Page 1


QUÈ ÉS ULLS? ULLS és un festival cultural multidisciplinari que promociona manifestacions artístiques innovadores i contemporànies des d’una visió llatinoamericana. El festival té lloc any rere any a la ciutat de Barcelona al mes d’octubre amb la participació d’un públic multitudinari. L’esdeveniment actualitza i dinamitza l’oferta cultural de la ciutat. Els espectacles i activitats formen un ampli ventall de propostes per a un públic especialment jove. ULLS desenvolupa la creació d’estratègies i mitjans de comunicació per assolir un esdeveniment de qualitat amb la més gran quantitat d’espectadors. El festival compta amb dues àrees principals d’acció que interactuen per assolir un impacte directe en el públic. Un àrea cultural orientada a promoure professionals i espectacles de petit, mitjà i gran format amb un condicionament únic, la qualitat i la novetat. La programació de destacats artistes del panorama cultural de diversos països. La programació ofereix teatre, dansa i música. Espectacles a espais alternatius,propostes de carrer, cicles especials i exposicions. Un àrea social orientada al desenvolupament educatiu i de formació acadèmica. El públic barceloní podrà gaudir de conferències amb personalitats destacades, workshops, fòrums d’arts escèniques, assajos oberts, classes magistrals. Tallers de creació i promoció del diàleg intercultural. Funcions de teatre per a escoles. Creació d’un programa – xarxa de pràctiques i integració laboral. ULLS promou el diàleg entre cultures, la cohesió social, aportant un espai de creació, riquesa cultural i educativa. Difon la integració i el respecte per les diverses cultures que conviuen a Barcelona, a Europa i al món sencer.


QUIN ÉS L’OBJECTIU CENTRAL? Transmetre de forma pràctica i visible la importància de la diversitat cultural, les competències interculturals, la riquesa del món de l’espectacle i la cultura, mitjançant la producció d’un acte cultural de gran impacte social a Barcelona.

QUIN ÉS EL CONCEPTE ULLS? ULLS, convida a diverses empreses, institucions i als ciutadans a afegir-se a un projecte cultural de gran envergadura i projecció social. Un festival les característiques del qual el fan únic a tot el territori espanyol. La constant recerca i difusió del diàleg entre cultures, de la diversitat com a eina de creixement enriquidor i integradora social. Promoció de l’interessant vincle entre cultures com Europa i Amèrica Llatina. Un nou concepte en festivals d’arts escèniques. Programació innovadora, noves tendències, espectacles de qualitat. Un esdeveniment dirigit en especial a un públic jove, entre 5 i 35 anys. I un públic general: ciutadans, visitants de la ciutat, captats mitjançant expressions artístiques singulars. ULLS és un festival cultural 100x100 accessible. 1º Accessibilitat espacial: triant llocs estratègics de la ciutat, llocs no convencionals, urbans. 2º Accessibilitat llenguatge: programació variada, espectacles diversos, llenguatges visuals, una experiència agradable per als sentits. 3º Accessibilitat públic: esdeveniments per a tothom, per a la família, el ciutadà i el visitant. 4º Accessibilitat econòmica: entrades accessibles i de franc. Una finestra oberta al món, a la cultura. “Cultura per a tots”.


ON I QUAN? 3, 4, 5, 6 i 7 d’Octubre a la ciutat de Barcelona. Llocs de notorietat a zones de gran afluència de públic. Combinació selecta entre espais al aire lliure i tancats. ULLS, al llarg de les seves edicions, selecciona una exquisida carta d'espais urbans, acostant les arts escèniques: Espais estratègics de la ciutat de Barcelona Palau de la Virreina, Plaça del Rei, Plaça de la Mercè, Rambla del Raval, Arts Santa Mònica. Espais d’obertura barrial Plaça del Diamant, Plaça Lesseps, Passeig Sant Joan, Plaça del Sortidor, Plaça Margarida Xirgu, Centre Civic Can Baste. Espais paral·lels d’importància social i cultural Institut del Teatre, Mercat de les Flors, Goethe Institut, Biblioteca Bonnemaison, Biblioteca Jaume Fuster, Espai Jove La Fontana. Espais de descentralització de l’art i la cultura Santa Coloma de Gramenet: Plaça Jardí de Can Sisteré, Biblioteca Singuerlín. Sant Andreu. Programa: Ulls Viatger. Objectiu: Promoure la cultura més enllà de la ciutat. Nous territoris culturals. Espais no convencionals d'obertura escènica Espai Món, Bar 68, Maremagnum, Fnac Triangle


ULLS amb la seva programació participa en la formació d’una Europa plural i unida. La nostra missió es fomentar el diàleg entre les cultures i els ciutadans basada en la diversitat cultural, el respecte i l’intercanvi social. Convidem a participar i a promoure les relacions entre Europa i Amèrica Llatina. Agraïm la col·laboració d’organitzacions, institucions, empreses i particulars. A l’espera d’una resposta i quedant a disposició por qualssevol consulta. Els hi saluda cordialment.

Leila Barenboim Gabriela Marsal Dirección Ulls

Ulls 2012  

Ulls Festival 2012

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you