Page 1


GEACHEM d.o.o. je kompanija specijalizovana za konsalting i distribuciju tehničke hemije. Osnovana sa željom da se krajnjim korisnicima omogući da na brz i jednostavan način, samo jednim pozivom, dobiju savet, obuku, servis i najkvalitetnije proizvode na jednom mestu. Razvojem hemije usavršena su i sredstva za održavanje, zaštitu i čišćenje u industriji, što je prouzrokovalo porast specijalizovanih proizvoda u svakom segmentu industrije a u isto vreme je i značajno povećana delotvornost i produžen interval servisa. Samo konstantno istraživanje, usavršavanje i izbor kvalitetnih sirovina uz stalno uvažavanje potreba krajnjih korisnika može dovesti do vrhunskog proizvoda. Zbog toga smo obavili pažljivu selekciju proizvođača zahvaljujući čemu smo danas vodeća kompanija po asortimanu tehničke hemije i generalni distributer renomiranih proizvođača. Svi proizvodi su razvijeni u laboratorijama proizvođača i prolaze rigoroznu kontrolu završnog kvaliteta u pogonima koji su sertifikovani ISO 9001 i ISO 14001 sertifikatom za zaštitu životne sredine. Zahvaljujući pažljivom izboru sirovina većina proizvoda je biorazgradljiva i poseduje TÜV, DIN, NSF, EN ISO ili RDA sertifikate. Sve proizvode isporučujemo isključivo u originalnoj ambalaži uz tehničke i sigurnosne liste na srpskom jeziku. Naši stručnjaci su spremni da u Vašem radnom okruženju na licu mesta preporuče najpogodniju tehnologiju i sredstva u skladu sa Vašim specifičnim potrebama. Svakom kupcu se pristupa individualno i po obavljenim prezentacijama pravi se analiza tehnologije i sredstava koja će na optimalan način zadovoljiti potrebe uz strogo poštovanje principa „best buy“, što omogućava klijentima da dobiju rešenje za sve svoje potrebe uz minimalne finansijske troškove.

E

CERT

E

01 140 SS

1900

P F OF

ISO

QUALIT IED

Y

IF

Osim specijalozovanih prezentacija, naši stručnjaci će vrlo rado održati i obuku za Vaše stručnjake a služba za korisnike Vam je na raspolaganju za sva dodatna pitanja i zahteve. Više podataka možete naći na našoj stranici www.geachem.com ili pozivom naše službe za korisnike.

IO N A L US


4 6 8 9 10 11 12 13 14 15 16 16 23 24 25 26 27

O d m a š ć iv a č i O d v ij a č i i p od m a z iv a č i M a s t i - lit ij u m s k e i m on t a ž ne R e z na u lj a Ele k t r o od r ž a v a nj e P om oć na s r e d s t v a p r i z a v a riv a nju Z a š t it a od k or oz ij e Uk la nj a nj e k a m e nc a i o k sida S t r ip e r i L e p k ov i S p e c ij a lni p r oiz v od i T e f loni O d r ž a v a nj e a ut om ob ila A d it iv i Oprema O d r ž a v a nj e hig ij e ne S r e d s t v a z a s uv o p r a n je ru k u

www.geachem.com


Odmašćivači FAST DRY DEGREASER Brzoisparavajući odmašćivač za velika zaprljanja. Efikasna zamena za tehnički benzin

Brzoisparavajuće sredstvo za čišćenje, rastvara masnoće, ulja, podmazivače i uklanja zamašćenja sa površina koje ostaju odmašćene bez ostatka. Testirati pre upotrebe na osetljivim plastikama (EPS, XPS, APS) ili tamo gde može doći do pucanja plastike. Sadržaj aktivne materije min. 97%.

INDUSTRIAL DEGREASER FPS Odmašćivač za velika zaprljanja. Efikasna zamena za tehnički benzin i trihloretilen

Moćno, isparavajuće sredstvo za čišćenje sa tačkom paljenja 25oC, uklanja masnoće, ulja, podmazivače, lepkove i prljavštinu sa mehaničkih i metalnih delova. Površina ostaje odmašćena bez ostatka. Proveriti dejstvo na plastici pre upotrebe. Sadržaj aktivne materije min. 97%.

LECTRA CLEAN II Odmašćivač za ekstremna zamašćenja. Efikasna zamena za trihloretilen.

MONIL AS Multifunkcionalni biorazgradljivi čistač

Sredstvo za čišćenje sa visokom tačkom paljenja na 63°C, što omogućava bezbednu primenu. Produženo vreme sušenja sredstva dozvoljava proizvodu duže vreme reakcije i rastvaranje velikih zaprljanja. Pogodan za pranje električne opreme i svih površina od tera, mazuta (uključujući i skoreli mazut). Izuzetni rezultati se postižu i primenom postupka potapanja u ultrazvučnim kadama, i o kadama sa grejačima do 40 C. Sadržaj aktivne materije min. 97%.

Slabo peneći biorazgradljivi čistač za rastvaranje naslaga ulja i masti. Pogodan za pripremu za lakiranje, pruža izuzetnu zaštitu na aluminijumskim delovima. Pogodan za upotrebu u mašinama za čišćenje podova i ultrazvučnim kadama. Razređenje od 1:5 do 1:100.

MONIL ER Vodorastvorljivi biorazragradljivi odmašćivač pogodan za odmaščivanje svih metala

Industrijski višenamenski biorazragradljivi odmašćivač idealan za odmašćivanje unutrašnjosti motora, mašina, limova od inhibitora. Naprskavanjem se uspešno skidaju zagoretine i masnoća sa površina koje se ne mogu tretirati potapanjem. Neagresivan prema svim vrstama metala i zaptivki. Razređenje od 1:5 do 1: 500.

MONIL WBR Moćno biorazgradljivo sredstvo za čišćenje i odmašćivanje svih vrsta podova

Efikasno odmašćuje i čisti sve vrste zamašćenja sa podova, gaznih površina, prilaznih puteva itd. u radionacima, postrojenjima, skladištima, fabrikama itd. Najbolji efekti se postižu trljanjem (grubom četkom) i u mašinama za pranje podova. Sadrži prirodne tenzide i aktivne sastojke pomorandže. Brzo razdvajanje u uljnim separatorima. Razređenje 1:20 do 1:50.

GERUCH-EX Biorazgradljivi odmašćivač na bazi ulja pomorandže

Neutralizator masnoće i mirisa na bazi pomorandže. Uklanja masti i ostatke lepka, tera, voskaste slojeve i dezodorira. Za podove, slivnike, septičke jame, kontejnere za smeće, toalete, staje, postrojenja za preradu otpada i mašine u putnoj privredi. Razređenje od 1:10 do 1:1000.

4

MONIL PR 2000 Snažan biorazgradljivi čistač za čišćenje motora i cerada vozila, lokomotiva, aviona itd.

Efiksano rastvara prašinu, garež, zaprljanja, insekte itd. Nežan prema boji, laku, metalu, plastici i gumi. Naročito pogadan za upotrebu u aparatima pod visokim pritiskom. Biorazgradljiv. Razređenje od 1:10 do 1:200.

WWW.GEACHEM.COM


MONIL MR 2000 Biorazgradljivi odmašćivač za trafo i mineralna ulja, sirovu naftu, dizel, tečni mazut itd.

Visokokoncentrovano, biorazgradljivo sredstvo sa antikorozivnom zaštitom za odmašćivanje industrijskih postrojenja, transformatora, mašina, čeličnih konstrukcija, podova, benzinskih pumpi i pretakališta itd. Ne preporučuje se primena na aluminijumu i lakim metalima. Brzo razdvajanje u uljnim separatorima. Razređenje od 1:10 do 1:500.

QUICKLEEN Brzoisparavajući odmašćivač za čišćenje svih motornih delova

Omogućuje brzo i moćno čišćenje. Čisti i odmašćuje sve metalne delove, mašine i alate. Uklanja masnoće, ulja i prljavštine. Površina ostaje odmašćena bez ostatka. Sadržaj aktivne materije min. 97%.

ORGAFERM-SPOT Sredstvo za biloško uklanjanje ulja

Ekološko sredstvo za uklanjanje i biorazgradnju mineralnih ulja, koje takođe izvlači dubinske uljne mrlje iz betona i asfalta. Bakterije razgrađuju mineralna ulja na vodu i CO2. Koristi se na benzinskim pumpama, u garažama, radionicama, fabrikama, trafo stanicama, skladištima, itd.

MOTOR CLEAN Odmašćivač za pranje motora

Čini da Vaš motor izgleda kao nov! Uklanja katran, ulja, masnoće i nanose soli sa površina motora. Naneti penu iz spreja, ostaviti da odstoji 2030min. a zatim sprati mlazom vode. Štiti motor od korozije. Sadržaj aktivne materije min. 97%.

MONIL MA Biorazgradljivo sredstvo za pranje i čišćenje vozila

Bezbedno i moćno sredstvo za čišćenje koje efikasno rastvara prljavštinu, ulja, masti i prašinu, trenutno uklanja insekte i nikotinske naslage. Ne šteti metalu, zaptivkama, gumi i tkanini. Namenjen je za pranje vozila, čišćenje unutrašnjosti vozila i sedišta. Razređenje od 1:10 do 1:200.

BRAKLEEN Odmašćivač za čišćenje kočionog sistema

Moćno brzoisparavajuće sredstvo. Čisti, odmašćuje kočnice i kvačila. Uklanja ulje, kočione fluide, masnoće i nečistoće. Površina ostaje odmašćena bez ostatka. Sadržaj aktivne materije min. 97%.

Služba za korisnike (011) 306-7072

5


Odvijači i podmazivači 5-56 Višenamenski sprej za održavanje

ROST FLASH Odvijač u spreju koji trenutno lomi koroziju i prodire u zaribali spoj

Izuzetno efikasno sredstvo koje trenutno zamrzava koroziju (do -40 C) lomi rđu i prodire kroz nastale pukotine zaribalih spojeva. Oslobađa sve zaribale vijčane spojeve, šarke, klizne spojeve. Bez silikona i kiselina. Nakon primene ostavlja tanak transparentni zaštitni film. o

PENETRATING OIL + MoS2 Penetrantno ulje koje brzo prodire, oslobađa i podmazuje zaribale mehanizme

Brzo prodire kroz koroziju i nečistoću, oslobađa zaribale vijčane spojeve i ostale metalne komponente. Nakon nanošenja ostavlja podmazujući film MoS2 koji sprečava habanje materijala. Sadržaj aktivne materije min. 97%.

