til mester foran Allan Jørgensen og Rasmus Nielsen. I supernational var Peder T. Jensen rendt med guldet, men finalen blev en af dem, publikum kan lide, for der var nogle nordmænd med til at vise, hvordan man kaster en baghjulstrækker rundt i svingene til stor jubel for publikum. Hele finalen blev kørt tæt og med en hel del flotte overhalinger, selv om alle bilerne er store og fylder godt, respekterer kørene hinanden utrolig meget. Peder T. Jensen sluttede sæsonen af med at vinde den tætte finale foran norske Tov Kaasin og Jakob Pedersen. Og den rækkefølge ender DM også med. Videre til EM-finalen, som blev kørt på Estering ved Buxtehude. Ulrik

Linnemann var inden finalen - efter en andenplads i Østrig - syv point efter den samlede tredjepladsplads og ti point efter andenpladsen. Det betød, at finalen var alt eller intet for Ulrik, og han kvitterede med at være hurtigste mand efter de fire indledende heat og vinde semifinalen. Nu var der pludselig en podieplads i sigte. Ulrik kørte en superfinale og blev nummer tre. Men mere vigtigt havde han lige præcis kørt nok point på kontoen til at blive samlet treer i EM. Et superresultat for Ulrik og hans lille private team. Peter Købke, Mike Frederiksen og Jan Petersen stillede også op i super 1600 EM finalen og kørte alle rigtigt fornuftige heat. Dennis Rømer stillede til start i kongeklassen Supercar, hvor han desværre endte uden for semifinalerne.

Dennis Rømer stillede til EM-finalen op i kongeklassen Supercar,

Oktober 2013

19

AUTOSPORT


Jan Heiselberg i sin BMW 3.5 CSL foran Bent Sørensen i Porsche 911 3.0 RSR i tørvejr. Rækkefølgen skiftede, da regnen kom, hvor Bent er i sit rette element.

Sensommerrace

på Ring Djursland

Tekst og foto: Anni Hansen

Efter en utrolig rodet og forvirret teknisk kontrol fredag aften kørtes sensommerløbet i både sol og regn. I 71-klassen over 1300 ccm blev DASU mesterskabet afgjort, da brødrene Mads og Per Leth Sørensen i hver deres Datsun 240 Z tog henholdsvis første- og andenpladsen. I 76-klassen så vi en ”ny” deltager, Jan Heiselberg, i sin Jägermeister BMW 3.5 CSL, som han har arbejdet på igennem fem år for at få den i flot og konkurrencemæssig stand.

Her kommer brødrene Leth Sørensen i ”omvendt” rækkefølge. Per Leth Sørensen nr. 13 blev toer i DASU mesterskabet, mens Mads Leth Sørensen nr. 95 vandt.

YT-finale på Padborg Tekst og foto: Anni Hansen

I weekenden 5.-6. oktober afsluttedes youngtimerfinalen på Padborg Park.

Her kommer de tre vindere af youngtimer division 1: Johnny Christoffersen i den røde BMW, toer, Per Thielsen Jensen i den blå/grå BMW og treer og vinderen Nicolai Aaberg Hansen i den grønne ”Kermit” Porsche 968.

I division 1 vandt Nicolai Aaberg Hansen i Porsche 968 suverænt foran Johnny Christoffersen i BMW 325 E36 og med Per Thielsen Jensen i BMW M3 på tredjepladsen. I division 2 vandt Tommy Dam Kieffer i BMW 328i E36 også suverænt foran Jacob Sevel Andersen i Citroën Saxo VTS og med Kim Sørensen i BMW 325 E36 på tredjepladsen. I division 3 var det Kenneth Engelberg Olsen i VW Golf GTI, der tog førstepladsen foran Martin Sørensen i BMW 318Ti Compact og Rasmus Holmegaard Hansen i Peugeot 205 GTI.

Vinderen af youngtimer division 2, Tommy Dam Kieffer i sin BMW 328i E36.


Tekst og foto: Ib Trebbien

Flot finalefelt i DEC

Finalen blev vundet af far-og-søn holdet René og Joakim Rasmussen.

DEC-kørerne sluttede sæsonen af med maner, da finaleløbet på Padborg Park lokkede 25 hold til start, det største felt i denne sæson.

Far-og-søn holdet René Rasmussen / Joakim Rasmussen sikrede sig den samlede sejr med deres Ferrari 430 Challenge, men sejren kom ikke i hus uden sværdslag. Mads Rasmussen / Casper Spanner var hurtigst i tidtagningen og startede fra pole position med deres Ferrari 458 Challenge foran René og Joakim Rasmussen, men begge Ferrari-hold blev overrumplet af den hurtigt startende Porsche 996 kørt af Jannik Larsen / Frederik Nymark. Jannik Larsen gjorde comeback i DEC, mens det for Frederik Nymarks vedkommende var hans debut som langdistancekører. Det var Jannik Larsen, der lagde ud i Porschen, og han var hurtigt forbi de to Ferrarier. Men et bøjet baghjulsophæng tvang Porsche-holdet til et længere pitstop, og så var det dobbelt Ferrari i front. Efter en time havde René Rasmussen / Joakim Rasmussen et forspring på et par sekunder til Mads Rasmussen / Casper Spanner, og i det meste af løbets anden time fulgtes bilerne også tæt. Men efter knap to timers kørsel løb Casper Spanner ind i en punktering, som nødvendiggjorde et pitstop og kostede en omgang, og siden var de ikke i stand til at true det nordsjællandske far-ogsøn-hold. Dog kunne Mads Rasmussen / Casper Spanner score

tilstrækkeligt med point til at vinde titlen i den hurtige klasse 4 (tunet over 2000 ccm). Klasse 2 (Renault Clio Cup) har i denne sæson nærmest udviklet sig et internt teamopgør for AD Racings kørere, og finalen var ingen undtagelse. Martin Frederiksen / Niels Thorborg / Per Poulsen vandt finalen og årets distancepokal som det hold, der har tilbagelagt den længste distance i løbet af året, mens mesterskabet i klassen gik til Jacob Kristensen / Jan Engelbrecht / Martin Clausen.

