{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 1

SKYTTEBLADET NUMMER 1 :: FEBRUAR 2020 :: ÅRGANG 84

SPORTSCHEFENS VINKEL:

FORBEREDELSE TIL ET OL-ÅR

5.000 SKYDELEDERE UDDANNET DET FØRSTE ÅR

KOM MED TIL DM PÅ 10 OG 15 METER

OPTAKT:

EM 10 METER 2020


SKYTTEBLADET #1 FEBRUAR 2020 ÅRGANG 84 ISSN 2245-9480

UDGIVER Dansk Skytte Union Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 2605 Brøndby Telefon 43262352 info@skytteunion.dk www.skytteunion.dk REDAKTØR, LAYOUT & ANNONCESALG Anne Helmine Olesen aho@skytteunion.dk

26

Indholdet i Skyttebladet udtrykker ikke nødvendigvis Dansk Skytte Unions holdninger. Redaktøren forbeholder sig ret til at forkorte og redigere indsendte artikler mv. Dansk Skytte Union er medlem af: • Danmarks Idrætsforbund • Nordic Shooting Region • European Shooting Confederation • International Shooting Sport Federation • La Fédération Internationale de Tir aux Armes Sportives de Chasse • International Clay Target Shooting Federation FÅ SKYTTEBLADET I DIN MAIL Vil du have Skyttebladet direkte i din mail, kan du tilmelde dig Dansk Skytte Unions nyhedsbrev via linket her. FORSIDEN

Foto: Carl Johnsen, Denmark Open Air 2019

2

SKYTTEBLADET • NR. 1 • FEBRUAR 2020

12

10


INDHOLD 6

SPORTEN KORT

10

SPORTSCHEFENS VINKEL

12

EM 10 METER 2020

14

5.000 SKYDELEDERE UDDANNET DET FØRSTE ÅR

17

REPMØDE 2020

18

KLUBINFO

20

KURSUSKALENDEREN

23

ELITENYHEDER

24

ESC/ISSF-KALENDER 2020

26

KOM MED TIL DM PÅ 10 OG 15 METER

14

SKYTTEBLADET • NR. 1 • FEBRUAR 2020

3


3D-Score • Præcision i særklasse

• Ingen gummi- eller papirbånd • Minimal rengøring og klargøring • Robust teknologi • Optisk registrering af træfpunkt • Registrerer skud i forkert skive • Måler projektilhastighed på alle skud • Inklusiv Ammunitions Test program • ISSF fase I & II godkendt fra 10-50 m

Forhandles og serviceres i Danmark af Poul Lamhauge ApS Poul Lamhauge ApS forhandler udover Megalink også, DSkyU, ISSF & DGI skydeskiver, standard & målsyet skydetøj, formstøbte og standard høreværn, skydesko & skydestøvler, luftvåben & hagl, tasker og kufferter, sigtemidler & sigte-forhøjere, og meget andet skytteudstyr til både klubber og skytter.

Poul Lamhauge ApS Brøndbakken 3 4000 Roskilde Tlf.: 41 19 20 07 Info@skytteudstyr.com Skytteudstyr.com

Besøg www.megalink.no og se de brede program af øvrige skiver

Når kun det bedste er godt nok


Få et OK Benzinkort og støt Dansk Skytte Union hver gang du tanker Få et OK Benzinkort med en sponsoraftale, så kan du støtte Dansk Skytte Union med 5 øre, hver gang du tanker en liter benzin eller diesel. Det koster ikke dig ekstra – OK betaler hele beløbet.

Støt med OK Mobil

Støt med el fra OK

Kom hurtigt i gang med OK’s app

Med et OK Benzinkort med en sponsoraftale kan du ved også at få el fordoble din støtte fra 5 øre til 10 øre for hver liter benzin eller diesel, du tanker.

Du kan også bare hente OK’s gratis app. Så kan du støtte med Dankortet, hver gang du tanker med appen.

Du kan også forhøje støtten med OK Mobil. Vælg den OK Mobil-pakke, der passer dig bedst. Så støtter OK med ekstra 5 øre pr. abonnement for hver liter benzin eller diesel, du tanker.

Støt Dansk Skytte Union på www.ok.dk/lokalsporten


SPORTEN KORT NYHED: DOMMERKURSUS FOR COMPAK SPORTING I forbindelse med at Danmark i juni afholder sit første internationale grand prix i compak sporting, afholder Dansk Skytte Union nu for første gang et nationalt dommerkursus. Kurset afholdes d. 29. februar på KFK i København, og formålet med dommeruddannelsen er at uddanne dommere til nationale compak sporting-stævner, der både kender reglerne og handler efter reglerne for at sikre velafholdte og fair konkurrencer. Desuden er formålet at kvalificere nationale dommere til at blive indstillet til at tage internationalt kursus. Læs mere om kurset og tilmeld dig her.

NYT UDVIKLINGSCENTER OFFICIELT ÅBNET I VIBORG Dansk Skytte Union kunne i januar byde velkommen til Viborg Udviklingscenter som nyt talentmiljø. Centret drives af Viborg Skytteforening, og de havde indbudt til åbningsreception. Her var skytter, trænere, frivillige og samarbejdspartnere indbudt til morgenmad. Herefter kunne formand for Viborg Skytteforening Kristian Lund Hansen officielt åbne udviklingscentret: – Det er en stor ting, det har betydet meget for os. Det er jo et arbejde, vi har gjort i mange år, men nu er det ligesom blevet blåstemplet og formaliseret. Så udover at det giver os mulighed for at udvikle os, så giver det os også et skulderklap. Det betyder meget for os, at Dansk Skytte Union støtter os og tror på os, fortæller Kristian Lund Hansen. Læs mere om åbningen her.