Podmazivač koji prolazi kroz koroziju, uklanja vodu i prljavštinu. Penetrira brzo čak i u najfinije pore, podmazuje i omogućava lako pokretanje, uklanja vlagu, oslobađa zarđale sklopove, sprečava škripanje, formira film koji štiti metal od korozije. Ne isparava nakon nanošenja i ostavlja fleksibilni film koji nije potrebno odmašćivati pre nove aplikacije. Izuzetno širok spektar primene. Sadržaj aktivne materije min. 97%.

3-36 FPS Višenamenski sprej sa visokim učešćem penetrantog ulja i produženim dejstvom

Izvrsne penetrirajuće osobine obezbeđuju prodiranje čak i u najsitnije pore i pukotine. Omogućava odvijanje ekstremno zapečenih teško dostupnih vijčanih spojeva. Formira tanak, skoro nevidljiv i dugotrajan film za zaštitu od vode i kiseonika. Štiti metalne delove od korozije odložene u zatvorenim prostorima do 6 meseci. Sadržaj aktivne materije min. 97%.

6-66 Višenamenski sprej za održavanje brodova i motora

Parafinsko ulje i organski inhibitori sprečavaju pojavu korozije blokiranjem prolaza vlage i formiranjem zaštitnog filma protiv vode i kiseonika, zahvaljujući izuzetnoj adhezivnosti, teško se spira. Štiti sve metale i legure, oslobađa zarđale delove, delotvoran je čak i u morskoj vodi. Sadržaj aktivne materije min. 97%.

5-56 + PTFE Višenamenski sprej za održavanje sa Teflonom®

Penetrant i podmazivač koji prodire kroz koroziju, odstranjuje vodu i čisti prljavštinu i kamenac. Dodatak Teflona® poboljšava podmazivanje i prvo odvrtanje zaribalih delova. Parafinsko ulje i inhibitori sprečavaju pojavu korozije stvarajući neprobojnu barijeru prodoru kiseonika i vode. Izuzetnu širok spektar primene. Sadržaj aktivne materije min. 97%.

6

WWW.GEACHEM.COM


POWER LUBE Podmazivač visokih perfomansi sa Teflonom®

Pažljivo odabrana mešavina vrhunskih ulja, aditiva i Teflona obezbedjuje dugotrajnu zaštitu od habanja, trenja i korozije. Pogodan za sve klizne površine. Značajno povećava radni vek upotrebe kao i efikasnost delova i opreme. Naročito pogodan za upotrebu gde su česta uključenja i isključenja sistema kao i ekstremni uslovi rada. Sadržaj aktivne materije min. 97%. ®

DRY LUBE Suvi podmazivač sa Teflonom®

Nanešeni film čestica teflona obrazuje suvi podmazujući sloj na površini koji onemogućava lepljenje prašine i čestica. Kao sredstvo podmazivanja najkorisniji je pri malim brzinama i niskom opterećenju.

MULTILUBE Vodootporni višefunkcionalni podmazivač

Specijalna mešavina mineralnih i sintetičkih ulja sa aditivima protiv habanja. Duboko prodire i snažno se vezuje za površinu. Otporan na spiranje hladnom i vrućom vodom. Smanjuje buku i vibracije i produžava vek lancima. Primena na zglobnim mehanizmima, kliznim površinama, šarkama itd.

BIKE OIL Univerzalni sprej za bicikle

Prodire kroz rđu i kamenac i uklanja ih. Obrazuje zaštitnu barijeru protiv vode i kiseonika, oslobađa zarđale delove i sprečava škripu. Podmazuje sve pokretne delove, neagresivan na gumu, obojene delove i plastiku. Sadržaj aktivne materije min. 97%.

GUNCARE Univerzalno sredstvo za čišćenje i podmazivanje oružja ADHESIVE LUBRICANT Vodootporni suvi podmazivač za lance i sajle

Duboko prodire u osnovne delove lanaca i sajli, formirajući dugotrajan, podmazujući film. Pogodan za lance koji rade sa velikim brzinama i pod velikim opterećenjem u korozivnim uslovima izložene čestim promenama u radu.

Čisti oružje od ostataka baruta i nečistoća. Sprečava zaribavanje i koroziju. Odlično prodire i uklanja vlagu iz svih delova oružja. Otporan na temperature do -54°C. Sadrži ulje visokog kvaliteta. Obezbeđuje odličnu zaštitu za vreme skadištenja van sezone. Sadržaj aktivne materije min. 97%.

SILICONE Silikonsko ulje za podmazivanje i zaštitu

Mešavina silikonskih ulja najboljeg kvaliteta koja formira bezbojni, vodootporni film koji obezbeđuje odlično podmazivanje sa vrhunskim temperaturno/ viskoznim karakteristikama. Smanjuje buku i trenje na nemetalnim delovima, pogodana za plastične vođice i spojeve metal/plastika, metal/guma i plastika/plastika. Sprečava stvrdnjavanje i zamrzavanje gumenih delova, pogodan za kalupe za livenje gume i plastike. Radna temperatura od -40 °C do +200° C.

Služba za korisnike (011) 306-7072

7


LITIJUMSKE MASTI

HIGH TEMPERATURE GREASE NLGI-2 Litijumska EP (ekstremni pritisak) mast za visoke temperature

Mast litijumskog kompleksa prirodne boje. Izuzetna EP litijumska kompleksna mast na bazi visokokvalitetnog polusintetičkog ulja. Za dugotrajno podmazivanje kotrljajućih ležajeva i klizno-kontaktnih ležajeva pod ekstremnim opterećenjem i na visokim temperaturama. Pogodna za podmazivanje oscilirajućih ležajeva. Posebno korisna za podmazivanje ležajeva točkova kod automobila i kamiona.

WHITE LITHIUM GREASE + PTFE NLGI-2 Podmazivač sa Teflonom® za ekstremne uslove

Bela litijumska mast visoke čistoće, klase NLGI-2 sa dodatkom Teflona omogućava savršeno podmazivanje u ekstremnim uslovima. Namenjena je isključivo za profesionalnu upotrebu. Sadrži inhibitore koji štite metalnu površinu od oksidacije i korozije i obrazuje visokoviskozni film visoko otporan na vodu i temperaturu. U spreju je u obliku ulja ali po nanošenju se stvara mast bele boje zahvaljujući čemu je moguća primena i na vertikalnim površinama a bela boja omogućava vizuelnu kontrolu tretiranih površina.

MULTIPURPOSE GREASE NLGI-2 Litijumska mast EP (ekstremni pritisak) opšte namene

Prirodno obojena litijumska mast za visoke pritiske. Na bazi litijumovog sapuna za kotrljajuće elemente i klizne ležajeve pri svim uobičajenim opsezima brzina. Hemijski aktivni aditivi za ekstremne pritiske čine mast pogodnom za primenu na mestima gde su prisutni kompaktni tereti i vibracije.

SUPER ADHESIVE GREASE NLGI-2 Litijumska EP (ekstremni pritisak)

mast za mesta gde dolazi do povremenog ispiranja vodom

Izuzetno prijanjajuća EP litijumska mast. Polusintetička mast na bazi litijumovog sapuna, vrhunskih EP karakteristika za sporo kotrljajuće elemente i klizne kontaktne ležajeve. Kao rezultat njenih adhezivnih osobina, ova mast se normalno koristi u uslovima okoline gde je karakteristično prskanje vode, visoka vlažnost i prljavština. Dugotrajna otpornost čini je pogodnom na onim mestima gde su tačke podmazivanja teško dostupne i retko se podmazuju.

SUPER LONGTERM GREASE NLGI-2 Litijumska EP (ekstremni pritisak) mast sa MoS2 za male brzine i velika opterećenja

Crna litijumska mast sa MoS2 koja podnosi ekstremne pritiske. Mast na bazi litijumovog sapuna koja sadrži MoS2 pogodna za kotrljajuće elemente i klizne kontaktne ležajeve izložene ekstremnim mehaničkim opterećenjima, npr. maloj brzini klizanja pod velikim opterećenjem ležajeva ili velikim udarnim opterećenjima. Čvrsti podmazivač MoS2 oblaže površinu sprečavajući habanje čak i pri primenama koje karakteriše kombinovano trenje.

8

WWW.GEACHEM.COM

®


MONTAŽNE MASTI I PASTE COPPER PASTE

Pasta sa bakarnim mikro česticama. Sprečava zaribavanje i koroziju.

10 0m l

Montažna pasta sa bakarnim mikročesticama. Sprečava kontakt metala na metal, zaribavanje vijčanih spojeva i čaura osovina korozijom izazvanom dejstvom kiselina i baza. Posebno pogodna za primenu na kliznim ležajevima i vijačnim spojevima izloženim visokim temperaturama. Izdržava radnu temperaturu 300oC i trenutnu 1100oC.

METAL FREE PASTE Keramička montažna pasta za velika opterećenja i visoke temperature.

Keramička pasta za razdvajanje i montažu za primene od -40oC do 1400oC. Sprečava kontakt metala na metal koji prouzrokuje zaribavanje i koroziju izazvanu dejstvom kiselina i baza pri teškim uslovima ili pri visokim temperaturama. Posebna primena kod nerđajućeg čelika. 10 0m l

Rezna ulja SUPERCUT Rezno ulje niskog viskoziteta za uobičajene operacije rezanja metala

DISC BRAKE QUIET Absorber vibracija kočionih delova

Smanjuje vibracije koje prouzrokuju buku kočionih diskova. Zaustavlja škripu i ciku kočnica, obrazuje vodootporan film koji ne očvršćava pri promeni temperature.

GRAPHITE ASSEMBLY PASTE Montažna pasta sa čvrstim česticama grafita i MoS2 za lako montiranje

Dobro prijanja na metale i otporna je na visoke pritiske i povišene temperature. Primenjuje se pri montaži neizvesnih naleganja. Podnosi velika opterećenja, sprečava stvaranje žljebova usled mehaničkih nečistoća, otporna je na oksidaciju i odbija vodu. Radna temperatura od -30oC do +650oC.

Nehlorovano ulje za rezanje vrhunskih karakteristika. Smanjuje toplotu prouzrokovanu trenjem, odvodi toplotu sa reznog alata i uklanja odrezane opiljke sa rezne površine. Značajno produžava vek trajanja alata i štiti novoobrađene delove od rđanja. Posebno primenljiv kod operacija bušenja i urezivanja.