En andenplads var nok til at sikre René Lund og René Hagedorn mesterskabet i klasse 3.

I klasse 3 (tunede to-liters biler) var kampen om titlen en duel mellem René Lund / René Hagedorn, og Jan B. Sørensen / Johan Blach Petersen / Niklas Dall Knudsen, og selv om sidstnævnte tog deres anden løbssejr i træk, så kunne de ikke forhindre de to gange René i at blive mestre. I den lille klasse 1 for de utunede biler op til 2000 ccm blev mesterskabet reelt afgjort i samme øjeblik, som løbet startede. Der var nemlig kun en kører, som kunne indhente Søren Helsinghoff Lauridsen, der lå på førstepladsen i tabellen, og det var Kenny Rossen. Og da selvsamme Kenny Rossen delte bil med ham, ville begge score det samme antal point, og derfor var Søren Helsinghoff Lauridsen sikker på mesterskabet.

Søren Helsinghoff Lauridsen, i den røde Suzuki, blev mester i klasse 1, det øjeblik løbet startede.

Jacob Kristensen / Jan Engelbrecht / Martin Clausen tæt fulgt af Martin Frederiksen / Per Poulsen / Niels Thorborg.


Tekst og foto: Keld Dohm

Sunoco SSC 2013 2013 har for Sunoco SSC været et begivenhedsrigt år med flere nye tiltag, spændende og til tider dramatisk race og ikke mindst Danmarks nok største, flotteste og mest varierede felt af potente racerbiler.

Martin Vedel Mortensen (201) kan kalde sig tredobbelt mester, idet han både er vinder af det samlede SSC-mesterskab, SS2-mesterskabet og den Nordiske Cup i gruppe 4. Hans Hartmann (208) endte på andenpladsen i SS2 og på tredjepladsen i det samlede klassement.

Op til sæsonstart blev der indgået en aftale med Sunoco som hovedsponsor, og der blev indgået en TVaftale, der betyder at Sunoco SSC har kunnet følges på TV i alle seks afdelinger. Aftalen med Sunoco har desuden betydet, at der parallelt med de officielle mesterskaber i klassen er blevet kørt en Sunoco Fuel Cup med pengepræmier til de tre hurtigste i hver division til hver afdeling. Den eneste forudsætning for at få del i pengepræmierne har været, at man kørte på Sunocos benzin. Et andet meget spændende tiltag i AUTOSPORT

22

2013 har været etableringen af en Nordisk Cup. Ideen og opskriften bag Nordisk Cup er enkel og smart. Man tager den danske SSC-klasse og den norske GT-racing-klasse, og så kigger man på, hvordan man på den enkleste og bedste måde kan kombinere de to. Der blev ikke lavet om i de tekniske reglementer, og de nationale klasser og mesterskaber skulle også bestå uændret. Ud fra de norske GT-regler og de danske SSCregler fik man defineret fire Nordisk Cup-grupperinger, og så var det ellers bare at få bilerne ud på banen

Oktober 2013

En af årets mere dramatiske situationer, hvor Hans Hartmann i bogstaveligste forstand kører hen over Jørgen Hansen.

sammen og køre noget race. Nordisk Cup har i 2013 bestået af to afdelinger, nemlig den 7.-9. juni på Rudskogen i Norge og til Grand Prix’et på FDM Jyllandsringen den 23.-25. august, hvor der var hele 57 biler til start, og man derfor delte feltet i to. Begge afdelinger blev afviklet på flot vis, både på og uden for banen. Med over 40 forskellige deltagere i Sunoco SSC i 2013 er klassen p.t. en af de absolut største banesportsklasser i Danmark, og samtidig er det med prototype-bilerne også den hurtigste. Med 1:07 tider på FDM Jyllandsringen kan selv Formel Fordbilerne ikke følge med. Det generelle mesterskab udviklede sig hen over sæsonen til en meget tæt kamp mellem Martin Vedel Mortensen i hans Honda-motoriserede Opel Corsa og Christian Siepmann i hans BMW M3 med V8-motor. Det var faktisk først i sæsonens absolut sidste heat, at Martin sikrede sig det samlede mesterskab med 461 point over Christians 454 point. De to hurtigste i år har uden tvivl været Christer Gislerud og Claus Christensen, men da de begge har haft flere tekniske vanskeligheder igennem hele sæsonen, har de ikke kunnet blande i den samlede topstrid. Resultater, den endelige stilling og

masser af billeder kan man finde på Sunoco SSC’s hjemmeside www.specialsalooncar.dk. Danske sejre i Nordisk Cup Der er i 2013 afviklet seks afdelinger á tre heat af Sunoco SSC på fire forskellige baner, så der har været masser af flot motorløb at se på. Første afdeling var den 20.–21. april på Ring Djursland, og den huskes især for Christer Gisleruds sejr i heat to efter have startet fra pit, og så nok ikke mindst for Frederik Holms spektakulære rulletur for enden af langsiden. Løbet den 7.–9. juni blev kørt på den meget flotte sydnorske bane Rudskogen. En weekend med fantastisk vejr, en flot og udfordrede bane og ikke mindst rigtig spændende race. Christian Siepmann dominerede blandt danskerne, og han var begejstret for banen, hvilket han gav udtryk for på følgende måde: ”Banen er lækker, det er en rigtig skæg bane”. Padborg Park lagde den 29.–30. juni asfalt til nok årets mest dramatiske løb, hvor indtil flere kørere blev udelukket for påkørsel af andre. Mest spektakulær var nok Hans Hartmanns kørsel hen over Jørgen Hansen, der reelt gjorde det umuligt for Jørgen Hansen at forsvare sin


