Page 1

Norges krea tiv e

SKOLEÅRET 2017/2018

m

e

ø h g e k s l k o o f l e e i d


w

INNHOLD Drømmer du om en kreativ jobb?…………………… 4 Livet på Danvik……………………………………………… 6 Drammen er byen…………………………………………… 8 Spillutvikling………………………………………………… 10 Foto og youtube …………………………………………… 12 Radio og lydproduksjon ……………………………… 14 Film……………………………………………………………… 16 TV-produksjon …………………………………………… 18 Forfatter ……………………………………………………… 20 Skuespillerteknikk ………………………………………… 22 Studieturer du aldri glemmer………………………… 24 2. året…………………………………………………………… 28 Fem om 2. året……………………………………………… 30 Opplevelser på Danvik………………………………… 32 Kjente fjes om Danvik…………………………………… 34 Praktisk info………………………………………………… 36 Økonomi……………………………………………………… 38


Velkommen til Danvik

Siden 1986 har Danvik Folkehøgskole bygd opp posisjonen sin innen mediefag i Norge. Skolen ligger sentralt i Drammen, en by med fokus på estetikk og vakre byrom. Skolen troner dessuten over, og ser ned på, byens aktivitetslunge med: Marienlyst stadion (Strømsgodsets hjemmebane), Drammenshallen (bl.a. håndball), eget treningsanlegg for fotball om sommeren og bandy/skøyteaktiviteter om vinteren, friidrettsanlegg og ikke minst Drammensbadet med svømme- og badeaktiviteter inne og ute. Willy Mangersnes Rektor

“Folkehøgskole er skolen for livet”

Undervisningen på Danvik Folkehøgskole er preget av den tette kontakten skolen har til mediebransjen. Lærerne blir derfor gode veiledere og samtalepartnere med hensyn på utdanningsveien videre etter Danvik. På Danvik blir du faglig og kreativt utfordret, samtidig

som vi ivaretar folkehøgskolens fokus på den enkelte elev og det gode fellesskapet. Undervisning i et praksisfellesskap er sentralt. Mediebredden i linjene våre gir deg innfallsvinkler til ulike mediefag gjennom workshop, prosjekter og fellesfag. Samspillet mellom linjene er viktig. Skolen har svømmehall, gymsal, blackboxteater, TV-studio, radiostudio og fotostudio. Forhold for filmvisning er førsteklasses i Danvik Arena. Skolen er en stiftelse dannet av KFUKKFUM og Normisjon: to sentrale organisasjoner innen Den Norske Kirke. Skolens verdier gjenspeiler deres kristne verdiforankring. Et år på Danvik gir god anledning til å finne ut av egne spørsmål omkring tro og livssyn. Verdiene ved Danvik Folkehøgskole danner en god og trygg ramme for skoledrift og sosialt liv. 3


Drømmer du om en kreativ jobb? Vi lover deg profesjonell opplæring, relevant praksis, solid teoretisk innføring og ikke minst; nyttige kontakter innenfor bransjen.

På Danvik Folkehøgskole kan du velge mellom fagene: film, TV, foto/youtube, forfatter, radio, skuespill og spillutvikling. Er du i tillegg sosial og glad i å jobbe sammen med andre, er Danvik stedet for deg. Livet på skolen er aktivt, både i skoletiden og på kveldene. Dersom du er klar for kreative og faglige utfordringer, kan året på Danvik bli det viktigste året i livet ditt.

ET LITE STYKKE MEDIE-NORGE På Danvik lever du i «et lite stykke Medie-Norge» med ulike spesialiserte fagområder. Vår læringsarena er en kreativ smeltedigel, hvor du jobber tett med relaterte fagområder. Når den skapende prosessen er i gang, kan du og dine medelever arbeide videre, også etter ordinær undervisningstid. Slik får du realistisk praksis og den teoretiske bakgrunnen som skal til for å møte bransjen. DYKTIGE LÆRERE Lærerne på Danvik har bred og ulik erfaring, kompetanse og bakgrunn. Sammen utgjør de en faglig tyngde vi er stolte av. Alle lærerne er yrkesaktive i bransjen. De sørger for undervisning på et høyt nivå.

4


6


Livet på Danvik Danvik er med sine 160 elever en av Norges største folkehøgskoler. I tillegg har vi rundt 40 elever som gjennom et 2. år får prøve seg i sine fremtidige drømmeyrker. Skolen tilbyr flere aktiviteter forankret i et kristent verdigrunnlag.

