Page 1


kanalen Inspiratie-

Nadelen

Het is niet erg bekend en daardoor is het moeilijk om in de publiciteit te komen met je blog.

Voordelen

Je kunt zelf een layout kiezen, er zijn veel mogelijkheden qua posts, het is makkelijk te gebruiken en het is erg overzichtelijk.


Voordelen

Instagram heeft een mooie layout, je kunt gebruik maken van hashtags, het is tegenwoordig erg populair en het is relatief makkelijk om in de publiciteit te komen.

Nadelen

Je kunt alleen maar foto’s en video’s plaatsen met korte beschrijvingen en het is voornamelijk bedoelt voor smartphones en tablets.


Voordelen

Er is een mooie layout, je kunt je eigen thema/sjabloon kiezen, er zijn veel mogelijkheden qua posts, het is niet te (on)bekend, er is een mogelijkheid om andere bloggers (anonieme) ‘asks’ te sturen.

Nadelen

Er is een post-limiet (je kunt maar 250 keer per dag posten)


Voordelen

Het is overzichtelijk, erg makkelijk in gebruik, de doelgroep is makkelijk te bereiken (wanneer je eenmaal veel vrienden hebt) en er zijn veel mogelijkheden qua posts.

Nadelen

Er is geen mogelijkheid om een eigen layout te passen en het is relatief moeilijk om in de publiciteit te komen.


Voordelen

De doelgroep is erg makkelijk te bereiken door het gebruik van tags bij je video’s, de site is mooi en overzichtelijk, het is erg makkelijk in het gebruik, video’s vinden is erg gemakkelijk voor de doelgroep en je kunt je abonneren op een kanaal

Nadelen

De layout is niet aan te passen en je kunt alleen video’s plaatsen.


Conclusie Als inspiratiekanaal om mijn opdrachten op te publiceren, heb ik gekozen voor Tumblr. Ik heb voor dit kanaal gekozen aan de hand van de voor- en nadelen van alle kanalen die ik heb onderzocht. Hierbij kwam Tumblr het meest positief uit, aangezien dit kanaal een stuk meer voordelen heeft dan nadelen. Ook is het nadeel in mijn geval niet echt van toepassing, aangezien ik toch niet aan 250 posts per dag zal komen. Daarnaast gebruik ik Tumblr zelf al 3 jaar en ben ik er zeer tevreden over. Mede hierdoor was het al snel duidelijk dat ik Tumblr wilde gebruiken voor het verwerken van de opdrachten.


“Design to expres


ss, not to impress.” — John Tanedo


Lady Gaga

3 Portfolio’s

Wat doet Lady Gaga?

Lady Gaga (Echte naam: Stefani Joanne Angelina Germanotta) is geboren in New York op 28 maart 1986. Lady Gaga is een Amerikaans zangeres, songwriter, actrice en pianiste. In 2008 werd ze bekend met haar eerste single Just Dance, afkomstig van haar debuutalbum The Fame. Ook met haar single Poker Face, van hetzelfde album, werd ze beroemd. Hiernaast bracht

ze nog een video-EP (The Fame Monster, 2009) en een tweede studioalbum (Born This Way, 2011) uit. Op 11 november 2013 zal ze opnieuw een album publiceren, namelijk Artpop.

Welke kanalen gebruikt Lady Gaga?

Lady Gaga gebruikt onder andere Instagram, Twitter, Facebook en Youtube (VEVO). Deze kanalen gebruikt ze om te communiceren met haar fans, een kijkje te geven in haar leven en haar muziek te promoten.


Waar is Lady Gaga bekend van? Albums: The Fame (24-11-2008), Born This Way (23-05-2011), Artpop (11-11-2013) Singles: Just Dance, Poker Face, Love Game, Paparazzi, Eh Eh (Nothing Else I Can Say), Bad Romance, Video Phone, Telephone, Alejandro, Born This Way, Judas, The Edge Of Glory, Hair, Yoü And I, Marry The Night, Applause Dvd’s: One Sequin At A Time, Secret World, Lady Gaga Presents The Monster Ball Tour At Madison Square Garden, Lady Gaga: On The Edge Tournees: The Fame Ball Tour, The Monster Ball Tour, The Born This Way Ball Tour


3 Portfolio’s

Racoon Wat doet Racoon?

