Page 1

Dia 1 Ja feia temps que no ocorria res nou, hui, he vist al meu amic Voltaire, feia temps que no el veia, per lo vist, la seua vida ha canviat molt, recorde de com va començar, siguent primer escriptor, mes tard historiador i desprès filòsof, a hui hem ha dit, que es advocat i diu que va a ser elegit membre de l‘acadèmia francesa, i pareix que va a ser ahir, quant als 10 anys ingressa en el col·legi dels jesuïtes, va ser quant va elegir la rama de literatura. Me’l he trobat al carrer, pareixia per l’expressió de la cara molt preocupat, en els seus pensaments, ens hem alegrat els dos, ell m’ha invitat a un cafè, jo he accedit, hem estat parlant part d’una hora, hora i mitja. Me ha comentat que ara viu prop d’ací, però no en capital i que havia vingut ací de passada per uns asunts seus, desprès he tornat a casa, rere de que jo, desprès d’acomiadar-me d’ell, he donat un passeig pel barri, per a recordar vells temps. Mes tard he tornat a casa a on he començat a llegir-me un llibre.


2th Day A week ago, that I that I have contact with Voltaire, in the mail, we have discussed for her life and what it he happens, in the last letter, Voltaire says it he, goes to exile and it's up go out, therefore he said a new direction to send the mail, for he was in exile for a one accusation in which say Voltaire wrote a poem defamer against the regent, and after reaffirming that reason, the people in the streets says that Voltaire has no respect, after all, the mess of these days, everything are normal, nothing out of the usual, the book that I started reading, I read almost the whole, for else, nothing new.


Dia 3 Ha passat un any desde lo del exili de Voltaire, per lo que se, Voltaire, ha tornat a paris i ha tornat a la Bastilla, també he rebut varies cartes de Voltaire dient-me les novetats de la seua vida, i que volia tornat a veurem, també en eixa carta deia que dins de poc representaria en la comedie française les seues tragèdies en vers comeses aquestos últims mesos, ara la gent opina que Voltaire es una bona persona, veges com canvia la gent, a demes, de que els encanten les seues obres. Finalment, ha lograr èxit i ha tornat a la Bastilla de nou, esta tenint molts èxits literaris, ara, Voltaire, esta en el castell de la marquesa de Chatelet en Cirey, diu que es van casar, en quant lo que hem fa a mi, vaig quedar en Voltaire i vam estar comentant asunts posantnos al dia, se li notava tens per alguna cosa, no hem va dir res. Mes tard torni a casa on vaig terminar de llegir el llibre que ja feia temps que no llegia.

Diario  

esto es un diario

Diario  

esto es un diario