ALLE DAGER BEGYNNER MED MORGENSAMLING KL 08:45 MANDAG, TIRSDAG, TORSDAG OG FREDAG Linjedager. Da arbeider du i klassen din det meste av dagen. ONSDAG Valgfag og fellesfag. LØRDAGSSEMINAR Danvik har som alle andre folkehøgskoler lørdagsundervisning. På disse lørdagsseminarene tar vi opp både medierelaterte og samfunnsfaglige emner, ofte presentert av spennende og profilerte foredragsholdere. KVELDSAKTIVITETER På kveldene er aktivitetene mer elevstyrte. Men du får tilbud om spillkvelder, trening, filmklubb, torsdagstreff og underholdnings­ kvelder. Vanligvis har du lørdagsfri hver fjerde helg.

STUDIETILBUD På Danvik er undervisningen delt mellom linjefag, fellesfag, workshopuker, linjeuker, valgfag og praksis. Linjefagene fyller omtrent halvparten av undervisningen gjennom året. I fellesfagene møter du temaer som filmhistorie, medieetikk, budskapsanalyse, platebransjen, filmindustrien, den norske presse, markedsføring, internasjonal TV-kultur og mye mer. (Vi forbeholder oss retten til å endre enkelte fagtilbud.)

WORKSHOP skal gi deg et lite avbrekk og mulighet til å lære noe annet enn linjefaget. Her kan du også oppdage sammenhenger og likheter mellom flere medieyrker. Workshopemnet kan også være et støttefag til linjefaget. Har du film som linjefag, kan du for eksempel velge filmfoto som workshopemne. Det legges også opp til workshopemner med andre fokusområder som bærekraft, solidaritet og formgivning. I LINJEUKENE er det bare linjefaget som teller. Det er i disse periodene de større arbeidene blir gjort. Her kommer du til å jobbe med større prosjekter som filmer, TV- og radiosendinger, utstillinger, dramaoppsetninger eller større skriveprosjekter. MEDIEPRAKSIS Som elev på Danvik kan du gjennomføre 40 timer mediepraksis utenfor skolen. Det vanligste er å være i bedrifter relatert til radio, TV, teater, avis, film og video, men du kan også ha praksis innen relevant informasjonsarbeid.


Drammen er byen Danvik Folkehøgskole ligger ti minutter til fots fra Drammen sentrum og en drøy halvtime med bil eller tog fra Oslo. Vi er stolte av skolen vår, og vi er stolte av Drammen.

SKOLENS MILJØ OG OMGIVELSER

Rundt oss er det frodig og grønt, og vi har fantastisk utsikt over byen. Danvik er nærmeste nabo til Drammenshallen, Godsets hjemmebane «Gamle gress» og Marienlyst – et av Norges mest komplette idrettsanlegg, med mulighet for fotball, skøyter, bandy, friidrett, håndball og tennis. Og om ikke det skulle være nok, er det også et nytt, stort og flott badeanlegg. Et av byens mange treningssentre ligger kun et steinkast unna. Drammen har hele to alpinanlegg og det er kort avstand til utmerkede turområder, både sommer og vinter. Så for deg som er sportsinteressert er det mange aktiviteter å være med på.

8


For Drømmer deg som duelsker om ååskape ta steget og ønsker videre åinnen jobbefoto medog spillutvikling! levende bilder?

Drømmer du om å bli fotograf eller jobbe med film? Hvorfor velge mellom to goder? Nå kan du lære deg både å fotografere og å filme.


Spillutvikling

Drømmer du om å jobbe i spillbransjen og skape din egen spillsuksess? Her får du en innføring i alle delene av prosessen - fra idé til ferdig spill! Spillinjen skal gi elevene både teoretisk og praktisk kompetanse med utvikling og produksjon av dataspill. Elevene skal utvikle idéer og føre de ut i praksis ved å planlegge, produsere og presentere spillene sine. Dette skal gjøres gjennom mindre individuelle oppgaver og større gruppeprosjekter som skal resultere i utgivelser internt og eksternt.

