Hvad er Himmelske Dage

Page 1

Himmelske dage er...


Himmelske Dage Himmelske Dage er fællesskab

Himmelske Dage er det bredeste kirkelige mødested i Danmark og derfor en sjælden mulighed for bredt at mødes fra alle hjørner af dansk kristenhed.

Himmelske Dage er rummelighed

Her samles almindelige og ualmindelige troende med almindelige og ualmindelige tvivle­re. Himmelske Dage en mulighed for at sætte os selv og hinanden stævne og tale om det, vi tror på.

Himmelske Dage er netværk

Ved at være med får man indblik i, hvad der rører sig i det kirkelige landsskab i Danmark. Har kan man lære og opleve nyt og dele egne erfaringer med andre.

Himmelske Dage er udsyn

Markante gæster og aktuelle problemstillinger, som optager kirker og kristne globalt, er altid en del af Himmelske Dage. Her er et internationalt fokus, fordi den kristne kirke ikke stopper ved Danmarks grænser.

Himmelske Dage er engagement i samfundet Aktuelle etiske og politiske debatter er også en del af Himmelske Dage. Derfor inviteres politikere og samfundsdebattører med til Himmelske Dage for at udfordre og lade sig udfordre.

Himmelske Dage er

Himmelske Dage sætter fokus på kirkens liv i en ramme af fest. Der er god musik, snak over kaffen, legende børn og fællesskab.


Mangfoldighed

Himmelske Dage afholdes i Kr. Himmelfartsferien hvert tredje år forskellige steder i landet. Første gang det blev arrangeret var i 1968. Himmelske Dage er det største fælleskirkelige event i Danmark. På de seneste Himmelske Dage var der, hen over de fire dage, over 400 programpunkter lige fra fællesarrangementer, koncerter, forskellige typer af gudstjenester, workshops, foredrag, vandringer, madfællesskaber m.m. Dagene samlede omkring 30.000 deltagere.


Her står vi sammen

Foto: Verner Ruud

Himmelske Dage er at mødes og holdes fest sammen på tværs af kirker og midt i kulturen. I løbet af dagene lærer vi af hinanden og opdager, hvor godt det er at være kirke sammen. Vi mødes på tværs af alder, kirkeligt tilhørssted, etnicitet, og geografi. Vi mødes med folk som vi kender, men får forhåbentlig også nye bekendtskaber. Vi mødes for at lade os opmuntre, bevæge og udfordre. Vi mødes og mærker, hvor godt det er at være i en atmosfære af mangfoldighed, pulserende liv og vilje til at gøre en forskel.


Himmelske Dage vil skabe et mødested for det brede kirkeliv i Danmark. Det skal være et sted, hvor vi samles om og til forkyndelse, et sted, hvor der er plads til meningsudveksling og åbenhed for gensidig inspiration. Her skal lokale nationale og internationale inputs opmuntrer og motiverer os til engagement og ansvarlighed i vores lokale sammenhæng.

Foto: Henrik Vinther Krogh

Visionen bag Himmelske Dage

DET BREDE KIRKE LIV


Engageret i Himmelske Dage Himmelske Dage er Danske Kirkedage, der hører hjemme under Danske Kirkers Råd. Planlægning og afholdelse af de aktuelle Himmelske Dage sker lokalt med engagerede repræsentanter fra kirker og kirkelige organisationer i samarbejder med det lokale kultur- og foreningsliv på det pågældende sted. Dette arbejde understøttes af den nationale styrelse for Danske Kirkedage og landssekretariatet. Over 60 kirker og kirkelige organisationer står som medlemmer af Danske Kirkedage. Her er kirker, organisationer og flere stifter i folkekirken med til at forme retningen for Danske Kirkedage, samt udbyde aktiviteter og sikre økonomien.

Vi er mange, men vi vil gerne være endnu flere ! – vil I være med? Ser mere om medlemskab og kontingent på

himmelskedage.dk

Foto: Henrik Helms


Følg Himmelske Dage i 2022 i Roskilde

Følg med i de aktuelle Himmelske Dage på Facebook Instagram og på hjemmesiden Næste Himmelske Dage er i Roskilde 26-29 maj 2022 Følge med og find tema, programpunkter og tilmeldingsmuligheder.

@himmelskedage2022 himmelskedage himmelskedage.dk


Kontakt Vil du vide mere om

hvordan man bliver engageret i Himmelske Dage sĂĽ kontakt:

Landssekretariatet for Himmelske Dage info@himmelskedage.dk

Foto: Henrik Vinther Krogh

himmelskedage.dk