Page 1

– Gud møder mennesker


SIDE 7

SIDE 8

SIDE 9

I dette magasin kan du læse om alle de spændende tilbud på SommerOase 2012. På SommerOase er der aktiviteter for alle aldersgrupper. Vælg det, der passer til dig! God læselyst!

BørneOase

0-3 år

4 år - 2. kl. SIDE 12

SIDE 13

MiniOase

23+ SIDE 10

Store Telt

TeenTrack

TuneUp

3.-6. kl.

7.-10. kl.

17-22 år SIDE 17

SIDE 14

SIDE 16

RockSolid

VoksenOase

Ådalen

Dybere Liv

om eftermiddagen Voksne i alle aldre

Plads til refleksion og gode samtaler

Plads til stilhed og fordybelse

14.-21. juli

PROGRAM 2012 i odder

se.dk

sommeroa

Det detaljerede program for ugen kan ses på ­s ommeroase.dk, og du får udleveret en trykt udgave, når du ankommer til SommerOase.

– Gud møder

mennesker


indhold Velkommen til... . . . . . . . . . . . . . . . . . . . side

4

Rudehøj Efterskole . . . . . . . . . . . . . . . side 6 Spor på SommerOase . . . . . . . . . . . . . . side 7-17 Seminarer . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . side 18 Netværk . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . side 20 Koncerter . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . side 21 HA’ DET GODT . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . side 22 Gæstedag . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . side 23 Kollekt . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . side 24 Hvem står bag SommerOase?. . . . . . . side 25 Praktisk ABC. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . side 26

14.-21. juli 2012 sommeroase.dk


4+5

Velkommen til… SommerOase er rigtig mange ting. For dem af os, der efterhånden har været med nogle gange, er der nogle særlige ting, SommerOase står for. Det, der gør det til mit SommerOase. Derfor vil jeg gerne med overskriften for denne velkomst give dig mulighed for at tænke over, hvad det er, SommerOase byder velkommen til for dig.

SommerOase er fest og fællesskab på tværs af generationer. Det er stedet, hvor vi kommer, som vi er og opmuntres og styrkes til hverdagen. Det er stedet, hvor Gud møder mennesker, og hvor vi mindes han trofasthed og godhed mod sit folk. For mig er SommerOase frihed – frihed til at være den, jeg er, for Gud og for mennesker. Hvad er SommerOase for dig? Læg det svar sammen med mit og sammen med de mange andre deltageres svar. Så har du dit og mit SommerOase.

Mission – i Åndens kraft Temaet for SommerOase 2012 er ”Mission – i Åndens kraft”. Det handler om den mission, vi som kirke og Guds folk er en del af: Guds sendelse til verden. Vi vil behandle temaet under disse overskrifter: Hvad sker der her? – om gudstjeneste og mission Hvem er Gud? – om Guds selvhengivende natur Hvem har ret? – om trospluralisme og mission Hvad vil Gud? – om enhed og mission Kan man erfare Gud? – om gudserfaring og mission Hvordan møder Gud mennesker? – om socialt engagement og mission Jeg håber, temaet må blive levende og forvandlende for dig og for den måde, hvorpå du tænker og lever i mission. Og jeg ønsker, at Gud må møde dig igen på SommerOase, så du i hans kraft kan møde mennesker omkring dig. Velkommen og rigtig god SommerOase-uge!

Michael Sjælland konferenceleder FOR DANSKOASE

MISSION – i Åndens kraft


13.-20. juli 2013 Vi gør det hele igen

sommeroase.dk


foto: Jesper Rais

6+7

Rudehøj Efterskole Byder Velkommen Det er med stor glæde, at Rudehøj Efterskole for 11. år stiller skole og arealer til rådighed for SommerOase. Det er en fornøjelse at se baglandet indtage Rude­høj til denne fantastiske årlige begivenhed, som er med til at skabe fornyelse i mange menneskers liv.

Rudehøj Efterskole er til daglig både hjem og skole for 90 teenagere. Mine fantastiske medarbejdere leverer en god og involverende undervisning af høj faglig kvalitet og indstiller alle vores elever til de afsluttende prøver. Vi har et særligt fokus på musik og lovsang, idræt og friluftsliv vores anderledes 10. klasse – Front. Et efterskoleår på Rudehøj er meget mere end lektier og skole. Det indeholder varierede ud-af-huset-oplevelser, udlandstur, ekskursioner, lovsangsaftener, musical, sportsstævner, familiegruppeaftner, fester, projektuger og meget mere. Vi har fokus på, at den enkelte elev føler sig hjemme og trives i fællesskabet uanset baggrund. Rudehøj Efterskole er et varmt fællesskab, hvor vores elever udfordres såvel fagligt som menneskeligt og åndeligt. Vi glædes over vores bagland. Vi er optaget af samhørigheden og den fælles vision om at være et levende fællesskab, hvor mennesker kan møde Gud. Vi takker Gud for DanskOase, dens menigheder og Rudehøj Efterskole. Vi beder særligt for, at du i denne uge må opleve Guds velsignelse og fornyelse i dit liv. Velkommen til Rudehøj Efterskole, DanskOases Efterskole – din efterskole!

