Page 1

PRODUKTKATALOG

Lyngå Kirke

DSN A/S · N.A. JENSENSVEJ 1 · TORNBY · 9850 HIRTSHALS · TLF: 96 56 41 00 · FAX: 96 56 42 00 · E-MAIL: INFO@DANSAND.COM · WWW.DANSAND.COM


INTRODUKTION

Historie

Virksomheden blev etableret i 1986 med salg af sand- og granitprodukter. Vi har siden da løbende udvidet sortimentet til i dag at kunne tilbyde et komplet sortiment indenfor produktområdet kirke- og kirkegårdsartikler samt stenprodukter.

Placering

Vores hovedkontor er beliggende i Nordjylland i byen Tornby. Desuden har vi en afdeling ved Hjørring, hvor vores stenlager er placeret.

Kundegrupper

Vores kunder er hovedsagelig kirker og kirkegårde, men skoler, boligforeninger, golfklubber m.v. er også en del af vores kundekreds.

Salgsafdeling

På kontoret står vi altid gerne til rådighed på telefonen for vejledning og ordremodtagelse. Vi dækker hele Danmark som salgsområde og har 6 salgsbiler fordelt i landet, som hver har deres faste område, således vi kan opnå en tæt og fortrolig kontakt til vores kunder. I salgsbilerne medbringes en stor del af varerne, hvorved de kan afleveres direkte i forbindelse med besøg.

Produktprogram For at kunne være totalleverandør til landets kirker fører vi et meget bredt sortiment. Sortimentet spænder lige fra alterlys, kirkesølv, rengøringsartikler og arbejdstøj til redskaber, skilte, maskiner, granit- og sandprodukter

2

samt meget andet. Størstedelen af varerne er lagervarer, som vil kunne leveres fra dag til dag. Skulle du mangle et produkt, du ikke kan finde i vores katalog, hører vi naturligvis meget gerne fra dig.

Stenprodukter

I vores afdeling i Hjørring har vi vores stenlager, hvor vi har over 100 forskellige slags perlesten og granitskærver, som leveres i sække. Nogle slags leveres også i bigbags eller i løs vægt på lastbil. Desuden lagerføres mange forskellige slags brosten, chaussesten, hveder og kantsten m.m. i forskellige størrelser og farver. Af sand har vi flere forskellige slags til bl.a. sandblæsning (ovntørret), legepladser (stødabsorberende), glatførebekæmpelse, byggerier mv. Endelig har vi også forskellige jordog gødningsprodukter.

Produktions- og serviceværksted

På vores værksted produceres og udvikles i tæt samarbejde med vore kunder en lang række af de produkter, vi sælger. Dette betyder, at vi i højere grad også vil kunne efterkomme specielle ønsker. Desuden udføres service og reparation på forskellige maskiner såsom kirkegårdstrucks, løvsugere, plæneklippere og ikke mindst hækkeklippere.

Målsætning

Firmaets højeste prioritet er at opretholde den tætte kontakt til vore kunder, ligesom kvalitet, fleksibilitet, service og ikke mindst hurtig levering er af stor betydning for os.

www.dansand.com


WEBSHOP

Webshop Vi har lagt vores produktsortiment på nettet, hvor det kan ses på vores nye hjemmeside med webshop. Her kan du i ro og mag – og når det passer dig – se produkter og priser, hente datablade, bestille varer og meget andet.

Login til webshoppen For at kunne handle og se priserne på webshoppen, skal du være logget ind, hvortil du skal bruge et kundenummer og et password. Dette kan du få ved at kontakte din lokale salgskonsulent, bruge kontaktformularen på hjemmesiden eller ringe til kontoret. Herefter får du tilsendt et brev med dine login-oplysninger, som du kan indtaste under ”Kundelogin” på forsiden.

- Handle på shoppen døgnet rundt

- Finde kontaktoplysninger til vores sælgere

- Se dine tidligere køb på webshoppen

- Downloade sikkerhedsdatablade

- Læse udførlige beskrivelser af produkterne

- Downloade brugsvejledninger

- Se priser

- Se billeder af produkterne

- Se tilbud, resttilbud og brugte maskiner

- Bestille brochurer og kataloger

- Downloade reservedelstegninger

www.dansand.com

- Og meget andet

3


ALTERVIN - ALTERBRØD ALTERVIN Kirkevin med 15% alc. er den mest anvendte altervin i danske kirker. Portvin eller sherry er et andet alternativ med alkohol. Pga. alkoholen har disse også den længste holdbarhed. Mange anvender dog alkoholfri druesaft/vin af hensyn til børn og andre, der ikke kan tåle eller ikke ønsker spiritus. Til kirker med mindre forbrug, der ønsker alkoholfri vin, kan vi især anbefale Looza, der fåes i flasker med 20 cl., da man her kan tilpasse forbruget uden at have noget særligt spild.

Varenr.

Beskrivelse

Beskrivelse

7030211

Calvares Portvin 19%

Portugisisk portvin produceret med stor respekt for gamle traditioner.

Indhold 75 cl.

Emballage 6 flasker

7030210

Biotta druesaft u/alc.

Saft presset af friske økologiske druer - uden alkohol. 100% ren druesaft.

50 cl.

6 flasker

7030203

Kirkevin 15%

Fransk hedvin. Den mest brugte vin i kirkerne. Vinen har en god og fyldig smag.

75 cl.

6 flasker

7030199

Barros Portvin 20%

Velsmagende portvin med frugtsmag, fra Douro-regionen i Portugal.

75 cl.

6 flasker

7030208

Garvey Sherry 17%

Cremet sherry fra Spanien.

70 cl.

6 flasker

7030205

Looza druesaft u/alc.

100% frugtsaft - uden alkohol.

1 liter

6 flasker

7030202

Looza druesaft u/alc.

100% frugtsaft - uden alkohol.

20 cl.

24 flasker

ALTERBRØD Alterbrød er usyret brød, lavet af hvedemel og vand, og kendes af de fleste i form af små oblater, der har været almindelige at bruge i flere århundreder. En tendens, som er blevet mere udbredt, er at der anvendes større brød, hvor man kan brække stykker af. Dette illustrerer, at der spises af det samme brød, og man bliver herved en del af fællesskabet ved nadveren. Alterbrød skal behandles med omhu. De skal opbevares tørt, ikke for varmt og ikke sammen med stærkt lugtende varer. Er brødene blevet bløde, kan de tørres i en forvarmet ovn på 80 grader. Det frarådes at lade brødene blive liggende i oblatæsken, efter endt gudstjeneste, da der kan udvikles kondens heri. Da alterbrød er et fødemiddel, har det kun en vis holdbarhed. Vi anbefaler derfor, at man ikke bestiller brød til mere end ca. 1 år ad gangen.

ALMINDELIGE ALTERBRØD

TYKKE ALTERBRØD

GLUTENFRIE ALTERBRØD

HVIDE MED KRUCIFIKS

STORE ALTERBRØD

Brødet kommer fra Diakonissestiftelsens Alterbrødsbageri. Ø 3 cm. Leveres i ruller á 140 stk.

Ekstra kraftige alterbrød. Ø 3,4 cm. Leveres i ruller á 100 stk.

Opfylder den internationale standard for glutenfrie produkter iht. Codex Alimentarius. Ø 3 cm. Leveres i pakker á 100 stk.

Ø 10 cm. Leveres i ruller á 50 stk.

Ø 15 cm, sælges enkeltvis

Varenr. 7030100

Varenr. 7030107

Varenr. 7030113

4

www.dansand.com

Varenr. 7030106

Varenr. 7030110


KIRKEKAFFE KIRKEKAFFE I de senere år er forbrugerne blevet bevidste om, at de varer, vi køber fra fattige lande, ofte er fremstillet af mennesker under fortvivlende forhold. Opkøbere udnytter bøndernes svage stilling til at købe kaffen til en pris, som bonden knap nok kan overleve for, hvilket Kirkekaffe forsøger at modvirke. Samtidig stiller forbrugerne krav omkring miljøvenlighed og ikke mindst, at kaffen også skal smage godt. Kirkekaffe lever op til de nævnte kriterier og bygger på den internationale Max Havelaar ordning, der er det samme som fairtrade. Kaffen er dyrket af småbønder, der arbejder sammen i en demokratisk styret andelsforening. Ordningen styrker bøndernes egen organisering og sikrer dem bedre økonomisk end de andre mærkeordninger.

Kirkekaffe er af høj kvalitet og har en forholdsvis kraftig smag, men også en fin, afrundet fylde, der får den til at smage lige så godt som den dufter.

KAFFEKRONEN Slavekaffe

Fairtrade

Kirkekaffe

BESTILLING Kirkekaffen sælges i kasser med 16 poser á 500 gram. Varenr. 7140018

2%

16 %

Bøndernes andel

Bøndernes andel

32 % Bøndernes andel / El Coyolar

Kirkekaffe springer dyre mellemled over og ved køb af Kirkekaffe går omkring en tredjedel af pengene direkte tilbage til bønderne i Nicaragua. Det er ca. dobbelt så meget, som almindelig fairtrade-mærket kaffe og op til 15 gange så meget, som i de tilfælde hvor bønderne får allermindst.

For hvert kilo som sælges, går der 14 kroner ekstra til bønderne og deres familier i Nicaragua.

Du kan læse mere om Kirkekaffe på www.kirkekaffe.dk

TE - CACAO - CHOKOLADE

KAFFEMASKINE

TE

CACAO

Melitta kaffemaskine med fremragende bryggekvalitet og ulastelig driftsikkerhed.

Pickwick tilbyder et bredt udvalg af velsmagende kvalitetste f.eks. grøn te, urtete og sort te. Altsammen præsenteret flot i en eksklusiv trækasse.

Cacao Fantasy 22 g. Velsmagende varm chokolade fra Douwe Egberts. Tilføj blot kogende vand og cacaoen er klar til servering. Leveres i kasser á 100 enkeltportioner

• Bryggetemp. 96° C. • 12 kopper / 1,6 ltr. • 2 varmelegemer • Aut. sluk efter 2 timer Varenr. 7140010

Varenr. 7140003

CHOKOLADEMIX Chokolademix i tube for nem opbevaring. Indhold: 1300 g. Antal: 140 stk fordelt på 8 varianter. Varenr. 7140016

Varenr. 7140004

Tlf: 96 56 41 00

5


ALTERLYS VI TILBYDER KIRKELYS TIL ENHVER ANLEDNING Masser af levende lys skaber den rette atmosfære ved kirkelige handlinger. Levende lys er en naturlig del af kirkens interiør, hvilket genspejles i alle de smukke lysekroner og stager, der pryder vores nye og gamle kirker. Men interiøret i vore kirkerum er ofte følsomt og med stor historisk værdi, ikke mindst loft og vægge, som ofte er kalkede. For at reducere risikoen for tilsodning af loft og vægge, er det vigtigt at anvende lys, som soder så lidt som muligt. Vægens fletning og tykkelse sammen med ægte kvalitetsstearin betyder, at kirkelys fremstillet af Asp-Holmblad soder meget lidt og derfor anbefales i bevaringsværdige kirkerum. Asp-Holmblad har i over 165 år udviklet og produceret lys i 100% ren stearin, og når vi under den tidlige julegudstjeneste og ved midnatsmessen bliver opslugt af vinternattens mørke, er de brændende stearinlys en varm velkomst, når vi træder ind i kirken. Vi forhandler et bredt sortiment i lys – alterlys, kertelys, kronelys, julelys, bloklys m.m. Sortimentet fra Asp Holmblad er specielt udviklet til kirker og har de bedste brændeegenskaber kombineret med optimal pasform i stagerne. Er der specielle ønsker vedr. størrelse og materiale, vil vi gerne forsøge at efterkomme dette.

ALTERLYS Alterlysene fra Asp Holmblad er fremstillet i 100% ren stearin og er af en meget god kvalitet. Stearinens kvalitet og den specielt udviklede væge giver en stor og rolig flamme, samtidig med at risikoen for tilsodning minimeres. Lysene laves med 2 standardboringer: • Lille boring (LB) - 10 x 40 mm (konisk) • Stor boring (SB) - 25 x 140 mm (konisk) Hvis ikke en af disse 2 standardboringer passer til alterstagerne, kan vi tilbyde at tilpasse boringen, således lysene kommer til at stå godt og stabilt i stagerne.

Diameter Længde Brændetid Antal lys lys/fod i mm timer ca. pr. karton

Varenr.

Art.nr.

Lystype

7029998

342400

Alterlys

34

240

16

7030066

354700

Alterlys

35

470

35

7030003

385000

Alterlys

38

500

7030055

391300

Alterlys

39

7030044

392200

Alterlys

7030023

451400

7030004

Diameter Længde Brændetid Antal lys lys/fod i mm timer ca. pr. karton

Varenr.

Art.nr.

Lystype

40

7030010

608002

Alterlys SB

60

800

180

6

18

7030011

684501

Alterlys LB

68

450

110

6

46

12

7030012

684502

Alterlys SB

68

450

110

6

130

11

12

7030013

707501

Alterlys LB

70

750

180

4

39

220

20

12

7030014

707502

Alterlys SB

70

750

180

4

Alterlys

45

140

15

12

7030015

709001

Alterlys LB

70

900

220

4

453001

Alterlys LB

45

300

39

10

7030016

709002

Alterlys SB

70

900

220

4

7030005

483001

Alterlys LB

48

300

50

10

7030017

805001

Alterlys LB

80

500

130

4

7030024

505001

Alterlys LB

50

500

85

12

7030018

805002

Alterlys SB

80

500

130

4

7030007

602001

Alterlys LB

60

200

40

12

7030019

806501

Alterlys LB

81

650

170

4

7030008

604001

Alterlys LB

60

400

80

6

7030020

806502

Alterlys SB

81

650

170

4

7030042

606001

Alterlys LB

60

600

120

8

7030021

807501

Alterlys LB

80

750

200

4

7030063

606002

Alterlys SB

60

600

120

8

7030022

807502

Alterlys SB

80

750

200

4

7030009

608001

Alterlys LB

60

800

180

6

6

www.dansand.com


LYS STEARINENS KVALITET

FOKUS PÅ MILJØET

Ved afbrænding af levende lys af 100% ren stearin er der taget hensyn til indeklimaet og sundheden. Lys, der afgiver mange sodpartikler og opløsningsmidler, kan være decideret skadelige for sundheden, men ved at anvende ASP-Holmblads lys produceret af 100% ren stearin er afgivelsen af disse stoffer begrænset til et absolut minimum. Siden 1999 har ASP-Holmblad produceret lys i ren stearin ud fra ISO kvalitetssystem. ISO stiller strenge krav til kontrol og test af samtlige artikler gennem kontinuerlige brænd- og sodningskontroller. Ved at arbejde med ISO 9001:2000 sikres en korrekt og ensartet kvalitet forbundet med god service, nu og i fremtiden.

Anvendelse af lys i ren stearin er ikke alene godt for indeklimaet, men CO 2 Neutr a l gavner også miljøet. Lys i ren stearin giver en CO2-besparelse i forhold til lys produceret af paraffin. Alle stearinlysene fra ASP-Holmblad er produceret af CO2-neutrale råvarer.

BLOKLYS Diameter lys/fod

Længde i mm

Brændetid timer ca.

Antal lys pr. karton

Bloklys

50

120

17

10

Bloklys

50

200

31

12

5409

Bloklys

50

275

39

12

7030039

5401

Bloklys

50

350

48

12

7030000

60110

Bloklys*

60

110

20

18

7030057

67195

Bloklys

70

150

46

10

7030041

1551021

Bloklys

70

220

60

12

Varenr.

Art.nr.

Lystype

7030058

63303

7030037

5408

7030038

KERTELYS, KRONELYS M.V.

KANALLYS

Diameter Længde Brændetid Antal lys lys/fod i mm timer ca. pr. karton

Varenr.

Art.nr.

Lystype

7030078

P13

Pindelys*

8

355

-

80

7030088

K16

Kerter

12

160

-

120

7030065

K28

Kerter*

12

280

-

120

7030072

K40

Kerter*

12

400

-

120

7030040

17400

Kerter

13

220

3

60

7030069

63201

Kerter

13

220

3

400

7030060

K16

Kerter*

17

160

-

120

7030032

17810001 Kronelys nr. 38

19

130

3

100

7030030

68007

Kronelys

23

170

5

100

7030094

358-168003 Kronelys

23

200

-

150

7030056

63040

Kronelys

23

240

8

100

8120011

23300

Kronelys*

23

300

12

48

7030033

S1011595

Kronelys*

30

160

-

95

7030047

565021

Antiklys

22

255

6

6 x 50

7030001

5406 5407

Lys Lys

30 30

300 390

20 25

12 12

7030002

Andre mål leveres efter forespørgsel.

*Ikke ASP-Holmblad - produkt.

Kanallysene har, som navnet indikerer, 4 åbne kanaler, der går ned gennem lyset. Disse fungerer der afløb for overflødig stearin, hvorved man minimerer risikoen for, at lyset løber. Mål: 19/25x200 mm Brændetid: 6,5 timer Antal pr. ks.: 120 stk. Varenr. 7030034

GRAVLYGTELYS Gravlygtelys med metaltop. Mål: Ø 65x135 mm Brændetid: 36 timer Antal pr. ks.: 24 stk. Varenr. 7030050

FYRFADSLYS I PARAFFIN Brændetid: 6 timer. Antal pr. pose: 30 stk. 20 poser pr. kasse. Varenr. 7030052

HELLIG-TREKONGER-LYS Fremstillet i 25% stearin / 75% paraffin Højde 20 cm - Ø 22 mm. Sælges enkeltvis. Varenr. 7030043

FYRFADSLYS I STEARIN Fremstillet i ren stearin. Brændetid: 6 timer. Antal pr. pk.: 100 stk. Varenr. 8120007

Tlf: 96 56 41 00

7


LYSTILBEHØR LYSHØVLE Lyshøvl til kronelys, plast Lyshøvl til alterlys, metal, Ø 50 mm Lyshøvl til alterlys, metal, Ø 60 mm Lyshøvl til alterlys, metal, Ø 70 mm Lyshøvl til alterlys, metal, Ø 80 mm

LYSESLUKKERE -

Varenr. 7030306 Varenr. 7030326 Varenr. 7030325 Varenr. 7030303

 Lyseslukker til alterlys Håndforarbejdet lyseslukker i messing med egetræsskaft. Længde: 790 mm. Klokke: Ø 95 mm. Varenr. 7030307

Varenr. 7030300

 Lyseslukker til kronelys Fremstillet i sortlakeret jern. Længde: 380 mm. Varenr. 7030302

LIGHTERE Lighter Easy flex Tænder let lys i dybe stager og andre svært tilgængelige steder med sin fleksible arm. Varenr. 7030515

 Zippo fyrfadslighter Kvalitetslighter med 5 års garanti. Justerbar flamme og glas i siden for aflæsning af gasindhold.Varenr. 7030296

 Elektronisk lighter En simpel og velfungerende lighter. Varenr. 7030333

MICRO TORCH MINIBRÆNDER

LIGHTERGAS

Smart og handy gaslighter med justerbar svejseflamme. Velegnet til at tænde lys i kirken. Skal kun tændes én gang da flammen ikke går ud, før man slukker den. Nem at påfylde.

Til genpåfyldning af lightere. Indhold: 300 ml. Varenr. 7030317

LYSMANCHET I MESSING Udvendig diameter: Ø 56 mm. Indvendig diameter: Ø 26 mm. Varenr. 7030294

Varenr. 7160512

LYSMANCHETTER I GLAS Glasmanchetter i stilrent design. Kan også fåes i andre modeller. Indvendig huldiameter Ø 25 mm.

8

2030 - Ø 45 mm

1020 - Ø 65 mm

1010 - Ø 65 mm

1021 - Ø 65 mm

5060 - Ø 80 mm

Varenr. 7030319

Varenr. 7030313

Varenr. 7030322

Varenr. 7030318

Varenr. 7030323

www.dansand.com


STOLESTAGER STOLESTAGER Stolestagerne leveres både som topmonterede med ét ben og som sidemonterede med to ben. Stagerne er lakerede, hvilket gør, at de ikke skal pudses, men til gengæld er det vigtigt, at de håndteres korrekt for at lakken ikke skades. De leveres med 4 mm ben til bøsningerne, hvilket er en generel standard, men da der findes andre størrelser på markedet, kan stagerne også speciallaves efter behov. I kraft af det tilbehør som, kan tilvælges, kan stagerne både bruges som alm. blomstervaser, men ligeledes til lysestager med almindelige kronelys eller fyrfadslys.

TOPMONTERET STOLESTAGE

SIDEMONTERET STOLESTAGE

BØSNING TIL STOLESTAGE

Topmonteret stolestage med ét ben til montering på vandrette flader. Leveres i lakeret messing.

Sidemonteret stolestage med to ben til montering i bøsninger på lodrette flader. Leveres i lakeret messing.

Bøsning i messing til stolestager med bentykkelse Ø 4 mm.

Højde ekskl. ben: Benlængde: Bentykkelse:

85 mm 28 mm Ø 4 mm

Højde: Benlængde: Bentykkelse:

Varenr. 7110032

76 mm 42 mm Ø 4 mm

Varenr. 7110044

Varenr. 7110037

Ny model med glas som yder beskyttelse mod berøring af stearin og lysets flamme. Leveres i lakeret messing. Ekskl. stolestage.

FYRFADSHOLDER Fyrfadslysholder i lakeret messing til alm. fyrfadslys.

Varenr. 7220028

Varenr. 7110034

Glasrør til fyrfadsholder. Højde: 50 mm Varenr. 7090318

KRONELYSHOLDER TIL GLAS Varenr. 7220051

Glasrør til kronelysholder. Højde: 195 mm Varenr. 7220044

GLAS TIL STOLESTAGE Passer til både alm. stolestage og stolestage med fast manchet. Mål: 19 x 80 mm

FYRFADSHOLDER TIL GLAS

Leveres i lakeret messing. Ekskl. stolestage.

Varenr. 7110047

LYSMANCHET

STOLESTAGE MED FAST MANCHET

INDSATS TIL FYRFADSHOLDER

En virkelig flot topmonteret stolestage med ét ben til montering i bøsning på vandrette flader. Stagerne er med fastmonteret lysmanchet. Leveres i lakeret messing.

Ved at sætte messingindsatsen i fyrfadsholderen kan den fungere som holder til kronelys.

Højde ekskl. ben: 100 mm Benlængde: 25 mm Bentykkelse: Ø 6 mm

Varenr. 7120259

Varenr. 7110036

BØSNING TIL STOLESTAGE MED FAST MANCHET

Lysmanchet i messing. Diameter: Ø 63 mm

Bøsning i messing til stolestager med bentykkelse Ø 6 mm. Passer til stolestage med fast manchet.

Varenr. 7110038

Varenr. 7220047

Tlf: 96 56 41 00

9


ALTERSTAGER OG -VASER

ALTERSTAGE LAV MODEL Alterstage i messing. Højde: 15 cm

ALTERSTAGER

Varenr. 7220072

Fremstillet i støbt messing. Højde: 18 cm 24 cm 32 cm 40 cm 50 cm 93 cm

ALTERSTAGE Alterstage i messing. Højde: 35 cm Alterlys: Ø 68 mm / 450 mm

Varenr. 7030235

Varenr. 7110079

7120271

SYVARMET STAGE

7110016 7220113 7110202

Syvarmet alterstage i messing. Til fyrfadslys. Højde: 18 cm. Bredde 47 cm

7110106

Varenr. 8150230

ALTERVASE SØLV

ALTERVASE MESSING

ALTERVASE MESSING

Ligeknækket vase med buklet rand. Højde: 20 cm Vægt: ca. 531 g. sterlingsølv

Sekssidet let hamret vase med rund fod og krave. Højde: 22 cm

Højde: 23 cm Indhold: 2 liter

Varenr. 8150433

Varenr. 8150227

Varenr. 8150228

ALTERVASER I PORCELÆN Hvide porcelænsvaser i 3 størrelser: Højde: 17 cm 21 cm 25 cm

10

Varenr. 7090060 7090061 7090062

www.dansand.com

TITUSSTAGE Syvarmet titusstage i messing. Til kronelys. Højde: 35 cm Varenr. 7110017


GULVSTAGER

GULVSTAGER

TREARMET GULVSTAGE MED 2 KUGLER Højde: Alterlys:

Alle gulvstagerne er fremstillet i lakeret messing, hvorved man undgår at skulle pudse dem, men til gengæld skal man være varsom med ikke at skade lakken. Stagerne fås i forskellige udformninger alt efter behov. De angivne alterlysstørrelser er blot forslag, da flere af stagerne også kan bruges sammen med andre lysstørrelser. Såfremt der måtte være specielle ønsker til gulvstagerne, efterkommer vi så vidt muligt også gerne dette.

GULVSTAGE MED 2 KUGLER Højde: Alterlys:

145 cm Ø 45 mm / H 300 mm

126 cm Ø 68 mm / H 450 mm

Varenr. 7030219

Varenr. 7030218

GULVSTAGE Højde: Alterlys:

86 cm Ø 68 mm / H 450 mm

Varenr. 7110075

TREARMET GULVSTAGE

BLOMSTERSTAGE

Højde: Alterlys:

Blomsterstage i lakeret messing. Højde: 150 cm

137 cm Ø 45 mm / H 300 mm

Varenr. 7110027

GULVSTAGE Højde: Alterlys:

102 cm Ø 68 mm / H 450 mm

Varenr. 7220071

Varenr. 7220114

Tlf: 96 56 41 00

11


KIRKEUDSMYKNING OG INVENTAR TERMO-/HYGROMETER Kombineret enhed i poleret og lakeret messing med både termometer og hygrometer. Måleområder: Termometer fra -10 grader til +50 grader. Hygrometer fra 20% til 100% relativ luftfugtighed. Diameter: Ø 110 mm Dybde: 40 mm Varenr. 7170374

KIRKEBØSSE Virkelig flot designet og forarbejdet kirkebøsse i messing med kors på fronten. Kirkebøssen har møntindkast øverst, og indholdet kan tømmes ud ved at låget i toppen vippes op. Leveres inkl. hængelås med 2 nøgler. Mål: 210x210x100 mm Varenr. 7120246

ELEKTRONISK TERMO-/HYGROGRAF Dette er en elektronisk datalogger til måling og registrering af relativ luftfugtighed og temperatur. Udlæsning foregår ved tilslutning til pc, hvorefter en rapport kan udskrives i tabelform eller som graf. Apparatet har også en indbygget alarmparameter, som kan indstilles til en bestemt fugtighed, hvor den afgiver en lydløs alarm ved, at en alarm i displayet blinker. Kan tilsluttes alle Windows-baserede computere. SmartGraph software og kabel medfølger. Måleområder: 10 til 95% RF, -20 til +50 grader C Nøjagtighed: +/-3% RF, +/- 0,3 grader C Mål: 115 x 110 x 25 mm

Livets træ er en anderledes, flot og dekorativ lysestage, der er udformet som et træ med snoede grene. Lysestagen har 8 lysholdere, der både kan anvendes til fyrfadslys og bloklys. Endvidere har stagen en kraftig fod, hvormed den står godt og stabilt. Højde: 140 cm Diameter: Ø 60 cm

Varenr. 8090120

Varenr. 7120254

LYSGLOBE Flot og dekorativ lysglobe udført i pulverlakeret sort smedejern. Globen fåes med holdere til fyrfadslys, juletræslys eller en kombination af begge. Indvendig stage til et stort midterlys på 30 x 300 mm. Totalhøjde: 170 cm Diameter: 50 cm Antal lysholdere: 18 stk. Varenr. 7220042

Til lysgloben kan fåes en tilhørende kollektkasse, som kan aflåses med en lille hængelås. Højde: 90 cm Varenr. 7220043

KRANSEHOLDER Kranseholder til adventskrans i pulverlakeret sort smedejern. Monteret med 3 pigge til fastgørelse af kransen. Højde: 120 cm Diameter: 50 cm Varenr. 7030215

12

www.dansand.com

LIVETS TRÆ


RESTAURERING - RENOVERING RENOVERING AF SÆRKALKE Vi foretager reparation og renovering af gamle særkalke, således de stort set fremtræder som nye. Under reparation/renovering kan følgende arbejdsgange foretages – alt efter behov: • • • • • •

Polering af særkalkene indvendig og udvendig Forsølvning udvendig/indvendig Indvendig forgyldning Fjernelse af mindre ridser og tæringer Fastlodning af afknækket top Udskiftning af særkalkens top med en ny

Varenr. 7120052

RENOVERING AF KIRKESØLV Vi foretager renovering og reparation af alterkalke, diske, vinkander, oblatæsker, dåbskander, alterstager m.v., hvilket normalt går under betegnelsen kirkesølv. Ved renovering af disse emner prioriteres det højt, at arbejdet bliver foretaget nænsomt og korrekt med henblik på, at tingene så vidt muligt fortsat skal bevares i deres originale form mange år fremover. For at opbevaring af kirkesølvet sker på bedste vis, anbefaler vi, at tingene sikres i et værdiskab. Endvidere er det vigtigt, at almindelig vedligeholdelse i form af pudsning af kirkesølvet sker korrekt.

RENOVERING - MESSING Vi udfører renovering af alle typer kirkebelysninger såvel som andre kirkeeffekter i messing. Lige fra små lysestager, stolestager og salmetal til alterstager, dåbsfade og ikke mindst lysekroner. Ved renoveringsopgaver af lysekroner sker afhentning og levering i en bil specialindrettet til formålet med ophængningsbeslag i loft og gulv, der sikrer en forsvarlig transport. Under renoveringen adskilles lysekronerne og lakken fjernes. Herefter gennemgås delene for skader, inden oppudsning og lakering finder sted. Alle ledninger samt defekte fatninger udskiftes, inden lysekronen samles. Alt håndforarbejdes og udføres med mange års erfaring og viden indenfor faget, hvilket er med til at sikre et godt resultat. Vi giver altid gerne et uforpligtende tilbud.

Tlf: 96 56 41 00

13


LYSEKRONER - LAMPETTER LYSEKRONER

VÆGLAMPETTER

Lysekronerne leveres som standard i blankpoleret lakeret messing. Fåes med forskellige antal arme og i både én, to og tre etager. Ring og hør nærmere herom.

Væglampetter leveres som standard i blankpoleret lakeret messing. Sokkeltype: E14 Væglampet, 1-armet – Varenr. 8150231

Sokkeltype: E14 Lysekrone, 3-armet

– Varenr. 8150232

Lysekrone, 5-armet

– Varenr. 8150233

Lysekrone, 6-armet

– Varenr. 8150234

Lysekrone, 8-armet

– Varenr. 8150235

Lysekrone, 12-armet

– Varenr. 8150236

Lysekrone, 16-armet

– Varenr. 8150237

Lysekrone, 18-armet

– Varenr. 8150238

Væglampet, 2-armet – Varenr. 7030238 Væglampet, 3-armet – Varenr. 7030222 Væglampet, 5-armet

– Varenr. 7030216

PUDSEMIDLER PUDSEMIDLER Ved brug af pudsemidler bør man altid være varsom, hvilket særligt gælder ved gamle, værdifulde og uerstattelige genstande. Hvis man anvender et nyt middel, bør man altid først forsøge sig et ikke synligt sted på genstanden. Pudsemidlernes effektivitet/skraphed og evt. skadende virkning følges proportionalt ad, hvorfor man ikke bør anvende et stærkere middel end det vurderes nødvendigt. Pudsemiddelskategori Kat. 1 Kat. 2 Kat. 3

Til mild alm. oppudsning. Til normal grundig oppudsning. Til særdeles effektiv oppudsning (anvendes varsomt).

PUDSEKLUD OG -VANTER Pudsekluden og vanterne er imprægneret med pudsemiddel og er derfor hurtige og renlige at pudse med. De kan anvendes til messing, sølv, guld, kobber, tin, nikkel og forkromede genstande. De må ikke vaskes, og når de først er taget i brug, bør de kun anvendes til én metaltype. Pudseklud - Varenr. 7100064 Pudsevanter – Varenr. 7100090

1

RØD EGERN PUDSEMIDDEL

STERLING SØLVPUDSEMIDDEL

Rød Egern er et universalt pudsemiddel, der renser og polerer messing, sølv, kobber, chrom, nikkel, tin, vinduer, spejle og andre glatte overflader uden at ridse eller angribe disse. Man får desuden ikke sorte fingre, når man anvender midlet. Indhold: 1000 ml

Et middel til grundig pudsning af sølvgenstande, hvor den imprægnerede pudseklud ikke er tilstrækkelig. Cremen beskytter endvidere sølvgenstandene. Indhold: 500 ml

Varenr. 7100289

BISTRO KOBBER-/MESSINGRENSECREME

En mild rensecreme til pudsning af kobber- og messinggenstande. Produktet er vandbaseret og 95% biologisk nedbrydeligt. Indhold: 1000 ml Varenr. 7100062

1

BISTRO SØLVPUDSECREME

14

2

Varenr. 7100286

KOBBER- OG MESSING- DOLLAR PUDSEMIDDEL METALPUDSECREME Sterling pudsemiddel. Et middel til grundig pudsning af kobber- og messinggenstande, hvor den imprægnerede pudseklud ikke er tilstrækkelig. Cremen beskytter endvidere genstandene. Indhold: 500 ml

Særdeles effektivt universalmiddel til alle blanke metaller såsom messing, sølv, kobber, krom, malm, tin og aluminium. Bør anvendes varsomt. Indhold: 500 ml

Varenr. 7100061

Varenr. 7100283

2

En mild rensecreme til pudsning af sølvgenstande. Produktet er vandbaseret og 95% biologisk nedbrydeligt. Indhold: 1000 ml

MESSINGOLIE

Varenr. 7100280

Specialolie som beskytter messinggenstande. Indhold: 100 ml. - Varenr. 7100282

1

2

www.dansand.com

3


EL-PÆRER EL-PÆRER

STANDARDLAMPE

Vi forhandler et bredt program af el-pærer. Lige fra almindelige standardlamper og lysstofrør til kirkekerter, kronelamper, krystallamper og lavenergipærer.

230 V, E27

Mat glas

25 Watt

Varenr. 7051301

40 Watt

Varenr. 7051294

60 Watt

Varenr. 7110084

75 Watt

Varenr. 7051210

100 Watt

Varenr. 7051243

KERTEPÆRE

KRYSTALKERTE Krystalkerten har et langt filament, som gør lampen velegnet til brug i krystallysekroner, hvor den fremhæver den ønskede krystaleffekt.

230 V, E14

Klart glas

Mat glas

15 Watt

Varenr. 7051409

Varenr. 8150166

230 V, E14

Varenr.

25 Watt

Varenr. 7051408

Varenr. 7051219

25 Watt

7051211

40 Watt

Varenr. 7051209

Varenr. 7051405

40 Watt

7051286

60 Watt

-

Varenr. 7051413

RØRLAMPE

KRONELAMPE

230 V, E14, 25 Watt

230 V, E14

Klart glas

Mat glas

15 Watt

Varenr. 8150167

Varenr. 8150168

25 Watt

Varenr. 7051401

Varenr. 7051403

40 Watt

Varenr. 7051227

Varenr. 7051242

60 Watt

-

Varenr. 8050001

Mat glas. Varenr.

25 x 85 mm

8050005

22 x 115 mm

7051216

KIRKEKERTE Kirkekerten giver ca. 100 lumen og har en farvetemperatur på ca. 1900°. K. Det bedste lys opnåes ved at benytte 3 lamper på 115 V i serie ved 220 V. Watt

Varenr.

115

60

Varenr. 7051249

250

40

Varenr. 7051208

Varenr. 7051207 250 60 Kirkekerterne kan også leveres med E27-sokkel.

LAVENERGIPÆRE Ved anvendelse af A-pærer skånes miljøet i form af reduceret CO2-udslip. Disse pærer bruger 75% mindre strøm end alm. glødelamper og holder samtidig 6 – 15 gange længere, hvorfor man også sparer at skifte pærerne så ofte. Levetiden for pærerne er 12.000 timer.

Volt, E14

SIKRINGER NEOZED SIKRING

Type: D 01 Mål: 11 x 31 mm

230 V, E27

Mat glas

5 Watt (~25W)

Varenr. 8150169

7 Watt (~35W)

Varenr. 8150170

10 Watt (~50W)

Varenr. 8150171

10 amp 13 amp 16 amp

15 Watt (~75W)

Varenr. 8150172

Leveres i æsker á 10 stk.

20 Watt (~100W)

Varenr. 8150173

-

Varenr. 8150163 Varenr. 8150164 Varenr. 8150165

DIAZED SIKRING

Type: DZ II Mål: 22 x 50 mm 10 amp 16 amp

-

Varenr. 8150161 Varenr. 8150162

Leveres i æsker á 5 stk.

Ovenstående er kun et udvalg af de typer sikringer, der findes. Kontakt os for information om andre typer.

Tlf: 96 56 41 00

15


SALMETAL SALMETAL

SALMETALSKASSE

Salmetallene fungerer til daglig som et praktisk værktøj i kirkerne, hvor de henviser til de salmer, der skal synges. Bag mange af tallene ligger dog også en historisk værdi, idet flere af salmetalsmodellerne kan dateres langt tilbage - nogle helt tilbage til 1800-tallet. Igennem tiden er der lavet en lang række forskellige modeller hos gørtlere og andre håndværkere rundt om i landet, men desværre eksisterer mange af de originale matricer til fremstilling af tallene ikke længere.

Opbevarings- og transportkasse til salmetal med praktisk bærehåndtag. Kassen er fremstillet i massivt fyrretræ, som er lakeret for at være mere modstandsdygtig over for snavs, fugt m.v. Indvendig har kassen 12 rum, som hvert måler 6,5x11,5 cm. De udvendige mål på kassen er 44x27x5,5 cm (LxBxH).

SORTIMENT

Varenr. 7110090

Vi kan levere salmetallene i 4 forskellige standardmodeller, og hver model kan leveres i lakeret messing, ulakeret messing, sort- og hvidmalet. KK-modellen leveres desuden også i bruneret. Vi har endvidere mulighed for at specialfremstille salmetal efter gamle salmetalsmodeller. Til anvendelse sammen med salmetallene findes desuden tilsvarende serier i versetal, som er tal i samme udformning, men mindre i størrelsen. Endelig fåes der også versetegn i form af bindestreger, &-tegn og v-tegn.

PH-MODEL Salmetal: Højde: 92 mm Profil: Buet

Versetal og tegn: Højde: 57 mm Profil: Flad

Leveres som standard i følgende behandlinger: • Lakeret messing • Ulakeret messing • Pulverlakeret sort • Pulverlakeret hvid

EJ-MODEL Salmetal: Højde: 75 mm Profil: Flad

Versetal og tegn: Højde: 48 mm Profil: Flad

Leveres som standard i følgende behandlinger: • Lakeret messing • Ulakeret messing • Pulverlakeret sort • Pulverlakeret hvid

KK-MODEL Salmetal: Højde: 92 mm Profil: Buet

Versetal og tegn: Højde: 57 mm Profil: Buet

Leveres som standard i følgende behandlinger: • Lakeret messing • Ulakeret messing • Pulverlakeret sort • Pulverlakeret hvid • Bruneret

NM-MODEL Salmetal: Højde: 76 mm Profil: Buet

Versetal og tegn: Højde: 47 mm Profil: Flad

Leveres som standard i følgende behandlinger: • Lakeret messing • Ulakeret messing • Pulverlakeret sort • Pulverlakeret hvid 16

www.dansand.com


SALMETALSTAVLER 

STANDARDMODELLER Salmetalstavle med buet top, hvidmalet Salmetalstavle med buet top, hvidmalet Ophængssøm: 5 x 5 stk. (vertikalt/horisontalt) Ophængssøm: 5 x 3 stk. (vertikalt/horisontalt) Udvendige mål inkl. bue: 28 x 71 cm (BxH) Udvendige mål inkl. bue: 49 x 85 cm (BxH) Varenr. 7110511

Varenr. 7110509

 Salmetalstavle, rektangulær, hvidmalet Salmetalstavle, rektangulær, bøg Ophængssøm: 7 x 6 stk. (vertikalt/horisontalt) Ophængssøm: 4 x 5 stk. (vertikalt/horisontalt) Udvendige mål: 42 x 68 cm (BxH) Udvendige mål: 49 x 85 cm (BxH) Varenr. 7110510

Varenr. 8150242

 

SALMETALSTAVLER Salmetalstavlerne findes i de viste standardmodeller, men kan ligeledes fremstilles efter individuelle ønsker og behov. Størrelsen på tavlerne kan tilpasses efter det ønskede antal sømrækker såvel som antal ønskede søm pr. række. Således kan der laves plads til versetal og diverse tegn såsom bindestreger, &-tegn og versetegn. Endvidere kan tavlerne fremstilles i ønsket træsort – typisk bøg, eg, ask eller fyr, ligesom tavlerne også kan males i en bestemt farve. Endelig kan tavlerne forberedes for ophæng af søn- og helligdagsbetegnelser, hvilket enten kan ske ved hjælp af sømophæng, eller at de indføres på en skinne.