Rudskogen i det sydlige Norge er ubetinget den flotteste bane, Sunoco SSC feltet har besøgt i år.

titel fra 2012, da han kun fik fire point med hjem fra weekenden. Grand Prix’et på FDM Jyllandsringen den 23.–25. august blev et af de helt store højdepunkter for klassen. Med 57 startende biler og seks heat var Sunoco SSC med til at præge weekenden på den mest positive måde. Det var også i denne weekend, at de fire vindere af Nordisk Cup blev fundet, og her var der danskere øverst på podiet i tre af de fire grupper. Claus Christensen vandt gruppe 1, Christian Siepmann vandt gruppe 2, norske Andre Falkenhaug vandt gruppe 3 og Martin Vedel Mortensen vandt i gruppe 4. Sensommerløbet på Ring Djursland den 14. og 15. september bød på årets første og eneste heat i regnvejr. Samtidig huskes weekenden for indtil flere dueller, ikke mindst mellem Claus Christensen og Chris-

Sunoco SSC kan præstere Danmarks mest varierede felt af potente racerbiler.

ter Gislerud i prototype-divisionen, Jørgen Hansen og Christian Siepmann i GT-divisionen og Bjarne Mortensen og Christian Vejby i SS2divisionen. Årets finale blev afviklet på FDM Jyllandsringen den 28.–29. september, og her viste klassen endnu engang, hvorfor den er så populær. Der blev simpelthen præsteret noget af det bedste motorløb der længe er set på dansk jord, og banerekorden blev slået ikke mindre end to gange. Nu ser klassen frem mod sæson 2014, og mon ikke vi kan forvente mindst ligeså godt race, som der har været i 2013?

Historisk finale på Knutstorp

Frederik Holms spektakulære rulletur på Ring Djursland endte heldigvis kun med materiel skade.

I weekenden 28.-29. september blev den historiske finale afviklet på Ring Knutstorp. Tekst og foto: Anni Hansen

I 65-klassen blev H.K.H. Prins Joachim danmarksmester for femte gang. Det var med hans sædvanlige nummer 65, men i en lånt bil - Martin Berners - fra deres team, Cortina Racing. I 76klassen blev der også sat rekord, da Kaj Rasmussen for tredje gang i træk blev danmarksmester i sin Porsche 911 RSR med Bent Sørensen på en flot andenplads ligeledes i Porsche 911 RSR.

Et par glade vindere: Kaj Rasmussen og hans mekaniker Per Plannthin. Det var tredje gang i træk, at Kaj blev danmarksmester i 76-klassen.

To glade teamkammerater fra Ford Lotus Cortina Racing, Oscar Davidsen Siesbye, der tog en tredjeplads i danmarksmesterskabet og H.K.H. Prins Joachim, der vandt 65-klassen.

Oktober 2013

23

AUTOSPORT


Sejren bragte Ib Kragh / Mie Petersen i front i mesterskabet.

Emotionel sejr Der var våde øjne, da Ib Kragh / Mie Petersen kørte deres Peugeot 207 S2000 i mål som vindere af årets næstsidste afdeling af DM serien, Mekonomen Rally i Vejle. - Jeg hylede næsten hele vejen ind til mål fra den sidste hastighedsprøve, indrømmede Mie Petersen. - Jeg er bare så stolt over teamets servicefolk, for det er deres skyld, at vi kunne stå som vindere af løbet. Det var dem, som knoklede røven ud af bukserne for, at vi kunne gennemføre. Men det var sikkert heller ikke uden betydning, at sejren blev hentet i et rally, hvor Mie sammen med teamchefen, Per Johansen, havde været

et par af primus motorerne. Der er dog ingen tvivl om, at serviceteamet havde en stor andel i resultatet – og i at bilen overhovedet kom i mål. Efter den sjette af rallyets ti hastighedsprøver, mens de lå i en tilsyneladende sikker føring, knækkede nogle bolte i bilens kobling. - Det var umuligt at fortsætte med den defekt, for jeg kunne ikke koble ud. Når bilen først var kørende, kunne det gå, men med de starter

og stop, der er på vej hen mod starten på en prøve, ville koblingen gå i stykker. Det var reelt set valget mellem at prøve at reparere eller at opgive, som vi stod overfor, forklarede Ib Kragh. Og i løbets store servicepause valgte mekanikerne ikke at opgive. De kastede sig over Peugeot’en i stedet. - Mie og jeg besluttede os for, at vi ikke ville råbe ad dem og sige, at der var så og så lang tid tilbage. Men vi manglede kun to minutter i, at vi

Tekst og foto: Ib Trebbien

have været ude af løbet! Knapt så heldige var Esben Hegelund og Ole Frederiksen, der havde ført de første fire prøver. - Det hele klappede bare. Noter, alt og vi havde virkelig god fart i bilen, men så kørte vi af vejen. Det var niende gang i løbet, vi kom til den samme svingkombination. Vi havde samme placering på vejen, men af uforklarlige årsager slog bilen op med bagenden, og det var nok til, at den skred ud. Da vejen ikke var ret bred, ramte vi græsrabatten, og så tog pokker ved bilen. Den styrede selv ud over en græsmark og så gik vi ind i nogle træer. Morten Karl / Finn Thomsen slap bedre fra deres nedtur. De lagde ud i højt tempo med deres BMW 320 og lå til en sikker divisionssejr og på en generel tredjeplads, da de kørte ud på sidste prøve, men her kom der pludselig grimme lyde fra bagtøjet, og det var med lodder og trisser, at holdet fik bilen i mål med et tidstab på fem minutter.

Tim Svanholt / Carina Møller var bedste gruppe N-hold, men mistede DM-føringen..