SUPER TAPPING FLUID Rezno ulje visokog viskoziteta pri ekstremnim operacijama rezanja metala

Nehlorovano ulje vrhunskih karakteristika, proizveden za primenu pod visokim pritiskom. Smanjuje toplotu prouzrokovanu trenjem, odvodi toplotu sa reznog alata i uklanja odrezane opiljke sa rezne površine. Značajno produžava vek trajanja alata i štiti novoobrađene delove od rđanja. Posebno primenljiv kod narezivanja i spoljne obrade metala.

LUB 21 Univerzalna rezna tečnost

Polusintetička tečnost za pravljenje emulzije za operacije rezanja i obrade svih vrsta metalnih delova (Fe, Cu, Al, nerđajući čelik....). Olakšava sečenje i produžava radni vek alatu, ostavlja antikorozivni premaz i povećava brzinu rezanja. Ne sadrži nitrate ni teške metale. Nova formula značajno produžava vek upotrebe emulzije.

Služba za korisnike (011) 306-7072

9


Elektro održavanje CONTACT CLEANER Sredstvo za čišćenje na bazi rastvarača za laka zaprljanja električnih delova

2-26 Sredstvo za zaštitu elektroopreme od vlage

Poboljšava osobine i pouzdanost električne opreme bržim i efikasnim čišćenjem kontakta i komponenti. Contact Cleaner visoke čistoće je sredstvo za efikasno čišćenje precizne mehanike i elektrike. Bazirano na smeši brzoisparljivih rastvarača bez halogenida. Proveriti dejstvo na plastici pre upotrebe. Sadržaj aktivne materije 97%.

Izuzetno efikasno sredstvo koje štiti elektroopremu i instalacije od vlage obezbeđujući rad i u ekstremnim situacijama. Čak i ako oprema i instalacije nisu bile zaštićene omogućuje momentalno puštanje u pogon i u slučajevima potapanja kao što su kiše, poplave, pucanje cevi i drugo. Sadržaj aktivne materije min. 97%.

NF PRECISION CLEANER Jedinstveno nezapaljivo sredstvo za čišćenje i odmašćivanje svih tipova električnih i elektronskih komponenti.

ELEKTRO 2000 Sredstvo za pranje i odmašćivanje elektroopreme. Efikasna zamena za vajt špirit i trihloretilen

Odmašćuje i čisti bez ostatka na tretiranim površinama. Nema halogenih rastvarača, CFC-a i HCFC-a, nezapaljiv je i brzo se suši. Produžava pouzdanost i vek upotrebe komponenti. Nije neophodno isključivati električne/elektronske komponente tokom čišćenja gde prekid rada nije moguć ili vrlo skup. Isključivanje se ipak preporučuje zbog mogućeg nepažljivog rukovanja sprejem (ukoliko se previše približi, metalno kućište spreja može ostvariti neželjeni elektrokontakt).

Specijalno sredstvo za odmašćivanje ugrađenih električnih delova. Čistač na bazi slabo zapaljivih rastvarača, bez mirisa i halogenida. Lako uklanja ulja, masnoću, garež i petrolat. Za elektromotore, generatore, komandne table, kablove i kablovske spojnice, elektro i razvodne ormare.

KONTAKT GOLD 2000 Sredstvo za zaštitu električnih kontakata

KONTAKT GOLD 2000 je sredstvo koje stvara dugotrajni tanki podmazujući premaz na kontaktima otporan na visoke temperature. Naročito efikasan za kontakte sa prevlakama od plemenitih metala (Ag, Au, Sn...) jer štiti plemenite metale od mehaničkog opterećenja i vibracija koje ih oštećuju i povećava antikorozivna svojstva plemenitih metala. Pre aplikacije potrebno je očistiti kontakte..

QD CONTACT CLEANER Brzoisparavajuće sredstvo za čišćenje lakih zaprljanja na elektronskim delovima. Pogodan za osetljive vrste plastike.

Brzosušeća smesa rastvarača za čišćenje elektronske opreme. Obezbeđuje odgovarajuće fino čišćenje osetljivih električnih i elektronskih delova bez rizika od oštećenja skupocene opreme. Stabilno, inertno sredstvo za perfektno čišćenje, za primenu na mestima gde se mogu koristiti rastvarači sa nižom tačkom paljenja i gde su prisutne osetljive vrste plastike. Sadržaj aktivne materije min. 97%.

URETH RED Zaštitni uretanski površinski film za električne komponente

Crveni jednokomponentni uretanski premaz. Uretanski premaz odbija vodu i vlagu i deluje kao zaštita od prljavštine. Premaz se suši brzo i prijanja na većinu površina. Nakon primene zaštitni premaz ima visoku fleksibilnost. Postojan je i 5 otoporan na habanja i zaprljanja. Nanošenje premaza u debljini od 1mm omogućava neprobojnost napona od 40kV. Odbija UV zrake.

URETH CLEAR Zaštitni uretanski površinski film za električne komponente

Providni jednokomponentni uretanski premaz. Uretanski premaz odbija vodu i vlagu i deluje kao zaštita od prljavštine. Premaz se suši brzo i prijanja na većinu površina. Nakon primene zaštitni premaz ima visoku fleksibilnost. Postojan je i otoporan na habanja i zaprljanja. Nanošenje premaza u debljini od 1mm omogućava neprobojnost napona od 40kV.

10

MINUS 50 Inertno, nezapaljivo sredstvo za hlađenje

Snažno, nezapaljivo, inertno, suvo sredstvo za hlađenje do -50oC za održavanje u elektrici i elektronici. Minus 50 može biti korišćen za održavanje, pronalaženje i popravke kvarova kod električnih i elektronskih delova.

DUST FREE Nezapaljivi komprimovani gas

Dust Free je smesa kondenzovanih gasova koja uklanja prašinu i čisti jakim mlazom suvog gasa. Sprečava kratak spoj, prekide i štete prouzrokovane sitnom prašinom u električnim uređajima, opremi za obradu podataka, uređajima sa servo mehanizmom, senzorskim i optičkim instrumentom.

WWW.GEACHEM.COM


PomOĆNA sredSTVA pri zavarivanju ANTI SPATTER IND Pomoćno sredstvo pri zavarivanju

Nezapaljivo sredstvo bez silikona na bazi rastvarača koje sprečava lepljenje metalnih kapljica po površini na kojoj se vrši zavarivanje. Sredstvo se nanosi na celokupnu površinu zavarivanja, poboljšava kvalitet vara a površinu oko vara štiti od lepljenja kapljica. Sadržaj aktivne materije min. 97%.

ANTI SPATTER PASTE Sredstvo u obliku paste za zaštitu čaura (šoba) Sprečava lepljenje materijala za zavarivanje na čaurama (šobama).

BIO WELD Pomoćno sredstvo pri zavarivanju

Nezapaljivo sredstvo na vodenoj bazi koje sprečava lepljenje kapljica na metalnim površinama oko mesta vara, ne sadrži silikon. Nije potrebno odmašćivanje pre toplog cinkovanja.

EASY WELD Pomoćno sredstvo pri zavarivanju

Sprečava lepljenje metalnih kapljica. Ekonomična alternativa bez hlorovanih rastvarača ili vode. Sredstvo se nanosi na celokupnu površinu zavarivanja, poboljšava kvalitet vara a površinu oko vara štiti od lepljenja kapljica.

CRICK 110 Sredstvo na bazi rastvarača za pripremu ispitivane površine

Brzoisparavajuće sredstvo za čišćenje koje uklanja sve vrste zaprljanja sa površine koja se ispituje. Služi kao priprema površine pre ispitivanja tečnim penetrantom. Poseduje EN ISO 3452 - 2:2000 sertifikat. Pogodan za korišćenje i u laboratoriji jer ne ostavlja nikakav trag. Sadržaj aktivne materije min. 97%.

CRICK 120 Penetrirajuće sredstvo u boji koje obeležava pukotine i nedostatke

Sredstvo crvene boje, isperivo vodom, za pronalaženje pukotina na metalnim površinama bez razaranja. Sredstvo može prodreti u najfinije pukotine u vremenu od 20 minuta. Višak sredstva se mora isprati pre korišćenja razvijača Crick 130. Poseduje EN ISO 3452-2:2000 sertifikat.

CRICK 130 Razvijač koji obeležava pukotine i nedostatke

Uvećava i čini vidljivim sve tragove Crick-a 120 nakon najmanje 7 minuta od momenta nanošenja. Naknadno čišćenje ispitivane površine može biti urađeno Crick-om 110. Poseduje EN ISO 3452-2:2000 sertifikat.

Služba za korisnike (011) 306-7072

11


Zaštita od korozije 3-36 Inhibitor korozije kratkog dejstva, zaštita u zatvorenom prostoru do 6 meseci.

ZINC IND u primeni

INHIBITORI

Višenamenski inhibitor korozije sa osobinama odbijanja vode i podmazivanja. Formira tanak, skoro nevidljiv i dugotrajan film za zaštitu od vode i kiseonika. Izvrsne penetrirajuće osobine obezbeđuju prodiranje čak i u najsitnije pore i pukotine. Štiti metalne delove od korozije odložene u zatvorenim prostorima tokom kraćeg perioda. 1l sredstva pokriva 100 m2. Sadržaj aktivne materije min. 97%.

SP 350 Dugotrajni inhibitor korozije, zaštita u zatvorenom prostoru do 2 godine

Zaštitno ulje visokog viskoziteta. Formira tanak, penetrirajući zaštitni film koji se ne suši. Štiti od vlage i korozivnih para. Odbija vlagu i ne kaplje. Dobro pokriva i ravne površine i oštre ivice. Obezbeđuje dugotrajnu zaštitu u zatvorenom prostoru. 1l sredstva pokriva 45 m2. Sadržaj aktivne materije min. 97%.

SP 400 Dugotrajna zaštita od korozije u spoljašnjim uslovima, zaštita do 1 godine.