SØN- OG HELLIGDAGSBETEGNELSER SØN- OG HELLIGDAGSBETEGNELSER I METAL Sættet består af 35 stk. tekstplader med ophængshuller i de øverste hjørner. I alt har sættet 69 betegnelser, idet der er tekst på begge sider af pladerne. Tekstpladerne har forskellige baggrundsfarver, der modsvarer de liturgiske farver i kirkeåret. Materiale: Mål:

Aluminium 75 x 545 x 2 mm

Varenr. 7120229

SØN- OG HELLIGDAGSBETEGNELSER I PLAST Dette sæt består af en kombination af komplette og delte plader til at danne 69 forskellige søn- og helligdagsbetegnelser. Ved de delte plader anvendes den samme tekstplade med forskellige foranstillede talplader for herved at kunne opnå en besparelse ved at bruge de samme tekst- og talplader flere gange i forskellig kombination. I kraft af at sættet ikke består af så mange plader, fylder det heller ikke så meget ved opbevaring. Materiale: Hvid plast med sort tekst Mål komplette plader: 75 x 750 x 5 mm Varenr. 7220059

Ophængsskinne til søn- og helligdagsbetegnelser Varenr. 8150243

Tlf: 96 56 41 00

17


KIRKESØLV SÆRKALKE

Særkalk, 85095 Diameter: 60 mm Højde: ca. 62 mm

Særkalk, 85089 Diameter: 57 mm Højde: ca. 63 mm

Særkalk, 85082 Diameter: 56 mm Højde: ca. 65 mm

Særkalk, 85088 Diameter: 60 mm Højde: ca. 67 mm

Særkalk, 85084 Diameter: 60 mm Højde: ca. 68 mm

Særkalk, 85096 Diameter: 58 mm Højde: ca. 70 mm

Varenr. 7030233

Varenr. 7110045

Varenr. 7120281

Varenr. 7120231

Varenr. 7110051

Varenr. 7220058

ALTERKALKE

KASSE TIL SÆRKALKE Opbevaringskasse i massiv træ med plads til 20 særkalke. Kassen har beklædt bund for at skåne særkalkene mod ridser. Varenr. 7110050

Alterkalk, 85019 Indhold: 1 dl. Højde: 14 cm Vægt: 210 gr sterlingsølv

Alterkalk, 85000 Indhold: 2 dl. Højde: 18 cm Vægt: 295 gr sterlingsølv

Alterkalk, 85002 Indhold: 3 dl. Højde: 20 cm Vægt: 465 gr sterlingsølv

Alterkalk, 85009 Indhold: 4 dl. Højde: 23 cm Vægt: 495 gr sterlingsølv

Varenr. 8150372

Varenr. 7220025

Varenr. 7120267

Varenr. 8150373

VINKANDER

OBLATÆSKER Oblatæske, 85055 Diameter: 10 cm Højde: 5 cm Vægt: 297 gr sterlingsølv Varenr. 7220112

Vinkande, 85063 Indhold: 1 liter Højde: 19 cm Vægt: 520 gr sterlingsølv

Vinkande, 85068 Indhold: 0,7 liter Højde: 22 cm Vægt: 414 gr sterlingsølv

Vinkande, 85069 Indhold: 1,5 liter Højde: 26 cm Vægt: 900 gr sterlingsølv

Varenr. 7220120

Varenr. 8150374

Varenr. 7220121

OBLATDISKE Vægt: 210 gr Vægt: 150 gr Diameter: 17 cm Diameter: 15 cm Varenr. 7220111

 18

Varenr. 7030232www.dansand.com

Oblatæske, 85057 Diameter: 9 cm Højde: 3,8 cm Vægt: 66 gr sterlingsølv Varenr. 8150532

Oblatæske, 85058 Diameter: 10 cm Højde: 4 cm Vægt: 158 gr sterlingsølv Varenr. 8150371


KIRKESØLV HJEMMEBERETTELSESSÆT I RUSTFRIT STÅL

HJEMMEBERETTELSESSÆT I SØLV

HJEMMEDÅBSSÆT Dette sæt består af et hamret dåbsfad i sterlingsølv på Ø 22 cm, samt en dåbskande der rummer 2,5 dl. Leveres samlet i attachemappe. Varenr. 7220127

Bestående af: • 8 stk. særkalke • 1 stk. oblatæske ˚ 1 stk. vinflaske - 250 ml

• 1 stk. kalk, 12 cm • 1 stk. disk Ø 8 cm • 1 stk. fad 20x26 cm

Bestående af: • 6 stk. særkalke • 1 stk. alterkalk, 14 cm • 1 stk. oblatæske m/ skruelåg • 1 stk. oblatdisk Ø 8 cm • 2 stk. vinflasker - 50 ml

Leveres i ruminddelt kuffert. Mål: 34x31x10 cm.

Leveres i ruminddelt kuffert. Mål: 31x21x12 cm.

Varenr. 7120269

Varenr. 8150375

DÅBSKANDER OG -FADE DÅBSKANDER Dåbskanderne leveres både i messing og sølv. Ved valg af dåbskande bør man især være opmærksom på, hvor meget kanden skal kunne rumme, målt i forhold til dåbsfadets størrelse. For at skåne dåbsfadet bør kanden ikke placeres i fadets bund - evt. kan en piedestal anvendes. Det anbefales, at dåbskanderne efter brug placeres med bunden i vejret, således vandet kan løbe ud, og de kan tørre. Efter pudsning af kanderne kan de med fordel påsmøres messingolie Dåbskande, 95069 (se evt. side 14), hvilket giver dem et beskyttende lag, hvorefter Indhold: 1,5 liter Højde: 24 cm kalkpletter efterfølgende lettere kan fjernes. Varenr. 7220118

Dåbskande, 95077 Indhold: 2 liter Højde: 28 cm

Dåbskande, 95073 Indhold: 1,8 liter Højde: 38 cm

Dåbskande, 85069 Indhold: 1,5 liter Højde: 26 cm

Varenr. 7220050

Varenr. 8150495

Varenr. 7220121

Kontakt os venligst for en komplet produktoversigt med dåbskander.

PIEDESTAL TIL DÅBSKANDER Fremstillet i håndbearbejdet massiv egetræ. Højde: 120 cm Varenr. 8150453

DÅBSFADE Dåbsfadene bliver håndbearbejdet og fremstillet individuelt efter nærmere angivne mål og ønsker. Normalt fremstilles fadene i messing, men materialet kan f.eks. også være sølv eller tin.

Tlf: 96 56 41 00

19


DÅBSEFFEKTER

DÅBSSERVIETTER Dåbsservietter i en kraftig og blød kvalitet. Papir 40x40 cm 50 stk. i en pakke - Varenr. 7030246 Papir 48x48 cm 40 stk. i en pakke - Varenr. 7110066 Stof 52x52 cm sælges enkeltvis - Varenr. 7100055DÅBSLYS OG -STAGER Dåbslysene kan fåes i to forskellige modeller med tilhørende stager og æsker. Æske til dåbslys, grøn - Varenr. 7110043 Dåbslys(30x300 mm) - Varenr. 7030001 Dåbsstage, rund - Varenr. 7030286 Dåbsstage, kors - Varenr. 7030289 Dåbsstage, firkantet - Varenr. 7110031 Dåbsstage, trekantet - Varenr. 7110040 Dåbslys m/monogram i æske (29x370 mm) - Varenr. 7110039

KONFIRMANDPOSE I hvidt papir. Velegnet til telegrammer ifb. med konfirmation. Indhold: 16 ltr. Mål: 34x26x15 cm (HxBxD Ekskl. hank.) Varenr. 7100011

DÅBSSTAGE 14 cm dåbsstage i messing. Leveres i æske med tilhørende lys. Varenr. 7110029

OASIS OASIS Firkantede blokke. Sælges i kasser med 35 blokke. Varenr. 7030505

Bindetråd, grøn. Sælges enkeltvis. Varenr. 7030320

Cylinder 8x6 cm. Sælges i kasser med 72 cylindre. Varenr. 7030501

Oasis-fix. Sælges i ruller á 500 cm. Varenr. 7030502

Oasis-pinholder. Sælges enkeltvis. Varenr. 7030508

Oasis-kugle. Sælges i kasser med 50 kugler. Varenr. 7030503

20

www.dansand.com


SALMEBØGER KIRKESALMEBOG Den Danske Salmebog i læsevenlig udgave til brug i kirken, med omslag i slidstærkt kunstlæder. Format: 100x187 mm. Kirkesalmebog - Vælg mellem farverne sort, rød og blå. Varenr. 7191303

SALMEBOG MED STOR SKRIFT Denne udgave indeholder, pga. den store skriftstørrelse, kun salmedelen. Slidstærkt kunstlæder. Format: 133x208 mm. Leveres kun i sort.

Den Danske Salmebog i lærred.

Lomme- og konfirmandsalmebog.

Varnr. 7191302

Varenr. 7191308

Varenr. 7191304

GULDTRYK Vi kan tilbyde guldtryk med kirkens navn nederst på forsiden af salmebøgerne i kunstlæder. Varenr. 7110061

KORALBOG

MELODISAMLING

Den komplette samling af 571 melodier, som indgår i den nye Danske Salmebog med tilhørende registre og noter. Den mest omfattende koralbog, der er udgivet i Danmark.

Denne enstemmige udgave af koralbogen er beregnet til kirkesangere og korsangere. Den komplette samling af de melodier, som er knyttet til de 791 salmer i Den Danske Salmebog. Varenr. 7191306

Varenr. 7191305

DEN DANSKE ALTERBOG

TILLÆG TIL ALTERBOGEN

Ny dansk alterbog i sort kunstlæder. Format: 205x134 mm. 503 sider.

Tillæg til alterbogen i blå kunstlæder. Format: 206x137 mm. 331 sider.

Varenr. 8150184

Varenr. 7191316

Billederne bringes med tilladelse fra Det Kgl. Vajsenhus’ Forlag og Det Danske Bibelselskab.

SALMEBOGSVOGNE SALMEBOGSVOGNE Flotte håndforarbejdede salmebogsvogne fremstillet i massivt træ. Leveres i træsorterne eg og fyr i to størrelser: Smal model: Kan indeholde op til 80 alm. salmebøger. Bredde 41 cm

Dybde 21 cm

Højde 110 cm

Målene er indvendige mål ekskl. vognstel.

Bred model: Kan indeholde op til 160 alm. salmebøger. Bredde 82 cm

Dybde 21 cm

Højde 110 cm

Målene er indvendige mål ekskl. vognstel.

Lakeret fyrretræ

Type

Lakeret fyr

Lakeret eg

Smal model

Varenr. 7110010

Varenr. 7110009

Bred model

Varenr. 7030255

Varenr. 7110011

Tlf: 96 56 41 00

Lakeret egetræ 21


BØRNETASKER BØRNETASKER Når man er barn, kan en hel gudstjeneste godt føles lang, og det kan være svært at sidde stille bl.a. under prædiken. Med baggrund i dette, kan disse børnetasker være ideelle til at underholde og overraske børnene med noget spændende, når de er med i kirken. Taskerne er herved til stor glæde for børnene såvel som de voksne, der får ro under gudstjenesten. Taskernes indhold er en kombination af legeting og børnebøger, hvor tingene er udvalgt med henblik på ikke at støje. Bøgerne er desuden baseret på bibelske fortællinger med flotte illustrationer. Indholdet varierer fra taske til taske, således at børnene ikke får en taske med samme indhold hver gang. Taskerne er forsynet med et skilt, som angiver, hvilken aldersgruppe de passer til.

OPFYLDNINGSPAKKER

Fåes til aldersgrupperne:

Det er en god idé regelmæssigt at kontrollere og sortere taskernes indhold, så de altid er klar til brug. Til dette kan der fåes opfyldningspakker, således at man kan efterfylde taskerne, når noget mangler eller er gået i stykker.

0-2 årige børn

Lille opfyldningspakke (ca. 3 taskers indhold)

Varenr. 7220020

Varenr. 7220022

3-8 årige børn

Stor opfyldningspakke (ca. 6 taskers indhold)

Varenr. 7220021

Varenr. 7220023

INVENTAR

BØJLE TIL MESSEHAGEL Stor kraftig bøjle til messehagel, fremstillet i massiv træ med ophængskrog i messing.

HATTEHYLDE

Bredde:

Fremstillet i massiv ask med bøjlestang i aluminium. Design: Jesper Holm.

85 cm

Varenr. 7110025

Mål: 120x750x340 mm Varenr. 7220099

TIDSSKRIFTSHOLDER Tidsskriftsholder til vægmontering fremstillet i massiv ubehandlet ask med 7 metalbøjler til at holde aviser, brochurer, kataloger m.v. Højde 740 mm Bredde: 185 mm Dybde: 145 mm Varenr. 7032039

KLAPSTOL

GULVFLAGSTANG Flagstangen er lavet af hvidmalet træ og har en rød knop, flagline, lineholder og dannebrogsflag. Flagstangen har indsat jern i krydsfoden for større stabilitet. Højde: 200 mm Vægt: 6,5 kg Varenr. 8150473

22

www.dansand.com

En god praktisk klapstol fremstillet i massiv bøg. Stolen kan nemt og hurtigt slåes ud, når der mangler ekstra siddepladser. Varenr. 7220105


VÆRDISKABE CAPELLA II - BRANDOG INDBRUDSSIKRET Med Capella II vil I både kunne beskytte jer mod indbrud og brand. Capella II er testet og godkendt iht. den europæiske indbrudsstandard EN 1143-1 i grade 1 og SKAFOR RØD. Desuden har skabet en et-times brandtest (60P), som beskytter dokumenter mod brand i minimum en time. Dataindsats kan også leveres til skabet. Capella II fås i 8 størrelser.

TYVERI- OG BRANDSIKRING Desværre forsvinder der hvert år uundværlige og uerstattelige genstande fra de danske kirker enten ved indbrud eller ved brand. Vi forhandler Rosengrens serie af værdiskabe, som sikrer værdier såsom kirkesølv, kirkebøger, historiske klenodier, kontanter og andre værdier mod både indbrud og brand.

Varenr. 8150192

NØGLESKAB

MULTIDOC BRANDSKAB

Til sikring og opbevaring af op til 20 nøgler. Fremstillet i hvidlakeret stålplade med et gedigent hængsel og forsynet med en cylinderlås, hvortil 2 nøgler medfølger. Mål: 20x16x8 cm

Brandsikret MultiDoc skab. Findes i 5 modeller med enten 1 eller 2 timers brandtest. MultiDoc serien har mange forskellige indretningsmuligheder, der gør, at skabet kan indrettes efter næsten ethvert behov. Varenr. 8150194

SECURE DOC EXECUTIVE

Varenr. 7220145

Sikker opbevaring – jf. § 8 i Kirkeministeriets bekendtgørelse nr. 527 af 19. juni 1992 skal kirkesølv, kirkebøger, historiske klenodier, kontanter og andre værdier opbevares i brand- og indbrudssikret skab.

Secure Doc Executive er et dokumentskab af mærket SecureLine, som er en del af Rosengrens program. Disse skabe er et lidt billigere alternativ til Rosengrens topserie, men man får stadig et rigtig godt og solidt skab. Skabet har en ettimes brandtest (60P) og fås i 4 størrelser.

Kilde: Afskrift af pjece fra Det Kriminalpræventive Råd.

Varenr. 8150193

BATTERIER AA-BATTERI

C-BATTERI

9V-BATTERI

1,5 V - Mål: 14,5 x 50,5 mm.

1,5 V - Mål: 26,2 x 50 mm.

9 V - Mål: 26,5 x 17,5 x 48,5 mm.

Varenr. 7060907

Varenr. 7170436

Varenr. 7060877

AAA-BATTERI

D-BATTERI

LR1-BATTERI

1,5 V - Mål: 10,5 x 44,5 mm.

1,5 V - Mål: 34,2 x 61,5 mm.

1,5 V - Mål: 12 x 30,2 mm.

Varenr. 7060876

Varenr. 7060921

Varenr. 7060872

Tlf: 96 56 41 00

23


JULEARTIKLER ADVENTSLYSHOLDERE

ADVENTSBÅND

Adventslysholdere i messing. Passer til lys op til 60 mm i diameter. Leveres i sæt á 4 stk.

25 mm adventsbånd i 25 m rulle: Rød - Varenr. 7030351 Lilla - Varenr. 7120296

Varenr. 7030314

40 mm adventsbånd i 50 m rulle: Rød - Varenr. 7120293 Lilla - Varenr. 7030293

JULETRÆSLYS

BALANCEHOLDERE

 Selvslukkende juletræslys Højde: 120 mm, brændetid: 1,3 time Leveres i æsker á 20 stk. (20 æsker pr. ks.)

Grøn balanceholder. Passer til kronelys 19x130 mm (Varenr. 7030032) med en brændetid på 3 timer som gør, at de kan brænde under hele gudstjenesten.

Varenr. 7030036

 Almindelige juletræslys Højde: 110 mm, brændetid: 1,5 time Leveres i æsker á 20 stk. (24 æsker pr. ks.) Varenr. 7030297

Guldfarvet balanceholder med kugle til alm. juletræslys. Varenr. 7030309

Varenr. 7030035

LYSKÆDE TIL JULETRÆ

LAMETTA

TOPSTJERNER

Elektrisk lyskæde med 50 cm pæreafstand.

Stor pakke reflekslametta. Sølvstrimler til udsmykning af juletræet.

Topstjerner til juletræ.

Indendørs, 30 lys - Varenr. 7051222

Varenr. 7030334

Udendørs, 30 lys - Varenr. 7051223

Guldfarvet

- Varenr. 7110204

Hvid

- Varenr. 8150139

Ekstra pærer, pk. á 3 stk. - Varenr. 7200008

JULETRÆSTÆPPE

JULETRÆSFØDDER Stabile juletræsfødder med justerbare ben. Leveres i 3 størrelser:

Juletræstæppe med farvet kantbånd. Ø 180 cm.

Lille model på 60 cm (indv. rør Ø 8 cm) Varenr. 7110060

Rødt kantbånd - Varenr. 7030281 Lilla kantbånd - Varenr. 7030285

Stor model på 90 cm (indv. rør Ø 10 cm) Varenr. 7110063

Andre mål efter forespørgsel.

Ekstra stor model på 125 cm (indv. rør Ø 15 cm) Varenr. 8150248

JULETRÆER Naturtro juletræer i kunstmateriale af høj kvalitet. Træerne er lette at håndtere og er til stor fordel for allergikere. Leveres med fod. Leveres i følgende størrelser: Juletræ, 230 cm - Varenr. 8150142 Juletræ, 300 cm - Varenr. 8150155 Juletræ, 360 cm - Varenr. 8150156 Juletræ, 450 cm - Varenr. 8150157 24

www.dansand.com


BRANDMATERIEL - FORBINDING PULVERSLUKKERE

CO2-SLUKKERE

VANDSLUKKERE

Pulverslukkere er de mest alsidige slukkere, idet de kan bruges til slukning af næsten alle typer brande. Slukkerne er benævnt med betegnelsen ABC, hvilket betyder, at de kan anvendes til klasse A, B og C brande samt brande i elektriske installationer. Pulveret har en kølende effekt og en lang rækkevidde. Slukkerne er frostsikre og kan genfyldes efter brug. Pulverslukkere har dog den store ulempe, at de sviner meget, hvilket ikke gør dem egnet til brug inde i kirken. Endvidere nedsættes sigtbarheden pga. pulverstøvet. Ved brug mod brand i elektriske installationer, er det altid en god idé at slukke for strømmen, hvis det er muligt.

CO2-slukkere er beregnet til at slukke brande i væsker, hvilket vil sige brandklasse B og er også at anbefale til elektriske installationer, hvor den gør det bedre end pulverslukkeren, da den ikke er så ødelæggende for installationerne. En CO2slukker slukker ilden ved at fjerne luftens ilt, og til en vis grad ved afkøling. Disse slukkere har således, modsat pulverslukkere, den store fordel at de ikke efterlader spor, hvor de anvendes og derved ikke medfører samme følgeskader. Rækkevidden og brugstiden er dog ikke så stor som ved pulverslukkere og de er ikke nær så velegnede til at slukke brande i faste materialer. CO2-slukkere må ikke anvendes mod personer pga. den lave temp. (-75 grader C).

Vandslukkere kan kun bruges til at slukke klasse A brande og mod elektriske installationer. En vandslukker er til gengæld alle andre slukkemetoder overlegne, når det gælder slukning af glødebrande i klasse A. Den er anvendes ofte, hvor miljøhensyn spiller en rolle. Frostsikker ned til -30 grader C.

A B C

B

+ Elektronik

+ Elektronik

2 kg pulverslukker • Tømmetid: 10 sek. • Rækkevidde: 9 meter • Vægt: 3,6 kg

6 kg pulverslukker • Tømmetid: 18 sek. • Rækkevidde: 8 meter • Vægt: 9,3 kg

2 kg CO2-slukker Tømmetid: 7 sek. Rækkevidde: 4 meter Vægt: 6,5 kg

5 kg CO2-slukker • Tømmetid: 11 sek. • Rækkevidde: 5 meter • Vægt: 14,3 kg

Varenr. 7110005

Varenr. 7109999

Varenr. 7110007

Varenr. 7110004

A + Elektronik 9 liter vandslukker Tømmetid: 62 sek. Rækkevidde: 8 meter Vægt: 14,7 kg Varenr. 7109997

BRANDTÆPPE Brandtæppet anvendes til slukning af brande i væsker i mindre enheder såsom tønder, tromler og lign. Endvidere er brandtæppet anvendeligt ved personbrand. Leveres i en praktisk kassette i form af et fast og smalt PVC hylster. Tæppet måler 120 x 180 cm Varenr. 7110002

BRANDKLASSER Klasse A Brande i faste stoffer, hovedsagelig af organisk art, hvor forbrændingen sker under dannelse af gløder.

Klasse B Brande i væsker eller faste materialer der kan smelte. F.eks. olie, benzin, stearin, lak m.v. Klasse C Brande i gasarter. Den bedste måde at stoppe disse er ved at standse gastilførslen.

ØJENSKYLLESTATION

SOFT1 PLASTER & DISPENSER

Indeholder 200 ml pH Neutral der er en hurtig førstehjælp, som neutraliserer syrer og baser i øjet samt 500 ml saltvandsopløsning til almindelig øjenskyl. Flaskerne er forsynet med øjenkop og støvkappe. Kassen er udstyret med piktogram på fronten og spejl indvendigt. Varenr. 8150029

Har du prøvet limfrit plaster, der tåler vand og ikke klæber til hud, hår eller sår? Enkel at montere. Brugervenlig. Synlig på væggen. Nemt at sætte ny rulle med plaster i. Kombineret beholder og rullekniv.

Start-pakke: · Soft1 plasterautomat · Infoskilt · Soft1 6x500 cm (inkl. brugsanvisning)

FORBINDINGSKASSE Stor forbindingskasse der indeholder de nødvendige artikler til behandling af de fleste skader, der ikke kræver en tur til lægen eller skadestuen

Varenr. 7191012

Varenr. 7130211

Plaster 6x500 cm Varenr. 7191013

Tlf: 96 56 41 00

25


RENGØRINGSARTIKLER MILJØRIGTIGE PRODUKTER

FREMGANG FOR MILJØET

Care-Line er et nyt miljøvenligt og effektivt koncept inden for rengøring. Care-Line er en ny rengøringsserie, som har fået tildelt svanemærket, hvilket kun sker for produkter, der er særligt skånsomme over for miljøet. Kravene til svanemærket strammes jævnligt. Derfor skal produkterne videreudvikles løbende for at kunne bibeholde deres svanemærkning. Care-Line serien indeholder ingen af de 26 allergifremkaldende stoffer, som den europæiske komite SCCNFP har identificeret. Således går du hverken på kompromis med miljøet eller arbejdsmiljøet.

Der er i øjeblikket en meget stor fremgang inden for de svanemærkede og miljørigtige produkter, hvilket er en generel tendens i samfundet. I forbindelse med mange kommunelicitationer stilles det i dag som et krav, at der anvendes svanemærkede produkter, således at der ledes færre skadelige affaldsstoffer tilbage i miljøet. Med Care-Line kan den daglige rengøring klares med få midler. Samtidig sikres en minimal belastning af miljøet og ikke mindst en god økonomi.

Sikkerhedsdatablade på alle sæbeprodukterne kan downloades fra vores hjemmeside www.dansand.com

CARE-LINE UNIVERSAL RENGØRINGSMIDDEL

CARE-LINE PLEX GULVSÆBE

Neutralt rengøringsmiddel til alle overflader der tåler vand. Bl.a. vægge, lofter, inventar, vinduer m.m. Fjerner effektivt snavs, fedt m.m. pH-værdi ca.: 9/7,5 Indhold: 5 ltr.

Vaskeplejemiddel til daglig rengøring og vedligeholdelse af vaskbare gulve. Kan anvendes på alle gulve og overflader, som tåler vand. Er særdeles velegnet til linoleum, klinker, fliser og terrazzogulve. Care-Line Plex Gulvsæbe afgiver en behagelig duft. pH-værdi ca.: 9,5/7,5. Indhold: 5 ltr.

Varenr. 7191027

Varenr. 8080048

CARE-LINE CREMESÆBE

CARE-LINE SUPER RENS

Flydende cremesæbe. Blødgør og efterlader huden frisk. pH-værdi ca.: 5,5 Indhold: 5 ltr.

Grundrengøring til meget snavsede gulve og olieforurenede overflader pH-værdi ca.: 10,5/9 Indhold: 5 ltr.

Varenr. 8080012

Varenr. 8080050

CARE-LINE ALKASAN Til daglig rengøring af fliser, håndvaske, badekar og andre sanitære installationer. Indeholder rengøringsaktive stoffer, der fjerner smuds og snavs, binder kalken i vandet og modvirker kalkdannelser. pH-værdi ca.: 11/8,5 Indhold: 1 ltr. Varenr. 8080049

CARE-LINE OPVASK

CARE-LINE TOILETRENS

Flydende, koncentreret håndopvask. Efterlader opvasken skinnende blank. pH-værdi ca.: 7 Indhold: 1 ltr.

Til daglig rengøring af toiletkummer, urinaler m.m. pH-værdi ca.: 2,1 Indhold: 1 ltr.

DISPENSER

DISPENSER

Sæbedispenser. 500 ml. Til genfyld.

Sæbedispenser. 1000 ml. Til genfyld.

Varenr. 7100391

Varenr. 7100322

Varenr. 7100206

Varenr. 7100324

ØVRIGE RENGØRINGSMIDLER Vi er leveringsdygtige i et komplet program af rengøringsmidler, hvilket omfatter en lang række produkter udover de viste. Kontakt os, og vi hjælper gerne med at finde det rette produkt. Cremesæbe 300 ml. Glasrens Tyggegummifjerner Plejecreme Tenozid 8 Håndsæbe Presto håndrens Renseservietter i spand

26

- Varenr. 7100068 - Varenr. 7100205 - Varenr. 7100040 - Varenr. 7100067 - Varenr. 7190953 - Varenr. 7100207 - Varenr. 7100393 - Varenr. 7190973

www.dansand.com


RENGØRINGSARTIKLER PAPIRARTIKLER#

Varenr.

Varetekst

Indhold pr. colli7100003

Toiletpapir

64 rl.7100005

Køkkenrulle

28 rl.7100007

Centerrulle 320

6 rl.7100016

Papirhåndklæder - C-fold

3040 ark7100241

Papirhåndklæder - One Stop

1890 ark7190985

Dispenser til håndaftøringspapirruller

1 stk.7190984

Dispenser til papirhåndklæder

1 stk.

7100012

Håndaftøringspapir - SAGA

12 rl.

De viste papirartikler er kun et udpluk af programmet.

PLASTPOSER

KLUDE M.V.  

#

Varenr.Varetekst7100081

Madameposer7100027

Plastposer, klar, 30 ltr. - 50 x 60 cm

Indhold pr. colli

#

Varenr.

Varetekst

Indhold pr. colli

500 stk.7100094

Olieret engangsmop, gul - 30 x 62 cm

50 stk.

25 rl.7190961

Alt-mulig-klud, blå filt - 38 x 38 cm

20 stk.7100021

Plastposer, klar, 40 ltr. - 60 x 60 cm

20 rl.7100210

Karklud, ubleget, vævet - 32 x 35 cm

5 stk.7100018

Affaldssække, klar - 70 x 110 cm

10 rl.7100378

Mikrofiberklud, blå - 40 x 40 cm

10 stk.7100004

Affaldssække, sort - 70 x 110 cm

10 rl.7100311

Viskestykke, ternet - 50 x 100 cm

10 stk.7100212

Gulvklud, ubleget, vaffelvævet - 50 x 50 cm

5 stk.

De viste plastposer er kun et udpluk af programmet.

De viste klude m.v. er kun et udpluk af programmet.

ANDRE REKVISITTER De viste rengøringsartikler udgør kun en lille del af, hvad vi kan tilbyde. Vores rengøringsprogram indeholder bl.a. også forskellige typer børster, skafter, måtter, støvsugerposer, rengøringsvogne, servietter, engangsservice m.v. En langt større del af rengøringsprogrammet kan ses på vores hjemmeside www.dansand.com eller ved at rekvirere et komplet rengøringskatalog med alle artiklerne.

Kontakt os venligst for et komplet rengøringskatalog. Tlf: 96 56 41 00

27


RENGØRINGSARTIKLER LOSU TELESKOPSKAFT Teleskopskaft i aluminium der gør det muligt at nå det meste. Leveres i følgende længder: 3x1,5 m (4,5 m total) - Varenr. 7100167 3x2 m (6 m total) - Varenr. 7100152 3x3 (9 m total) - Varenr. 7100190

AFSTØVNINGSBØRSTE Praktisk afstøvningsbørste til montering på LOSU teleskopskaft. Bredde: 36 cm Varenr. 7100102

CLEANERSKINNE & HÅNDTAG 15 cm løs skinne - Varenr. 7191059

KONUS

VINDUESBØRSTE

Gevindadapter til LOSU teleskopskaft. Ved hjælp af denne kan udstyr med gevind anvendes sammen med teleskopskaftet.

Blød vinduesbørste med gevind.

Varenr. 7100164

Varenr. 7100101

VASKEHÅNDTAG

OVERTRÆK TIL VASKEHÅNDTAG

Bredde: 15 cm

Anvendes sammen med overtræk t/ vaskehåndtag.

25 cm løs skinne - Varenr. 7100331

15 cm bred

- Varenr. 7100420

35 cm løs skinne - Varenr. 7100421

25 cm bred

- Varenr. 7100385

45 cm løs skinne - Varenr. 7100422

35 cm bred

- Varenr. 7100418

Håndtag t/ skinne - Varenr. 7190970

45 cm bred

- Varenr. 7100419

15 cm bred

- Varenr. 7100423

25 cm bred

- Varenr. 7100386

35 cm bred

- Varenr. 7100356

45 cm bred

- Varenr. 8080035

MULTIMOPPE Multimoppen er på én gang ganske simpel og samtidig meget effektiv til vask og afstøvning af alle gulvtyper samt vægge og lofter. Multimoppen leveres med justerbart teleskopskaft (110-180 cm), 35 cm moppehoved og en orange natursvamp, der kan absorbere væske op til 20 gange sin egen vægt. Velcrofunktionen på moppehovedet gør det hurtigt og let at skifte mopperne. Varenr. 7100405

Plastspand uden hjul, 13 ltr. - Varenr. 7100321 Plastspand med hjul, 18 ltr. - Varenr. 7120640

28

Svampen er ideel til let fugtig aftørring eller opsugning af spildt væske.

Nylon skuresvamp er effektiv på meget beskidte arealer.

Bomuldsmoppe, der er velegnet til desinficering og fugtmopning.

Syntetisk moppe, der suger statisk støv til sig fra vægge, lofter og gulve.

Varenr. 7100320

Varenr. 7100390

Varenr. 7100219

Varenr. 7100230

www.dansand.com


KÄRCHER STØVSUGER

KÄRCHER Innovativ. Kompetent. Pålidelig. Kärcher-navnet har i årtier været indbegrebet af høj kvalitet, både når det handler om produkternes design og om deres holdbarhed, så det er ikke uden grund, at Kärcher har en genkøbsgrad på over 75%. I centrum af produktudviklingen står intelligente løsninger til private og professionelle rengøringsopgaver, som sikrer besparelse af tid og omkostninger. Kärcher garanterer ikke kun stor sikkerhed ved indkøb, men også efterfølgende. Du kan sætte din lid til Kärcher i alle rengøringsspørgsmål, ligesom millioner af andre brugere verden over allerede har gjort. Uanset om du vælger en højtryksrenser, støvsuger, gulvvasker eller fejemaskine, kan vi levere dig den ypperste kvalitet, der findes på markedet i dag. Alle maskinerne et testede under kontrol af ISO’s skrappe normer, herunder bl.a. ISO 14001 miljøcertificering.

Kärcher T 15/1 støvsuger - en støvsuger i professionel klasse, der gør arbejdet, uden man hører det. Silent 59 db(A) støvsuger. Kärcher T 15/1 er en videreudvikling af T 201 støvsugeren. Sugeevne: 244 mbar. Ledningslængde: 15 m Beholder: 15 ltr Luftmængde: 61 l/sek. Effekt: 1300 W Vægt: 8 kg Varenr. 7051085 Tilbehør:

HEPA-filter Varrnr. 8150534

®

STØVSUGERPOSER Kärcher støvsugerpose til T 201 Bundt med 10 stk.

Varenr. 7051229

RYGSTØVSUGER Kärcher BV 5/1 rygstøvsuger. Den nye støvsuger til at bære på ryggen kommer rigtig til sin ret, når arbejdsforholdene er trange. Når man bærer støvsugeren på ryggen, kan man nemmere komme ind i krogene. Rygstøvsugeren er med ergonomisk bæresele, der tillader luft mellem bruger og suger.

 Kärcher støvsugerposer til T 15/1 Bundt med 10 stk.Varenr. 7051084

 Kärcher støvsugerposer til rygstøvsuger. Bundt med 10 stk. Varenr. 7051083Sugeevne: 244 mbar. Beholder: 5 l Luftmængde: 61 l/sek. Vægt: 5,3 kg Varenr. 7051106

MUNDSTYKKER FORLÆNGERSLANGE Kärcher 2,5 mtr forlængerslange. Passer til Kärcher T 15/1 og T 201.

HØJTRYKSRENSER Kärcher K 2.38M/T50 højtryksrenser er en kompakt og alsidig højtryksrenser til mindre krævende opgaver. Leveres med: 4 m højtryksslange. OneJet strålerør, RotoJet strålerør. Integreret vandfilter. T 50 terrasserenser. Integreret kemisugeslange. Kemidyse integreret i pistolgreb. Transporthjul. Tryk: 110 bar Vandgennemstrømning: 360 l/t Varenr. 7051108Varenr. 7051225

 Kärcher parketmundstykke. Til: T 15/1 og T 201. Bredde: 360 mm. Varenr. 7051235

 Kärcher standardmundstykke. Til: T 15/1 og T 201. Bredde: 300 mm. Varenr. 7051296

GULVVASKEMASKINE Kärcher BR 30/4 gulvvaskemaskine Kompakt gulvvaskemaskine med en vaskebredde på 30 cm. Maskinen er velegnet til opgaver, der kræver en lille maskine, der kan komme ind under borde og stole og kan fragtes nemt og hurtigt. Maskinen arbejder både frem og tilbagegående. Rent- og smudsvandsbeholderen er patenteret pga. dens unikke lukkesystem. Kapacitet: 200 m2/t. Vaskebredde: 300 mm. Beholdervolumen: 4 l

Gulvvaskemaskinen bruges lige så let som en støvsuger.

Varenr. 8080074

Tlf: 96 56 41 00

29


ARBEJDSTØJ WORKZONE ARBEJDSTØJ Dette er den nye Work-Zone kollektion med nye friske farver, der blev lanceret i 2008. De nye modeller er udviklet ud fra interviews og samarbejde med de daglige brugere af arbejdstøjet. Det har bl.a. medført, at der også er kommet nye smarte t-shirts og sweats med print. Den traditionelle arbejdsjakke har fået stor konkurrence af de nye flotte og funktionelle softshell-jakker. Endvidere har arbejdstøjets materiale fået et løft, idet der kan nævnes den stærke Nano Xtreme, som er vand- og smudsafvisende. Serien af vinterbeklædning har endvidere en helt ny high performance membran med 10.000 / 10.000 åndbarhed/vandtæthed. Alt i alt et rigtig godt løft til serien af arbejdstøj.

MILJØ OG SUNDHED Ved fremstilling af arbejdstøjet lægges ikke alene stor vægt på flot design og høj kvalitet, men også forhold som miljø og sundhed spiller en vigtig rolle, hvilket har resulteret i tildelingen af EU’s miljøblomst og Øko-Tex certificeringen.

GREEN-ZONE ARBEJDSTØJ Arbejdstøjet er udviklet til den grønne arbejdsplads, hvor der mest arbejdes udendørs og indimellem under skrappe forhold. Med denne serie føler man sig rigtigt og behageligt klædt på. Tøjet er fremstillet i 65% polyester og 35% bomuld, 300 g/m2 – og er en stærk rå canvastype med en let opkradset inderside, som gør stoffet blødt og behageligt at have på. Stoffet har gennemgået en nanoteknologisk behandling, som sikrer det originale udseende og stoffets åndbarhed.

Arbejdsjakke Slidstærk og funktionel arbejdsjakke. Nanofinish for vand-, olie- og smudsafvisning. Str. XS - 3XL

Arbejdsbuks Knælommer i cordura til knæpuder. Nanofinish for vand-, olie- og smudsavisning. Str. C42/72-C66/120

Zip-off buks Kan lynes af til shorts. Indvendig knælomme. Nanofinish for vand,- olieog smudsafvisning. Str. C42/72-C66/120

Shorts Med 2 lårlommer. Nanofinsih for vand-, olie- og smudsafvisning. Str. C42/72-C66/120

Overall Rygelastik. Nanofinish. Str. C42/72-C66/120

Varenr. 7072001

Varenr. 7072003

Varenr. 7072009

Varenr. 7072005

Varenr. 7072004

Vinterjakke Slidstærk og funktionel, med højkvalitetsmembran. Vind- og vandtæt Åndbar - fuldtapede sømme. Str. XS - 3XL WP10000MM / MVP10000G

Vinterbuks Med membran i høj kvalitet. Vind- og vandtæt. Åndbar - fuldtapede sømme. Str. XS - 4XL WP10000MM / MVP10000G

Softshell jakke Smart og funktionel i stretchmateriale. Vindtæt og vandafvisende. Str. XS - 3XL WP5000MM / MV2000G

Varenr. 7070993

Varenr. 7070994

Varenr. 7072002

VINTERTØJ Vintertøjet er en serie af vind- og vandtæt samt åndbar beklædning. Tøjet er fremstilet i 100% nylon Ottoman, 180 g/m2 med Work-Tex membran og 3M Thinsulate. En ekstrem slidstærk og holdbar nylon, der også er rivefast. Stoffet har en vandtæthed på WP10000MM og en åndbarhed på MVP10000G. Softshell-jakken er særlig praktisk og funktionel, idet den kan anvendes det meste af året samtidig med, den er vindtæt og vandafvisende. Jakken er lavet i 100% polyester softshell, 400 g/m2. Stoffet har en vandtæthed på WP5000MM og en åndbarhed på MVP2000G.