6

SKYTTEBLADET • NR. 1 • FEBRUAR 2020


LAD LEGENE BEGYNDE

FÅ DIN HISTORIE I SKYTTEBLADET Her din forening afholdt et fedt stævne, har du deltaget i en konkurrence i udlanet eller har du bare en god historie fra skydesporten, som du gerne vil dele med andre interesserede? Skriv en kort tekst og send det sammen med billeder til aho@skytteunion.dk – så kan det være din historie, der kommer med i næste nummer af Skyttebladet.

2020 er OL-år, og det er det også på Experimentarium i København. Her kan du og din familie teste jeres kræfter i det helt nye Testcenter og året igennem opleve et olympisk program af sportsgrene - blandt andet også skydning. Experimentariums tema ”Lad legene begynde” er en hyldest til De Olympiske Lege og De Paralympiske Lege. Læs meget mere om den nye OL-/PL-udstilling her.

TAK TIL FORENINGER FOR DELTAGELSE I UNIONSUNDERSØGELSE En stor tak skal lyde til de foreninger der har deltaget i Dansk Skytte Unions foreningsundersøgelse, der har været udsendt til alle foreninger i december og januar. Og stort tillykke til vinderne af lodtrækningspræmierne: Strøby Skytteforening, Østjydsk Pistolklub samt Thorning og Omegns Jagtforening.

SKYTTEBLADET • NR. 1 • FEBRUAR 2020

7


SPORTEN KORT VAR SKREVET IND I ISSF-REGLERNE

1,8 MIO. TIL SKYDESPORTEN I 2019 I alt har 69 skytteforeninger over hele landet fået støtte fra DIF og DGI’s Foreningspulje i 2019. Midlerne er gået til alt fra forbedring af træningskulturen, elektroniske markeringsanlæg, juniorrifler og renovering af faciliteterne. Årets Foreningspulje åbner 1. marts, og her vil mere information være tilgængelig på skytteunion.dk.

Nu er VAR-systemet (video assistant referee) inkluderet i ISSF-regelsættet. Systemet blev taget i brug i flugtdisciplinerne i 2019 og skal sikre et minimum af fejldomme i skeet og trap. Læs mere om de opdaterede ISSF-regler her.

8

SKYTTEBLADET • NR. 1 • FEBRUAR 2020


BEST PERFORMANCE

KK500 A SUCCESS STORY

BEST PERFORMANCE

5 gold, 5 silver and 3 bronze medals in Olympic disciplines at 7 World CupsPERFORMANCE BEST in 2016 and 2017

1 silver medal at the World Cup Final 2016

2 gold medals and 6 silver medals at the 2017 European Shooting Championships in Baku

BEST PERFORMANCE

Since 2016, shooters using the KK500 have posted one new world record (3x40: 1186), 2 final world records and 2 team world records.

Istvan Peni (HUN)

Sergey Richter (ISR)

Milenko Sebic (SRB)

Eva Roesken (GER)

Jenny Stene (NOR)

Patrick Diem (AUT)

Andreas Thum (AUT)

Torben Grimmel (DEN)

Illia Charheika (BLR)

Stefan Wadlegger (AUT)

www.carl-walther.com

Yuri Shcherbatsevic (BLR)

JunM Liegend Team (AUT)

Yuri Shcherbatsevic (BLR)

Lionel Cox (Bel)

Franziska Peer (AUT)

Yuriy Sukhorukov (UKR)

Simon Weithaler (ITA)

Serhiy Kulish (UKR)

Nadine Ungerank (AUT)

Sergey Kamenskiy (RUS)

Stine Nielsen (DEN)

Maximilian Dallinger (GER)


SPORTSCHEFENS VINKEL

2020 OG TID TIL OL

AF: LINDA ANDERSSON, SPORTSCHEF DSKYU

Nu skal de sidste puslespilsbrikker lægges på plads, inden vi vender snuden mod Tokyo og de Olympiske Lege. Vi har indtil videre kvalificeret os i tre discipliner (skeet herre, riffel 10 meter dame og riffel 50 meter dame) og arbejder nu benhårdt for at kvalificere 1-3 atleter mere.

OL-FORBEREDELSE I AUSTRALIEN Parallelt med dette arbejde er vi lige nu i en testperiode frem mod OL. En testperiode som afsluttes med test-event i Tokyo i midten på april. Derfor var vi i slutningen af januar/starten af februar på træningslejr i Brisbane i Australien. Jeg satte helt enkelt en af mine gamle svenske atleter, som er metrolog, på opgaven at ”finde et sted i verden som har i stort set det samme klima i januar, som

10

SKYTTEBLADET • NR. 1 • FEBRUAR 2020

Tokyo har i juli/august”. Efter meget kort tid vendte hun tilbage. Linda, Brisbane kan blive meget godt. Sagt og gjort jeg kontaktede Jonas Jakobsson, der har været en af verdens bedste paraskytter og nu træner det danske paralandshold i skydning, fordi han været meget i Brisbane og trænet, og jeg tog fat i Jens Møllenberg, som var i Brisbane med Paralandsholdet til deres VM i Sydney i 2019. Jeg fik gennem dem nogle gode kontakter, og så var planlægningen af en varme-/luftfugtigheds-/tidsomstillingslejr i Brisbane i gang. En lejr hvor atleterne lærte sig selve at kende i høj varme og luftfugtighed, samt med hvordan kroppen reagerer i jetlag. På lejret deltog Majke Jørgensen, som er diætist hos Team Danmark. Hun målte atleternes væskebalance, så atleterne fik god information om, hvor-


vidt de lå godt til i forhold til væske, eller om der skulle justeres noget på indtaget af væske. Vi testede også forskellige køleværktøjer og tøj for at håndtere varme og sved, samt hvordan atleterne kan spare energi i varmen. Vi har nu nogle rigtigt gode lærdomme med os hjem, som vi tager med os i vores arbejde mod Tokyo. I april er det tid til OL test-event, og der får vi de sidste puslespilsbrikker på plads, inden vi lægger den sidste detaljeplan frem mod OL, hvor vores målsætning er en medalje.