Jacob Hørning forstander for Rudehøj Efterskole

MISSION – i Åndens kraft

Læs mere på rudehoj.dk


Store Telt

I SommerOases Store Telt samles vi til inspirerende undervisning, l­ovsang og gudsnærvær

Ansvarlig: Helle Lindholt Pahus

Hvad sker der?

Søndag formiddag samles hele lejren til gudstjeneste med biskop Steen Skovsgaard. Mandag til fredag er der bibeltime ved Scot McKnight, og ved formiddagsmøderne kan du vælge mellem samlinger både i Store Telt og Store Café på efterskolen, hvor vi vil se på forskellige missionale udtryk i den globale landsby. Tjek formiddagsmøderne på ­sommeroase.dk. Aftenmøderne indeholder lovsang, prædiken og forbøn. Shane Claiborne, Egil Ellingsen, Jesper Fodgaard, Peter Götz og Ruben Dalsgaard prædiker om aftenen.

Hovedtalere

Scot McKnight er lektor i Ny Testamente på North Park Universitetet i Chicago og er meget optaget af, hvad evangeliet er, og hvordan vi skal tro og leve som kristne i det 21. århundrede. Han underviser ved bibeltimerne mandag til fredag.

Shane Claiborne lever i et af de fattigste områder i Philadelphia sammen med udstødte. Han er optaget af spørgsmålet: ”Hvad nu, hvis Jesus virkelig mente, hvad han sagde?” Shane Claiborne taler ved et seminar samt aftenmødet søndag.

Carlos Hernández er kristen menneskerettighedsforkæmper i Honduras og rådgiver for landets regering. Han bor med sin familie i et slumkvarter, hvor han gennem 15 år har skabt liv og håb med børnehaver, skole og mikrolån. Carlos Hernández taler ved formiddagsmøderne mandag og onsdag.

Ved både bibeltimerne og aftenmøderne ser vi på temaer inspireret af Cape Town-mødet i 2010, hvor over 4000 kirkeledere fra hele verden var samlet for at sætte mission på kirkens dagsorden.

14.-21. juli 2012 sommeroase.dk


foto: Jesper Rais

8+9

MiniOase

De 0-3-årige indbydes til festlige formiddage med musik, sang og overraskelser i selskab med far eller mor

Ansvarlig: Anna Korsholm Thomsen

Vi skal feste og have det sjovt på MiniOase. Der er nok at fejre, for vi har en stor og stærk og farverig Gud.

I MiniOase-teltet er der musik og sang, smil og overraskelser. Vi kommer til at lære om Jesus og alt det fantastiske, Gud gør for os. Kroppen kommer i bevægelse, og sanserne stimuleres, bl.a. med en smuttur til Tanzania. Alt sammen er tilrettelagt, så det er i øjenhøjde for de små. Her er plads til alle, og måske finder man sig endda en ny lille ven, som man kan gå i sandkassen eller legeteltet med. Børnene skal have følgeskab med en voksen.

Hvad sker der? Mandag-fredag kl. 10-12 • Festlig samling med nyt tema hver dag • Forfriskning • Aktivitet eller leg i legetelt eller udendørs

Indskrivning Forældre indskriver deres børn i MiniOase-teltet om søndagen kl. 15.00-16.30. Børn er velkomne, men behøver ikke komme med. Ved indskrivningen får børnene et lille skilt med navn og telefonnummer. MISSION – i Åndens kraft

Børn og mission

Er børn begejstrede for Jesus, vil de helt naturligt dele Ham med andre. Derfor er årets børnetemaer fokuseret på Ham.


BørneOase

Børn fra 4 år til og med børn, der lige er gået ud af 2. klasse, inviteres med på agentskole med superagenten Jesus

Ansvarlig: Anna Korsholm Thomsen

Jesus er super-sej – en slags superagent. Vi skal bruge både knoppen og kroppen for at blive seje specialagenter for Jesus. Vi tager på spændende missioner og har ham med i hjertet.

Hvad sker der? Mandag-fredag kl. 9.45-12.00 • Tjek ind i gruppen • Fælles børnemøde med musik, sjov og drama. Hans Jørn Østerby tryller, rapper og meget mere. • Gruppesamling med forfriskning og spændende aktiviteter. Grupperne er opdelt efter alder og køn.

Indskrivning i grupper Forældre indskriver deres børn i BørneOase-teltet om søndagen. Børn behøver ikke komme med. • 4-5 årige indskrives kl. 15.00 • Kommende 0.-1. klasses-elever kl. 15.30 • Kommende 2.-3. klasses-elever kl. 15.50 Hvis børnene har særlige ønsker til gruppesammensætningen, stiller forældrene sig i kø sammen og bliver indskrevet samlet.

Kontaktinfo Når børnene indskrives, udfyldes en indskrivningsseddel med kontaktinfo. Det er din og dit barns tryghed, at vi har det rigtige mobilnummer og standplads, så vi kan få fat på jer. Hvis dit barn har særlige behov, er det også vigtigt, at du skriver det på. Familieevent torsdag eftermiddag

Få smagsprøver på BørneOase, og kom i godt selskab med Hans Jørn og co.