MONIL RS na delu

Zaštita od korozije na bazi voska. Obezbeđuje efikasnu zaštitu od korozije pod ekstremnim spoljašnjim uslovima, na dug period. Voskasti zaštitni film ne postaje lomljiv i štiti u nepovoljnim korozivnim uslovima kao što su vlaga i slana voda. 1l sredstva pokriva 20 m2

KONVERTOR KOROZIJE

MONIL RS Konvertor korozije

Jednim potezom zaustavlja koroziju. Nema više potrebe za skupim peskarenjem. Konvertor korozije se nanosi na dobro odmašćenu korodiralu površinu. U roku od 3-24 časa pretvara koroziju u osnovnu podlogu na kojoj se mogu nanosti bilo koje završne boje. Sredstvo je vodorastvorljivo, ne primenjuje se ispod 5oC i ne skladišti ispod OoC. Ispunjava standarde antikorozivne zaštite “B” i “Ri3” u trajanju od 5 do 15 godina.

12

WWW.GEACHEM.COM


Zaštita od korozije

PREMAZI

Uklanjanje kamenca i oksida E 50 ZITRO Sredstvo za skidanje kamenca na bazi limunske kiseline

ZINC IND

Prirodno višenamensko sredstvo za uklanjanje kamenca menzama i industriji hrane. Primena kod aparata za kafu, čaj, sladoled, pranje sudova, bojlera, prohromskih slivnika, čaša, keramike i pločica. Razređenje od 1:3 do 1:10.

Tečni cink sa odličnim prijanjanjem na metalne površine

Visoka koncentracija cinka je primenjena kako bi obezbedila galvansku zaštitu tretiranih metala. Suvi premaz sadrži cinka čistoće 98% koji omogućava samoobnavljajući efekat kad se premaz ogrebe. Suvi premaz je mat boje i ima odličnu površinsku strukturu za farbanje. Pogodan je za popravke nakon toplog cinkovanja. Tečni cink štiti čak i oštećene galvanizovane elemente.

GALVA BRITE Zaštitni finalni premaz sa svetlim izgledom aluminijuma

Jednokomponentni cink-aluminijumski premaz. Štiti od korozije i premazanim povrišnama daje izgled aluminijuma. Dobro prijanja na metalne površine. Postiže jedinstvenu kombinaciju fleksibilnosti i čvrstoće.

GALVA SHINE Zaštitni finalni premaz sa sjajnim izgledom tek galvanizovanog dela

Moćno

sredstvo

za

uklanjanje

kamenca

u

E 90 SUPER bez mirisa

Biorazgradljivo Sredstvo za uklanjanje kamenca u zatvorenim sistemima. Sa antikorozivnom zaštitom deluje snažno protiv svake vrste kamenca, rđe,minerala,ostatakakafe,čajeva,algi. Razređenjeod1:4do1:100.

EK 100 SUPER Moćno biorazgradljivo sredstvo za uklanjanje kamenca i rastvaranje betona

Sredstvo za rastvaranje betona i naslaga kamenca. Uklanja cementnu prašinu, kreč, rđu, slojeve oksida. Štiti metal inhibitorima korozije. Primena u parnim kotlovima, izmenjivačima toplote, mikserima i opremi za beton. Razređenje 1:3 do 1:10.

Jednokomponentni premaz koji obrazuje fleksibilni zaštitni film. Dobro prijanja na metalne površine i dugo vremena daje svetao i uglačan izgled.

FLUSSIGENTHARTER Visokokoncentrovani stabilizator tvrdoće vode

Sredstvo koje pouzdano sprečava stvaranje bojlerskog kamenca u sistemima za hladjenje i depozita usled velike tvrdoće vode u uredjajima sa zagrevanjem vode. Primena 20 do 40 g/m3.

ALU HT Zaštitni premaz sa izgledom aluminijuma. Otporan na visoke temperature

Zaštitni premaz koji izdržava visoke temperaturne udare do 600oC Obezbeđuje čvrstu i postojanu površinu koja ne gori, ne puca i ne propada čak i na visokim temperaturama. Odlična otpornost na atmosferske uslove.

INOX 200 Zaštitni premaz za nerđajući čelik

Jednokomponentni premaz koji obrazuje fleksibilni zaštitni film koji sadrži pigmente nerđajućeg čelika i daje sjajan izgled. Odličan za zavarene spojnice na nerđajućem čeliku i obezbojene delove usled toplote (kao kod zavarivanja) i to kod: industrijskih vozila, zaštitne opreme, cevi i spojnica, kontejnera, baštenske i kućne opreme, nameštaja... Brzosušeći i bez olova. Suvo na dodir za 10 min a potpuno sušenje 30 minuta. Minimalna sobna temperatura rada 8oC.

MONIL WH Sredstvo za čišćenje kombinacije masnoća-kamenac

Sredstvo za uklanjanje kamenca u kombinaciji sa masnoćom, voskom, rđom, algama, gareži i cementnog filma. Primena u perionicama vozila, fontanama, na pločicama u industriji, izolatorima, bazenima itd. Razređenje 1:3 do 1:10.

URIN-EX Biorazgradljivo sredstvo za čišćenje urinskog kamenca

Otklanja kamenac u kombinaciji sa rđom, algama i mrlje od urina. Povećan viskozitet omogućava produženo vreme kontakta. Za toalete, sanitarne prostorije, idealan za uklanjanje patine sa elektrokontakata. Deluje mikrobiološki i sprečava neželjene mirise. Posebno je pogodan za vertikalne površine. Razređenje do 1:3

Služba za korisnike (011) 306-7072

13


Striperi MONIL KE fluid Sredstvo za skidanje boje

Sredstvo za skidanje boja u kadama za potapanje. Uklanja sintetičke smole, osnovne premaze i lateksne boje. Primena u lakirernicama, radionicama i zanatstvu.

MONIL KE GEL Sredstvo za skidanje više slojeva boje

Specijalno sredstvo za skidanje sintetičkih i emulzionih boja, prajmera, grafita itd. sa metalnih i drvenih površina. Ne šteti metalu, drvetu, betonu i drugim mineralnim supstancama. Bez otrovnih supstanci, uklanja nekoliko slojeva farbi jednim premazom. Pogodan i za skidanje 1 sloja epoksi premaza ili 1 sloja poliuretanske boje

COLOR EX Sredstvo za uklanjanje grafita

MONIL KE na delu

Sredstvo za uklanjanje grafita blagog mirisa. pogodno za saobraćajne znakove, metalne površine, autobuse, tramvaje, vozove, metroe, pločice, telefonske govornice, fasade zgrada (isprati sa uređajem pod pritiskom) itd.

WAFA EX Biorazgradljivo sredstvo za uklanjanje boja sa zidova

Specijalan proizvod za uklanjanje poludisperzivnih i disperzivnih boja sa površine zidova i fasada. Preporučljiv za emulzione, uljane i druge fasadne boje. Razređenje do 1:3.

RUST REMOVER Uklanja koroziju sa metala

Koncentrovano sredstvo za uklanjanje korozije potapanjem, na bazi fosforne kiseline uklanja koroziju i čisti metalne površine od kamenca, tera, proizvoda oksidacije i mrlja. Uklanja velike naslage korozije i kamenca u razređenju 1:3. Uklanja velike naslage korozije u razređenju 1:7 do 1:10.

LABEL OFF 50 Sredstvo za skidanje nalepnica

14

Uklanjanje Korozije - rust remover

Sredstvo posebno napravljeno za uklanjanje samolepivih papirnih etiketa. Prodire kroz etiketu i rastvara sloj lepka sa unutrašnje strane etikete, nakon samo 2 minuta bez oštećenja površine pod etiketom. Rastvarač isparava bez ostatka.

WWW.GEACHEM.COM


EASY SEAL Tečni teflon za cevne spojeve

Lepkovi

Easy Seal je anaerobni lepak male snage. Služi za lepljenje vijčanih spojeva koji se koriste u hidrauličnim ili pneumatskim instalacijama, kao i za vijčane spojeve u vodoinstalaterstvu. Položaj elemenata može se podešavati do 30 minuta, čak i pri niskim pritiscima. Preporučuje se za navojne spojeve do 3”. Trpi pritisak do 150 bara. Nakon otvaranja, ne dolazi do začepljenja cevčice što omogućava dugotrajno korišćenje bez problema.

EXTRA LOCK Dugotrajni lepak za vijčane metalne spojeve i fiksiranje ležajeva

Extra Lock je anaerobni lepak visoke snage. Koristi se za one veze koje treba fiksirati i neće popustiti tokom rada. Takođe je pogodan za lepljenje ležajeva i osovina. Preporučuje se za korišćenje vijčanih sklopova od M5 do M16, kao i na ležajevima i cilindričnim posteljicama ležišta. Nakon otvaranja, ne dolazi do začepljenja cevčice što omogućava dugotrajno korišćenje bez problema.

QUICK FIX Višenamenski lepak

Lepak za višenamensku upotrebu. Pogodan za lepljenje metala, plastike, gume, stakla, drveta, keramike (međusobno ili 4 kombinacije istih). Deluje u roku od 5-10 sek. Nakon otvaranja, ne dolazi do začepljenja cevčice što omogućava dugotrajno korišćenje bez problema.

RIGID SEAL

Lepak velike snage za trajno spajanje vijčanih i drugih metalnih spojeva

Anaerobni lepak velike snage. Koristi se za trajno lepljenje vijčanih i drugih metalnih spojeva na cevovodima, zaštitnim limovima mašina, profilima metalnih konstrukcija (dalekovodni stubovi i sl.), hidrauličnim i pneumatskim instalacijama. Višak lepka može biti obrisan suvom krpom. Zamena za metalne dihtunge. Nakon otvaranja, ne dolazi do začepljenja cevčice što omogućava dugotrajno korišćenje bez problema.

SOFT LOCK

Lepak za vijčane metalne spojeve koji će se u budućnosti razdvajati

Anaerobni lepak srednje snage. Koristi se za lepljenje onih vijčanih sklopova koji će se u budućnosti razdvajati, korišćenjem standardnog alata i bez oštećenja delova i opreme. Preporučuje se korišćenje na vijčanim sklopovima od M5 do M16. Nakon otvaranja, ne dolazi do začepljenja cevčice što omogućava dugotrajno korišćenje bez problema.

FAST STICK Brzosušeći lepak u spreju

Brzosušeći lepak za lepljenje tepiha, drveta, plute, papira, tapacirunga, tkanina. Omogućava trenutno prijanjanje. Vreme dejstva 30 sekundi. Proveriti dejstvo na plastici pre upotrebe.