AUTOSPORT

24

Oktober 2013

- Vi havde ingen problemer før den sidste prøve, men i denne sport er intet afgjort, før man holder på målrampen, og den var vi meget glade for at se, lød det filosofisk fra Morten Karl.


Spændingen i top blandt old timerne Af Åge Keseler Kirketerp

Automobilerne i FDM DASU Classic (FDC) har normalt ”kun” under 50 års patina på registreringsattesten. Med en sejr i KOA Classic ’13 meldte Rikke U. Nissen og Claus Rolsted i MG B GT (1971) sig ind i kampen om den samlede sejr i Sport.

Tom Pedersen vandt sin første hastighedsprøve som rallykører.

Martin Johansen fik et succesrigt comeback med Karsten Isaksen ved sin side.

Nu blev division C i stedet vundet af Martin Johansen / Karsten Isaksen, der gjorde comeback i en Renault Clio, foran Benny Pedersen / Ditte Kammersgaard, der også var tilbage i DM-serien med deres Peugeot 308 efter en længere pause. Kim Madsen / Line Lykke Jensen vandt igen Division B, Int. 2WD, med deres Peugeot 208 R2, mens Frank Nielsen / Per Brodersen med andenpladsen konsoliderede deres

føring i mesterskabskampen. I Division D, Standard National, endte rallyet med en overraskelse. Den blot 18-årige Jacob Madsen havde sin første DM-start sammen med Mette Jensen, og parret kørte deres Suzuki Swift ind på førstepladsen foran Nicolai Jensen / Mette Felthaus og Henrik Larsen / Jeannette Kvick.

Med en etter var Henrik og Martin Møller-Nielsen i Ford Cortina 1600E (1969) tilbage i front i KOA Classic ’13.

Derfor var det spændende at hoppe et par årtier tilbage, da starten i KOA Classic ´13 udgik fra Næstved Automobilmuseum. Biler, motorcykler, knallerter, fly og værksteder fra 1950'erne kunne deltagerne studere i mellem forberedelserne til semifinalen i old timer-serien. Størst jævnbyrdighed tegner der sig i den mellemskrappeste klasse Sport, hvor fire mandskaber kan blive FDC-klassemestre. Med en sejr meldte Rikke U. Nissen og Claus Rolsted i MG B GT (1971) sig kraftigt ind i firkløveret. På toeren kom Henning Ottosen og Søren Sørensen (Ford Escort (1978)), som dog har indledt slutspurten for sent til at nå medaljer. Kollektivt blev der uddelt højere sekundstraffe end normalt. Et par tidskontroller stod angiveligt ikke på det korrekte sted i forhold til idealtiden, men ellers er årsagen måske nogle drilske sekundetaper med lav hastighed omkring Gavnø Slot.

Steen Andersen klagede over softwareproblemer på Mitsubishi’en.

Med en etter var Henrik og Martin Møller-Nielsen i Ford Cortina 1600E (1969) tilbage i frontform. Kun et (!) sekund dårligere smuttede Lars og Simon Hjorth (Triumph TR4A (1966)) ind på andenpladsen. Fire mandskaber har derimod lagt billetter ind på FDC-bronzen, og med udsigt til en nervepirrende slutfight. Bjarne Kristensen havde gjort et flot hjemmearbejde med rutebogen i KOA Classic ´13, hvor bl.a. de nyeste kort-udgaver var behandlet eksemplarisk. Dette kan ellers være noget af en udfordring. Hos Touring’erne viste Jeppe Møller Holm og Kristina Friis Nielsen i BMW 2500 (1975) for første gang lidt ”svaghedstegn”. Herved kom ærkerivalerne Lars Toft og Erik G. Kjærgaard (VW Golf (1981)) noget tættere på, og alt skal derfor afgøres omkring FDCtitlen ved finalen omkring Kolding. FDC-bronzen bliver en fight mellem tre mandskaber og med yderligere to hold med mikroskopiske muligheder.

I Expert har to familie-par nu lagt afgørende afstand til forfølgerne. Oktober 2013

25

AUTOSPORT


Kenneth Madsen vandt i Sønderjylland.

Grande minirally-finale Tekst og foto: Allan Post

Årets minirally-finale var lagt i hænderne på folkene i MSS, og de havde udvalgt Åbenrå som centrum for deres Super Dæk Minirally. Vest for byen var så de tre forskellige prøver, som alle havde ingredienserne til at få finalen til at skinne. Desværre mødte kun 38 mandskaber op denne flotte dag i oktober – det var faktisk 25 biler færre end til sidste års finale. Dem som ikke mødte op gik glip af en flot afviklet finale. Den generelle sejr var set udefra et opgør mellem DM-mesteren i Tunet National 2012 hurtige Kenneth Madsen / Henrik Dernoff i Suzuki Swift Maxi 2000 og DM-mesteren i Tunet National 2011 Benny Pedersen / Ditte Kammersgaard i Peugeot 308 VF. Kenneth brugte løbet til at få køretræning inden DM-finalen med

2012-maskinen ilagt efter to motordefekter her i 2013. Benny Pedersen brugte ligeledes løbet som optakt til DM i Herning, ligesom han kunne vinde MRS- og JFM-turneringerne med lidt held. På prøve 2 blevet slaget allerede afgjort, da Benny og Ditte efter en tur på en majsmark satte 18 sekunder til. På de resterende prøver skiftedes de til at sætte tiden og var generelt i en klasse over alle andre. Johnny Pedersen / Erik Worm tog løbets generelle tredjeplads i deres BMW M3. Johnny bøvlede lidt med overbremsning, og knægtene foran kunne han ikke gøre noget ved. Kim Madsen / Line Lykke Jensen og

Benny Pedersen kæmpede hele dagen med Kenneth Madsen om at være hurtigst.