Fræs

Forskellige sjove aktiviteter for skolebørn om ­ ftenen a

Familiefræs

Hyggelige aktiviteter for hele familien om efter­ middagen

Hans Jørn Østerby tryller, rapper og meget mere

14.-21. juli 2012 sommeroase.dk


10 + 11

RockSolid

Er du lige gået ud af 3., 4., 5. eller 6. klasse, kan du komme på mission sammen med Superanden og få superheltetræning

På RockSolid kan du i en hel uge få lov at være sammen med Superanden, som glæder sig til at være sammen med dig. Han glæder sig til at se en masse betweenagers, der kan være lige så superseje som ham – især med en god gang superheltetræning. Superanden vil lære fra sig af gode tricks, som blandt andet handler om, hvad en rigtig superhelt er, hvad han kæmper for, og hvad han gør, når det bliver svært. Superanden træner allermest i at ligne Jesus, og han er faktisk god til det. Så regn med at lære noget om Jesus undervejs! Ansvarlig: Finn Kier-Hansen

Hvad sker der? Rocksolid har sin helt egen superheltebase, hvor alle aktivieter foregår – et stort telt, som ligger nede ved åen. Her er der fomiddagssamlinger, hvor vi blandt andet skal møde Ruben Dalsgaard, Leif Johanson og Finn Kier-Hansen. Om eftermiddagen laver vi forskellige fede aktiviteter, og om aftenen får vi besøg af nogle hverdagssuperhelte, som beretter om, hvordan de fik succes på en mission sammen med Superanden. Rocksolid på SommerOase arrangeres i samarbejde med Youth for Christ Danmark (YFC).

MISSION – i Åndens kraft


NU LEJRE BÅDE I JYLLAND OG PÅ SJÆLLAND MED NYT LOGO OG NY WEB ER KONFIOASE SKUDT IGANG TIL FLERE LEJRE I 2012/2013. TILMELD DIG NU PÅ KONFIOASE.DK OG TJEK FACEBOOK.COM/KONFIOASE JYLLANDSLEJRE

28.-30. SEPTEMBER 2012 1.-3. FEBRUAR 2013

SJÆLLANDSLEJRE 7.-9. SEPTEMBER 2012 23.-25. NOVEMBER 2012

FÆLLESLEJR FOR JYLLAND OG SJÆLLAND PÅ PÅSKEOASE

27.-30. MARTS 2013

KONFIOASE arrangeres af Børne- og UngdomsOase TeenAd.indd 1

3/29/12 9:36 PM


12 + 13

TeenTRACK

Hvis du lige er gået ud af 7.,8.,9. eller 10. klasse, så tjek ind på TeenTrack, og bliv en del af et fedt teenmiljø Ansvarlig: Anders Haldrup

TeenTrack er stedet, hvor du tjekker ind til campfællesskab, følgeskab, fest og musik, bliver tanket op, udfordret og udrustet til discipelskab og videre vandring i livet.

Hvad sker der? Der bliver underholdende og inspirerende formiddags­ events, et bredt udvalg af aktivitetsfællesskaber og festlige aften-events med masser af lovsang og mulighed for at høre om, erfare og respondere på Guds ånds nærvær.

Find dit rette spor Navnet TeenTrack spiller på symbolikken ”track” som en hvilken som helst form for sti, spor, retning. På TeenTrack krydses alle vores ”tracks”, og vi går ad en fælles sti for en tid. Her er plads til at hvile og feste i et større discipelfællesskab og lade sig forny og forvandle i Guds nærvær. TeenTrack har sit eget camp-område, hvor du medbringer eget telt eller campingvogn. - Så skal der hygges! På TeenTrack vil du med garanti kunne gense venner og ledere fra tidligere Oase-lejre eller for første gang blive en del af det fantastiske fællesskab! Fælles café for TeenTrack og TuneUp

Børn og mission

Er børn begejstrede Café Backstage er caféområdet, der skal danne ramme om godt for Jesus, vilfællesde helt skab, program, aktiviteter og koncerter. naturligt dele Ham med andre. Derfor er åretsGrillen børnetemaer Caféen har et lækkert udendørs fælles spiseområde. tændes fokuseret Ham.behver aften fra kl. 17.30. Hér kan du grille dit medbragte kødpå eller nytte muligheden for at købe en grillpakke i caféen. Aktiviteter fra kl. 15.00 begynder i Café Backstage.

MISSION – i Åndens kraft


TuneUp

Unge mellem 17 og 22 år inviteres til en uge med fokus på tro, identitet og fremtid

På TuneUp vil du få undervisning og forkyndelse, som er vinklet i forhold til de udfordringer, du står over for i livet – tro, identitet, karriere, fremtid og relationer. Igennem lovsang, forbøn og samtale kan vi ”tune op” til Gud og søge visdom og retning for vores liv. Ansvarlig: Simon Nøddebo Balle

Hovedtalere

Shane Claiborne Shane Claiborne er en af grundlæggerne af ”The Simple Way” i Philadelphia. Han er forfatter til flere bøger som ”Den uimodståelige revolution” og ”Jesus for president”, På SommerOase besøger han TuneUp mandag formiddag og aften.