POWER STICK Jak lepak u spreju

Ekonomičan, snažan lepak za lepljenje svih vrsta materijala sa odličnom pokrivnošću. Duže vreme sušenja omogućava pokrivanje većih površina pre nego što se film osuši. Omogućava jaku vezu između različitih materijala, iverica i beton, papir, drvo i pluta, metal, plastika i guma.Vreme dejstva od 2-10 min u zavisnosti od materijala.

Služba za korisnike (011) 306-7072

15


Specijalni proizvodi LEAKFINDER FPS Sredstvo za ispitivanje gasnih instalacija

Detektor za gasove, na bazi vode. Zadovoljava zahteve DIN 3657 i DVGW (Deucher Verein des Gas und Wasserfaches) pod registracionim brojem NG 5170 AS 0069. Pronalazi mesta curenja svih vrsta gasova u cevima i sistemima pod pritiskom. Na mestu gde dolazi do curenja gasa formiraju se lako uočljivi mehurići. Sadržaj aktivne materije min. 97%.

BELT GRIP Sredstvo za poboljšanje kaišastih prenosa

Sprečava proklizavanje svih vrsta kaiševa. Zasnovan na sintetičkom polimeru. Povećava prenosnu silu između kaiša i kaišnika. Poboljšava prenos i omogućava rad pri manjoj sili zatezanja kaiševa. Sadržaj aktivne materije min. 97%.

B 100 T Sredstvo za sprečavanje lepljenja betona

Sredstvo za sprečavanje lepljenja betona za alate, oplate, transportna sredstva. Stvara vodorastvorljiv zaštitni sloj. Baziran je na biljnim uljima i rastvaračima iz pomorandži. Ne sadrži aromatične rastvarače ni mineralna ulja. Razređenje 1:2.

GLANZ-REIN Sredstvo za poliranje metala

Sredstvo za čišćenje i poliranje metala. Koristi se za nerđajući čelik, aluminijum, bakar, mesing i sve hromirane površine. Obezbeđuje dugotrajnu zaštitu, formira vodozaštitni film. Bez tragova uklanja kamenac i oksidne naslage.

tefloni TEFLON® je zaštićeni naziv nesinterovanog 100% čistog PTFE (politetrafluoroetilena). Jedino pravo na naziv TEFLON® imaju proizvodi napravljeni od originalnog proizvođača DU PONT. Svi ostali proizvodi imaju sličan naziv ili su falsifikati. Jedino TEFLON® poseduje termalnu i hemijsku otpornost na kiseline i većinu agresivnih gasova. Ne podleže starenju i degradiranju vremenom, otporan je na UV zrake. Čak i na povišenim temperaturama TEFLON® je bez mirisa i ukusa. Materijal nije toksičan i ne zagađuje, ne sadrži ekstraktibilne aditive i ne menja se pod dejstvom mikroorganizama. Koeficient termalne provodljivosti ne menja sa promenom temperature. Jedan je od malobrojnih vrsta plastike koja može da se koristi na kontinualnoj temperaturi od +260oC. Ima izuzetne dielektrične osobine i vrlo niski statički i dinamički koeficient trenja. Zahvaljujući velikoj hemijskoj i termalnoj otpornosti i velikoj elastičnosti, TEFLON® je najbolji proizvod za primenu na ventilima, loptastim ventilima, ekspanzionim spojnicama, zaštitnim oblogama, i zol aci oni m c e vč i c am a, izolatorima, klipovima, itd.

AK COMBI Dugotrajna zaštita vodoskoka i fontana

Aditiv za fontane i vodoskoke namenjen za uklanjanje neprijatnih mirisa, naslaga kamenca i zaustavljanje rasta algi. Primena na zidovima, fontanama, sistemima sa protokom vode i industrijskim rezervoarima za vodu. Razblaženje od 1:1000 do 1:5000.

ALGEN EX Odstranjivač algi

Uklanja i zaustavlja rast bakterija i algi u bazenima i fontanama, perionicama automobila, tekstilnoj industriji i sistemima sa cirkulacijom vode. pH neutralan, kompatibilan sa hlorom, ne oštećuje premaze, sintetiku i metal. Razblaženje 1: 16.666.

16

WWW.GEACHEM.COM


TEFLON KONAC Mini Val Sastav 100% nesinterovani PTFE 65N TEFLON® prema DIN EN 1797-1. U skladu sa FDA propisima (propisi koji regulišu upotrebu sredstava u procesu proizvodnje hrane, vode i lekova). Sertifikovan TÜV certifikatom za zaptivanje svih navojnih spojeva pri protoku vazduha, vode, gasa, pare, kiseonika, hemikalija. Podleže svim zakonskim regulativama o gasovima i vodi ( UNI EN 751-3 / DIN EN 1797-1 / FDA / WRAS). Tehničke karakteristike: • otporan na sve hemijske proizvode i rastvarače, sa izuzetkom nekih alkalnih materijala u posebnim uslovima (kao u DU PONT literaturi). • ima jako mali koeficient trenja. • na operativnim temperaturama je bez mirisa i ukusa. Uprkos tome što je termoplastičan materijal nema tačku topljenja: prelazi u stanje gela na temperaturi +327 oC • termalna otpornost: -200/+280 oC • otpornost na pritisak: 210 Bara • hemijska otpornost: pH: 0-14 • specifična težina: 0.8 g/cm3 • dužina rolne 50 i 100 metara

Služba za korisnike (011) 306-7072

17


TEFLON® TRAKA VAL, NASTRO, HD

Sastav 100% nesinterovani PTFE 65N TEFLON®. U skladu sa FDA propisima (propisi koji regulišu upotrebu sredstava u procesu proizvodnje hrane, vode i lekova). Sertifikovan proizvodi po TÜV – DIN EN 751/3 i TÜV – DIN EN 1797-1. TEFLON® traka je zaptivna traka za metalne navoje i plastične cevi. Zamenjuje zaptivne paste, kučinu i druge trake. Zbog izuzetne elastičnosti lako se koristi, brzo primenjuje, vrlo efikasno zaptiva, ne cepa. TEHNIČKE KARAKTERISTIKE: • otporna na sve hemijske proizvode i rastvarače, sa izuzetkom nekih alkalnih materijala u posebnim uslovima (kao u DU PONT literaturi). • ima jako mali koeficient trenja • na operativnim temperaturama je bez mirisa i ukusa. Uprkos tome što je termoplastičan materijal nema tačku topljenja: prelazi u stanje gela na temperaturi +327 oC • termalna otpornost: -200/+280 oC • otpornost na pritisak: 210 Bara • hemijska otpornost: pH: 0-14

TEFLON® TRAKA za vodu Dimenzije TEFLON® traka za vodu VAL - 12mmx10mtx0,076 mm – za navoje ½“ VAL - 12mmx12mtx0,076 mm – za navoje ½“

TEFLON® TRAKA za gas Dimenzije TEFLON® traka za gas VAL - 12mmx12mtx0,1 mm - za navoje ½“ VAL - 19mmx12mtx0,1mm - za navoje ¾“ VAL - 25mmx12mtx0,1mm – za navoje 1“

UNIVERZALNA TEFLON® TRAKA za vodu i gas Dimenzije univerzalnih TEFLON® traka za vodu i gas NASTRO - 12mmx15mtx0,2 mm - za navoje ½“ NASTRO - 19mmx15mtx0,2mm - za navoje ¾“ NASTRO - 25mmx15mtx0,2mm – za navoje 1“

TEFLON® TRAKA za kiseonik Dimenzije TEFLON® traka za kiseonik VAL HD - 12mmx12mtx0,1mm HD – za navoje ½“

18

WWW.GEACHEM.COM


TEFLON® SAMOPLEPLJIVI ZAPTIVAČ (ŠNJUR) ZA PRIRUBNIČKE SPOJEVE VAL FLON

Sastav 100% nesinterovani PTFE 65N TEFLON . Savršeni zaptivač za pumpe, kompresore i rezervoare za tečnosti i gasove. Zahvaljujući osobinama PTFE TEFLON®, Val Flon zamenjuje sve vrste azbestnih i gumenih zaptivača, zbog potpune indiferentnosti pogodan za upotrebu pri protoku svih hemijskih proizvoda. Zbog svoje prilagodljivosti i sposobnosti da ispunjava neravnine pogodan je i za upotrebu kada prirubnice nisu idealno ravne ili kada ne sme doći do velike sile zatezanja. Ukoliko se prirubnice spajaju pod velikim pritiskom (i uz prisustvo pare) tada se koristi HD varijanta. ®

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE:

• otporan je na povišene temperature, ima veliku termalnu stabilnost i nije podložan starenju • obezbeđuje savršeno zaptivanje na prirubnicama od metala, stakla, plastike i keramike • mek i fleksibilan, vlaknaste strukture, garantuje savršeno zaptivanje čak i na prirubnicama neravnih površina • otporan na sve hemijske proizvode i rastvarače, izuzev alkalnih materijala pod posebnim uslovima (kao u DU PONT literaturi) • na operativnim temperaturama je bez mirisa i ukusa. Uprkos tome što je termoplastičan materijal nema tačku topljenja: prelazi u stanje gela na temperaturi +327oC • dostupan sa adhezivnom trakom da olakša montiranje • termalna otpornost: -200/+280oC do čak +315oC • otpornost na pritisak: 210 Bara • hemijska otpornost: pH: 0-14

Sastav 100% nesinterovani PTFE 65N TEFLON®. Sertifikovan TUV proizvod: prema MUC-KSP-A 066. U skladu sa FDA propisima

