Artistique Zomerboek 2021

Page 1

Artistique

ZOMER

BOEK 2021

Leuke puzze ls Inter views Dans inspira tie en meer... Veel kijk- en le

esplezier!

www.dansce

ntrumartistiq

ue.nl


INHOUDS

OPGAVE 01 02 04 07 10 13 14 16 18 20

Voorwoord

Activiteiten agenda Jazz/show/streetdance Breakdance Musical Artistique memory ADV Kapsel tips Hiphop Selectiegroepen

Beleef de bruisende zomermaanden van Artistique!


Hoi,

Linda

Leuk dat je een kijkje neemt in ons magazine, boordevol informatie over onze dans- en musicalschool! We hebben ontzettend veel zin in deze zomer, vol leuke events en optredens. De cursisten staan te trappelen om weer in de spotlights te staan en we hopen de hele regio in beweging te krijgen met de dansworkshops. Wees welkom en doe lekker met ons mee! Marion

In de 17 jaar dat we bestaan, hebben we vol enthousiasme de meest leuke lessen, theatershows, concerten en optredens mogen verzorgen. Ooit begonnen wij (Marion & Linda Groot) als kleine meisjes met klassiek ballet in Emmeloord. Later volgden lessen in andere dansstijlen en trainden we door het hele land. Al jong deelden wij onze passie met anderen en maakten acts voor de plaatselijke playbackshows, kerst- en eindmusicals en dansconcoursen. Op de middelbare school begonnen wij met lesgeven aan leeftijdsgenoten in Emmeloord en de kinderen uit ons dorp Kraggenburg. Na het volgen van professionele dansopleidingen werd in 2004 Artistique opgericht. Door onze deelname aan de ‘Tulpenproms’ en onze eerste theatershow ‘Diep in de Zee’ nam de animo voor de lessen een vlucht. De afgelopen jaren is ons team en lesaanbod flink uitgebreid. Het is heerlijk ons mooie beroep uit te kunnen oefenen met ons fantastische docententeam en anderen te kunnen inspireren en wegwijs te maken in de magie van dans, musical en theater.

01 17


ACTIVITEITEN AGENDA

Beleef de bruisende zomermaanden van Artistique boordevol te gekke activiteiten in de Noordoostpolder en Steenwijkerland.

AUDITIES

SCHOLENTOUR Deze zomer touren we langs scholen in de Noordoostpolder en Steenwijkerland. We bieden de scholen een dansdag aan voor alle kinderen. Wil jij dat we ook op jouw school komen? Mail dan naar administratie@danscentrumartistique.nl

Heb jij een passie voor dans en /of musical, talent en een goede motivatie? Grijp dan je kans en meld je aan voor de audities. Op woensdag 23 en 30 juni houden we audities voor onze selectiegroepen en demoteams. De audities voor de jazz/show/streetdance selecties zijn vanaf 8 jaar. De audities voor de hiphop demoteams zijn vanaf 12 jaar en voor de musicalselecties vanaf 15 jaar. Opgeven kan tot woensdag 16 juni via administratie@danscentrumartistique.nl. Vermeld in de mail je naam, leeftijd en de stijl waarvoor je auditie wilt doen. Afhankelijk van het aantal opgaven maken we een tijdspad.

SHOWS ARTISTIQUE De cursisten van Artistique staan te trappelen om het podium weer te mogen betreden. Het laatste weekend van juni en het eerste weekend van juli zijn verschillende dans- en musicalshows te zien in theater ’t Voorhuys. Kaarten zijn vanaf half juni verkrijgbaar via www.danscentrumartistique.nl/events In verband met de corona maatregelen is er een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

HEY, DOE JE MEE? Op maandag 12 juli en woensdag 14 juli geven wij dansworkshops in het Cultuurbedrijf tijdens ‘Hey doe je mee?’. ’S Ochtends zijn de workshops voor groep 3-5 en ’s middags voor groep 6-8. Heb je zin om mee te doen, geef je op! Vanaf juni kan dat via www.flevomeerbibliotheek.nl/doejemee

02


ZOMERTOUR Wil jij deze zomer lekker blijven dansen of wil je een keer uitproberen of je dansen leuk vindt? Kom dan naar onze zomertour. Deze zomer touren we door de hele polder en omstreken met te gekke optredens, workshops en dancebattles. We komen langs alle dorpen en wijken, dus kijk snel wanneer we bij jou in de buurt zijn, want dit wil je niet missen. Vrijdag 16 juli