Racoon is een Nederlandse band. De band begon als een melodieuze rockgroep, maar heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een band die meer nijgt naar een singer-songwriter-achtig repertoire. De akoestische gitaar krijgt een steeds grotere rol binnen de band. Love You More (2005), No Mercy (2011) en Oceaan (2012) zijn de bekendste hits van Racoon. Vaak wordt Racoon beschouwt als ‘De beste band van Nederland’. De band bestaat uit Bart van der Weide (zang, mondharmonica), Dennis Huige (gitaar), Stefan de Kroon (basgitaar, achtergrondzang), Paul Bukkens (drums) en Door van Dorp (piano).

Welke kanalen gebruikt Racoon?

Racoon gebruikt Facebook, Twitter en hun eigen site (www.racoon.nl) om fans op de hoogte te houden van alles wat er rondom Racoon gebeurt, informatie te verstrekken en hun muziek in de publiciteit te krijgen.


Waar is Racoon bekend van?

Albums: Till Monkeys Fly (2000), Here We Go Stereo! (2001), Another Day (2005), Another Night (2006), Before You Leave (2008), Live at Chassé Theatre Breda (2009), Liverpool Rain (2011), The Singles Collection (2013) Singles: Feel Like Flying, Blue Days, Eric’s Bar, Happy Family, Love You More, Laugh About It, Brother, Close Your Eyes, Lucky All My Life, Clean Again, My Town, No Mercy, Took A Hit, Don’t Give Up The Fight, Liverpool Rain, Freedom, Oceaan

Dvd’s: Another Night Boek: Racoon, Alles Voor Het Liedje (geschreven door Eugène de Kok)


3 Portfolio’s

BfmV

Wat doet Bullet For My Valentine?

Bullet For My Valentine is een metalcoreband uit Wales (UK) en is opgericht in 1998. In 1998, toen de band net werd opgericht, speelden ze onder de naam Jeff Killed John. Rond die tijd speelden ze vooral covers van bekende groepen zoals Nirvana en Metallica. Later, in 2003, werd de naam van de band veranderd in Bullet For My Valentine. Na deze verandering gingen ze steeds meer eigen nummers maken. De band bestaat uit Matthew ‘Matt’ Tuck (rhythm gitaar en zang), Michael ‘Padge’ Paget (lead gitaar en steunzang), Jason ‘Jay’ James (basgitaar en zang) en Michael ‘Moose’ Thomas (drums).

Welke kanalen gebruikt Bullet For My Valentine?

Bullet For My Valentine gebruikt social media (Facebook, eigen app, etc.) om hun muziek in de publiciteit te krijgen, fans op de hoogte te houden van het laatste nieuws, informatie te geven over hun tournees.


Waar is Bullet For My Valentine bekend van?

Albums: The Poison, Scream Aim Fire, Fever, Temper Temper Singles: Just Another Star, Hand Of Blood, 4 Words (To Choke Upon), Suffocating Under Words Of Sorrow, Tears Don’t Fall, All These Things I Hate (Revolve Around Me), Scream Aim Fire, Waking The Demon, Begging For Mercy, Your Betrayal, Bittersweet Memories, Fever, Temper Temper, Riot Dvd’s: The Poison Live At Brixton, Scream Aim Fire Live At Alexandria Palace


Argumenten 3 Portfolio’s

Lady Gaga

Ze inspireert me met haar muziek/ stijl van leven, Haar verhalen en liedjes spreken me erg aan en ze leeft erg mee met haar fans (wat ik erg belangrijk vind bij een idool.

Racoon

Ik heb ze al een aantal keer live gezien en elke keer is het weer een beetje toffer. Ik vind het inspirerend hoe ze kunnen lachen, maar ook serieus kunnen zijn (bijvoorbeeld over stichting Jayden)

Bullet For My Valentine Het was de eerste metalband waar ik echt fan van werd, tevens een van mijn favorieten. Hun concert in 2009 heeft erg veel indruk op me gemaakt.


Everything is desi are design


igned. Few things ned well. — Brian Reed


Digitaal werkboek versie 6  
Digitaal werkboek versie 6