Sve dimenzije mogu se proizvesti sa sledećim vrednostima gustine: VAL-FLON LD

0.55g/cm3

VAL-FLON SEMI HD

0.75/cm3

VAL-FLON HD

0.95g/cm3

Deformacione vrednosti prilikom učvršćivanja Originalne dimenzije

Širina x debljina mm x mm

mm

10N/mm2

20N/mm2

30N/mm2

3 x 1.5

3.5 x 0.42

4.7 x 0.38

5.7 x 0.30

5 x 2.0

5.9 x 0.76

7.2 x 0.62

8.9 x 0.5

Opis artikla

Ø

MT dužina rolne

NST VAL-FLON PTFE

3 x 1.5mm

25 - 50

NST VAL-FLON PTFE

5 x 2 mm

25 - 50

NST VAL-FLON PTFE

6 x 4 mm

10 - 25

NST VAL-FLON PTFE

6 x 4.5 mm

10 - 25

NST VAL-FLON PTFE

7 x 2.5 mm

15 – 25

NST VAL-FLON PTFE

8 x 4 mm

10 – 25

NST VAL-FLON PTFE

10 x 2.5 mm

10 – 25

NST VAL-FLON PTFE

10 x 3 mm

10 – 25

NST VAL-FLON PTFE

10 x 4 mm

10 – 25

NST VAL-FLON PTFE

10 x 5 mm

10

NST VAL-FLON PTFE

10 x 7 mm

10

NST VAL-FLON PTFE

12 x 4 mm

10

NST VAL-FLON PTFE

14 x 5 mm

10

NST VAL-FLON PTFE

15 x 2 mm

10 - 25

NST VAL-FLON PTFE

15 x 3 mm

10 - 25

NST VAL-FLON PTFE

15 x 5 mm

10

NST VAL-FLON PTFE

15 x 10 mm

10

NST VAL-FLON PTFE

17 x 6 mm

10

NST VAL-FLON PTFE

18 x 2 mm

10

NST VAL-FLON PTFE

20 x 2 mm

10

NST VAL-FLON PTFE

20 x 3 mm

10

NST VAL-FLON PTFE

20 x 4 mm

10

NST VAL-FLON PTFE

20 x 5 mm

5 - 10

NST VAL-FLON PTFE

20 x 7 mm

5 - 10

NST VAL-FLON PTFE

20 x 8 mm

5 - 10

NST VAL-FLON PTFE

20 x 10 mm

5 - 10

NST VAL-FLON PTFE

20 x 12 mm

5 – 10

NST VAL-FLON PTFE

22 x 5 mm

5 - 10

NST VAL-FLON PTFE

25 x 2 mm

5 - 10

Opis artikla

Ø

MT Dužina rolne

NST VAL-FLON PTFE

25 x 3 mm

5 – 10

NST VAL-FLON PTFE

2.5 mm

25 - 50

NST VAL-FLON PTFE

25 x 7 mm

5 – 10

NST VAL-FLON PTFE

3 mm

25 - 50

NST VAL-FLON PTFE

25 x 8 mm

5 – 10

NST VAL-FLON PTFE

4 mm

25 - 50

NST VAL-FLON PTFE

25 x 10 mm

5 – 10

NST VAL-FLON PTFE

5 mm

15 - 25

NST VAL-FLON PTFE

28 x 5 mm

5 - 10

NST VAL-FLON PTFE

6 mm

15 - 25

NST VAL-FLON PTFE

30 x 3 mm

5 – 10

7 x 2.5

8.1 x 1.01

10.6 x 0.79

12.3 x 0.70

NST VAL-FLON PTFE

7 mm

15 - 25

NST VAL-FLON PTFE

30 x 5 mm

5 – 10

10 x 3.0

11.8 x 1.18

14.8 x 0.93

17.8 x 0.85

NST VAL-FLON PTFE

8 mm

10 - 25

NST VAL-FLON PTFE

30 x 10 mm

5 – 10

12 x 4.0

15.1 x 1.42

19.0 x 1.09

22.1 x 0.93

NST VAL-FLON PTFE

10 mm

10 - 25

NST VAL-FLON PTFE

33 x 5 mm

5 - 10

14 x 5.0

18.4 x 1.65

23.2 x 1.25

26.4 x 1.00

NST VAL-FLON PTFE

12 mm

10 - 25

NST VAL-FLON PTFE

35 x 5 mm

5 – 10

17 x 6.0

22.3 x 2.12

26.1 x 1.45

28.2 x 1.25

NST VAL-FLON PTFE

14 mm

10 - 05

NST VAL-FLON PTFE

40 x 3 mm

5 – 10

20 x 7.0

26.7 x 2.35

34.2 x 1.80

36.0 x 1.40

NST VAL-FLON PTFE

16 mm

10 - 05

NST VAL-FLON PTFE

40 x 5 mm

5 – 10

Služba za korisnike (011) 306-7072

19


TEFLON® SAMOPLEPLJIVI ZAPTIVAČ (ŠNJUR) ZA GLAVNA OKNA (MANHOLES) SA GRAFITOM VAL FLON PLUS

Grafitno punjeni Val-Flon je posebna vrsta proizvoda sačinjena od 85% PTFE TEFLON®-a i 15% grafita. Grafit povećava tvrdoću šnjura i snižava koeficient trenja, smanjuje deformaciju pod teretom i poboljšava izdržljivost i koristi se za glavne otvore (manholes) kada se zahteva da teflonski zaptivač nema mekoću. Za razliku od klasičnog grafitnog dihtunga ne ispušta grafit i ne prlja okolinu i ruke. Ne upija statički elektricitet tako da je pogodan za upotrebu gde se pojavljuje elektrostatičko polje. Idealan za upotrebu kod izmenjivača toplote. Grafitni Val-Flon se koristi za glavna okna i parne kotlove.

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE:

• visoka otpornost na pritisak i kompresiju • veoma kompaktan i pogodan za primenu tamo gde je potrebno malo trenje sa boljom otpornošću na protok • mek i fleksibilan, vlaknaste strukture, garantuje savršeno zaptivanje čak i na prirubnicama sa neravnom površinom • pomaže rastakanje elektrostatičkog napona • termalna otpornost: -200/+280oC do čak +315oC • otpornost na pritisak: 210 Bara • hemijska otpornost: pH: 0-14 • gustina: 0.6 g/cm3

Sastav 85% PTFE 65N TEFLON® 15% grafita. Sertifikovan TUV proizvod: prema TRD-401 klasa C

20

Unutrašnja osa

Traka

Debljina

Unutrašnja osa

Traka

Debljina

420 x 320

40

10

270 x 200

20

10

420 x 320

30

10

245 x 200

25

10

420 x 320

25

10

210 x 160

25

10

420 x 320

30

10

210 x 160

20

10

410 x 310

35

10

190 x 155

20

10

410 x 310

25

10

190 x 150

25

8

410 x 310

30

10

190 x 135

20

8

400 x 300

30

10

190 x 135

15

10

400 x 300

25

10

190 x 140

20

8

400 x 300

20

10

145 x 105

20

8

390 x 290

30

10

145 x 105

20

8

390 x 290

25

10

145 x 105

15

8

390 x 290

20

10

140 x 90

15

8

380 x 280

30

10

140 x 100

15

8

Opis artikla

Ø

MT Dužina rolne

Opis artikla

Ø

MT Dužina rolne

380 x 280

25

10

120 x 105

15

8

NST VAL-FLON PTFE

20 x 12 mm graf.

5 -10

NST VAL-FLON PTFE

10 x 3 mm graf.

10

370 x 270

30

10

120 x 100

15

8

NST VAL-FLON PTFE

22 x 5 mm graf.

5 -10

NST VAL-FLON PTFE

10 x 5 mm graf.

10

370 x 270

25

10

120 x 95

15

8

NST VAL-FLON PTFE

25 x 3 mm graf.

5 -10

NST VAL-FLON PTFE

12 x 4 mm graf.

10

350 x 300

30

10

120 x 90

15

8

NST VAL-FLON PTFE

25 x 5 mm graf.

5 -10

NST VAL-FLON PTFE

14 x 5 mm graf.

10

350 x 300

25

10

120 x 80

15

8

NST VAL-FLON PTFE

25 x 7 mm graf.

5 -10

NST VAL-FLON PTFE

15 x 5 mm graf.

10

300 x 250

30

10

110 x 100

15

8

NST VAL-FLON PTFE

25 x 8 mm graf.

5 -10

NST VAL-FLON PTFE

15 x 10 mm graf.

10

300 x 250

25

10

105 x 85

15

8

NST VAL-FLON PTFE

25 x 10 mm graf.

5 -10

NST VAL-FLON PTFE

17 x 6 mm graf.

10

350 x 280

30

10

100 x 80

15

8

NST VAL-FLON PTFE

28 x 5 mm graf.

5 -10

NST VAL-FLON PTFE

20 x 3 mm graf.

5 -10

320 x 220

25

10

100 x 70

15

8

NST VAL-FLON PTFE

30 x 3 mm graf.

5 -10

NST VAL-FLON PTFE

20 x 5 mm graf.

5 -10

310 x 210

25

10

125 x 95

10

8

NST VAL-FLON PTFE

30 x 5 mm graf.

5 -10

NST VAL-FLON PTFE

20 x 7 mm graf.

5 -10

270 x 200

30

10

110 x 80

10

5

NST VAL-FLON PTFE

40 x 5 mm graf.

5 -10

NST VAL-FLON PTFE

20 x 7 mm graf.

5 -10

270 x 200

25

10

90 x 70

10

5

NST VAL-FLON PTFE

30 x 10 mm graf.

5 -10

NST VAL-FLON PTFE

20 x 10 mm graf.

5 -10

WWW.GEACHEM.COM


TEFLON® ZAPTIVAČ ZA DINAMIČKO ZAPTIVANJE SA DODATKOM ULJA - SAMOPODMAZUJUĆI

TEFLON® ZAPTIVAČ ZA DINAMIČKO ZAPTIVANJE SA DODATKOM ULJA I GRAFITA - SAMOPODMAZUJUĆI

Izvučeni PTFE TEFLON® sa uljem je proizvod pogodan za različite vrste primena u segmentu dinamičkog zaptivanja. Koristi se za zaptivanje centrifugalnih i klipnih pumpi, mešalica, agitatora, ekspanzionih spojnica ventila u prisustvu vode, ulja, gasa, rastvarača, pare, baza i kiselina.

Izvučeni PTFE TEFLON® sa uljem i grafitom je proizvod sa višestrukom primenom u segmentu dinamike zaptivanja. Koristi se za zaptivanje centrifugalnih i klipnih pumpi, mešalica, agitatora, ekspanzionih spojnica ventila u prisustvu vode, ulja, gasa, rastvarača, pare, baza i kiselina. Dodatak grafita povećava tvrdoću zaptivača i ne upija statički elektricitet.

VAL OIL

VAL OIL PLUS

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE: •

• • • • •

TEHNIČKE KARAKTRERISTIKE:

otporan na sve hemijske proizvode i rastvarače, izuzev alkalnih materijala pod posebnim uslovima (kao u DU PONT literaturi) otporan na korozivne agense termalna otpornost: -100/+200oC otpornost na pritisak: 10 Bara hemijska otpornost: pH: 0-14 gustina: 1.9 g/cm3

• • • • • •

Sastav PTFE 65N TEFLON®, dodato ulje za podmazivanje.