Emmeloord Emmelhage, Luttelgeest, Bant, Rutten

Vrijdag 23 juli

Emmeloord Centrum, Marknesse, Blokzijl, Vollenhove

Vrijdag 13 augustus

Kraggenburg, Ens, Nagele, Emmeloord Zuidert

Vrijdag 20 augustus

Emmeloord Erven, Tollebeek, Espel, Creil

START SEIZOEN - 2021/2022 Na een bruisende zomer gaan maandag 6 september de lessen weer van start. Wil jij ook dansen, zingen en/of acteren? Geef je op voor een proefles via www.danscentrumartistique.nl/contact/ proefles-aanvragen/

PIEPERFESTIVAL Zaterdag 11 september verzorgen wij optredens tijdens het Pieperfestival! Kom kijken en geniet!

OPEN HUIS - Artistique Pakt Uit! Kom zaterdag 4 september een kijkje nemen bij ons Open Huis in theater ’t Voorhuys. Geniet van de dans en musical optredens en open lessen of ervaar zelf hoe het is om te dansen, zingen en/of acteren tijdens één van de workshops of dancebattles. Alle geïnteresseerden zijn welkom en de toegang is gratis. Het volledige programma en tijdspad is eind augustus te vinden op onze website: www.danscentrumartistique.nl/events

LET OP In verband met de corona maatregelen zijn alle activiteiten onder voorbehoud. Houd onze website en socials in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

www.danscentrumartistique.nl @dans_artistique @artistique_fever @danscentrumartistique

03 17


JAZZ / SHOW / STREETDANCE Droom jij van dansen op een groot podium en wil jij stralen als een echte superster? Dan is Jazz/Show/Streetdance echt wat voor jou. In deze dansles leer je verschillende choreografieën op swingende muziek, maar werk je ook aan technische vaardigheden en lenigheid. Elk jaar treed jij samen met jouw dansgroep op in een prachtig kostuum met geweldige make-up en een te gek kapsel! Deze les wordt in Emmeloord gegeven aan kinderen vanaf 6 jaar t/m volwassenen. In Vollenhove zijn er lessen voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.

De leukste

DANS OUTFITS

voor in de les!

Hou jij meer van een girly outfit of ga jij voor een stoere of sportieve outfit?! Je mag zelf weten wat je aantrekt in de dansles, als het maar lekker danst.

Lola Stella

Je met veel oefenen net zo lenig kunt worden als Sophie!

04

Welke outfit past bij jou?

SPORTIEF

STOER

GIRLY

Sophie


HI, IK BEN LOTTE!

JUF LOTTE

Ik krijg super veel energie van het dansen en kan er al mijn gevoel in kwijt.”

Ik ben 22 jaar oud en ik woon in Zwolle. Ik ben afgestudeerd als uitvoerend danser aan de C.I.C.K academie in Zwolle. Ik werk nu met super veel plezier als dansdocent bij Danscentrum Artistique. Ik ben als een allround danser opgeleid dus ik kan in principe in alle dansstijlen lesgeven. Maar ik vind Jazz/Show/Streetdance en Hiphop het leukst om in les te geven! Ik dans al sinds ik heel klein ben, en sindsdien ben ik er nooit meer mee gestopt. Ik krijg super veel energie van het dansen en ik kan er al mijn gevoel in kwijt. Helemaal als ik op het podium sta! Mijn hobby is natuurlijk dansen. Daarnaast vind ik het ook super gezellig om leuke dingen te doen met mijn vrienden, zoals een drankje op het terras, winkelen, dagjes weg en samen leuke TikTok’s en choreo’s maken. Juf Lotte al van kleins af aan met heel veel plezier de musical- en danslessen volgt bij Danscentrum Artistique!

TOP 3 1 Ben jij na de dansles nog niet uitgedanst? Ga dan naar ons TikTok account en dans mee met de coolste dansjes van onze docenten! @artistiquefever

2 3

Leukste TikTok dansers van juf Lotte

CARLIJN VAN LEEUWEN Zij maakt hele gave choreo’s op TikTok die niet moeilijk zijn om na te doen voor een eigen gave video!

VINCENT VIANEN Vincent maakt hele vette choreo’s die je kan duetten op TikTok. Hij is een professionele danser en een hip-hop choreograaf. Hij heeft meerdere prijzen gewonnen en choreografeerde de dansen bij onder andere het dansprogramma: SYTYCD.