Nils Anderssen Lærer i spillutvikling

“For deg som elsker å skape”

Et år på spillinjen gir deg nødvendig, grunnleggende kunnskap og erfaring med tanke på videre utdanning, eller som utgangspunkt for en spennende praksisplass i et norsk/utenlandsk spillselskap. Vi jobber oss igjennom spillutviklingsprosessen fra idé til ferdig spill. Det blir lærerike besøk til spillstudioer og en rekke unike gjesteforelesninger med

med nøkkelpersoner fra bransjen. Tidligere har vi hatt forelesere fra Ravn Studio, Krillbite, Red Thread Games og Blizzard. Vi arbeider med egne spillprosjekter i små team og benytter oss av verktøy som er standard i bransjen: som Unity, 3D Studio Max og Photoshop mm. Spillene vi lager blir gjort til PC/ Mac, tablets/mobiltelefoner eller vår egen arkademaskin. Du vil også ha muligheten til å eksperimentere med teknologi som virtual realitybrillene Oculus Rift, Kinect eller 3D-printing. Alt med fokus på en potensiell vei videre i industrien. Finn din rolle, enten du liker å skrive, jobbe med det visuelle uttrykket eller programmere. For deg som elsker å skape og ønsker å jobbe med spillutvikling! 11


Drømmer du om ü ta steget videre innen foto og levende bilder?


Foto og Youtube Drømmer du om å bli fotograf eller jobbe med film? Hvorfor velge? Veien fra foto til levende bilde er kort. Nå kan du lære begge deler.

Dette er linjen for deg som vil styrke din visuelle kompetanse både når det gjelder foto og flim. På Danvik fotograferer og filmer du med DSLR, lærer å bruke Premiere og Photoshop CC og vi gjennomgår de viktigste virkemidler for å fortelle historier - uavhengig om du forteller med stillbilder eller film.

Ellen Ugelstad Lærer i Foto og Youtube

“Det gjelder å se det andre ikke ser”

I foto vil du lære grunnleggende kamerateknikk, studioarbeid, lyssetting, arbeid på location, samt komposisjon og etterbehandling i Photoshop CC og Lightroom. Du vil jobbe med små og større fotoprosjekter som resulterer i to utstillinger. I filmdelen vil vi bygge videre på denne basisforståelsen for visuell kommunikasjon.

Du vil lære å lage enkle snutter for YouTube og sosiale medier, samt enkle reklamefilmer og musikkvideo. Fotodelen vil være mye selvstendig arbeid, og filmdelen vil bestå av mer gruppearbeid. Du får oppleve bransjen og får faglig påfyll gjennom spennende gjesteforelesere, og hvert år reiser vi til Paris Photo og deltar på den største fotomessen i Europa.

13


Drømmer du om å jobbe med radio, være programleder, reporter, jobbe bak spakene eller kanskje ha ditt eget radioshow på NRJ, P4 eller P3? Ja? Da har du muligheten nå!


Radio og lydproduksjon Skolen har egen konsesjon og sender 30 timer i uka.

Viktige elementer i undervisningen er reelle oppgaver i forbindelse med daglige sendinger på Kanal 1. Her får du en unik sjanse til å være med på å avvikle direktesendinger, produsere innslag, lage lokale nyheter og være programleder i beste sendetid.

Tor Coward Lærer i radio og lydproduksjon

“De beste bildene får du på radio”

Radiolinjens undervisning består av teoretisk og praktisk opplæring i moderne radiojournalistikk, programproduksjon og radiodrift. Ved siden av kommersiell radiokunnskap, er deler av undervisningen også konsentrert om radiodokumentar og hørespill. For de som ønsker det, blir det også tilrettelagt for produksjon av jingler, vignetter og promoer.

Du får prøve deg som produsent, programleder, tekniker, redigerer, musikkansvarlig og reporter. Klassen besøker i løpet av året flere store radiostasjoner og du får faglig påfyll gjennom dyktige og engasjerte gjesteforelesere. Målet med undervisningen er å skape journalistisk- og teknisk dyktige medieaktører med kunnskap og forståelse for radio som kommunikasjonsplattform. Danvik har eget profesjonelt radiostudio, redigeringssuiter og oppdatert teknisk utstyr.

15


Du fĂĽr utvikle deg innen manusarbeid, dramaturgi, regi og bildeforstĂĽelse.


Film

Drømmer du om å lage film? Ønsker du å bli en del av den nye norske filmgenerasjonen og kanskje få filmen din nominert til Amandus?

På filmlinjen utvikler du din kreative visjon og fortellerstemme. For deg med et brennende ønske om å lage gode filmfortellinger, tilbyr vi tett oppfølging og evalueringer med profesjonelle filmarbeidere. Undervisningen er praktisk relatert med fokus på teamarbeid i produksjon av korte fiksjonsfilmer.

