Page 1

Program for efter책r/vinter 2012

www.dansknikonklub.dk


Efterår/vinter 2012

Bestyrelsen orienterer Sæsonen 2011/12 er slut, og vi kan se tilbage på en sæson med mange gode oplevelser. Vi fik en ny klubmester, Bo og endnu engang tillykke til ham. Vi har haft mange spændende eksterne og interne foredrag. Fra bestyrelsen skal der lyde en stor tak til alle, der har bidraget med at hjælpe med al det praktiske på klubaftenerne.

Der har været rigtig mange deltagere til årets konkurrence. Bestyrelsen håber endnu flere deltager næste sæson. Konkurrencen i sæson 2012/13 vil forme sig på samme måde som den forgangende sæson, 4 gange med papirbilleder + B/E og 2 gange med digital med 3 naturbilleder i sidste digital konkurrence efter SDF reglerne. Vi håber selvfølgelig rigtig mange igen vil deltage, i det mindste i digital delen. Her burde alle kunne være med.

Den nye sæson er nu planlagt. Vi har fået mange gode input fra medlemmerne, hvilket vi takker for. Det kan godt være, dit forslag ikke er på kalenderen, men det er ikke glemt. Du er stadig meget velkommen til at komme med forslag, det være sig emner vi skal ta’ op, eller personer der kunne ha’ en spændende historie at fortælle.

Der har været lidt diskussion om afvikling af medlemsmøderne. Det er bestyrelsens opfattelse, at der generelt er kommet en fornuftig balance mellem det faglige og hyggen.

New York City Caps - foto: Rod Clemen 2


Efterår/vinter 2012

Det kan ikke undgås, at programmet ikke helt bli’r som annonceret, eller at tiden skrider lidt – det kan være en bedømmelse med rigtig mange billeder eller et foredrag der trækker lidt ud. Det skal der efter vores opfattelse være plads til, og det håber vi medlemmerne er indforstået med.

Der har været lidt diskussioner om, hvorvidt der skulle opstilles regler for at være på forummet. Dette føler vi ikke p.t. er aktuelt, idet det for alle, bestyrelse som medlemmer, gælder, at indlæg og debatter forgår i en sober tone, hvilket stort set også har været tilfældet. Til oktober skal Dansk Nikon Klub være vært for SDF Landsmøde og Den Nationale. En stor opgave, og vi håber på stor opbakning fra medlemmerne. I år er det jo på Sjælland, så vi håber rigtig mange deltager en eller flere dage.

Der har med mellemrum været lidt forvirring om, hvor man skulle tilmelde sig forskellige arrangementer. For der ikke skal være nogen tvivl længere, har bestyrelsen oprettet en mail adresse “tilmelding@dansknikonklub.dk”. Her skal al fremtidig tilmelding til arrangementer ske.

Velkommen til sæsonen 2012/13!!

Bestyrelsen vil også gerne sige tak for de mange indlæg, der har været i sæsonens løb i forummet på hjemmesiden Det er med til at gøre klubben endnu mere aktiv. Bestyrelsen har besluttet at ”nulstille” forummet og temagrupperne, så vi starter på en frisk ved efterårssæsonens start.

De bedste hilsener Bestyrelsen

Hold øje med hjemmesiden og slå “JA TAK” til ved: “Jeg ønsker at modtage mail ved nyt forum emne.” så ved du altid hvad der sker i din klub! :-)

3


Efterรฅr/vinter 2012

      

       

 

   

    

" # 

 

!   $    

 '( 

 

 % &  

 ! % &    &

  (  )

 

 # &    &  $  &

.RQNXUUHQFHUHJOHUQHIRUGHยฟUHNRQNXUUHQFHUยฟQGHUGXSnYRUHVKMHPPHVLGH .RQNXUUHQFHUHJOHUQHIRUGHยฟUHNRQNXUUHQFHUยฟQGHUGXSnYRUHVKMHPPHVLGH 

  *  ) + 

  ,-.  &  &    /  &

/ยกEHQGHXGVHQGHVSODNDWHURPGHHQNHOWHNRQNXUUHQFHURJยกYULJHDNWLYLWHWHU /ยกEHQGHXGVHQGHVSODNDWHURPGHHQNHOWHNRQNXUUHQFHURJยกYULJHDNWLYLWHWHU-ยกUJHQ%UHVVRQMXQL 