MYLENE EN ROSANNE Deze tweeling danst en zingt en ken je misschien wel. Zij waren al bekend door meerdere programma’s op TV en zijn nu heel actief op TikTok met leuke dansen en grappige filmpjes!

05


INTERVIEW MET JORIEN

JUF JORIEN Leeftijd

30 jaar

Woonplaats

Zwolle

Opleiding

Lucia Marthas institute for performing arts - Bachelor Dans Uitvoerend & Dans Docent

Beroep

Dans docent & Organisatie Artistique

Welke lessen kun je geven? Jazz/Show/Streetdance, Ballet, Modern, Musical, Song&Dance, Tap-dance, Urban & ADV

Wat betekenen dansen, zingen en acteren voor jou? Muziek en dans zijn mij met de paplepel ingegoten. Mijn vader maakte elke dag muziek en ik ging vaak mee met mijn oma naar haar danslessen. Van muziek krijg ik een positieve energieboost en daardoor kan ik niet stil blijven staan. Ik kan mij volledig overgeven aan de muziek en mijn fantasie de vrijheid geven. Ik kan mij geen leven voorstellen zonder dans en muziek! Wat zijn je hobby’s? Ik heb 3 jaar op Bonaire gewoond en daar heb ik leren kitesurfen. Daarnaast fotografeer ik graag en maak ik met Esmee, mijn schoonzus, leuke macramé creaties.

Juf Jorien de hoofdrol heeft gespeeld in de 1e grote voorstelling van Artistique! Alle docenten van Artistique een professionele HBO of MBO opleiding hebben afgerond?

WOORD ZOEKER Streep alle woorden door en maak een zin van de letters die overblijven. Heel veel succes!

06


BREAKDANCE

Lijkt het jou tof om de coolste moves en trucjes te leren? Dan is de Breakdance les echt iets voor jou! Meester Jarno leert je op creatieve en enthousiaste wijze de leukste Breakdance moves. Er wordt gewerkt aan footwork, toprocks, powermoves en je wordt klaargestoomd om je geleerde moves te showen in een battle. Kortom deze les wil jij niet missen! Deze les wordt in Emmeloord gegeven aan jongens van 6 t/m 14 jaar.

BREAKDANCE TERMEN FOOTWORK Snelle passen op handen en voeten over de grond.

POWERMOVES

TOPROCKS

O.a. acrobatische series die breakdance heeft overgenomen uit het turnen, Afrikaanse dans en Chinese en Braziliaanse vechtsporten.

Staand dansen, waarbij je goed de accenten van de muziek verwerkt in het dansen.

ELBOW FREEZE

ONE ARM FREEZE

2

MEESTER JARNO Leeftijd

23 jaar

Woonplaats Emmeloord Opleiding

MBO D’Drive Artiest Dans in Leeuwarden

Beroep

Dansdocent Breakdance / Hiphop / Experimental

JARNO, WAT VIND JIJ LEUK AAN DANSEN? Dans betekent vrijheid voor mij. Een moment waarin ik geen tijdsbesef heb en volledig kan opgaan in de muziek. Het is fijn om mijn emoties en energie te kunnen uiten. Het leuke aan dans voor mij is ook dat ik controle kan krijgen over mijn lichaam en “onmogelijke” bewegingen mogelijk kan maken door te repeteren, over en over.

TOP 3

SIDE CHAIR

Tofste freezes van Jarno 3 Of ga je oefenen?

Welke toffe freeze kan jij? Maak een foto van je freeze en app deze met je naam naar 06-54952467 of mail naar administratie@danscentrumartistique.nl. Wie weet zie jij jezelf terug op onze Social Media pagina’s! Kom ook zeker naar onze zomertour en laat daar je freeze zien! INSPIRATIE NODIG? www.danscentrumartistique.nl/magazine

07


Soms zijn de moves moeilijk, dan oefen ik en ben ik trots en blij als het is gelukt. Ik vind het leuk om tegen een onbekende te battlen, want je weet nooit wat hij/zij in petto heeft en dat maakt het spannend.

- Dalintin Onwenu

LEERLINGEN AAN HET WOORD

Ik heb leuke vrienden op breakdance en het is een sportieve hobby. Ik haal inspiratie uit de muziek, de mensen om me heen en natuurlijk uit mezelf!

- Jesse Lamminga

Jesse Blom, een landelijk bekende en zeer goede danser, is opgegroeid in Emmeloord. In 2013 heeft Jesse meegedaan aan de Redbull BC One. Dit wordt gepresenteerd als het meest prestigieuze breakdance-event van de wereld. Er zijn enorm veel landen vertegenwoordigd en van ieder land worden de beste 16 dansers geselecteerd om mee te doen.