Elon Jepsen Elon Jepsen er en frisk ung teolog sidst i 20’erne. Han bor i Aabenraa, hvor han arbejder i Sct. Nikolai kirke. Elon er en dygtig debattør og har deltaget i flere debatprogrammer på DR2. På TuneUp har Elon en makker med, og de er aktive torsdag og fredag.

Daniel Hougaard Daniel Hougaard er teolog og arbejder som KFSsekretær hos Kristeligt Forbund for Studerende. Daniel er en rigtig spændende taler og skal undervise på TuneUp tirsdag og onsdag formiddag.

Hvad sker der? Formiddagsundervisning kl. 10.30 i caféen Storytelling: “Min Mission” kl. 14.00 i caféen Aftenevent kl. 19.30 i Event-teltet

14.-21. juli 2012 sommeroase.dk


14 + 15

VoksenOase

om eftermiddagen Voksne i alle aldre kan få solid undervisning om eftermiddagen i Store Café på efterskolen

”VoksenOase om eftermiddagen” erstatter det tidligere SeniorOase og er for voksne i alle aldre. Eftermiddagene vil figurere som et seminarspor i det program, som du får udleveret, når du ankommer til SommerOase. Ansvarlig: Verner Andersen

Hvad sker der? Seminarerne foregår kl. 15.30-16.45 i Store Café på efterskolen. Det skal handle om tegnene på de sidste tider og Jesu ord om at være årvågne. Verner B. Andersen, tidligere medlem af DanskOases lederskab og ankermand i de velbesøgte Oaseweekender for voksne, leder eftermiddagene. Han har sammensat et program med solid og indsigtsfuld undervisning, der byder på navne som Hans Kristian Neerskov, Henri Nissen og Else-Marie Larsen.

MISSION – i Åndens kraft

Aldrig har vi været så tæt på Jesu genkomst som nu. Aldrig har veerne, som varsler den nye fødsel, været så hyppige og stærke som nu. Bibelen fortæller os, at når vi ser, det begynder at ske, skal Kristi brud løfte sit hoved, for vor forløsning nærmer sig.


Begynd det nye 책r med en god vane

i januar 25.-27. januar 2013 LEDEROASE.dk


16 + 17

Ådalen

Tag på en personlig pilgrimsrejse under SommerOase. I Ådalen er der tid til refleksion og gode samtaler

Ansvarlige: Peder Poulsen, Elisabeth Knox Seith og Ele Bonde

Ådalen er en samlebetegnelse for diakoni­ området på SommerOase, som består af social og kontemplativ diakoni.

Pilgrimslandsbyen Slå dig ned i pilgrimslandsbyen, som ligger ved efterskolen ned mod åen, hvis du ønsker at tage med på en uges vandring i tro, håb og kærlighed. Alle kan bo der, og alle kan komme på besøg i pilgrimslandsbyen, hvor der er stor gæstfrihed.

Pilgrimstorvet – social diakoni Gennem den sociale diakoni ønsker vi at værdsætte og fordybe os i livet og fællesskabet i al dets mangfoldighed. Vores omdrejningspunkt, Pilgrimstorvet, er både et sted, nemlig torvet ved Pilgrimslandsbyen, samt et tilbud om seminarer, samtaler og praksisgrupper for alle deltagere på SommerOase. Vi ønsker, at mennesker kan mødes på kryds og tværs og blive klogere på livet, døden og kærligheden. Sammen søger vi at blive dannet til menneskelig modenhed i Kristus. Du kan læse mere om vores seminarer og workshops på side 18-19 i magasinet.

Casa Pilgrim – kontemplativ diakoni Gennem den kontemplative diakoni ønsker vi sammen at fordybe os i relationen med Gud. Casa Pilgrim er både et sted og et miljø. Stedet udgøres af teltet Casa Maria, hvor der er tidebønner og meditationer, samt Bibliodrama-teltet. Miljøet dannes gennem mulighed for daglige pilgrimsvandringer, refleksion og samtaler. Sammen søger vi at blive dannet til åndelig modenhed i Kristus.

MISSION – i Åndens kraft


Dybere Liv

Trænger du til stilhed og fordybelse? Så besøg en af Dybere Livs mange spændende aktiviteter

Ansvarlig: Kim Thinggard

Dybere Liv er et netværk i DanskOase, som på SommerOase giver rum for fordybelse i form af bl.a. tidebønner og bibelmeditationer.

Begynd og slut dagen med bøn Som ramme omkring dagene afholder Dybere Liv tidebønner, hvor formen er den klassiske, som er udviklet og brugt i kirken til alle tider. Tidebønnerne er desuden inspireret af den keltiske tradition, som fokuserer meget på skaberværket. I den sungne tidebøn er der både gregoriansk sang og nyere musik. Herudover står Dybere Liv for seminarer og bibelmeditationer, og vi er med i den store fælles gudstjeneste søndag. Vi samarbejder med diakoni-netværket om tidebøn i Casa Maria i Ådalen og om pilgrimslandsbyen og pilgrimsvandringer. Tjek desuden programmet for at se, hvornår Dybere Liv holder netværkssamling. Mødetidspunkter i Ansgarsalen, som du finder i skolebygningen på 1. sal ved siden af spisesalen:

6.45 8.00 11.00 12.00 13.30 15.30 17. 15 22.00

Morgenbøn Morgensang Bibelmeditation Middagsbøn i Casa Maria Seminar Seminar Aftensang i Auditoriet Nattebøn

Om Dybere Liv

Dybere Liv arbejder med fornyelse af kirkens åndelige liv under inspiration fra de klassiske discipliner og kirkefædrene. Netværket vægter på den ene side den stærke kirkelige tradition, og på den anden side fastholder vi en åbenhed over for Helligåndens tale til os i dag igennem Bibelen og andre menneskers vidnesbyrd.

