Elbil-Magasinet-1

Page 1

Elbil Magasinet

1

Dansk Elbil Festival

vender tilbage

Tesla

To lækre

nyheder

åbner stort

fra KIA

center i Ribe

og Europas

største

elbilfabrik

i Berlin

1


2


Velkommen til Elbil-Magasinet Tak fordi du kigger med i dette første nummer af Elbil-Magasinet. Det er nu 10 år siden jeg udgav første onlinemagasin. Det er efterhånden blevet til mange. Og med forskellige temaer.

Der sker en masse på elbil-området i disse tider. Ikke mindst på designområdet. Nu begynder bilerne endelig igen at få lidt sjove former, og der bliver i den grad leget og afprøvet en masse spændende. Både udvendigt og indvendigt i bilerne.

Elbil-Magasinet udkommer kun som onlinemagasin. Dels for at spare miljøet, og dels for at kunne bruge magasinet mere effektivt, så man kan klikke sig videre til hjemmesider, sociale medier og webshops.

Kort sagt: KIG, KLIK og KØB God fornøjelse. Venlig hilsen Lars Qvick 3


Andre magasiner fra Danske Onlinemagasiner

4


Indhold: 8–15: Dansk Elbil Festival vender tilbage

16-23: Tesla åbner center i Ribe og kæmpefabrik i Berlin 26-35: To lækre nyheder fra KIA 38-39: Annoncepriser

5


6


7


8


Dansk Elbil Festival Den 18. juni afholder Jysk Energi Dansk Elbil Festival – en festdag, der skal gøre det nemmere at forstå, sammenligne og købe elbiler. Dansk Elbil Festival vender tilbage efter 2 års corona-nedlukning.

Disse spørgsmål står brugeren tilbage med, og netop der kan Dansk Elbil Festival hjælpe.

Denne gang er fokus for festivalen skiftet fra kommende muligheder til eksisterende muligheder, og det giver mening, da teknologien nu (i hvert fald til dels) har indhentet drømmene.

I stedet for at kigge på fremtidens teknologi, og i stedet for at have en Frank Hvam eller Anders Lund Madsen som tidligere års værter, der kunne fundere over elbiler som koncept, har Dansk Elbil Festival denne gang allieret sig med teknik og gadget eksperten Nikolaj Sonne (So Ein Ding) og med FDM.

Hurtigladere, lange rækkevidder og ladestandere, der skyder op i landskabet på parkeringspladser, arbejdspladser og rastepladser, gør det nemt at være elbilsejer.

Der er lavet ”Talk Electric” på bagscenen, hvor FDM svarer Fokus i hele verden på bæredygtig på alle de spørgsmål publikum har, og Nikolaj Sonne fortæller energi og i Danmark specifikt på elbiler gør, at det er efterspørgslen om sine erfaringer med elbiler og giver gode råd fra en elbilejer aldrig har været højere. til en anden. Men hvad skal man vælge?

Se mere her:

Er en elbil også det rigtige for min familie?

Dansk Elbil Festival

Hvad koster det? 9


Dansk Elbil Festival får besøg af 12 af de bedste elbilsmærker i landet, herunder Årets bil i Danmark fra Hyundai og Årets bil i Europa fra KIA.

og nu laver vi en elbilsfestival.

Der er med andre ord, rig mulighed for at sammenligne de mange elbiler direkte og blive klogere på teknologien inden man skal have dankortet frem.

Men også de lidt mere high end elbiler fra Mercedes, BMW, Volvo og Polestar kommer til at pryde festivalen.