In de breakdance les leer ik coole trucs en ik word er sterk van. Battlen is leuk, omdat je je geleerde trucs kunt laten zien! Soms win je en soms niet, maar dat is niet erg want het is vooral heel gezellig!

- Vigo Vos Iemand die breakdance uitoefent een b-boy of b-girl wordt genoemd.

Wij interviewden Jesse voor dit magazine: Wanneer ben je begonnen met breakdance? Ik was 6 jaar en op het moment dat ik breakdance zag wist ik ‘dit is het’. Er waren toen geen breakdance lessen in de omgeving. Pas op mijn 9e volgde ik 5 workshops van Steve ‘Popski’ Lobo, daarna trainde ik op eigen houtje en later volgde ik lessen bij Artistique van Eelco Guntlisbergen. Hij nam me mee naar battles. Hoe was het om aan Redbull BC One mee te doen? De eerste keer was het een bijzondere ervaring om zo’n groot podium te betreden en te battlen met zoveel goede tegenstanders. Dans je vaak met dansers uit het buitenland? Ja ik dans vaak met buitenlandse dansers en ik dans ook wel in het buitenland. Ik heb bijv. 2,5 maand in Lyon gedanst. Ik trok daar op met Pac-Pac (een bekende B-boy). We dansten elke dag op de straat en hadden

08

battles op 3 plekken in de stad o.a. in de buurt van het Operagebouw van Lyon. De sfeer was daar heel feestelijk. Waarom dans je graag? Het brengt me in een bepaalde trance, daar ben ik verslaafd aan geraakt. Ik verkeer dan in een staat van flow. Ik zoek dat gevoel op en probeer het steeds op een nieuwe manier te doen. Ik kan mijn creativiteit erin kwijt en ik vind het er mooi uitzien. Dans je momenteel ook in battles? Nee dat doe ik nu niet zo vaak meer, omdat ik me op andere vlakken aan het ontwikkelen ben. Alles is wel gerelateerd aan breakdance. Ik ben momenteel een documentaire aan het maken over hoe 4 verschillende kunstenaars/makers met soortgelijke artistieke visies, zich proberen te positioneren in de maatschappij. En ik werk aan een eigen multidisciplinaire theatervoorstelling, waarin ik dans op muziek die ik zelf heb gecomponeerd.


Dansen gelukkig maakt. Tijdens het dansen wordt endorfine aangemaakt, een geluksstofje in de hersenen. (Bron: Het Laatste Nieuws)

Dansen voor zowel jongens als meisjes is.

Alle leerlingen van Danscentrum Artistique ieder jaar mee doen aan de grote familievoorstelling.

09


MUSICAL

Houd je van zingen, dansen en acteren? Dan is de musicalklas echt iets voor jou! Iedere week krijg je les van 3 verschillende docenten in zang, dans en spel. Er wordt toegewerkt naar shows en je leert om jezelf te presenteren en in de spotlights te staan op een podium. De musicalklassen worden in Emmeloord gegeven aan cursisten van 6 t/m 35 jaar. Voor getalenteerde cursisten vanaf 15 jaar zijn er selectiegroepen.

CREËER JE EIGEN SUPERHELD! Heb jij veel fantasie, houd je van verkleden en acteren? Doe dan mee met onze Superhelden-Challenge! Bedenk je eigen superheld met superkracht en creëer een bijpassend kostuum. Stuur een foto of filmpje + beschrijving van je superheld naar 06-54952467 of administratie@danscentrumartistique.nl. Wie weet zie jij

JULIA

jezelf terug op onze Social Media pagina’s.

JET

Ik ben Stefania en mijn superkracht is dat ik dieren kan genezen met mijn handen!

Julia & Jet uit Musicalklas B laten je zien wat de bedoeling is!

Ik ben superheld Starfire en mijn superkracht is vuur!

Het belangrijk is om je stem op te warmen voor je gaat zingen.

ZANGJUF ANNE

Onze zangjuf Anne heeft een leuke inzing-oefening op onze website gezet. Dus houd je van zingen, doe dan lekker met haar mee via de volgende link: www.danscentrumartistique.nl/magazine

Leeftijd

23 jaar

Woonplaats

Echten

Opleiding

ArtEZ Conservatorium Zwolle, richting Jazz en Pop

Beroep

Zangeres

Wat vind jij leuk aan dansen, zingen & acteren? Zingen, spelen en dansen is fantastisch om te doen. Zingen zorgt er bij mij voor dat ik compleet mezelf kan zijn. Ik kan mijn gevoel erin kwijt. Je kunt kiezen wie je wilt zijn als je toneelspeelt, danst of zingt, hoe leuk is dat!