14.-21. juli 2012 sommeroase.dk


18 + 19

SEMINARER

Hver eftermiddag er der seminarer og workshops for enhver smag. Her har du mulighed for at dykke ned i lige præcis dit interessefelt

Ansvarlig: Helle Lindholt Pahus

Open Space

Vi udforsker krydsfeltet mellem kunst, tro og eksistens. Hvad er der at hente her til det at leve sit liv, være kirke eller arbejde kreativt? Tovholder er sociolog Dorte Kappelgaard.

Åndens kraft og gaver Et laboratorium, hvor vi hører om nådegavernes teologi og afprøver dem. Bliv mere fortrolig med Åndens gaver – til egen opbyggelse og for at de kan blomstre godt og sundt i menighederne. Tovholder er Leif Johanson, menighedskonsulent i DanskOase.

PREP-kursus Center for familieudvikling tilbyder samlivskurset PREP på Café R5 i Odder. For tilmelding og betaling se sommeroase.dk under Seminarspor. Tilmelding senest 15. juni. Tovholder er pædagog og familieterapeut Steen Kruse.

Åndelige discipliner Vi fordyber os i aspekter af det åndelige liv i Kristus: ikoner, vandring, ordensstiftere – og andet, der påvirker vores vandring med og i kirken. Tovholder er kantor Kim Thinggaard.

MISSION – i Åndens kraft


Dilemma-workshops Gennem foredrag, oplæg, dialog, refleksion og workshop får du input til de særlige udfordringer, livet giver, når det ikke arter sig som forventet. Tovholder er familie-, par- og psykoterapeut Mette Sepstrup.

Vækstspor Vækstsporet giver mulighed for personlig og faglig udvikling og/eller et udrustende fællesskab og netværk. Tovholder er psyko-, par- og familieterapeut Mette Sepstrup.

Women’s Reboot Om Livet – af kvinder og til kvinder. Netværk, undervisning, tro og andet livsnært for alle kvinder. Tovholder er Krista Bojesen, netværkskoordinator for Women’s Reboot.

Mandespor Medierne har travlt med at fortælle om, at manden er i krise. Men er det nu også tilfældet? Mandesporet kigger på mandens stilling i forhold til Gud og de muligheder og udfordringer, det giver. Tovholder er frimenighedspræst Ruben Knudsen.

Respekt for skaberværket Vi er en del af et genialt skaberværk! Tag ansvar, og vis respekt – over for kroppen, naturen og Skaberen! Bliv inspireret, klogere og udfordret! Tovholder er kostvejleder Hanne Heinrich.

Madlavningsworkshop Få fingrene i skaberværket, når vi tilbereder spændende, økologisk mad i et udekøkken! Det er alle tiders mulighed for at prøve nye retter og nye råvarer af under vejledning. Tovholder er kostvejleder Hanne Heinrich.

Enneagram-kursus Enneagrammet er en model over 9 personlighedstyper, som kortlægger menneskers dybtliggende motiver for det, de gør. Kom og få et værktøj til personlig og åndelig udvikling. Tovholder er cand. theol. Lars Neve.

14.-21. juli 2012 sommeroase.dk


20 + 21

Netværk

DanskOase og Børne- og UngdomsOase rummer forskellige netværk, som du kan møde på SommerOase

Netværk er en vigtig del af DanskOases strategi. Sammen med konferencer og udgivelse af ressourcer udgør netværk de tre strategiske arbejdsområder for DanskOase. Netværk er med til at styrke bredden og udviklingen i det nationale arbejde, men netværk er også en vigtig livline i det daglige, lokale arbejde. At dele udfordringer og erfaringer, sejre og nederlag med andre gør os mere robuste som enkeltpersoner og styrker vores fælles formåen. På SommerOase kan du benytte lejligheden til at være sammen med andre fra dit netværk, besøge et netværk, du kunne være interesseret i eller simpelthen selv starte et netværk. Du kan møde:

Lovsangsnetværket Lovsangsnetværkets primære formål er at styrke lovsangstjenesten i menighederne

Præstenetværket Et forum, hvor præster har fællesskab med andre præster, og hvor man kan inspirere og opmuntre hinanden

Dybere Liv Netværket ønsker at være med til at tegne et klart billede af Kristus igennem gudstjeneste, tidebøn, vandring, meditation og retræte

BUO-netværkssamling Samling for lokalgruppeledere i BUO

Erhvervsnetværket For erhvervsfolk med interesse for spændingen mellem arbejdsliv og kirkeliv

Diakoninetværket For mennesker med interesse for sjælesorg, terapi eller familiearbejde

Womens Reboot 14.-21. juli

PROGRAM

For kvinder, der vil opdage og udnytte deres potentiale

2012 i odder

sommeroa

se.dk

Se mere i programmet om, hvor og hvornår de enkelte netværk mødes.