Sastav PTFE 65N TEFLON®, dodato ulje za podmazivanje i grafit.

Kvadratni presek Dimenzije

otporan na sve hemijske proizvode i rastvarače, izuzev alkalnih materijala pod posebnim uslovima (kao u DU PONT literaturi) mek je i lako prijanja tamo gde je potrebno zaptivanje otporan na korozivne agense termalna otpornost: -100/+200oC otpornost na pritisak: 10 Bara hemijska otpornost: pH: 0-14 gustina: 1.9 g/cm3

Okrugli presek

Rolna

Dimenzije

Rolna

mm

kg

mm

kg

4x4

2:3

3

2:3

5x5

2:3

4

2:3

6x6

2:3

5

2:3

8x8

2:3

6

2:3

10 x 10

2:3

7

2:3

12 x 12

5

8

5

14 x 14

5

10

5

15 x 15

5

12

5

16 x 16

5

14

5

18 x 18

5

16

5

20 x 20

5

18

5

25 x 25

5

20

5

Služba za korisnike (011) 306-7072

21


tefloni TEFLON® TEFLONSKA PLOČA ZA IZRADU DIHTUNGA PO MERI VAL FLUOR

Val-Fluor je ploča napravljena od 100% ekspandiranog nesinterovanog PTFE TEFLON®-a. Radi se o multiusmerenoj mikrostrukturi PTFE vlakana koja garantuje odličnu otpornost na hladan protok. Idealan za upotrebu sa prirubničkim spojevima ili krtim materijalima koji mogu da izdrže ograničenu silu stezanja. Poseduje odlične osobine zaptivanja čak i na prirubničkim spojevima sa neravnim površinama. Ne zagađuje životnu sredinu, ne gubi elastičnost, vrlo je fleksibilan i trpi veliki pritisak dotezanja.

TEHNIČKE KARAKTRERISTIKE: • • • • • • • • • • •

osigurava savršeno statičko zaptivanje na prirubničkim spojevima u metalnim, staklenim, plastičnim i keramičkim rezervoarima mek i fleksibilan, garantuje savršeno zaptivanje čak i na neravnim površinama otporan na sve hemijske proizvode i rastvarače, izuzev alkalnih materijala pod posebnim uslovima (kao u DU PONT literaturi) otporan na povišen pritisak i ima visoku termalnu stabilnost na operativnim temperaturama je bez mirisa i ukusa. Uprkos tome što je termoplastičan materijal nema tačku topljenja: prelazi u stanje gela na temperaturi +327 oC termalna otpornost: -200/+280oC otpornost na pritisak: 210 Bara hemijska otpornost: pH: 0-14 gustina: 0.85 g/cm3 elastičnost: 10/16% maksimalna vrednost spone: 150 N/mm2

Sastav 100% PTFE 65N TEFLON®. Sertifikovan TUV proizvod: norm DIN 28091 TEIL 3. U skladu sa FDA propisima (propisi koji regulišu upotrebu sredstava u procesu proizvodnje hrane, vode i lekova).

Dimenzije

22

Debljina

600 x 1200 mm

1 mm

600 x 1200 mm

1.5 mm

600 x 1200 mm

2 mm

600 x 1200 mm

3 mm

WWW.GEACHEM.COM


Održavanje automobila MONIL FROSTY Biorazgradljivo sredstvo za pranje vetrobranskih stakala u zimskim uslovima

GASKET REMOVER Skidač ostataka dihtunga

Otklanja zagorele i ugljenisane ostatke lepkova, gitova, zaptivnih lepkova. Rastvara smole, masnoću i površinske naslage. Čisti i vertikalne površine, idealan za fiksiranu industrijsku opremu. Upotrebom Gasket Remover izbegava se nastanak oštećenja uzrokovan struganjem.

MOTOR STARTER Sredstvo za startovanje motora

Trenutno startovanje benzinskih i dizel motora na hladnoći Obezbeđuje momentano startovanje motora na niskim temperaturama i u vlažnim uslovima. Sprečava trošenja akumulatora. Sadrži specijalne aditive koji sprečavaju habanje motora.

Koncentrat za pranje vetrobranskih stakala u zimskim uslovima. Sprečava smrzavanje i do -70oC, čisti intenzivno bez ostatka. Pogodan za sve vrste vozila, ne šteti laku, brisačima, gumi. Razređenje do 1:5.

AIR SENSOR CLEANER Čistač senzora protoka vazduha

Efikasno sredstvo za uklanjanje nečistoća na sistemu protoka vazduha. Garantuje optimalni rad injekcionog uređaja pri hladnom i toplom startu.Isparava u potpunosti, bez ostataka.

SUPER GASKET REMOVER Moćni skidač ostataka dihtunga, boja i lakova

Otklanja zagorele i ugljenisane ostatke lepkova, gitova, zaptivnih lepkova. Rastvara smole, masnoću, sasušeno ulje, karbonske i površinske naslage, boju i premaze. Može se koristiti za omekšavanje i skidanje svih premaza i naslaga sa metala, stakla, drveta, kamena itd. Čisti i vertikalne površine. Upotrebom Super Gasket Removera izbegava se nastanak oštećenja uzrokovan struganjem.

CARBURATOR CLEANER Čistač karburatora

Čisti karburatore i sisteme za gorivo bez demontaže. Rastvara smolu, otklanja naslage gareži i površinske naslage. Sadržaj aktivne materije min. 97%..

MONIL SUNNY Biorazgradljivo sredstvo za pranje vetrobranskih stakala u letnjim uslovima

Koncentrat koji obezbeđuje čist i siguran pogled bez mrlja, izuzetno efikasno uklanja prljavštinu i insekte. Pogodan za sve vrste vozila, ne šteti laku, brisačima, gumi. Razređenje 1:200.

MONIL THERMO Zaštitni vosak za automobile

Sredstvo od vrućeg voska za održavanje vozila. Stvara zaštitni film koji obezbeđuje zaštitu za sve vrste lakova, sprečava pojavu masnog filma na vetrobranima. Daje sjaj kao da je poliran rukom. Razređenje od 1:300 do 1:500

GLASS CLEAN Sredstvo za pranje stakla

AIRCO CLEANER Čistač klima uređaja

Eliminiše neprijatne mirise od isparavanja u klima uređajima. Jedinstvenom formulom čisti na optimalan način. Proizvod ostavlja osvežavajući miris.

ELECTRONIC CLEANER Čistač elektronike na automobilima

Vrlo blago sredstvo za čišćenje. Uklanja laka ulja, otiske prstiju i prašinu sa korisničke elektronike. Čisti radio aparate, CD uređaje i kasetofone, alarmne sisteme. Kompatibilno sa uobičajeno korišćenim materijalima. Sadržaj aktivne materije min. 97%.

Sredstvo za čišćenje stakla, biorazgradivo. Brzi odstranjivač masnih fleka, prljavštine, tera i ostataka insekata. Čisti stakla, svetla, branike, karoseriju automobila. Ne oštećuje lak i gumu. Nakon upotrebe ostavlja zaštitni film. Idealan za brzu primenu na putu.

TEXTILE CLEAN Sredstvo za čišćenje tekstila

Sredstvo na bazi pene za čišćenje unutrašnjosti vozila. Vraća vozilu prvobitan izgled i uklanja neprijatne mirise. Uklanja prljavštine sa tkanina i tapacirunga. Čisti vinil, platno, tkanine, kožu, komandnu tablu i ostalo.

Služba za korisnike (011) 306-7072

23


Održavanje automobila

Aditivi

DSL CLEAN PLUS TRUCK

Koncentrovano sredstvo sa specijalnim aditivima za čišćenje kamionskih dizel motora

FIX TYRE Sredstvo za momentalnu popravku guma

Čisti celokupni sistem za distribuciju goriva, poboljšava sagorevanje, stabilizuje ubrizgavanje, smanjuje kvarenje ventila, značajno smanjuje emisiju crnog dima i zagađenje goriva vodom i dimom. Redovna upotreba održava motor čistim dugo vremena - interval primene 30.000 km.

Zaptiva i naduvava gume za nekoliko sekundi. Ostavlja gumeni film na zidu gume koji zaptiva oštećenje. Koristi punjenje koje omogućava naduvavanje gume do radnog (voznog) pritiska.

SO EASY TIRE SHINE Sredstvo za sjajne gume

Doprinosi da automobilske gume izgledaju kao nove. Uklanja mrlje sa guma. Ostavlja čist, inertan film koji odbija prljavštinu. Štiti gumu od izbleđivanja i od oksidacije.

COCPIT SHINE Sredstvo za zaštitu instrument tabli

Sjajni sprej sa silikonom - osvežava komandne table. Obnavlja unutrašnjost automobila. Ostavlja sjajan film koji odbija vlagu. Štiti plastiku od izbleđivanja i očvršćavanja.

DIESEL ADDITIVE Aditiv za dizel motore

Sprečava formiranje depozita u sistemu za gorivo. Povećava ketonski nivo, optimizuje potrošnju goriva, poboljšava sagorevanje i startovanje motora. Štiti sistem od korozije i optimizuje potrošnju goriva. Obezbeđuje lakše startovanje motora na niskim temperaturama.

DIESEL ANTI PARAFIN Sredstvo za regulisanje nivoa parafina u dizel gorivu

Poboljšava protok dizel goriva na niskim temperaturama. Sprečava začepljenje filtera. Sprečava probleme startovanja motora na niskim temperaturama. Čisti celokupni sistem za distribuciju goriva, poboljšava sagorevanje, stabilizuje ubrizgavanje, smanjuje kvarove ventila.

COCPIT MATT Sredstvo za zaštitu instrument tabli

Sa silikonom - osvežava komandne table. Obnavlja unutrašnjost automobila i pruža dugotrajnu zaštitu koja odbija vlagu i prašinu. Štiti plastiku od izbleđivanja i očvršćavanja.

EXHAUST REPAIR GUM Git za auspuhe

Sredstvo za popravku malih rupa i pukotina u izduvnim sistemima. Bez azbesta, otporno na toplotu, efikasno sprečava curenje gasova. Potpuno očvršćava nakon sušenja. Za izduvne cevi i lonce.

DISC BRAKE QUIET Absorber vibracija kočionih delova

Smanjuje vibracije koje prouzrokuju buku kočionih diskova. Zaustavlja škripu i ciku kočnica, obrazuje vodootporan film koji ne očvršćava pri promeni temperature.