30

www.dansand.com


ARBEJDSTØJ WORKZONE T-SHIRT

ARBEJDSSKJORTE Skjorte med ryglæg. Brystlommer med knapper. På den ene brystlomme er der bagerst en blyantlomme og ovenpå denne en lomme med klap. Ærmerne på skjorten kan hægtes op til korte ærmer.

En t-shirt i virkelig god kvalitet, med rå kontrastkanter og tone i tone print på fronten. 100% bomuld, 200 g/m2 Str. S-3XL

65% polyester / 35% bomuld. Str. S-3XL 79-12

T-SHIRT T-shirt med korte ærmer. 100% bomuld. Str. XS-5XL 3262-551

Grøn

Khaki

Sort

Varenr. 7072007 Sort

Khaki

LANGÆRMET T-SHIRT Super slim langærmet t-shirt med tone i tone print på fronten. 100% bomuld, 200 g/m2. Størrelser: S-3XL Varenr. 7072006

SWEATTRØJE

ARMY PULLOVER

Sweattrøje i super slim design og flot tone i tone print på fronten. 65% polyester / 35% bomuld bonded med 100% polyester microfleece, 300 g/m2. Størrelser: S-3XL

Klassisk model i kraftig og slidstærk kvalitet. Med albueforstærkninger og lommer på ærmerne. 100% ren uld. Str. S-XXL. 0680 Grøn

Varenr. 7072008

CASUAL SOFTSHELL-JAKKE

ARROW FLEECEJAKKE

Superblød softshell-jakke med aftagelig hætte. Sidelommer med vandtæt lynlåslukning. Inderlomme med lynlåslukning. Lynlås under ærmerne for ventilation. Indstillelige manchetter. Vindtæt og vandafvisende. 100 % polyester softshell

Funktionel lækker fleecejakke med gode detaljer. Canvas forstærkning på skuldre og arme, som giver god slidstyrke. Stiklommer med lynlås, brystlomme med lynlås. Indvendigt glidefoer for bedre komfort. 100% polyesterfleece. Str. S-5XL 1190-925

Størrelser: XS-4XL 0206-237

KNÆPUDER

BÆLTER

VINTERKEDELDRAGT

Ergonomisk designet fleksibel knæpude. Celullar gummi.

Bælte i 100% læder med metalspænde. Størrelser: 95 + 110 cm. Farve: sort.

Vind- og vandtæt. Åndbar. Klasse 3. Heldragt m/ termofór, aftagelig hætte, refleks, cordura knæforstærkning, ventilation under arme, 100% polyester m/ PU-membran.

Varenr. 8150019

95 cm - varenr. 7082111

Blå

110 cm - varenr. 7082112

Nylonbælte med metalspænde. Størrelse: 125 cm.

Størrelser: S-3XL Varenr. 8150044

Varenr. 7082110

Tlf: 96 56 41 00

31


ARBEJDSTØJ TERMOUNDERTØJ

UNDERBUKSER/ TIGHTS

Termoundertøj i 100% polyester, som sørger for, at sveden kan passere fra huden og ud til de ydre tøjlag. Fylder kun lidt under den daglige beklædning og tøjets fibre sikrer en høj isoleringsevne.

Lækre underbukser/tights i blød strækbomuld med rigtig god pasform.

Størrelser: XS – 3XL

Sælges i pakker á 3 par.

95% bomuld. 5% lycra. Størrelser: S – 3XL Varenr. 9000062

Undertrøje – Varenr. 9000060 Underbukser – Varenr. 9000062

FREEMANN HUE

SOKKER

Sort strikket hue, som kan trækkes ned over ørerne i det kolde og lunefulde vejr.

Sokkerne har høj isoleringsevne, forstærket i bund for bedre isolering. Gode svedtransporterende materialer. Perfekt pasform. De sorte strømper er i god kvalitet og med ribkant. Strømperne har håndketlet tå for bedre komfort.

50% uld/50% acryl.Varenr. 7080111

FLEECECAP Smart og lækker fleececap, der både kan fungere som almindelig kasket, men har ligeledes ørevarmere, der kan foldes ned efter behov. Justerbart spænde i nakken. 100% polyester Størrelser: One size. Varenr. 7087531

 Skagen-sokker

 Sorte strømper

 Skals-sokker

50% acryl/33% uld/16% polyamid/1% lycra

80% bomuld/18% polyamid/2% elasthan

31% acryl/31% bomuld/20% polyamid/

str. 40-42 str. 43-45 str. 46-48

str. 37-40 str. 40-45 str. 43-47

Varenr. 7084100

16% uld/ 2% lycra

Varenr. 7084101

Str. 40-42 / 43-45 / 46-48

Varenr. 7084102

Varenr. 9000053

Varenr. 7083080 Varenr. 7083081 Varenr. 7083082

TØRREENHEDER TØRRESKAB

CLIMAX-TØR

Tørreskab til let og effektiv tørring af arbejdstøj, håndklæder m.v. Fleksibel indretning med 18 bøjlemeter fordelt på 6 nedfældelige sektioner. Drejeknap for indstilling af temperatur fra 30-70° C. Tidsstyret tørretid op til 4 timer. Forberedt til montering af aftræk.

Til tørring af handsker, støvler m.v. Tekniske specifikationer Mål: Længde: 84 cm, bredde 35 cm Motor: 220 V, 75 W Timer for justering af tørretid. Placering i rumtemperatur 0-45° C. Varenr. 7051277

Mål: Højde: Bredde: Dybde:

1850 mm 597 mm 600 mm

Kan leveres som højre- eller venstrehængslet. Den ønskede hængselplacering bedes oplyst ved bestilling. Varenr. 7120212.

32

www.dansand.com


ELKA REGNTØJ WORKING X-TREME REGNTØJ Working X-treme regntøj er en ny praktisk og funktionel regntøjskollektion fra Elka, der både er vind- og vandtæt samt åndbar. Modsat traditionelt regntøj har Working X-treme kollektionen alle de lommer, man kan få brug for i løbet af en arbejdsdag. Serien er produceret af kvalitetstekstiler med soft-mesh og PUmembran, som sikrer at kroppens fugt og varme kan slippe ud. Teknisk beskrivelse:

JAKKE

100% teflonbehandlet Oxford polyester med PU-membran.

Jakke med skjult/aftagelig hætte, tovejs lynlås, dobbelt stormflap, 3 lommer med lynlås, indvendig mobillomme samt lynlåslomme, justerbar ved håndled og nedre kant.

BUKSER

OVERALL

Bukser med Cordura knæforstærkning, justerbar talje, lommer med lynlås foran, lommer med flap bagpå, mobillomme, tommestoklomme.

Overall med Cordura knæforstærkning, 2 lommer med lynlås, 3i1-lomme, mobillomme, tommestoklomme, 2 baglommer med flap.

Størrelser: XS – 5XL

Størrelser: XS – 5XL

Størrelser: XS – 5XL

Varenr. 7087656

Varenr. 7087658

Varenr. 7087657

Vandsøjle: H20 5000 MM Åndbarhed: 5000 g/m2/24h Tøjet kan maskinvaskes ved 40° C, men bør efterfølgende imprægneres.

VEJLEDENDE STØRRELSESOVERSIGT Jakker (Brystvidde)

Bukser og overall (Taljevidde)

84-88 = XS

70-74 = XS

92-96 = S

78-82 = S

100-104 = M

86-90 = M

108-112 = L

94-98 = L

116-120 = XL

102-106 = XL

124-128 = 2XL

110-114 = 2XL

132-136 = 3XL

120-124 = 3XL

Alle mål er i cm og tager højde for at skulle bæres udenpå arbejdstøjet, hvorfor målene skal tages direkte på kroppen.

Working X-treme materialer. • Soft-mesh sikrer optimal åndbarhed og transporterer sveden væk. • Vind- og vandtæt membran

PARAPLY Klassisk 120 cm stokparaply med 14 mm træstok og buet håndgreb i træ. • Sortlakerede stivere • Manuel åbning • Nylonskærm • Skærmdiameter: Ø 120 cm Varenr. 7120234

PU-REGNTØJ

Stoffet er Øko-Tex certificeret.

Når man færdes meget udendørs, er det vigtigt, at man har noget tøj på, som fungerer. Det skal kunne holde én tør fra yderst til inderst – uden at begrænse bevægeligheden. Denne serie regntøj er fremstillet i en særdeles blød, let og strækbar 240 g PU-kvalitet, der optimalt kombinerer den højeste komfort med ekstraordinær stor holdbarhed og rivfasthed. En kompromisløs kvalitet med stor slidstyrke, der er behagelig at have på.

Teknisk beskrivelse: 240 gr. PU/nylon. Vandsøjle: H20 5000 MM Kan maskinvaskes ved 40° C.

BUKSER

OVERALL

Taljebukser med trykknapper ved ben. 240 gr. PU/nylon

Overall med seler, elastik ved ben. 240 gr. PU/nylon

Størrelser: XS – 3XL

799000

Størrelser: XS – 3XL

724000

JAKKE Jakke med lynlås og 2 lommer, skjult hætte. 240 gr. PU/nylon Størrelser: XS – 3XL 763000

Tlf: 96 56 41 00

33


SIKKERHEDSFODTØJ

Jalas udvikler arbejds- og sikkerhedsfodtøj til skandinaviske fødder og fokuserer især på komfort, sikkerhed og design. Fodtøjet skal både være smart og rart at gå i.

4268 EASY

4148B CARBON

- Str. 35/48 (S1P) - Sko i skind - Nitril/gummi ydersål - Støddæmpende indlægssål (Bio-control) - Alu-tåværn, sømværn - Bredde 12, vægt 625 gram

- Str. 35/48 (S3) - Sko i skind - Nitril/gummi ydersål - Støddæmpende indlægssål (Bio-control) - Alu-tåværn, L-Protection® sømværn - Bredde 12, vægt 615 gram

Produktudviklingen tager udgangspunkt i brugernes behov og Jalas er om nogen bevidste om, at forskellige arbejdsforhold kræver forskelligt fodtøj. Dét har resulteret i et både bredt og varieret sortiment, som tilgodeser de mange behov, men som dog alle har ét tilfælles: At skabe de bedste betingelser for fødder i arbejde!

JALAS GREENLINE Greenline er en helt ny miljørigtig serie fra Jalas, som er mærket med EU’s miljøblomst. Dette er en mærkning, der udelukkende tildeles produkter, som opfylder en lang række miljøkrav til såvel materialer som til produktionsprocessen.

3468A LIGHT - Str. 34/47 (S3) - Alu-tåværn, L-Protection® sømværn - ESD-Godkendt - Læder, nubuck og tekstil - Smart design med ekstra sikkerhed - God komfort - Fleksibel ydersål - Bredde 11, vægt 535 gram

4698 WINTER KING - Str. 37-48 (S3) - Vinterstøvle i skind - PU-ydersål - Alu-tåværn, L-Protection® sømværn - Ekstremt skridhæmmende - Bredde 12, vægt 740 gram

Ydersålen er ekstremt fleksibel, skridhæmmende og stødabsorberende. Sålens konstruktion medfører samtidig, at risikoen for vridskader minimeres. Let, smidigt og fleksibelt L-protection sømværn, som beskytter mod selv de tyndeste søm. Indlægssålen er antistatisk, svedtransporterende og stødabsorberende.

JALAS DRYLOCK Jalas har udviklet Drylock-systemet, som kombinerer vandtætte materialer og forseglede syninger med den ekstremt skridhæmmende Grip-ydersål. Resultatet er sunde fødder, der kan ånde, og som holdes tørre gennem en hel arbejdsdag. Perfekt til folk, der arbejder ude i al slags vejr og ønsker tørre fødder samtidig med, at der opnåes optimal sikkerhed, kvalitet og komfort. Serien har et åndbart og svedtransporterende inderfór og er desuden forsynet med Jalas’ C2 indlægssål med mange gode egenskaber: antistatisk, svedtransporterende, optimal stødabsorbering, ekstra svangstøtte, samt forbedret ventilation og åndbarhed.

34

JALAS 6408 SANDAL GREENLINE

JALAS 6468 EKO GREENLINE

- Str. 36-47 (S1P) - Plasttåværn - L-Protection® sømværn - 100% metal- og kromfri - Bredde 11, vægt 550 gram

- Str. 36-47 (S3) - Plasttåværn - L-Protection® sømværn - 100% metal- og kromfri - Bredde 11, vægt 560 gram

3338 DRYLOCK

3348 DRYLOCK

- Str. 36-47 (S3) - Alu-tåværn - Sømværn - Bredde 11, vægt 750 gram

- Str. 36-47 (S3) - Alu-tåværn - Sømværn - Bredde 11, vægt 790 gram

www.dansand.com


SIKKERHEDSFODTØJ

Det rigtige fodtøj er afgørende for, hvor let og behagelig arbejdsdagen bliver. Derfor arbejder Sika Footwear konstant med at udvikle og finde de allerbedste løsninger for sunde fødder i arbejde.

I udviklingen af Sikas produkter fokuseres der især på, at fodtøjet skal gøre en forskel og sikre sunde fødder. Sika arbejder tæt sammen med kunderne, så deres ønsker og behov kan inddrages i produktudviklingen. Al udvikling og afprøvning foretages desuden i samarbejde med såvel danske som internationale forsknings- og testinstitutter.

SIKA FLEX-SERIEN Sika Flex-serien er robust og findes i flere varianter - med og uden sikkerhed. • Skridhæmmende og stødabsorberende ydersål. • Bred pasform. • Bindsålen er svedabsorberende og antistatisk. • Overlæder af åndbart og slidstærkt Permair-læder. • LBS-sålen er en kombination af skum og ægte kalvelæder, som gør sålen blød og ekstra behagelig.

FLEX TRÆSKO - Skridhæmmende og stødabsorberende ydersål. - Texon indersålen er svedabsorberende og antistatisk. - LBS indersålen er resultatet af Texon påsat skum og ægte kalvelæder, som gør sålen blød og ekstra behagelig. - Bred pasform. LBS indersål af ægte kalvelæder Skummateriale Texon indersål PU ydersål

DUNLOP PUROFORT 462843VK THERMOFLEX VINTERSTØVLE

885 FLEX

895 FLEX

- Str. 35-47 (S2) - Tåværn - LBS system

- Str. 35-47 (SB) - Tåværn - LBS system

DUNLOP PUROFORT+ 762943

Dunlop er navnet på markedets bedste Polyurethan støvler. Purofort er fremstillet af Polyurethan, som indeholder millioner af bittesmå luftbobler, der giver Purofort unikke egenskaber. - Str. 40-48 (S5)

Purofort+ sikkerhedsstøvle er den nyeste generation af Purofort støvlerne. Støvlen har alle de velkendte egenskaber fra det eksisterende Purofort program kombineret med et nutidigt design og ekstra sikkerhedsegenskaber som sikrer, at fødderne er tørre, beskyttede og sunde. - Str. 36-49 (S5)

- Utrolig god varmeisolering. Støvlerne er varme om vinteren og kølige om sommeren.

- Tykkere materiale - 50% mere PU omkring foden for øget sikkerhed og bedre komfort.

- 35% lettere end traditionelle gummistøvler i PVC.

- 35% lettere end traditionelle gummistøvler i PVC.

- Ydersålen er skridhæmmende, selvrensende og giver god svangstøtte.

- Slidstærk ydersål med skridhæmmende TPU indlæg. - Smudsafvisende og knopdesignet sålmønster.

- Lette og stødabsorberende.

- Ergonomisk designet indersål, som er svedabsorberende og hurtigt tørrende.

- Meget slidstærke og modstandsdygtige overfor kemikalier.

- God stødabsorbering.

165 INDLÆGSSÅL

SNØREBÅND

LÆDERFEDT

- Str. 35-51 - Formstøbt indlægssål - Anatomisk rigtig indlægssål - Vaskbar

Ekstra stærke

Til skindsko Sort, 230 ml - varenr. 7081708 Sort, 1 kg - varenr. 7081702 Neutral, 230 ml - varenr. 7081709 Neutral, 1 kg - varenr. 7081701

90 cm (sko) - varenr. 7081703 120 cm (støvletter) - varenr. 7081706

Tlf: 96 56 41 00

IMPRÆGNERINGSSPRAY 300 ml - varenr. 7081601

35


HANDSKER

DRIVER

NIPPON

Meget lækre og slidstærke helforede svineskindshandsker. Slip-on model med god pasform og høj kvalitet.

Meget lækre kalveskindshandsker. Handskerne er tætsiddende, bløde og med super pasform. Velcrolukning ved håndleddet.

197

076

INDUSTRY DOLLAR

BOMULDSHANDSKER

Traditionelle slidstærke allround arbejdshandsker i oksehud. Elastik i håndryg og foret indvendigt med bomuldsfleece.

Varenr. 7130371

228

Størrelser:

6

7

8

9 10 11 12

MAXIFLEX Tætsiddende handsker med utrolig god fingerføling, sømløse, slidstærke, fleksible og med et godt greb. Lavet af nylon-/ lycrastrik med PU-nitrilbelægning i håndfladerne. Varenr. 8150144

Størrelser:

6

7

8

9 10 11 12

6

7

8

9 10 11

Størrelser:

7

8

9 10 11 12

One-size størrelse:

9

POWER GRAP THERMO

STRIKHANDSKER GRØNNE

STRIKHANDSKER HVIDE

Halvdyppet handske med vinterfór. Fremstillet i latex med overhånd i polyester/ bomuld. Handske med god pasform og et godt greb.

Elastiske og tætsiddende strikhandsker med god fingerføling og godt greb om glatte emner. Lavet af nylon /polyester/acryl med pvc-dotter i håndfladen og på undersiden.

Elastiske og tætsiddende strikhandsker med god fingerføling og godt greb om glatte emner. Lavet af fibermix med pvc-dotter i håndfladen og på undersiden af fingrerne.

Varenr. 7130361

Varenr. 8150305

Størrelser:

Tynde, ublegede bomuldshandsker af 100% bomuld. Kan anvendes som inderhandsker eller til håndtering af kirkesølv og messinggenstande.

Størrelser:

7

8

B589

One-size størrelse:

9 10 11

Størrelser:

9/10

GRIPPER

HYLITE HALVDYP

HYLITE HELDYP

Slidstærke strikhandsker med gummibelægning, velegnet til håndtering af bl.a. granitsten. Handskerne har et godt greb og slutter tæt til håndleddet.

En alsidig nitrilbelagt bomuldshandske med naturtro håndform, hvormed den fint kan anvendes i længere tid af gangen. Giver et godt greb.

En alsidig nitrilbelagt bomuldshandske med naturtro håndform, hvormed den fint kan anvendes i længere tid af gangen. Giver et godt greb.

871

47400

47402

8 10

GUMMI7½ HANDSKER Stærke sorte gummihandsker med gribemønster i håndfladen. Handskerne har indvendig bomuldsvelourisering. Yder beskyttelse mod nogle typer kemikalier 706

Størrelser:

7½ 8½ 9½ 10½

CHEMITRIL Slidstærke og smidige handsker som yder god beskyttelse mod mange kemikalier. Handskerne er lavet af nitril med gribemønster i håndfladen og på fingrene. Indvendig bomuldsvelourisering. 900

Størrelser:

7

8

Størrelser:

9 10

7

8

9 10

Størrelser:

77-7½ 7½ 8-8½ 9-9½ 10-10½

VIBRATIONSHANDSKER

KANYLEHANDSKER

ENGANGSHANDSKER

Bløde arbejdshandsker som er velegnede til beskyttelse mod vibrationer fra vibrerende værktøjer i mellem- og højfrekvensområdet (40-1250 Hz). Lavet af gedeskind med nylon/lycra overhånd og med vandafvisende membran. Mellem skind og foer i håndfladen og på undersiden er der indsyet vibrationsdæmpende indlæg.

Stikhæmmende handsker af vandfast speciallæder med PUmembran og fleksibelt rustfri stålindlæg. Anvendes hvor der er risiko for at komme i kontakt med stikkende og skærende emner.

Tynde og smidige engangshandsker i latex. Ikke pudrede indvendigt. Handskerne har rullet kant og er ens til højre og venstre hånd. Sælges i æsker á 100 stk. Varenr. 8150213

414

55508

Størrelser: 36

7

8

9 10 11

Størrelser:

9 10

Størrelser:

www.dansand.com

8

9 10 11

Størrelser:

6½ 7½ 8½ 9½


SIKKERHEDSUDSTYR KNÆSKÅNERE Vi tilbyder flere forskellige slags knæskånere til anvendelse i arbejdssituationer, hvor der ønskes beskyttelse af knæene. Knæskånerne yder beskyttelse mod hårde underlag og kulde.

KT-500 KNÆSKÅNER Beskyttende PVC-skal med air-gel, der former sig perfekt efter knæet, absorberer stød og forebygger skader. Skridsikker gummibelægning på skallen. Knæskåneren har et specielt fastspændingssystem, der giver bevægelsesfrihed og åndbarhed uden at klemme indersiden af knæet. Varenr. 7130024

KNÆSKÅNER NR. 19

GENAU RIDGE KNÆSKÅNER

Komfortabel og fleksibel knæskåner med høj forkant og bred elastikrem med velcrolukning. Ydersiden er belagt med polyesterarmeret pvc medens indersiden er i læder.

Knæskåner fremstillet af sort kunststof med gelindlæg. Profileret yderside for godt greb i underlaget. Polstret inderside med gelindlæg for stor komfort. Forsynet med dobbelt velcrolukning

Varenr. 7130002

Varenr. 8150356

GENAU CAP KNÆSKÅNER Komfortabel knæskåner. Blød og fleksibel model med plastskal og indvendig gel- og skumforing. Særdeles velegnet til brug på hårdt underlag såsom sten, fliser og beton.

VANDTÆT KNÆPUDE Stor polyesterarmeret pvc-pude med hank og indvendig polstring. Til brug på hårde underlag. Mål: 30x50 cm

Varenr. 8150357

RYGSTØTTEBÆLTE Rygstøttebælter til brug under gentagne og tunge løft. Med aftagelige seler, trinløs justering, velcrolukning og indvendig antiskridbelægning. Rygstøttebæltet hjælper brugeren til at løfte korrekt og forebygger herved rygskader. Fremstillet i sort elastisk nylonmesch. Str. XS (71 - 81 cm)

Varenr. 7130006

HÅNDLEDSSTØTTE

Varenr. 8150221

Str. S (81 - 91 cm) Varenr. 7130525

Str. M (91–101 cm) Varenr. 7130521

Str. L (101-112 cm) Varenr. 7130524

Str. XL (112-122 cm)

Str.

Højre

Venstre

M

7130526

8150218

L

7130527

8150219

XL

7130528

8150220

Varenr. 7130522

VÆRNEMIDLER Sikkerhedsbriller, blå Nylonstel og indstillelige teleskopstænger. Den dugog ridsefri polycarbonatlinse er slagfast og antistatisk.

BUSKRYDDERSÆT OG HØREVÆRN

Varenr. 7130511

Buskryddersæt Peltor buskryddersæt bestående af høreværn H7A, høreværnsfæste samt visirholder med skygge og visir.

Støvmasker FFP2 Med udåndingsventil, justerbar næsebøjle og skumindlæg. Leveres i æsker á 10 stk. Varenr. 7130503

Skovhjelm Peltor sikkerhedshjelm monteret med høreværn, nakkeslag og netvisir.

Ørepropper på bøjle Letvægtsbøjlehøreværn i ergonomisk model med propper af polyurethan skumplast. Høreværnet er konstrueret, så bøjlen ligger bag ved hovedet under brug.

Varenr. 7130207

Buskryddersæt, netvisir – varenr. 7130208 Buskryddersæt, klart visir – varenr. 7130206

Varenr. 7130112

- Løse propper til bøjle - Varenr. 7130114

Peltor høreværn Superdæmpende høreværn beregnet til brug i meget støjfyldte miljøer.

Ørepropper Ear Push-in Ny model med specialformet skum og indføringsskaft. Skal ikke rulles sammen.

Varenr. 7130109

Varenr. 8150223

Peltor høreværn med radio Høreværn med indbygget FM-radio, der kan lagre op til 4 kanaler og dækker frekvensområdet 87-108 MHZ.

Ørepropper Ear Soft Ørepropper af langsomt ekspanderende polyurethanskum. Den bløde, koniske prop er let at tilpasse og giver dermed en fremragende støjdæmpning.

Varenr. 7130110

Varenr. 8150224

Tlf: 96 56 41 00

37


MØRKT DAMETØJ MERRYTIME

ELTON SKJORTE

Merrytime er en dansk virksomhed, som leverer tøj til kvinder, der lægger vægt på god pasform, komfort og ikke mindst klædelighed. Tøjet er lavet af behagelige stoffer, som er 100% vaskbare og strygefrie. Serien fåes i ikke mindre end 33 størrelsesvarianter og 3 højdeklasser, hvorved man næsten altid er sikker på at kunne finde en størrelse, som passer.

Klassisk skjorte i lækker strygelet kvalitet. Fremstillet i 56% bomuld, 42% polyester og 2% viscose. Str. 34-54 Hvid

Lys blå

923-905

Kort sort dameslips med regulerbar elastik. Praktisk og feminint. Varenr. 7087502

30942 SUSAN Elegant og komfortabel damesko med blød indersål af læder. Str. 36-40

Tørklæder, sorte Leveres i 2 størrelser: Str. 30 x 140 cm - Varenr. 7087503 Str. 80 x 80 cm - Varenr. 7087504

Varenr. 7181714

MØRKT HERRETØJ SUNWILL Sunwill blev etableret som en eksklusiv skræddervirksomhed i 1963 og er senere blevet overtaget af F. Engel K/S, som har videreudviklet konceptet med egne produktionssteder, hvor kvalitet, detaljer, holdbarhed og komfort vægtes højt. Sunwills serie af eksklusivt og elegant mørkt tøj er fremstillet således, at det beholder det glatte og nypressede udseende, uanset om tøjet bliver udsat for længerevarende og arbejdspræget brug. Blazer, 2 knapper. 53% polyester, 43% merinould og 4% lycra. 2001-2722

Bukser, 53% polyester, 43% merinould og 4% lycra.

Slips i sort mat polyesterkvalitet. Praktisk og slidstærk. Bredde 9,5 cm - Varenr. 7087501

1804-2722

HVID HERRESKJORTE Langærmet skjorte med brystlomme. Strygelet og krølfri kvalitet. Bevægelsesfold midt på ryggen for øget komfort. Str. S-3XL 55% bomuld / 45% polyester 3257-136

38

2112 RONALD Pæn og præsentabel herresko i sort skind Str. 39-46 Varenr. 7081746

www.dansand.com


TÅRNSENDER TÅRNSENDER

ØRESNEGL TIL TÅRNSENDER

Til signalgivning ved begravelser m.m. • Op til 12 km rækkevidde

Varenr. 7120378

• 8 kanaler (83 subkanaler) • Gratis at benytte (ingen afgift eller oprettelse) • Mikrofon/højttalerstik (for brug af øresnegl) • Indbygget vibrator • Stænktæt og stødsikker • Leveres med genopladelig batteripakke og oplader • Mål: 106x58x30 mm (HxBxD) Varenr. 7120368

GRAVKORS GRAVKORS I TRÆ

GRAVKORS I JERN

Flot håndforarbejdet gravkors fremstillet i massivt egetræ. Korset fungerer som en midlertidig gravsten, indtil den rigtige kommer på plads. Midt på korset er der en indskæring, hvori navn og evt. andre data kan indsættes.

Korset er fremstillet i pulverlakeret sort jern og har midtpå en slids til indsættelse af akrylplade med tekst.

• Højde - 83,5 cm • Bredde - 40 cm

• Højde - 83 cm • Bredde - 35,5 cm Varenr. 7140685

TEKSTPLADE I AKRYL

Tekstplade i glat karton til engangsbrug.

Tekstplade i hvid akrylplade til indsættelse i slids på gravkors i jern. Pladerne kan genbruges, idet der skrives med en vandfast sprittusch, således teksten senere kan fjernes med sprit.

Teksten skal skrives med en vandfast tusch.

• Mål: 5x15 cm (HxB)

Mål: 4,2 x 11,5 cm

Varenr. 7140686

Varenr. 7140658

TEKSTPLADE

Varenr. 8150299

Tlf: 96 56 41 00

39


JORDPÅKASTELSESSÆT JORDPÅKASTELSESSÆT Jordpåkastelseskasse, sortmalet. Varenr. 7120307

 Jorpåkastelsesskovl, sort, 82 cm. Varenr. 7120309

 Jordpåkastelseskasse, mahognifarve. Varenr. 7140627 Jordpåkastelsesskovl, mahognifarve, 82 cm.Varenr. 7110110

 Jordpåkastelseskasse, massiv eg. Varenr. 7140638

 Jordpåkastelsesskovl, massiv eg med messingskovlblad, 92 cm. Varenr. 7120311

JORDPÅKASTELSESJORD

JORDPÅKASTELSESSÆT I MESSING

Jord til brug i forbindelses med jordpåkastelse. Produktet er baseret på en mørk og ren muldjordsblandning med sandindhold, hvilket giver jorden en god struktur og gør den let at håndtere.

Dette sæt er fremstillet i messing og består af et jordpåkastelsesstativ med en stander monteret med en jordskål øverst. Højden på stativet er 70 cm. Til sættet hører en jordpåkastelsesskovl i messing. Varenr. 7110108

Leveres i sække á 25 kg. Varenr. 7000020

JORDPÅKASTELSESSÆT I EG Jordpåkastelsessæt i massiv egetræ monteret på ben, hvilket giver en samlet højde på 65 cm. Til sættet hører en jordpåkastelsesskovl i eg med messingblad, længde 55 cm. Varenr. 7110109

JORDPÅKASTELSESSTATIV Jordpåkastelsesstativ i sort smedejern monteret med en rund skål til jord øverst. Stativets fod består af en massiv rund jernplade, hvilket gør at stativet står godt og stabilt. Under skålen er stativet forsynet med en krog til at holde en jordpåkastelsesskovl. Højde: 68 cm Diameter: Ø 27 cm Varenr. 7120314

Skovl til jordpåkastelsesstativ, sort, 48 cm. Varenr. 7120308

40

www.dansand.com


URNEEFFEKTER URNENET

URNEBÅND

Beregnet til nedsænkning af urner. Nettet er fremstillet af et biologisk nedbrydeligt materiale, der med tiden naturligt forgår i jorden.

Sort urnebånd i ruller á 400 m. Urnebånd, 8 mm – varenr. 7140655 Urnebånd, 15 mm – varenr. 7140644

Længde: 90 cm Varenr. 7120395

URNEBOR

URNETANG

Leveres i to størrelser:

Urnetang til nedsænkning af urner. Fremstillet af sortmalet stål og er ved gribetængerne monteret med en blød gummibelægning for at skåne urnen og samtidig give et bedre greb. Længde: 110 cm

Urnebor, rød, Ø 22 cm, 110 cm lang Varenr. 7120301

Urnebor, sort, Ø 27 cm, 130 cm lang Varenr. 7120351

Varenr. 7120321

URNETASKE Urnetaske fremstillet i sort nylon. Tasken er med lynlås og giver derfor en sikker lukket opbevaring og transport. Øverst er tasken forsynet med et bærehåndtag. Højde: 33 cm Diameter: ø 24 cm Varenr. 7120394

URNETRANSPORTVOGN Denne vogn med urnetransportkasse giver en god og præsentabel transport af urner. Vognen er forsynet med luftgummihjul, således den bl.a. lettere kan køre i grus. Selve urnetransportkassen er fremstillet af massiv mahogni og fremtræder derfor som værende stærk og solid samtidig med, at den har et flot og eksklusivt udseende. Indvendig er kassen polstret med en pæn rødlig beklædning, som også yder beskyttelse af urnen.

URNEKUFFERT

Urnetransportvogn m/ luftgummihjul Fremstillet i solid sortmalet stålkonstruktion. Varenr. 7140626

Urnetransportkasse Udvendige mål: Højde: 52 cm Bundmål: 31 x 31 cm Topmål: 37 x 37 cm Varenr. 7140625

Gedigen urnetransportkuffert fremstillet i kalvelæder til opbevaring og transport af urner. Kan indeholde én urne. Mål: Højde: Bredde: Længde:

42 cm 21 cm 28 cm

Varenr. 7140650

Tlf: 96 56 41 00

41


KISTEVOGNE 4-HJULEDE KISTEVOGNE

OPBYGNING

Kistevognene i vores sortiment findes i to udgaver, nemlig med alu-glideskinner eller med ruller. Begge er forsynet med fire luftgummihjul. De 2-hjulede vogne, som tidligere blev anvendt, er på vej ud af markedet, og erstattes af de 4-hjulede, hvor der undgås belastende løft under kørsel, ligesom modstanden mod underlaget er langt mindre end ved vogne med to hjul. Udover kistetransport kan vognene ligeledes anvendes til udkørsel af kranse og blomster.

Vognene er opbygget i en sort pulverlakeret stålkonstruktion og er forsynet med fire luftgummihjul, hvoraf de to mindste er drejelige. Trækstangen på vognen er længdejusterbar og fungerer samtidig som parkeringsbremse, idet den bremser de to store hjul, når det yderste stykke af trækstangen afmonteres, og den slåes ned. Den afmonterede del kan herefter placeres under rammen i en dertil påsat holder. De store luftgummihjul på vognene gør kistevognene lettere at trække og skubbe i forhold til vogne med små faste hjul. Dette er især en stor fordel ved kørsel i perlegrus og andet ujævnt terræn.

Vognen er bremset, når trækstangen er slået ned.

Trækstangsholder.

KISTEVOGN MED GLIDESKINNER Denne vogn er monteret med to aluminiums-glideskinner. Glideskinnerne gør, som navnet indikerer, at kisten lettere manøvreres på plads samtidig med de beskytter vognens lakering. Glideskinnerne letter dog ikke håndteringen i samme grad som vognen med ruller. På vognens sider er påsat sort velcrobånd, således vognen hurtigt og enkelt kan forsynes med et kistevognstæppe med velcrokant. Højde

Bredde

Længde

46 cm

70 cm

204 cm

Kistevogn med glideskinner - Varenr. 7120339

KISTEVOGN MED RULLER Vognen er monteret med en rullebane øverst bestående af 6 sorte gummibelagte ruller med en bredde på 650 mm. Den ene af rullerne er forsynet med parkeringsbremse, der kan aktiveres, når kisten er kommet på plads. Rullerne er med til at lette håndteringen og derved mindske belastningen, idet kisten er lettere at trække på plads end ved kistevognen med glideskinner. På vognens sider er påsat sort velcrobånd, således vognen hurtigt og enkelt kan forsynes med et kistevognstæppe med velcrokant. Højde

Bredde

Længde

50 cm

70 cm

204 cm

Kistevogn med ruller - Varenr. 7140690

KISTEVOGNSTÆPPE Kistevognstæppet passer til begge modeller af kistevogne. Tæppet laves af sort strækvelour, hvor der er påsyet en velcrobåndskant øverst, således det hurtigt og enkelt kan på- og afmonteres kistevognene. Vi kan desuden specialsy et kistevognstæppe efter andre mål såvel som i andet stof – f.eks. i kraftig sort uld. 42

Kistevognstæppe - Varenr. 7120403

Højde

Længde inkl. overfald

46 cm

555 cm

Løst sort velcrobånd med klæb til påmontering på vogne uden velcro, sælges metervis - Varenr. 7140602

www.dansand.com


ELEKTRISK KISTETRÆKKER ELEKTRISK KISTETRÆKKER Kistetrækkeren er et nyt specialudviklet elektrisk drevet hjælpemiddel til at trække og håndtere kistevogne og katafalker. Da drivkraften sker gennem en el-motor, mindskes belastningen af kroppen betydeligt i forhold til manuel håndtering af vognene. En stor fordel ved kistetrækkeren er, at de allerede eksisterende kistevogne og katafalker kan anvendes sammen med den. Da det eksisterende materiel kan bibeholdes opnåes i en vis grad en besparelse i forhold til andet eldrevet kistehåndteringsudstyr samtidig med, der stadig opnås en skånsom kistehåndtering. Kistetrækkeren kan uden problemer anvendes sammen flere forskellige vogne og kan desuden med lethed betjenes af én person alene, selv ved kraftige stigninger i terrænet. Varenr. 8150379

TEKNISKE EGENSKABER Kistetrækkeren drives af en lydløs, men kraftfuld el-motor med 2 stk. 12 volt batterier (24 volts driftseffekt), der kan klare selv meget stejle stigninger i terrænet og har en trækkekraft op til 610 kg. Ved styrepanelet kan der skiftes mellem frem/bak-funktionen, såvel som der her findes en afbryder med nøgle, hvorved uønsket kørsel med kistetrækkeren undgås.

SAMMENKOBLINGSBESLAG For at kunne sammenkoble kistetrækkeren Beslagtype Varenr med den aktuelle vogn er det nødvendigt 2-hjulet kistevogn 8150380 med et sammenkoblingsbeslag. 8150381 Til vores almindelige kistevogne og katafalker 4-hjulet kistevogn Katafalk 8150382 fås der standardbeslag, som er tilpasset disse, 8150383 Kuglekobling men til øvrige vogne vil det i nogle tilfælde være nødvendigt at skulle specialfremstille beslagene hertil. Beslagene er forberedt til hurtigskift, således der let kan skiftes mellem to beslag, hvis man måtte have brug for forskellige beslag til sine kistevogne og katafalker.

Hastigheden er variabel og kan reguleres trinløst gennem et gashåndtag placeret på selve styrestangen. For at hindre uheld og skader er der ved igangsætning indbygget en blødstartsfunktion, der bevirker at til trods for, gashåndtaget drejes maksimalt, vil kistetrækkeren starte langsomt og først kort efter frigive sine fulde kraft. På styrestangen er også et nødstop. Ved hjælp af centerspindlen på kistetrækkeren kan beslaghøjden justeres og tilpasses nøjagtigt i forhold til den påspændte vogn. Kistetrækkeren har 4 hjul, som udgør to støttehjul samt to store luftgummihjul, hvilket bevirker, at den uden problemer kan køre i perlegrus og andet ujævnt terræn. Opladning sker gennem integreret 4 Ah ladeapparat, som skal tilsluttes et almindeligt 230 V vægudtag.

Beslag til 4-hjulet kistevogn

Beslag til 2-hjulet kistevogn

Beslag til katafalk

Beslag til trailere, materialevogne m.v.

Tlf: 96 56 41 00

43


KATAFALKER KATAFALKER

OPBYGNING

Katafalkerne er med fastbeklædte sider og fåes ligesom kistevognene enten med aluglideskinner eller med rullebane. Som standard er katafalkerne sortlakerede, dog fåes modellen med glideskinner ligeledes i en udgave med massiv egetræsbeklædning. Indenfor katafalkernes topplademål er der plads til kister med en længde op til ca. 205 cm, uden de går ud over endekanten.

Opbygningen sker i en stærk stålkonstruktion, som efterfølgende beklædes med sortmalede plywoodplader eller massive lakerede egetræsplader. Katafalkerne har 4 store luftgummihjul, hvilket især er en fordel ved kørsel i perlegrus og andet ujævnt terræn. I den ene gavlende findes en parkeringsbremse. Endvidere er de forsynet med en trækstang, der kan skydes ind i katafalken efter brug. Endelig er der påmonteret en stopskinne til at standse kisten.