CYPERN OG DENMARK OPEN AIR Lige nu befinder sig skeetatleterne på et lidt koldt Cypern, hvor de træner inden Cypern GP i skeet. Her har atleterne finpudset teknikken inden weekendens konkurrence. Samtidigt hjemme i Danmark er det tid til Denmark Open Air i Vildbjerg for riffelog pistolatleterne.

Stine Nielsen tester yourboots på lejr i Brisbane.

Denne konkurrence har i år besøg af flere nationer blandt andet atleter fra Singapore, Iran og Sverige. Det er også dejligt at se, hvordan arrangøren prøver at udvikle konkurrencen til en konkurrence, der er på forkant. Atleterne og publikum kommer til at få en rigtig god og spændende oplevelse. Vores EM-skytter får også en rigtig god mulighed for at teste formen inden EM i Wroclaw, som afholdes fra den 23. februar til 1. marts. Et EM hvor vi for første gang i meget, meget længe har et herrehold med i riffel 10 meter. Det skal blive rigtigt spændende at følge vores atleter ved EM – både riffel og pistol, dame og herre. Vi har flere rigtigt dygtige atleter, som kan blande sig i finalerne både som hold og individuelt. Passion, ambition og disciplin i arbejdet leder os til målet, vi sigter mod.

Riffelskytterne bliver udfordret på varmen.

Jesper Hansen på træningslejr i Australien. SKYTTEBLADET • NR. 1 • FEBRUAR 2020

11


EM 10 METER 2020 Ti danske riffel- og pistolskytter skal kæmpe for medaljer til Danmark, når der fra den 23. februar til 2. marts afholdes EM på 10 meter i Wroclaw i Polen. Som de seneste år stiller Danmark med et stærkt damehold på riffel. Her har alle tre skytter (Stine Nielsen, Rikke Mæng og Anna Skade) været i mindst én EM-finale de seneste tre år. Derudover er der for første gang siden 2013 også et herrehold med på riffel. Hos juniorerne er der også blevet plads til en enkelt debutant, det er riffelskytte Emma Nørholm Koch, der indtil videre har haft en rigtig god sæson. Se hele holdet herunder og programmet for de danske skytter på side 13.

PISTOL - DAMEJUNIOR RIFFEL - DAME RIKKE MÆNG Alder: 29 år Klub: Trehøje Nr. 4 ved EM i 2018 STINE NIELSEN Alder: 29 år Klub: Særslev Guld i 2018 og sølv i 2017 ved EM ANNA SKADE NIELSEN Alder: 21 år Klub: Særslev Nr. 5 ved EM i 2019

RIFFEL - DAMEJUNIOR

12

MICHELLE WEHAGE Alder: 17 år Klub: Nykøbing Sj. Nr. 5 ved EM i 2019

PISTOL - HERRE FREDERIK LARSEN Alder: 24 år Klub: DSB/ASF Med ved sit 6. EM

RIFFEL - HERRE STEFFEN OLSEN Alder: 37 år Klub: Ballerup Med ved EM 10m for første gang siden 2017

EMMA NØRHOLM KOCH Alder: 17 år Klub: Ballerup Med ved sit første internationale mesterskab

ESBEN JAKOBSEN Alder: 31 år Klub: Særslev Har ikke tidligere deltaget ved EM på 10 meter

JOSEFINE LAURSEN Alder: 18 år Klub: Viborg EM bliver hendes 4. internatioanle mesterskab

NICKLAS KILDEHØJ Alder: 20 år Klub: BPI Skyder sin første sæson som senior

SKYTTEBLADET • NR. 1 • FEBRUAR 2020


PROGRAMMET 11.15 15.30

13.30 17.00

09.15 10.15 11.00 14.45 16.00 19.15

12.30 14.45 14.45 17.45 19.15

13.00 13.00 16.00 19.00

10m RIFFEL 10m RIFFEL

10m PISTOL 10m PISTOL

10m RIFFEL 10m RIFFEL 10m RIFFEL 10m PISTOL 10m RIFFEL 10m PISTOL

10m RIFFEL 10m RIFFEL 10m RIFFEL 10m RIFFEL 10m RIFFEL

10m RIFFEL 10m RIFFEL 10m RIFFEL 10m RIFFEL

25. FEBRUAR

DAMEJUNIOR DAMEJUNIOR

26. FEBRUAR

DAMEJUNIOR DAMEJUNIOR

28. FEBRUAR MIXED MIXED MIXED HERRE MIXED HERRE

TEAM TEAM TEAM TEAM

29. FEBRUAR DAME DAME HERRE DAME HERRE

1. MARTS

HERREHOLD DAMEHOLD HERREHOLD DAMEHOLD

KVALIFIKATION FINALE

KVALIFIKATION FINALE

KVALIFIKATION Q1 KVALIFIKATION Q1 KVALIFIKATION Q2 KVALIFIKATION FINALE FINALE

KVALIFIKATION KVALIFIKATION KVALIFIKATION FINALE FINALE

KVALIFIKATION Q2 KVALIFIKATION Q2 FINALE FINALE

SKYTTEBLADET • NR. 1 • FEBRUAR 2020

13


5.000 SKYDELEDERE UDDANNET DET FØRSTE ÅR

AF: NIELS PAGEL JENSEN, DANSK SKYTTE UNION

Landets skytteforeninger tager sikkerheden meget alvorligt, viser de nyeste tal. Den online skydelederprøve for alle, der vil virke som skydeledere i landets riffel- og pistolforeninger, kan fejre et succesfuldt første år. Siden prøven kom online på Idrættens E-læring har 6.876 oprettet en bruger for at tage prøven, og heraf har 5.390 bestået skydelederprøven. Prøven består af 30 tilfældigt udvalgte spørgsmål om sikkerhedsbestemmelserne, hvoraf 80 % skal besvares korrekt for at bestå. Det er valgfrit, men anbefales inden prøven at deltage på et fremmødekursus, tage onlinekurser og læse sikkerhedsbestemmelserne.