– Gud møder

mennesker

MISSION – i Åndens kraft


Koncerter

SommerOase slår dørene op til en perlerække af koncerter med nogle af DanskOases dygtigste kunstnere

Traditionen tro byder SommerOase på en række fede koncerter med kunstnere fra DanskOases bagland. Koncerterne slutter dagen – og sætter gang i festen. Her kan du se et lille udpluk af de medvirkende. Du kan se mere i det endelige program eller på sommeroase.dk.

Sofia Hedia Sofia Hedia spiller organisk folk/pop. Teksterne er på dansk og kredser om en historie om at komme derud, hvor kun et guddommeligt håb kan holde gang i ilden. Om eksistens, tro og kærlighed og om at blive voksen.

Rune Herholdt & the gospelbrothers Inspireret af det berømte Virginia-orkester “The golden gate Quartet” opstod ”Rune Herholdt & the gos­ pelbrothers” i 2009. Orkestret spiller en blanding af gospelspirituals og gospel-soul-hits og krydrer det hele med deres helt egen umiskendelige lyd. Der er garanti for intim “feel good”-stemning, når de fire herrer sætter tonerne an.

Johannes Ernstsen I et kontemplativt lytteunivers er Johannes Ernstsen med til at forene et stille skrig af desperation med en dyb glæde over og respekt for livet i en insisteren på at se Gud i det brudte og glæde sig over lyset derfra. Alternativ mellowrock i et klangunivers, der minder om Leonard Cohen, Pink Floyd og Nick Cave.

Falcons Efter at have udgivet deres første plade i 2010 har Falcons turneret landet rundt med deres musik. De fire unge Aarhus-drenge er nu klar til at indtage SommerOase med melodisk rock båret af et insisterende budskab.

14.-21. juli 2012 sommeroase.dk


22 + 23

HA’ DET GODT

Tag vare på din fysiske og psykiske sundhed. På SommerOase kan du både få her-og-nu-hjælp samt råd og vejledning, som hjælper dig på længere sigt Skadestuen Skadestuen er åben 9.00-9.50, 13.00-14.00 og 18.30-19.30. Telefonen er åben 8.00-24.00 (5051 6594). Vi behandler akut opståede sygdomme. Om natten henvises til lægevagten i Aarhus (7011 3131) eller skadestuen (8731 5050).

Hold dig i form Der er løbetur med lægerne hver morgen mandag til fredag med fælles afgang kl. 8.00 fra OaseTorvet. Du kan også udfordre dig selv i zumba eller pilates – se tid og sted i SommerOase-programmet, som udleveres på ankomstdagen.

Afspændingsmassage Et lille team af uddannede massører hjælper dit fysiske velbefindende på vej.

Coaching Coaching er samtaler med fokus på struktur, prioriteringer og valg i dit liv i forhold til fremtid, karriere og uddannelse.

Åben rådgivning Inviter dig selv, din familie eller flere generationer til en samtale. At få talt sammen i trygge rammer kan betyde, at du får en dybere forståelse for dig selv og dine kære.

Sjælesorg, åndelig vejledning, skriftemål og forbøn I samtale med en sjælesørger eller en åndelig vejleder er der fokus på eksistentielle spørgsmål og på åbenheden over for Gud. Her er også tilbud om forbøn og helbredende bøn.

Bestil tid

Alle deltagere kan frit benytte sig af de nævnte tilbud, og du kan allerede nu bestille en tid. Send en sms til 4045 6357, benyt mailformularen på mobilsiden mobil.sommeroase.dk, eller book en tid på www.bevidsteborgere.dk under fanen ”SommerOase”. På hjemmesiden er alle vejledere præsenteret individuelt.

MISSION – i Åndens kraft


foto: Jesper Rais

Gæstedag

SommerOase inviterer alle interesserede til gæstedag torsdag 19. juli SommerOases gæstedag er en oplagt chance for at opleve den særlige SommerOasestemning og for at aflægge familie eller venner på SommerOase et ferievisit. Som deltager på SommerOase kan du invitere familien, vennerne, naboen eller nogle helt andre til en hyggelig dag på SommerOase. Hele dagen er gratis for gæster. Om torsdagen er der fuld damp på programmet, og der vil være rig mulighed for både at få fyldt på åndeligt og socialt gennem de mange arrangementer. Børnene er velkomne på børne- og teensporene, ligesom alle andre spor og seminarer byder interesserede i alle aldre indenfor. Vi forsøger at tilrettelægge programmet sådan, at det vil give en smag på det særlige ved SommerOase, samtidig med at det vil være imødekommende over for vore mange gæster. Så benyt lejligheden til at invitere gæster til at få en lille smag på dit og mit SommerOase. Gæstedagen er åben for alle og kræver ikke tilmelding. Får du besøg, skal dine gæster hente et gratis dagsarmbånd i receptionen. Armbåndet giver adgang til alle telte og arrangementer.