Katafalk med glideskinner, sort

KATAFALKER MED GLIDESKINNER Disse katafalker er monteret med to glideskinner. Glideskinnerne gør, som navnet indikerer, at kisten lettere manøvreres på plads, samtidig med de beskytter katafalkens lakering. Glideskinnerne letter dog ikke håndteringen i samme grad som katafalken med rullebane. Katafalkerne fås enten opbygget med sortlakerede plader eller i en flot massiv egetræsbeklædning. Dog skal man være opmærksom på, at modellen i massiv egetræ i en vis grad er ømtålelig overfor store fugt- og temperaturpåvirkninger. Højde 58 cm

Bredde 79 cm

Længde 223 cm

Katafalk, sortlakeret - Varenr. 7120354 Katafalk med glideskinner, eg

Katafalk, egetræ - Varenr. 7120407

KATAFALK MED RULLER Katafalken er monteret med en rullebane bestående af 6 sorte gummibelagte ruller med en bredde på 650 mm. Katalken er forsynet med et håndsving, som kan sænke rullebanen ned gennem katafalkens topplade. Herved kan kisten stå solidt på katafalkens top, efter den er ført på plads ved brug af rullerne. Rullerne er med til at lette håndteringen og derved mindske belastningen, idet kisten er lettere, at trække på plads end ved katafalkerne med glideskinner. Højde 58 cm

Bredde 79 cm

Længde 223 cm

Katafalk med ruller - Varenr. 7120416

Katafalk med ruller

SAMMENKLAPPELIG KATAFALK

Sammeklappelig katafalk med tæppe

Denne katafalk kan klappes sammen, så den fylder minimalt ved opbevaring. Når den slåes ud, fastlåses den ved hjælp af 2 bolte. Vognen er forsynet med 4 massive gummihjul, der hvert er monteret med standbremse. Højde 49 cm

Bredde 75 cm

Længde 206 cm

Sammenklappelig katafalk Varenr. 7120410

Sort velourtæppe med velcrobånd til sammenklappelig katafalk. Sammeklappelig katafalk 44

Sammeklappelig katafalk uden tæppe

Varenr. 7120379

www.dansand.com


ELEKTRISKE KATAFALKER KATAFALKER Den elektriske katafalk fåes enten opbygget med to glideskinner på toppladen eller 6 sorte gummibelagte ruller med en bredde på 650 mm. Den har automatisk fremdrift med frem/bak-funktion, er forsynet med parkeringsbremse samt aftagelige håndtag. Endvidere har vognen store luftgummihjul. Drivkraften kommer fra en stærk 24 V elmotor med 2 vedligeholdelsesfrie batterier, hvortil en automatisk lader medfølger. Vognen har to 2 hastighedstrin, hvor hastigheden i det ene trin kan reguleres fra 0 til 5 km/t og i det andet fra 0 til 10 km/t. Hastighedsreguleringen sker trinløst gennem et gashåndtag, hvor farten reguleres i takt med hvor meget håndtaget drejes.

Elektrisk katafalk med håndtag

Gashåndtag + panel

Elektrisk katafalk med glideskinner Varenr. 7140654

Højde 59 cm

Bredde 72,5 cm

Længde 218 cm

Elektrisk katafalk med ruller Varenr. 7140692

Højde 66 cm

Bredde 72,5 cm

Længde 218 cm Elektrisk katafalk uden håndtag

Elektrisk katafalk med ruller

KISTEREOL KISTEREOL Kistereolerne er beregnet til opbevaring af 2 kister, hvor den ene placeres i niveau over den anden, hvilket giver en optimal udnyttelse af pladsen i kapellet. Reolerne er specielt konstrueret til brug sammen med kistehåndteringsvognene model 1 og 2, som begge har løfteegenskaber, der passer til reolerne. De er fremstillet i naturelokseret aluminium, som gør dem lette at håndtere pga. den lave vægt. Desuden har de påmonteret to rullebaner med sorte gummibelagte ruller med en bredde på 650 mm. For enden af rullebanen er der placeret et stop til kisten. Udv. højde Udv. bredde Udv. længde 124 cm

97 cm

220 cm

Højde nederste rullebane: 36 cm Højde øverste rullebane: 113 cm Max belastning pr. hylde: 250 kg.

Kistereolen leveres i 2 udgaver: Kistereol med justerbare fødder (ej illustreret): Denne reol er til permanent placering, hvor der ikke er behov for at kunne flytte den. Alle fødderne er individuelt justerbare og kan herved tilpasses, så reolen står stabilt selv på et ujævnt underlag.

Kistereol med hjul: Med denne reol er det muligt at manøvrere med reolen i kapellet, hvorved pladsen kan udnyttes optimalt. Hjulene er 125 mm faste hjul, som alle er forsynet med bremse.

Varenr. 8150527

Varenr. 8150528

Tlf: 96 56 41 00

45


KISTEHÅNDTERINGSVOGNE ELEKTRISK KISTEHÅNDTERINGSVOGN MODEL 1 Denne kistehåndteringsvogn er den mindste af kistehåndteringsvognene, men samtidig den mest smidige og alsidige. Vognen kan fåes med et sort velourtæppe, hvorved den også kan anvendes som alm. katafalk inde i kirken. Vognen har 2 store luftgummihjul samt et ét massivt drejeligt hjul centreret i den ende, hvorfra vognen styres. Drivkraften kommer fra en 24 V el-motor med vedligeholdelsesfrie batterier, hvortil automatisk lader medfølger. Rullebanens højde kan indstilles ved hjælp af et trykknapspanel. Vælges modellen med automatisk fremdrift, styres dette gennem et gashåndtag, hvor hastigheden reguleres trinløst i takt med hvor meget håndtaget drejes. Rullebredde:

Styrepult til model 1 m/ fremdrift

700 mm

Min. løftehøjde

Max løftehøjde

Bredde

Længde

36 cm

120 cm

80 cm

240 cm

Kistehåndteringsvogn model 1 uden fremdrift Varenr. 7140660

Kistehåndteringsvogn model 1 med fremdrift Styrepult til model 1 u/ fremdrift

Varenr. 7140668

Kistehåndteringsvogn Model 1 m/ fremdrift

Kistehåndteringsvogn Model 1 u/ fremdrift

TÆPPE TIL ELEKTRISK KISTEHÅNDTERINGSVOGN MODEL 1 Kistehåndteringsvogn model 1 har den store fordel, at den hurtigt og enkelt kan omdannes til at fungere som en normal katafalk til brug inde i kirken under begravelseshandlinger. Dette sker ved at rullebanen justeres til en passende højde, styrehåndtaget afmonteres og et sort velourtæppe hurtigt og enkelt påhæftes langs kistehåndteringsvognens sider ved hjælp af velcrobånd. Herefter fremtræder vognen som en ganske almindelig katafalk. Tæppet er fremstillet af sort strækvelour i en god kvalitet, hvor der er påsyet en velcrobåndskant øverst. Varenr. 7140665

46

www.dansand.com


KISTEHÅNDTERINGSVOGNE KISTEHÅNDTERINGSVOGNE Som udgangspunkt er kister tunge og forholdsvis vanskelige at håndtere, hvorved manuel løft og manøvrering af kister kan være årsag til, at ryg og skuldre lider overlast. Til at minimere belastningen mest muligt er disse vogne uden tvivl det hjælpemiddel, der er bedst egnet i forbindelse med kistehåndtering. Vognene er forholdsvis nye på markedet, men er allerede meget efterspurgte, hvorfor vi forventer at vognene vil blive anvendt i en betydelig grad i fremtiden frem for almindelige kistevogne og katafalker. Vognene fås i 2 udgaver, der benævnes model 1 og model 2, hvor begge modeller kan leveres både med og uden automatisk fremdrift. Fordele ved kistehåndteringsvognene: • Vognene leveres alle med elektrisk hævning og sænkning af rullebanen. Herved kan højden let tilpasses det mest hensigtsmæssige niveau i forhold til den enkelte arbejdssituation. Det kan f.eks. være anvendeligt i forbindelse med, kisten skal føres fra rustvognen og over på rullerne eller fra kistehåndteringsvognen og over på f.eks. en kistevogn eller kistereol. • Udover at mindske fysiske belastninger muliggør disse vogne, i kraft af rullerne og den indstillelige højde, at kisterne kan manøvreres af én person alene. Dette kan være særdeles praktisk i mange situationer, f.eks. kan bede manden uden problemer selvstændigt håndtere kisterne ved levering i kapellet. • Vognene kan leveres med automatisk fremdrift, hvorved den fysiske belastning ved kistehåndteringen næsten helt elimineres. • Vognene giver flere opbevaringsmuligheder, idet det vognenes rullebaner kan hæves til en højde, der muliggør at have 2 kister i højden i et kølerum eller på en kistereol. • Kistehåndteringsvognen model 1 kan også anvendes inde i kirken ved begravelseshandlinger, idet det let kan omdannes til en katafalk ved påmontering af sort kistevognstæppe.

ELEKTRISK KISTEHÅNDTERINGSVOGN MODEL 2 Denne model kistehåndteringsvogn er den største af vognene, som også kan opnå den største løftehøjde og endvidere er forsynet med en båndtransportør. Vognen har 2 luftgummihjul samt et ét massivt drejeligt hjul centreret i den ende, hvorfra vognen styres. Drivkraften kommer fra en 24 V el-motor med 2 vedligeholdelsesfrie batterier, hvortil automatisk lader medfølger. Kistehåndteringsvognen har et styrepanel, hvorfra rullebanen kan hæves og sænkes såvel som båndet på båndtransportøren kan føres frem og tilbage. Vælges modellen med automatisk fremdrift, styres dette gennem et gashåndtag, hvor hastigheden reguleres trinløst i takt med, hvor meget håndtaget drejes. Rullebredde:

700 mm

Min. løftehøjde

Max løftehøjde

Bredde

Længde

36 cm

170 cm

80 cm

255 cm

Kistehåndteringsvogn model 2 uden fremdrift Varenr. 7140680

Kistehåndteringsvogn model 2 med fremdrift Varenr. 7140663

Tlf: 96 56 41 00

47


KISTEKØLESYSTEM KISTEKØLESYSTEM Disse kistekølesystemer kan med fordel anvendes sammen med en kistehåndteringsvogn med hæve/sænke-funktion af rullebanen. Kistekølesystemerne leveres som standard med 2 eller 4 kistepladser. Hvis der måtte være specielle ønsker med hensyn til opbygningen, vil dette i de fleste tilfælde også kunne efterkommes. Kølecellerne er fremstillet af selvbærende sandwich-elementer bestående af 0,6 mm hvide plastbelagte stålplader, som er pålimet 80 mm PUR-isolering. K-værdi: 0,25 W/m2 C°

KØLEAGGREGAT Det luftkølede køleaggregat er placeret bagerst på kølecellen og er helt integreret i køleboksen, således det hele fremstår enkelt og præsentabelt i rummet. Såfremt køleaggregatet ønskes placeret et andet sted, f.eks. af pladshensyn, vil dette også kunne lade sig gøre. Normalt vil det i stedet blive monteret oven på køleboksen. Denne løsning vil give en pladsbesparelse på 24 cm i forhold til den normale længde. Kølecellerne skal tilkobles almindelig 230V vægudtag med jord.

Kontroldisplay

FUNKTIONER Foran på kølecellerne er placeret et kontroldisplay, hvor temperaturen let kan indstilles og aflæses. Arbejdstemperaturen er normalt mellem +2 og +8 grader C. Som standard bliver køleaggregatet leveret med afløb, men efter ønske vil aggregatet også kunne leveres med automatisk fordampning af kondensvand. På kølecellen er der placeret en servicelåge med adgang til køleaggregatet. Rullerne i kølecellerne har en bredde på 700 mm. Kølecellerne bliver leveret med justerbare ben, hvormed man let kan indstille cellen til at stå stabilt selv på ujævne underlag.

INSTALLATION

1620 mm

2020 mm

1620 mm

2020 mm

Vi foretager installationen, således at kølecellerne er efterprøvede og klar til brug, når vi er færdige. Kølecellerne transporteres til monteringsstedet i enkeltdele, hvorefter vi samler og færdigmonterer på den ønskede placering. Dette giver mulighed for, at opsætte køleboksen på steder, hvor adgangspladsen til rummet ikke er særlig stor.

m

0m

288 1040

48

mm

288 2040 mm

m

60

60 m

0m

m

mm

Kølecelle type 2-122

Frysecelle type 2-123

Kølecelle type 2-134

Indretning: Aluminiumsprofiler til opbevaring af 2 kister.

Som 2-122 men med kraftigere køleaggregat.

Samme udførsel som 2-122, men med plads til 4 kister.

Teknisk specifikation 2-122 Tilslutning: 230 V/50 Hz Effekt: 0,9 kW Sikring: 10 A Vægt: ca. 350 kg

Teknisk specifikation 2-123 Tilslutning: 230 V/50 Hz Effekt: 1,2 kW Sikring: 10 A Vægt: ca. 375 kg

Teknisk specifikation 2-134 Tilslutning: 230 V/50 Hz Effekt: 1,1 kW Sikring: 10 A Vægt: ca. 520 kg

www.dansand.com

FRYSECELLER Cellerne kan også leveres som fryseceller med temperaturer ned til -20 grader C. Frysecellerne er fremstillet af selvbærende sandwichelementer bestående af 0,6 mm foliebelagte stålplader, som er pålimet 80 mm PUR. Frysecellerne kræver alm. 230 V/50 Hz. K-værdi: 0,25 W/m2 C°.


KISTEKØLESYSTEM KISTEKØLESYSTEM Disse kistekølesystemer er konstrueret med henblik på at give en pæn og præsentabel optræden af kiste og kølesystem i kapellet samtidig med, der ikke gåes på kompromis med funktionalitet og effektivitet i praksis. Systemerne er forsynet med moderne elektronisk køleteknik og har en fuldautomatisk arbejdsgang gennem et vedligeholdelsesfrit, hermetisk lukket kølesystem med indbygget afrimningsautomatik. Køleboksene har mørktonede trapezformede plexiglasruder i toppen, der let kan klappes op efter behov. Temperaturstyringen foregår gennem et digitalt kontroldisplay, hvor den aktuelle temperatur løbende kan aflæses og reguleres. Træbeklædningen er behandlet med vandfast lak for at beskytte den mod fugt. Det er muligt at flytte og manøvrere med køleboksene, idet de er forsynet med drejelige hjul, hvoraf ét også har bremse. Både køleaggregatet og isolationsmaterialet er CFC-frit. Som ekstra tilbehør kan køleboksene fås med et UV-stråle-steriliseringsanlæg, der dræber bakterier og mikroorganismer.

Model 1

TEKNISKE DATA Køleaggregat: Danfoss Tilslutning: 230 V Effekt i watt: 260 W Ampereforbrug: 1,6 A Startstrøm: Max 1,9 A Arbejdstemperatur: +2 til +4°C Model 2

MODEL 1 Ved denne model anvendes den viste rulleslæde til at håndtere kisten fra kistevognen og på plads i køleboksen. Ved hjælp af rulleslædens hjul kan kisten ubesværet føres ind og ud af køleboksen. Som tilbehør kan køleboksen leveres med indvendig beklædning i rustfri stål, så træbeklædningen beskyttes, så som rengøring og desinficering bedre kan finde sted. Mål Indvendig Udvendig

Længde 219 cm 246 cm

Bredde 80 cm 90 cm

Højde 87 cm 135 cm

Varenr. 7030212

Tilbehør: - UV-stråle-steriliseringsanlæg - Varenr. 8150369 - Beklædning indvendig i rustfri stål - Varenr. 8150370

Model 1

MODEL 2 Denne model er beregnet til, at både kistevogn og kiste placeres i køleboksen. Den er forsynet med en rampe i aluminium, der kan klappes op, når frontlågerne lukkes. Bunden i køleboksen er beklædt med rustfri stålplader, hvilket letter renholdelsen og desinficeringen af køleboksen. Indvendigt er der påmonteret rustfri stålpaneler på sidevæggene og frontlågerne for at beskytte træbeklædningen. Mål

Længde

Bredde

Højde

Indvendig Udvendig

230 cm 295 cm

100 cm 110 cm

125 cm 140 cm

Varenr. 8150472

Model 2

Tilbehør: - UV-stråle-steriliseringsanlæg - Varenr. 8150369

Tlf: 96 56 41 00

49


KØRERAMPER KONSTRUKTION Ramperne fremstilles i naturanodiseret aluminium, hvilket gør at de kun fylder og vejer minimalt og er lette at håndtere. Anodiseringen giver en flot finish, samtidig med at der opnås en stor modstandsdygtighed mod vejr og vind. Alle ramperne er designet i en robust konstruktion, som har en unik kørselsoverflade af henholdsvis op- og nedpressede huller, som sikrer en eminent skridsikkerhed gennem et rigtig godt greb. På de to langsgående sider har ramperne en sikkerhedskant, og i begge ender har de op-/nedkørselsnæb. Endvidere har de håndtag, der letter transporten af ramperne.

KØRERAMPER Køreramperne har en bredde på 80 cm og fåes både som faste og sammenklappelige alt efter håndterings- og opbevaringsbehov.

Max belastning:

300 kg (ved kørsel med luftgummihjul)

KORREKT RAMPELÆNGDE Ved valg af kørerampe er det vigtigt, at der tages hensyn til kørselsstedets hældning, hvor vi generelt anbefaler et hældningsforhold på 1:7. Når ramperne anvendes af kørestolsbrugere, bør følgende officielle maksimumshældninger overholdes: 1:7 1:5

Dvs. at højden x 5 eller 7 angiver rampens minimumslængde. Ønsker man eksempelvis et hældningsforhold på 1:7, hvor der er en samlet trinhøjde på 200 mm, ganges der med 7, hvilket giver 1.400 mm. Således bør rampen på 1.450 mm i dette tilfælde vælges for at overholde hældningskravet.

Samlet trinhøjde

Manuel kørestol uden hjælper: El-kørestol eller manuel med hjælper:

For disse mobile køreramper gælder, at de ikke må fastmonteres, da de så er underlagt lovkravene omkring stationære ramper efter bygningsreglementet. Faste køreramper Bredde Længde 800 mm 750 mm 800 mm 850 mm 800 mm 950 mm 800 mm 1.250 mm 800 mm 1.450 mm 800 mm 1.650 mm 800 mm 1.750 mm 800 mm 2.000 mm 800 mm 2.500 mm Sammenklappelige køreramper Bredde Længde 800 mm 750 mm 800 mm 850 mm 800 mm 950 mm 800 mm 1.250 mm 800 mm 1.450 mm 800 mm 1.650 mm 800 mm 1.750 mm 800 mm 2.000 mm 800 mm 2.500 mm 800 mm 3.000 mm

Fast kørerampe Varenr.

Vægt 6,1 kg 6,9 kg 7,6 kg 9,9 kg 11,9 kg 13,9 kg 14,5 kg 16,5 kg 21,2 kg

7120347 7120324 7110078 7110074 7100592 7100602 7100619 7110076 7100583

Varenr. 7110082 7120334 7120338 7110072 7100584 7110064 7110071 7110070 7110073 7110081

Vægt 6,1 kg 6,9 kg 7,6 kg 9,9 kg 11,9 kg 13,9 kg 14,5 kg 16,5 kg 21,2 kg 27,0 kg

Sammenklappelig kørerampe

Hvis standard-overkørselsrampen ikke passer til det aktuelle trin, er det også muligt at specialfremstille overkørselsramperne efter mål. Til dette har vi behov for at kende bredde, dybde og højde på begge sider af trinet.

OVERKØRSELSRAMPER Overkørselsrampen anvendes til at lægge over dørtrin, rør, kabler eller andre lignende forhindringer. Højde 40 mm Varenr. 7100601

50

Bredde 700 mm

Længde 605 mm

Standardmodel

www.dansand.com

Specialfremstillet overkørselsrampe


BEGRAVELSESEFFEKTER KISTEBUKKE Kistebukkene er alle fremstillet i massivt træ, hvilket giver dem en god styrke. Bukkene er forsynet med et bærehåndtag i toppladen, således de let lader sig transportere. Mål: 47 x 18 x 63 cm (HxBxL) Behandling Klarlakeret Hvidlakeret Sortlakeret

Varenr. 7120336 7120331 7120329

KLOKKETOV

KIMEHAMMER

Klokketovene bliver fremstillet efter ønskede mål og leveres i 16 mm eller 22 mm hamptov med en kovs i den ene ende. Hamptov er et naturprodukt, der gør tovene behagelige at arbejde med.

Kimehammer i massivt træ. Vægt: 550 gram.

Klokketov, 16 mm Klokketov, 22 mm

Varenr. 7120332

- Varenr. 7120367 - Varenr. 7120370

JORDTÆPPER Jordtæpperne fremstilles i en slidstærk beavernylon, som monteres med metaløjer langs alle fire sider. Tæpperne fås i 4 standardstørrelser, men vil også kunne specialfremstilles efter ønskede mål. Mål 300 x 300 cm 300 x 400 cm 400 x 500 cm 500 x 600 cm

Varenr. 7120414 7120412 8150441 7120413

ELEKTRISK NEDSÆNKNINGSAPPARAT Denne nye generation af nedsænkningsapparater er udstyret med elektronisk motorstyring, hvilket drives af en 24 V el-motor. Apparatet arbejder med høj præcision, hvormed der opnås en vibrationsfri, blød og jævn sænkehastighed på 1,5 m/min, uanset kistens vægt. Alle elektriske komponenter er placerede inde i motorhuset, så nedsænkningsapparatet kan anvendes uanset vejrtype. Motorhus, gearkasse samt lejehus er i aluminium og rørene er i rustfrit stål. Motorhuset er udstyret med el-motor, batteri og vinkelgear. I motorhuset findes endvidere et betjeningspanel med 3 meter kabel, som anvendes ved sænkning af kisten. - Varenr. 7120340

TEKNISKE DATA Motor: Batteri: Batterilader: Bånd:

24 VDC-motor med bremse og vinkelgear 1 stk. NIMH 25VDC/3Ah 24V / 15 min. 85 mm stærke polyesterbånd, længde 550 cm.

Max last: Ved sænkning: 250 kg Mål: Længde: 225 cm

Tlf: 96 56 41 00

Ved hævning: 180 kg

Bredde: Justerbar fra 69 til 94 cm

51


GRAVMATERIEL SKRIDSIKKERT GRAVRAMMESÆT Alle gravrammesættets dele er fremstillet i aluminium, hvilket gør, at det er let at håndtere rent vægtmæssigt. Samtidig er sættet konstrueret således, at det er hurtigt og simpelt at opstille. Gangristerne har en god skridsikker overflade. Sættets indvendige mål er 90x227 cm. Et standardsæt består af: 1 stk. underramme der giver en forhøjning på 20 cm, 2 sidestykker og 2 gavlstykker med spærretapper. Varenr. 7120356

1 sæt skridsikre gangrister på 30 x 249 cm med enderør.

TILBEHØR

Varenr. 7120325

 Kistestrøer i aluminium. Mål: 40x40x140 cm. Sælges enkeltvis. Varenr. 7120365

 Trin til gravrammesæt. Mål: 17x30x158 cm (HxBxL). Varenr. 7120358

 

ENKELT GRAVRAMMESÆT Alle gravrammesættets dele er fremstillet i aluminium, hvilket gør, at det er let at håndtere rent vægtmæssigt. Sættet er simpelt i sin ombygning, og dets gangplanker har en skridsikker belægning. Dette sæt er bedst egnet, hvor der er forholdsvis få begravelser. Sættets indvendige mål er 90x227 cm. Sættet består af to gangplanker på 30x249 cm samt en underramme, der giver en 10 cm forhøjning. Varenr. 7120392

GRAVTÆPPER

NEDSÆNKNINGSTOVE

Til brug sammen med gravrammesættene leverer vi gravtæpper, som fåes i grøn beavernylon eller grøn PU-nylon. Beavernylon er det mest slidstærke af materialerne. Et standardsæt består af to sidestykker i 230 cm længde samt to endestykker i 100 cm længde. Gravtæpperne fås til to dybder, hvoraf 160 cm er den mest anvendte.

Nedsænkningstovene er fremstillet i hamp, hvilket er et naturprodukt, der gør tovene gode og behagelige at arbejde med. Tovene kan sagtens tåle vand kortvarigt, hvis de efterfølgende tørres. Tovene med krog har en længde på 4 meter, mens tovene uden krog måler 6 meter.

Type

135 cm dybde (kort)

160 cm dybde (standard)

Beavernylon PU-nylon

Varenr. 7140616

Varenr. 7140615

Varenr. 7120333

Varenr. 7120335

Type

16 mm

22 mm

Med krog Uden krog

Varenr. 7120302

Varenr. 7120306

Varenr. 7120303

Varenr. 7120315

Tæpperne leveres inkl. rundstokke til brug i forbindelse med opsætning.

52

www.dansand.com


AFSTIVNINGSMATERIEL AFSTIVNINGSPLANKER Standardmål: højde 20 cm, længde 235 cm. Plankerne kan leveres i 3 typer: Aluminium, vægt 5,5 kg - Varenr. 7120359 Limtræ, vægt 9,5 kg - Varenr. 7120305 Fyrretræ, vægt 11,5 kg - Varenr. 7120310

ADSKILLELIG GRAVKASSE I ALUMINIUM/ PLYWOOD Let adskillelig gravkasse i aluminium til brug i sandet og løs jord. Standardmål: 90x230 cm. Vægt: Sidestykker: 15,5 kg. - Gavlstykker: 8,75 kg. Varenr. 7120361

SPINDLER/AFSTIVNINGSSPROSSER

DONKRAFT Donkraft til brug sammen med afstivningssprosser.

Sorte pulverlakerede spindler med trapezgevind til 36 mm fastnøgle. Åben spindel - Varenr. 7120323 Lukket spindel - Varenr. 7120322

Varenr. 7120557

FASTNØGLER

Galvaniserede afstivningssprosser til donkraft. Åben sprosse - Varenr. 7120393 Lukket sprosse - Varenr. 7120399

36 mm - Varenr. 7060853 41 mm - Varenr. 7060861

MATERIALEVOGNE MATERIALEVOGNE Vogne til transport af gravmateriel. Fremstillet i pulverlakeret jern med brede luftgummihjul, der letter kørslen i løs grus. Vognene leveres som standard enten med hylder på begge sider eller med hylde på én side og plads til jordkasse m.v. på den anden side. Vognene fås med 3 typer undervognsstel. Den 4-hjulsstyrede vogn har endvidere den fordel, at man kan flytte trækstangen fra den ene ende af vognen til den anden ende og derved trække vognen den modsatte vej. Mål ekskl. trækstang: 80x185x195 cm (BxLxH) Trækstangslængde, 2-hjulet vogn: Trækstangslængde, 4-hjulet vogn:

2-hjulet

93 cm 100 cm

Type

Med hylder på én side

Med hylder på begge sider

2-hjulet Alm. 4-hjulet 4-hjulsstyret

Varenr. 7120426

Varenr. 7120319

Varenr. 7120425

Varenr. 7120317

Varenr. 7120424

Varenr. 7120318

4-hjulsstyret

Flytbar trækstang

Tlf: 96 56 41 00

4-hjulsstyret

Alm. 4-hjulet 53


JORDKASSER JORDKASSE MED SKRÅ BUND Fremstillet i vandfast plywoodplade. I kraft af den skrå bund, fylder jordkassen minimalt. Bunden kan justeres op og ned, alt efter hækkens størrelse. Består af et bagstykke, to bundplader, en frontplade og et frontstykke samt gavle. Højde

Bredde

Længde

125 cm

180 cm

250 cm

Varenr. 7120355 (ekskl. frontstykke)

Frontstykke til jordkasse, plywood, 42x250 cm Varenr. 7120349

Hætter til jordkassen Grøn beavernylon – varenr. 7140672 - PU-nylon – varenr. 7140601

FIRKANTET JORDKASSE I PLYWOOD Fremstillet i vandfast plywoodplade. Består af et bagstykke, et bundstykke og tre forstykker samt gavle. Højde

Bredde

Længde

122 cm

122 cm

232 cm

Varenr. 7120362

Hætter til jordkassen Grøn beavernylon – varenr. 7140673 PU-nylon – varenr. 7140675

HÆTTE TIL JORDKASSE Hætte med velcroåbning i den ene side. Hætten kan leveres til alle jordkasserne. Leveres i grøn beavernylon samt PU-nylon. Se varenumre ved de enkelte jordkasser.

FIRKANTET JORDKASSE MED SKRÅ FORSTYKKE Fremstillet i vandfast plywoodplade. Består af 3 forstykker, 2 bagstykker, 2 bundstykker samt gavle. Højde

Bredde

Længde

125 cm

125 cm

250 cm

Varenr. 7120417

Hætter til jordkassen Grøn beavernylon – varenr. 7140674 - PU-nylon – varenr. 7140677

JORDKASSE I ALUMINIUM Bestående af to bagstykker, et bundstykke og to forstykker samt gavle. Vipbar front. Jordkassen kan endvidere leveres i pulverlakeret udgave i ønsket farve. Højde

Bredde

Længde

160 cm

110 cm

225 cm

Varenr. 7120357

Hætter til jordkassen Grøn beavernylon – varenr. 7140617 PU-nylon – varenr. 7140676

54

www.dansand.com


REDSKABSSTATIVER - VASEHOLDERE REDSKABSSTATIVER MED VANDKANDEHOLDERE Galvaniseret redskabsstativ med to ben til nedgravning. Forsynet med 3 vandkandeholdere samt plads til vandretliggende redskaber øverst. Bredde: 100 cm Totalhøjde: 150 cm Varenr. 7120543

 Galvaniseret redskabsstativ på stander til nedgravning. Forsynet med 2 vandkandeholdere samt 2 redskabsholdere øverst. Totalhøjde: 250 cm Varenr. 7120553

ANRETTEHOLDER

VASEHOLDER TIL VÆGMONTERING Galvaniseret vaseholder til almindelige gravkræmmerhuse med en diameter på Ø 10 cm. Vaseholderen rummer ca. 45 stk. gravkræmmerhuse. Højde: 50 cm Varenr. 7120544

VASEHOLDER PÅ STANDER

Galvaniseret anretteholder til brug i forbindelse med anretning af blomsterbuketter. Anretteholderen gør, at gravkræmmerhusene kan placeres i en god arbejdshøjde. Passer til alm. Ø 10 cm gravkræmmerhuse. Totalhøjde: 150 cm

Galvaniseret vaseholder på stander til nedgravning. Beregnet til almindelige gravkræmmerhuse med en diameter på Ø 10 cm. Vaseholderen rummer ca. 45 stk. gravkræmmerhuse. Totalhøjde: 175 cm

Varenr. 7140526

Varenr. 7120550

VASEHOLDER MED SPYD Galvaniseret vaseholder til nedgravning med påmonteret spydholder til vaserne. Vaseholderen er beregnet til alm. gravkræmmerhuse med en diameter på Ø 10 cm. Totalhøjde: 120 cm Varenr. 7120547

VANDKANDESTATIVER TIL 2 VANDKANDER Galvaniseret vandkandeholder til 2 vandkander med 2 runde bøjleholdere, der placerer vandkanderne vandret. Højde: 120 cm Varenr. 7120602 Galvaniseret vandkandeholder til 2 vandkander med 2 kroge til at holde vandkanderne sidelæns, så vandkandestativet kan placeres ganske tæt op ad en væg eller lignende. Højde: 130 cm Varenr. 9100001

Tlf: 96 56 41 00

55


AFFALDSHÅNDTERING AFFALDSKURVE Firkantet trådkurv, galvaniseret Mål: 60 x 60 x 60 cm Varenr. 7120514

Rund trådkurv, galvaniseret Mål: Ø 40 x H 50 cm Varenr. 7130507

Halvrund trådkurv, galvaniseret Mål: Ø 40 x H 50 cm Varenr. 7120505

Netkurv i sort plast m/ bærehåndtag. Indhold: 44 liter Varenr. 7120508

PAPIRKURV - 25 LTR.

HØMMEREN

25 liter papirkurv i kraftig perforeret stålplade med flot alu-lakeret udførelse til udendørs brug. Kan anvendes både til montering på væg såvel som stander. Mål: 39 x 34 x 20 cm (HxBxD)

Hømmeren opstilles, hvor hundefolket færdes. Den er Hvid diskret – og alligevel til at få øje på. Posen trækkes ud og rives af, fyldes og lægges i Hømmerens spand, der har vippelåg. Højde over jord: 160 cm. Leveres i hvid eller grøn.

Varenr. 8150437

Nedgravningsstander Varenr. 8150438

Grøn

Varenr. 7130508

Vægmonteringsbeslag Varenr. 8150439

Hømmer-poser I kasse á 1.000 stk. Varenr. 7120245

PAPIRKURV - 69 LTR. Stor 69 liter papirkurv i kraftig perforeret stålplade med flot alu-lakeret udførelse til udendørs brug. Kan anvendes både til montering på væg såvel som stander. Mål: 59 x 50 x 26 cm (HxBxD)

AFFALDSBEHOLDER Pæn og solid affaldsbeholder til udendørs brug. Beholderen er grundet og efterfølgende grønlakeret for bedst mulig holdbarhed. Leveres med grønt låg og galvaniseret sokkel.

Varenr. 8150434

Indhold: Højde: Diameter:

Nedgravningsstander Varenr. 8150435

Vægmonteringsbeslag

83 liter 70 cm Ø 42 cm

Varenr. 8150432

Varenr. 8150436

GRANITASKEBÆGRE Firkantet granitaskebæger i blågrå granit. Askebægeret har et drænhul i bunden, således regnvandet kan bortledes. Bredde: 40 x 40 cm Højde: 45 cm

Rundt granitaskebæger i grå granit. Kvartssand til granitaskebægre Askebægeret har et drænhul i bunden, Sælges i sække á 25 kg. så regnvandet kan bortledes. Kornstørrelse: 0,4 - 0,8 mm Diameter: Ø 45 cm Varenr. 7000204 Højde: 45 cm

Varenr. 7020532

Varenr. 7020525

VÆGHÆNGT ASKEBÆGER Sortmalet askebæger til udvendig vægophæng. Askebægeret har en nøglelås til brug ved tømning. Højde: 28 cm Bredde: 18 cm Dybde: 8 cm Varenr. 8080017

56

www.dansand.com


AFFALDSHÅNDTERING MILJØSTATIVER Miljøstativerne leveres både som enkeltstativer og dobbeltstativer. Dobbeltstativerne fås med ring til poseophæng i begge sider eller med ring i den ene side og spand til grønt affald eller lignende i den anden side. Miljøstativerne er opbygget omkring en kraftig helsvejset sokkelkonstruktion, der gør stativerne solide og vridningsstabile. Låget er uden skarpe kanter og er monteret således, at det kan stå åbent uden at skulle støttes. Frontlågen åbnes ved et let løft i det påmonterede håndtag. Til træbeklædningen anvendes crom- og asenfri trykimprægneret naturfarvet fyrretræ. Det anbefales at placere stativerne på fliser eller lignende plant underlag. Udv. mål for enkeltstativer: Udv. mål for dobbeltstativer:

102,5 x 55 x 48 cm (HxBxD) 102,5 x 110 x 48 cm (HxBxD)

Enkelt miljøstativ m/ ring Dobbelt miljøstativ m/ ring i begge sider Dobbelt miljøstativ m/ 1 ring og 1 spand

– Varenr. 7990018 – Varenr. 7990015 – Varenr. 8150046

Se evt. skiltene til affaldssortering på side 61

AFFALDSSPAND TIL MILJØSTATIV Stærk affaldsspand i sort plast. Leveres med praktisk bærehank. Indhold: 70 liter Diameter: Ø 37 cm Højde: 75 cm Varenr. 8150244

MILJØSTATIVER I HÅRDTTRÆ Disse miljøstativer er virkelig eksklusive og af høj kvalitet. De tekniske specifikationer er som på stativerne ovenfor, men i stedet for trykimprægneret træ er disse beklædt med oliebehandlet hårdttræ, hvilket giver dem det flotte og eksklusive udseende. Enkelt miljøstativ m/ ring Dobbelt miljøstativ m/ ring i begge sider Dobbelt miljøstativ m/ 1 ring og 1 spand

– Varenr. 8150429 – Varenr. 8150430 – Varenr. 8150431

AFFALDSCONTAINERE

GRØN AFFALDSSPAND

Containerne er fremstillet af grøn slagfast polyethylen, der er UV-bestandigt. De har glatte overflader både udvendigt og indvendigt, hvilket gør dem mere rengøringsvenlige. Affaldscontainerne er alle på hjul, hvorved håndteringen af affaldet kan ske let og effektivt. Størrelse

Varenr.

140 liter 240 liter 360 liter 660 liter 770 liter

7130509

Grøn affaldsspand i plast med 2 stk. kraftige bærehåndtag. Leverees ekskl. låg. Indhold: 100 liter Højde: 61 cm Bredde: u/ håndtag 46 x 46 cm m/ håndtag 56 x 46 cm

7130510

Varenr. 7120509

7120518

Låg t/ grøn affaldsspand

7120515

Varenr. 7120506

7120516

Tlf: 96 56 41 00

57


DAN-BÆNKE

PARKBÆNKE Parkbænkene er absolut de mest populære bænke. De har et smukt og stilrent udseende, der gør det muligt at placere dem i ethvert miljø. Desuden har bænkene en rigtig god siddekomfort. Stellet er udført i varmtgalvaniseret jern, der efterfølgende monteres med afrundede lister i enten trykimprægneret fyr eller hårdtræ. Bænkstørrelse

Trykimp. fyr med armlæn

Trykimp. fyr uden armlæn

Hårdttræ med armlæn

Hårdttræ uden armlæn

Parkbænk 160 cm

Varenr. 7120204

Varenr. 7120205

Varenr. 7120224

Varenr. 7120206

Parkbænk 200 cm

Varenr. 7120201

Varenr. 7120202

Varenr. 7120207

Varenr. 7120222

VIBEN PLANKEBÆNK Denne bænk fremstår som et moderne alternativ til den klassiske parkbænk. Bænkens varierende plankestørrelser kombineret med stellets konstruktion giver en elegant bænk med en høj siddekomfort. Leveres med planker i hårdttræ. Design: Sørig & Frahm. Bredde: 180 cm Varenr. 8150250

OTIUM LISTEBÆNK Otium listebænk som er både gedigen og enkel i sit design, hvormed den forener det moderne med det klassiske. Her opnås en virkelig god siddekomfort. Bredde: 160 cm Varenr. 8150251

58

www.dansand.com


DAN-BÆNKE STØBEJERNSBÆNKE

MATERIALER

Som navnet indikerer, fremstilles stellene på støbejernsbænkene i massiv sortmalet støbejern, hvilket bl.a. er med til at give bænkene deres solide udtryk og den enorme vægt. Støbejernsbænkene leveres i to forskellige modeller med hvert deres unikke design.

Træet, som indgår i produktionen af de viste bænke, stammer udelukkende fra 100% lovligt og kontrolleret fældet træ. Det sker enten gennem brug af FSC-mærket træ eller bæredygtigt plantagetræ. FSC-mærket (Forest Stewardship Counsil), garanterer, at træet kommer fra skove, der er brugt forsvarligt og lovligt. Bæredygtigt plantagetræ kommer fra arealer, der er opdyrket med henblik på fældning.

KØBENHAVNERBÆNKEN Designet på Københavnerbænken kan dateres over 200 år tilbage. Bænken er siden blevet en rigtig klassiker over hele landet og ses stadig rundt om i Københavns gader. Med sit smukke og karakteristiske udseende, gennem sine 3 kraftige brede hårdttræsplanker og det pæne støbejernsstel vil den være en pryd på enhver kirkegård. Bredde: Vægt:

180 cm 110 kg

Varenr. 7120261

RANDERSBÆNKEN Randersbænken er en meget populær og stilfuld bænk med sine 9 fint udskårne hårdttræslister, der er pænt indfældet i det kraftige støbejernsstel. Bredde: Vægt:

160 cm 115 kg

Varenr. 7200910

ARKI PLINT Arki Plint er udviklet af arkitekt MAA Jens Erik Rasmussen, Ginnerups Tegnestue. Plinten består af 11 hårdttræslister monteret på et varmtgalvaniseret og ral-malet stålstel. Plinten har et unikt og enkelt udseende gennem sine rene arkitektoniske linjer. Bredde: 180 cm Varenr. 8150252

ØKOSÆT Økosættet er et bord/bænkesæt i en professionel kvalitet, men stadig til en overkommelig pris. Sættet fremstår meget solidt med sine kraftige planker på bord, sæde og ryg. En stor fordel ved sættet er, at man kan sætte sig ind uden at løfte benene, hvilket især er rart for ældre mennesker. Stellet er lavet i varmtgalvaniseret stålkonstruktion og er monteret med trykimprægnerede brædder. Sættet leves usamlet. Mål:

186 x 180 cm

Varenr. 7200902

Tlf: 96 56 41 00

59


SKILTE

NUMMERSKILTE PÅ SPYD Til at optimere systematiseringen og overskueligheden over gravstederne producerer vi nummerskilte på spyd med ønskede numre. Skiltene fremstilles i aluminium, hvilket giver en god holdbarhed og betyder, at skiltene aldrig vil ruste. Nummerskiltene kan endvidere speciallaves efter behov f.eks. med smallere spyd eller andre plademål. Standardmål: Plade: 35 x 65 mm Spydbredde: 20 mm

TEKSTSKILTE PÅ SPYD Tekstskiltene fremstilles på nøjagtig samme måde som nummerskiltene og fåes med en række forskellige standardtekster. Det er også muligt at få fremstillet skiltene med andre tekster efter behov. Tekst på skilt

Varenr.