SKYDESPORTEN ER EN SIKKER SPORT Den massive opbakning til som skydeleder at få diplom på at kunne varetage sikkerheden på skydebanen vidner endnu en gang om, at landets skytte

14

SKYTTEBLADET • NR. 1 • FEBRUAR 2020

foreninger tager sikkerheden meget alvorligt. Det er et meget stærkt signal at sende til omverdenen, og det bakkes op af Dansk Skytte Unions formand John Hansen: ”Skydesporten er en sikker sport, og klubbernes frivillige følger reglerne og gør hver eneste dag en flot indsats for at fastholde de trygge rammer. Jeg vil gerne på egne og Dansk Skytte Unions vegne ønske alle uddannede skydeledere tillykke og sige tak for jeres engagement i en fortsat sikker skydesport”.

SKYTTEORGANISATIONERNE STÅR SAMMEN OM SIKKERHEDEN Skydelederuddannelsen er et samarbejde mellem Dansk Skytte Union, DGI Skydning og Dansk Firmaidrætsforbund. Materialet er udviklet af ansatte fra unionen og DGI med uvurderlig hjælp fra frivillige.


Uddannelsessamarbejdet består også af et fremmødekursus, som udbydes via DGI landsdelene, mere end 800 mødte frem til 3-timers kurset i 2019. E-læringen drives af Dansk Skytte Union takket være økonomisk støtte fra DIF.

DU SKAL VÆRE SKYDELEDER, HVIS... • •

Du fungerer som skydeleder i en riffel-/pistolforening Du selvtræner alene

Læs mere om skydelederprøven. Læs mere om sikkerhedsbestemmelserne.

Definition i sikkerhedsbestemmelserne: Skydeleder: Den person, som har det sikkerhedsmæssige ansvar for gennemførelse af en skydning på en skydebane, skal være mindst 20 år. Såfremt der kun skydes med riffel dog 18 år. Personen skal have bestået prøven som skydeleder og være erfaren skytte. Kravet om uddannet skydeleder (bestået onlineprøve) gælder for både luft- og registreringspligtige våben og trådte i kraft 1. juli 2019 som følge af en opdatering af sikkerhedsbestemmelserne.

SKYTTEBLADET • NR. 1 • FEBRUAR 2020

15


Når kun det bedste er godt nok!

– EN

VINDER –

ELEY ammunition har vundet flere medaljer end alle andre producenter samlet – nu får du kvalitets patroner til en attraktiv pris på det danske marked.

Fuldt sortiment i ELEY patroner på lager: Tenex, Match, Team, Club, Sport, Action, Pistol Plus, Standard Levering i hele Danmark hver uge med egen bil.

SPØRGSMÅL: Kontakt områdeansvarlig sportsskydning Hans Henrik Lamp 2448 2958 / hhl@guntex.dk

Jægervej 7 · 6900 Skjern · Tlf. +45 9680 2000 · info@guntex.dk · www.guntex.dk


REPRÆSENTANTSKABSMØDE 2020 SØNDAG D. 22. MARTS 2020 HOTEL LEGOLAND, ÅSTVEJ 10, 7190 BILLUND

PROGRAM

DAGSORDEN

Sektionsårsmøder Frokost Velkomst og overrækkelse af hædersbevisninger Rapporter fra årsmøderne

Hele dagsordnen for repmødet kan ses på www.skytteunion.dk

Repræsentantskabsmøde

Klik her!

TILMELD DIG DANSK SKYTTE UNIONS NYHEDSBREV Vil du være sikker på ikke at gå glip af nyheder fra skydesportens verden eller gode tilbud fra Dansk Skytte Union? Så kan du nu abonnere på Dansk Skytte Unions nyhedsbrev, der er for alle med interesse i unionens arbejde og dansk skydesport generelt. Så får du nyhedsbrevet direkte i din mail.

TILMELD DIG HER

SKYTTEBLADET • NR. 1 • FEBRUAR 2020

17


KLUBINFO SÅDAN GØR DU DIT KLUBSTÆVNE INTERNATIONALT Til et stævne på Lolland i januar deltog 15 danske pistolskytter og 8 tyske samt 22 danske riffelskytter og 15 tyske. Mest markant var den tyske repræsentation i dameklassen på riffel, hvor 6 skytter havde krydset Femer Bælt, men det blev den enlige danske deltager Betina Pedersen, der tog sejren. I herreklassen på pistol deltog også 6 tyskere, men også 7 danskere og hjemmebanefavoritten Marcus Errebo vandt. Maribo Åben deler i et interview tips om de mange tyske deltagere til klubbens riffel-/pistolstævne. Læs mere her.

TIPS TIL DEN GODE GENERALFORSAMLING Årets første kvartal er højsæson for generalforsamlinger. Dansk Skytte Union giver tips til at afholde en bedre generalforsamling, der vil gøre det sjovere at deltage og forhåbentlig også medvirke til at skabe den rette mødestemning. Få tips til den gode generalforsamling her.

18

SKYTTEBLADET • NR. 1 • FEBRUAR 2020


LS10 LASERSCORE

HS10 HYBRIDSCORE

Anvendes til luftvåben og 15 meter riffel

Anvendes til luftvåben og 15 meter riffel

Den internationale skive som bruges til EM, WM og OL.

Den ideelle skive til klubber og SIUSLANE.

Laser teknologien giver den højeste sikkerhed.

Høj nøjagtighed gennem kombineret laser og akustisk måling.

LS25/50 LASERSCORE ORE RE

HS25/50 HYBRIDSCORE

Til 25 og 50 meter pistol og 50 meter riffel

Til 10-15-25-50 meter riffel og pistol (alle kalibre)

Den nye ISSF godkendte laser skive med højeste sikkerhed.

Den professionelle skive der dækker alle ISSF‘s standarder.

Mindre slitages og nyt lyssystem til 25 m discipliner. Markedsføres først i 2019 i Danmark.

Høj nøjagtighed gennem kombineret laser og akustisk måling. Bedste udgave til pistolskydning indendørs.