Bjørn Erik Pihlmann Sørensen Lærer i film

“Her utvikler vi din kreative visjon”

På Danvik får du praktisk erfaring i å lage kortfilm hvor prosessen står i sentrum. Du blir utfordret på dine kreative evner og får et godt innblikk i filmens organisasjonsstruktur, produksjonsprosess og ledelse. Du får utvikle deg innen manusarbeid, dramaturgi, regi og bildeforståelse.

Vi har forelesninger samlet og i grupper, med workshops i lyssetning, filmfoto, klipp og lyddesign. Du får oppleve filmbransjen både gjennom gjesteforelesere og spennende ekskursjoner. Filmlinjen drar til Berlin internasjonale filmfestival hvor vi deltar på workshops og møter norske og internasjonale filmskapere. Hvert år leverer filmlinjen et stort antall filmer til Amandusfestivalen på Lillehammer, og vi drar dit for å delta på et fyldig filmfaglig program.

17


Vil du utvikle TV-programmer eller lage dokumentar?


TV-produksjon

Drømmer du om å jobbe i TV-bransjen og gjøre karriere enten foran eller bak kamera?

Tonje Grønning Lund Lærer i TV-produksjon

“Du må like å fortelle historier”

TV-produksjonslinjen er for deg som liker å fortelle historier gjennom levende bilder. Undervisningen er praktisk relatert med mye gruppearbeid.

Du får muligheten til å jobbe både foran og bak kamera i skolens eget flerkamerastudio, styre spakene i regikontrollen og jobbe med OB-produksjoner.

Et år på TV-produksjonslinjen gir deg erfaring og innblikk i de fleste områdene innenfor faget TV-produksjon. Flerkamera er linjens hovedfokus, men du jobber med mange og varierte produksjoner som: reportasje, humorinnslag, talkshow, dokumentar og TV-drama. Elevene bestemmer selv innholdet i produksjonene og utvikler idéer til ferdige programmer.

Du får innføring i blant annet kamerateknikk, AV-teknikk, redigering, lyd, lys, regi, journalistikk, programledelse, scenografi og prosjekt- og produksjonsledelse. På TV-linjen er det rom for alle, uansett interessefelt og erfaring. Vi benytter Adobe CC til etterarbeid og både skulder-, studio- og LET-kameraer til opptak.

19


Har du ambisjoner om ĂĽ skrive filmmanus eller en roman?


Forfatterstudiet

Drømmer du om å bli forfatter? Hvorfor ikke satse et år og utforske egen skriving?

Dette er linjen for deg som liker å skrive og har ambisjoner om å bli forfatter. Her jobber du kreativt med egen skriving, og lærer forfatteryrket gjennom møter med forlagsfolk, forfattere, journalister og andre skrivende. Linjen ledes av to utøvende forfattere.

Inger Bråtveit Lærer på forfatterlinja

“Skrive, skrive, skrive...”

Her vektlegges skriving som praktisk håndverk innen forskjellige skjønnlitterære sjangere: både kort- og langprosa, lyrikk og filmmanus. Du får individuell veiledning, skrivetid og utvidet kunnskap i litteratur og tekstanalyse. Og du får trent deg som aktiv og konstruktiv lytter, leser og tekstkritiker.

Opplev at din scenetekst blir fremført av skuespillere eller at manuset ditt blir kortfilm. På Danvik får du muligheten til å prøve ut din personlige «stemme», få egne tekster på trykk og ikke minst, lære deg å fremføre egne tekster. Søkere må legge ved 5 -10 sider egenprodusert litterær tekst.

21


Drømmer du om å bli skuespiller? Vil du stå på en scene eller spille i film?


Skuespiller­­teknikk Har du ambisjoner om å videreutvikle skuespillertalentet ditt? Vi hjelper deg ett skritt videre med å nå drømmen. En skuespiller må bruke sin egen kropp som instrument. Derfor jobber vi med stemmebruk, bevegelse, avspenningsteknikker, karakterarbeid og improvisasjon. Stanislavskijs metode er grunnlaget for mye av undervisningen. Vi arbeider med gitte omstendig­ heter, de fysiske handlingers metode, observasjons­evne, fantasi og analyse. Som skuespillerelev vil du få muligheten til å jobbe individuelt, i grupper og sammen med hele klassen. Skuespill er en kollektiv kunstform som setter store krav til samarbeidsevner. Andreas Kvebæk Dahl Lærer i skuespillerteknikk

“Her må man gi slipp på alle hemninger”

Vi jobber fram små og store teaterproduksjoner, i tillegg til at du kan være med i skolens årlige revy på Drammens Teater. Du får også rikelig med muligheter til å gjøre skuespill foran kamera.