Infomøde om DanskOase

DanskOase inviterer torsdag kl. 13.00 til et uformelt infomøde om, hvad DanskOase er, og hvad DanskOase arbejder for og med. Mød folk fra stab og bestyrelse, og få stillet din nysgerrighed.

14.-21. juli 2012 sommeroase.dk


foto: Magnus Sort Eidemak

24 + 25

Kollekt

Hvert år optages der på SommerOase en fælles kollekt. Der samles ind til dette projekt hele ugen på alle spor. I år deles kollekten mellem DanskOase og Danmission I DanskOase ønsker vi, at kirken skal være et sted, hvor himmel og jord mødes. Et sted, hvor der forkyndes håb, og hvor mennesker udrustes til livet og til tjenesten. Derfor arbejder vi målrettet med fornyelse og udrustning af menigheder og enkeltpersoner, som i kraft og visdom kan leve Guds mission ud.

Verdensmission I DanskOase vil vi også gerne pege på verdensmission – evangeliet om håb, frelse og fornyelse må ud til hele verden. Derfor vil vi i år gerne støtte Danmissions arbejde. Danmission arbejder i det nordvestlige hjørne af Tanzania og støtter, gennem Den Evangelisk Lutherske Kirke i Tanzania, kirker i at vokse og udvikle sig. Danmission arbejder med dialog for at skabe fred og gensidig forståelse og bekæmper fattigdom ved at styrke menneskers muligheder og adgang til basale rettigheder. Vær med til at støtte DanskOases og Danmissions arbejde med at bringe håb og fornyelse til Danmark og Tanzania. Kirken rækker ud

Børnene i familien Alexander holder sammen. For ti år siden døde forældrene af aids og siden har de måttet klare sig selv. En af kirkens medarbejdere besøgte børnene, og de får nu støtte til at komme i skole og har fået hjælp til at bygge et nyt hus. „Hvis Gud ikke havde fået øje på os, så ville vi stadig have boet i det gamle, utætte og faldefærdige hus,“ siger Salapion, som er et af de ældste børn.

MISSION – i Åndens kraft


Hvem står bag Sommer­ Oase?

SommerOase arrangeres af netværksorganisationen DanskOase i samarbejde med Børne- og UngdomsOase Hvad er DanskOase? DanskOase er en kirkelig netværksorganisation, der har samme trosgrundlag som folkekirken. Vi arbejder for at se levende fællesskaber, hvor mennesker kan møde Gud, rundt om i hele vores land. Det gør vi ved at arrangere inspirerende konferencer, ved at opbygge kirkelige netværk og ved at tilbyde og synliggøre relevante ressourcer. DanskOase er et åbent inspirerende forum for alle, der er optaget af kirkens fornyelse, udrustning og mission. Alle er velkomne til at deltage på konferencer og i netværk. Organisationen DanskOase bæres af et menighedsnetværk af sognefællesskaber, sognepræster, valgmenigheder, frimenigheder og mere løst organiserede kristne fællesskaber i hele Danmark. Læs mere om DanskOase på danskoase.dk

Hvad er Børne- og UngdomsOase? Børne- og UngdomsOase (BUO) er en selvstændig landsdækkende børne- og ungdomsorganisation tilknyttet DanskOase. BUO arbejder for, at børn og unge må få et livsforvandlende møde med Gud, deltage i et lokalt kristent fællesskab og leve et relevant kristent liv. I BUO’s arbejde giver det sig konkret udslag i lokalgrupper over hele landet, netværk, konferencer og events. Læs mere om Børne- og UngdomsOase på buo.dk 14.-21. juli 2012 sommeroase.dk


26 + 27

Praktisk ABC

Is, affald, biler… Ingen SommerOase uden et væld af praktiske oplysninger. De er her Særligt vigtigt Biler: Det er ikke tilladt at parkere på campingpladsen. Alle biler skal straks, efter opstilling af campingenhed, parkeres på det opmærkede parkeringsareal, og her er der rigelig plads. Parkeringsforbuddet på pladsen skyldes brandregler, begrænset plads og ønsket om en børnevenlig bilfri plads – dette SKAL respekteres. Kørsel på pladsen er ikke tilladt. Eneste undtagelse herfra er begrænset kørsel af biler med registreret handicapskilt og SommerOases køretøjer med synlig tilladelse i frontruden. Åben ild og grill: Vi opmuntrer dig til at bruge de opstillede griller rundt omkring på pladsen. Vær opmærksom på, at det er de eneste steder, hvor det er tilladt at bruge grill og åben ild. Orienter dig om det nærmeste slukningsmateriel. Din egen grill må bruges samme sted som de opstillede griller. Campingvogne og telte: Opstil din vogn eller dit telt på det anviste sted og efter anvisning fra din landsbyhøvding. Flyt den ikke til et andet sted! Affald smides i lukkede poser i de opsatte affaldsstativer, som står tæt ved vejene rundt omkring på pladsen. Ved større affald henvises til de opsatte affaldscontainere i udkanten af pladsen. Afrejse: SommerOase slutter lørdag 21. juli med fælles oprydning 09.00-13.00 og herefter fælles frokost. Vi håber, du og mindst 500 andre vil prioritere at være med her. Ankomst: Der åbnes ved check-in-stederne lørdag 14. juli kl. 12.00. Armbånd: SommerOase-armbåndet er din adgang til SommerOase-pladsen samt alle aktiviteter. Både uge-armbånd og armbånd til dagsgæster skal bæres tydeligt og fremvises på forespørgsel af SommerOase-medarbejdere. Mister du dit armbånd, bedes du straks henvende dig i receptionen. Børn er, uden for aktiviteter, forældrenes ansvar. Vi opfordrer til at holde øje med børnene og forsyne dem med telefonnummer/pladsnummer, så de er nemme at hjælpe hjem, hvis de skulle blive væk. Cykling er tilladt på campingområdet, men giv altid plads til gående. Dagsbilletter: Alle dagsgæster bedes henvende sig i receptionen, hvor de kan købe en dagsbillet. El: Undgå venligst at bruge el-varmere og andre store strømforbrugere. Sørg for at deles om de stik, der er til rådighed. Brug gerne forgrener-ledninger. Fryseelementer kan, i begrænset omfang, lægges i fryserne på pladsen. Spørg din landsbyhøvding. Hittegods indleveres i receptionen. Her kan du i ugens løb henvende dig, hvis du har tabt/mistet noget. Glemte sager opbevares i 14 dage efter SommerOase og indleveres herefter til en lokal genbrugsbutik.

