__MAIN_TEXT__

Page 1

SHOWGUN

NO 01

CHRONICLE

»REKTORS KLUMME

2010

JUNE

KLUMME

»SHOWGUN ISSUE #

n 01 o

»COLOPHON

Showgun er et studiekulturelt magasin og event for vidensdeling, netværk og inspiration for de studerende på Danmarks Design Skole

Publisher The Danish Design School

Målet med Showgun er at fremvise og synliggøre de studerende på Danmarks Design Skole´s resultater, ideér, oplevelser og kreativitet, og styrke den almene vidensdeling og studiekultur. Showgun har som vision at være et fast brændpunkt for social interaktion, inspiration og vidensdeling. Showgun skal krystalisere en samlende kollektiv platform, der styrker og beriger de studerende’s horisont, studiemiljø og læretid på Danmarks Design Skole. Showgun Chronicle er planlagt til at udkomme 3. gange pr. semester, i 6. udgaver over et studieår, ved et fast hyggeligt studiesocialt event, kaldet Showgun Café.

Rektor Anne-Louise Sommer, Maj 2010, Danmarks Design Skole Danmarks Designskole har 135 års erfaring i at være førende inden for udviklingen af dansk design og kunsthåndværk. Vi har en stolt tradition bag os – og vi er på forkant med udviklingen. Og det forpligter!

SHOWGUN CAFé

Både inden for uddannelse, forskning og udvikling bidrager vi løbende til den rivende udvikling og forandring som designbegrebet aktuelt undergår.

11 of JUne 2010 at 15.00 pm THE GLAS HALL

the th

For øjeblikket er forandringsprocessen særlig markant for os internt. Vi kan imødese en fremtidig fusion med Arkitektskolen en gang i 2011 – og inden da en samlokalisering, når vi til februar 2011 åbner dørene op på Holmen, hvor vi bliver en del af det kreative uddannelsesmiljø, der samler flere kulturministerielle institutioner. Her skal vi finde en plads i samspil med de andre fagligheder.

»milano furniture faIR

STUDIETUR

I SHOWGUN kan vi læse om alle de vilde eksperimenter, sjove projekter og skøre ideer, der overrasker og udfordrer vanetænkning og gængse forestillinger. Og gør os alle lidt mere kloge på den mangfoldige virkelighed, der omgiver os – og hvor design i alle afskygninger er et vigtigt omdrejningspunkt. Tag godt imod SHOWGUN – og lad os håbe det bliver et tankevækkende bidrag, der kan styrke dialog og faglig udveksling på Danmarks Design Skole.

/ Anne-Louise Sommer Maj 2010, Rektor Danmarks Design Skole

Et opsumerende indblik i årets Milano Furniture Fair

»AFGANG 2010 August 2010: Danmarks Designskoles modeshow og afgangsudstilling Danmarks Designskole lancerer årets afgangsmodeshow under Copenhagen Fashion Week 2010 i august. Årets store samlede afgangsudstilling 2010 åbner på Carlsberg i København 18. August 2010. Alt det bedste af det nye. Mød de første af 2010’s nyuddannede designere. Profiloversigten vokser frem til sommer 2010, hvor Danmarks Designskole lancerer det samlede afgangsudstilling og -show 2010. Gå på opdagelse i de nye afgangsprofiler og projekter her. Se afgængernes profiler og projekter på

www.dkds.dk/afgangsprojekter

»FOOD FOr thOUGHT ”It isn’t what you have, or who you are, or where you are, or what you are doing that makes you happy or unhappy. It is what you think about.” – Dale Carnegie ”A designer is an emerging synthesis of artist, inventor, mechanic, objective economist and evolutionary strategist.” – R. Buckminster Fuller ”You can make more friends in two months by becoming interested in other people than you can in two years by trying to get other people interested in you.” – Dale Carnegie Hot Link / Food for thought TED - Ideas worth Spreading – www.ted.com Idé & llustration Dennis Nikolai Andersen

»Åben forelæsning

”Rehearsing The future” Ny designudgivelse om at ændre fremtiden. DAIM-innovations- og forskningsprojekt bliver til bog, udgivet på Danmarks Designskoles Forlag.