Festivalen er nemlig også gratis at komme ind til og der er arrangeret robotplæneklippere, elløbehjul, elcykler, segways og med prøvekørsel ude foran, så mor, far og Arrangør, Torben Antonsen udtaler: børn allesammen kan nyde en ”Jysk Energi har allieret sig med elektrisk nutid. FDM, der laver ”Talk Electric” på scenen, så man kan få svar fra en uvildig kilde om rækkevidde, Så selv om man let kan blive fristet, trækkeevne, ladetider og meget, er det først og fremmest en gratis meget mere. festival for hele familien.” Det er et oprigtigt ønske og mål om at bidrage til Vestjyllands, Danmarks og Verdens grønne fremtid. For Jysk Energi mener at en elbilfestival er en oplagt måde at fejre at vi alle sammen tænker mere grønt. Vi har afsat en milliard til at bygge solcelleparker, vi tilbyder grøn strøm som vores standard produkt 10

Se mere om dansk-elbil-festival


Det er Jysk Energi, der står bag initiativet og derfor er der især ét spørgsmål, der presser sig på: ”Hvorfor laver en fibernet- og elhandelsvirksomhed en elbilfestival?” Det er der ifølge arrangør, Torben Antonsen et godt svar på. ”Vi vil gerne være en del af den grønne omstilling i Vestjylland.

der med længder laver mest vedvarende energi, men vi har haltet lidt efter i antallet af elbiler.

Nu hvor den er ved at forsvinde, er

kan tage del i de mange muligheder en elbil giver os. ”Men det er ikke bare et spørgsmål om at give vestjyderne en god dag. Lad os få noget strøm på vejen i stedet for alt det olie og benzin. Nu er teknologien nemlig god nok til at det er en realistisk løsning for så godt som alle familier. Samtidig er det væsentligt at huske på at den grønne omstilling ikke er et offer vi skal lave i fællesskab.

give vestjyderne en god oplevelse og en god dag i selskab med elbiler Det er ikke en skat vi skal betale eller en bod vi skal bøde. Det er en er den helt rigtige medicin.” omstilling. Han fortsætter med at fortælle at det på ingen måde er tilfældigt at det netop er nu, elbilfestivalen for alvor har sin berettigelse.

”Der er typisk lidt længere mellem tingene herude vestpå, så manglen på ladestandere og lav rækkevidde på elbiler har længe været en stopklods.

En ændring. En genfødsel – den moderne tids renæssance, hvor vi gør op med fortidens mekanik og omfavner morgendagens elektronik.

11

Se mere om dansk-elbil-festival


Vi fejrer den grønne omstilling ved at vise hvad, der er muligt.

Derfor er det en åbenlys mulighed for at bidrage til at hele regionen lettere kan forstå og sammenligne den nye teknologi.

Vi fejrer det med pølsevogn og prøvekørsler og med konkurrencer og kendte.

Så måske du skulle tage en tur til Holstebro d. 18. juni og se de forskellige elbiler stå side om side Vi afholder en dag, hvor vi deler ud og tag en tur i et par forskellige af Jysk Energi til alle dem, der har inden du finder din næste bil. lyst til at være med. Viden er magt og det er rart at gå Jysk Energi har været en del i medierne på det sidste fordi vi har lavet vedvarende energianlæg med lokalt medejerskab, og dermed været en del af tre store VE anlæg uden en eneste borgerklage. At dele med de lokale er en stor del af vores DNA. Både fordi vi er et a.m.b.a. men også fordi vi tror på at for at lave global forandring, skal du have lokal støtte. Vi er ikke de eneste i Vestjylland, der tror på den grønne omstilling. Vi er ikke unikke i vores fejring af det lokale og vi er ikke de eneste, der har lyst til og mod på mere el.

Men vi er en af de eneste, der har muligheden for og midlerne til at lave sådan en festival.

en grøn renæssance i møde med masser af magt.

Festivalen løber af stablen den 18. juni i Musikteatret i Holstebro. Der er gratis adgang for alle og 12 af de største elbilsmærker til stede – heriblandt årets bil i Danmark, Hyundai IONIQ 5 og årets bil i Europa Kia EV6.