4


Efterår/vinter 2012

Caembell · foto: Peter Eeg Due

Optankning · foto: Renè Skaaning Nørager

Den sidste time · foto: Renè Skaaning Nørager 5


Efterår/vinter 2012

Sprængningen af Ruskær og Agerkær

En kæmpe støvsky kom rullende henover området og dækkede fuldstændig bygning 2 (Agerkær). Vi var lidt bange for at støvskyen ville ødelægge billederne men den lagde sig hurtigt og lige før bygning 2 blev sprunget, havde vi et klart syn over til bygning 2, som vi stod tæt på.

Af: Wouter van Dam Den 13. maj i år skulle Ruskær og Agerkær – 2 højhuse i Rødovre - jævnes med jorden. Bygningerne havde stået tomme i et stykke tid og var blevet rippet for alt hvad der kunne genbruges. Tilbage stod der 2 betonskeletter.

Der lød sirener igen og så lagde bygning 2 sig også ned! Engang til opstod der en kæmpe støvsky – godt vi havde støvmasker på – der var en slags 9/11 over situationen!

Området var afspærret men fra 2 steder kunne alle se nedrivningen med egne øjne! Der jeg ankom til stedet fik pressefotograferne – som kunne komme lidt tættere på – uddelt særlige støvmasker. Først blev bygning 1 (Ruskær) sprunget i luften, der lød sirener, 1 lang og kort efter nogle korte og derefter sank bygningen langsomt sammen.

En kollegafotograf havde smart nok taget en kompressor med sådan at vi kunne få renset vores kameraer for det værste støv hos ham, den flinke mand lånte gerne sit grej ud til andre!

Agerkær synker i grus efter at springningsekspertnerne havde detoneret de mange springladninger i bygningen. 6


Efterår/vinter 2012

En kæmpe støvsky ruller henover Avedøre Havnevej Kort efter det hele var overstået gik fejemaskinerne igang med at rense området! En flink fejemaskinechauffør tilbød mig som en af de første, et lift ind til området, så jeg med egne øjne kunne få syn for sagen!

Der var lidt Ground Zero over området – bortset fra at sprængingseksperterne har lavet et meget flot stykke arbejde. Bygningerne var begge faldet nede indenfor det indhegnede området! Ikke en murbrok lå udenfor! Jeg fik taget 373 billeder, her ses nogle stykker!

Ground Rødovre

Pressefoto af Torkil Adsersen (B.T.)

7


Efterår/vinter 2012

Mødekalender efterår/vinter 2012 Hvor intet anført, er mødedage tirsdage kl. 19.30, Dansk Nikon Klub, Jagtvej 11, st. th. 4. september 2012 - Formand Renè byder velkommen til den nye sæson Alle indleverer 1-2 billeder digitalt fra sommeren 2012, færdigredigeret i “jpg”. Alle er med til at stemme om det bedste billede. Der vil være en fin præmie til vinderen. Indlevering DNK intern konkurrence 1: 3 farvepapir og 3 S/H papir + 1 B/E papir Ansvarlig: Rod/Dennis 11. september 2012 - Vi starter fra helt fra bunden – lær dit kamera at kende Hvordan bli’r mine billeder bedre. Vi skal tale om blænde, lukketid, ISO og en masse andre ting, der er værd at vide – “så det sidder på rygraden”. Efter denne aften vil vi ikke komme til at se billeder med dårlig teknik til fremtidige konkurrencer Bak op om dette arrangement – det er en aften hvor alle kan lære noget og ikke mindst bidrage med noget. Indlevering til Region Nord – Papir 1, se konkurrenceregler på www.rnfoto.dk - arrangør “Torstorp Fotoklub” Ansvarlig: Rod 12. september - Foredrag i Albertslund Fotoklub arrangeret af Region Nord se mere på www.rnfoto.dk 18. september 2012 - Ole Bo Jensen, rejsefotograf Kursus i at ta’ billeder, når du er på “farten”. Mon ikke der også bliver talt lidt om, hvilket udstyr der kan anbefales til storbysferie, safari etc. Ansvarlig: Henrik Wessmann/Renè 25. september 2012 - Bedømmelse af DNK intern 1 Det er måske allerede her vi får et fingerpeg om der er “nye” medlemmer der vil stikke næsen frem i årets konkurrence – for det skal vel ikke være “de sædvanlige”, der skal løbe med alle placeringerne? Ansvarlig: Mahesa 2. oktober 2012 - Film med dit DSLR Der kommer video-mulighed på flere og flere kameraer. Hør om hvordan du filmer med dit DSLR, hvad skal man tage højde for osv., hvilke programmer findes der til redigering og hvad kan de. Ansvarlig: Bo/Ilan 9. oktober 2012 - Kalibrering Peter Wolff kommer og fortæller om kalibrering af enheder, ICC-profiler, papirtyper og indramning. Dette er nok for mange en lige så stor “videnskab”, som billedbehandlingen. VIGTIGT: Indsamling til den 22. oktober Ansvarlig: Henrik Wessmann/Mahesa (indsamling af billeder)

