Page 40

40

DIN FORENING Din forening præsenterer et udpluk af Dansklærerforeningens mange initiativer og aktiviteter for grundskolelærere og lærerstuderende. Læs mere på dansklf.dk.

DORTE KARREBÆK OG BOGEN 1970-2018

NORDISK BARNEBOKKONFERANSE 2019 I STAVANGER Den 4. – 6. februar 2019 danner Stavangers kulturhus, Sølvberget, igen rammen om Nordisk Barnebokkonferanse, som afholdes hvert andet år. Her mødes forfattere, forlæggere og formidlere for at pejle tidens børnelitteratur – anskuet gennem et tema. I år er det Hvor går grensen? set gennem børne- og ungdomslitteraturen. Dette er en ramme med plads til mangeartede forhold som fx seksualitet, kulturmøder, flugt, migration og fremmedfrygt, og med en række filtre som fx etiske grænser, aldersgrænser og genregrænser. Man vil kunne læse mere og følge programlægningen på Sølvbergets hjemmeside: https://www.xn--slvbergetl8a.no/Arrangementer/Nordisk-barnebokkonferanse/ Program/Program-for-NBBK-2019

Dorte Karrebæks billeder fra Lighuset i Breslau pryder omslaget af dette tidsskrift. De er helt nye og derfor ikke med i Gunnar Jakobsens bibliografi Dorte Karrebæk og Bogen 1970-2018, som netop er udkommet på Forlaget Vandkunsten. Man overvældes ved at få et vue ud over den kunstneriske indsats, som Dorte Karrebæk har foldet ud. At læse bogen er som at stikke hovedet op gennem et hul i himlen, hvor den personlige stil råder, men vokser i billedudtrykkets suverænitet som årene går. Og så er bogen krydret med korte, skæve og øreopspærrende erindringsglimt fra kunstnerens mund. Læs bogen og lad hjertet og øjnene hoppe af glæde over, at Dorte Karrebæks kunst findes – lige her omkring os!

NORDSPRÅK KONFERENCE Fredag den 23.november 2018 inviterer NORDSPRÅK endnu en gang til konference på Schæffergården i Gentofte. Konferencen er den 8. nordiske konference med nordisk didaktik som tema. Konferencen er tænkt som en inspirationsdag, der skal give deltagerne indblik i aktuelle udviklingstiltag inden for det nordiske område. Konferencen byder på oplæg såvel som forskellige workshops, hvor deltagerne præsenteres for undervisningsmaterialer og projekter inden for det nordiske. Læs mere og tilmeld dig på www.nordsprak.com.

DANSK 3 – 2018

Profile for Dansklærerforeningens Hus

DANSK 3/2018  

DANSK 3/2018  

Profile for dansklf