AUTOSPORT

26

Oktober 2013

Jacob Jensen / Claus Kammergaard kæmpede en meget tæt 208 R2duel. Der blev ikke sparet på materiellet, og de skiftedes til at sætte tiden i et meget opskruet tempo. Duellen blev vundet af Kim og Line med 1,1 sekund, og de 208’ere blev firer og femmer generelt. Jacob Madsen, lillebror til Kenneth er kun 18 somre gammel, og alligevel imponerede han mig flere gange denne dag. I deres Suzuki Swift Gruppe E kørte Jacob og codriver Morten Olsen bilen ind som etter i klassen og otter generelt foran hurtige Morten Grove Nielsen i Peugeot 206 RC. Her er ordet talent virkelig andet end en floskel.

Jesper Nielsen / Jeannette Kvick i Peugeot 106 har haft et år med optur. Jeannette var i starten af årets bare med som vikar, men samarbejdet var helt fantastisk året igennem, og trods en afkørsel i dette løb kørte de flot flere mesterskaber. Efter en dag med herligt motorløb var der stor buffet og præmieoverrækkelse for alle turneringerne. En værdig afslutning på et velafviklet minirally.

Jacob Jensen kæmpede en 208’er-duel med Kim Madsen.


Ny vinder i ny bil Tekst og foto: Allan Post

Steen Andersen i sin nye, flotte evo 10er.

Ja første gang at Steen Andersen skulle prøve sin nye Mitsubishi Lancer Evo10 af i jysk regi, var det på en prøve, han ikke tidligere havde stiftet bekendtskab med, så dagen efter hans debut med bilen til DM4 drog han til Yokohama i Kolding og sejrede generelt, på en prøve hvor sådan en bil faktisk kunne testes godt ud, og hvor vejret både havde regn, blæst og tørvejr med til de fire heat, og Steen fortalte efter løbet, at bilen har stort potentiale fremadrettet i DM-regi. Benny Pedersen satte i det ene heat hvor det var tørvejr dagens hurtigste tid og blev samlet toer. Lillebror og storebror, alias BMW M3 E30 hhv. 2,5-liters og 2-liters satte sig på de generelle placeringer som tre og fire. Johnny Pedersens

M3’er brølede ind som treer, og Tommy D. Jensens 2-liters ind som en flot firer generelt. Robert Rydendahl og Niels Jørgen Jørgensen kæmpede intenst i deres hurtige Opel Mantaer, og først i sidste heat satte Robert tingene på plads. Dog havde Michael Buchvaldt indirekte indflydelse på resultatet, da han i første heat smed sit oliefilter, og vejen blev som brun sæbe. Dette olie satte sig i Niels Jørgens dæk, og han havde absolut intet greb i det våde føre, men det var en regulær sejr til Robert og Vest-mesterskabet til Niels Jørgen efter dagens hårde race. Et par afkørsler blev det også til, da både Jonas Aagaard i Renault Clio og Kasper Broberg i Citroën C2R2 måtte hjem til fransk vask og strygning.

Lokale Michael Buchvaldt gav publikum noget til både øjne og ører.

Stemingen i ryttergården var fantastisk, og prøven var lige i deltagernes smag. En af de nye i Yokohama-sammenhæng, Martin Lambæk Hansen i Opel Kadett GSi 16v, havde taget skridtet og prøvede Yokohama for første gang, og han

lyste om kap med sine forlygter. Her kunne glæden ved det at køre denne form for motorsport virkelig ses, og han nød det i fulde drag sammen med sin far Kristian, som var codriver.

Finalen uden kamp Med Michael Nielsen som løbsleder og med alle gutterne fra KDAK Sport Fyn som arrangerende klub så fejlede løbet intet, da JFM-karavanen skulle til Assens og køre Jolly Rally, årets JFM-finale i klubrally. Tekst og foto: Allan Post

Desværre var både femte og sjette afdeling blevet aflyst af forskellige grunde, og også til finaleløbet svigtede deltagerne løbet. Dette er absolut en skam, for med sådan en værdig finale havde det pyntet med et stort og hurtigt felt, men kun 28 biler havde meldt deres ankomst. Fem kvalitetsprøver skulle køres to gange hver, og som sagt tidligere, så manglede der deltagere, så kampen i klasserne var blevet mærkbart mindre på dagen, men sådan blev det desværre. Jeg må dog fremhæve klassevinderne i klasse 5, Thor Jensen og Kim Mathiesen i deres Toyota Starlet, en

suveræn flot generalsejr her i Jolly Rally. det er vist nok blevet til fem af slagsen i dette kalenderår, og hvordan gør han egentlig det, ham Thor? Jo forklaringen er ganske simpel, og så ikke alligevel, for Thor er en dygtig bilbygger. Hans Starlet styrer og kører som en drøm, og så har han selv evnerne til at udnytte bilens potentiale. Mand og bil er på samme høje niveau, og Kim Mathiesen passer perfekt ind i dette koncept, så dette er opskriften på en vinderkonstellation. Thors generalsejr her til JFM-finalen skal han roses for. Han kører så der både er noget til øjne, ører og pen! Og parret blev su-

De blå drenge i den sorte bil, Thor og Kim, endte øverst på resultatlisten.

veræne jysk/fynske mestre i klassen. Med i beretningen skal sjællænderne Preben Larsen/Peter D. Nielsen i deres sjældne Mazda 323. Efter ti års pause fra sporten måtte de udgå på prøve 1 med defekt maskine, men

Preben viste, at færdighederne stadig er der til fulde. Løbet levede op til både mine og deltagernes forventninger, og så håber vi på flere biler i JFM-regi næste år.

Oktober 2013

27

AUTOSPORT


Tekst: Dennis Munch Foto: Asmus Westphalen

Hård kamp mellem Søren Jelsbak (224) og Søren Ricken (257).

Der har været hård kamp i 85 ccm gennem hele 2013.

