Issuu on Google+

PORTFOLIO

Landscape architecture Danyang Hu 2014


EDUCATION Feb.2011-Present : Bachelor of Landscape Architecture University of New South Wales , Sydney, NSW Most recent semester WAM: 73

Danyang Hu

DOB: 06/06/1992

Sep.2008-Nov.2010: High School Certificate Glenunga International High School, Adelaide, SA Awards: Academic Awards for semester 1&2 in 2009 & 2010 ATAR result: 92

EXPERIENCE Jan.2013: Internship at NingXia NingMiao Gardens Virescence Co.,Ltd. •Project Master plan (AutoCAD) •Site Analysis •Precedents research

B.Landscape Architecture E-mail: hdy2_68@sina.com Phone: 0452220710 Address:6/24 Sturt St, Kingsford,2032

I believe that landscape architecture is not only a profession, but an attitude towards the shaping of our present and future environment. The strong desire of being participated in designing the environment that both people could benefit from and enjoy, as well as the passion for environment, art, culture, and design has led me to study landscape architecture. For me, it is a unique profession that promotes environmental and social values and provides enriching experiences for people to live and participate in their surrounding environment. So far, I have been trained as prepared to be a professional landscape architect in terms of design thoughts and necessary skills. I am always excited to meet new people, get involved in team work and sharing different skills and knowledge with people from different fields.

RESUME

2012-2013: Choice Gourmet Pizza, Kensington •Food preparation •Customer Service 2011-2012: Sea In the City, Myer Food Court, Sydney •Food Service • Kitchen Cleaning

PROFESSIONAL SKILLS & ATTRIBUTES •Hard working and Enthusiastic •Self-motivated •Ability to learn and apply new skills quickly •Excellent verbal, written and visual communication skills •Enjoy working in a team environment •Capable of multi-tasking

COMPUTER SKILLS •Proficient in AutoCAD, InDesign, Photoshop •Developing skills in Sketchp and Adobe Illustrator •Easily adaptable to, and a fast learner in new computer programs


01Badgerys Creek: Urban Planning

07 Project Documentation:

03FengBei Relief Granary Area,

Powells Creek

SuZhou: Urban Redevelopment

05 City Farm, Sydney Park

09 Graphic design G5 UNSW GALLERY PRECINCT Science Green Common Area

SHELTER

OUTDOOR PERFORMANCE AREA

CHEMICAL SCIENCES LAW LIBRARY

ROBET WEBSTER

ELECTRICAL ENGINEERING

02Badgerys Creek:

04 Urban forest,

Urban Design

GROUND LIGHTING

08 Project Documentation:

PROPOSED SCIENCE GREEN COMMON PUBLIC AREA

06 Urban Atlas:

Hamburg, Germany

ENTRANCE

EXIT

ROBERT WEBSTER BUILDING

SCIENCE GREEN

PEDESTRIAN WALKWAY

STUDENT CENTRE

Anchorage, Alaska

Coredeaux Heights

SCIENCE THEATRE

LAW LIBRARY

ROBET WEBSTER

TO UPPER CAMPUS

DALTON BUILDING

2014

14

2013

18

20

22

24 2012

26

ELECTRICAL ENGINEERING

TO UNI MALL CHEMICAL SCIENCES LAW LIBRARY VILLAGE GREEN FRONT GATE ANZAC PARADE

DIRECTIONAL SIGNAGE

Danyang Hu 3369867

10

CHEMICAL SCIENCES

PROPOSED GALLERY AREA

CIRCULATION CONCEPT DIAGRAM

04

RED CENTRE WEST WING

Landscape Architecture

28 OTHER WORK

CONTENTS


YEAR4 2014

Project: Urban Proposition for Badgerys Creek Airport Location: Badgerys Creek, Sydney This group project requires urban planning strategies and visions for Badgerys creek area regarding to the future proposed airport. The proposed Sydney second airport is believed to be a catalyst for the development of Badgerys Creek and western Sydney. The design is based on the principle of transit oriented development of New Urbanism to enhance the connectivity of people and place. The planning vision is approaching to the people who are going to live and work on the site as the airport being constructed, and the place with relative functions. This proposal is aiming to create centres within centre which is to design the whole site as a new city centre to western Sydney and to the whole Sydney region. The proposed design has planned the site into four precincts which named as Agri-city, Air city, Park city and Leppington town centre, and each of them is characterised with particular land uses. As the centres being built overtime the important local creek habitats will be protected, the connectivity of people and land will be established, and the vision of the transit oriented development will be gradually enhanced.

01 “CENTRES” WITHIN “CENTRE”


STRUCTURE PLAN

04


The proposed precinct with major characteristic of agriculture occupies approximately 120 hectares in total. The Agriculture centre is located on the flooding zone alone the Badgerys Creek with purposes of strengthening the natural irrigation system for agriculture and protecting the ecological value of the landscape. The area is also developed with the intention of remaining the existing agricultural character to retain the lifestyle of existing local residents. Taking the opportunities of rural to urban transformation for the city development, the design opens up diverse possibilities in a high quality idyllic atmosphere with urban lifestyle for food production, recreation, and community engagement. Its low to medium density of population also has great potential to expand and connect to proposed Leppington town centre. The major land uses include commerical markets along the creek line, residential land, small scale community farms, and commercial farms extending and merging with parkland in distance.