10

TOP 3

Leukste zangoefeningen van Juf Anne

1

De grote GEKKEBEKKENCHALLENGE

2

BABBEL MAAR EEN BEETJE En dan zo snel mogelijk!

3

BARBAPAPA, ook zo’n lekkere tongbreker!


Zing de sterren van de hemel, dans met passie en acteer vol overgave in de musicalklassen van Artistique! Wat betekenen dansen, zingen & acteren voor jou? Dansen is mijn passie, het is mijn favoriete hobby en werk in één. Als ik dans, voel ik me vrij, ik kan mijn emoties uiten en ga op in de muziek. Ook vind ik het fijn dat ik mijn creativiteit erin kwijt kan. Dat kan door middel van improvisatie, maar ik vind het ook heerlijk om choreografieën te bedenken en om musical- & dansshows uit te werken. Het is fantastisch om mijn passie te kunnen delen met onze cursisten en het publiek. Het ontroert me altijd als ik cursisten in de les of op het podium zie stralen, groeien in hun zelfvertrouwen en ontwikkelen als danser en als mens.

DANSJUF MARION Leeftijd

38 jaar

Opleiding

Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Richting Docent Dans en Dansmaker

Beroep

Eigenaresse Artistique en dansdocent

TOP 3

Leukste musicalfilms van Juf Marion

De Artistique

WALK OF FAME

1

HAIRSPRAY

2

ALADDIN (versie 2019)

3

GREASE

In de 17 jaar dat Artistique bestaat zijn er tientallen cursisten en docenten geweest die landelijk bekend zijn geworden. Super gaaf toch? We hebben er een aantal voor je uitgekozen! Ken jij er iemand van?

LOLA VAN ZOGGEL

DAILA BARNEVELD

MARLOES VAN OMMEN

Actrice & model

Holland’s Next Top Model

The Voice of Holland & eigen songs

NOVA VAN BRUSSEL

ROSA DA SILVA

LYONNE DE WIT

TikTok

Actrice/Musicalster & winnares van het Amsterdams Kleinkunst festival 2019

The Voice Kids

Foto: Anne van Zantwijk

11


Wat vind jij leuk aan dansen, zingen & acteren?

TONEELJUF IRIS Leeftijd

25 jaar

Woonplaats

Utrecht

Opleiding

Song & Dance Academie voor musicaltheater MBO & HBO + De Nederlandse Acteursschool

Beroep

Actrice, zangeres, danseres, theaterdocent

Acteren, zingen en dansen zijn mijn uitlaatklep. Ik kan al mijn energie en creativiteit erin kwijt. Alles is mogelijk. Er zijn geen grenzen. Je kan dingen vertellen via een kunstvorm. En of je dat nou doet in een hele grote prinsessenjurk, als een grote space alien, een schurk, een olifant of gewoon als jezelf... Het maakt niks uit! Fantasie en een beeld van hoe de wereld kan zijn geeft de mensen in de zaal hoop en inspiratie. Je neemt het publiek mee in jouw verhaal. En als dat gebeurt... Als de mensen lachen of ontroerd raken, mensen zich aangesproken voelen of tot nadenken worden aangezet, als het muisstil is in de zaal... Dat is een heel magisch moment. Een adrenalinekick, die ik voor de rest van mijn leven wil voelen.

Iris toen ze 15 was in de show ‘Verboden Liefde’ van Artistique moest zoenen met haar tegenspeler tot het gordijn dicht was. En dat dit heeeel langzaam ging...

MAGDA

in de voorstelling Zusters et Cetera Iris schreef de voorstelling samen met Willemijn Mink en het is de bedoeling dat deze voorstelling terugkomt in de theaters.

1

‘Het is de leukste rol die ik ooit heb gespeeld. Magda is een wat arrogante vrouw met een alcoholverslaving en een klein hartje.’

TOP 3

Leukste rollen van Juf Iris Naast het geven van toneel- en zangles, is Iris ook veel te zien in landelijke theaterproducties. Dit zijn haar leukste, professionele rollen.

GOEDE FEE FELICIA

in de musical Doornroosje van ‘Van Hoorne Entertainment’.