Juni 2010: Åben forelæsning: Selçuk Artut An Immersed Sonic Experience Den 22. juni 2010 inviterer Danmarks Designskole og The Interaction Design Programme til åben forelæsning med Selçuk Artut under titlen: An Immersed Sonic Experience.

Tid og sted 22. juni 2010, kl. 18-19. Danmarks Designskole Festsalen (A111) Strandboulevarden 47 K-2100 København Ø Se mere på: www.sonicfields.net

Typography Set with NewBaskerville (1988) by Adrian Frutiger & Monoment Narrow Display v.1 (2010) by Thomas Casander Jeppesen & Matthias J.E. Horneman-Thielcke. Design & Concept Thomas Casander Jeppesen Matthias J.E. Horneman-Thielcke Paper provided free-of-charge by Arctic Paper SE, arcticpaper.com (thank you!)

Thank you! Sofie Beier, for your tips on typeface design Adrian Täckman, for your tips on magazine design Peter Gyllan, for your insights on school history & old school-related magazines / news paper publications DKDS’s Print Center, for advice on printing issues Tine Kjølsen, for good guidance

PROJEKT INDSIGT THOMAS CASANDER JEPPESEN MATTHIAS J.E. HORNeMAN-THIELCKE SHOWGUN Chronicle & Café 6. semester Danmarks Design Skole CENTER FOR VISUEL KOMMUNIKATION

Projekt: Visuel identitet til en studiekulturel oplevelsesplatform, der ønsker at bidrage til et bedre studiemiljø på Danmarks Design Skole

Det er skønt at kunne byde velkommen til SHOWGUN, der er et 100-procent studenterdrevet initiativ. Og stor tak for det.

»Nyt fra biblioteket

Contributors Caroline Arvidsson Mathias Weber Dennis Nikolai Andersen Jonas Edward Sine Jensen Ditte Lerche Peter Gyllan Mervyn Kurlansky Anne-Louise Sommer Kristian Rise

Print Litotryk A/S DK, litotryk.dk

»SHOWGUN CHRONICLE

SHOWGUN præsenterer løbende spændende projekter, der udfolder sig i forbindelse med – og i forlængelse af – undervisningen. SHOWGUN giver inspiration fra den store verden med interviews af gæsteforelæsere og -designere. Og SHOWGUN vil rapportere fra forskningens nøglepersoner og innovationsfrontløbere.

Forskere og professorer fra den nærtstående arkitektog designskole-fusion ser frem til at dele viden på tværs af kompetencer !

Ønsker du at være bidragsyder til Showgun redaktionen, skriv til showgun@dkds.dk.

Creative direction / Editing Thomas Casander Jeppesen Matthias J.E. Horneman-Thielcke

Questions / Want to contribute? showgun@dkds.dk

Der er stor bevågenhed i forhold til design. Både fra politisk hold og fra den brede offentlighed. Design er et buzzword på godt og ondt, og derfor skal vi bidrage til den brede kommunikation, så alle kan blive lidt mere kloge på det komplekse og mangefacettede fænomen, som design er. Den indsigt vi alle har om design på mange niveauer, skal kommunikeres bredt ud. Vi skal dele vores viden. Og den proces starter ’in house’.

»THE SHOWGUN BULLIT

Showgun er hovedsageligt drevet af studerende på Danmarks Design Skole, og er derfor et udtryk for de studerende’s holdninger, projekter, oplevelser og ideér. Bidragsydning til Showgun er dog frit for alle med forbindelse til Danmarks Designskole.

DENMARKS DESIGN SCHOOL

Designbegrebet flytter sig løbende – det er grænsesøgende og grænsesprængende – og design rejser mange og store spørgsmål, der kræver stillingtagen. Spørgsmål der er tæt knyttet til den brede samfundsdebat, til globaliseringsstrategier, til politik, til miljøudfordringer og til drømmen om det gode liv. Spørgsmål fra stort til småt. Som designer tager man aktivt stilling til disse spørgsmål, og design kan gøre en forskel.