01 “CENTRES” WITHIN “CENTRE”

AGRICULTURE PRECINCT


The proposed international commercial centre is located at the north-west of the proposed Airport with the area of 380 hectares in total. The design is taking the existing creek lines as the basis to create two dominant green corridors linking the area with the wider landscape system. The site is also under 20m noise contour which is believed to have potential to expand to north, west and east side from the airport. The formal grid street network is used to promote walkability and the two corridors are designed with different focus of recreational and commercial uses to allow for more vibrant urban lives. The centre will provide airport related services, business, industrial use with great employment opportunities to encourage people from all over the world to work, live, and play.

INTERNATIONAL COMMERCIAL CENTRE

06


AGRICULTURE CENTRE VIEW

01 “CENTRES” WITHIN “CENTRE”

BUSINESS PARK VIEW


POPULATION & HOUSING TYPES

LONG SECTION

08


Project: Graduating Project Location: Badgerys Creek, Sydney This project looked at how to address the division of the existing creek corridor and the separation of the north and south urban areas to create a new urban space and park system that has public gathering, civic functions, and places for leisure and play. Where the most diverse land uses and densest area in population can be found, the project has used a key strategy of proposing a cultural and social corridor to strengthen the relationship of two separated neighbourhood communities, as well as to stimulate movement and interactions. The interchange point in the middle will become a place where the most intensive activities happen. The design enhances the characteristics and intersections of the urban and creek corridors to emphasis the variety, contrast, and exchange of urban and naturalist forms and spaces, and uses the crossing bridges as a focal point of the whole organizing system. The project also attempts to enhance the pedestrian experience through linking a diverse collection of spaces, and provide rich transitional experiences and multi-functional opportunities, which enable people to experience different programs and events, views across the creek, access to water at different point, and to engage with the water ecology.

02 RECONNECTING THE NEIGHBOURHOOD


REGIONAL PLAN

PRINCIPLES

CONCEPT

10


PROCESS

MASTER PLAN

ANALYSIS

SECTION: Showing the variation of creek bank treatment

02 RECONNECTING THE NEIGHBOURHOOD


PERSPECTIVE VIEW: Viewing terrace along the creek

LONG SECTION

CREEK EDGE EXPERIENCES

12


YEAR3 2013

Project: SuZhou Urban Redevelopment Location: Fengbei Relief Granary, Suzhou, China This group project forms part of Cross Cultural Design Studio as it requires strategic planning for Fengbei Relief Granary area to address the existing site issues, develop a range of site uses, reflect the unique characteristics of Suzhou and its culture, and most importantly, to better incorporate the proposed Canal-transportation Museum. Suzhou old city has its own highly distributed spatial arrangement, where people would like to have a space to stop by and spend their time, enjoy the serenity and peacefulness within the noise and bustle of the city. Private outdoor spaces are available among the courtyard scattered around, however it couldn’t fulfil the need of the public. Therefore the aim of the project is to reorganize the entire site, provide a space out of the bustling life of city, a place where people could drop by and spend their time, a place where traveller could have better understanding of the local culture. Concept: The design extracts the main characteristic of Suzhou garden, namely the concept of exterior wall“boundary” and interesting interior space. Based on the overall distribution, the site is enclosed within a “boundary”, with an intangible internal public space. Besides, the core design focus on the concept of “in-between corridor”, blending the internal and external space together, increases the permeability among the solid wall and enclosed space within. Corresponding to the “corridor” of Suzhou garden, playing the role as a transitional space, at the same time maintain interaction between the public and the garden; allow them to have different experience throughout the “journey”.

03 IN-BETWEEN

ABOUT THE SITE


RENOVATION STRATEGY

RENOVATION STEPS

14


BIRD EYE VIEW

03 IN-BETWEEN

SITE MODELS

PERSPECTIVE VIEWS


The landscape design is derived from the concept of “In-between corridor�, the main idea is to emphasis and enrich the internal experience along the corridor, and improve the spatial quality and visual richness of visitors, meanwhile to provide functional public space for people to rest, gather and wonder around. The design intentions are also to strengthen the role of the site in its urban context, increase urban spatial vitality and contribute to the surrounding natural environment. Throughout the whole site, different planting forms are used to define space and create a spatial moves and changes. As the circulation is ore free in the middle, it is designed as a journey which excites and surprise people at different point when they walking around and guide them to surrounding places. In addition, planting is used along the path and extent into courtyard to give a sense of visual connection and permeability. In order to define edges and emphasis the point of access from the corridor, bamboos are planted around pavilion and along each access point. Also, as people circulate around the corridor, therefore, there will be no direct access from north and south entrance. However, visual connections are provided to guide people to walk along the corridor and discover the space themselves.