8


Efterår/vinter 2012

12.-14. oktober 2012 - SDF Landsmøde Se mere på www.sdf.dk 16. oktober 2012 - Gratis/billige billedbehandlingsprogrammer Hvilke gratis/billige billedbehandlingsprogrammer findes der, og hvor gode er de. Bo viser hvordan man med lethed kan få sine billeder til at “poppe” ved at bruge nogle af de gratis eller rigtig billige billedbehandlingsprogrammer. Ideen er at man ikke nødvendigvis behøver bruge komplicerede programmer for at forbedre sine billeder. Ansvarlig: Bo 22. oktober 2012 - Duel mod KFAK KFAK har (ret til) opsat følgende regler: • Hver klub medbringer 59 opklæbede papirbilleder i størrelsen 30x40 cm • Ingen autor må deltage med mere end 5 billeder • Ingen billeder må på forsiden være mærket, så autors navn klub eller kan genkendes af dommeren • Ingen billeder må have deltaget i tidligere dueller mellem DNK og KFAK • Den sidst tabende klub (KFAK) medbringer en uafhængig og neutral dommer • Hver klub medbringer 30 dåser øl, der skal bruges ved optælling af vinderbilleder Bemærk, det er en mandag (vi vandt jo sidst) – kl. 19:00 23. oktober 2012 - Overraskelse Denne aften bliver en overraskelse Indlevering til Region Nord – digital, se konkurrenceregler på www.rnfoto.dk arrangør “fotoakrobaterne”. Ansvarlig: Rod 24. oktober 2012 - Bedømmelse Region Nord Bedømmelse Region Nord, Papir 1, se mere på www.rnfoto.dk Arrangør: “Torstorp Fotoklub” 30. oktober 2012 - Bedømmelse af DNK intern 2 Bedømmelse af DNK intern 2. Første bedømmelse af digitale billeder i denne sæson. En aften som forhåbentlig trækker lidt ud, for det betyder jo, at rigtig mange har indleveret billeder. Aflevering af billeder til Jens Hemmel billedaften. Max 2 stk. person – opsat på søttekarton i størrelse 30x40. Selvfølgelig dine bedste billeder! Ansvarlig: Mahesa 6. november 2012 - Billeder fra Istanbul Henrik Wessmann & Claus Kunckel var på kursus med Ole Bo Jensen i Istanbul og viser/fortæller om deres vidt forskellige billeder fra turen. Det bliver en spændende aften som helt sikkert vil give endnu en grund til at melde sig til en fototur med Ole Bo Jensen. Indlevering DNK intern konkurrence 3: 3 farvepapir og 3 S/H papir + 1 B/E papir Ansvarlig: Henrik Wessmann 9