2

‘Ik was de prettig gestoorde fee. Heerlijk zal ik je vertellen. Ik kon me helemaal laten gaan op het podium en had veel lol met mijn collega’s.’

NON

in de musical The Sound of Music van ‘Stage Entertainment’. ‘Dit was mijn eerste professionele productie. Ik heb er veel geleerd.’

12

3

Iris in 1 week op een segway heeft moeten leren rijden voor haar rol als goede fee in de musical Doornroosje?

Iris vervolgens een keer bijna een collega op het podium heeft aangereden?


MEMORY

van voorstellingen

Maak je eigen Artistique memory-spel. Plak een kartonnen vel achter de memory-plaatjes en knip ze uit! Veel plezier!

13


ADV

De allerleukste dansles voor peuters en kleuters is Algemene Dansante Vorming! Dans als een prins, prinses, toverfee of superheld en laat je fantasie uitkomen. Samen met je dansvriend of -vriendin beleef je tijdens deze les veel plezier en je leert dansen op de leukste muziek. ADV wordt in Emmeloord en Vollenhove gegeven aan peuters en kleuters van 3 t/m 6 jaar.

Zullen we dansen in de regen, ijsjes eten in de kou Doen wat we willen, en niet later, maar heel gauw - Jip

Je bij Artistique al vanaf 3 jaar kunt beginnen met danslessen. De ADV leerlingen ook mee mogen doen aan de jaarlijkse grote familievoorstelling.

TOP 3

Leukste kinderliedjes van Juf Jorien

1

14

ENERGIE

Kinderen voor kinderen

DANS VAN DE FARAO

2

K3

3

Lisa, Amy & Shelley

BOEMERDEBOEM


DANSEN IS MIJN GROTE PASSIE! Door middel van dans kan ik stroming geven aan mijn emoties én creativiteit en het is daarom een heel belangrijk onderdeel in mijn leven. Dansen verbindt, met mijzelf én met de mensen waarmee ik dans. De interactie tussen mij en de kinderen brengt me plezier en energie.

JUF LOTTE Leeftijd

22 jaar

Woonplaats

Emmeloord

Opleiding

MBO C.I.C.K. in Zwolle

Mijn grootste passie is mijn grootste hobby!

DOOLHOF Angelina Ballerina zoekt haar dansvriendje. Help jij haar de weg te vinden? B-boy Tom

Angelina Ballerina

15


KAPSEL TIPS

Met een super leuk kapsel, zie jij er net als Tess, Christianne en Lisa uit als een superster! De koningin van de mooiste Artistique-kapsels is kapster Heleen. Zij laat jou zien hoe je eenvoudig een leuk kapsel kunt maken.

1

HOGE STAART

Kam je haar strak bij elkaar, nadat je gel hebt gebruikt.

4

Maak van elke staartje een vlechtje en trek het vlechtje uit elkaar.

Draai het vlechtje tot een knotje en zet vast met een elastiekje of schuifspeldje.

Optie: Versier de knotjes met leuke strikjes of knipjes.

1

2

Maak 6 staarten in een rechte rij van boven naar beneden.

Verdeel het bovenste staartje in 2 plukken en bindt die om het volgende staartje met een elastiekje.

3

Herhaal dit met de volgende staartjes.

TIP

16

Wikkel het vlechtje om het elastiekje en zet vast met een schuifje.

3

2

Maak een scheiding van oor tot oor en maak 2 staartjes.

Maak een zigzag scheiding.

ELASTIEKJES VLECHT

Pak een pluk uit de staart en maak daar een vlechtje van.

Maak een staart met een elastiekje.

4

Optie: Versier je haar met haarclipjes of kleur de punten van je haar.

1

HOGE KNOTJES

3

2

4

Trek bij alle staartjes de plukken uit elkaar om volume te creëeren.

Gebruik haarlak bij alle kapsels zodat het stevig blijft zitten.


Linda op 8-jarige leeftijd heeft meegedaan aan de Mini-Playback Show van Henny Huisman.

Wat betekent dans voor jou?

LINDA Leeftijd

36 jaar

Woonplaats Zwolle Opleiding

Rijksuniversiteit Groningen - Geschiedenis

Beroep

Eigenaresse Artistique

Dans betekent voor mij passie en overgave. Als ik dans, vergeet ik alles om me heen en ontsnap ik aan het dagelijkse leven. Vroeger ging er geen dag voorbij zonder te dansen. Zodra ik uit school kwam, danste ik de dag van me af. Op het podium en de dansvloer voel ik mij als een vis in het water. Er is niks fijner dan volledig uit je dak gaan en die ervaring delen met anderen.