Forskerteam på Danmarks Designskole udgiver ny sourcebook til brugerdreven innovation. Udgivelsen afslutter to års praktisk arbejde med innovation i samarbejde med Vestforbrænding, 1508, 3PART, SPIRE Center, Syddansk Universitet og andre partnere. I forskningsprojektet, der går under navnet DAIM (Design Antropologisk Innovations Model), handler innovation om at ‘øve sig på fremtiden’. Den nye udgivelse fra DAIM-holdet og Danmarks Designskole udfolder dette perspektiv støttet af DAIM-projektets nære samarbejde med fem danske og udenlandske designbureauer - gennemillustreret fra projektets samarbejde med Vestforbrænding om affald og bæredygtighed.

»OM SHOWGUN

THANK YOU ARCTIC PAPER for providing free “Munken Rough” paper for the Showgun Chronicle

Det hele startede med et par møder inden afgang. Initiativet kom fra Kulturministeriet og trendforsker Mads Arlien-Søborg som var udpeget til at være vores ”høvding”. 22 elever fra henholdsvis Danmarks Designskole, Arkitektskolen København, Design Skolen Kolding og Arkitektskolen Århus var blevet valgt til at tage med til Milano for at hjælpe danske virksomheder fremme dansk design. Vi skulle i løbet af ugen derfor hjælpe danske virksomheder som Kvadrat, Normann Cph, Dansk Design Center og det danske konsulat i Milano. Opgaverne løb bla. på at hjælpe virksomhederne med deres events, dele kateloger ud, skrive blog indlæg, passe udstillinger og tale med folk om dansk design. Hele byen var spækket af design. I gaderne var opstillet forskellige designskulpturer og nogle gader var pyntet op med kæmpe store lamper. Bydelen Zona Tortona var hjemsted for Dansk Design Centers initiativ showroomet ShowHow, som bestod af bæredygtigt design som trævarer fra Munio, spisebord fra Julien Kyhl, strik fra Gudrun&Gudrun, produkter fra Mater osv. Også Danish Crafts havde showroom her med udstillingen MindCraft hvor bla. Isabel Berglund, Margrethe Odgaard, Astrid Krogh og Ditte Hammerstrøm udstillede værker. Normalt er Zona Tortona hjemsted for fotografer, værksteder og andre kreative, men under Møbelmessen havde de tømt deres lokaler og lejet dem ud til diverse udstillere, hvilket gjorde at hele bydelen var spækket med showrooms, udstillinger m.m. Også bydelen Brera var spækket med udstilllinger – og her holdt Fritz Hansens store 2-etagers showroom også til.

Studio Job. Samt udstillingen Monsters Project i samarbejde med Innofa-Stretch Textiles, der var en serie siddemøbler (små monstre) produceret i strikkede stretch kvaliteter. Kvadrat var også repræsenteret og især i designhallen ude på selve møbelmessen var der ikke det møbel som ikke var beklædt med stof fra Kvadrat. Selv havde virksomheden et kæmpe showroom inde i Milano og torsdag aften da de afholdte event var der da også spækket med designere, pressefolk og andre.

Velkommen til første udgave af Showgun ! Magasinet er resultatet af et 10ugers selvvalgt projekt i december/januar 2009/10, hvor vi har arbejdet med at skabe en kollektiv studiekulturel oplevelsesplatform til Danmarks Design Skole og de studerende. Vi og mange af vores kære medstuderende har tit snakket om der var for langt imellem konkrette sociale studiekulturelle events på skolen. Events, der samler skolen, og lade os få større indsigt i hvad der bliver produceret, lært og oplevet på de forskellige værksteder, centre og moduler. Der florerer allerede gode initiativer for vidensdeling og inspiration, ikke mindst Madeinschool. dk, Dynamo, Tapettet, DE/AR, Copy/Paste Gallery, m.fl. De fleste er dog digitale, lidt upersonlige, og hjælper os ikke til at sætte ansigt på hinanden; og er svære at deltage aktivt i uden noget samlende initiativ og event at se frem imod. Showgun håber at bidrage til de forvejen gode idéer med et ny dynamisk - voksende studenterdrevet magasin kaldet Showgun Chronicle. Magasinet er planlagt til at udkomme ved tre faste events, ShowGun Café, hvert semester. Café - eventet skal skabe ramme for mere social omgang, seriøse og useriøse happenings, workshops, foredrag, udstillinger, fællesorientering m.m.

Showgun Navnet Showgun refererer til platformens oplysende motivation og vision, i henhold til at fremvise, belyse, vidensdele og arkivere den skabende, eksperimenterende og udforskende studiekultur på Danmarks Design Skole. Showgun er et projektil ladet med aktuelt studiekulturelt og designrelevant information og inspiration.