Både gjennom filmklassens mange kortfilmer, i flerkameraprosjekt med TV-klassen, og i skuespillerklassens eget filmprosjekt får du nyttig erfaring med arbeid både foran og bak kamera. Vi har ulike spennende workshops ledet av profesjonelle aktører i bransjen, deriblant method-acting, scenekamp, casting og auditiontrening. Skuespillerlinjen har et godt samarbeid med Brageteateret i Drammen, og drar også flere ganger til Oslo for å ta pulsen på hva som rører seg i bransjen. Har du et ønske om å søke deg videre på skuespillerskoler i inn- eller utland, legger vi til rette på best mulig måte for at du skal kunne nå målene dine!

23


Studieturer du aldri glemmer Møt en internasjonal medieverden få andre får oppleve. Kom bak kulissene i Hollywood, og treff mennesker som har skapt seg et fascinerende liv i den utfordrende bransjen.

USA

I april går turen til USA. Dette er skolens «hovedtur» og nesten alle elevene er med. I filmhovedstaden Los Angeles, bor vi på et flott hotell fem minutters gangavstand fra «Walk of Fame». Privilegerte som vi er, får vi se sider av Hollywood andre bare kan drømme om. Mange «uoppnåelige» personer fra ulike bransjer i Hollywood stiller opp for Danvik, fordi de synes det gøy og inspirerende å møte så mange dedikerte ungdommer. På tidligere turer har vi blant annet møtt komponisten til Spiderman-filmene, Michael Jacksons lyddesigner, produsenten av American Idol og coachen til Beyoncé, Will Smith m.fl. Hvert år legger vi turen innom Warner Bros., Universal Studios og Venice Beach.

24


Et folkehøgskoleür er fylt med opplevelser!


I tillegg til den årlige USA-turen, arrangerer vi også linjeturer til Berlin og Paris. Danvik har i år også et solidaritetsprosjekt hvor elevene reiser til India, der utveksling av bransjeerfaring er en del av opplegget.

INDIA Danvik har i år et solidaritetsprosjekt der elevene samler inn midler til et skoleprosjekt i India. Vi ønsker å bidra til at unge minoritetsungdommer skal kunne få utdanning innen vårt fagfelt, og støtter spesielt opp om en skole med yrkesrettet utdanning bl.a. innen media. Gjennom innsamling av støttemidler, bidrar danvikelevene til at jevnaldrende med betydelig færre muligheter enn oss, får muligheter til skolegang. På nyåret får Danvikelever anledning til å være med på solidaritetstur for å besøke elevene og skolen vi støtter. Vi byr på en spennende og variert tur, der utveksling av bransjeerfaring blir en del av opplegget. Danvik samarbeider med Acta-Normisjon og den lokale organisasjonen ESAF om prosjektet, og elevene får veiledning og oppfølging i forkant og underveis på reisen. Reisen til India gir verdifull internasjonal innsikt og erfaring.

BERLIN I februar drar filmelevene til Berlin for å besøke Berlinalen, en av verdens fremste filmfestivaler. Her deltar du på workshops og møter norske og internasjonale filmskapere.

PARIS

I november reiser fotolinjen til Paris for å delta på Paris Photo, en stor fotomesse hvor 136 gallerier, fotobokforlag og utstillere fra hele verden samles. I tillegg besøker vi Triumfbuen, Eiffeltårnet og Pompidousenteret.

26


2. året -Påbygningsår med praktisk erfaring

Etter et år på Danvik har du kanskje lyst til å prøve deg ute i den virkelige medieverden. 2.året på Danvik veksler mellom praksis og teori med hovedvekt på praktisk arbeid i radio, produksjonsselskaper, filmselskaper, TV eller multimediehus. Påbygningsåret er for elever som har gått et år på Danvik, og som ønsker å utvikle seg videre innenfor sitt fagområde. Elever som går 2. året på Danvik, er kvalifisert for støtte fra Statens Lånekasse. I skoleåret 2016/17 er Danviks andreårselever praktikanter hos disse samarbeidspartnerne våre:

28


1

2

1

På Nordkapplatået under innspillingen av «71° nord».

2

Malin Mariel Bood (t.v.) og Ida Marie Pettersen (t.h.) er med i produksjonen av «Farmen».