Tekst på skilt

Varenr.

”F”

7120084

”RESERVERET”

7120145

”L”

7120085

”VEDLIGEHOLDES AF KIRKEGÅRDEN”

7120135

”R”

7120088

”PASSES PRIVAT”

7120119

”V”

7120087

”DE BEDES HENVENDE DEM TIL KIRKEGÅRDSKONTORET”

7120184

”VK”

7120086

”DE BEDES HENVENDE DEM TIL GRAVEREN”

7120131

”LEDIG”

7120120

Skilt uden tekst

7120133

Nummerskilt med 1-6 cifre - Varenr. 7120134 Nummerskilt med 7-10 cifre - Varenr. 7120151

FARVEMÆRKER Farvemærkernes formål er på en simpel og overskuelig måde at angive hvilke ydelser, kirkegården skal udføre på det enkelte gravsted. Eksempelvis kan man ved grandækning påsætte en grøn farve, ved forårsblomster en gul farve, ved sommerblomster en rød osv. og herved opbygge et fast system. Farvemærkerne fås i flere forskellige typer alt efter, hvilke skilte de skal anvendes sammen med. Til vores standard-nummerskilte anvendes 20 mm farveclips, men clipsene fås dog også i 15 mm. Endvidere fås runde farveclips i 4 farver til spyd m/ huller. Til skilte, hvor det ikke umiddelbart er muligt at anvende ovennævnte farvemærker, kan der fås selvklæbende vejrbestandige runde farvemærker på Ø 9 mm på ark med 100 mærker.

60

Farve Rød Grøn Hvid Gul Sort Blå

15 mm clips (smalle)

20 mm clips (standard)

Runde farveclips

Selvklæbende farvemærker

Varenr. 7120174

Varenr. 7120162

Varenr. 7120177

Varenr. 8150277

Varenr. 7120173

Varenr. 7120165

Varenr. 8150275

Varenr. 8150278

Varenr. 7120176

Varenr. 7120166

Varenr. 8150276

Varenr. 8150281

Varenr. 7120171

Varenr. 7120164

FÅS IKKE

Varenr. 7120091

Varenr. 7120175

Varenr. 7120163

Varenr. 8150274

Varenr. 8150280

Varenr. 7120172

Varenr. 7120161

FÅS IKKE

Varenr. 8150279

PLÆNESPYD

INFO-STANDER

Disse nummerskilte har samme overordnede funktion som alm. nummerskilte, men er beregnet til brug ved gravsteder etableret i græsplæner. Skiltene har et kraftigt galvaniseret spyd der gør, de sidder godt i jorden. Skiltepladen er monteret vinkelret på spyddet og føres helt ned i niveau med jordoverfladen, hvorved skiltet fremtræder diskret, og der kan desuden uden videre slåes græs hen over det. Plademål: 35 x 65 mm

Denne smarte stander gør det hurtigt og simpelt at formidle et budskab på en pæn og præsentabel måde. Med den smarte snap-ramme kan man nemt opsætte og udskifte informationer.

Varenr. 7120142

Varenr. 7120799

Totalhøjde: 110 cm

www.dansand.com


SKILTE ORDENSREGLEMENT

SKILTE TIL AFFALDSSORTERING

Standard ordensreglement på metalplade. Kan endvidere speciallaves med tekst efter eget ønske. Mål: 245 x 330 mm Varenr. 7120104

Selvklæbende, 7,5x20 cm - Varenr. 7120101

Selvklæbende, 7,5x20 cm - Varenr. 7120102 Stander til ordensreglement Højde: 180 cm Varenr. 7120158

ADVARSELSSKILTE

FORBUDSSKILTE

Metal, 20x20 cm

Metal, 20x20 cm

Varenr. 7120111

Varenr. 7120105

Plast, 21x15 cm

Plast, 21x15 cm

Varenr. 8030028

Varenr. 7120095

Plast, 10x20 cm - Varenr. 7120107

Plast, 10x20 cm - Varenr. 7120106

HENVISNINGSSKILTE - SELVKLÆBENDE METALSKILTE

MEDTAGES

Selvklæbende, 4,5x16,5 cm Varenr. 7120078

Selvklæbende 9x9 cm Varenr. 7120108

Selvklæbende 9x9 cm

Metal, 28x18 cm

Varenr. 7120153

Varenr. 7120149

Selvklæbende 9x9 cm

Selvklæbende 9x9 cm

Varenr. 7120083

Varenr. 8030020

14x14 cm

14x14 cm

14x14 cm

14x14 cm

Varenr. 7120122

Varenr. 7120124

Varenr. 7120146

Varenr. 7120081

TOILET 4,5x16,5 cm - Varenr. 7120080

HENVISNINGSSKILTE - METAL

KONTOR 4,5x16,5 cm - Varenr. 7120132

4,5x16,5 cm - Varenr. 7120079

TYVERISIKRING - SELVKLÆBENDE

KONTOR 8x15 cm Varenr. 7120100

8x15 cm

15x15 cm

15x15 cm

7,5x8 cm

9x9 cm

Varenr. 7120099

Varenr. 7120082

Varenr. 7120110

Varenr. 7120152

Varenr. 8030021

Tlf: 96 56 41 00

61


KIRKETAVLER 30 MM KIRKETAVLER 30 MM Klassiske kirketavler fremstillet i naturelokseret aluminium. Indersiden af skabene er magnetisk for enkel montering af opslag og indsættelse af magnettekster. Frontlågen er monteret i en kraftig aluminiumsramme. Selve glasset i frontlågen lavet af 4 mm tykt sikkerhedsglas. Cylinderlås med 2 nøgler medfølger. Tavlerne fåes enten til montering på væg eller standerben. Standardstørrelse: 485 x 660 x 30 mm (BxHxD) Denne model er den mest efterspurgte størrelse.

TILBEHØR - 30 MM TAVLE Standerben til 30 mm kirketavle. Varenr. 7120013

STANDARDMÅL

Magnetoverskrift. Sort m/hvid tekst.

Udvendige mål (BxHxD)

Indvendige mål (BxHxD)

Varenr. 7110095

275 x 360 x 30 mm

210 x 297 x 10 mm

DIN A4

Varenr.

1

7120061

360 x 485 x 30 mm

297 x 420 x 10 mm

2

7120062

* 485 x 660 x 30 mm

420 x 595 x 10 mm

4

7120060

660 x 905 x 30 mm

595 x 841 x 10 mm

8

7120071

905 x 1255 x 30 mm

841 x 1189 x 10 mm

16

7120067

* Standardstørrelse

TILBEHØR TIL MAGNETTAVLER KORTBORDSKASSETTER Kortbordskassetterne er udført i kraftig aluminium og leveres som standard i ovnlakeret grøn farve. Indholdet, som placeres i kassetterne, bør være plastlamineret eller på anden måde beskyttet, men må dog ikke overstige en tykkelse på 5 mm. Til kortbordskassetterne kan leveres henholdsvis skrå og lodret monterede standere.

TAL- OG BOGSTAVSORTIMENT Bogstavsortiment i magnet indeholder 520 komponenter.

TAVLEMAGNETER Sorte runde magneter. Ø 13 mm. Leveres i æske á 10 stk. Varenr. 7120034

Varenr. 7120040

Talsortiment i magnet indeholder 130 komponenter. Varenr. 7120044

170 cm

250 cm

100 cm

80 cm

62

Udvendige mål

Indvendige mål

DIN A4

Varenr.

252 x 335 mm

222 x 305 mm

1

8030042

335 x 460 mm

305 x 430 mm

2

8030024

80 cm

Skrå stander

Lodret stander

Udført i varmgalvaniseret RHS-rør.

Udført i varmgalvaniseret RHS-rør.

460 x 635 mm

430 x 605 mm

4

8150027

Varenr. 8030025

Varenr. 8150026

635 x 880 mm

605 x 850 mm

8

8150028

www.dansand.com


KIRKETAVLER MAXI KIRKETAVLER Kirketavlerne er egnede ved kirker, kirkegårde, sognegårde m.v., hvor man ønsker at præsentere et budskab i flotte gedigne rammer. Fremstilling af kirketavlerne sker i materialer af høj kvalitet, hvor der er lagt stor vægt på at skabe et produkt, der kan holde mange år frem i tiden. Samtidig fokuseres på et pænt design, som passer godt ind i miljøet. Som standard leveres tavlerne med gennemtestede kraftige hængsler. Hvis man har specielle ønsker til andre farver, størrelser eller andet, kan tavlerne specialfremstilles. • Leveres i vejrbestandigt naturelokseret aluminium. • Cylinderlåse med 2 sæt nøgler medfølger. • ESG sikkerhedsglas (8 gange større styrke end normalt glas) • Ventilationskanaler mod kondensvand • Kraftige patenterede hængsler. • Sort magnetbagplade Tavlerne leveres enten til montering på væg eller standerben. Til tavlen kan desuden leveres en overskrift f.eks. med kirkens navn.

STANDARDMÅL Standard farver

Udvendige mål (BxHxD)

Indvendige mål (BxHxD)

Varenr.

Sølvgrå eloksering

630 x 955 x 65 mm

500 x 750 x 45 mm

8020020

Matsort metal

630 x 955 x 65 mm

500 x 750 x 45 mm

8020021

OVERSKRIFTSPANEL Overskriftspanel til kirketavle med tekst efter eget ønske. Sølvgrå m/ hvid tekst, eller sort m/ hvid tekst. Varenr. 7120073

STANDERBEN

GASFJEDRE

Standerben i aluminium til nedgravning / faststøbning. Diameter: Ø 60 mm. Sølvgrå eloksering.

Hydrauliske gasfjedre til tavler, hvor frontpanel åbnes opad. Panelet løftes let op og fastholdes herefter i åbnet tilstand.

Varenr. 8020022

Matsort metal. Varenr. 8020023

Varenr. 8020009

KONDENSFJERNER Varmeelement med temperaturregulator, der holder glasset fri for kondens og is, selv ved store temperatursvingninger. Varenr. 8020025

Tlf: 96 56 41 00

BELYSNING Lysstofrør til belysning af tavlen, så informationerne også er synlige når det er mørkt. Varenr. 8020026

Timer til tidsstyring (tænd/sluk) af lyset. Varenr. 8020027

63


FROSTLINE® FROSTSIKRE VANDPOSTE FROSTSIKRE VANDPOSTE

DUO VANDPOST

CLASSIC VANDPOST

Frostline® vandposte er eksklusive danske produkter, som er specielt designet og fremstillet til udendørs brug. Alle vandposte er fremstillet i massivt vejrbestandigt rustfri stål, og den smukke matte overflade får med tiden en let patinering, der sammen med vandpostens enkle design passer ind overalt. Vandpostene fås i flere forskellige modeller, der opfylder stort set ethvert behov. Vandpostene er udført i materialer af høj kvalitet, hvilket sikrer en lang levetid. Vandposterne er konstrueret således, at de kan anvendes hele året, uanset vejr, og man behøver derfor ikke at lukke af for vandet på kirkegården om vinteren. Vandpostene kan leveres med automatisk lukning, så man ikke risikerer et stort vandspild, hvis brugeren glemmer at lukke for den. Samtlige fritstående vandposte er forsynet med en pyntemuffe, der kan skrues af for montering af en vandslange.

DUO VANDPOST Duo L30: Standerhøjde på 795 mm og tappehøjde på 520 mm Med selvluk - Varenr. 7120673 Uden selvluk - Varenr. 8130016

BRØNDRING Frostline® brøndring er udført i rustfri stål. Brøndringene er specielt velegnet til at ligge over eksisterende kloakdæksler for at fuldende det elegante design. Alternativt kan man lave en stenfaskine under brøndringens afløb, hvorved man får en virkelig elegant afslutning.

Duo H30: Standerhøjde på 795 mm og tappehøjde på 760 mm Med selvluk - Varenr. 7120672 Uden selvluk - Varenr. 7120680

CLASSIC VANDPOST Med en standerhøjde på 795 mm og tappehøjde på 430 mm. Fås ikke med selvluk.

Varenr. 7120679

Varenr. 7120682

SLANGE

SLANGESADDEL

Forlængerslangen er specielt velegnet til at spule vaser og andre genstande samtidig med, at den gør det nemt at fylde vandkander uden, man behøver at holde vandkanden. Spuleslange inkl. fittings: Længde: 30, 60, 300, 900 og 2500 cm

Ellipse Slangesadlen er et flot eksklusivt tilbehør til den udendørs vægvandhane. Udført i glasblæst rustfri stål til vægmontering. Varenr. 8130031

Varenr. 7120674

UDENDØRS VANDHANE Eksklusiv udendørs designvandhane udført i glasblæst rustfri stål til montering i mur. Varenr. 8130013

LUNA SKYLLEVASK Elegant skyllvask udført i glasblæst rustfri stål, som er ideel til kirkegårde, hvor man ønsker besøgende skal have mulighed for at vaske hænder og skylle vaser. Anvendes med Duo H30. Varenr. 8130014

64

www.dansand.com

LYNKOBLINGSSTUDS Lynkoblingsstudsen er udført i glasblæst rustfri stål, som bibeholder det elegante design på vandposten. Lynkoblingsstudsen gør det nemt at til- og frakoble vandslangen til vandposten. Varenr. 7120675


FLAG - FLAGSTÆNGER FLAGSTÆNGER Sortimentet med disse danskproducerede flagstænger fra Danomast er resultatet af over 40 års kontinuerlig teknisk udvikling og produktforbedring, hvilket har skabt en lang række virkelig stærke og kvalitetsprægede produkter. I modsætning til de tidligere træflagstænger, hvis styrke og holdbarhed var varierende, fremstilles stængerne i dag af stærk glasfiberarmeret polyester, der sikrer flagstangen et langt liv uden brud og revner. Stængerne kræver minimal vedligholdelse. Glasfiberflagstængerne fås både med vippebeslag og til montering på flagstangsstøtter. Ved montering på flagstangsstøtte skal de oplistede spændebeslag anvendes. Sortimentet på denne side viser ikke det komplette produktprogram, så hvis der måtte være andre ønsker, vil vi sikkert også kunne efterkomme dette. Alle flagstængerne leveres inkl. flagline, lineholder og rød flagknop, men uden flag. Flagstangsstørrelse

FLAGSTANGSSTØTTER

8 meter 9 meter 10 meter 11 meter 12 meter 13 meter 14 meter 15 meter 16 meter 17 meter 18 meter

Flagstangsstøtterne er til flagstænger uden vippebeslag og fås i 2 udgaver alt efter flagstangsstørrelse: Granitstøtten kan anvendes sammen med flagstænger op til 12 meter. Den har en flot stokhugget overflade med en rosa-farvet nuance. Mål: 15x15x200 cm.

Op til 12 m stang

Varenr. 8150417

Til flagstænger fra 13 – 18 meter anvendes en betonstøtte i armeret beton. Mål: 17x18x228 cm Varenr. 8150418

13-18 m stang

Vippebeslag

Glasfiberstang Glasfiberstang * Spændebeslag m/ vippebeslag u/ vippebeslag t/ glasfiberstang Varenr. 7120237

Varenr. 8150391

Varenr. 8150410

Varenr. 8150400

Varenr. 8150392

Varenr. 8150411

Varenr. 8150401

Varenr. 8150393

Varenr. 8150411

Varenr. 8150403

Varenr. 8150390

Varenr. 8150412

Varenr. 7110089

Varenr. 7032040

Varenr. 8150412

Varenr. 8150404

Varenr. 8150394

Varenr. 8150413

Varenr. 8150405

Varenr. 8150395

Varenr. 8150413

Varenr. 8150406

Varenr. 8150396

Varenr. 8150413

Varenr. 8150407

Varenr. 8150397

Varenr. 8150413

Varenr. 8150408

Varenr. 8150398

Varenr. 8150413

Varenr. 8150409

Varenr. 8150399

Varenr. 8150413

* Anvendes til glasfiberstang uden vippebeslag

FLAGLINE

KARABINHAGE

LINEHOLDER

FLAGKNOP

TOPBESLAG

Flaglinen er fremstillet i 5 mm krydsflettet og smudsafvisende polypropylen. Længden skal tilpasses flagstangshøjden. Længde: 35 meter.

Karabinhagen anvendes til at sammenkoble flag og flagline. Den fastbindes på flagsnoren, hvorefter den kan clipses i flagets metaløje ved hjælp af den fjederbelastede lås. Karabinhagen er fremstillet i Ø 6 mm rustfri stål.

Lineholderne er fremstillet i hvid polyethylen og monteres med to selvskærende skruer.

Anvendes sammen med topbeslag. 8 meter flagstang

Topbeslag til fastgørelse af flagknop på glasfiberflagstænger.

Varenr. 8150420

8 meter flagstang

8 meter flagstang

9 – 12 meter flagstang

Varenr. 8150423

Varenr. 8150419

Varenr. 8150421

9 – 12 meter stang

9 – 18 meter flagstang

13 – 18 meter flagstang

Varenr. 8150138

Varenr. 7220160

Varenr. 8150422

13 – 18 meter stang

Varenr. 7030256

Varenr. 7030234

FLAG, VIMPLER OG STANDERE Disse produkter fremstilles af 100% ren polyester. Produkterne er af høj kvalitet og har en stærk flagdug, der er beregnet til at kunne modstå det danske klima med megen regn og blæst. Flagene har en høj strækstyrke og formstabilitet samtidig med, vandabsorberingen er minimeret mest muligt for at begrænse belastningen på flagdug, line og stang. Hjørnerne er syet med ekstra søm, således vinden har begrænset mulighed for at få fat, hvorved slidtagen begrænses. Til fastgørelse af flag, vimpler og standere på flaglinen anvendes en karabinhage af typen, som vist ovenfor. Denne skal bestilles særskilt.

Varenr. 8150424

Dannebrogsflag

Flagstangsstørrelse 8 meter 9 meter 10 meter 11 meter 12 meter 13 meter 14 meter 15 meter 16 meter 17 meter 18 meter

Dannebrogsvimpler

Dannebrogsstandere

Mål

Varenr.

Mål

Varenr.

Mål

Varenr.

225x170 cm 250x189 cm 275x208 cm 300x227 cm 325x245 cm 350x265 cm 375x283 cm 400x300 cm 425x320 cm 450x337 cm 475x358 cm

7110104

400x21 cm 450x21cm 500x21 cm 550x23 cm 600x23 cm 600x23 cm 700x23 cm 700x23 cm 800x24 cm 800x24 cm 900x24 cm

8150315

300x50 cm 350x50 cm 350x50 cm 400x50 cm 400x50 cm 450x50 cm 500x50 cm 500x50 cm 600x50 cm 600x50 cm 600x50 cm

7030269

Tlf: 96 56 41 00

7220084 7110055 7110013 7110012 7110058 7030257 7110056 7110059 8150384 7030259

8150386 7220057 7030267 7030275 7030275 7030276 7030276 7220108 7220108 8150387

8150414 8150414 7030280 7030280 8150415 8150092 8150092 8150416 8150416 8150416

65


GRÆSFRØGRILLO - BLOMSTERLØG DEN RIGTIGE Den rigtige græsplæne er velegnet til langt størstedelen af de danske græsplæner, hvor der er solrigt og en ikke alt for sandet. Med Den rigtige græsplæne får du en tæt, smuk og meget slidstærk græsplæne. Græssorterne er desuden udvalgt, så du får en langsomt voksende 7,5 kg sæk 2,5 kg æske varenr. 7160001 varenr. 7160002 plæne.

GRÆSFRØ Det er de enkelte sorter, der gør blandingerne gode.

områder, plejeniveauer, jordtyper, klimatiske forhold mm.

Blandingerne er karakteriseret ved, at der er flere sorter af samme art i hver blanding.

Blandingerne indeholder frø med kvalitet væsentligt over EU’s minimumskrav til renhed og spireevne. Sorterne er bl.a. blevet testet for vinterfarve, slidstyrke, sygdomsresistens, skudtæthed, tørkeresistens og evnen til at overvintre.

Dette er en sikkerhed for størst mulig tilpasningsevne til forskellige anvendelses-

BLOMSTERLØG Et farverigt flor af forårsblomster skal planlægges i god tid. Vi fører et bredt sortiment i forårsløg, hyacinter, tulipaner, narcisser, krokus, schilla m.fl. Der er mange muligheder.

SKYGGEBLANDING TURFLINE Skyggeblanding Turfline er sammensat af forskellige arter, der giver den størst mulige tolerance over for skygge. Skyggeblanding Turfline etablerer sig og vokser langsomt. Under normale lysforhold giver blandingen en fin og 10 kg sæk meget tæt plæne. varenr. 7160003

Læg også løg i krukker og blomsterkrybber, under buske eller som grupper i græsplænen. De forårsblomstrende løg kan lægges fra september til december. Hvis jorden ikke er alt for hård, kan løgene udmærket lægges efter den første nattefrost.

Rekvirér den aktuelle blomsterløgsbrochure

LØGSÆTTER Varenr. 7060864

Red Riding Hood 66

White Pearl

Blue Jacket

www.dansand.com

Carlton


VASER VENDBARE VASER De vendbare vaser er meget populære på kirkegårdene. Vaserne fås både som metalvaser, kobbervaser og granitvaser. Vasen placeres med overkanten ved jordoverfladen. Indervasen placeres med bunden opad, når den ikke er i brug, så man undgår at vasen fyldes med blade o.l. Det er især vigtigt at vende indervasen om vinteren for at undgå frostsprængning.

VENDBAR KOBBERVASE

VENDBAR METALVASE

Den vendbare kobbervase er et dansk fremstillet produkt og er håndbearbejdet ned til mindste detalje, hvilket gør at den fremstår utrolig flot. Da vasen er lavet i kobber, vil den med tiden få en smuk grøn patina. Diameter: 8,5 cm Højde: 17 cm

Den vendbare metalvase er også et dansk produceret produkt og er meget anvendt på kirkegårdene. Vasen er robust udført med galvaniseret yderrør og pulverlakeret grøn indervase. Diameter: 10 cm Højde: 18,5 cm

Varenr. 7090000

Løs indsats til vase - Varenr. 7090053

Blå Rønne

VENDBARE RUNDE GRANITVASER Disse flotte runde granitvaser er håndforarbejdet med en pæn stokhugget overflade, hvorfor man her får en unik og utrolig flot vase, der næsten er for smuk til at blive gravet i jorden. Granittype Varenr. Diameter: Ø 18,5 cm 7090026 Rød Højde: 20,5 cm 7090035 Mørk blå Indervase: Ø 7 cm 7090027 Lys grå

Grå

Varenr. 7090021

Moseløkke

Halmstad

Rød Tosca

VENDBARE FIRKANTEDE GRANITVASER Disse vaser er udviklet af en dansk håndværker for at imødekomme behovet for en funktionel, smuk og holdbar vase til gravstederne. De granittyper, som vaserne leveres i, er udvalgt efter nogle af de meste anvendte på kirkegårdene. Vaserne leveres i kløvet udførelse, hvor selve toppen er savet og jetbrændt. Standard: Granittype Blå Rønne Grå Moseløkke Halmstad Rød Tosca

Størrelse 15 x 15 cm 15 x 15 cm 15 x 15 cm 15 x 15 cm 15 x 15 cm

Højde 15 cm 15 cm 15 cm 15 cm 15 cm

Indervase Ø 7 cm Ø 7 cm Ø 7 cm Ø 7 cm Ø 7 cm

Varenr.

Lille: Granittype Blå Rønne Grå Moseløkke Halmstad Rød Tosca

Størrelse 13 x 13 cm 13 x 13 cm 13 x 13 cm 13 x 13 cm 13 x 13 cm

Højde 15 cm 15 cm 15 cm 15 cm 15 cm

Indervase Ø 5 cm Ø 5 cm Ø 5 cm Ø 5 cm Ø 5 cm

Varenr.

GRAVKRÆMMERHUSE Gravkræmmerhusene i plast er et økonomisk akktraktiv løsning, der samtidig giver mulighed for valg blandt flere forskellige typer. Disse har dog den ulempe, at vandet lettere bliver varmet op af solen, hvorved blomsterne ikke holder så længe.

Tlf: 96 56 41 00

Type Alm. lille Alm. standard Liggende Med spyd Med spyd Med spyd

7090025 7090044 7090045 7090046 7090047

7090038 7090055 7090048 7090036 7090037

Størrelse 7,5 cm 10 cm 24 cm 21 cm 26 cm 37 cm

Varenr. 7090031 7090030 7090029 7090032 7090033 7090056

67


SPECIALVÆRKTØJ

 

BRÆKSTÆNGER 

Rød brækstang i jern Længde: 1650 mm Vægt: 8 kg

Alu-brækstang med stålspids Længde: 1500 mm Vægt: 3,6 kg

Brolæggerstang m/knop Længde: 1150 mm Vægt: 6,1 kg

Varenr. 7120707

Varenr. 7120702

Varenr. 7120708

BROLÆGGERJOMFRU

JORDSTAMPER

Vægt: Højde:

Vægt: Højde:

15 kg 72 cm

Varenr. 7120313

7,5 kg 127 cm

Varenr. 7060827

VÆRKTØJ TIL ANLÆGSARBEJDE Landmålerstok, træ, 160 cm – varenr. 7120563 Vaterpas, 60 cm, alu – varenr. 7060860 Vaterpas, 100 cm, alu – varenr. 7060856 Vaterpas, 150 cm, alu – varenr. 7060981 Båndmål, 50 m – varenr. 7060926

Båndmål, 3 m – varenr. 7170394 Tommestok 2 m, glasfiber – varenr. 7060852 Tommestok 2 m, træ – varenr. 7060851 Murersnor, hvid, 120 m – varenr. 7060858 Murersnor, farvet, 90 m – varenr. 7060866

HAMRE OG MUKKERTER

KOBEN

KANTSTENSTANG

Fremstillet af sekskantet prima værkstedsstål med bøjet hærdet klo. Længde: 600 mm

Bredde:

Varenr. 7060915

Varenr. 7120735

200 mm

STENVÆRKTØJ Vi forhandler alt det nødvendige værktøj til bearbejdning af sten lige fra forskellige typer hamre og mukkerter til spidsmejsler, bredmejsler, kantjern, sporjern m.v. De viste artikler er kun et udpluk af vores program. Rekvirer evt. særskilt brochure med stenværktøj

68

Mukkert Vægt: 1500 gr.

Mukkert Vægt: 2000 gr.

Tor hammer Vægt: 1200 gr.

Varenr. 7060739

Varenr. 7060727

Varenr. 7060723

8 mm

12 mm

16 mm

20 mm

Varenr.

Varenr.

Varenr.

Varenr.

Varenr.

Spidsmejsel

7060696

7060697

7060698

7060708

7060703

Bredmejsel

-

7060700

7060699

7060715

7060716

Type

24 mm

Gummihoved Til 1500 gr. mukkert

Gummihoved Til 2000 gr. mukkert

Stokhammer 3x3 stifter. 25x25 mm

Varenr. 7060737

Varenr. 7060738

Varenr. 7060743

Spidsmejsel 8-20 mm

Spidsmejsel 24 mm

Bredmejsel 12-24 mm

Brolæggerhammer Nr. 57

Chaussehammer Sprehn

Brolæggerhammer Sprehn

Sporjern Bredde: 40 mm

Kantjern, skrå Bredde: 40 mm

Kantjern, lige Bredde: 40 mm

Varenr. 7060726

Varenr. 7060733

Varenr. 7060734

Varenr. 7060706

Varenr. 7060705

Varenr. 7060704

www.dansand.com


SPECIALVÆRKTØJ TREBEN Trebenene anvendes til løft og manøvrering af gravsten såvel som optrækning af mindre buske, hækplanter m.v. Som løfteanordning for treben anvendes en mekanisk kædetalje. Ved brug og håndtering af trebenene er det vigtig altid at udvise agtpågivenhed og aldrig belaste trebenet med mere end maksimalt 2.000 kg. Trebenene fåes i 2 modeller, enten i sortmalet stål (type 300) eller i aluminium (type 400). Begge typer er monteret med en galvaniseret ståltop. Trebenet i aluminium er det mest populære, idet det er betydeligt lettere at håndtere pga. den lavere vægt. Trebenet leveres sammenholdt af en gummistrop. Art.

HÅNDKÆDETALJE Kvalitetstalje med 3 meters løftehøjde. Godkendt til 2 tons løft. Passer til de viste treben. Varenr. 7120703

Type

 Treben

300

 Treben

400

Materiale

Vægt Længde Varenr.

Sortmalet stål 33 kg m/galv. top Aluminium m/galv. top

24 kg

250 cm

7120711

250 cm

7120712

KÆDE MED OPKORTERKROG

RUNDSLING OG LØFTESTROPPER

1,5 meter kæde med opkorterkrog. Godkendt til 2 tons løft. Anvendes i forbindelse med optrækning af mindre buske, hækplanter m.v.

Alle delene er godkendt til 2 ton løft. Rundslingene er bløde og fleksible, mens stropperne er faste. De angivne mål for rundslingene udgør totallængden, hvorfor længden til brug ved løft vil være det halve.

Varenr. 7120731

Længde

Rundsling

Løftestrop

3 meter

Varenr. 7120717

Varenr. 7120705

STENVOGN

4 meter

Varenr. 7120724

Varenr. 7120730

Stenvognen er beregnet til transport af gravsten samt andre tunge og svært håndterlige emner. Vognen har store Ø 400 mm luftgummihjul, hvorved den kan køre i ujævnt terræn. Vognen har endvidere påmonteret trækstang, hvilket gør det muligt at bugsere vognen bag en truck, plænetraktor m.v., men vognen kan lige såvel anvendes manuelt som en almindelig sækkevogn.

5 meter

Varenr. 7120727

-

Bredde: 66 cm Længde: 150 cm Kapacitet: 500 kg Varenr. 7120715

LØFTEKLO Alsidig og stærk løfteklo til løft af gravsten, kantsten, betonelementer og lign. emner op til 500 kg. Åbningsvidde: 10-560 mm Gribedybde: 180 mm Kapacitet: 500 kg Egenvægt: 29 kg Varenr. 7120740

Tlf: 96 56 41 00

69


FELCO BESKÆRINGSVÆRKTØJ FELCO BESKÆRESAKSE Felco er en af verdens førende producenter af beskæringsværktøj og har fremstillet sådanne produkter siden 1946. Felco vægter kvalitet og ergonomi utrolig højt, hvilket også tydeligt giver sig til kende i deres unikke produktprogram. Programmet er utrolig bredt, hvorved det er muligt at finde den helt rette beskæresaks, uanset om det er til venstre eller højre hånd, eller om det er til store eller små hænder. Eksempelvis kan nævnes standardmodellen Felco 2, der virkelig er en stor succes og har vundet flere tests. Ved at købe et Felco-produkt er man ikke alene sikret et fantastisk kvalitetsværktøj, men også en fremtidssikring, idet alle dele fås som reservedele.

2

6

Model

Hånd

Felco 2

Højre

7

8

9

10

12

Str.

Længde

Vægt

Grenstr.

Varenr.

Klinge

L

215 mm

240 g

Ø 25 mm

7060301

7060341 7060342

Felco 6

Højre

S

195 mm

210 g

Ø 20 mm

7060302

Felco 7

Højre

L

210 mm

290 g

Ø 25 mm

7060306

7060343

Felco 8

Højre

L

210 mm

245 g

Ø 25 mm

7060303

7060343 7060346

Felco 9

Venstre

L

210 mm

245 g

Ø 25 mm

7060304

Felco 10

Venstre

L

210 mm

290 g

Ø 25 mm

7060309

7060346

Felco 12

Højre

S

200 mm

265 g

Ø 20 mm

7060305

7060342

Ø 25 mm

7060307

7060308

Felco 31

Højre

L

210 mm

225 gFELCO GRENSAVE FELCO GRENSAKSE Grensaksene fås i 4 modeller, hvor de 3 mindste af disse har ergonomiske kulfiberskafter, der gør dem ultralette, men samtidig bevarer en stor styrke. 40 cm

50 cm

60 cm

84 cm

Varenr. 7060382

Varenr. 7060381

Varenr. 7060380

Varenr. 7060313

Felco 22 måler 84 cm i længden og har det største klippehoved af grensaksene. Den er beregnet til store og virkelig krævende opgaver.

Felcos save er effektive og giver et rent og præcist snit gennem sine varmebehandlede og hårdtforkromede stålklinger, der samtidig giver en stærk hærdning med en uovertruffen holdbarhed. Savene har et non-slib greb, som gør dem meget komfortable at anvende. Felco 600 foldesav – varenr. 7060321 Klingelængde: 160 mm, vægt 160 gram Ekstra klinge - varenr. 7060344 Felco 610 sav med skede – varenr. 7060322 Klingelængde: 330 mm, vægt 370 gram Ekstra klinge – varenr. 7060324 Felco 620 sav med skede – varenr. 7060323 Klingelængde: 240 mm, vægt 305 gram Ekstra klinge – varenr. 7060345

RESERVEDELE OG TILBEHØR F200C-40

F200C-50

F200C-60

En stor fordel ved Felcos produkter er, at alle dele kan fås som reservedele, hvorved man altid kan genskabe det originale produkt. Vi hjælper gerne med at finde de rette reservedele. Bælteskede 910 med strop og clips

Felco 22

FELCOTRONIC 810 BESKÆRESAKS Elektrisk beskæresaks der hurtigt og effektivt aktiverer klippehovedet ved bevægelse af udløseren. Produktet er særdeles velegnet til områder, hvor der foretages mange beskæringer i løbet af en dag, da der kan opnås større effektivitet, mindre træthed og en bedre komfort. Meget lav vægt pga. udvikling af ny Li-Ion batteriteknologi.

70

31

Varenr. 7060332

 Bælteskede 912 med clips Varenr. 7060366

ISTOR SLIBEVÆRKTØJ

Håndstykkets vægt: 820 gram Batteripakkens vægt: 1.800 gram Batteriets brugstid: ca. 1 arbejdsdag Batteriets opladningstid: 5 timer Max åbningskapacitet: Ø 35 mm

Revolutionerende slibeværktøj til slibning af alt lige fra beskæresakse og knive til værktøj m.v. Sliber hurtigt og effektivt den ønskede genstand.

Varenr. 8150097

Varenr. 7060339

www.dansand.com


FREUND - HÆKKEKLIPPERE BESKÆRESAKSE

HÆKKESAKSE

Model

Beskrivelse

Bladlængde Totallængde Varenr.

 1515

Håndsaks til småopgaver

13 cm

30 cm

7060413

 5512

Hækkesaks med kuglelejer

24 cm

52 cm

7060902

Model Beskrivelse

Grenstr. Totallængde Varenr.

 19A Beskæresaks, helsmedet

Ø 20 mm

21 cm

7060406

 5380A Hækkesaks med alu-skaft

24 cm

60 cm

7170385

 2000 Beskæresaks, stålsmedet

Ø 20 mm

22 cm

7060410

 1954

24 cm

55 cm

7060405

GRÆSKANTSAKSE

Hækkesaks med trægreb

TILBEHØR TIL HÆKKEKLIPPERE

Vertikal græskantsaks model 1-4A med aluminiumshåndtag. Totallængde 94 cm.

Olierør til opbevaring af hækklippere. Røret fyldes med hækolie, hvorved sværdet på hækklipperen bevares velsmurt, samtidig med at rust hindres.

Varenr. 7060403

Horisontal græskantsaks model 2-4 med aluminiumshåndtag. Totallængde 99 cm. Varenr. 7060404

Varenr. 7050725

Hækolie til smøring af sværd på hækkeklipper ifb. med brug af olierør. Indhold: 10 liter.

GRENSAKS MED UDVEKSLING

1-4A

2-4

Varenr. 7050726

Freund grensaks 13-54A med udveksling og letvægts aluhåndtag. Klipper grene op til Ø 50 mm. Totallængde 57 cm.

Kabeltromle, 4 stik m/ jord samt 40 meter 3x1,5 mm2 sort gummikabel. Varenr. 7051205

Varenr. 7060416

FREUND HÆKKEKLIPPERE Freund hækkeklippere er en serie bestående af 3 hækkeklippere i en virkelig professionel kvalitet. Hækklipperne giver en stor arbejdsradius i kraft af muligheden for at skifte håndposition på grebet. To-hånds sikkerhedsgreb med knivstop på 0,05 sekund. Alle 3 modeller har en stærk, men alligevel økonomisk 600W motor. Sværdene på hækkeklipperne er en af deres store styrker. De er i en helt unik kvalitet fremstillet med dobbelt slibeforløb, hvorved grenene bliver gennemskåret med rene snit i stedet for at blive slået af. Dette medfører en ensartet ydelse, hvor slibningen holder længere. Endvidere er sværdene specielt fremstillet med fokus på det danske marked og er blandt andet velegnet til tuja-hække. Model

Varenr.

Ydelse

Vægt

Klippetykkelse

Sværdlængde

Nyt sværd

Freund P55

7050765

600 W

3,7 kg

22 mm

550 mm

Varenr. 7050766

Freund P65

7050708

600 W

3,9 kg

22 mm

650 mm

Varenr. 7050767

Freund P75

7050782

600 W

4,1 kg

22 mm

750 mm

Varenr. 7050718

Tlf: 96 56 41 00

SLIBNING, EFTERSYN OG REPARATION På eget værksted udfører vi service på hækkeklippere herunder slibning, eftersyn og reparation. Vi har stor erfaring i Freund og er altid lagerførende med reservedele, sværd og hækkeklippere. 71


REDSKABER ZINCK LYSBRO REDSKABER SKOVLE OG SPADER

Vi er forhandler af hele Zinck Lysbros program af redskaber. På disse sider viser vi ikke det komplette produktprogram, men har udvalgt de mest anvendte redskaber. Vi hjælper gerne, hvis der måtte være et specielt redskab, du søger.

Graveskovl 100 K

Graveskovl 100 KVH

Letvægtsgraveskovl u/ tråd. Længde: 1.268 mm

Letvægtsgraveskovl m/ tråd. Længde: 1.268 mm

Varenr. 7060024

Varenr. 7060001

Serien af redskaber består af et bredt sortiment af slidstærke og funktionelle produkter, der er skabt med baggrund i gamle håndværkstraditioner og bygger på gedigent dansk håndværk. Zinck og Lysbro var tidligere to adskilte produktionsvirksomheder etableret helt tilbage i 1800-tallet. Efter at have konkurreret i adskillige år, fusionerede de to virksomheder i 1980’erne. Hermed var grundlaget skabt for et nyt stærkt varemærke ”Zink Lysbro” med de velkendte rødlakerede redskabshoveder i hærdet stål og de solide skafter af asketræ.

Korn- & sneskovl 124 K

Drænskovl 120

Havespade 155

Med bredt aluminiumsblad. Længde: 1.363 mm

Med tråd. 12 cm bred. Længde: 1.400 mm

Almindelig havespade. Længde: 1.060 mm

Varenr. 7060002

Varenr. 7060006

Varenr. 7060037

Havespade 155 L

Havespidsspade 159

Damespade 151

Gartnerspade 62 Z

Skovspade 176

Entreprenørspade 54

Havespade med langt skaft. Længde: 1.220 mm

Havespade med spidst blad. Længde: 1.060 mm

Mindre end alm. havespade. Længde: 1.050 mm

Kraftigere blad og håndtag. Længde: 1.038 mm

Med forstærket skaft. Længde: 1.100 mm

Med forstærket skaft. Længde: 1.080 mm

Varenr. 7060032

Varenr. 7060040

Varenr. 7060031

Varenr. 7060033

Varenr. 7060035

Varenr. 7060034

SKUFFEOG RENSEJERN

Drænspade 194

Drænspade 194 KO

Med langt smalt blad. Længde: 1.295 mm

Med kort smalt blad. Længde: 1.195 mm

Varenr. 7060036

Varenr. 7060038

Klinge t/ 21 & 21 S

Afstandsstykker t/ 21 S

Skuffejern 24

Skuffejernsklinge. Passer til skuffejern 21 & 21 S.