Efterår/vinter 2012

13. november 2012 - Besøg fra Nikon Danmark Produkt specialist Thomas Lorentzen fra Nikon Danmark kommer og viser alle de nye ting fra Nikon. Ansvarlig: Renè 20. november 2012 - Jens Hemmel besøger Dansk Nikon Klub Fotograf og underviser Jens Hemmel besøger Dansk Nikon Klub og fortæller hvad hans indtryk af vores billeder er. Er de gode? Eller er de for kedelige! Hvad kan der gøres at de bliver bedre En ting er sikkert, det bliver ikke en kedelig aften. Jens Hemmel har været dommer til mange fotokonkurrencer, senest i region nord, hvor han på sin helt egen måde kommer med sine synspunkter. Ansvarlig: Henrik Wessmann 27. november 2012 - Fotografægteparret Sisse og Cotton Sisse og Cotton kommer og fortæller om de projekter de er i gang med pt. Der bli’r både noget med “still billeder” og video optaget med Nikon, samt kombinationer. Det er ingen hemmelighed, at Sisse og Cotton er to meget travle fotografer, men det er også to fotografer, vi er stolte af at kunne præsentere. Vi kan komme ud for, at de bli’r sendt ud på en opgave, hvilket betyder vi må flytte arrangementet en uge til den ene eller anden vej. Bedømmelse Region Nord, Digital, se mere på www.rnfoto.dk - arrangør “fotoakrobaterne” Ansvarlig: Claus 4. december 2012 - Bedømmelse af DNK intern 3 Bedømmelse af DNK intern 3. Kom og se, hvem der hænger på i årets konkurrencen. Ansvarlig: Mahesa 11. december 2012 - Juleafslutning Juleafslutning med salg af billeder m.m. Ansvarlig: Jesper/Renè

Diplom

DNK-K lubmes terska b 12/1 21/05/ 3 13 1. Plad s tildele s SKAL D

IT NAVN STÅ

Skal du være den næste klubmester?

Fotograf

HER?

design: www.doub le-u.dk

Billedse kretær - Mahe sa Widu ra

10


EfterĂĽr/vinter 2012

Oslo operahus - foto: Henrik Bering

MegerĂŠt Pandan - foto: Mahesa Widura 11


Efterår/vinter 2012

DNK på Facebook af Henrik Wessmann Tidligt på året besluttede bestyrelsen i Dansk Nikon Klub at man ønskede at klubben var aktiv og synlig på Facebook og bad mig om at være primusmotor på siden. Man kan mene meget om Facebook men det er på sociale medier, og her er Facebook stadig danskernes foretrukne, at det sker. At have en Facebook siden er IKKE en erstatning for en god og velfungerende hjemmeside men et supplement. Kunne du fx forestille dig at vort forum på hjemmeside foregik på Facebook eller at konkurrence galleriet lå på der? Nej, vel? Det første halve år har vi haft forskellige tiltag på Facebook: − vi har haft en annonce som er blevet vist mere end 200.000 gang overfor den mål gruppe vi havde defineret. Målet med annonce var at få flere “Likes” og større synlighed. Med 63 nye “likes” og mere en 200.000 visninger opnåede vi det vi gerne ville. − vi har haft udlovet fotobøger til den som som, “likede” os som nr. 100, nr. 150 og nr.200. Dem som har modtaget bøger har været meget glade for dem og vi har kun fået positiv respons. Med tilladelse har vi fået lov at vise billeder fra nogle fra bl.a. Bo, Rod, Dorf og Mahesa (ikke en komplet liste!) Tak for det! – for hvad er en Facebook side for en fotoklub uden billeder ? Måleenheden på Facebook er “likes”. Men mange “likes” er ikke målet i sig selv. Det har været en glæde at vore tilstedeværelse har ført til flere henvendelse med henblik på medlemskab af klubben. I løbet af efteråret skal vi lidt i tænkeboks om hvilke nye tiltag vi kan gøre. For at fastholde interessen er det tvingende nødvendigt at vi er aktive på Facebook. Du kan også hjæpe! Har du gode ideer til vor Facebook side så sig endelig til! Er du på Facebook og endnu ikke har fået trykket på “Like” så er det bare om at komme i gang.

12


Efterår/vinter 2012

Design annoncer • brochurer • foldere Konceptudvikling logodesign • brevpapir • visitkort Internet webdesign • programmering Foto scanning af film og dias

Double U - grafisk design Baldersgade 14 • 2200 København N T: 22 52 72 74 E: wvd@double-u.dk W: www.double-u.dk Kontaktperson: Wouter van Dam

Ecuador og Galapagos Fantastiske fotomuligheder af Galapagos’ unikke dyreliv og i Amazonasjunglen. En rejse udover det sædvanlige. 16 dage, fra 27.980,Tlf: 47 16 12 20 kiplingtravel.dk 13

Få 10 visitko 0 stk. (ved en rt gratis tr yk-/pri nt- eller designo pgave kr. 2.50 til min. 0,00).