12

Se mere om dansk-elbil-festival


13

Se mere om dansk-elbil-festival


14


15


16 Billeder og tekst er stillet til rådighed af Tesla, Inc


Tesla åbner stort center i Ribe til efteråret Det nye center i Ribe bliver Teslas sjette lokation og komplimentere Tesla Hillerød, Kastrup og Greve på Sjælland, Aarhus i Jylland og Odense på Fyn. Billeder og tekst er stillet til rådighed af Tesla, Inc

Nyt stort Tesla Center i Ribe Tesla fortsætter udvidelse i Danmark og planlægger at åbne endnu et Tesla Center.

i år står Ribe nu for tur.

Det nye center vil skabe en række nye jobmuligheder. Planen er at fordoble antallet af medarbejdere hos Tesla Ribe team på omkring 30 personer.

Et nyt stort Tesla Center åbner til efteråret i Danmarks femte største by for at komme endnu tættere på kunderne på Jyllands vestkyst. Det nye center byder på store arealer og et potentiale til at udvide i takt med behovet. I det nye Center vil Tesla vise Den moderne serviceafdeling de nyeste modeller Model Y og kommer til at have flere lifte Model 3 frem sammen med et og flere nye dedikerede mobile voksende udvalg af brugte biler. servicetekniker, hvilket bidrager Planen er at åbne for prøveture, til at øge servicekapaciteten for service og afhentning af nye og alle Tesla ejere på i Vest- og brugte Teslaer. Sønderjylland. 17 Billeder og tekst er stillet til rådighed af Tesla, Inc


18 Billeder og tekst er stillet til rådighed af Tesla, Inc


19 Billeder og tekst er stillet til rådighed af Tesla, Inc


20 Billeder og tekst er stillet til rådighed af Tesla, Inc


Tesla Model Y Performance fra Gigafactory Berlin-Brandenburg i Danmark Gigafactory Berlin-Brandenburg er Tesla’s første produktionsanlæg i bæredygtig og effektive fabrik. Den første model som ruller ud af med firehjulstræk der giver den ultimative kombination af ydeevne og nytte. Top-of-the line-versionen supplerer Model Y Long Range, som hurtigt blev danskernes favorit og er den mest leveret elbil i år. For nye bestillinger er forventet levering av Model Y Performance, i oktober til december..

Fabrikken blev annonceret i november 2019 og startede med det samme i foråret 2020.

Nu kan den nye model opleves i Odense, Kastrup, Hillerød, Greve og Aarhus og en prøvetur kan bookes her.

Gigafactory Berlin-Brandenburg, opkaldt efter den nærliggende tyske hovedstad og dens værtsstat Brandenburg, kombinerer flere produktionsenheder på sin 300 hektars grund til et samlet fabriksgulv på over 227.000 m². Når alle enheder kører, vil omkring 12.000 medarbejdere producere battericeller, batterier, elmotorer, plastikdele, sæder, aksler, biler og meget mere.

Teslas første fabrik i Europa Gigafactory Berlin-Brandenburg er Teslas femte store globale fabrik, blot cirka 550 km fra Danmark.

Med en årlig potentiel produktionskapacitet på 500.000 Model Y og op til 50 GWh batteriproduktion er det den største elbilsfabrik i Europa målt efter kapacitet. 21 Billeder og tekst er stillet til rådighed af Tesla, Inc


22 Billeder og tekst er stillet til rådighed af Tesla, Inc


23 Billeder og tekst er stillet til rådighed af Tesla, Inc


24


25


To lækre nyheder fra KIA Designerne har fået nye muligheder for at lave nye spændende udformninger af bilernes front, Og ikke kun på fronten. De nye biler leger lystigt med spændende design og muligheder.

www.kia.com/dk

26


Concept EV9 er mere end blot en konceptbil med kombinationen af en inspirerende og tankevækkende æstetik, en kabine, som sætter nye standarder for hvordan kabinen i en SUV skal være.