S101

S310 / S110

Til rier cal.22 og jagtrier

S310 til 200 og 300 meter riffel

En gennemprøvet skive med gummifremføring.

Den eneste ISSF godkendte skive til 300 meter konkurrencer. Stort målområde 133x150 cm.

Det store målområde gør skiven egnet til jagtindskydningsskive.

S110 til 200 meter riffel

S305

Den perfekte skive til variabel afstand op til 200 meter. Stor målområde 100x105 cm.

AC13

Løbende vildt for cal. 22 og jagtvåben

Til overlydsammunition på forskellige afstande

Godkendt ISSF skive til løbende vildt 50 meter og som jagttrænings skive.

Åbent måleområde med lave vedligeholdelsesomkostninger.

Stor målområde 133x75 cm.

Et stort udvalg af billeder gør AC13 ideel til simuleret jagt og nulstilling af jagtrier.

SA951

M95

10,4“ touch-screen monitor (M951) og kontrol enhed (CU951) til alle SIUS‘s skiver

10“ eller 15“ touch-screen inte integreret med CU951 enhe enhed

Fuld ISSF certicert kontrolenhed til standpladsen.

En sæ særdeles robust enhed til udend nd udendørs brug.

Dækker alle ISSF/DSkyU/DGI‘s discipliner.

Dækk Dækker alle ISSF/DSkyU/DGI‘s discip discipliner.

SIUSLANE

SIUSBTS SI

Skivekontrolenhed via Laptop/PC Med vores SIUSLANE software kan n en Windows styret PC tilsluttes en af vores skiver. Den ideelle træning for individuelle skytter.

Software til testskydning og analyse af ballistiske data Specielt udviklet til våben og ammunitionstest. Skal køre på egen skive og PC.

Når pålidelighed tæller...

SIUS Danmark www.sius.dk www.sius.com

Finn Danielsen info@sius.dk Tel. 22907162


KURSUSKALENDEREN NY

D HE

!

DOMMERKURSUS COMPAK SPORTING

På kurset bliver du dommer i compak sporting på nationalt niveau, så du kan handle og dømme efter reglerne til stævner. Kursets emner er bl.a. regelsættet, dommerens virke, konkurrenceafvikling og de klassiske dommerfejl. Dommerkurset indeholder praktiske øvelser på banen og teori indendørs ved storskærmen. En skriftlig prøve skal bestås med min. 36 rigtige af 40 spørgsmål. • 29. februar, København

FLUGTINSTRUKTØR

20

Husk alle med Støttekortet får 100,- rabat på træner- og lederuddannelse. Husk at du kan søge din kommune om tilskud til træner- og lederuddannelse.

HJÆLPETRÆNER RIFFEL Hjælpetræner er en basisuddannelse, som klæder dig på til at være instruktør og varetage mindre træneropgaver i din forening. Kurset er henvendt til dig, som vil hjælpe andre med at blive bedre til skydning, men endnu ikke har mod på at tage på et rigtigt trænerkursus.

Flugtinstruktørkurset veksler mellem teori og praksis og giver deltagerne mulighed for med det samme at få erfaring med at instruere og byde nye velkomne i flugtskydningens verden. Uddannelsens omhandler bl.a.: Sikkerhedspensum, valg af våben, skydetekniske grundprincipper, skydeteknikker, undervisningsprincipper, den gode velkomst, almen viden for instruktøren, tørtræning samt øvelser med ammunition.

• 29. februar, Bramming • 21. marts, Karup J

• 24., 26. og 29. marts, Vamdrup

• 15. marts, København

SKYTTEBLADET • NR. 1 • FEBRUAR 2020

GENOPLADNING Lær at lave egen ammunition til røgsvag eller sortkrudt, riffel eller pistol. Kurset er en dag fuld af teori og praksis om ballistik, projektiler og ladeprocessen. Du lærer at lave din egen billige ammunition.


KURSUSKALENDEREN HJÆLPETRÆNER PISTOL

KURSUS I DIN FORENING

Hjælpetræner er en basisuddannelse, som klæder dig på til at være instruktør og varetage mindre træneropgaver i din forening. Kurset er henvendt til dig, som vil hjælpe andre med at blive bedre til skydning, men endnu ikke har mod på at tage på et rigtigt trænerkursus.

Savner du eller din forening et kursus? Skriv til udviklingskonsulenten og fortæl, hvad I har brug for, så kan I blive vært for et fremtidigt kursus, der kan hjælpe foreningen videre og åbne for inspiration fra deltagerne fra naboklubberne.

• 22. februar, København • 14. marts, Silkeborg

TRÆNER 1 PISTOL Træneruddannelse for dig der vil kunne afholde træninger efter ATK-principperne med særlig fokus på SAV (sigte, aftræk og vejrtrækning) og opbygning af stilling. Uddannelsens fire moduler omhandler tekniktræning, trænerroller, skydestilling, holdtræning og fysisk træning.

TRÆNER 2 PISTOL Du lærer at træne skytter i præcisions- og hurtigskydning på 25/50 meter. Lær om konkurrenceforberedelse, skydeteknik, træning af skytter i opbygning af skydestilling, sigte, aftræk, vejrtrækning samt pistolens bevægelse fra løft til skudafgivelse. Uddannelsen er for dig, der allerede er træner, har taget Træner 1 og vil noget mere. • 8. og 24. maj, Broager

NY

D HE

!

• 7.-8. marts, København

SKYTTEBLADET • NR. 1 • FEBRUAR 2020

21


TILBUD TIL ALLE SKYTTER

BOOK HOTEL VIA DSKYU OG SPAR OP TIL 50 % Skal du ud og rejse? Nu er det muligt at booke et godt hotel med rabat og samtidig støtte Dansk Skytte Union. I samarbejde med Hotel Express International Online tilbyder Dansk Skytte Union nogle af de bedste priser på hoteller i hele verden. Tilbuddet gælder for alle skytter. Vi har testet sitet og fundet bedre priser på to ud af tre hoteller, som vi tidligere har brugt. Klik på linket HER og opret dig som bruger med eget password. I ”Adgangskode” skriver du: skytteunion2014. Så får du adgang til 150.000 hoteller i hele verden.