MISSION – i Åndens kraft


Is/slik kan købes flere steder på pladsen. Alle deltagere med mere end ét SommerOase-armbånd kan få gratis is onsdag kl. 17.00 på OaseTorvet. Kontanter kan i begrænset omfang hæves i receptionen. Kæledyr skal holdes i snor og må IKKE medtages i samlingsrum og -telte. Undtaget herfor er registrerede førerhunde. Undgå, at dit kæledyr giver unødig lyd af sig. Landsbyhøvding: Alle landsbyer på SommerOase har en landsbyhøvding. Høvdingen er vært i landsbyen og kan svare på mange spørgsmål. Alle gæster bedes være opmærksomme på, og rette sig efter, landsbyhøvdingens anvisninger. Landsbyparty: Mandag kl. 17.00 sørger DanskOase for, at der er tændt op i fællesgrillerne, som du finder for enden af din landsby. Alle opfordres til at flytte ”spisestuen” ud af forteltet. Landsbyhøvdingen er vært ved arrangementet. Middags- og aftensmad: Se udvalget på OaseTorvet eller i Cafeteriet på efterskolen. Morgenbrød og hvad der i øvrigt er brug for til morgenbordet m.m. kan købes i brødbutikken på OaseTorvet. Nattevagter: Efterskolen aflåses hver aften kl. 01.00 og åbnes igen kl. 06.00. Kl. 23.00-06.00 vil der være nattevagter på pladsen. Parkering er IKKE tilladt nogen steder på campingområdet. Der henvises til de markerede parkeringsområder. Undtaget herfor er biler med registreret handicapskilt. Post kan afhentes og indleveres i receptionen. Program uddeles ved ankomst, kan ses på opslag rundt på pladsen, på sommeroase. dk og via mobilen på mobil.sommeroase.dk. Radio: Radio SommerOase sender døgnet rundt på 99,7 MHz. Udvalgte møder transmitteres live. Receptionen: Her kan du finde svar på det meste under SommerOase. Orienter dig om åbningstiderne ved ankomst. Ro på pladsen: Kl. 23.00: Sænk lydniveauet, og vis hensyn. Kl. 01.00: Ro på pladsen! Vis hensyn, og respektér SommerOases nattevagter. Rygning foregår udendørs – skodder smides i skraldespande. Der er totalt røgfrit i alle telte og indendørs på skolen. Det gælder også værelser på efterskolen! Skadestuen på SommerOase kan kontaktes på tlf. 5051 6594 kl. 8.00-24.00. Se åbningstider på s. 18. Ved akutte natlige skader henvises til skadestuen i Aarhus på tlf. 7011 3131. Toiletter og bad finder du på campingpladsen, handicaptoilet findes ved hovedindgangen til skolen. For folk på sovesale er der mulighed for bad i skolens kælder. Det koster ikke ekstra at tage bad på SommerOase, men vi henstiller til, at alle sparer på vandet og giver plads til hinanden. Tøjvask: Vaskepoletter til skolens vaskeri købes i receptionen. Poletter virker både til vaskemaskine og tørretumbler.

Hvor finder jeg flere informationer?

Før SommerOase: www.sommeroase.dk / info@sommerase.dk eller ved henvendelse på 8654 3600. Under SommerOase: Se programmet, infotavlerne, mobil.sommeroase.dk, kontakt landsbyhøvdingen, og ellers henvend dig i receptionen.

14.-21. juli 2012 sommeroase.dk


Glæd dig til programmet

14.-21. juli 2012 i odder sommeroase.dk

– Gud møder mennesker

PROGRAM

SommerOase Magazine 2012  

SommerOase Magazine 2012

SommerOase Magazine 2012  

SommerOase Magazine 2012

Advertisement