De danske mestre 2013 2013-sæsonen for crosskart er nu vel overstået. Sæsonen har budt på færre løb end tidligere – kun fem afdelinger. Til gengæld kunne ingen deltagere smide nogle afdelinger væk, og alle heats var tællende til det samlede mesterskab. Kampen om guldet var således over hele 20 heats. Med 20 tællende heats uden mulighed for at fejle, stillede det store krav til både grej og kører. Mathias Laulund fra FSAS fik sin debut i Miniklassen i 2012 og tog klassen med storm. I 2013 havde han gode kampe med Både Nicklas Lau og Kevin Nielsen, begge fra MNJ. Kevin Nielsen førte mesterskabet foran Mathias Laulund og Nicklas Lau inden finaleløbet på Ørnedalsbanen. Mathias lavede full pull på hjemmebane og lavede maksimumpoint. Mathias Laulund tog mesterskabet foran Kevin Nielsen og Nicklas Lau. I 85 ccm-klassen havde Magnus Jensen fra FSAS en solid føring. Kampen lå tæt i toppen mellem Magnus Jensen, debutanten fra NMKA Nicklas Lucas Jensen, Tobias Andersen og Morten Bertelsen, begge fra MNJ. De fire kørere havde lidt afstand ned til AUTOSPORT

28

det resterende felt. Magnus Jensen kunne roligt køre DM-titlen hjem på Ørnedalsbanen og lade de resterende slås om sølv og bronze. Nicklas Lucas Jensen tog sølv i sin første sæson, mens Tobias Andersen snuppede bronze. I 125 ccm-klassen har konkurrencen også været hård i 2013. Et par oprykkere fra 85 ccm-klassen samt deltagelse af svenske Victor Hansen har været med til, at klassen igen er blomstret op. Tobias Daarbak fra FSAS havde hårde kampe med svenske Victor Hansen, mens Lucas B. Staun fra MNJ sloges med Magnus Jensen og Simon Sørensen fra IMK. Tobias Daarbak tog sit tredje danske mesterskab i træk foran Victor Hansen og Lucas B. Staun. 250 ccm-klassen bød på flere titelkandidater. Søren Ricken fra KAC havde mesterskabsføringen gennem stort set hele sæsonen, hvor han har kæmpet hårdt med sin gamle konkurrent Casper B. Larsen fra MNJ samt Søren Jelsbak fra MNJ og Emil Kris-

Oktober 2013

tensen fra FSAS. Søren Ricken lignede en ny dansk mester hele finaledagen igennem, mens Emil Kristensen havde en dag med store problemer. Søren Jelsbak havde en dag lige til fotoalbummet. I finaleheatet var mesterskabet næsten sikkert til Søren Ricken, men et ”kiks” gjorde, at mesterskabet smuldrede mellem fingrene på ham. Søren Jelsbak, som havde haft en forrygende dag, blev kåret til Dansk Mester med kun et point foran Søren Ricken, mens bronze gik til Emil Kristensen. Dennis Munch i 650 ccm fra MNJ tog sit tredje danske mesterskab i træk. Med et forspring på 29 point var en tredjeplads nok i første indledende runde for at få mesterskabet i hus. Anders Lucas Jensen fra NMKA og Niels Zinck fra KAC skulle ud og kæmpe for sølv og bronze. De to kørere gik til stålet og havde igennem dagen flere kampe, som gav lidt ridser i lakken, men uden brug af hård og unfair kørsel. En kamp som bestemt var begge kørere værdig. Det var dog Anders Lucas Jensen som kunne tage

sølvet, da dagen var omme, mens Niels Zinck Rasmussen tog bronze. Casper B. Larsen var ikke at finde på deltagerlisten, selv om han lå i top tre og havde mulighed for at tilføje endnu et dansk mesterskab til sit cv. Casper har som de mange tidligere år kørt en del i udlandet, både norsk mesterskab og NEZ-mesterskab, det største mesterskab indenfor crosskart. Tilbage i 2009 vandt Casper B. Larsen NEZ-sølv i 125 ccm. Ingen danskere havde hidtil opnået et sådan resultat. I år lå finalen i det danske mesterskab og NEZ-serien samme weekend, og da Casper førte NEZ-serien i 250 ccm, faldt det naturligt for teamet at tage turen til Finland for at kæmpe om guldet i den fornemme serie. Casper B. Larsen formåede at få en flot andenplads med hjem til Danmark i det samlede NEZ-mesterskab.


Tekst: Rasmus Vendelbo Foto: Camilla Amdi Grewy

Forrygende finalefest på Nisseringen DM finalen 2013 bød på al den dramatik og spænding, som man overhovedet kunne håbe på. Først efter de sidste A-finaler stod det klart, hvem der løb med Danmarksmestertitlen i henholdsvis folkerace klasse 1 og klasse 2. Samme aften blev mestrene fejret efter alle kunstens regler til den efterfølgende præmiefest. Nisseringen på Sjælland lagde fundamentet til den syvende og sidste afdeling af Folkerace Cuppen 2013. Inden løbet kunne ingen vide sig sikre på, at titlen eller podieplaceringen var i hus, og der var dermed lagt op til en hektisk afslutning. I klasse 1 skulle meget gå galt for Jørgen L. Jensen (FSAS), hvis ikke han kunne kalde sig for Danmarksmester 2013. Kenneth Brian Sørensen skulle vinde løbet på Sjælland, samtidig med at Jørgen maksimalt måtte ende på en ottendeplads eller en tredjeplads i B-finalen. Samtidig var kampen om de sidste podie- og sekundære placeringer også stadig intakt, i og med at både Torben Nørgaard, Mads Kristensen, Rasmus Vendelbo og Thomas Albæk Poulsen teoretisk set stadig kunne nå en podieplacering. Hele ni fra den endelige top ti i klassen kvalificerede sig til enten A- eller B-finalen, og pointene skulle derfor først endeligt placeres i årets sidste to heats. Bfinalen bød på en meget lige start, hvor Jørgen L. Jensen tog teten foran Rasmus Vendelbo og Mads Kristensen. Jørgen skulle slutte bedre end tredjepladsen i finalen for at sikre sig DM-guldet, men Jørgen måtte se sig slået af Mads Kristensen og Kristian Franzen i finalen, og dermed havde Kenneth stadig en teoretisk mulighed for at snuppe guldet foran Jørgen. I A-finalen ramte Kenneth dog ikke det grønne lys, hvorfor Rene Jensen og Torben Nørgaard snuppede starten. Kenneth snuppede det alternative spor til sidst, men strøg lige ind bag top tre i finalen og måtte derfor slippe duften og drømmene om guld. I stedet vandt Rene Jensen foran Torben Nørgaard, der dermed sluttede

