Page 43

ELEKTRISK KISTETRÆKKER ELEKTRISK KISTETRÆKKER Kistetrækkeren er et nyt specialudviklet elektrisk drevet hjælpemiddel til at trække og håndtere kistevogne og katafalker. Da drivkraften sker gennem en el-motor, mindskes belastningen af kroppen betydeligt i forhold til manuel håndtering af vognene. En stor fordel ved kistetrækkeren er, at de allerede eksisterende kistevogne og katafalker kan anvendes sammen med den. Da det eksisterende materiel kan bibeholdes opnåes i en vis grad en besparelse i forhold til andet eldrevet kistehåndteringsudstyr samtidig med, der stadig opnås en skånsom kistehåndtering. Kistetrækkeren kan uden problemer anvendes sammen flere forskellige vogne og kan desuden med lethed betjenes af én person alene, selv ved kraftige stigninger i terrænet. Varenr. 8150379

TEKNISKE EGENSKABER Kistetrækkeren drives af en lydløs, men kraftfuld el-motor med 2 stk. 12 volt batterier (24 volts driftseffekt), der kan klare selv meget stejle stigninger i terrænet og har en trækkekraft op til 610 kg. Ved styrepanelet kan der skiftes mellem frem/bak-funktionen, såvel som der her findes en afbryder med nøgle, hvorved uønsket kørsel med kistetrækkeren undgås.

SAMMENKOBLINGSBESLAG For at kunne sammenkoble kistetrækkeren Beslagtype Varenr med den aktuelle vogn er det nødvendigt 2-hjulet kistevogn 8150380 med et sammenkoblingsbeslag. 8150381 Til vores almindelige kistevogne og katafalker 4-hjulet kistevogn Katafalk 8150382 fås der standardbeslag, som er tilpasset disse, 8150383 Kuglekobling men til øvrige vogne vil det i nogle tilfælde være nødvendigt at skulle specialfremstille beslagene hertil. Beslagene er forberedt til hurtigskift, således der let kan skiftes mellem to beslag, hvis man måtte have brug for forskellige beslag til sine kistevogne og katafalker.

Hastigheden er variabel og kan reguleres trinløst gennem et gashåndtag placeret på selve styrestangen. For at hindre uheld og skader er der ved igangsætning indbygget en blødstartsfunktion, der bevirker at til trods for, gashåndtaget drejes maksimalt, vil kistetrækkeren starte langsomt og først kort efter frigive sine fulde kraft. På styrestangen er også et nødstop. Ved hjælp af centerspindlen på kistetrækkeren kan beslaghøjden justeres og tilpasses nøjagtigt i forhold til den påspændte vogn. Kistetrækkeren har 4 hjul, som udgør to støttehjul samt to store luftgummihjul, hvilket bevirker, at den uden problemer kan køre i perlegrus og andet ujævnt terræn. Opladning sker gennem integreret 4 Ah ladeapparat, som skal tilsluttes et almindeligt 230 V vægudtag.

Beslag til 4-hjulet kistevogn

Beslag til 2-hjulet kistevogn

Beslag til katafalk

Beslag til trailere, materialevogne m.v.

Tlf: 96 56 41 00

43

Profile for DSN A/S

DSN A/S Hovedkatalog  

dansand.com

DSN A/S Hovedkatalog  

dansand.com

Profile for dansand
Advertisement