Page 40

HOLDTRÆNING H – Interview med ATK-klubben Aulum Skytteforening, der

AF: NIELS PAGEL JENSEN, UDVIKLINGSKONSULENT DSKYU :: FOTOS: ERIK BUKALO

Holdtræning er nøglen til god, struktureret træning – og det har de indset i Aulum Skytteforening nær Herning. Her har man med stor succes taget den kollektive træning til sig. I dette interview fortæller formand og træner Erik Bukalo om klubbens udvikling. Det hele begyndte med deltagelse i DGI’s DM i foreningsudvikling og i unionsregi med arbejdet med at blive certificeret ATK-klub, der træner efter Skydesportens Aldersrelaterede TræningsKoncept. – Vi startede i september 2015 på 15m, da vi havde syv trænere, der var på Træner 1-uddannelsen. – Vi har lavet fast starttidspunkt for hvert hold, hold 1 kl. 18.00, hold 2 kl. 18.45 og hold 3 kl. 19.30. Hvis der er

FAKTA OM ATK-HOLDTRÆNING Den gode ATK-træning foregår i hold med uddannede og velforberedte trænere, der til en træning sætter fokus på et antal specifikke delelementer i skydningen og træner disse struktureret. Holdet med f.eks. otte skytter starter samtidigt, gerne med små, sjove opvarmningslege, træner sammen og slutter typisk af samtidigt, eventuelt med en kort evaluering af, hvordan dagens træning gik. Fokus er på processen fremad og ikke resultatet her og nu.

40

SKYTTEBLADET :: NR. 3 :: JULI 2016

Er det udfordrende for trænerne?

– Ja, det er sjovt at vænne børneskytter til, at der er opvarmning hver gang inden skydning og så at få dem med.

Hvilken effekt har det haft på foreningen?

Hvor længe har I haft holdtræning?

Hvordan har I indført holdtræning?

skytter, der er forhindret i at komme, melder de afbud. Holdene er lavet efter først til mølle-princippet, og hvordan det passer skytten (og forældrene).

– For trænerne er det blevet betydeligt nemmere at overskue, hvem der er til stede og at få skudt holdskydninger. Der er også blevet en rigtig god forståelse i trænerteamet, alle ved, hvad vi arbejder med hver gang. Skytterne er blevet meget mere dus med trænerne, de spørger ikke en bestemt træner mere, fordi at de ved, at alle arbejder på samme måde.

HOLDTRÆNING I DIN FORENING Vil din forening være som Aulum, så begynd holdtræningen allerede efter sommerferien eller fra indendørssæsonens start. Ta’ på træneruddannelse og få viden, værktøjer og vejledning til at komme i gang i din forening! AULUM SKYTTEFORENING Har egne indendørsbaner, men samarbejder med naboklubben i sommerhalvåret. Havde ved sidste indberetning 88 medlemmer, heraf hele 48 under 25 år. Foreningen er netop udvalgt til et projekt om fremtidens skydebaner, hvor Aulums målsætning er at fordoble medlemstallet.

SKYTTEBLADET #3 ǀ Juli 2016 ǀ Årgang 80  

Skyttebladet udgives af Dansk Skytte Union og er et blad for alle med interesse i dansk skydesport.

SKYTTEBLADET #3 ǀ Juli 2016 ǀ Årgang 80  

Skyttebladet udgives af Dansk Skytte Union og er et blad for alle med interesse i dansk skydesport.

Advertisement