LOG PÅ PORTALEN HER OG FÅ ADGANG TIL 150.000 HOTELLER I HELE VERDEN SKYTTEBLADET • NR. 6 • DECEMBER 2019

3


ELITENYHEDER

UDTAGELSER TIL EM 10m Fra den 23. februar til 2. marts afholdes der EM på 10 meter i Wroclaw i Polen. Her stiller Danmark med syv seniorskytter og tre juniorskytter. På seniorsiden stilles der med fuldt riffelhold hos både damer og herrer – hvilket er første gang siden 2013. Blandt de udtagne er også to pistolskytter. Læs mere om seniorudtagelserne her. Læs mere om juniorudtagelserne her.

ELITEGRUPPEN 2020 Der er sat navne på de atleter, der udgør elitegruppen i 2020. Der er ikke mange ændringer ift. 2019. Gruppen er blevet en enkelt atlet mindre, da Mikkel Damholt i september 2019 valgte at træde ud af elitesatsningen. Se hele elitegruppen her.

SKYTTEBLADET • NR. 1 • FEBRUAR 2020

23


ESC/ISSF-KALENDER Eliteskytterne tager snart hul på den internationale sæson, og der er masser af spændende konkurrencer i vente i 2020. Højdepunktet er naturligvis OL i Tokyo men inden da er der på to gange EM og fire World Cups på programmet. Derudover er der også et par juniormesterskaber på tapetet han over sommeren.

2020

OL-TESTEVENT

TOKYO

RIFFEL/PISTOL/FLUGT 16.-26. APRIL

EM

CHATEAUROUX FLUGT 8.-20. MAJ

WORLD CUP

NEW DELHI

RIFFEL/PISTOL/FLUGT 15.-26. MARTS WORLD CUP

NICOSIA

FLUGT 4.-13. MARTS EM

WROCLAW

RIFFEL/PISTOL 23. FEBRUAR - 2. MARTS 24

SKYTTEBLADET • NR. 1 • FEBRUAR 2020


WORLD CUP

MÜNCHEN RIFFEL/PISTOL 2.-9. JUNI

OL-KVALIFIKATION

PLZEN

RIFFEL/PISTOL 18.-25. MAJ

WORLD CUP

BAKU

RIFFEL/PISTOL/FLUGT 20. JUNI - 3. JULI EM JUNIOR

OSIJEK

RIFFEL/PISTOL 25. JUNI - 2. JULI

VM JUNIOR

SUHL

RIFFEL/PISTOL 11.-19. JULI OL

TOKYO

RIFFEL/PISTOL/FLUGT 24. JULI - 9. AUGUST

SKYTTEBLADET • NR. 1 • FEBRUAR 2020

25


KOM MED TIL DM PÅ 10 OG 15 METER - SE INVITATIONER PÅ DE KOMMENDE SIDER

RA A DVA D

26

SKYTTEBLADET • NR. 1 • FEBRUAR 2020

M A L E R E N A/S


INVITATIONER

Dansk Skytte Unions Riffelsektion inviterer til DM 2020 Riffel 10 og 15 meter for Senior og Oldboys.

Klasser:

Senior 1.2.3.4. og Oldboys.

Tidspunkt:

fredag d. 13. marts. Lørdag d. 14. marts.

Sted:

Bredstrup – Pjedsted I.F Pjedstedvej 33a 7000 Fredericia

Mesterskaber:

DM - mesterskaber i disciplinerne Senior 1. 2. 3. 4. og Oldboys Holdmesterskaber Senior og Oldboys

Skydetider:

Fredag kl. 16.00 17.15 18.30 19.45 Lørdag kl. 10.00 11.15 12.30 13.45 (Skydetiden er start på første prøveskud)

Medaljer:

Medaljer uddeles til DM. Eller eftersendes til kontraktperson

Indskud:

Individuelt Hold

Tilmelding:

Tilmelding og betaling via conferencemanager Derefter sendes oplysninger om navn, klub, klasse og ønsket skydetid Til Ib Hansen Mail: ibogsys@email.dk eller. Tlf. 40 92 04 83

120,00 kr. 150,00 kr.

Sidste tilmelding onsdag den 11. marts 2020 Betaling:

Senest den 11. marts via conferencemanager

Riffelsektionen Veteranafdeling Ib Hansen

SKYTTEBLADET • NR. 1 • FEBRUAR 2020

27


INVITATIONER

Dansk Skytte Unions Riffelsektion inviterer til DM 2020 Riffel 15 meter Klasser:

Åben, Ungdom, Herrejunior, Damejunior, Herrer og Damer.

Tidspunkt:

Den 6. - 7. marts 2020.

Sted:

Randers Skyttekreds Kærgade 117C 8960 Randers SV.

DM Individuel:

Alle klasser ifølge indbydelsen

DM Divisionshold:

Der skydes om DIF’s guldmedaljer og DSkyU’s sølv- og bronzemedaljer.

DM Junior-Mix:

DSkyU’s Danmarksmesterskab for Juniorhold

DM Ung-Mix:

DSkyU’s Danmarksmesterskab for Ungdomshold

Skydetider:

Fredag 6. marts: Lørdag 7. marts:

18.00 19.15 09.30 10.55 12.20 13.45 13.45 15.10 16.30

Alle klasser (ikke 1. division) Alle klasser (ikke 1. division) Alle klasser 1. division 2. div. kval + 10 baner Alle klasser Finale 1. div - Oprykningskamp U15 rem – U17 rem - 10 baner Alle klasser Finaler U15 & U17 med rem

Skydetiden er for første prøveskud

28

Finale Ungdom med rem:

Finalen skydes af de 8 bedste resultater fra U15 m/rem og U17/rem.