samlet treer foran Mads Kristensen, og Thomas A. Poulsen der snuppede den samlede femteplads foran sidste års mester i klassen, Rasmus Vendelbo. Jørgen L. Jensen snuppede dermed guldet og en Danmarksmestertitel i Folkerace klasse 1 2013. I klasse 2 var sagen en helt anden, hvor antallet af mulige danmarksmestre ikke kunne tælles på én hånd. Forrest i favoritflokken var der dog to konkurrenter som havde de bedste forudsætninger for at nappe titlen. Mads Stistrup (ROMK) og Lars Lindgaard (MNJ) skulle dog holde klampen i kælderen hele dagen for ikke at blive overhalet indenom af de mange outsidere. Mads Stistrup kvalificerede sig til B-finalen, og Lars Lindgaard skovlede point nok sammen til en A-finale. Mads Stistrup kæmpede bravt i B-finalen, men måtte se sig slået af Torben Dejligbjerg og vinderen af C-finalen og dermed også B-finalen, Camilla Trærup. Camilla kæmpede i øvrigt for at opnå en samlet placering i top fem. Resultatet af B-finalen betød, at Lars mindst skulle ende som toer i A-finalen, hvilket ville betyde pointlighed mellem Lars og Mads, men et Danmarksmesterskab til Lars på grund af flest førstepladser i sæsonen. Starten gik på årets sidste finale i Folkerace Cuppen, og umiddelbart så det ikke ud til, at Lars skulle fejre aftenen med laurbærkransen om halsen. Men en stabil kørsel på hans naturlige hjemmebane nær Næstved, og et taktisk velkørt alternativt spor, sørgede for en andenplads i A-finalen efter en suveræn Nick Ravn Nielsen, og dermed også titlen som Dan-

marksmester 2013 i Folkerace klasse 2. Mads Stistrup måtte ”nøjes” med en lidt bitter titel som vicedanmarksmester i en ellers velkørt, men til tider uheldig sæson. Treer i klassen blev Torben Dejligbjerg, med blot et points ned til Casper Olesen på fjerdepladsen. Sølle to point efter Casper fulgte Camilla Trærup, der havde yderligere 1½ point ned til Nick Ravn Nielsen og to point ned til Jesper Christensen. Stillingen i klasse 2 endte dermed utroligt tæt efter syv løb, og kun 20 point adskilte første- og niendepladsen, hvilket kun er med til at

gøre sporten mere publikumsvenlig. I holdmesterskabet snuppede Motorsport Nordjylland endnu engang guldet suverænt foran Ikast Motor Klub. Frederikshavn Sæby Auto Sport kæmpede sig ind på tredjepladsen blot 2½ point foran Ringkøbing og Omegns Motor Klub. Det er de tre bedste kørere fra hver klub ved hver afdeling, der giver point til holdmesterskabet.

Nick Ravn Nielsen gjorde rent bord i klasse 2 med fire ettere på dagen.

Jørgen L. Jensen og hans trofaste Peugeot jagter guld på Nisseringen.

Oktober 2013

29

AUTOSPORT


Kim Madsen føler sig allerede hjemme i bilen.

Tekst og foto: Allan Post

To løb i et Suzuki Billund Minirally var nærmest to løb i et. Vejret blev nemlig temmelig udslagsgivne til dette fine minirally, hvor en rigtig god industriprøve var kombineret med prøverne Lindeballe Tårn og legendarisk Åst, i alt otte prøver.

Formiddagens gennemkørsel var til tørvejrsdæk, men vejrsituationen om eftermiddagen krævede dæk til at dræne og køre i vand. Dermed nærmest et to i et løb!

Michael Sørensen i det våde føre. Det passede lige til hans firehjulstrækker.

Da kørerne kom tilbage fra notekørslen, kunne man fornemme, at disse prøver var der kød på, så noterne var lavet med omhu og akkuratesse, da vejens udformning ville sætte co-driverne på en hård opgave, men det er jo kun en udfordring. To af forhåndsfavoritterne måtte trække sig under løbet, da Dennis Pleidrup / Claus Amtrup i Mitsubishi Lancer Evo 6 knækkede en trækaksel på Åst-prøven, og Jesper Bisted / Heidi Knudsen i Suzuki Swift 1600 Maxi udgik med elektronik-problemer.

Simon Vallentin i faderens Golf. Det går da småhurtigt.

(Foto: Janni30 Storm) AUTOSPORT Oktober 2013

Så Michael Sørensen / Søren Tøndborg i Subaru Impreza duellerede mod Benny Pedersen / Ditte Kammersgaard i Peugeot 308 om den samlede sejr. Under formiddagens tørre prøver viste Benny, at farten i

308’eren er klart bedre end sidste år, men Michael Sørensen er både hurtig og dygtig, og da regnen satte ind, gassede Benny lidt af, og Michael vandt motorløbet med 25,8 sekunder. Kim Madsen / Line Lykke i Peugeot 208 blev treer generelt. Golf 1’erne i hænderne på hhv. Simon Vallentin og Henrik Vestergaard viser moderne fart, og de følger pænt med de nyere biler. De blev et og to i klassen og syv og otte generelt. Så kan man vist ikke forlange mere af hverken materiel eller dem bag rattet. Små ti timer i Billund krævede det at kører noter, teknisk kontrol, licenskontrol samt at køre dette fine minirally, afsluttet med en hakkedreng og præmieoverrækkelse. Jamen det er minirally, når det er bedst.