Til skuffejern 21 S. Sælges stykvis.

Med fast afrundet blad. Længde: 1.675 mm

Varenr. 7060101

Varenr. 8090056

Varenr. 7060089

Skuffejern 20

Skuffejern 21

Skuffejern 21 S

Med fast klinge. Længde: 1.575 mm

Dobbeltskærende blad. Længde: 1.640 mm

Med 38 mm afstandsstykker. Længde: 1.640 mm

Varenr. 7060090

Varenr. 7060091

Varenr. 7060093

Klinge t/ skuffejern 24

Roehakke 8 C

Klinge t/ roehakke 8 C

Klinge til skuffejern 24. Sælges stykvis.

Med tyndt udskifteligt blad. Længde: 1.613 mm

Klinge til roehakke 8 C. Sælges stykvis.

Varenr. 7060106

Varenr. 7060071

Varenr. 7060102

Tidselstikker 17

Rosenkultivator 13

Kultivator 57/3

Kultivator 57/5

Kultivator 60

Kultivator 61

Til ukrudtsbekæmpelse. Længde: 1.077 mm

Med 3 spidse tænder. Længde: 1.469 mm

3-tands kultivator m/ kryk. Længde: 1.515 mm

3-tands kultivator m/ kryk. Længde: 1.553 mm

3-tands kultivator. Længde: 1.468 mm

Kultivator og skuffejern i ét. Længde: 1.502 mm

Varenr. 7060114

Varenr. 7060061

Varenr. 7060070

Varenr. 7060063

Varenr. 7060062

Varenr. 7060054

GREBE

72

Gravegreb 210

Spredegreb 250

Spredegreb 251

Entreprenørgreb 281

Kartoffelgreb 299/10

4 kraftige gravetænder. Længde: 1.105 mm

Med 4 spidse tænder. Længde: 1.215 mm

Med 5 spidse tænder. Længde: 1.241 mm

Ekstra kraftig 4-tandet greb. Længde: 1.250 mm

Med 10 kuglerunde tænder. Længde: 1.258 mm

Varenr. 7060011

Varenr. 7060012

Varenr. 7060013

Varenr. 7060015

Varenr. 7060021

www.dansand.com


REDSKABER

GREBE

RIVER

(FORTSAT)

Roegreb 311

Stengreb 286

Gødningshakke 306

Haverive 35/10

Med 6 kuglerunde tænder. Længde: 1.253 mm

Stærkt greb til stenet jord. Længde: 1.270 mm

4 tænder med spids. Længde: 1.490 mm

10 tænder - 252 mm bred. Længde: 1.680 mm

Varenr. 7060010

Varenr. 7060016

Varenr. 7060017

Varenr. 7060043

Haverive 35/12

Haverive 35/14

Haverive 35/16

Damerive 47

Kultivatorrive 37

Kirkerive 29

12 tænder - 305 mm bred. Længde: 1.680 mm

14 tænder - 360 mm bred. Længde: 1.680 mm

16 tænder - 414 mm bred. Længde: 1.680 mm

8 tænder - 198 mm bred. Længde: 1.355 mm

7 tænder - 333 mm bred. Længde: 1.680 mm

Rive og skuffejern i ét. Længde: 1.358 mm

Varenr. 7060044

Varenr. 7060045

Varenr. 7060046

Varenr. 7060042

Varenr. 7060048

Varenr. 7060041

Rosenrive 45

Løvrive 50X

Plænerive 719 A

Trærive B18

Pælespade 520

10 tænder - 244 mm bred. Længde: 1.710 mm

22 tænder - 443 mm bred. Længde: 1.714 mm

Med 19 plasttænder. Længde: 1.803 mm

18 tænder - 650 mm bred. Længde: 1.802 mm

Med klemme/løfte-funktion. Længde: 1.052 mm

Varenr. 7060047

Varenr. 7060050

Varenr. 7060123

Varenr. 7060049

Varenr. 7060081

ØVRIGE

Asfaltrager i træ

PLANTEVÆRKTØJ

Planteske 473

Planteske 475

Plantegaffel 481

Plantegaffel 16

Til afretning. Længde: 2.000 mm

Til små graveopgaver. Længde: 297 mm

Til små graveopgaver. Længde: 318 mm

Med 3 spidse tænder. Længde: 271 mm

3-tandet plantegaffel. Længde: 293 mm

Varenr. 7060124

Varenr. 7060112

Varenr. 7120562

Varenr. 7060117

Varenr. 7060116

Mælkebøttejern 507

Aspargeskniv 506

Lugeklo 493

Lugeklo 494

Rensejern 14

Fliserenser 5432

Til ukrudtsbekæmpelse. Længde: 405 mm

Til ukrudtsbekæmpelse. Længde: 483 mm

5-tandet lugeklo. Længde: 232 mm

5-tandet lugeklo. Længde: 270 mm

3-tandet rensejern. Længde: 444 mm

Til ukrudtsbekæmpelse. Længde: 224 mm

Varenr. 7060889

Varenr. 7060111

Varenr. 7060115

Varenr. 7060119

Varenr. 7060092

Varenr. 7060118

RESERVEDELSOVERSIGT Skafter Skovlskaft m/ kryk Spadeskaft t/ 151, 155 og 159 Spadeskaft t/ 155L Spadeskaft t/ 54, 62Z og 176 Spadeskaft t/ 194 Skaft t/ 21, 21 S og 24 Skaft t/ 13, 29, 47, 60 og 61 Skaft t/ 210 Skaft t/ 250 og 251 Skaft t/ 281 Skaft t/ 286, 299 og 311 Skaft t/ 306 Skaft t/ 35, 37 og 45

- Varenr. 7100195 - Varenr. 7100161 - Varenr. 7100181 - Varenr. 7100177 - Varenr. 7100173 - Varenr. 7100171 - Varenr. 7100153 - Varenr. 7060924

Nitter Skovlnittesæt, komplet Nitte t/ skovlblad (5 x 13 mm) Nitte t/ skovlskaft (6,5 x 39 mm) Nitte t/ skovlskaft (6,5 x 60 mm) Spadenittesæt, komplet Nitte t/ spadeblad (5 x 9 mm) Nitte t/ spadeskaft (5 x 47 mm) Nitte t/ spadeblad t/ 194 og 194 KO Nitte t/ håndtag t/ 194 og 194 KO Nitte t/ skaft t/ 194 og 194 KO

- Varenr. 7060107 - Varenr. 7060104 - Varenr. 8150464 - Varenr. 8150465 - Varenr. 7120574 - Varenr. 8150466 - Varenr. 7060108 - Varenr. 7060104 - Varenr. 8150468 - Varenr. 8150469

- Varenr. 7100169 - Varenr. 8150460 - Varenr. 7100174 - Varenr. 8150462

Håndtag Rødt håndtag Gråt håndtag

- Varenr. 7120561

Døller Dølle t/ river Dølle t/ grebe

- Varenr. 7060241

- Varenr. 7010191

- Varenr. 7100185

Løse skafter fås ikke til følgende redskaber: 194 KO, 20, 8C, 17, 57/3, 57/5, 50X, 719A, B18 og asfaltrager.

- Varenr. 8150467

Tlf: 96 56 41 00

73


REDSKABER FISKARS REDSKABER Vi er forhandler af hele Fiskars’ program af redskaber, økser, sakse m.v. Fiskars blev grundlagt helt tilbage i 1649, hvor produktionen startede i byen Fiskars i Finland. I dag er navnet synonym med kvalitet og innovation, og der fokuseres altid på sikre, nemme og bekvemme løsninger. Ergonomic redskaber Ergonomic-serien er en robust og ergonomisk korrekt produktserie af både lang- og kortskaftede redskaber, som er specielt udformet til at mindske belastningen af kroppen under arbejdet. Redskabernes unikke S-udformning, hvor skafterne er buet op mod én selv, betyder at belastningen flyttes fra ryg og skuldre over i redskabet. Håndtagene er i blød plast, hvilket giver et skridsikkert og behageligt redskab at arbejde med.

Kompostgreb, ergonomic Skuffejern, ergonomic

Skovl, ergonomic

Graveskovl, ergonomic

Spade, ergonomic

Skovl u/tråd. Længde: 1.315 mm

Graveskovl m/ tråd. Længde: 1.340 mm

Spade m/ forstærket skaft. Længde: 1.245 mm

Varenr. 7060820

Varenr. 7000430

Varenr. 7120571

Spidsspade, ergonomic

Stikspade, ergonomic

Gravegreb, ergonomic

Med forstærket skaft. Længde: 1.240 mm

Med langt smalt blad. Længde: 1.230 mm

Med forstærket skaft. Længde: 1.205 mm

Varenr. 7120578

Varenr. 7120579

Varenr. 8090103

Roehakke, ergonomic

Klinge t/ roehakke

Rive, ergonomic

Kultivator, ergonomic

Med forstærket skaft. Længde: 1.250 mm

Med fastmonteret klinge. Længde: 1.550 mm

Med udskiftelig klinge. Længde: 1.570 mm

Bredde: 185 mm Sælges stykvis.

12-tandet rive. Længde: 1.545 mm

3-tandet kultivator. Længde: 1.648 mm

Varenr. 7060020

Varenr. 7060205

Varenr. 7060073

Varenr. 7060817

Varenr. 7060927

Varenr. 7060025

FISKARS UNIVERSALSAKS Kantskærer, ergonomic

Løvrive

Til trimning af græskanter. Længde: 1.635 mm

Nylonrive m/ 21 tænder. Længde: 1.645 mm

Varenr. 7060019

Varenr. 7060808

Saks med teleskopskaft til højtsiddende grene. Universalsaksens lange skaft har også den fordel, at man kan beskære buske og planter helt nede ved jorden, uden at man behøver bukke sig ned. Længden på skaftet kan justeres trinløst fra 240 cm til 400 cm. Saksen har et justerbart klippehoved, som kan drejes 230 grader. Som ekstraudstyr kan fås en grensav til montering herpå. Kapacitet: Ø 32 mm Vægt: 1.900 gram

Rækkevidde på op til 3,5 mtr. til brug ved høje hække, buske og træer. Der behøves derfor ikke en stige, og du undgår ikke-ergonomiske stillinger.

Varenr. 7060084 Ergonomisk designet håndtag med Softgrip™

Klippehovedet kan roteres op til 230˚ for at opnå den ønskede position

FISKARS GRENSAV Grensav til montering på Fiskars universalsaks, hvormed trækronerne kan trimmes uden brug af stige. Velegnet til tykke, højtsiddende grene. Rustfri klinge. Varenr. 7060085

FISKARS MÆLKEBØTTEFJERNER Den nye og forbedrede mælkebøttefjerner med teleskoprør, gør det nu muligt at bekæmpe ukrudt på en både miljøvenlig og ergonomisk måde. Designet med lange tænder i stål og et smart, enkelt system, som gør det muligt at stå op, mens man fjerner mælkebøtter og ukrudt. Varenr. 7140539

74

FISKARS ØKSER Fiskars Handy økser er det effektive resultat af kombinationen mellem traditionelle redskaber og innovation i design og materialevalg. Det smedede øksehoved i hærdet stål støbes ind i et håndtag af glasfiberarmeret polyamid, så det sidder urokkeligt fast. Øksehovedet er endvidere forsynet med en anti-klæbebelægning, som gør, at øksen glider lettere gennem træet. Skaftet er i et specielt Nyglassmateriale, som gør det slagfast, men alligevel så fleksibelt, at det kan modstå selv hårdt pres.

Økse 600

Økse 1000

Økse 1400

Længde: 360 mm Vægt: 520 gram

Længde: 445 mm Vægt: 1.000 gram

Længde: 600 mm Vægt: 1.500 gram

Varenr. 7060248

Varenr. 8150471

Varenr. 7060748

FISKARS UDTYNDINGSKNIV Kniven er effektiv til både udtyndning og afgrening. Det meget hårde og skarpe stålblad er med anti-klæbebelægning, hvilket minimerer friktionen. - Varenr. 7060249

www.dansand.com


REDSKABER

Let skuffejern m/ lige hjørner 7 cm bred. Varenr. 7140404 12 cm bred. Varenr. 7140402

Let skuffejern m/ runde hjørner 7 cm bred. Varenr. 7140410 12 cm bred. Varenr. 7140403

Pendulhakke 18 cm bred.

Lugekone 12 cm bred.

Fliserenser Bred og smal spids.

Varenr. 7060813

Varenr. 7060812

Varenr. 7170358

Klinge m/ lige hjørner 7 cm bred. Varenr. 7140499 12 cm bred. Varenr. 7140408 Popnitter. Varenr. 7060109

Klinge m/ runde hjørner 7 cm bred. Varenr. 7140399 12 cm bred. Varenr. 7140406 Popnitter. Varenr. 7060109

Klinge til pendulhakke Inkl. 4 nitter.

Kantskærer Rød metal.

Ministamper Vægt: 3,25 kg.

Varenr. 7060814

Varenr. 7060601

Varenr. 7140393

Jordrager 225 cm lang.

Rosenrive Rød. 10 tænder.

Løvrive 8 tænder.

Løvrive 18 tænder.

Løvrive 9 flade tænder.

Varenr. 7140495

Varenr. 7060603

Varenr. 7060602

Varenr. 7060608

Varenr. 7140421

Løvrive 7 runde tænder.

Løvrive 11 runde tænder.

Løvrive 15 runde tænder.

Løvrive 20 runde tænder.

Løvgreb letvægt Plast, 36 cm bred.

Varenr. 7140411

Varenr. 7140412

Varenr. 7140413

Varenr. 7140414

Varenr. 8090010

ANLÆGSRIVER Anlægsriverne er lavet således, at skaftet og alu-rivebom købes hver for sig. Rivebommene fås i forskellige bredder, som alle passer til skaftet. Tænder Bredde Varenr.

Skaft til alu-rivebom m/beslag Varenr. 7140491

10 td. 12 td. 14 td. 16 td. 18 td. 20 td. 22 td. 25 td. 28 td. 34 td.

Tlf: 96 56 41 00

36 cm 43 cm 50 cm 57 cm 65 cm 70 cm 79 cm 90 cm 100 cm 122 cm

7140489 7140490 7140482 7140483 7140484 7140485 7140486 7140487 7140488 7140480

PAPIROPSAMLER 80 cm - Varenr. 7060818 75


REDSKABSOPHÆNG REDSKABSOPHÆNG TIL FORSKYDELIGE KROGE Redskabsophænget er fremstillet i galvaniseret jern og har en længde på 200 cm. Til ophænget anvendes forskydelige kroge, hvorved pladsen kan udnyttes optimalt. Leveres ekskl. kroge. Varenr. 7120802

REDSKABSOPHÆNG MED FASTE KROGE

KROG TIL REDSKABSOPHÆNG

Redskabsophænget er fremstillet i galvaniseret jern og har en længde på 100 cm. Ophænget er forberedt til vægmontering og har 4 sæt fastmonterede 22 cm kroge.

Galvaniseret krog til brug sammen med redskabsophæng til forskydelige kroge. Krogene har en længde på 28 cm. Krogene kan ligeledes med fordel benyttes på materialevognene.

Varenr. 7120551

Varenr. 7120804

STIGER 2-DELTE PROFF KOMBISTIGER

TELESKOPSTIGER Stigen kan gennem sine justerbare teleskopstænger tilpasses i højden, hvorved den kan forandres på sekunder, alt efter hvilken opgave, der skal løses. Stigen er i kraft af justeringsmulighederne ideel til brug på trapper, men kan lige såvel bruges som alm. wienerstige og enkeltstige. Stigen har kraftige selvlåsende beslag, og alle vangeender er forsynet med skridsikre stigesko.

Vores mest solgte stige der kan bruges både som skydestige og wienerstige. Trinforkant i kunststof, der beskytter skinnebenene. Bred stabilisator. 30 x 30 mm trin. Godkendt ifølge EN-131 Modeller: Længde: 2,99 m 4,11 m 4,95 m 6,07 m 6,91 m 8,03 m

Antal trin: 2x6 2x8 2x10 2x12 2x14 2x16

Varenr.:

Godkendt ifølge EN-131

8070015

Modeller:

7060824

Længde: Antal trin: 250/420 cm 4x4

7060848 7060923

308/530 cm 362/640 cm

7120600 7060954

7060928 8150260

4x5 4x6

7060930

* De angivne mål er min./max. mål som enkeltstige.

* De angivne mål er ved brug som skydestige

FOLDESTILLADSER

TRAPPESTIGER

Professionelle foldestilladser der kan udbygges til store arbejdshøjder.

Kvalitetstrappestige i elokseret aluminium. Trinafstand 220 mm. 80 mm. brede ergonomiske trin. Vangerne slutter foroven med en aflæggebakke.

Stilladsgruppe 3 - 200 kg m2. Opfylder Arbejdstilsynets krav, der er identiske med EN- 1004. Opstillings- og brugsvejledning følger med stilladserne. 4 stk. 125 mm. hjul med bremse.

Godkendt ifølge EN-131

Model: Ståhøjde: Størrelse: Varenr.: Max. 1,5 m 0,75x1,80 m 7170421 Max. 2,5 m 0,75x1,80 m 8150262

76

Varenr.:

Model: Ståhøjde: 67 cm 89 cm 111 cm 133 cm 155 cm 177 cm 221 cm

www.dansand.com

Antal trin: 3 4 5 6 7 8 10

Varenr.: 8150255 8150256 8150257 8150258 7120599 7120598 8150259


KOSTE OG SKAFTER FEJEKOSTE Fejekostene passer til kosteskaft med gevind. Model Bredde Varenr. 3172 40 cm 7100106 3182 50 cm 7100107 3192 60 cm 7100108

Gevindadaptor til alm. gadekost

Model

Materiale

Antal rækker Bredde

Træ/rød pvc

13 rk.

28 cm

7100110

Gadekost 2515

Træ/rød pvc

15 rk.

31 cm

7100111

Gadekost 2517

Træ/rød pvc

17 rk.

35 cm

7100112

Gadekost 2520

Træ/rød pvc

20 rk.

47 cm

7100113

Børnekost 1908

Træ/rød pvc

8 rk.

19 cm

7100115

15 rk.

30 cm

7100119

-

-

7100193

Gevindadaptor

Sort plast

Diameter Længde Varenr.

Kosteskaft m/spids

Ø 23 mm

150 cm

7100198

Kosteskaft m/spids

Ø 28 mm

150 cm

7100160

Kosteskaft m/spids

Ø 28 mm

180 cm

7100156

Kosteskaft m/gevind

Ø 25 mm

150 cm

7100172

Varenr.

Gadekost 2513

Gadekost Bahia Træ/naturfibre

Type

FODRENSERIST Tør skoene af på fodrenseristens koste og undgå, at få skidt, sne og snavs med ind. Varenr. 7060890

HJULHAKKE HJULHAKKE

Teknisk data: • Pulverlakeret stålrørskonstruktion • Stort luftgummihjul Ø 400 mm • Gummihåndtag med godt greb • Trinløs højdejustering • Vægt 7 kg

Utrolig effektiv håndredskab til ukrudtsfjernelse på grusgange. Kan også anvendes til kantskæring langs grusgange, rabatter og lignende såvel som snerydning, samt til at rive grusgange. Idet begge hænder samt en del af kropsvægten bruges, opnåes optimal kraftudnyttelse, som sammen med den trinløse højdejustering mindsker belastningen på ryg og led. Det selvslibende skær sikrer altid et godt resultat. Hjulhakken leveres med et 25 cm skuffejern.

SNEPLOV TIL HJULHAKKE Rødmalet sneplov i metal. I kraft af justeringsskruen på hjulhakken kan sneploven tilpasses til den ønskede højde. Bredde: 50 cm

Varenr. 7170377

Varenr. 7170441

Kantskærer

KANTSKÆRER OG SKUFFEJERN TIL HJULHAKKE

Hjulhakken leveres inkl. 1 stk. 25 cm skuffejern.

Kantskærer Skuffejern, 25 cm Klinge t/ skuffejern, 25 cm Skuffejern, 35 cm Klinge t/ skuffejern, 35 cm

- Varenr. 7170380 - Varenr. 7170433 - Varenr. 7170423 - Varenr. 7170381 - Varenr. 7170416

Tlf: 96 56 41 00

ANLÆGSRIVE TIL HJULHAKKE Grøn anlægsrive i metal med 13 tænder. I kraft af justeringsskruen kan riven tilpasses til den ønskede højde. Bredde: 100 cm Varenr. 8090005

77


VANDKANDER - SPANDE 

VANDKANDEVOGNLetter håndteringen af tunge vandkander. Passer til 10 ltr. grøn plastvandkande. Varenr. 7060985VANDKANDER Grøn plast Hvid plast Galvaniseret 10 liter - varenr. 7120604 3 liter - varenr. 7120676 9/10 liter - varenr. 7120632 Ekstra brusehoved - varenr. 7120605

SPANDE OG BALJER Spande og balje i sort plast. Kraftig kvalitet. Spand 12 ltr. - varenr. 7120611 Spand 20 ltr. - varenr. 7120616 Murerbalje 90 ltr. - varenr. 7170458

TRILLEBØRE BETONBØR 110 ltr. med helpresset galv. kasse og dobbelt bund. Lastkapacitet: 250 kg.

REDSKABSHOLDER Galvaniseret redskabsholder, med plads til 3 redskaber. Justerbar længde så den kan tilpasses trillebører op til 115 cm. - Varenr. 7000415

Varenr. 7060881

LANDBRUGSBØR 140 ltr. med helpresset galv. kasse, rørstel og dobbeltbund. Lastkapacitet: 300 kg. Varenr. 7060883

SÆKKEVOGN Ergonomisk multisækkevogn med udfaldsrampe. Bredde: 52 cm. Lastkapacitet: 250 kg. Varenr. 7060948

78

BETONBØR

STALD- & FEJEKÆRRE

100 ltr. med polypropelenkasse. Lastkapacitet: 200 kg.

200 ltr. med helsvejset lakeret kasse og rørstel. Lastkapacitet: 250 kg.

Varenr. 7060882

Varenr. 7060891

www.dansand.com


VANDINGSUDSTYR GARDENA VANDINGSUDSTYR Gardena er et anerkendt varemærke, der symboliserer kvalitet og innovative løsninger. Produkterne bliver produceret med henblik på, at de skal være enkle, sikre og bekvemme at anvende. Gardenas program består af et enormt omfattende sortiment af vandingsudstyr, hvor vi her på siden viser de produkter, som vi lagerfører. Har du ønske om et andet produkt end de viste, vil vi naturligvis gerne være behjælpelige.

MELLEMLED

SLANGEKOBLING

Varenr. 7120608

½” - Varenr. 7120610 ¾” - Varenr. 7120615

SAMLELED

HANEKOBLING

½” - Varenr. 7120609 ¾” - Varenr. 7120627

½” - Varenr. 7120607 ¾” - Varenr. 7120623

GARDENA BRUSEPISTOL Multibrusepistol med trinløs justering af vandmængden. Ergonomisk afbryder med lås. Fire sprøjtemønstre: Alm. bruser, perleregn, hård stråle og flad stråle. Varenr. 7120638

GARDENA BRUSEPISTOL Brusepistol i metal med trinløs justering af vandmængden. Ergonomisk afbryder med lås. Varenr. 7120633

GARDENA VIPPEVANDER

GARDENA MULTIBRUSER

Nyudviklet moderne vippevander med sofistikeret prisvindende design. Vippevanderen er stabil og velafbalanceret med bløde kompositdetaljer, som giver ekstra bekvemmelighed og komfort. Der sikres en jævn vanding gennem de bløde mundstykker.

Multibruser med god rækkevidde til alle slags vandingsopgaver. Bruseren har et behageligt blødt kunstofgreb. Trinløs justering af vandmængden. Ergonomisk afbryder med lås. Blød beskyttelsesring omkring brusehovedet. Praktisk ophængskrog. Fire sprøjtemønstre. Alm. bruser, perleregn, hård stråle og flad stråle. Længde: 90 cm Varenr. 7120670

Trinløs indstillelig rækkevidde: Fra 7 til 17 meter Indstillelig vandingsbredde: Max 15 meter Vandingsareal: Fra 105 m2 til 250 m2

GARDENA SLANGEVOGN

Varenr. 8150293

Professionel metalslangevogn i en robust kvalitet med en funktionel slangeføring, der gør, at man nemt kan rulle slangen op. Vognen har en bred stabil ramme med en stærk pulverlakeret metaltromle med frihjulsakse. Den vinklede slangemontering forhindrer, at slangen laver knæk. En roterende tilslutningskobling modvirker desuden, at slangen vrides, når den rulles op.

VANDSLANGER

Leveres med 2 stk. hanekoblinger. Slangekapacitet: • 100 meter ½” (13 mm) slange • 50 meter ¾” (19 mm) slange • 25 meter 1” (25 mm) slange Type

Farve

Dimension

Længde

Varenr.

Vandslange Vandslange Vandslange Vandslange

Grøn Gul Gul Grøn

½” (13 mm) ½” (13 mm) ½” (13 mm) ¾” (19 mm)

25 m 50 m 100 m 25 m

7100046

Varenr. 7120624

7120688 7120668 8130021

Tlf: 96 56 41 00

79


EL-VÆRKTØJ AKKU BORE/ SKRUEMASKINE 6347 DWDE Stærk 18 V maskine med højt drejningsmoment 2,6 Ah. 2 gear. Vægt 2,4 kg

SLAGBOREMASKINE HP 2051

SKIVER TIL VINKELSLIBER Skæreskive, 125 mm Sælges enkeltvis. Varenr. 7120576

Stærk 2 gears slagboremaskine med 13 mm selvspændende borepatron. Trinløs hastighed og højreog venstreløb. Effekt 720 W. Vægt 2,3 kg.

Diamantskæreskive, 125 mm Sælges enkeltvis. Varenr. 7140523

Slibeskive, 125 mm Sælges enkeltvis.

Varenr. 7170378

Varenr. 7120577

Varenr. 7200012

Flapskive, 125 mm, korn 40 Sælges enkeltvis. Varenr. 7120539

VINKELSLIBER GA 5030 Lille og handy maskine til de lette opgaver. Motoren er ekstra beskyttet mod støv. Skivediameter 125 mm. Effekt 720 W. 11.000 omdrejninger i min. Vægt: 1,4 kg

LOMMELYGTE Energizer lommelygte i slagfast materiale og med variabel lyskegle. Leveres inkl. 2 stk. AA batterier. Længde: 15,5 cm

Varenr. 8150509

Varenr. 7170451

KGK AFFUGTER 33 L

BATTERILADER AUTOMATIC 2000

Professionel affugter der kan affugte helt ned til 30% fugtighed. Robust, praktisk og driftsikker. Med ”Hot gas” så affugteren kan virke helt ned til 0,5 C˚. Affugteren kræver ingen vedligeholdelse. Watt: 420 Strøm: 250/50 Arbejdsområde: 180 m2 Ltr/pr. dag: 33 ltr. Tankstørrelse: 9 ltr. dB: 43

Den elektroniske lader har indbygget styringskredsløb, der beskytter mod overladning. Beregnet til almindelig opladning. (OBS.: Til blybatterier) Ladespænding: 6/12 V Spænding eff.: 7 amp./5 Spænding middel: 5 amp./3,5 Varenr. 7050273

Varenr. 7120536

KITSÆT TIL KOMPRESSOR

KOMPRESSORER Indenfor kompressorer fører vi hele KGK’s program, lige fra hobby til professionelle kompressorer.

Varenr. 7060905

2 HK KOMPRESSOR Kompressor med 24 liter tank til mindre krævende opgaver. Kompressoren er vedligeholdelsesfri og har påmonteret reduktionsventil.

KGK 100/3021 AGRI Kompressoren har indbygget motorværn samt støbejernsblok, der giver en længere levetid. Endvidere er kompressoren forsynet med reduktionsventil med vandudskiller samt 2 udtag med professionelle koblinger. Varenr. 7170376

Varenr. 7140569

Teknisk data: Tank Hk Volt 100L 3,0 400/50 80

www.dansand.com

Cyl. 2

Max tryk 10 bar

Slagvolumen Eff. afgivelse Omdr./min. Vægt 320 L/min. 260 L/min. 1400 75 kg


GARDEROBESKABE GARDEROBESKABE Med Blikas garderobeskabe kan de personlige værdier samt civilog arbejdstøj få en sikker og ordentlig opbevaring i pæne rammer. Sortimentet er modulopbygget og rummer mange valgmuligheder (størrelser, farver, låsetyper, indretning m.v.), hvilket gør det nemt at sammensætte den rigtige løsning. Skabene har et kraftigt dørstop med en maksimal åbningsvinkel på 90 grader, der forhindrer, at døren går op i naboskabet. Bunden i alle garderobeskabene er galvaniseret, så rusten kan holdes væk, når der opbevares vådt fodtøj el. lign. Kontakt os og vi hjælper gerne med at finde det rette skab.

TØRREELEMENT Som tilbehør til garderobeskabene kan leveres mekanisk varmetørring i form af et tørreelement, der er særdeles velegnet til tørring af selv meget vådt arbejdstøj. Energiforbruget er lavt, da tørring kun finder sted, når den indbyggede hygrostat registrerer fugt. Systemet skal monteres i hvert enkelt skab, hvor der kræves tørring, men det er ikke nødvendigt at tilslutte et udluftningssystem. 500 W/220V

GDS 11

GDT 21

Varenr. 7030270

Varenr. 7030261

STANDARDFARVER Standarfarverne består af både klassiske og moderne farver.

7035

7036

9010

9005

5017

7035

6025

7024

1015 1004 Låger

3003

7036 7024 Kabinet

9005

5001

Varenr. 7030265

KEMIKALIESKABE Kemikalieskabene er udviklet til en sikker og korrekt opbevaring af kemikalier og lign. Skabene er fuldsvejsede og har intelligente opbevaringsfunktioner, som f.eks. at skabene er monteret med flytbare galvaniserede hylder med plastspildbakker inkl. aftapningsstuds, 2 ventiler for udluftning, og der er forberedt til udsugning i skabets top. Desuden er skabene forsynet med kraftig 2-punktslås med pasqville-greb.

FOKUS PÅ MILJØET Blika er miljøcertificeret efter den internationale ISO-14001 standard, der betyder, at virksomheden aktivt minimerer miljøpåvirkningen.

Skabene fås i 2 størrelser: Kemikalieskab KS-0,5 Kemikalieskab KS-1 med 2 hylder med 4 hylder 1075x1000x445 (HxBxD) 2000x1000x445 (HxBxD) Varenr. 7220033

Varenr. 7220037

VÆRKSTEDSBORDE & TILBEHØR Værkstedsborde bestående af robust 50 mm bordplade i bøgeparket med stålforkant, solid bagstiver, hylde og skuffemodul med aflåselig enkeltskuffe og stålkugleudtræk. Der er mange tilvalgsmuligheder, som gør det muligt at sammensætte et bord efter behov med bl.a. værktøjstavle, skuffeskab, plastkasser, lysarmatur, krogophæng m.v. Som standard leveres værkstedsbordene inkl. vange, hylde og enkeltskuffe. Alt andet er ekstratilbehør. Størrelser: Højde: 890 mm Bredde: 1000, 1500, 2000, 2500 og 3000 mm. Varenr. 7220091

Rekvirér katalog med garderobeskabe, værkstedsborde, kemikalieskabe m.v. Tlf: 96 56 41 00

81


BETA VÆRKTØJ SKRUETRÆKKERSÆT 5 stk. skruetrækkere m/lige kærv samt 3 stk. med Philips-kærv I alt 8 dele.

Mere end 50 års erfaring med produktion af værktøj

Varenr. 7060955

BORSÆT Beta borsæt med 19 spiralbor, valsede, 1-10 mm med 0,5 mm spring. Leveres i metalkasse.

BLINDNITTESÆT Nittesæt med tang og i alt 700 alunitter i Ø 2,9 - 3,2 - 3,8 - 4,0 - 4,8 mm. Leveres i metalkasse.

Varenr. 8090121

Varenr. 7170467

1/2” TOPNØGLESÆT

RINGGAFFELNØGLESÆT

Sættet inkluderer toppe fra 10-32 mm, 2 forlængere, skraldenøgle, kardanled og T-håndtag. I alt 25 dele.

Med 17 nøgler i størrelserne: 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 og 22 mm.

Varenr. 8090117

Varenr. 7140507

4 stk. skruetrækkere m/lige kærv samt 2 stk. med Philips-kærv I alt 6 dele. Varenr. 7060956

7 stk. skruetrækkere m/torx kærv. T6, T8, T10, T15, T20, T25, T30 Varenr. 7170469

UNBRAKONØGLESÆT MED KUGLE Sæt med 9 nøgler fra 1,5-10 mm. Varenr. 7170438

Her er kun vist et lille udvalg af Beta´s program - Ring for komplet værktøjskatalog

VOGNE HAVEVOGN Havevognen er ideel til brug på kirkegården for transport af redskaber og affald m.v. og kan herved lette arbejdet for såvel de ansatte som besøgende, der skal vedligeholde et gravsted. Vognen leveres inkl. 44 liter sort netkurv med bærehåndtag samt en holder til beskæresakse. Velegnet til kørsel i perlegrus og andet vanskeligt terræn. Varenr. 7060800

Som tilbehør kan der fås en vaseholder til montering på vognen. - Varenr. 7140527

MULTI-TRILLEBØR & TIPVOGN Vaseholderen er ekstratilbehør 82

En multifunktionel påhængsvogn der både kan tilkobles traktor, rider m.v. såvel som anvendes som en almindelig trillebør. Når vognen bruges som trillebør nedklappes det forreste pivothjul. Kassen er i kraftig plast og kan tippes. Vognen har 16” luftgummihjul. Kassemål: 120 x 93 cm. 270 liter. Lasteevne: 300 kg - Varenr. 8150487

www.dansand.com


CYKELSTATIVER & HUNDEKROG CYKELSTATIVER Cykelstativerne er fremstillet i 12 mm rundstål og 32 mm stålrør, som er varmtgalvaniseret. Stativerne kan fastspændes på betonunderlag eller vægmonteres. Fås i 2 størrelser: Til 3 cykler, 114 cm bred - Varenr. 7120530 Til 5 cykler, 220 cm bred - Varenr. 7120524

HUNDEKROG Kraftig hundekrog med teksten ”HUND” indgraveret. Krogen er forberedt til ophæng med 4 forborede skruehuller. Leveres inkl. skruer. Varenr. 7060208

ARMERINGSBLOKKE & KØREPLADER ARMERINGSBLOKKE Armeringsblokkene giver en stærk og stabil befæstelse, hvadenten cellerne fyldes med græs og muld, sten, sand eller andet. De kan anvendes til veje, gangstier, skræntbefæstelse, midlertidig afdækning, og hvad man ellers måtte ønske at give et stabilt underlag. Blokkene leveres i to højder med forskellige belastningsegenskaber – alt efter behov. De leveres i samlede flader med 12 blokke, hvorfor de er hurtige at udlægge samtidig med, de er lette at bearbejde med f.eks. en fukssvans, rundsav eller boltesaks. Ønskes et grønt areal med optimale vækstbetingelser, bør man lave et bæreunderlag under blokkene, som giver mulighed for rodvækst, luft og vandskifte. Produkterne er produceret af LDPE, der giver miljøvenlige, fleksible, stærke og genanvendelige produkter, som er frost- og UV-bestandige. Blokkene er certificeret i henhold til DIN 1072 og bevarer deres formstabilitet i temperaturer fra -50ºC til +90ºC. Det patenterede sikkerhedslåsesystem gør, at produkterne bliver liggende, uanset hvad blokkene bliver fyldt med, samtidig med låsesystemet giver en meget god trykfordeling

Model Blokstørrelse Antal blokke pr. m2 Højde Cellevæg tykkelse Belastning Materiale Miljøoplysning Farve Varenr.

EL 30

E 50

330 x 330 mm 9 stk. 30 mm 4 mm Max 10 ton akseltryk Max 250 t/m2 Regenereret LDPE Grundvandsneutral Sort

330 x 330 mm 9 stk. 50 mm 3,5 mm

7160374

Max 20 ton akseltryk Max 350 t/m2 Regenereret LDPE Grundvandsneutral Sort 8150524

KØREPLADER / TERRÆNSKÅNERE Ved at udlægge disse køreplader undgåes skader på græsplæner og andre bløde underlag, hvor der midlertidigt kører tunge køretøjer, eller der i en periode er meget trafik. Pladerne har et skridhæmmende mønster og er nemme at rengøre ved afspuling eller børstning. Kørepladerne er fremstillet af genbrugsplast, hvilket gør dem betydeligt lettere end de traditionelle jernplader. Plastpladerne har en stor styrke, samtidig med de er fleksible og tilpasser sig underlaget. På grund af den lave vægt kan de let håndteres ved hjælp af de to håndtag, der er udfræset i pladernes ene side. Størrelse: 2.000 x 1.150 x 12 mm Vægt: 24 kg Varenr. 8150289

Tlf: 96 56 41 00

83


BEKÆMPELSE VEGANO

SNEGLEFRI

VegaNo er et naturligt ukrudtsbekæmpelsesmiddel. Sammensætningen af planteudtræk fra forskellige planter, bl.a. hvidløg og brændenælder, gør VegaNo til et effektivt spøjtemiddel, der optages gennem bladene og dræber rødderne på ukrudtet. VegaNo er dansk fremstillet og er et stærkt biologisk alternativ til de kendte kemiske ukrudtsmidler. Leveres i dunke á 10 ltr.

Sneglefri er et sneglebekæmpelsesmiddel, som er meget effektivt til at bekæmpe den iberiske skovsnegl (dræbersneglen). Produktet er formuleret som et granulat, der har en regnfasthed i op til 6 uger. Leveres i sække á 10 kg. Varenr. 7190979

Varenr. 8080052

810 INSEKTMIDDEL Produktet er særdeles velegnet til at fjerne grønne belægninger på tage, gravstene, bassiner samt mur- og træværk. IDZ skal blandes med koldt vand i forholdet 1:8. Blandingen udlægges med børste eller lavtryks ryg- eller håndsprøjte. Efterfølgende vask eller afskylning er ikke nødvendig. Efter 1 – 3 uger vil vind og vejr fjerne de uønskede belægninger. Leveres i dunke á 10 liter.

Universalt insektmiddel kan anvendes til bekæmpelse og forebyggelse mod alle flyvende og krybende insekter såsom myrer, fluer, ørentvister, sølvfisk, møl, biller, lopper, edderkopper m.m. Midlet er øjeblikket dræbende på insekter og har en langtidsvirkning op til 7 uger, afhængigt af underlagets beskaffenhed. Udsprøjtning skal ske, hvor insekterne kommer eller opholder sig. Behandling på rene og faste overflader giver den bedste langtidsvirkning. Leveres i sprayflaske med 750 ml.

Varenr. 7100036

Varenr. 7100370

IDZ

MULDVARPESAKS

MULDVARPEPIND

Kraftig muldvarpesaks til bekæmpelse af muldvarper og mosegrise. Saksen er fremstillet af galvaniseret jern. Saksene bør sættes om eftermiddagen i et friskt muldvarpeskud. Muldvarpens gang fritlægges, og saksen placeres parallelt med gangens retning på en måde, så den fylder hele gangens bredde. Efterfølgende dækkes hullet til med løs jord. Ved håndtering af saksen bør der anvendes handsker, da menneskers lugt kan skræmme muldvarpen.

Muldvarpepinden virker mod muldvarper og mosegrise. Pinden udsender en ultralyd, som stresser muldvarperne og får dem til at flygte fra området. Dette er en betydelig mere human måde at undgå muldvarper end de traditionelle muldvarpefælder, som slår muldvarperne ihjel. Virkningen sker gennem ultralydens vibrationer i jordlaget, der rammer muldvarpens gange og skræmmer den bort. Bør placeres i hård jord, da virkningen her er størst og aldrig direkte i muldvarpeskuddet, da jorden er for løs i disse. Bruger 4 stk. D-batterier. Længde: 50 cm

Varenr. 7060938

Varenr. 8150455

MUSEFÆLDE

INSEKTFANGER

Effektiv og rengøringsvenlig musefælde i plast. Fælden fungerer ved, at der lægges madding i fælden, låget lukkes, og fælden sættes på plads, hvorefter fælden spændes ved at løfte slagbøjlen. Der er mulighed for at anvende flydende lokkemad som f.eks. honning, sirup, mælk eller fast lokkemad som nødder, korn eller rosiner, der fastholdes af den lille tap i låget.