Om Showguns format Patricia Urquiola var også repræsenteret rigtig mange steder i Milano, både ude på messen og i byens showrooms. Bla. med møbler fra Morosso, store tæpper fra GAN og med udsmykning af en hel bil i Kvadrats Showroom. På messen var trendområdet Satellite et spændende sted at besøge. Her var mindre udstillingsrum og det var primært upcoming designere og studerende der viste produkter. Der var stor fokus på lamper i alle afskygninger og det var spændende at se så mange forskellige former.

Showgun er et magasin i stort format, og er et mix af avis, magasin og plakat. Hver enkelt ark kan fungere selvstændigt som plakat eller samlet i ark som magasin / avis. Ideén er at holde funktionen åben for muligheder, og gøre magasinet fleksibelt i forhold til mængden af indhold.

Om Showguns typelogo & identitetsskrift Showgun Display / Monoment Narrow’s bogsta-

ver (typer) er specialtegnet som Showguns egen identitetsskrift. med henblik på at signalere en stærk identitet, med subtile signaler/reference til journalistik, design og historie. Linierne og arkitekturen i display skriften er baseret på gamle plakat og avis skrifter med deres karakteristiske udtryk og tætte ordbilleder. Typerne er konstrueret ud fra rene linier, og specielt formgivet til at fungere som Display/ Headline skrift. Monoment Narrow er en væsentlig bidragyder til at skabe et karakteristisk og genkendeligt udtryk til magasinets visuelle udtryk. Som identitetsskrift fungerer Monoment som primær typografi. Den bruges til overskrifter, trumpetter m.m.. ITC NEW BASKERVILLE STD anvendes som supplerende typografi til Monoment Narrow. Den er valgt udfra sin læsevenlighed og anvendelighed i små typer, og anvendes som brødtekst. Den er en antikva skrift med fødder (seriffer) og er velegnet til brevkorrespondance og større, tunge tekstmængder. ITC NewBaskerville skriftfamilien er baseret på design af skrift legenden John Baskerville (UK) i

1724. Skriften er genoptegnet i 1978 af John Quaranda, og er siden blevet optimeret og udgivet af ITC - International Type Corporation igennem LinoType TypeFoundry.

Om Showguns layout Layout er tilrettelagt med en simpel struktur, til at lette planlægning og produktion. Det er en målsætning at designprincipperne forenkler tilrettelæggelsen af magasinet, og at en lille redaktion kan redigere den uden en alt for krævende layoutmæssig proces. Showgun Chronicle’s sider er opbygget med et enkelt symmetrisk modulært grid (layout net), som kan underdeles med i 2, 4, 6, 8, 12 og 16. Har du lyst til at blive en del af redaktionen, eller bidragsyder, skriv til showgun@dkds.dk. / Thomas Casander Jeppesen Matthias J.E. Horneman-Thielcke

Det kan klart anbefales at tage et smut til Milano under møbelmessen. Hele byen summer, der er masser af se, både for de møbel, rum og tekstil interesserede men også for den designstuderende som gerne vil inspireres og følge med. Der er masser af former, strukturer, silluetter og mønstre man kan lade sig forføre af. Og husk på Milano er en skøn by i april! Se billeder og mere på blogs.denmark.dk/lerche. / Ditte Lerche

I år var der kommet et nyt spændende hollandsk område hvor studerende og hollandske designere havde grupperet sig med showrooms. Faktisk var Holland godt repræsenteret bla. ved designeren Pieke Bergmans som havde flere projekter med på forskellige udstillinger i byen. Hun udstillede bla. projektet Wonder Lamp, som var en serie meget skulpturelle og eventyrlige lamper med stemninger fra Aladdin, som var et samarbejde med

The quick brown fox jumps over the lazy SNOOP dogGY DOG 1234567890 @ MONOMENT NARROW ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÆØÅ SHOWGUN CHRONICLE / no 01

01/04

ShowGun - Student Magazine - No #1  

ShowGun - Student Magazine - The Danish Design School - No #1

ShowGun - Student Magazine - No #1  

ShowGun - Student Magazine - The Danish Design School - No #1

Advertisement