Page 1

Basics pagina vullen

Content is alles wat jij zelf op jouw Timeline plaatst. Dit kunnen Status updates zijn maar ook foto’s, filmpjes, evenementen of berichten van anderen die jij deelt!

Status update Wil jij iets delen met de mensen en daar iets bij vertellen? Dan kun je het beste een Nieuwe status plaatsen. Type hier wat jij graag wilt vertellen, bijvoorbeeld dat jullie een nieuwe werknemer hebben, dat er een nieuwe kaart is of dat er zojuist een beroemdheid is langs geweest! Deze status kun je versterken met een foto door op het icoon van de camera te drukken onder jouw tekst. Bijvoorbeeld een foto van de nieuwe kaart of werknemer.

Ook kun je jouw status update inplannen. Stel dat je graag om 18.00 uur op jouw pagina wilt zetten dat jullie geopend zijn en dat natuurlijk iedereen van harte welkom is. Alleen ben je zelf om 18.00 uur aan het werk en heb je hier dus geen tijd voor? Gebruik dan het klokje onderaan het bericht om een datum en tijdstip in te stellen waarop jouw bericht wordt geplaatst. Daarnaast kun je ook een locatie toevoegen aan jouw bericht door op het puntje te drukken onderaan het bericht. Dit kan de locatie zijn waar je op dat moment bent, of de locatie waar je in je bericht naar verwijst. Bijvoorbeeld: Het loopt storm hier vanavond, kom snel want vol = vol (in de balk die verschijnt type je jouw restaurand) of: vanavond eens kijken hoe het is bij (in de balk die verschijnt type je de locatie waar je heen gaat). let op: als de plaats al bestaat als ‘locatie’ bij Facebook zal het vanzelf als suggestie naar voren komen! Als je via jouw mobiele telefoon een locatie wilt toevoegen en je locatie voorzieningen staat aan, dan komen er al automatisch plaatsen in de buurt naar voren.


Taggen/Inchecken Een locatie aan je bericht toevoegen heet ook wel ‘Inchecken’. Al is dit eigenlijk niet helemaal het zelfde. Inchecken kan namelijk alleen als persoon bij een bedrijf/locatie. Als bedrijf zijnde kun je niet ergens aanwezig zijn. Wel kun je, zoals verteld, het over een locatie hebben die je daarin vermeld. Taggen kan wel! Helaas kun je niet een van jouw volgers Taggen, maar wel andere bedrijven en instellingen. Hierin kun je bijvoorbeeld jouw dochterondernemingen Taggen of verkooppunten aangeven. Door deze te Taggen worden ze in het blauw weergeven in het bericht en kan men direct doorklikken naar de betreffende Facebook pagina.

Foto toevoegen Wil jij een foto of video toevoegen aan jouw tijdlijn? Dan kun je dat doen door op ‘foto/video’ te klikken en daar jouw keuzes te volgen. Ook bij deze foto’s of filmpjes kun je wat tekst kwijt, echter staat hierin wel de foto en niet de tekst of het bericht centraal.


Evenement aanmaken Naast ‘Status’ en ‘Foto/video’ vindt je ‘Aanbieding, evenement +’ . Wil jij een evenement aanmaken voor jouw bedrijf, denkend aan een feestavond of thema avond, dan moet je hier zijn! Door op evenement te klikken kom je op het volgende scherm uit waar je een evenement kun aanmaken met daarbij de nodige informatie. Let op: dit evenement wordt automatisch weergeven in het nieuwsoverzicht van jouw volgers, indien je meer mensen wilt bereiken kun je onderin ‘Doelgroep toevoegen’ drukken en jouw doelgroep samenstellen.


Mijlpaal / Hoogtepunt Bestaat jouw bedrijf 5 jaar of heb jij je 1000 ste bezoeker gehad? Laat dit prominent zien op jouw pagina, dit is iets op trots op te zijn! Door een Mijlpaal toe te voegen aan jouw pagina wordt dit zowel op jouw Timeline weergeven als in het nieuwsoverzicht van jouw vrienden.

Is er een ander bericht dat je graag de aandacht wilt geven, dit kan van alles zijn, dan kun je dit bericht prominent of bovenaan jouw pagina weergeven. 1. Kies het bericht op jouw Timeline dat je een prominent of bovenaan de pagina wilt weergeven. 2. Klik op de ˅pijl en kies dan ‘Hoogtepunt’ of ‘Vastzetten aan bovenkant.

Basics pagina vullen  

De basis van het vullen van jouw pagina. Wat en hoe kun je plaatsen?

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you