Efterår/vinter 2012

Til fredagsbøn

En tur i Photografica førte til Istanbul Af: Henrik Wessmann Kort før julen 2011 var jeg i Photografica. Jeg skulle nu ikke have noget, men jeg kom hjem med et visitkort fra workshops4u.dk ved Ole Bo Jensen. Et besøg på hjemmesiden og jeg faldt straks for turen til Istanbul. Jeg havde være i Istanbul før, dog kun i embeds medfør og havde derefter altid haf lyst at komme tilbage dertil. Jeg kendte ikke til Ole Bo Jensen men ræsonerede at siden Photografica gerne ville have hans kort fremme på disken kunne det ikke være helt dårligt.

Skoene af når de døde skal besøges 14


Efterår/vinter 2012

I april måned var jeg afsted med 10 andre håbefulde og forventningsfulde glade amatører. Ole Bo Jensen og hans søn Mads Holm, som er uddannet på Fatamorgana og International Center of Photography, stod for alt det praktiske og gav feedback og konstruktiv kritik undervejs i forløbet. Kurset tager sit udgangspunkt i gadefotografi og jeg måtte sande at Istanbuls befolkning sandsynligvis er de mest imøkommende mennesker i hele verden ! Med fagter fik man spurgt om man måtte fotograferer, der blev sjældent sagt nej og så smilede de og sagde tak bagefter ! Er du interessert i gadefotografi, gerne vil have feeedbak på dine billeder og er parat til at blive udfordret på dit fotografi så kan jeg kun anbefale en tur til Istanbul med Ole Bo Jensen. Jeg holder øje med alt

Altid friskslagtet kød hos slageteren 15


Billedsekretær: Mahesa Widura Borgmestervangen 16, 5. tv. 2200 København N T: 26 23 48 16 E: mahesa.widura@gmail.com

Klubbens bestyrelse Formand: Renè Skaaning Nørager Jagtvej 11, st. th. 2200 København N E: rene@dansknikonklub.dk Næstformand: Rod Clemen Venøgade 9, 4. tv. 2100 København Ø T: 40 11 20 79 E: rodclemen@gmail.dk Kasserer: Kim Badenfeldt Saksen C 3, 2. dør 1 2630 Taastrup T: 30 68 86 24 E: kim@dansknikonklub.dk Sekretær: Claus Andreasen Colbjørnsensgade 3, 4. th. 1652 København V T: 51 30 79 40 E: claus_dnk@yahoo.com

Bestyrelsens suppleanter: 1/ Tommy Jacobsen - T: 42 45 96 96 2/ Dennis Albertsen - T: 26 37 55 11 Grafisk design: Wouter van Dam T: 22 52 72 74 E: photo@double-u.dk Redaktør: Jesper Plambech T: 21 25 87 75 E: jesperplambech@gmail.com Facebook: Henrik Wessmann T: 21 25 87 75 E: henrik@wessmann.dk Webgruppe: Renè Skaaning Nørager / webmaster Kim Badenfeldt / webmaster Henrik Bering / webudvikler

Klubbens lokaler og mødeaftener Jagtvej 11, st. th. 2200 København N T: 38 19 26 10 www.dansknikonklub.dk Mødeaften tirsdage kl. 19.30. Aktiviteter starter første tirsdag i september, slutter primo juni. Klubbens atelier kan lånes af medlemmer ved henvendelse til bestyrelsen. Ved brug af baggrundpapir er der et brugergebyr på kr. 50,00 hver. gang.

Kontingent Årskontingent: kr. 1.500 eller 2x halvårskontingent: kr. 750 passivt medlemskontingent: kr. 425. Kontingentet er gældende fra 1. januar til 31. december samme år. Betaling via betalingsservice. Evt. spørgsmål rettes til kassereren. Billederne Billederne i bladet har allesammen fået en 1. plads placering i sidste konkurrencesæson 2011/12.

Forsidebilledet: Banana Salesman - Bo Nielsen

Jagtvej 11, st. th. 2200 København N

design: www.double-u.dk · 08/12

Praktiske oplysninger

Dansk Nikon Klub - 2012 2  

Klubblad for Dansk Nikon Klub nr. 2 2012