Den nye front rummer et kompliceret display med et stjernehimmelmønster, som er helt skjult bag karrosseripanelet på Concept EV9, når bilen ikke er i brug.

Den giver et indblik i de fremtidige modeller fra Kia.

“Med Concept EV9 viser vi, hvordan nutidens SUV kan udvikle sig til at spille en afgørende rolle i den bæredygtige mobilitets æra. Grundlaget for Concept EV9 er et banebrydende udvendigt design, en moderne og innovativ teknologibaseret kabine samt en avanceret komplet eldrevet drivlinje. Og det er de kerneprincipper, der vil danne grundlag for vores fremtidige , som er Senior Vice President og leder af Kia Global Design Center.

En produktionsversion af Concept EV9 er nu bekræftet til Europa i 2023, og den vil bygge videre på den succes, som den roste EV6-crossover har opnået siden lanceringen sidste år. Det nye Digital Tiger Face nyder godt af, at komplet eldrevne biler ikke har brug for den traditionelle kølergrill, som er nødvendig på biler med forbrændingsmotor. Det betyder, at Concept EV9 har en fuldlakeret front, som tydeligt afspejler de bæredygtige værdier.

Concept EV9’s geometriske look og robuste karakter endnu mere. Et trekantet aero-designelement regulerer luftstrømmen omkring til hjulenes runde form, så designfilosofien Opposites United fuldt ud kommer til udtryk.

Concept EV9 er designet med inspiration fra naturens enkelthed, perfektion og kontraster, og hvordan den fungerer i perfekt harmoni. I den forbindelse har Concept EV9 også hentet inspiration fra ”Vandets element” i Opposites United med karakteristiske elementer relateret til klarhed, ro og velbefindende. F.eks. afspejler den udvendige farve oceanernes dybde afbalanceret af en beroligende klar blå himmel, som stråler i hele kabinen. 27

www.kia.com/dk


www.kia.com/dk

28


29

www.kia.com/dk


Aktivitet, pause, nydelse Interiøret i Concept EV9 går nye veje i takt med køreoplevelsen. Derfor har den eldrevne SUV tre stemninger i kabinen, til forskellige køresituationer og krav. Active Mode er aktiveret, når Concept EV9 er i bevægelse, så både fører og passagerer får en optimal køreoplevelse i den komplet eldrevne SUV.

mere minder om en førsteklasses lounge, hvor personerne i bilen kan interagere direkte, mens de nyder solens stråler gennem det store panoramatag. så personerne på første og tredje sæderække sidder ansigt til ansigt.

Sæderne i anden sæderække kan klappes sammen til et bord, De to andre indstillinger kan anven- så det førsteklasses loungeområde des, når Concept EV9 ikke kører. fuldendes. www.kia.com/dk

30


Nyt kabinekoncept

Det stille vand

Indvendigt i den komplet eldrevne SUV er der et designudtryk, som omfatter kvaliteterne ved naturen, i form af en scenisk, førsteklasses lounge.

”Vandets element” var afgørende, da Kias designere skulle finde bæredygtige og økologiske materialer til brug i Concept EV9.

Et interaktivt 27” ultra-wide-display forbinder Concept EV9 og den virkelige verden med det virtuelle univers, og det udgør samtidig kontrolcentret for alle førerens og passagerernes behov inklusive medier, temperaturregulering og komfortfunktioner. Følelsen af ”fremtiden” fortsætter fra det visionære kabinedesign til rattet, som er nyfortolket som et pop-op-rat.

Genbrugte fiskenet er anvendt til bilens bundbeklædning, og sæde-

plastikflasker og genbrugte uldfibre. Desuden er der i hele kabinen anvendt vegansk læder, som er langt mere etisk korrekt og bæredygtigt end konventionelt læder fra dyr. Kia har planer om gradvist at reducere brugen af læder fra dyr i alle mærkets biler.