Kontrol:

Frivillig våben- og beklædningskontrol for alle divisions skytter Ungdomsklasserne/Åben med rem vil ikke blive udtaget til efterkontrol

Jury:

Meddeles senere

SKYTTEBLADET • NR. 1 • FEBRUAR 2020


INVITATIONER Medaljer:

Overrækkes lørdag umiddelbart efter sidste finale.

Indskud:

Ungdom U13 Ungdom U15 U17 Ungdom U15 U17 med rem Junior Dame Herre Åben Hold Eftertilmelding

Tilmelding:

ConferenceManager Senest 23. februar 2020

Indbetaling:

Tilmelding først er gældende når betaling er modtaget. Der er mulighed for at betale med Dankort ved tilmelding eller bankoverførsel. Ordrebekræftelse der modtages ved afslutning af tilmelding, gælder som faktura. Det vil sige at der ikke fremsendes yderligere.

Regler:

Reglement for skydning i Dansk Skytte Union. Hvor dette ikke er dækkende gælder ISSF regler.

Klasseregler:

Alle skytter, på nær ungdom, kan tilmeldes individuelt i én klasse samt med rem. Det er tilladt for ungdomsskytter at deltage i egen klasse, som junior samt med rem.

Finaler:

Nummer 1 skyder mod nummer 2 om guld og sølv. Nummer 3 og nummer 4 skyder om bronze.

100,00 120,00 120,00 160,00 160,00 195,00 100,00

Oprykningskamp skydes af 6. pladsen i 1. division mod vinderen af de 2 bedste 2. divisionshold (A og B) som ikke i forvejen skyder i 1. division. Hvis et hold ikke stiller op, tildeles modparten 3 point, og dette hold er således vinder af kampen Finaleregler:

Finalen og oprykningskampen fra 2. division afvikles med 20 skud, skytte mod skytte. Vinderen her gives 1 point, således at der gives 3 point til fordeling i hver kamp. Seedes på dagen

Riffelsektionen Flemming Brandenborg

SKYTTEBLADET • NR. 1 • FEBRUAR 2020

29


INVITATIONER

Dansk Skytte Unions Riffelsektion inviterer til

DM 2020 Riffel 10m

Klasser:

U13, U13F, U15, U17, Herrejunior, Damejunior, Herrer og Damer. U15-rem, U17-rem samt Åben-rem.

Tidspunkt:

Lørdag d. 4. og søndag d. 5. april 2020.

Sted:

Skytternes Hus (DSB/ASF) Gøteborgalle 7 G 8200 Århus Nord

Mesterskaber:

DIF mesterskaber individuel i Herrer og Damer DM mesterskaber individuel i alle øvrige klasser DM Holdmesterskaber i Herre, Dame, Mix-junior, Mix-Ungdom samt i alle øvrige klasser.

Program:

Lørdag:

11.00 Herre samt U13, Ungdom og Rem 13.00 Damer samt U13, Ungdom og Rem 15.00 Finale Herrer 16.00 Finale Damer 17.00 Præmieoverrækkelse Herre og Damer

Søndag:

10.00 U13 samt alle klasser med rem 11.00 Damejunior, U13, Ungdom og Rem 13.00 Herrejunior, U13, Ungdom og Rem 15.00 Finale Damejunior 16.00 Finale Herrejunior 17.00 Præmieoverrækkelse

H, D, HJ og DJ klasserne skal skyde på de udpegede skydetider. Ungdom samt skytter med rem kan skyde på alle nævnte hold, men da H, D, HJ og DJ har fortrinsret kan det blive nødvendigt at flytte skydetider for øvrige. Skydetiden er for første gældende skud (for U13 og skytter med rem, er det start af prøveskud) Skydetider og finaletider kan justeres efter endt tilmelding. Endelige tider vil senest ugedagen før skydningen blive offentliggjort.

30

SKYTTEBLADET • NR. 1 • FEBRUAR 2020


INVITATIONER

Medaljer:

DIF Guldmedaljer i klasserne Herrer og Damer. DSkyU medaljer i øvrige klasser - Individuel og hold

Våben og Tøjkontrol:

Der er frivillig våben- og tøjkontrol for alle fritstående skytter. Ungdomsklasserne/Åben m. rem vil ikke blive udtaget til efterkontrol.

Jury:

Meddeles senere.

Regler:

Der skydes så vidt det er muligt efter ISSF og DSkyU gældende regler. Der skydes på Sius Ascor elektronisk markeringsanlæg uden skivekontrol. Det betyder at det afgivne skud er gældende. Dette gælder også for finalen. Ungdomsskytter kan skyde både i egen klasse samt som junior. Der kan deltages i både fritstående og med rem, men de enkelte skytter kan kun stille op for én forening. Information om klasser, alder og stilling findes i reglementet.

Indskud:

U13, U13F DKK 100,00 U15, U17 DKK 125,00 U15-rem, U17-rem DKK 125,00 Åben-rem DKK 200.00 Individuelt andre DKK 200,00 Hold DKK 195,00 – opkræves med 65 kr. pr. skytte.

Tilmelding og: betaling

https://www.conferencemanager.dk/dm-10meter-2020 HUSK sidste rettidige tilmelding er den 15. marts 2020.

Tilmelding først er gældende når betaling er modtaget. Der er mulighed for at betale med Dankort ved tilmelding eller bankoverførsel. Ordrebekræftelse der modtages ved afslutning af tilmelding gælder som faktura. Banefordeling foretages umiddelbart efter seneste tilmeldingsfrist. Eftertilmelding for øvrige skytter modtages kun i det omfang, der er ledige pladser, og mod gebyr DKK 100,00 pr. tilmelding. Eftertilmeldte skytter tildeles de yderste baner. BEMÆRK, der vil IKKE være mulighed for køb af mad og drikke, hvor dette bedes medtaget hjemmefra ved behov.