TOP 3

Leukste Artistique-optredens van Linda

CHICACO

1

(Musicalselectie - 2010)

2

(Sensation - 2001)

3

OPENING CHEZ MARKNESSE

TULPENPROMS

(Sensation - 2008)

17


HIPHOP

Ben jij stoer, heb jij swag en lijkt het je leuk om te dansen op vette muziek volgens de nieuwste trends? Dan is de Hiphop les echt iets voor jou! Hiphop is ontstaan op de straat, dit rauwe element zie je veel terug in de Hiphop les. Deze dansstijl is wereldwijd populair bij zowel jongens als meiden en ook wij bieden deze lessen gemengd aan in Emmeloord van 6 t/m 25 jaar. Voor gemotiveerde en getalenteerde cursisten vanaf 12 jaar hebben we Hiphop Demoteams die deelnemen aan wedstrijden en extra optredens verzorgen. Toelating voor de demoteams is mogelijk via een auditie.

KRACHT TRAINING

Hiphop in het begin van de jaren ‘70 is ontstaan.

Voor een danser is het ontzettend belangrijk om een goede conditie en sterk lichaam te hebben. Maar hoe train je dat nu eigenlijk? Hieronder vind je 3 oefeningen om thuis te oefenen. Julia, Noa en Stijn doen de oefeningen voor.

TRICEPS

2

3

2

3

1

Pak een stoel en plaats je handen op het zitgedeelte

1

Maak een horizontale plank op je tenen en onderarmen

2

Zorg ervoor dat je benen in een hoek van 90° staan

2

Span je buik goed aan en hang niet in je rug

3

Buig je armen zover mogelijk en strek ze weer uit

3

Open je arm naar boven en plaats je arm weer terug, herhaal dit met beide armen

1

Pak 2 gewichten en ga op de grond zitten

2

Trek je benen en armen in

3

Strek vervolgens je benen en armen uit, zonder de grond te raken

DE V-SIT

2

18

PLANK

3


MIDNIGHT POISON NU

Eén van onze hiphop-demoteams Midnight Poison heet. Deze naam is in 2011 bedacht door Marvin de Fretes en zijn team. Alhoewel er inmiddels andere dansers in het team dansen en Olivier Ntaganzwa het team nu leidt, is de naam gebleven.

TOEN

Er heel veel verschillende dansstijlen tot het hiphop genre behoren, waaronder: Locking, Popping, Housing, Wacking, Krumping, Bonebreaking & New Style!

Onze hiphop teams ieder jaar 2 mixen instuderen. 1 mix voor Artistique Experience en wedstrijden en 1 mix voor onze theatershow. De mix voor de theatershow is vaak verbonden aan een thema met bijpassende kostuums.

WAT BETEKENT DANS VOOR JOU? Vrijheid. Via dansen kan ik mijn emoties uiten. Ik weet niet hoe mijn leven was geweest zonder dansen. Wat zijn je hobby’s? Dansen, gedichten schrijven, verloren geschiedenis van de wereld bestuderen, spiritualiteit, kunst bewonderen, muziek luisteren en wandelen in de natuur.

TOP 3

Choreografen van Olivier

-v

BOB FOSSE

2

PARIS GOEBEL

3

GALEN HOOKS

-j -s

b=w -b

Let op! De rebus is in het Nederlands, maar de uitkomst is in het Engels.

Leeftijd

28 jaar

Beroep

Danser, dansdocent, medewerker jeugdzorg

Mijn dansstijlen

Hiphop, Afro, Street/Funk Jazz & Show

-w -l

-p

+ r=v

REBUS

e=a

-ra + -auto

1

MEESTER OLIVIER

19


SELECTIEGROEPEN Ben jij een echt danstalent en ben je gemotiveerd om er volledig voor te gaan?! Heb jij veel doorzettingsvermogen en wil jij meerdere keren per jaar op het podium staan? Dan is de dansselectie echt iets voor jou. Dit is niet voor iedereen weggelegd, want voor een dansselectiegroep moet je auditie doen. Jaarlijks wordt er in juni een auditie gehouden voor iedereen die kans wil maken om in een selectiegroep te dansen. Audities worden gehouden voor talenten vanaf 8 jaar.

ZIJ DANSEN IN EEN SELECTIEGROEP! SAM Sam de Bont is 8 jaar en danst sinds dit schooljaar in de dansselectie van 8-10 jaar. Ze begon met dansen toen ze 3 jaar was.