31

www.kia.com/dk


www.kia.com/dk

32


Kia Niro Lanceringen af den helt nye Kia Niro PHEV-modellen er forsynet Niro gør omstillingen til avanceret med Kias supereffektive Smarte-mobilitet til en enklere, nemmere stream 1,6-liters GDI-benzinmotor, og problemfri proces for de danske kunder. (WLTP) takket være et 64,8 kWh På baggrund af den enorme succes med den prisbelønnede udgående på 16,2 kWh/100 km. Niro er den næste generation blevet Med den forbedrede batteripakke en fleksibel kabine, topmoderne byder Niro EV på en optimeret teknologi og et avanceret udvalg af batteriydelse takket være en ny teknologi med navigationsbaseret kunders forskellige behov. forberedelse til ladesituationen. Den helt nye Niro er en game changer for den populære crossover, og den er til dels udviklet med henblik på at gøre det nemmere og mere trygt for kunderne at omstille sig til elektrisk mobilitet.

Bilens navigationssystem tilpasser teknologien temperaturen på Niros batteri, så det har den optimale temperatur ved ankomsten til en ladestation, så lynopladningen bliver optimal.

For at sikre en nem omstilling fås den nye Niro-familie med forskellige elektrificerede drivlinjer, der passer ind i hverdagen uanset kundernes livsstil.

Indstillingen i denne innovative teknologi bliver særligt vigtig i de kolde måneder, hvor opvarmningen af batteriet forkorter den samlede opladningstid, så man hurtigt er I Danmark omfatter programmet en tilbage på vejen igen. plug-in-hybrid (PHEV) til kunder, der gerne vil vænne sig til elektrisk pendlerkørsel, og en fuldt elektrisk Niro plug-in hybrid kommer til Niro (EV) til de kunder, der er klar til Danmark henover sommeren at foretage den komplette omstilling mens Niro EV kommer en til fuldt elektrisk mobilitet. produktionsgang senere. 33

www.kia.com/dk


Elektrificering for alle Med de forskellige elektrificerede hightech-drivlinjer, der er udviklet til den helt nye Niro, er der en e-mobilitetsløsning til de danske kunders forskellige behov. Foruden filosofien ”elektrificering for alle” er den nye Niro også udviklet med tanke på ”hverdagen”, og derfor er crossoveren særdeles brugervenlig, intuitiv og tilgængelig. F.eks. kan batteriet, som driver den nye Niro EV, anvendes som mobil energikilde.

www.kia.com/dk

Ved hjælp af stikket i bilen og en ekstern tilslutning kan ejerne af Niro EV nemt anvende batteriet (ned til en minimumsopladning på 20 %) som strømforsyning til andre elektriske apparater. Denne Vehicle-to-Device-funktion (V2D) kan levere 3 kW, hvilket gør V2D-funktionen ideel til fritidsaktiviteter og forlængede weekender på landet.

34


Under udviklingen af den helt nye Niro fandt Kias teams af ingeniører spændende veje til forbedring af kabinepladsen i bilen, så den blev mere attraktiv for familier og mere konkurrencedygtig i det populære CUV-segment. Den nye Niro er vokset i forhold til den udgående model, så ingeniørog designteamet kunne udvikle en bil med bedre kabineplads og opbevaringsmuligheder.

Niro EV har en 20-liters frunk under frontklappen – en sjælden feature i C-CUV-segmentet. Dette smarte opbevaringsrum er perfekt til opbevaring af Niros ladekabel og V2D-adapter på et sikkert og let tilgængeligt sted.

Se mere på www.kia.com/dk

35

www.kia.com/dk


36


37


Annoncepris—hel A4-side: 1000 kr. plus moms Inkl. Link til webshop

Annoncepris—halv A4-side: 500 kr. plus moms Inkl. Link til webshop

Annoncepris—dobbelt A4-side: 2000 kr. plus moms Inkl. Link til webshop

38


Danske Onlinemagasiner danskeonlinemagasiner.dk 39


40


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.