Riffelsektionen

SKYTTEBLADET • NR. 1 • FEBRUAR 2020

31


INVITATIONER

Pistolsektion indbyder til Danmarksmesterskabet 10 meter luftpistol 2020 for hold og individuel

Bilag: Tilmedlingsskema Tidspunkt: Lørdag den 28. marts 2020. Sted: Skytternes hus Gøteborgalle 7 G 8200 Århus Nord Skydetider: 0900 - 1100 - 13.00 (start gældende skydetid) Endelig, tildelt skydetid meddeles efter endt tilmelding. ”Banket” kl. 1900 Klasser: Herrer Dame Ungdom U13-1, U13-2 U15-1, U15-2

60 skud fritstående 60 skud fritstående

Herrejunior Damejunior

60 skud fritstående 60 skud fritstående

30 skud (med pudestøtte) 30 skud fritståend

S2-1, 3-1, S 2-2 og S3-2: 40 skud fritstående Skytter fra S2-1 og S3-1, som ønsker at deltage på henholdsvis dame el. herrehold, skal skyde 60 skud fritstående, hvor de første 40 skud gælder til deres klasseskydning individuelt. Åben klasse: 40 skud fri fatning

Mix team junior består af Dame junior og Herre junior. Mix team består af en Dame og en Herre skytte. Senior 2-1 og Senior 3-1 kan indgå på Mix team Mix team 10m luftpistol, indledende skydning 20 skud tages fra skytternes individuelle skydning (de første 20 skud) Finaler: 15.15 Damejunior og Damer 16.15 Herrejunior og Herrer 17.15 Mix- team Medaljer: Overrækkes umiddelbart efter finalerne. For ungdom: Umiddelbart efter sidste skydehold Våben: Der er obligatorisk våben- og beklædningskontrol. Kontrollen åbner 08.15. . Regler: Der skydes så vidt det er muligt efter ISSF og DSkyU gældende regler. Indskud: Ungdom Individuelt 50,00 kr.- Øvrige individuelt 150,00 kr. -Hold 250,00 kr.–Mix team–100,00 kr. Banket – 120 kr. Indsættes på Danske Bank reg.nr. 4440 konto nr. 4440923232 med angivelse af "DM 10m - indbetalers navn, forenings navn". Betaling skal ske senest den 20. marts 2020. Tilmelding: Senest 20. marts 2020 Tilmelding skal ske på tilmeldingsskema Eftertilmelding modtages kun i det omfang, der er ledige pladser, og mod gebyr på 50,00 kr. Tilmelding sendes til mail: kristen.trap@gmail.com på tilmeldingsskema PISTOLSEKTIONEN

32

SKYTTEBLADET • NR. 1 • FEBRUAR 2020


INVITATIONER

Pistolsektion indbyder til Danmarksmesterskab på 15 meter Fri, Standard og Grovpistol 2020 for hold og individuel

Bilag: Tilmedlingsskema

Tidspunkt: søndag den 29. marts 2020. Sted: Skytternes hus Gøteborgalle 7 G 8200 Århus Nord Skydetider: 0900 - 10.00 - 11.00 – 13.00 – 14.00 -1500. Endelig, tildelt skydetid meddeles efter endt tilmelding. Medaljer: Overrækkes umiddelbart efter sidste skydehold. Våben Der er obligatorisk våben- og beklædningskontrol. Kontrollen åbner 08.15. . Regler: Der skydes så vidt det er muligt efter DSkyU gældende regler. Indskud: Børn og ungdom 50,00 kr. Individuelt 100,00 kr. Hold 200,00 kr. Indsættes på Danske Bank reg.nr. 4440 konto nr. 4440923232. med angivelse af "DM 15m - indbetalers navn, foreningens navn". Betaling skal ske senest den 20. marts 2020. Tilmelding: Senest 20. marts 2020 Tilmelding skal ske på tilmeldingsskema Eftertilmelding modtages kun i det omfang, der er ledige pladser, og mod gebyr på 50,00 kr. Tilmelding sendes til mail: kristen.trap@gmail.com.

PISTOLSEKTIONEN

SKYTTEBLADET • NR. 1 • FEBRUAR 2020

33


JYDSK EMBLEM FABRIK A/S – PRÆMIERER SPORTEN…

En del af Dansk Skytte Unions Partnerteam

FORDELE MED UNIONSAFTALEN HOS JYDSK EMBLEM FABRIK A/S STANDARDPOKALER- OG MEDALJER

HENVIS T I L UNION SA

15% rabat Prisgaranti Royalty til Dansk Skytte Union

FTALEN

SPECIALPRÆGEDE MEDALJER Prisgaranti Gratis opstart Gratis prøver Lagerføring Hurtig levering

HUSK VI KAN OGSÅ LAVE Stofmærker · Vimpler · Pins · Teambeklædning Sportspræmier · Klubartikler · Storformats print · Emblemer

Foto: Das Büro

Læs detaljerne om prisgarantien på jef.dk - 15% rabat fratrækkes på ordrer, hvor der henvises til Unionsaftalen - bonus/roalty er omsætningsafhængig og afregnes én gang årligt til Dansk Skytte Union - gratis opstart og fremstilling af prøver ved specialfremstilling er kun gældende ved indgåelse af aftale og hvor design/layout leveres af kunden. Kontakt salgssupport for mere information. Kontakt Jakob Meldhede for mere information om Unionsaftalen.

KONTAKT RING 88 80 82 32 MAIL JM@JEF.DK

Sofienlystvej 6-8 · 8340 Malling · www.jef.dk · 70 27 41 11 · info@jef.dk

Profile for Dansk Skytte Union

SKYTTEBLADET #1 ׀ Februar 2020 ׀ Årgang 84  

Skyttebladet udgives af Dansk Skytte Union og er et blad for alle med interesse i dansk skydesport.

SKYTTEBLADET #1 ׀ Februar 2020 ׀ Årgang 84  

Skyttebladet udgives af Dansk Skytte Union og er et blad for alle med interesse i dansk skydesport.

Advertisement