3

3

2.årselev Marte Ramos Omland (t.h.) hadde praksisplass hos Nordisk Film TV. Bildet er tatt under innspillingen av «Sønner av Norge» i Santa Cruz, California.


Fem om 2.året «I P4 fekk eg i eit år oppnådd mine aller største draumar i ein alder av 20 år, og allereie i løpet av dei første vekene var eg på lufta. I Noregs største kommersielle radiokanal får du jobbe med radiolegender med vanvittige ferdigheiter, vere ein del av eit miljø som ikkje kan samanliknast med noko anna og du får ei læring som er heilt spesiell.»

”2.året hos FremantleMedia ga meg en helt unik vei inn i mediebransjen. Etter et år som evig ja-menneske, med hunger for ny kunnskap og spennende prosjekter, endte jeg året med tilbud om jobb videre.” Ole-Jacob Steen-Hansen (Skuespillerteknikk 2014/15)

Hanna Kolås (Radio og lydproduksjon 2011/12)

«Jeg hadde mitt 2. år i TV2 2. året eg hadde hos Catapult Film Sporten, Norges største ga meg gode utfordringer og bratt sportsredaksjon. Fra dag èn ble læringskurve. Med sterkt fokus på jeg behandlet som et fullverdig eiga utvikling, sitt eg igjen med eit redaksjonsmedlem, og fikk med veldig godt grunnlag for å kunne tiden hovedansvar for programmer møte framtida i filmbransjen. Etter som Fotballrykter og Premier 2.året fekk eg 100% stilling hos League Manager.» Catapult, og lev no av det eg likar å gjøre best, nemleg å lage film! Jonathan Systad (TV-produksjon 2012/13)

”Hos Strix Televisjon fikk jeg verdifull erfaring og kontakter, og videre har jeg jobbet på hver eneste sesong av Farmen, både som caster og regi. 2.året har virkelig betydd alt for karrieren min og er det beste valget jeg noen gang har tatt.” Marius Hagen (TV-produksjon 2012/13) 30

Dovydas Miliauskas (Film 2013/14)


1

2

3

1

2. årselev Mads Brustad hadde praksisplass i Broom.

2

Tarjei Elias Kvamme og Markus Vangen hadde radioprogrammet Ukast i Radio Metro.

3

2. årselev Sandra Svendsgård hadde praksisplass i Virus AS.


Opplevelser på Danvik KANAL 1 Danvik ønsker å være en aktiv og synlig medieaktør i Drammen. Skolen har egen radiokonsesjon og elevene er selv ansvarlig for fire timer kommersiell ettermiddagsradio hver dag. I tillegg sender vi seks timer ungdomsradio lørdag kveld med alt fra Topp 20 til Heavy Spesial. Skolens radiostasjon heter Kanal 1 og har rundt 100.000 potensielle lyttere. REVY Liker du å danse, synge eller spille? Er du kanskje flink til å skrive, male eller sy? Da trenger vi deg til årets revy! Danvik har lange tradisjoner med å sette opp forestillinger som involverer hele skolen. Revyen skrives, produseres og fremføres av elevene selv. Så hvis det bor en skuespiller, scenograf eller kanskje en lydtekniker i deg, er det bare å hive seg på. I revyuka flytter vi ned til Drammens Teater, der vi har våre forestillinger. TORSDAGSTREFF Annenhver uke har skolen tilbud om kristne samlinger i peisestua. Det organiseres også dialoggrupper, påfyllsgruppe og bibelgruppe. DANVIKKVELD Danvikkveld er uhøytidelige sammenkomster hvor de ulike linjene står for hvert sitt arrangement.

32


Kjente fjes om Danvik Noen kaller Danvik talentfabrikken, andre kaller skolen døråpneren inn til det kreative og skapende medienorge. Mange har fått realisert drømmene sine på Danvik og gjort karriere innen kreative og medierelaterte fag.

Danvikåret er det året som har betydd mest for min karriere. Jeg kunne ingenting da jeg startet og kun ett år etter får jeg jobb som programleder på tv, og hovedrolle på Det Norske Teateret.

«Karrieremessig har Danvik betydd alt for meg. Uten Danvik hadde jeg ikke hatt jobben jeg har i dag, så enkelt er det».

«Jeg hadde et minnerikt år på Danvik, og husker at jeg egentlig følte at jeg lærte mer der enn jeg gjorde første året på Journalisthøgskolen.»