MASTER PLAN

16


Project: Otto Linne Prize 2014 Location: Horn, Hamburg, Germany This group project was part of an international design competition for the redesign of the public domain in an area of post-war housing in Humburg, Germany. Regarding modern German history, the imagined landscape is arguably the German forest, where it is considered a central symbol of Germany. Our design concept was based on bringing the German forest back to the neighbourhood district of Hamburg through various landscape interventions. There was also an intention to make connections throughout the city as a whole as overtime the design can continue to transform and expand. Through creating the identity of the city, new experiences are created, ties to the environment can be strengthened and a new sense of place for all will be developed. The design was also influenced by studies of forest features such as the proportion of light and shadow, and characters of exploration, clearing, linearity, and extension .

04 BRANCHING THE FOREST DISTRICT OF HAMBURG


Extended greenway corridor

Current design site

Atmosphere of extended greenway corridor

Abstract-Design

Blending transition leads into concept of branching

Current design site with potential design opportunities in order to create connections within the Hamburg at a regional scale

DESIGN PROCESS

Light& shadow

Exploration

Clearing

Extension

Linearity

FOREST FEATURES

18


Project: Site planning for city Farm in Sydney Park Location: Sydney Park, Sydney This project was about the design of a city farm in Sydney Park. Sydney Park is the one of the few multi-purpose large scaled parks in central Sydney, the proposed design of city farm will improve the current park conditions, invite more park users, and expand the functionality of the park. The project also requires strategic planning for Sydney Park to address its exiting issues, and assist the accessibility, experience and uses of the future proposed city farm. My design approach was based on integration of city farm with its surrounding context. Each farming area with different functional emphasis was connected with its surroundings, either physically or visually. The proposed new uses were also integrated with current park uses, aiming to expand opportunities and functions of the park, as well as provide unique experiences for visitors. There are three farming areas with different focused aspects of community uses, children’s experiences and play, and commercial and educational benefits. The design was an effective response to the existing site’s constraints and opportunities in relation to the activation of unused areas, improved circulation systems and area linkages, and maximized opportunities such as exploring the site’s history, and opportunities for community events, educational, recreational and commercial uses.

05 INTEGRATION


CHILDREN’S FARM

COMMERCIAL & EDUCATIONAL FARM

20


Project: Urban Atlas Study Location: Anchorage, Alaska The urban Atlas assignment was based on the study of the development of a chosen city in relation to its changing urban form and surrounding landscape conditions. The city of Anchorage is situated in a wide valley of Alaska with the Chugach Mountains to the east and the Alaska Range to the north. The city lies on a strip of coastal lowland and extends up the lower alpine slopes of the Chugach Mountains. Anchorage began to develop in 19th century as the midpoint construction headquarters of Alaska Railroad. The development of Anchorage was largely based on discovery of natural resources, however the mountains on the east has limited the city growth, and many wetlands were lost due to urban development. There were also great earthquake happened which caused many areas be destroyed and some were reconstructed as public open space. Today’s Anchorage is the commercial, trade, and transportation centre of south-central Alaska with an almost half the population in the state .

06 URBAN ATLAS & SPACE STUDY


2013

1970-1980

1964 Earthquake

1930-1950

1912-1920

TIME LINE

22


YEAR2 2012

Project: Project documentation Location: Powells Creek, Sydney The documentation of Powells Creek project requires a set of construction plans and details for the site design. This assignment aimed to develop the ability of using professional graphics and suitable language to document the design with standard requirement for construction, and enable contractors to follow and construct. This included site demolition, levels, set out, materials and planting plan and detail construction information.

07 POWELLS CREEK PROJECT DOCUMENTATION


24


Project: Project documentation Location: Coredeaux Heights, Sydney This project involved a set of handdrawn plans relating to the documentation of a multi-housing development for Coredeaux Heights area. The proposed housing development requires landscape engineering work in relation to: •Structures----walls, decks, and stairs •Earthworks, levels and grading (to accommodate five housing lots in the area) •On-site stormwater detention •Set out and extent of all constructed items •Services regarding to drainage pits and lines •Other hard landscape items, and soft landscape works

08 COREDEAUX HEIGHTS DOCUMENTATION

All drawings were followed by Australia Standards, including levels plan, set out plan, material plan, planning, and service plan.


26


other work

SHELTER

OUTDOOR PERFORMANCE AREA

CHEMICAL SCIENCES LAW LIBRARY

ROBET WEBSTER

ELECTRICAL ENGINEERING

GROUND LIGHTING

RED CENTRE LOGO DESIGN

PROPOSED SCIENCE GREEN COMMON PUBLIC AREA

SCIENCE GREEN COMMON AREA REDESIGN

10 GRAPHIC DESIGN ENTRANCE

EXIT

ROBERT WEBSTER BUILDING

SCIENCE GREEN

PEDESTRIAN WALKWAY

RED CENTRE WEST WING

CHEMICAL SCIENCES

LAW LIBRARY PROPOSED GALLERY AREA


CELEBRATION OF THE 65TH ANNIVERSARY OF UNSW

28


PHOTOGRAPHY


Danyang Hu : Bachelor of landscape architecture @ UNSW Address: 6/24 Sturt St, Kingsford, 2032 Phone: 0452220710 E-mail: hdy2_68@sina.com


Danyang Hu