Page 44

NAT UR EN PÅ SK R IFT

BØGER

SABOTAGE I HAVEN Haver kan være små naturreservater og bidrage til landets biodiversitet. Nøgleordet for en naturmæssigt rigere have er, ifølge Rasmus Ejrnæs, sabotage. Det udelukker ikke havemøbler, køkkenhave og staudebede. Men man kan godt strukturere sine udendørsarealer, så de udvikler sig i en naturlig og mere vild retning, til glæde for insekter, fugleliv og ikke mindst haveejeren selv. Rasmus Ejrnæs: Den uendelige have. 102 sider, 150 kr. (Aarhus Universitetsforlag).

TAG MED UNDER VANDET

VADEHAVET – KUNSTNERISK SET

Dyr under vandet skriger ikke, men det er lige før, man selv gør det, når man bladrer i bogen ”Vande”. For sjældent har man set så smukke, unikke og eventyrlige undervandsfotos. Flere fotos virker næsten umulige. Teksten er små fortællinger og er let fordøjelig på den positive måde. Man får lyst til at hoppe i vandet for at se nærmere på en underlig, men skøn verden. Man kan begynde med bogen. Lars Hestbæk m.fl.: Vande. 123 sider, 300 kr. (Forlaget Cafe Chimpansen).

Vadehavet tiltrækker ikke kun store fugleflokke, men også naturkunstnere, og en af dem er ornitolog Marco Brodde. I ”Horisontlinjer – Fugle og Vadehav” tager han gennem dagbogsnotater, akvareller og tegninger læseren med ud på en lystrejse gennem det forunderlige landskab, hvor man kan nyde årets skiftende fugleliv. En bog, hvor natur, fugle og kunst går op i en højere enhed. Marco Brodde: Horisontlinjer – Fugle og Vadehav. 109 sider, 248 kr. (Fiskeri- og Søfartsmuseets Forlag).

NATUR & MILJØ

44

03 : 2016

Natur & Miljø nr. 3 september 2016  
Natur & Miljø nr. 3 september 2016  

Mød manden, der stod fast gennem "marius-gate"