Kash King Skuespiller, vokalist, programleder NRK TV

Ida Fladen Programleder i TV2

Lisa Marie Gamlem Filmregissør Kaptein Sabeltan og skatten i Lama Rama, Mormor og de åtte ungene.

34


«Danvik var det perfekte springbrettet inn til min drømmekarriere. Jeg fikk lov til å dyrke og jobbe med radio, ved siden av at jeg fullførte noen studier. Gjennom Danviks fantastiske 2. år fikk jeg jobben som videre førte meg inn i NRK. Nå sender jeg daglig på P3 i beste sendetid.» Niklas Baarli Programleder NRK P3

«Jeg har, som mange andre mediefolk, utdannelsen min fra talentfabrikken Danvik. Etter Danviks 2. år i TV Buskerud, ble jeg ansatt, og nå er jeg altså i TV2.» Jon Hartvig Børrestad TV2

«Året på Danvik var skikkelig spennende, og skolens teateroppsetning inspirerte meg så absolutt til videre jobbing på scenen.» Jon Øigarden Skuespiller Nationaltheatret og filmskuespiller


Danvik Arena er skolens nye storstue hvor alle samles til ulike fellesarrangementer, konserter og undervisning. Salen fungerer også som skolens egen kino med topp bildekvalitet, kjempelerret og surround-anlegg.

“Vi er stolte av vårt kjøkken og kan gi dere et år med variert kost og god mat”

Ørnulf Mathiesen Kjøkkensjef og mesterkokk


Praktisk info Danvik Folkehøgskole har som mål å være Norges ledende kreative mediafaglige folkehøgskole. Gjennom både det faglige og sosiale skal eleven lære seg selv å kjenne, bli trygg på seg selv og sine verdier, og utvikle solidaritet og omsorg for sin neste. VÅRE VERDIER Danvik Folkehøgskole er en kreativ og kunnskapsorientert folkehøgskole der elevene er i sentrum. Nøkkelord er deltakelse, ansvar og respekt. Gjennom undervisning og internatlivet opplever elevene tillit, trivsel og trygghet Skolen er en stiftelse opprettet av kretsene: Vestfold/Telemark og Buskerud av KFUK/KFUM og region Vestfold/Buskerud av Normisjon. Stiftelsen har som formål å tilby kristne fellesskap preget av likeverdige møter og åpenhet.

INTERNATET På internatet bor du på dobbeltrom, der vi har fokus på samhold og bofellesskap. Det er toalett og bad på de fleste rom. Internatet har også felles kjøkken og stuer. Pga. stor elevtilgang har vi også benyttet noen leiligheter som kollektive bofellesskap. Elevene har selv ansvar for orden og renhold på internatet og i bofellesskap. Elever som har behov for enkeltrom, kan søke spesielt om dette. Vi har kun få disponible enkeltrom som fordeles etter behovsvurdering. PERSONALE Danvik Folkehøgskole er en liten bedrift med ca. 35 ansatte. De ansatte arbeider med administrasjon, undervisning, internat, kjøkken, renhold og vaktmesterarbeid. Sammen med elevene ønsker vi å skape «det beste året» for alle.

KJØKKEN Vi er stolte av vårt kjøkken, og kan gi dere et år med variert kost og god mat. Dere kommer til å tilbringe mye tid i spisesalen, hvor dere spiser et godt måltid og har den gode samtalen rundt bordet. Her serveres tradisjonell norsk kost med innslag av retter fra inn og utland. Forøvrig tilbys spesialkost og dietter for de som trenger det, mot pristillegg. Velkommen, maten er snart servert! VIKTIGE KJERNEREGLER Internatet er blitt kalt «folkehøgskolens viktigste fag», og sier mye om hvor viktig det er å jobbe sammen og ta hensyn til hverandre. Alle ønsker å få maksimalt utbytte av skoleåret. Derfor må skolens få, men viktige regler følges. Skolen har 10 kjerneregler som sier noe om at vi har et rus- og alkoholfritt miljø på skolen med tydelige regler for ro og orden på internatet. Hovedregelen er at alle elever har ansvar for å skape et positivt skolemiljø