24

GASOLINE ADDITIVE Aditiv za benzinske motore

Za olovni i bezolovni benzin. Sprečava formiranje depozita u sistemima za gorivo. Optimizuje potrošnju goriva i sagorevanje. Štiti sistem od korozije.

INJECTOR CLEANER Sredstvo za čišćenje sistema za direktno ubrizgavanje

Sredstvo za trenutno čišćenje sistema za ubrizgavanje i celog sistema distribucije goriva. Odstranjuje smolu, površinske naslage, garež. Optimizuje potrošnju goriva.

OIL ADDITIVE Aditiv za ulje

Poboljšava viskoznost ulja. Smanjuje depozite u motoru i zaprljanje. Štiti sistem za ulje od korozije i oksidacije.

OIL DRIP STOP Sredstvo za sprečavanje curenja ulja

Obnavlja zaptivnost. Zaustavlja curenje ulja iz motora, smanjuje gubitke ulja. Stabilizuje viskoznost ulja.

WWW.GEACHEM.COM


Aditivi

Oprema

REFILL BOCA Višepunjiva bočica

RADIATOR CLEAN Sredstvo za čišćenje hladnjaka

Otklanja kamenac i rđu iz hladnjaka - rashladnog sistema. Štiti od korozije.

Bočica koja može naknadno biti punjena kombinuje prednost korišćenja proizvoda u kanisteru sa karakteristikama proizvoda u spreju. Bočica dovodi do pritiska od 8 bara punjenjem komprimovanim vazduhom pomoću standardnog kompresora i filter/regulacione jedinice.

RADIATOR SEAL Sredstvo za zaptivanje hladnjaka

DISPENSER HCLEANER Dozator

Zaustavlja curenje iz hladnjaka. Sprečava koroziju. Kompatibilno sa svim rashladnim fluidima i svim sredstvima protiv zamrzavanja.

Za fino doziranje SUPER HAND CLEANER od 2.5l.

GREASE GUN Mazalica

VALVE CLEANER Čistač ventila

Pogodna za primenu masti u kartušama.

Efikasno sredstvo za uklanjanje smole, površinskih naslaga i gareži. Eliminiše gubitak pritiska uzrokovan talogom na ventilima. Optimizuje potrošnju goriva.

MOTOR FLUSH Sredstvo za brzo pranje unutrašnjosti motora

Efikasno čisti unutrašnjost motora od taloga, lepljivih depozita, gareži, korozije itd. bez rasklapanja motora. Koristi se za benzinske i dizel motore. Kompatibilan sa svim vrstama ulja. Pomaže pri vraćanju kompresije. Pre zamene ulja dodati sredstvo starom ulju i pustiti da radi, nakon čega ispustiti staro ulje i jednostavno sipati novo.

HANDCLEANER RACK for 2,5l Nosač za teglu 2,5l

Nosač za lako postavljanje rezervoara sa sredstvom za čišćenje. Vrh rezervoara može biti zamenjen dozatorom. Dozator omogućava laku upotrebu, bez zaprljanja rezervoara prljavim rukama.

PLASTIC SPRAYER 1,5l Sprej pumpica

Omogućava jednostavnu upotrebu svih rastvorljivih sredstava. Kod ručnog spreja pritisak u spreju se proizvodi pritiskom na raspršivač. Plastic Sprayer se može koristiti za proizvode iz našeg prodajnog programa.

FOAMGUN 0.7l ZA RAZREĐENJA od 1:10 do 1:128 FOAMGUN 2.0l ZA RAZREĐENJA od 1:4 do 1:10 Pištolji za stvaranje pene

Omogućavaju jednostavnu upotrebu vodorastvorivih odmašćivača bez upotrebe kompresora. Dovoljno je prikačiti crevo za vodu. Regulatorom se određuje koncentracija, a mlaznica omogućuje stvaranje bogate pene čime se povećava efikasnost i smanjuje potrošnja odmašćivača.

Služba za korisnike (011) 306-7072

25


Održavanje higijene

BOWI-SEPT Biorazgradljivo sredstvo za dezinfekciju

Dezinfekciono sredstvo, efikasno protiv bakterija, glivica i virusa. Rastvara naslage, prašinu i masnoću – pravi je izbor za čišćenje radnih površina, kuhinja, soba, podova, drvenih površina (saune itd.) uz istovremenu brzu i efikasnu dezinfekciju. Pogodno za prevenciju infekcija u bolnicama, školama, predškolskim ustanovima itd. Sertifikovan i zaveden prema DGHM i DVG. Ne sadrži aldehide! Uključen u listu dezinfekcionih sredstava koja se koriste u proizvodnji hrane. Razređenje od 1:25 do 1:200.

SAN PLUS fresh Biorazgradljivi prirodni čistač sanitarija prijatnog mirisa

Sredstvo za redovno održavanje sanitarija na bazi mlečne i limunske kiseline. Nova formulacija omogućuje čišćenje bez ostatka vodenih mrlja nakon sušenja. Izuzetno efikasno uklanjanja naslage od sapuna, telesnih masnoća i tragova vode sa pločica.Armature i keramika ostaju sjajni nakon čišćenja. Razređenje od 1:5 do 1:20.

SAN PLUS extra Biorazgradljivo neškodljivo sredstvo za čišćenje sanitarija

ALCO SUPER Biorazgradljivi moćan alkoholni čistač sa svežim mirisom

Sredstvo za čišćenje sanitarija, sportskih bazena i perionica sa ekstremnim naslagama nečistoća. Jedinstvena formulacija omogućuje bezbedan rad bez štetnih isparenja. Posebno pogodno za uklanjanje kamenca u kombinaciji sa masnoćom, rđom i buđi. Ne oštećuje armature i fugne. Razređenje od 1:5 do 1:20.

Moćno sredstvo za čišćenje na bazi alkohola opšte namene. Za sve vrste podova, stepeništa, liftova, radnih površina, nameštaja i stolarije u hotelima, restoranima, kancelarijama itd. Deluje antistatički sa osvežavajućim mirisom. Razređenje od 1:200 do 1:400.

CHEMTOI-BLUE Sredstvo za uklanjanje neprijatnih mirisa i bakcila aditiv za pokretne toalete

GLAWI Biorazgradljivo sredstvo za pranje prozora sa bio-alkoholom

Sredstvo koje predstavlja rešenje za pranje svih glatkih površina. Uklanja mrlje brzo i kompletno. Antistatički efekat sprečava brzo naknadno prljanje. Koristi se za pranje stakala, ogledala, keramičkih i metalnih površina, prozora uključujući i okvire, podova i mermernih površina. Razređenje 1:500.

RF 2000 Biorazgradljivi samo-aktivirajući agens za čišćenje cevovoda

FLOOR-EX Biorazgradljivo sredstvo za čišćenje tepiha i tapacirunga

Samoaktivirajući agens za čišćenje cevovoda. Otpušta cevovode u minuti bez formiranja toksičnih i eksplozivnih para. Razgrađuje dlaku. Za odvodne cevovode, slivnike, tuš kabine, bazene za pranje. Razređenje od 1:3 do 1:5.

Moćno sredstvo za čišćenje tepiha i tapacirunga sa zaštitom vlakana, momentalno uklanja fleke, sprečava uništavanje tkanine. Razređenje od 1:10 do 1:20.

BACTOCLEAN-BLUE Prirodni tretman septičkih jama

ALL FORTE Biorazgradljivo sredstvo za pranje podova bez mirisa

Biološki eliminator organskih materijala, izmeta, toalet papira, neugodnih mirisa. Za prelivne jame, kanale, drenažne jame, taložnike.

26

Profesionalni higijenski aditiv za mobilne toalete. Sprečava neprijatne mirise čak i pri niskim koncentracijama. Pouzdano deluje protiv bakterija, gljivica, kvasca i virusa. Dugotrajno sprečava pojavu novih bakcila. Biorazgradiv. Razređenje od 1:60 do 1:1000.

Pogodno za pranje laminata, linoleuma, i PVC podova koji su opterećeni velikim brojem prelaza, kao i kamena i keramike. Efikasno uklanja stare polimerne, emulzione i voskaste premaze, kao i teška dnevna zaprljanja. Razređenje od 1:3 do 1:10.

WWW.GEACHEM.COM


QUALIT IED

1-

01 140 P F OF

E

IS

00 O9

Y

Pored blagih rastvarača i biorazgradivih površinski aktivnih materija sadrži malu količinu abrazivnih čestica prirodnog porekla. Vrlo efikasan za uklanjanje masti, gareži i većine upornih zaprljanja.

Proizvodi namenjeni za upotrebu u prehrambenoj industriji sertifikovani od strane NSF-a i Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović – Batut“ dostupni su Vam u našem HACCP katalogu. IF

HANDCLEANER SUPER Sredstvo za jako zaprljane ruke

CERT

Maramice za čišćenje ruku pri radu u industriji koje mogu da odstrane ulje, masnoću, boju, mastilo i dodatke. Impregnirane su efikasnim rastvorom za čišćenje i održavanje proizvedenim da bude nežan prema rukama ali odlučan prema zagađenju. Ruke su čiste i suve pri jednoj primeni, bez upotrebe vode.

E

HAND WIPES Maramice za prljave ruke

Zahvaljujemo se na vremenu koje ste nam posvetili pregledom našeg kataloga. U katalogu su predstavljeni proizvodi sa najčešćom primenom u industriji. Paletu svih proizvoda možete pregledati na www.geachem.com. gde su predstavljeni svi proizvodi po abecednom redu, grupi proizvoda i mestu primene. Da bi Vam olakšali pretraživanje dostupna Vam je i pretraga po osnovnim granama indiustrije. U slučaju da ni nakon pretrage ne možete naći svoju granu ili mesto primene, molimo Vas da kontaktirate našu službu za korisnike koja će Vam pružiti tražene informacije i po potrebi zakazati termin za prezentaciju.

SS

Sredstva za suvo pranje ruku

IO N A L US

Svi tekstovi i fotografije su autorsko delo i zabranjena je svaka neovlašćena upotreba i distribucija bez pismenog odobrenja Geachem d.o.o.®.

Služba za korisnike (011) 306-7072

27


GEACHEM d.o.o. Ljutice Bogdana 1a 11000 Beograd www.geachem.com info@geachem.com Telefon: 011/306 70 72 Faks: 011/367 25 51

Geachem katalog industrija  

Geachem katalog tehničke hemije za industriju