Waarom is dansen jouw hobby? Ik vind dansen heel leuk en word er vrolijk van. Als ik muziek hoor, dan beweeg ik meteen op de muziek mee.

Selectiegroepen 2 danslessen per week volgen: Jazz/Show/Streetdance & Techniek.

Wat is je leukste herinnering aan een optreden of show? Dat ik als klein elfje over het podium huppel. En de grime en de mooie kleding vind ik leuk.

Anna Sikma is 13 jaar en danst al 6 jaar in de selectiegroep. Ze begon met dansen toen ze 4 jaar was. Wat vind je leuk aan het dansen in een selectiegroep? Ik kan goed mijn energie kwijt in het dansen en het is hartstikke gezellig, de groep is hecht. Ik vind de selectiegroep fijn omdat het een hoog niveau heeft, we treden vaak op en krijgen les in verschillende dansstijlen. In de moderne les kan ik echt mijn gevoel kwijt.

ANNA Sensation en Sensation Jeugd meerdere keren Nederlands Kampioen Showdance zijn geworden.

Zijn er dingen die je moeilijk vindt in de les? Ik vind stretchen toch wel het moeilijkst. Je doet het vaak pas goed als je het voelt en dat is soms lastig.

MARINKA Marinka Westhuis is 24 jaar. Ze danst al 16 jaar bij Artistique waarvan 8 jaar in Sensation en 2 jaar bij Midnight Poison.

20

Wat vind je leuk aan het dansen in een selectiegroep? Door te dansen kan ik lekker mijn hoofd leeg maken, even niet meer denken aan school/werk. Ik geniet ervan om op het podium te staan ook al heb ik vooraf nog wel gezonde spanningen. Wanneer wij met z’n allen op het podium staan vind ik het gaaf als alles gelijk en strak gaat, dan ben ik echt trots op ons allen!’ Wat vind je leuk aan de theatershows? Het is gaaf om een rol in een thema te dansen, zoals piraat, kat of hyena. Ook vind ik het leuk om mijzelf en anderen te schminken en de kapsels te doen zodat het helemaal bij het thema past.

De hersenen beter werken als we meer bewegen en spelen. (Bron: prof. Dr. Erik J.A. Scherder)


Wat betekent dans voor jou? Wanneer ik dans ga ik helemaal op in het moment. Ik vind het een heerlijk, maar vooral onbeschrijflijk gevoel. De combinatie van de muziek, de bewegingen en vooral de inleving in de wereld van het personage of emotie wat je op dat moment danst. Het is iets waar ik nooit zonder zou willen. Wat zijn je hobby’s? Aerial (luchtacrobatiek), rocycle en snowboarden. Welke lessen kun jij geven?

JUF MILOU

Jazz, Modern, PSS, Ballet, Musical, Song&Dance

Juf Milou niet alleen kan dansen op een dansvloer, maar ook onder water en in de lucht.

Leeftijd

28 jaar

Woonplaats

Amsterdam

Opleiding

Lucia Marthas Institute For Performing Arts HBO bachelor Dans Uitvoerend & bachelor Dans Docent

Beroep

Danseres, Aerialist en Dans docent

Juf Milou in 2014 en 2015 in Parijs in de musical ‘The Wizard Of Oz’ heeft gespeeld. Juf Milou na Parijs tot en met 2019 als danseres en aerialist heeft gewerkt voor Norwegian Cruiselines in Amerika, China en Japan en ze dus jarenlang op zee woonde.

2

OVERSPLIT

TOP 3 JAZZ SPLIT MET ARCH ARM

4 SPLIT

TOP 4

3

1

TILT

leukste dansposes van juf Milou

2

Dansgezelschappen van juf Lotte

HET NATIONALE BALLET Het grootste dansgezelschap van Nederland met zo’n 80 klassieke dansers uit alle werelddelen. In september bestaat het Nationale Ballet 60 jaar.

MARTHA GRAHAM DANCE COMPANY Opgericht in 1926 in New York door Martha Graham. Het is het oudste Amerikaanse hedendaagse dansgezelschap.

3

CONNY JANSSEN DANST In 1992 in Rotterdam opgericht en een begrip in de wereld van hedendaagse dans. Zij halen veel inspiratie uit het dagelijks leven.

21


H o p e l i j k to t snel b i j o nz e

ZOMER TOUR VO L G O N S @dans_artisti

que

@artistique_fe ver @danscentru martis

www.dansce

tique

ntrumartistiq

ue.nl


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.