37


Økonomi SKOLEPENGER Skolepengene for skoleåret 2017/2018 er avhengig av hvordan man bor. Pris pr. semester nedenfor (priser for hele året i parentes): · Dobbeltrom u/bad og WC: kr. 40350 (kr. 80700) · Dobbeltrom m/bad og WC: kr. 45450 (kr. 90900) · Enkeltrom m/bad og WC: kr. 48900 (kr. 97800) · Elever som bor utenfor skolen: kr. 21900 (kr. 43800) Det serveres frokost, lunsj, middag og kveldsmat for de som bor på skolen. De som bor utenfor skolen får lunsj. Det er ikke matservering i feriene, derfor dekker ikke beløpet opphold på Danvik Folkehøgskole i feriene. Dietter: Glutenfri diett: kr. 400,- ekstra pr. måned, Laktosefri diett: kr. 200,- ekstra pr. måned. Vegetardiett: kr. 200,- ekstra pr. måned. For andre krevende dietter kan det også påløpe ekstra kostnad. Egne avtaler gjøres. ANDRE SPESIFIKKE UTGIFTER Fellesutgifter: (ekskursjoner, dagsturer, drift av vaskemaskiner, elevarrangement mm.) Kr. 3000,Film og TV klassen: Utstyrsleie for egne produksjoner:

kr. 4000,-

Fotoklassen: Til print, papir og utstyrsleie:

kr. 2000,-

Spillutviklingsklassen: Programvare:

kr. 2000,-

INNMELDINGSAVGIFT Innmeldingspenger betales som en bekreftelse på at du tar imot tilbudet om å være elev ved Danvik Folkehøgskole. For skoleåret 2017/2018 er innmeldingsavgiften satt til kr. 2000,-. Dette betales ikke tilbake dersom du trekker deg fra studieplassen.

FRIVILLIGE TURER Kostnader i forbindelse med studieturer kommer i tillegg. De reguleres noe etter gjeldende valutakurser. Turene er frivillige. USA ca: kr. 24000,Solidaritetstur til India ca: kr. 18000,Filmklasse: Berlin ca.: kr. 5000,Foto youtube- og forfatterklassene: Paris ca.: kr. 5000,Spillutvikling: Konsoll i Bergen:ca: kr. 2500,Andre linjer har anledning til å gjennomføre egne faglige turer. Dette ordnes individuelt i hver linje. LÅN OG STIPEND Lånekassen gir støtte til elever på folkehøgskoler gjennom lån og stipend. For skoleåret 2016/2017 utgjorde maksimal støtte kr. 103950,- herav stipend på kr. 41580,-. Med forventet økning i tråd med prisstigning vil årets lån og stipend utgjøre ca. kr. 106000,- totalt, hvorav kr. 42400,- vil utgjøre stipend. Endelige tall vil legges på hjemmesiden etter at statsbudsjett er vedtatt. www.danvikfhs.no. Se også www.lanekassen.no.

Slik søker du OPPTAKSGRUNNLAG Det eneste formelle opptakskravet for å begynne på Danvik Folkehøgskole, er at du må fylle 18 år innen utgangen av 2017. De aller fleste elevene har fullført videregående skole, men ved opptak teller også annen relevant arbeids- eller skolebakgrunn. Attester og dokumentasjon fra skole og arbeid må følge med søknaden. I en personlig søknad skal du fortelle litt om deg selv, dine interesser og hvorfor du ønsker et skoleår ved Danvik Folkehøgskole. I tillegg kreves vitnemål/ karakterutskrifter. Elevenes gjennomsnittsalder skoleåret 2016/2017 var 19 1/2 år. Skoleåret starter søndag 20. august 2017 og avsluttes lørdag 12. mai 2018.

38

Gå direkte til søknadsskjema http://www.folkehogskole.no/danvik


SPILLUTVIKLING FOTO OG YOUTUBE RADIO OG LYDPRODUKSJON FILM TV-PRODUKSJON FORFATTER

Fagerlibakken 1 3046 Drammen Tlf.: 32 26 76 00 www.danvikfhs.no facebook.com/danvikfhs E-post: post@danvikfhs.no

Rektor: Willy Mangersnes Økonomisjef: Torstein Nilsen Studierektor: Olav Øygard Ta gjerne kontakt for å avtale et besøk når det passer. Vi har ÅPEN DAG lørdag 28. og mandag 30. januar. Stiftelsen Danvik Folkehøgskole er opprett av kretsene: Vestfold/Telemark og Buskerud av KFUK/KFUM og region Vestfold/Buskerud av Normisjon.

Design & Layout: DEON.NO • Foto: Peter Mydske • Drammensbilder: Tom Atle Bordevik

SKUESPILLERTEKNIKK

Danvik skolekatalog 2017-18  
Danvik skolekatalog 2017-18  
Advertisement