Dette er en elektrisk insektfanger i rustfrit stål der med sit pæne og diskrete design nærmest fremtræder som en almindelig lampe på væggen. Insekterne er ikke synlige, idet de sidder fast på limpladen inde i maskinen. Maskinen dækker et areal på op til 90 m2 og bruger et enkelt 18 watt uv-rør. Den leveres komplet med uv-rør og limplade – klar til brug.

Varenr. 8150474

Mål: (BxDxH): 345x115x250 mm Varenr. 8150504

Ekstra 18 watt uv-rør Varenr. 8150505

Limplader, pakke á 6 stk. Varenr. 8150506

84

www.dansand.com


VINTERMATERIEL VARMEMÅTTER

VINTERMÅTTER

Varmemåtterne til jordoptøning er fremstillet af PVCbelagt rivfast polyestermateriale. Isoleringen er 8 mm tyk. Måtterne har indbygget overophedningsbeskyttelse og er forsynet med 2,5 meter kabel med 3-benet stik med jord.

Vintermåtterne er ideelle til afdækning af jord og andre emner, der ønskes beskyttet mod frost. Måtterne er i en kraftig vandtæt kvalitet med god isoleringsværdi. Mål: 135 x 300 cm Folie: 90 my Fibervat: 400 g. pr. m2 Varenr. 7051202

KABELTROMLE Kabeltromle med 4 stik. 40 m 3x1,5 mm2 gummikabel med jord. Alm. gravsted

Urnegravsted

Størrelse

1 x 2,5 m

1x1m

Vægt Effekt Spænding Varenr.

10 kg 750 W 230 V

5 kg 300 W 230 V

7051198

7051199

Varenr. 7051205

VALSEUDLÆGGER PRO Valseudlægger fremstillet i rustfri stål til spredning af salt, sand, grus m.v. Sprederullen er trukket af hjulene og er synkroniseret efter ganghastigheden. Dette system garanterer en ensartet spredning uanset ganghastighed. Valseudlæggeren har en spreddebredde på 60 cm og en beholder på 48 ltr. Varenr. 7050609

SPREDER SB 4500 Mængderegulerbar spreder i plast med 40 liter beholder. Lukket gearkasse i metal. 10” luftgummihjul. Spredebredde: 3 til 3,6 mtr. Vægt: 14 kg Type: Håndført

SPREDER SP 60 PRO Cyklonspreder i høj kvalitet med støbejernsgearkasse og galvaniseret beholder på 50 liter. Spredeskærm til regulering af spredebredden. 15” luftgummihjul. Spredebredde: 1 til 6 meter. Vægt: 45 kg Type: Håndført

Varenr. 7050619

Varenr. 7050602

SPREDER TPS 4500

SPREDER SP 50 PRO

Mængderegulerbar spreder med trækstang og 40 liter beholder. Lukket gearkasse i metal. 10” luftgummihjul. Spredebredde: 3 til 3,6 meter. Vægt: 14 kg Type: Bugseret

Cyklonspreder med trækstang, støbejernsgearkasse og galvaniseret beholder på 50 liter. Spredeskærm til regulering af spredebredden. 15” luftgummihjul. Spredebredde: 1 til 6 meter. Vægt: 37 kg Type: Bugseret Varenr. 7050623

Varenr. 7050610

SNESKOVL

GLATFØREBEKÆMPELSE

Sneskovl med alu-skaft. Bredde 54,5 cm

Vi har et stort udvalg af glatførebekæmpelsesprodukter. Rekvirér vores årlige brochure med nærmere information og priser.

Varenr. 7000424

SAND/SALT – en blanding af ovntørret sand og salt

VINTERGRUS – en blanding af ovntørret sand og urea SALT – naturens eget tømiddel

www.dansand.com

ICE-AWAY – svanemærket tømiddel, der virker som salt 85


SPRØJTER BERTHOUD-SPRØJTER Berthoud har specialiseret sig i udvikling og fremstilling af sprøjter i høj kvalitet. Hver eneste sprøjte er resultatet af stor viden omkring sprøjteteknik, dyseudformning, ergonomisk korrekt design samt kravene til kvalitet, sikkerhed og brugervenlighed. Sprøjterne tåler alle kendte plantebeskyttelsesmidler (fungicider, herbicider og insektcider).

TRYKSPRØJTE VERMOREL 2000 COMFORT Den højre-/venstrebetjente sprøjte behøver kun nogle få pumpetag for at bringe den op på 5 bar tryk takket være det patenterede membran- og stempelsystem. Sprøjten leveres med kulfiberteleskoplanse, ergonomisk udformet håndtag og de meste gængse dyser. Tankkapacitet: 16,0 liter

HÅNDSPRØJTE F1

HÅND-TRYKSPRØJTE F2

Lille universalsprøjte med justerbar forstøverdyse. Anvendelig til alverdens dagligdags formål. Tankkapacitet: 1,0 liter

Handy og universal tryksprøjte. Stempelpumpe med integreret sikkerhedsventil, resistente pakninger for aggressive og olieholdige væsker, ergonomisk håndtag, justerbar polyamiddyse. Tankkapacitet: 2,0 liter Væskekapacitet: 1,5 liter

Varenr. 8150477

Varenr. 8150479

Varenr. 8130005

TRYKSPRØJTE ELYTE PRO 8 UHR Elyte Pro 8 er markedets mest avancerede tryksprøjte og samtidig nok også den bedste. Sprøjten har et 80 mm stort separat påfyldningshul, hvilket sikrer let og sikker påfyldning. Beholderlåg med integreret holder til ekstra dyser samt målebæger med 7 doseringer (2, 3, 4, 5, 10, 20 og 40 ml). Lanseparkering på beholder. Slange med lynkoblingstilslutning. Gennemsigtig beholder med literinddeling. Udstyret med 60 cm fast + 20 cm flexlanse. Ergonomisk rigtig håndtag. Sikkerheds- og udluftningsventil (max 3 bar). Bred og justerbar bærerem. Universal og justerbar dyseholder. Tankkapacitet: 8,5 liter Væskekapacitet: 6,0 liter

TRYKSPRØJTE VERMOREL 2000 COMFORT ELECTRIC Elektrisk batteridrevet sprøjte med 12 V membranpumpe inkl. lanse, batteri og lader. 8 timers drift- og ladetid. Tankkapacitet: 18,0 liter Varenr. 8150480

Varenr. 7120677

PULVEXEL 50 - 12V TRAILERSPRØJTE · · · ·

12 V pumpe (tilsluttes havetraktorens batteri) Justerbart tryk, max 4,5 bar 10 liter/min 50 liter beholder

Leveres standard med: · 5 m sprøjteslange · Slangeholder · 600 mm aluminiumslanse med universal tågedyse og non-drypventil · Sammenfoldelig sprøjtebom med 2 dyser · 1,82 m sprøjtebredde · On/off kontakt · 2,5 meter ledning · Glycerinfyldt manometer 98 x 58 x 72 cm (LxBxH) (længde 128 cm inkl. slangeholder) Varenr. 7050626

86

www.dansand.com


UKRUDTSBRÆNDERE TERMISK UKRUDTSBEKÆMPELSE Termisk ukrudtsbekæmpelse ved brug af gasbrændere er en gammelkendt metode til at bekæmpe ukrudt. Metoden er særdeles miljøvenlig for undergrunden, idet der således kan undgås brug af kemiske ukrudtsbekæmpelsesmidler. Behandlingen sker ved at ukrudtet ved hjælp af en gasflamme varmes op til omkring kogepunktet. Herved sprænges cellestrukturen i ukrudtet, og dets rødder tørrer ud pga. den kraftige fordampning. Det er vigtigt, at ukrudtet ikke brændes af, men kun blancheres således, det skifter farve til mørkegrønt. En fordel ved gasbrændring frem for sprøjtning og håndlugning er, at ukrudtets frø også tilintetgøres ved behandlingen.

SIEVERT HÅNDBRÆNDER Håndbrænderen er den mindste ukrudtsbrænder, men stadig effektiv og særdeles velegnet til vanskelige steder såsom trapper, hjørner, stendiger og generelt »omme bag ved«. Brænderen er udstyret med vågeblus og regulerbar brændestyrke. Vareart

Ukrudtsbrænder, komplet sæt bestående af alle de oplistede dele. Ekskl. gasflaske.

Varenr.

Håndtag med spareventil 3/8” LH Halsrør 750 mm Stormbrænder Ø 60 mm Flaskevogn med luftgummihjul Højtryksregulator 0-2 bar, click-on Gasslange 6,3 mm m/ fittings, 2 meter Gastænder med skål Armstøtte t/ ukrudtsbrænder

Varenr. 7050501

Ukrudtsbrænder, komplet sæt men uden flaskevogn. Ekskl. gasflaske. Varenr. 7050505

Alle delene kan naturligvis også fås enkeltvis.

7050509 7050546 7050534 7050513 7050512 7050536 7050511 7050526

GREEN-FLAME 400 Green-Flame 400 kan kategoriseres som en stor håndbrænder med hjul og flammeafskærmning udviklet til mindre og svært tilgængelige arealer. Leveres med piezotændring, regulator, lynkobling, spareventil og vågeblus. Arbejdsbredde: 40 cm Varenr. 7050503

GREEN-FLAME 650 L Green-Flame 650 L er til opretstående gasflasker og er en GF 400 prismæssigt attraktiv ukrudtsLynkobling til håndbrænder brænder, men tilgengæld får man ikke alle de funktionaliteter og sikkerhedsudstyr som model 650 E har. Arbejdsbredde: 65 cm Varenr. 7050504

GREEN-FLAME 650 E Green-Flame 650 E er Danmarks mest solgte ukrudtsbrænder. Den har en høj effekt, er letkørende og karakterisisk ved, at gasflasken benyttes som kontravægt med balancepunkt over de to hjul. Ukrudtsbrænderen udnytter energien optimalt, idet den er forsynet med en effektiv afskærmning, som sikrer en konstant temperatur i hele brænderkassen. Forbrændingsluften med en temperatur på ca. 600ºC kan kun forlade brænderkassen i kørselsretningen gennem en lav udblæsningstunnel direkte over planten. Sikkerhed vægtes højt med nøgleafbryder, elektronisk tænding, elektronik flammeovervågning, sikkerhedsgreb, lækagesøger og ildslukker. Arbejdsbredde: 65 cm Varenr. 7050527

Tlf: 96 56 41 00

87


TYVERISIKRING KÆDE

JORDANKER

ABUS. Meget stærk kæde med 10 mm led. X-Plus ABUS låsecylinder. Længde: 140 cm. Vægt: 3260 g.

ABUS. 16 mm stærkt anker til sikring af redskaber, maskiner og øvrige genstande, som ønskes beskyttet mod tyveri. Jordankeret fastboltes og en kæde føres igennem ankerets øje og rundt om genstanden, som ønskes sikret. Leveres med det nødvendige tilbehør til montering.

Varenr. 7170373

Varenr. 7050701

SKILTE Plastskilt ”Overvåget” (210 x 297 mm) Varenr. 8150458

Selvkl. skilt ”Tyverialarm” (75 x 80 mm) Varenr. 7120152

VIDEOKAMERA - ATTRAP Særdeles virkelighedstro attrapkamera der virker afskrækkende på evt. indbrudstyve. Kameraet har en indbygget lysdiode, der blinker og foregiver at kameraet optager. Leveres inkl. monteringsbeslag, men ekskl. batteri. Bruger 1 stk. 1,5 V C-batteri.

HÆNGELÅS

Varenr. 8150457

ABUS, 40 mm - varenr. 7059998

ECHO LØVSUGER ECHO LØVSUGER ES-400 PIA Det kan være et stort arbejde at fjerne nedfalden løv om efteråret, men med Echo løvsuger lettes arbejdet betydeligt. Maskinen er i en gedigen kvalitet og let at betjene, samtidig med den er meget sugestærk og effektiv. Løvsugeren er forsynet med 6 fremadgående og ét bakgear, og da det er muligt at skifte gear under kørsel, kan maskinen lettere forcere stejle bakker. Desuden er den udviklet med henblik på et lavt støjniveau under brug. Løvsugeren leveres med pivothjul for og store luftgummihjul bag samt et let tilgængeligt højdejusteringssystem. Leveres inkl. bredmundstykke og opsamlerpose. Varenr. 8100013

TILBEHØR Opsamlerpose Standard opsamlerpose i hvid stof. Volumen: 250 liter Varenr. 8100023

88

Sugehoved med slange Sugehoved med håndtag og 3 m 5” sugeslange. Sugehovedet giver løvsugeren en større alsidighed og anvendelighed.

Indsats til blæserhus Indsatsen fungerer som et svøb, der placeres indvendigt i blæserhuset og giver hermed blæserhuset en længere levetid.

Varenr. 8100015

Varenr. 8150510

Varenr. 8150515

Tekniske data Motor Kubik Gear Vægt Bredmundstykke, 750 mm Højdeindstilling Sugehoved m/ håndatag Lydtryk Sækkevolumen

Støjdækken Med dette støjdækken afdækkes opsamlerposen, således støjniveauet for løvsugeren sænkes.

www.dansand.com

5,5 hk Honda GX 160 benzinmotor m/ rekylstart 163 ccm 6 frem og 1 bak 86 kg Standard Trinløs 0 - 100 mm Ekstraudstyr 95 db(A) 250 liter


MILJØRIVER, VOGNE & KØRESLIDSKER MILJØRIVER Miljøriven skuffer, planerer og river i én arbejdsgang og er anvendelig både på smalle gange såvel som på større arealer. Riven følger traktorens/truckens spor og kræver derfor minimal plads ved runding af hjørner. Riven er opbygget i en kraftig pulverlakeret stålkonstruktion med to luftgummihjul. Trækket kan justeres op og ned samtidig med længden på trækstangen kan forskydes.

Type

Arbejdsbredde

Varenr.

Manuel løft Manuel løft Elektrisk løft Elektrisk løft Reservedele til miljøriver

90 cm 113 cm 90 cm 113 cm

7050930

Dobbelt rivetand

-

7050465

Skuffetand, grøn

-

7050914

7050910 7050933 7050929

PARALLELLØFT TIL MILJØRIVE Parallelløft kan bestilles som ekstraudstyr til miljøriven med manuel løft. Fordelen ved parallelløft er, at der kan opnås en større rækkevidde. Dette kan være praktisk, når man f.eks. ønsker at kunne aktivere løfteanordningen fra en plænetraktor eller lignende, hvor standard-løftestangen ikke er inden for rækkevidde. Kan justeres i længden. - Varenr. 7050932

Manuel løft

Parallelløft

TIPVOGN TA 500

SOLUS KIRKEGÅRDSVOGN

Tipvogn med trækstang der kan tilkobles havetraktor, rider m.v. Vognen har 15” luftgummihjul. Leveres samlet. Kassemål: 122 x 80 cm. Lasteevne: 445 kg

En stærk vogn til transport af jord, grus mv. Særdeles velegnet i forbindelse med begravelse, hvor man kan tippe direkte ved graven, da den er udstyret med drejelad og hydraulisk tip. Nyttelast 1500 kg. Ladmål 2000 x 1000 x 240 mm. Forhøjningssider 350 mm. Parkerings- og påløbsbremse. Kan indregistreres med nummerplader.

Varenr. 7170114

KØRESLIDSKER Slidskerne er fremstillet i aluminium, hvilket giver dem en lav egenvægt og gør dem lette at håndtere. Kan anvendes til mange formål, har skridsikker overflade og er meget rengøringsvenlige. Sælges i sæt á 2 stk. og fås i 6 forskellige varianter. Type

Længde

Bredde

Belastning

Varenr.

Buede slidsker Lige slidsker Buede slidsker Lige slidsker Lige slidsker Lige slidsker

150 cm 150 cm 200 cm 200 cm 200 cm 250 cm

21,4 cm 21,4 cm 22,5 cm 22,5 cm 25,8 cm 26,0 cm

400 kg 400 kg 400 kg 400 kg 1.000 kg 1.000 kg

7100614 7100605 7100616 7100604 7100617 7100615

Tlf: 96 56 41 00

89


HITACHI - TANAKA ET BEDRE ARBEJDSMILJØ

HITACHI STANGHÆKKEKLIPPERE Stanghækkeklipperne har dobbeltskær og vinkeljusterbare håndtag. Klippehovedernes vinkel kan ændres op og ned ved hjælp af et håndtag ved gearkassen, så det passer til den aktuelle opgave, uanset om det er ved jorden eller højt oppe. Hækkeklipperne har Sstart, som betyder, at der kræves 30-50% mindre trækkraft ved start, hvilket giver en lettere og blødere motorstart. Tekniske data Motor Knivlængde Klippehastighed Størrelse (LxBxH) Skaftlængde Vægt Varenr.

CH 55EPA(SM)

Ved at anvende en stanghækkeklipper forbedres ergonomien ved hækkeklipning betydeligt frem for brug af de traditionelle hækkeklippere, hvor det ofte kan være nødvendigt at indtage belastende arbejdsstillinger. Stanghækkeklipperen er fleksibel i kraft af det justerbare klippehovede og den lange arm, hvillket muliggør en en klart bedre arbejdsstilling. Det er eksempelvis muligt at klippe selv ganske lave hække i opretståede position med ret ryg. Det vinklede klippehovede gør, at man let kan ændre klipperetningen fra vandret til lodret til brug ved klipning af både lave såvel som høje hække. Med stanghækklipperen øges aktionsradiusen væsentlig, og der opnås en større fleksibelt ved klipning af forskelligartede hække samtidig med, man kan indtage en bedre arbejdsstilling.

CH 55EPA(S)

21,1 ccm / 0,63 kW 550 mm 0,83 m/sek. (v/7.000/min) 1.480 x 230 x 305 mm 600 mm 5,2 kg

21,1 ccm / 0,63 kW 550 mm 0,83 m/sek. (v/7.000/min) 1.790 x 240 x 240 mm 900 mm 5,4 kg

7050813

7050801

90°

45°

Tilbehør & reservedele Komplet knivhoved Knivblad, sæt

Varenr. 8150523

Varenr. 8150523

Varenr. 7210020

Varenr. 7210020

Vinkeljusterbart klippehoved

ELEKTRISK STANGHÆKKEKLIPPER Elektrisk stanghækkeklipper med minimalt støjniveau og højtydende motor med overbelastningsbeskyttelse, trinløs justerbart støttegreb, softgrip samt bæresele. Klippehovedet kan drejes 125º. Effekt 600 W. Vægt 5,6 kg. Knivlængde 50 cm. Totallængde 211 cm. Varenr. 7050749

Ekstra knivsæt til elektrisk stanghækkeklipper Varenr. 7050738

TANAKA HÆKKEKLIPPER THT 2000 LS (CH 62EA(ST) Tanaka THT 2000 LS er til den kvalitetsbevidste bruger. Maskinen er kompakt og let med en vægt på 4,6 kg. Den har Quick-twist vinkeljusterbart håndtag, Sstart for lettere og blødere start. Dobbeltsidet skær med en knivlængde på 620 mm. Cylindervolumen 21,1 ccm. Varenr. 7050781

QUICK-TWIST

ELEFANT-SNABEL ”Elefant-snabel” er et ophæng til hækkeklippere, der fungerer ved, at det bærer hækkeklipperen i en sele. Arme, skuldre og ryg belastes i langt mindre grad. Ophænget passer til alle almindelige hækkeklippere og kan tilpasses den enkelte person, således det kan sidde korrekt på alle. Varenr. 8150016

90

www.dansand.com

LØVSUGER RB 24E Løvsuger med både blæse-, suge- og kværnefunktion. Med nyudviklet PureFire motor på 23,9 ccm, der udleder omkring 70% mindre skadelige stoffer og bruger 30% mindre brændstof end den tidligere model. Med den kraftige blæse- og sugefunktion samt den lave vægt på 4,1 kg er løvsugeren et meget effektivt redskab til kirkegården. Leveres inkl. opsamlerpose Varenr. 8150521


ECHO ECHO MOTORSAVE Over hele verden er ECHO kendt for at producere produkter med stor holdbarhed, solid kvalitet og gennemførte praktiske egenskaber, hvor serien med motorsave bestemt ikke er nogen undtagelse. Motorsavene har alle ES-start (Effortless start), der gør enhver start til en leg, da der skal bruges 50-70% mindre kraft på at starte motoren. De har desuden et holdbart effektivt antivibrationssystem med gummiophæng. Alle savene er desuden udstyret med elektroniske tændingssystemer, som reducerer brændstofforbruget og udstødningsgassen. Kædestramning foregår fra siden, hvilket gør det let og præcist at justere kæden til den korrekte spænding.

ECHO MOTORSAV CS-420 ES DIGITAL C.D.I

ECHO MOTORSAV CS-350 WES

CS-420 ES er en nyudviklet effektfuld og professionel mellemklassesav, der klarer såvel fældning som afgrening. Saven har ES-startsystem for let og ubesværet start. Cylindervolumen 40,2 ccm. Vægt 4,6 kg. Sværdlængde 13” / 33 cm Varenr. 8150292

ECHO MOTORSAV CS-450 ES

Denne sav kan siges at være den bedste i sin klasse med en lav vægt og en høj effekt. Den har SAIS-elektronisk tændingsforstilling, som bl.a. giver højere effekt og lavere brændstofforbrug. Desuden har den ES-startsystem for let og ubesværet start. Cylindervolumen 35,8 ccm. Vægt 3,6 kg. Sværdlængde 14” / 35 cm

CS-450 ES er virkelig en fantasisk sav til den professionelle bruger. De store tanke nedsætter intervallerne mellem olie- og brændstofpåfyldningerne. Den har SAIS-elektronisk tændingsforstilling, som bl.a. giver højere effekt og lavere brændstofforbrug. Saven har ES-startsystem for let og ubesværet start. Cylindervolumen 45 ccm. Vægt 5,0 kg. Sværdlængde 13” / 33 cm

Varenr. 8150427

Varenr. 8150428

ECHO STANGMOTORSAV PPT-265 ES

FÆLDEJERN MED KROG

DIGITAL C.D.I

Med en stangsav sker træbeskæringen hurtigere og mere sikkert. Echo stangsav har ES-startsystem, der giver en lettere og mere ubesværet start. Saven er forsynet med teleskopskaft, som kan justeres fra 2,74 m til 3,91 m. Cylindervolumen 25,4 ccm. Vægt 8,4 kg. Sværd 30 cm. - Varenr. 8150514

Fældejernet med vendekrog er et næsten uundværligt værktøj til vending af stammerne ved fældning og desuden er den en perfekt hjælp, hvis savklingen af fastkilet i træet. Længde: 77 cm. Vægt 1.300 gram. Varenr. 7060223

Se evt. side 104 og 105 med benzin og dunke

SIKKERHEDSOVERALLS Sikkerhedsoveralls med kevlarindlæg som beskyttelse. Lav vægt, udluftning på bagsiden, 2 lårlommer, baglomme, stiklommer, lomme til mobiltelefon samt lomme med lynlås. Kan vaskes ved 60 grader. Klasse 1. Leveres i str. 48 – 60.

KÆDEOLIE Kædeolien har en god vedhæftningsevne. Leveres i: 1 liter dunk Varenr. 7100511

4 liter dunk

SKÆREFASTE STØVLER

MOTORSAVSHANDSKER

Foret med kraftig bomulds/polyestervæv. Klasse 2. Str. 38 - 47

Delvis savbeskyttelse. Høj komfort. Klasse 2. Str. 8 - 12

Tlf: 96 56 41 00

Varenr. 7100512

91


ELIET

ELIET KANTSKÆRER EDGE STYLER PRO Edge Styler Pro er en nyudviklet kantskærer i Eliets program, der med sin forøgede knivhastighed giver en pænere skærekant samt mindre vibrationer. Kantskæreren er udstyret med 2 kraftige trækhjul på Ø 260 mm, som begge er monteret med kobling, hvilket giver en differentialeeffekt og et swirvelhjul i enden. Tyngdepunktet ligger lige over hjulene, som har kraftige knopper, der optimerer grebet. Kniven sænkes ved hjælp af en fodpedal, som også bevirker, at kniven lettere går i jorden. Kniven starter automatisk, når den sænkes. Håndtaget er afvibreret og har højde- og sideindstilling. Aluminiumsstøttehjul med låsefunktion. Varenr. 8150283

ELIET KANTSKÆRER KS 240 Vertikalskæreren KS 240 har en kraftig og samtidig enkel konstruktion, hvilket medvirker til at give en høj driftsikkerhed og lang levetid. Den fjedreophængte kniv giver en behagelig gang uden ryk og slag. Sikkerhedsskjoldet hindrer effektivt, at emner slynges væk fra kniven. Fra håndtaget kan skæredybden indstilles på 6 forskellige måder, og på dette er sikkerhedsgrebet til motoren også placeret. Varenr. 7050464

8-tands klinge til KS 240 - Varenr. 7050478 Rektangulær klinge til KS 240 - Varenr. 7170608

KNIVSÆT TIL EDGE STYLER PRO Med 6 forskellige knive. Varenr. 8070063

ELIET KOMPOSTKVÆRN MINOR Eliet Minor er en forholdsvis kompakt maskine, men den har en forbløffende arbejdskapacitet og brugervenlighed. Den har en bred indføringsåbning med en grenkapacitet op til 45 mm for hurtig bearbejdning af alverdens grenaffald. Takket være det særdeles effektive patenterede knivsystem deles grene på langs, hvilket skaber flis med ideelle komposteringsegenskaber. Maskinen har en god vægtfordeling, hvilket gør den ganske let at transportere. Varenr. 8150481

Kantskærermodel

Edge Styler Pro

KS 240

Motor Knivsystem Knivomdrejninger Knivindstilling Arbejdsdybde Vægt

4 hk Honda GX120 3 mm stål 1.000 slag/minut Variabel Afhængig af kniv 94 kg

5 hk Honda GC160 3 mm stål Max 2.550 omdr. /minut 6 stillinger + finindstilling 80 mm 34 kg

ELIET KOMPOSTKVÆRN PROF IV Eliet Prof IV er en kraftfuld kompostkværn, der kan klare det meste. Selv ved krævende opgaver bevarer motoren fortsat sin optimale ydelse. Maskinen har en grenkapacitet på 80 mm i sin brede indføringsåbning, der samtidig har en ergonomisk korrekt højde. Kompostkværnen har endvidere et hydraulisk indføringssytem, som automatisk fører materialet ind i den helt rigtige hastighed. Den fodbetjente parkeringsbremse, sikrer en god stabilitet, når maskinen anvendes. Varenr. 8150482

Kompostkværn Motor Kapacitet Antal snit Grentykkelse Indføringsåbning Vægt Dimension (LxBxH) 92

www.dansand.com

Eliet Minor

Eliet Prof IV

6 hk Honda GC190 ca. 2,2 m3 /time 24.000 / minut Max 45 mm 22 x 30 cm 65 kg 125 x 52 x 110 cm

13 hk Honda GX390 ca. 3 m3 /time 48.000 / minut Max 80 mm 35 x 30 cm 256 kg 160 x 71 x 135 cm


MTD & YARD-MAN MTD Et MTD-produkt er altid koncentreret om maskiner, der er enkle at anvende. Med en MTD-maskine opnår man mange fordele til en overkommelig pris, samtidig med man er sikret et produkt, der vil gøre, at man sparer tid og energi i det daglige.

MTD 550 G KANTSKÆRER • Skråskæring i 3 positioner. • Skæredybde i 6 positioner. 8-tands klinge - Varenr. 7050478 Rektangulær klinge - Varenr. 7170608 Tekniske data Motor KW/HK Motorstørrelse Skæredybde Varenr.

B&S Classic 2.61 / 3.5 148 ccm 5 cm 7170523

MTD 140 M SNESLYNGE • 1-trins sneslynge. Tekniske data Motor KW/HK Arbejdsbredde Indtagshøjde Varenr.

MTD 611 D SNESLYNGE • 2-trins sneslynge Tekniske data

OHV ThorX 2.6/3.5 53 cm 28 cm 7170557

Motor KW/HK Arbejdsbredde Indtagshøjde Transmission/gear Varenr.

OHV ThorX 4.1 / 5.5 56 cm 53 cm 5 frem/2 bak 7170137

YARD-MAN Yard-Man består af en bred vifte af kraftige havemaskiner, der passer til ethvert behov. Der er lagt stor vægt på den nemme og enkle betjening af maskinerne. Stabiliteten og den moderne teknologi gør havearbejdet nemt, og det viser, hvor enkelt det kan være at få en velplejet have og græsplæne.

YARD-MAN HG 9150 K • Timetæller og cruise control • FastAttach™ klipper med BIO-klip og vaskedyse • OCR-sikkerhedssystem, mulighed for at klippe i bakgear • Kofanger og opbevaringsnet Tekniske data Motor KW/HK Klippebredde Tankkapacitet Bio-klip Venderadius Vægt Varenr.

Kawasaki OHV 11.2 / 15.0 107 cm 10 liter Standard 40 cm 170 kg 7180091

YARD-MAN YM 6019 SPBE

YARD-MAN YM 5520 SMO

• Hjullejer standard • Selvtrækkende • Elektrisk start

• Hjullejer standard

Tekniske data Motor Klippebredde Klippehøjde Hjulstørrelse for Hjulstørrelse bag Højdeindstilling Bio-klip

B&S 650 series - 190cc 48 cm 25-90 mm 7” 8” Central, 6 indstilinger Standard

Græsopsamler

75 liter

Vægt Varenr.

40 kg 9410001

Tlf: 96 56 41 00

Tekniske data Motor Klippebredde Klippehøjde Tankkapacitet Hjulstørrelse for Hjulstørrelse bag Højdeindstilling Bio-klip Græsopsamler Vægt Varenr.

ThorX OHV 55 - 173cc 51 cm 25-70 mm 1.1 liter 175 mm / 7” 200 mm / 8” Central/individuel Standard Fås ikke 33 kg 8150530

93


HONDA Honda GX 25 og GX 35 minimotorer arbejder ubesværet i alle vinkler og er de eneste 4-takt motorer i verden, som er 360º vendbare.

BUSKRYDDERE Hondas 4-takt buskryddere er kendetegnede ved at være effektive, driftssikre og behagelige at anvende. De er tilmed miljøvenlige og støjsvage samtidig med, at de er optimeret mod professionelt brug selv under vanskelige forhold. Maskinerne baner sig vej gennem højt græs, ukrudt, buskads og krat og er desuden ideelle på skråninger og andre svært tilgængelige arealer.

Buskrydderne arbejder særdeles effektivt under alle forhold og er, som de eneste, 360º vendbare. Der er perfekt balance i maskinerne og det ergonomisk rigtige design gør maskinen bedre egnet til brug længere tid af gangen. Med udviklingen af de avancerede 4-takt minimotorer på maskinerne har Honda løst mange af de typiske problemer, der er forbundet med 2-taktmotorer såsom motorlarm, benzinos og kraftige vibrationer.

Tekniske data

UMK 425 E UEET

UMK 435 E UEET

1 hk Honda GX 25 OHC 1,3 hk Honda GX 35 OHC 4-takt, 1 cyl., 25 ccm 4-takt, 1 cyl., 35 ccm Greb Dobbelt håndgreb Dobbelt håndgreb Vibrationsdæmpning Ja Ja Vægt 5,4 kg 6,6 kg 2-trådet trimmerhoved, 2-trådet trimmerhoved, Standardudstyr 3-tands græsklinge, bære- 3-tands græsklinge, bæresele og beskyttelsesbriller sele og beskyttelsesbriller 7170311 7050471 Varenr. Motor

TRIMMERSNØRE

PROFI BÆRESELE

Almindelig trimmersnøre i god kvalitet. Fås i forskellige størrelser fra Honda i hvid nylon og Oregon i sort nylon.

Honda 2-trådet halvautomatisk trimmerhoved.

Honda Profi bæresele er en luksusbæresele med brede polsterede seler over skuldrene, snaplås og støtteplade ved lår. Bæreselen tages på som en rygsæk og spændes omkring livet.

Varenr. 7050751

Varenr. 7160516

Størrelse Ø 1,6 mm (210 m) Ø 2,4 mm (90 m) Ø 2,7 mm (70 m) Ø 3,0 mm (60 m) Ø 3,3 mm (50 m)

Honda

Oregon

Varenr. 7050411

-

Varenr. 7050402

Varenr. 7050417

Varenr. 7050420

-

Varenr. 7050410

Varenr. 7050422

Varenr. 7050419

-

TRIMMERHOVED

HONDA FRÆSER OG MULTIMASKINE FG 201 DE

FLEXIBLADE Flexiblade er en nyudviklet slags trimmersnøre, der er skarpt som en klinge og stadig fleksibelt. Den skærer op til 20 mm tyk vegetation som buske, bregner, selvsåede træer m.v.

FG 201 DE er en handy fræser, der med sin arbejdsbredde på 30 cm er særdeles effektiv mellem træer og buske. Motoren er en 1,9 hk Honda GXV 50, 4-takt, 1-cyl., 49 ccm. Vægt 16 kg. Til maskinen fås 5 forskellige typer tilbehør. - Varenr. 7170501

Trimmerhoved, 2-trådet Varenr. 7050424

Trimmerhoved, 4-trådet Varenr. 7170648

Kantskærer

Plænelufter

Varenr. 7050466

Varenr. 7050482

Græs/jordskærer

Mosfjerner

Fejekost

Varenr. 7050492

Varenr. 7050483

Varenr. 8150522

Flexiblade trimmersnøre 3,5 mm (27 m) – varenr 7050425

HONDA SNESLYNGE HS 550 HS 550 er en lille, men effektiv sneslynge til en fornuftig pris. 4,6 hk GC 160 1-cylindret 160 ccm 4-takts Hondamotor med snorstart. Arbejdsbredde 50 cm. Indføringshøjde 30 cm. Vægt 37,5 kg. Varenr. 8150071

94

www.dansand.com


HONDA

HONDA PLÆNEKLIPPERE Honda har en en bred serie af kvalitetsplæneklippere, hvor maskinerne ned til mindste detalje er udformet, så holdbarhed, design og konstruktion giver et smukt klipperesultat i mange år fremover. Hjertet i alle plæneklipperne er de kendte avancerede 4-takt Honda benzinmotorer, der alle har det fællestræk, at de er letstartende, driftsikre, økonomiske og lydsvage. Af hensyn til personsikkerheden er alle plæneklipperne med automatisk kniv- eller motorstop, der stopper kniven øjeblikkeligt, når man slipper styret.

PLÆNEKLIPPER HRG 465C SDE

PLÆNEKLIPPER HRS 536C SDEA

- Opsamling eller bagudkast. - Bioklip som tilbehør - Slidstærk og driftsikker - Støjsvag

- Sideudkast og bioklip - Stærkt klippehus i stål - Kraftig motor - Automatisk motorog knivstop

PLÆNEKLIPPER HRX 537C HYEA

PLÆNEKLIPPER HRH 536C HXE

- Opsamling, bagudkast eller bioklip - Ekstra stærk motor - Specialfremstillet knive og hus i Xenoy kunstof der er stærkere end stål og lettere end aluminium - Versamow teknik

- Opsamling eller bagudkast - Klipper til krævende professionelt brug - Bioklip som tilbehør - Ekstra kraftig klippehus i 6 mm tyk aluminium

Tekniske data Motor

HRG 465C SDE

Klippehus

HRH 536C HXE

46 cm

53 cm

53 cm

53 cm

Stål

Stål

Xenoy-kunststof

Aluminum, kraftig 21 - 76 mm

Klippehøjde

20 - 74 mm

25 - 87 mm

19 - 101 mm

Aut. knivstop

Ja (+ motorstop)

Ja (+ motorstop)

Ja

Ja

55 ltr. pose

Ingen

88 ltr. pose

83 ltr. pose

Selvkørende

Ja (Baghjulstræk)

Ja (Baghjulstræk)

Ja (Baghjulstræk)

Ja (Baghjulstræk)

Transmission

1 gear

1 gear

Hydrostatisk

Hydrostatisk

3,6 km/t

4,5 km/t

0 - 5,8 km/t

0 - 5,4 km/t

7050993

7050918

7050893

7050909

Opsamler

Vertikalskæren er udstyret med 24 stk. faste knive, der går ned i græsplænen og skærer i rødderne, så de forgrener sig bedre. Desuden renses plænens bund for græsaffald og mos. Behandlingen giver plænen luft og bedre vækstbetingelser, da rodsystemet herefter lettere optager vand, luft og gødning. Maskinen har en 3,6 hk motor og en arbejdsbredde på 38 cm. - Varenr. 7050451

HRX 537C HYEA

3,5 hk Honda GCV 135 4,4 hk Honda GCV 160 5,1 hk Honda GCV 190 4,3 hk Honda GXV 160 OHC, 1-cyl., 135 ccm OHC, 1-cyl., 160 ccm OHC, 1-cyl., 187 ccm OHV, 1-cyl., 163 ccm

Klippebredde

HONDA VERTIKALSKÆRER TV 410

HRS 536C SDEA

Hastighed Varenr.

GENERATOR EU 10I

GENERATOR EU 20I

230 V - 1000 VA - 50 Hz vekselstrøm. 12 V - 8,0 A jævnstrøm til batteriopladning. 4-takt luftkølet benzinmotor på 2,5 hk. Et moderne design med en vægt på kun 13 kg, samt et meget lavt støjniveau. Er endvidere forsynet med tomgangsautomatik. To EU10i kan parallelforbindes, hvorved der opnås dobbelt ydelse.

230 V - 2000 VA - 50 Hz vekselstrøm. 12 V - 8,0 A jævnstrøm til batteriopladning. 4-takt luftkølet benzinmotor på 3,0 hk. Nyt og moderne design med en vægt på kun 21 kg samt et meget lavt støjniveau. Er endvidere forsynet med tomgangsautomatik. To EU 20i kan parallelforbindes, hvorved der opnås dobbelt ydelse. Varenr. 7170630

Varenr. 7170079

Tlf: 96 56 41 00

95


CUB CADET

Cub Cadet er kvalitetsmaskiner, der giver dig en følelse af de tekniske detaljer i produktet. Traktorerne produceres efter strenge krav til, at havetraktorer skal være robuste. Vælg Cub Cadet hvis: • Du har brug for maskiner, der skal yde lidt mere. • Ønsker det store udstyrsprogram. • Ønsker dig topteknologi, som giver førsteklasses resultat og maksimal arbejdskomfort • Kan lide den problemfrie hydrostatiske kørsel og det professionelle arbejdsresultat.

CUB CADET RZT 50 ZERO-TURN Rattet er skiftet ud med to håndtag, som styrer baghjulene uafhængig af hinanden • HydroGear™ EZT transmission • Elektrisk PTO • Smart Jet Vaskedyse™ på klippeaggregatet • Justerbare dobbelte styrehåndtag giver maksimal kontrol over maskinen • Justerbart førersæde Tekniske data Motor KW/HK Klippebredde Klippehøjde

Kawasaki OHV, 2 cyl 16.4 / 22.0 127 cm 30-95 mm

Venderadius

0 cm

Tankkapacitet Bioklip Vægt Varenr.

11,4 liter Standard 239 kg 7170619

CUB CADET ALLROUNDER 50 Kombinerer en almindelig plænetraktors styring og kontrol med en Zero-turn’s egenskaber og fleksibilitet. Allrounder vil kunne reducere din klippetid med op til 50% • Ingen vendediameter. Stor manøvredygtighed • Elektrisk PTO og vaskedyse på klipper • OCR-Sikkerhedssystem - kan klippe i bakgear • Justerbart førersæde Tekniske data Motor KW/HK Klippebredde Klippehøjde Venderadius

Kohler OHV, 2 cyl 18,7 / 25,0 127 cm 35-100 mm 0 cm

Tankkapacitet

9,5 liter

Bio-klip Vægt Varenr.