Fornem afslutning på DM i bilorientering Bernd Thrysøe befinder sig stadigvæk i top tre, hvad gælder super-ildsjæle indenfor DASU.

DM-vindere i A-klassen: Bjarne Jensen og Bjarne Madsen (sølv), Niels Oluf Jessen og Jens B. Andersen (guld) samt Ib Møller Jensen og Jens Peter Jensen (bronze).

Efter ca. 40 år inden for organisering er der stadigvæk fuldt ladetryk på turboen og de overliggende knastaksler. Den udvandrede vendelbo i Aarhus Automobil Sport (AAS) diskede med Hornsyld Bilcenterløbet op med sit andet DM-løb i

2013. For at lave en - fornuftig neddrosling disker BT op med et løb i Den Jyske Femkantsturnering d. 18. november… I tre ud af fire DM-klasser var mestrene kåret på forhånd, fordi det er muligt at smide de to dårligste re-

Tekst: Åge Keseler Kirketerp Foto: Bjarne Andersen

sultater væk i mesterskabsserien. Hos B’erne stod DM-slutspurten mellem Aarhus-parret Hans Jakobsen og Hans Jørgen Andersen mod Struer-mandskabet Poul V. Bertelsen og Poul Bo Madsen. På forhånd havde vestjyderne handicappet sig lidt ved at springe to DM-afdelinger over, og de skrappe krav var derfor en sejr med mindst 33 pointminutters forspring for at være helt sikre. I vanlig service kan man i AAS’ resultatliste studere udfaldet etape for etape. Bertelsen / Madsen præsterede en god start, men vinkede i realiteten farvel til DMguldet midtvejs. Hans Jakobsen og Hans Jørgen Andersen hjemkørte herefter kontrolleret klassesejren og DM-titlen. Nr. tre sammenlagt i DM for Bklassen blev Renée Rasmussen og Hans Ole Nielsen (AAS). I C-klassen fejrede de nybagte danske mestre Kurt og Alexander Rasmussen fra Bjerringbro DM-laurbærrene med en finalesejr. Her blev klubkammeraterne Niels Aage Jensen og Henning Larsen DM-toere sammenlagt foran nordjyderne

Verner og Erik Hald. I A-klassen fik kortlæserne masser af udfordringer, hvilket gav masser af strafpoint på kontoen. Hver fejlkørsel bliver automatisk ”vekslet” til 25 pointminutter. Bedste gennemkørsel blev præsteret af de nybagte mestre, DHMC’erne Niels Oluf Jessen og Jens B. Andersen (13 fejlkørsler) på andenpladsen. Dagens vindere, Bjarne Jensen og Bjarne Madsen fra Thy, kørte imidlertid lidt hurtigere gennem ruten og scorede med sejren samtidig DM-sølv foran sjællænderne Ib Møller Jensen og Jens Peter Jensen (bronze). For anden gang i år fik Bernd Thrysøe mange roser for et veltilrettelagt mesterskabsløb på fornuftige veje, og eks-vendelboen har allerede lovet da capo i 2014. Det var derfor en lille vemodig streg i regningen for BT og Bjarne Andersen, at de blev overhalet på DMbronzen efter målfoto af nordsjællænderne Bjarne Hansen og Jan Johansen. På forhånd var Ikast-brødrene Harald og Jan Søndergaard (guld) og nordvestjyderne Børge Holm og Jørn Mørup (sølv) sikre på deres DMmedaljer.

Billigere bilforsikring til DASUs medlemmer GF Forsikring bygger på en god ide. Formålet med GF er nemlig ikke at tjene penge til en snæver aktionærkreds. Det fornemmeste mål er derimod at tilbyde kunderne billige forsikringer med gode dækninger. Det gælder ikke mindst på bilforsikringen hvor vi har overskudsdeling. Vi støtter unionens ungdomsarbejde og trafiksikkerheden.

GF-DASU G F-DA S U · w w w w.g .g g ff-dasu.d - d a s u . d k · T llf. f. 7 70 0 20 2 0 05 05 4 47 7

Oktober 2013

31

AUTOSPORT


Service Serv Servic rvic ce og Genopfyldning Genop pfy fyldning af af Brandslukkere Bra randslukke kere re

NYHED NY YHED YH ED

Extrema Ext Ex tre rem ma RS HOCO TEX EX Teknologi Teknolo ogi 700 7 70 00 gram gra ram m

1 Lags Lags Køredragt Køøre reddra raagt Brandhæmmende Bra Brandhæ randhæ æmmen æmmende

TTeam eam Wear

NNyy Ro Rookie ookkie KS KS3 Gok Gokartdragt kar ka artdragt rtd tdra ragt Kommer Komme Ko er Snart Snarrt

Alle Priser P er incl Moms

Lindebjerg Linde bj g Lin bjer d Lindebjerg ndebjer g Måløv dæk

car par parts ts ts

racing r ac cing

.

.

center r

.

Leverandør tilil Motorsportenn siden 1967

Vintage Vinta n age a kollektion kollekt ko ekttion ektion

Måløv Hovedgade Hovedgade e 100 2760 27 760 Måløv åløv Tlf Tlf 3886 7600 600 44 4466 466 0008 8 www www.lindebjergracing.dk w..lindebjer graciing.dk - inf info@lindebjergracing.dk fo o@lin ndebjer gracing g.dk

Autosport 7-2013  
Autosport 7-2013  

Dansk Automobil Sports Unions medlemsblad "Autosport" udkommer 8 gange om året.

Advertisement