Standard 270 kg 7170647

CUB CADET UTV 4X2 UTV (Utility Terrain Vehicle), med plads til to på førersædet og rummeligt indbygget lad til udstyr og værktøj. Multikøretøjet er med sin 624cc V-Twin motor med en topfart på ca. 40 km/t og et stort tilbehørsprogram, et kraftfuldt køretøj med masser af udrustningsmuligheder. Køretøjet kan indregistreres som traktor. Multikøretøjet er typegodkendt. Kan også leveres som 4x4 UTV Diesel

96

www.dansand.com

CUB CADET FMZ 50 SD Endnu et hit fra Zero-turn serien. Denne plænetraktor er udstyret med frontmonteret klippeaggreagat • Ingen vendediameter. Stor manøvredygtighed • Elektrisk PTO og vaskedyse på klipper • OCR-Sikkerhedssystem - kan klippe i bakgear • Justerbart førersæde m/armlæn Tekniske data Motor KW/HK Klippebredde Klippehøjde Venderadius Tankkapacitet Bio-klip Vægt Varenr.

Kawasaki OHV, 2 cyl. 16.4/22.0 127 cm 25-114 mm 0 cm 13.25 liter Standard 350 kg

Tekniske data Motor KW/HK Cylinder Transmission/gear Hastighed Tankkapacitet Hjulstørrelse for Hjulstørrelse bag Vægt Lasteevne Varenr.

Kohler benzin 14.9 / 20.0 2 Automatisk, 2-hjulstræk 40 km/t 26.5 liter 25x11x12” 25x10x12” 726 kg 408 kg

8070072

8150253


STIGA

STIGA VILLA 14 HST Stiga Villa er let at manøvrere Tekniske data og udfører et fantastisk flot klipperesultat. Den forener 13,5 hk B&S-motor Motor den professionelle frontI/C OHV/AVS, 1 cyl. monterede riders gode Transmission Hydrostat K46 klippeegenskaber med den Klippebredde 85 - 92 cm lille riders smidighed og Klippehøjde 25 - 85 mm i 10 trin efterlader en smuk græsplæne med mindst mulig indsats. Maskinen har Combi klippeaggregat, hvor det er muligt at skifte mellem Multiclip og bagudkast.

STIGA PARK PRO 25 - 4 WD Stiga Park Pro 25 – 4WD er en kraftig maskine, men stadig let at manøvrere takket være knækstyringen, som gør det let at dreje og navigere rundt om buske, træer og hegn. I kombination med firehjulstrækket kan man komme frem næsten hvor som helst.

Tekniske data Motor Transmission Klippebredde Højdejustering

25 hk Kohler-motor Command Pro, 2 cyl. Hydrostat KTM 10 95 - 125 cm Elektrisk

STIGA TITAN Stiga Titan er produceret til professionel vedligeholdelse af grønne områder – året rundt. Der er lagt megen omsorg i hver enkel detalje for at skabe en maskine, der opfylder nutidens krav til en rationel, effektiv og bekvem arbejdsplads, der ydermere har et flot design. Maskinen har ægte Stiga knækstyring, så baghjulene følger i forhjulenes spor, og i kombinationen med de frontmonterede redskaber, de kraftige hjulmotorer samt den permanente 4WD giver det en fantastisk alsidighed og fremkommelighed.

Titan er den perfekte redskabsbærer. Derfor har Stiga udviklet et stort sortiment af praktisk tilbehør, som gør det muligt at anvende maskinen effektivt året rundt. Titan kan forsynes med kost, skovl, sandspreder, sneslynge, dozerblad og sneplov. Skift af redskaber tager max. ét minut med den smarte konstruktion af redskabsfæstet. Udover redskaberne fås en lang række andet tilbehør som førerhus, arbejdslys, vægte, advarselstrekant, kørelys, rotorblink, anhængertræk m.v.

Discharge-on-demand er to klippemetoder i én, der ændres trinløst fra førerpladsen: - Stigas berømte Multiclip-system klipper græsset flere gange. - Bagudkast, der anvendes til højt græs og i ujævnt terræn. Med disse to systemer får du det perfekte klipperesultat. Du vender på en femøre med en styrevinkel på 55º, når du klipper langs hegn eller mure og vil fortsætte med næste bane. Stiga Titan leveres i 4 udgaver med to forskellige motorstørrelser på henholdsvis 20 hk og 26 hk med Yanmar diesel-motorer, 4-takts, EDI. Desuden kan maskinerne fås med klippeaggregater med klippebredder fra 125 cm til 155 cm.

Tlf: 96 56 41 00

97


CATMAN - TRUCK CATMAN MOTORTRUCK Catman motortruck er en alsidig og stærk maskine til brug på kirkegården. Den er knækstyret og kan med sin bredde på kun 80 cm let køre på smalle gange. Takket være den trinløse hydrostatiske fremdrift og servostyring er den meget let at køre. Ved kørsel i uvejsomt terræn kan den indbyggede differentialespærre anvendes. Trucken er udstyret med justerbart og affjedret vippesæde og anhængertræk som standard. Maskinen kræver minimal løbende vedligeholdelse. Skifteladsystem Skifteladssystemet gør det muligt hurtigt og let at skifte mellem flere forskellige ladkasser samt løvsugeropbygning.

Tekniske data Motor Hydrostatisk fremdrift Mål Venderadius Egenvægt Lasteevne Ladhøjde

Ladtyper

Ekstraudstyr og tilbehør: - Hydraulikudtag - Hydraulisk redskabslift - River i forskellige varianter, bredder fra 85 til 120 cm - Miljørive (skuffe, planere, rive) - Dozerblad - 5 forskellige typer løvsugere - Traktordæk - Ekstra høje sider til ladkasse - Anhænger - Cat-boy redskabsvogn 98

www.dansand.com

13 hk Honda GXV 390 benzinmotor m/ batteri og el-start 0-12 km/t 800 x 2.250 mm (BxL) 1.750 mm 250 kg 500 kg 550 mm - Tippelad 1.500x800x200 mm (manuel + hydraulisk) - Tippelad 1.250x800x240 mm (manuel + hydraulisk) - Ståltipkasse, 300 liter (manuel + hydraulisk) - Drejelad 1.250x800x240 mm (hydraulisk) - Skifteladssystem (hydraulisk)

Universalrive

Rive

Dozerblad

Ekstra høje sider


CATMAN LØVSUGERE CATMAN LØVSUGERE

Selvkørende

Tekniske data Motor Oliealarm El-start/rekylstart Hydraulisk fremdrift Separat tilkobling af mølle Støvcyklon/filterpose Filterpatron Dobbelt frem/bak-funktion Kombineret løvsuger/snitter Bredsugestuds, alm. Bredsugestuds, kombi Sugehoved med 6” slange Mål

Catmans almindelige løvsugere fås både i en manuel skubbemodel såvel som i en model, som har hydrastatisk fremdrift med variabel kørehastighed. Maskinerne er kombinerede løvsugere og løvsnittere, der gør det betydeligt lettere at opsamle løv. Det snittede løv og rester fra hækkeklipning fylder meget mindre end det usnittede – helt ned til en tiendedel. Snitningen sparer både håndteringsarbejde, og den giver en hurtigere kompostering. Maskinerne er desuden monteret med en effektiv støvcyklon, så støvgener hindres. Samtidig kan cyklonen hæves og sænkes, således højden kan tilpasses forskellige størrelser sække. Løvsugerne leveres med 11 hk Honda-motor, hvilket sikrer en stabil drift med stort kraftoverskud og minimal vedligeholdelse.

Løvsuger, selvkørende

Løvsuger, skubbemodel

11 hk Honda GX 340 Standard Standard / standard Standard Standard Standard Ekstraudstyr Standard Standard Ekstraudstyr Ekstraudstyr Ekstraudstyr 170 x 65 cm (LxB)

11 hk Honda GX 340 Standard Ekstraudstyr / standard Nej Nej Standard Ekstraudstyr Nej Standard Ekstraudstyr Ekstraudstyr Ekstraudsty 170 x 65 cm (LxB)

Alm. bredsugestuds

Skubbemodel

LADMONTERET LØVSUGER Den ladmonterede løvsuger har en stor sugekapacitet og rummer 500 liter i containerkassen. Pladsen udnyttes optimalt gennem et effektivt knivsystem, der finsnitter løvet, hvorved det fylder betydeligt mindre. Containeren kan tippes og er således let at tømme. Maskinen har en sporvidde på 75 cm. Ved brug af denne løvsuger spares arbejdet med håndtering af sække.

SUGESLANGER

Hurtigt skift mellem sugeslange og bredsugestuds

LØVSUGERSÆKKE

Diameter

Længde

Varenr.

6” (152 mm) 6” (152 mm) 5” (127 mm) 5” (127 mm) 4” (102 mm) 4” (102 mm)

6 meter 10 meter 6 meter 10 meter 6 meter 10 meter

7050310

Hessian, brun Nylon, hvid

Kombi-bredsugestuds

- Varenr. 7050337 - Varenr. 7050319

7050336

RESERVEDELE T/ LØVSUGER Beskrivelse

Varenr.

7050341

5” skråstillet sugehoved m/ håndtag 6” skråstillet sugehoved m/ håndtag Lynkobling 6” (Klik-beslag) Lynkobling Ø 200 mm (Klik-beslag) Spændebånd til 6” sugeslange Knivsæt m/ skruer og afstandsstykke Blæserhjul, mobil Blæserhjul, direkte 45° bøjning - 6” 90° bøjning - 6” Filterpose

7050363 7050344 8100024

Tlf: 96 56 41 00

7050300 7050315 7050276 7050356 7060869 7050304 7050297 7060894 7050286 7050242 7050343

99


HTF LØVSUGER MK VI HTF Løvsuger MK VI er en proffesionel og effektiv maskine med mange gode kvaliteter. Løvsugeren forbedrer arbejdsmiljøet væsentligt med hensyn til til både støj og støv samtidig med, at den er blevet endnu mere betjeningsvenlig end forgængeren. Et effektivt filtersystem eliminerer støvforurening, hvilket gør løvsugeren ideel – også til helt nye arbejdsområder.

Tekniske data

2 valgfrie motorstørrelser Funktioner - Variabel sugestyrke som gør det lettere at fravælge sten og ral ved løvsugning. - Oliealarm der hindrer start ved for lav oliestand. - Bekvem adgang til motor og blæserør. - Frontal betjening der letter arbejdet. - Forskydeligt styrehåndtag, der sikrer bedre udsyn ved kørsel med mundstykke.

Transmission

65 cm bredsugestuds med elektrisk sidebørste

Længde Bredde Højde

- 9 hk Honda benzinmotor m/ el-start og timetæller. Separat tilkobling af suger fra førerposition. - 11 hk Lombardini benzinmotor m/ el-start og timetæller. Separat tilkobling af suger fra førerposition Hydrostatisk fremdrift med trinløs frem/bak 1.470 mm 600 mm 1.350 mm

Se side 99 med tilbehør som sugeslanger, løvsugersække m.v.

ELEKTRISK MOTORKÆRRE E 201 Motorkærren tager det tunge slæb de steder, hvor man normalt kun kan komme til med en trillebør. Maskinen kan dreje om sin egen akse og er særdeles let at manøvrere. Styrehåndtagene er placeret inde mellem de to håndtag til ladet, hvilket reducerer maskinens totallængde og betyder samtidig, at hænderne er beskyttet, når der køres på snævre steder. Motorkærren er udformet med henblik på mindst mulig rygbelastning, blandt andet via en 2-trins tipfunktion. Efter udløsning af fodpedalen kræves kun minimal kraft for at tippe ladet.

Tekniske data Motor Mål og vægt Ekstraudstyr Som ekstraudstyr kan motorkærren leveres med: - Traktordæk - Smalle hjul 4.00x8, 6 lag - Ekstra høje sider til lad med træsider 100

Mål (LxBxH) Lasteevne Egenvægt Dæk

1.650 x 800 x 880 mm 500 kg 105 kg 16,5 x 6,5 x 8

www.dansand.com

Batteri Valgfri opbygning

1 kW 24-volt el-motor med elektronisk styring og trinløs hastighedsregulering frem og bak. Nødstop og timetæller 24-volt 58 Ah, inkl. lader - 300 ltr. eller 350 ltr. trillebørkasse i stål - 700x1.200 mm eller 800x1.200 mm stållad med nedfældelige træsider


HTF MINILAST Minilast er et effektivt og fleksibelt køretøj til transportopgaver og udendørs vedligeholdelse. Maskinen er specielt velegnet til kirkegårde, hvor den har en bred anvendelighed med dens store tilbehørsprogram. Opbygning Truckens sporvidde på kun 96 cm og en venderadius på 190 cm giver adgang selv under trange pladsforhold. Der er endvidere tænkt på ergonomien med den lave indstigningshøjde til førerpladsen samt den gode oversigt over alle knapper, betjeningsgreb og eventuelle frontredskaber. Lad Ladstørrelsen er standard 1000 x 1500 mm, men kan efter ønske leveres med et lad på 1100 x 1700 mm. Herudover findes der en række andre individuelle ladopbygninger. Tekniske data Bredde x længde Sporbredde Venderadius Lasteevne Lasteevne el-model Ladstørrelse Ladhøjde Tip Hydrostatisk fremdrift Motorstørrelser Trucken kan leveres med forskellige motorstørrelser alt efter primær anvendelse: E 606 H 613 H 620 H 627

4 kW el-motor 36 V 13 hk Honda benzinmotor, 1-cylindret 20 hk Honda benzinmotor, 2-cylindret 27 hk FOCS dieselmotor, 3-cylindret

Ekstraudstyr og tilbehør - Drejeligt lad - Veksellad - Højtip (kun til 20 + 27 hk version) - Løvsuger med sugekasse - Ekstra høje sider - Førerkabine inkl. visker/vasker - Passagersæde

1.100 x 2.450 mm 960 mm 1.900 mm 1.000 kg 800 kg 1.000 x 1.500 mm 670 mm Standard 3-vejs 0-18 km/t

- Lysudstyr (for, bag, blink, stop, horn) - Fejemaskine, hydraulisk, 100 cm - Sneplov, 120 cm - River i forskellige varianter - Miljørive (skuffe, planere, rive) - Anhængertræk + en lang række andet tilbehør.

FARMER TRUCK Denne nye generation af Farmer Truck er et effektivt redskab til last- og persontransport. Ved konstruktionen er der tænkt på føreren, som har optimal betjening af maskinen samt en lav indstigningshøjde. Farmer Trucken er udstyret med el-hydraulisk 3-vejs tiplad og hydraulisk fremdrift. Den har optimale køreegenskaber i kuperet terræn på grund af drejeled.

Motorstørrelser Trucken kan leveres med forskellige motortyper og størrelser: H 513 13 hk Honda benzinmotor H 511 11 hk Lombardini benzinmotor E 503 2 kW 24-volt el-motor

Begge benzinmotorer har elektronisk tænding, el-start, rekylstart og timetæller. Systemet er forsynet med slyngkobling, som beskytter motoren mod overbelastning. El-motoren giver en nærmest lydløs drift. Desuden har den en lang driftstid pr. opladning og en hurtig genopladningstid.

Tekniske data Bredde Længde Lasteevne Valgfri ladstørrelse Tip Bremser Hydrostatisk fremdrift Ekstraudstyr - Hydraulisk baglift - Ekstra høje sider - Anhængertræk

840 mm 2.300 mm 500 kg 800 x 1.000 mm 1.000 x 1.500 mm Standard 3-vejs Tromlebremse 0-18 km/t

- Ladforlænger - Lysudstyr: for og bag - Lysudstyr: blink, stop, horn

Tlf: 96 56 41 00

101


GRILLO

2-HJULSTRAKTORER OG FEJEMASKINER Grillo har et stort program af professionelle 2-hjulstraktorer, der er designet til at klare alle slags opgaver – året rundt. Til maskinerne fås et rigt tilbehørsprogram, der gør det let løbende at ændre traktoren til det aktuelle behov. Maskinerne fås med motorstørrelser fra 5 til 18 hk med benzin- eller dieseldrevet motor, hvor de mest populære er vist i tabellen nedenfor. Desuden kan traktorerne leveres med ”Quickskift” til montering af redskaber uden brug af værktøj.

Tekniske data

Model GF-1

Model G52

Model G55

Model G85D

Model G107D

Hjul

5 hk Honda-motor 4-takt GC 160 OHV 4.00 - 8

Gear

1 gear med friløb 2,5 km/t 60 + 80 cm

5 hk Honda-motor 4-takt GC 160 OHV 4.00 - 8 1 frem, 1 bak, vendegear og friløb 2,5 km/t 1,6 km/t 60 + 80 cm

7 hk Robin-motor 4-takt EX 17 OHV 4.00 - 8 3 frem, 2 bak og vendegear 1,1 + 2,6 + 11,4 km/t 1,1 + 2,6 km/t 60 + 80 + 100 cm

9 hk Robin-motor 4-takt EX 25 OHV 5.00 - 10 3 frem, 2 bak, vendegear og differentialespærre 1,4 + 3,3 + 14,5 km/t 1,4 + 3,3 km/t 80 + 100 +120 cm

9 hk Robin-motor 4-takt EX 25 OHV 5.00 - 10 4 frem, 3 bak, vendegear og differentialespærre 1,4 + 3,3 + 5,4 + 14,5 km/t 1,4 + 3,3 + 5,4 km/t 80 + 100 + 120 cm

Ekstraudstyr Fås ikke Fås ikke Ekstraudstyr Ekstraudstyr

Ekstraudstyr Ekstraudstyr Ekstraudstyr Ekstraudstyr Ekstraudstyr

Ekstraudstyr Ekstraudstyr Ekstraudstyr Ekstraudstyr Ekstraudstyr

Ekstraudstyr Ekstraudstyr Ekstraudstyr Ekstraudstyr Ekstraudstyr

Ekstraudstyr Ekstraudstyr Ekstraudstyr Ekstraudstyr Ekstraudstyr

Motor

Hastighed frem Hastighed bak Kostbredde, std. Ekstratilbehør Fræser Miljørive, 100 cm Rive, 120 cm Sneslynge Dozerblad

GRILLO BEE-FLY Grillo BEE-FLY er en serie af professionelle maskiner, som med deres store komfort og driftsikkerhed i høj grad er velegnet til kirkegårde, hvor der er brug for en effektiv og særdeles manøvredygtig maskine. Det nye og gennemtænkte ZTR-Zero Turning Radius-system gør maskinerne i stand til at dreje rundt på en tallerken – vel at mærke uden at skade græsoverfladen. Grillo BEE-FLY leveres enten med 18 hk benzinmotor eller med 20,5 hk dieselmotor. Til maskinerne fås desuden et stort tilbehørsprogram.

Funktioner: Den frontmonterede klipper er justerbar i 7 forskellige højder, og kontraroterende klippeblade sikrer, at hverken græs, blade eller kviste bliver liggende tilbage, og plænen efterlades helt ren. På modellen med opsamler kobler klipperen automatisk fra, når beholderen er fyldt, så græs og andet affald ikke samles i indsugningen og stopper den til. Opsamlingsbeholderen tømmes let direkte fra førersædet uden at forlade maskinen og kan også fås med højtipfunktion. Bee-Fly med højtip

102

www.dansand.com


UNI-LOADER UNI-LOADER LÆSSE- OG TRANSPORTMASKINER

Leveres med tankmåler, omdrejningstæller, justerbart rat, timetæller og arbejdslys som standard Tekniske data Motor Løftekraft, cylinder Tippelast Egenvægt Indhold, skovl Standarddæk Løftehøjde Hydraulik Hydrostatpumpe Maskinbredde Venderadius, indv. Kørehastighed

Begge maskiner er udstyret med firehjulstræk og hydraulisk knækstyring. Den kraftige opbygning, chassisrammen og den høje egenvægt gør, at de står stabilt og sikkert på grunden og samtidig frembringer den optimale ydelse. Uni-loaderne er kendetegnet ved stor manøvredygtighed, der med en indvendig venderadius fra kun 670 mm, giver dem mangfoldige muligheder på selv den mindste arbejdsplads. Alle arbejdsredskaber parallelstyres og behøver ingen justering. Skift af redskaber foregår på et øjeblik. Motorerne er teknologisk og økonomisk avancerede og har en kraftig ydelse, ringe støjniveau og lavt dieselforbrug. Det sikres gennem de roligt løbende, driftsikre og vandkølede Yanmar dieselmotorer.

El-betjent kombihåndtag med frem/bakfunktion

160 DY-H 26 hk Yanmar dieselmotor, 3-cyl., 1.115 ccm, 3.000 o/min. vandkølet 2.500 kg 660 kg 1.350 kg 0,5 - 0,7 m3 7,00x12 luftgummihjul Drejningspunkt: 2.890 mm Skovlen tippet: 2.100 mm 200 bar arbejdstryk Ja Fra 860 mm 670 mm 0 - 14 km/t

Model 160 fås også i en billigere version uden hydrostatpumpe Tekniske data Motor Løftekraft, cylinder Tippelast Egenvægt Indhold, skovl Standarddæk Løftehøjde Hydraulik Hydrostatpumpe Maskinbredde Venderadius, indv. Kørehastighed

190 DY-H 37 hk Yanmar dieselmotor, 3-cyl., 1.642 ccm, 3.000 o/min. vandkølet 2.730 kg 850 kg 1.650 kg 0,5 - 0,8 m3 10/75x15,3 luftgummihjul Drejningspunkt: 2.940 mm Skovlen tippet: 2.100 mm 200 bar arbejdstryk Ja 1.050 mm 850 mm 0 - 16 km/t

EKSTRATILBEHØR Til Uni-loaderne fås en række tilbehør, der giver dem mange forskellige anvendelsesmuligheder. Tilbehøret passer til begge typer maskiner. - Sneplov/kombiplov, bredde 150 cm - Fejemaskine, bredde 150 cm - Pallegafler, smedet - Rotorgræsslåmaskine, bredde 120 og 150 cm - Hydraulisk pælebor - Vægte m/ monteringsbeslag, 65 kg - Græsdæk (illustreret på billedet med kosten) + en lang række andet tilbehør

Tlf: 96 56 41 00

103


BENZIN OG SMØREMIDLER MILJØBENZIN Gren 2T og 4T er specialbenzin, hvor indholdet af skadelige stoffer er reduceret væsentligt i forhold til almindelig benzin. Dette gør benzinen velegnet til brug, hvor udstødningsgassen kan være til gene for operatøren eller omgivelserne. Benzinen er blyfri og herudover er mængden af sundhedsskadelig benzen og andre aromatiske kulbrinter samt svovl reduceret til et minimum.

MOTOROLIE SAE 30 Singlegrade motorolie velegnet til plæneklippere, kirkegårdstrucks, buskryddere og alle andre 4-takts småmotorer både i benzin og diesel. Motorolien er fremstillet af førsteklasses baseolier. Indhold: 4 liter Varenr. 7120913

MOTOROLIE SAE 15W-40 Multigrade motorolie til større benzin- og dieselmotorer. Fremstillet af førsteklasses baseolier. Indhold: 5 liter Varenr. 7100498

GREN 2T Specialbenzin tilsat 2% 2-taktolie til anvendelse på motorsave, hækklippere, buskryddere og lign. småmaskiner med 2-taktmotorer. Dunk á 5 ltr. Varenr. 7100503

GREN 4T Specialbenzin til anvendelse på græsslåmaskiner, fræsere, fejemaskiner og lign. småmaskiner med 4-taktmotorer. Dunk á 5 ltr. Varenr. 7100506

MOTORRENS Alkalisk rensemiddel til rengøring af motorer, biler, presenninger m.v. Angriber ikke letmetalslegeringer. Indhold: 5 liter Varenr. 7120914

HYDRAULIKOLIE Olien er velegnet til højtbelastede systemer, hvor der kræves en god slidbeskyttelse og gode filtreringsegenskaber. Indhold: 4 liter Varenr. 7101027

WD-40 MULTISPRAY Sprayolie med multifunktionsdyse. Velegnet som rustløsner, smøremiddel, kontaktspray, renser, korrosionsbeskyttelse m.m. Indhold 450 ml. Varenr. 7100073

VÆGTSTANGSFEDTPRESSER Vægtstangsfedtpresseren er forsynet med fyldenippel, hvilket betyder, at den kan anvendes til såvel patroner, opsugning af fedt fra fade samt løs fedtfyldning fra fedtfylderudstyr. Leveres med vinklet smørerør samt 4-bakket mundstykke med 6-kant. Tilslutningsgevind 1/8”R Indhold: 400/500 gram - Varenr. 7100076 Slange til fedtpresser 300 mm thermoplastisk gummismøreslange til fedtpresser. Varenr. 7100077

FEDTPATRONER En ægte universel smørefedt velegnet til almindelige formål inden for industrielle anvendelsesområder, hvor der kræves en smørefedt med resistens over for høje temperaturer. Fedten danner en smørende film, der er langtidsholdbar og modstandsdygtig over for fugtighed, temperatursvingninger og forurening og dermed reducerer omkostninger og behovet for vedligeholdelse. Indhold: 400 gram - Varenr. 7100074 104

www.dansand.com

2-TAKTSOLIE Semisyntetisk 2-takts motorolie til højtydende luftkølede 2-taktsmotorer. Olien reducerer udstødningsrøgen og beskytter motoren optimalt. Kan anvendes til både separat oliedosering såvel som iblanding i benzin. Indhold 1 liter. Varenr. 7100298


OLIEPRODUKTER AIRMAN LEVERANDØR AF: • Fyrings- og dieselolie • Automatisk olielevering • Oliefyrsservice • Benzin • Smøremidler et Kontakt os for d u lb ti uforpligtende 0 41 0 Telefon 96 56

YX LEVERER IGENNEM

- TELEFON 96 56 41 00

MILJØSKAB

PUMPE

Miljøskab med opsamlingsbassin til sikker og forsvarlig opbevaring af 200 liter tønder såvel som mindre dunke og beholdere. Skabet kan aflåses, så uønsket adgang undgås. Placering kan ske både indendørs og udendørs. Under skabet er en frihøjde på 100 mm, hvilket muliggør manøvrering med skabet ved hjælp af løftevogn, truck el. lign. I skabet er en indvendig frihøjde med plads til montering af pumpe på tønderne, selv om låget lukkes.

Pumpe til 200 l tromle. Kan anvendes til benzin/olie. Varenr. 7101021

Leveres ekskl. gitterristhylde. Opsamlingsvolume: 242 liter Vægt: 236 kg Højde

Bredde

Længde

161,4 cm

101,5 cm

143,7 cm

TRAGTE Tragtsæt bestående af 6 røde tragte i forskellige størrelser.

Varenr. 8150454

Galvaniseret gitterristhylde til miljøskab.

Varenr. 7140559

Varenr. 8150149

Tragt med flextud, sort plast varenr. 7140553

BENZINDUNKE & OLIEKANDE Benzindunk m/ pumpe, 25 ltr. - varenr. 8090069 Benzindunk u/ pumpe, 20 ltr. - varenr. 8090081 Kombidunk 5/3 ltr. – varenr. 8090089 Oliekande med flextud, 2 ltr. - varenr. 8090033 Jerrycan, grøn metal, 20 ltr. - varenr. 7120567 Hældetud til Jerrycan – varenr. 7120556 Benzindunk, sort plast, 10 ltr. - varenr. 7120564 Benzindunk, sort plast, 5 ltr. - varenr. 7120590

Tlf: 96 56 41 00

105


INDHOLDSFORTEGNELSE 2-hjulstraktorer 102 Adventsbånd 24 Adventslysholdere 24 Affaldsbeholder 56 Affaldscontainere 57 Affaldskurve 56 Affaldsspande 57 Affaldssække 27 Affugter 80 Afstivningsplanker 53 Afstivningssprosser 53 Afstøvningsbørste 28 Alterbog 21 Alterbrød 4 Alterkalke 18 Alterlys 6 Alterstager 10 Altervaser 10 Altervin 4 Anlægsriver 75 Anretteholder 55 Arbejdstøj 30-32 Armeringsblokke 83 Asfaltrager 73 Askebægre 56 Balanceholdere 24 Batterier 23 Batterilader 80 Benzin 104 Benzindunke 105 Beskæresakse 70-71 Beta værktøj 82 Betonbør 78 Blindnittesæt 82 Bloklys 7 Blomsterløg 66 Blomsterstage 11 Bogstavsortiment, magnet 62 Boremaskiner 80 Borsæt 82 Brandmateriel 25 Brandtæppe 25 Brolæggerjomfru 68 Brækstænger 68 Buskryddere 94 Buskryddersæt 37 Bælter 31 Bænke 58-59 Bæresele 94 Bøjle til messehagel 22 Børnetasker 22 Bøsning til stolestage 9 Båndmål 68 Cacao 5 Catman 98-99 Chokolademix 5 Climax-tør 32 Clips til spyd 60 CO2-slukkere 25 106

Cremesæbe 26 Cub Cadet 96 Cykelstativer 83 Dameskjorte 38 Dannebrogsstandere 65 Donkraft til afstiv.sprosser 53 Druesaft 4 Dåbsfade 19 Dåbskander 19 Dåbslys 20 Dåbsservietter 20 Dåbsstager 20 Echo 88 & 91 Elefant-snabel 90 Eliet 92 El-pærer 15 Farvemærker 60 Fastnøgler til spindler 53 Fedtpatroner 104 Fedtpresser 104 Fejekoste 77 Fejemaskiner 102 Felco 70 Fiskars 74 Flag og flagstænger 65 Fleececap 32 Flexiblade 94 Fliserenser med langt skaft 75 Fodrenserist 77 Foldestilladser 76 Forbindingskasse 25 Freund 71 Frostline 64 Fræser 94 Fyrfadslys 7 Fyrfadslysholder til stolestage 9 Fyringsolie 105 Fældejern med krog 91 Gadekoste 77 Gardena 79 Garderobeskabe 81 Generatore 95 Glas til stolestage 9 Glatførebekæmpelse 85 Granitvaser 67 Gravkasse 53 Gravkors 39 Gravkræmmerhuse 67 Gravlygtelys 7 Gravrammesæt 52 Gravtæpper 52 Grebe 72, 73, 74 & 75 Green-Flame 87 Grensakse 70-71 Grensave 70 & 74 Grillo 102 Græsarmering 83 Græsfrø 66 Græskantsakse 71

Græstrimmere 94 Gulvflagstang 22 Gulvstager 11 Gulvsæbe 26 Gulvvaskemaskine 29 Gummistøvler 35 Hamre 68 Handsker 36 Hattehylde 22 Havevogn 82 Hellig-tre-konger-lys 7 Herreskjorte, hvid 38 HEPA-filter 29 Hitachi 90 Hjemmeberettelsessæt 19 Hjemmedåbssæt 19 Hjulhakke 77 Honda 94-95 HTF 100-101 Huer 32 Hundekrog 83 Hydraulikolie 104 Hygrometer 12 Hækkeklippere 71 & 90 Hækkeolie 71 Hækkesakse 71 Hængelås 88 Hætter til jordkasser 54 Højtryksrenser 29 Hømmeren 56 Høreværn 37 Håndledsstøtte 37 Håndrens 26 Håndsæbe 26 IDZ 84 Imprægneringsspray 35 Indsats til fyrfadslysholder 9 Info-stander 60 Insektbekæmpelse 84 Istor slibeværktøj 70 Jalas 34 Jordanker 88 Jordkasser 54 Jordpåkastelsessæt 40 Jordrager 75 Jordstamper 68 Jordtæpper 51 Juleartikler 24 Juletræer 24 Juletræsfødder 24 Juletræslys 24 Juletræstæppe 24 Kabeltromle 71 Kaffemaskine 5 Kanallys 7 Kandelabre 11 Kantjern 68 Kantskærere, manuelle 74 & 75 Kantskærere, motor 92-93

www.dansand.com

Kantstenstang 68 Karabinhage til flag 65 Kasse til særkalke 18 Katafalker 44-45 Kemikalieskabe 81 Kertelys 7 Kertepærer 15 KGK 80 Kimehammer 51 Kirkebøsse 12 Kirkekaffe 5 Kirkekerter 15 Kirkesølv 18-19 Kirketavler 62-63 Kirkevin 4 Kistebukke 51 Kistehåndteringsvogne 46-47 Kistekølesystemer 48-49 Kistereol 45 Kistetrækker 43 Kistevogne 42 Kistevognstæpper 42 Klapstol 22 Klokketov 51 Klude 27 Knæpuder 31 Knæskånere 37 Kobbervase, vendbar 67 Koben 68 Kombistiger 76 Kompostkværn 92 Kompressorer 80 Konfirmandpose 20 Konus til teleskopskaft 28 Koralbog 21 Kortbordskassetter 62 Kosteskafter 77 Kranseholder 12 Kronelamper 15 Kronelys 7 Kronelysholder til stolestage 9 Krystalkerter 15 Kultivatorer 72 & 74 Kæde med opkorterkrog 69 Kædeolie 91 Kärcher 29 Køkkenrulle 27 Køreplader 83 Køreramper 50 Køreslidsker 89 Lametta 24 Landbrugsbør 78 Landmålerstok 68 Lavenergipærer 15 Lightere 8 Lightergas 8 Lineholder 65 Livets træ 12 Lommelygte 80


INDHOLDSFORTEGNELSE Lugekone 75 Lys 6-7 Lysekroner 14 Lyseslukkere 8 Lysestager 10-11 Lysglobe 12 Lyshøvle 8 Lyskæde til juletræ 24 Lysmanchet i glas 8 Lysmanchet i messing 8 Lysmanchet til stolestage 9 Læderfedt 35 Løfteklo 69 Løftestropper 69 Løfteværktøj 69 Løgsætter 66 Løvgreb 75 Løvsuger 88, 90, 99 & 100 Løvsugersække 99 Madamposer 27 Makita 80 Materialevogne 53 Mejsler 68 Melodisamling 21 Merrytime 38 Messingolie 14 Metalvase, vendbar 67 Miljøbenzin 104 Miljøriver 89 Miljøskab 105 Miljøstativer 57 Minibrænder 8 Minilast, HTF 101 Minilæsser 103 Ministamper 75 Motorkærre 100 Motorolie 104 Motorrens 104 Motorsave 91 Motorsavshandsker 91 Mukkerter 68 Muldvarpebekæmpelse 84 Multimoppe 28 Multitrillebør 82 Murerbalje 78 Murersnor 68 Musefælde 84 Mælkebøttefjerner 74 Mørkt tøj 38 Nedsænkningsapparat 51 Nedsænkningstov 52 Nummerskilte 60 Nøgleskab 23 Oasis 20 Oblatdiske 18 Oblater 4 Oblatæsker 18 Oliekande 105 Olierør 71

Opvaskemiddel 26 Ordensreglement 61 Overkørselsramper 50 Papirartikler 27 Papirdispensere 27 Papirkurve 56 Papiropsamler 75 Paraply 33 Parkbænke 58 Pendulhakke 75 Pengeskabe 23 Piedestal til dåbskander 19 Planteværktøj 73 Plasterautomat 25 Plastposer 27 Plæneklippere 93 & 95 Plænespyd 60 Plænetraktorer 93, 96, 97 & 102 Portvin 4 Pudsemidler 14 Pulverslukkere 25 Pumpe til tromle 105 Pælespade 73 Redskaber 72-75 Redskabsholder til trillebør 78 Redskabsophæng 76 Redskabsstativer 55 Regntøj 33 Rengøringsartikler 26-28 Reservedele til løvsuger 99 Reservedele til redskaber 73 Restaurering og renovering 13 Ringgaffelnøglesæt 82 River 73, 74 & 75 Rundsling 69 Rygsprøjter 86 Rygstøttebælte 37 Rød Egern pudsemiddel 14 Rørlamper 15 Salmebogsvogne 21 Salmebøger 21 Salmetal 16 Salmetalskasse 16 Salmetalstavler 17 Sherry 4 Shorts 30 Sika 35 Sikkerhedsbriller 37 Sikkerhedsfodtøj 34-35 Sikkerhedsoveralls 91 Sikkerhedsudstyr 37 Sikringer 15 Skilte 60-61 & 88 Skilte på spyd 60 Skjorter 31 & 38 Sko 34-35 Skovle 72 & 74 Skruetrækkersæt 82 Skuffejern 72, 74 & 75

Skyllevask 64 Skærefaste støvler 91 Slangesaddel 64 Slangevogn 79 Slips 38 Smøremidler 104 Sneglefri 84 Sneslynger 93-94 Snørebånd 35 Sokker 32 Solus-vogn 89 Spader 72 & 74 Spande 78 Spindler 53 Sporjern 68 Spredere 85 Sprøjter 86 Standardlamper 15 Stanghækkeklippere 90 Stenvogn 69 Stenværktøj 68 Stiga 97 Stiger 76 Stolestager 9 Strømper 32 Støbejernsbænke 59 Støvler 34-35 Støvmasker 37 Støvsuger 29 Sugeslanger 99 Sunwill 38 Sæbedispensere 26 Sækkevogn 78 Særkalke 18 Søn- og helligdagsbetegn. 17 Såler 35 Talje 69 Talsortiment, magnet 62 Tanaka 90 Te 5 Tekstskilte på spyd 60 Teleskopskafter 28 Teleskopstiger 76 Tenozid 8 26 Termo-/hygrometer 12 Termoundertøj 32 Tidsskriftsholder 22 Tipvogne 89 Titan 97 Titusstage 10 Toiletpapir 27 Toiletrens 26 Tommestokke 68 Topnøglesæt 82 Topstjerner til juletræ 24 Tragte 105 Trappestiger 76 Treben 69 Trillebøre 78

www.dansand.com

Trimmerhoved 94 Trimmersnøre 94 Truck 98 & 101 Træsko 35 T-shirt 31 Tyggegummifjerner 26 Tyverisikring 88 Tørklæder 38 Tørreskab 32 Tårnsender 39 Udtyndingskniv 74 Ukrudtsbrændere 87 Ukrudtsmiddel 84 Unbrakonøglesæt 82 Underbukser 32 Uni-loader 103 Universalsaks 74 Urnebor 41 Urnenet 41 Urnetang 41 Urnetaske 41 Urnetransportvogn 41 UTV 4x2 96 Vandhane 64 Vandingsudstyr 79 Vandkander 78 Vandkandestativer 55 Vandkandevogn 78 Vandposte 64 Vandslukkere 25 Varmemåtter 85 Vaseholdere 55 Vaser, indendørs 10 Vaser, udendørs 67 Vaterpas 68 Vegano 84 Vendbare vaser 67 Versetal 16 Vertikalskærer 95 Videokamera, attrap 88 Vimpler 65 Vin 4 Vinduespudseudstyr 28 Vinkander 18 Vinkelsliber 80 Vintermåtter 85 Vintertøj 30-31 Viskestykker 27 Væglampetter 14 Værdiskabe 23 Værkstedsborde 81 WD-40 104 Webshop 3 Workzone 30-31 Yard Man 93 Zinck Lysbro 72-73 Øjenskyllestation 25 Økser 74 Øresnegl til tårnsender 39

107


ANDRE PRODUKTER Foruden produkterne vist i dette katalog har vi et stort sortiment med mange forskellige stenprodukter såvel som produkter til jordforbedring og vækst herunder muldjord, spagnum, gødning m.v.

Vi står altid til rådighed for dig ved telefonerne, så ring venligst, hvis du ønsker besøg eller anden vejledning. Vi glæder os til at høre fra dig. DSN A/S · N.A. JENSENSVEJ 1 · TORNBY · 9850 HIRTSHALS · TLF: 96 56 41 00 · FAX: 96 56 42 00 · E-MAIL: INFO@DANSAND.COM · WWW.DANSAND.COM

Forbehold for trykfejl. Ret til ændringer i data uden forudgående varsel.

Ved at rekvirere vores ”STENKATALOG” og den årlige udsendte brochure ”JORDFORBEDRING OG VÆKST” får du et godt overblik over vores udvalg af disse produkter, og i stenkataloget kan du desuden se mange flotte inspirationsbilleder, gode tips og råd samt læggevejledninger til de forskellige belægningstyper.

Profile for DSN A/S

DSN A/S Hovedkatalog  

dansand.com

DSN A/S Hovedkatalog  

dansand.com

Profile for dansand
Advertisement