Page 1

El passat, dissabte, 19 de novembre es va celebrar el 2n Km vertical que va aplegar un bon nombre de participants. La jornada va ser un èxit, tot i que el temps no va acompanyar. El passat 19 de novembre es va celebrar la cursa de muntanya de Roquetes. Aquesta cursa s’anomena Km vertical. Aquest any ha estat la 2a edició del Km Vertical Caramella- Caro. Aquesta és l'última del 4t Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l’Ebre. La cursa consisteix en una cronoescalada de 7km de distància amb un desnivell positiu de 1363m., una aproximació de 2km i un posterior descens de 9km fins arribar al punt de sortida. Els participants van arribar al pavelló de Roquetes a les 8:00h i es van repartir els dorsals. Van participar uns 197 corredors repartits en les diferents categories. Tot seguit, els participants van pujar a l’autobús per dirigir- se a la Caramella. Els participants arriben uns quilòmetres abans del punt de sortida de la cursa fins on pot accedir l’autobús. Els participants així realitzen exercicis d’escalfament fins a la sortida.

Un cop situats al punt de sortida, membres de l’organització activen els xips al participants i comença la cursa.


Durant la cursa els corredors/es van poder trobar 3 avituallaments al llarg del recorregut. El primer estava situat a 2’5 Km del punt de sortida on es podia trobar menjar i beguda. El segon, amb menjar i beguda es trobava a meitat del recorregut. L’últim avituallament estava situat a la meta on hi havia beguda. La cursa es va realitzar sense cap incident. Llevat la metereologia que no va acompanyar gaire. A la Caramella la temperatura era de 13’5º C amb cel ennuvolat i amb una mica de pluja. A Caro, punt d’arribada, la temperatura era de 7’5º amb boira i pluja. Els entrenaments i l’esforç realitzats pels participants van donar el seu fruit i els corredors/es van anar arribant al pavelló després de realitzar la cursa amb els diferents autobusos. Quan els corredors van arribar al pavelló se’ls oferia menjar i beguda per recuperar-se. Tot seguit, l’organització va preparar un dinar per a tots els participants a la cursa. Durant aquest dinar es va realitzar el lliurament de premis. Els guanyadors van ser en categoria general masculina: Benjamí Prades Reverter, del club AE Alcanar amb un temps de 59 m i 56 ; en segon lloc, Javi Delgado Lopez, de Vilassar de Mar, del club SPIRIDON Team, amb un temps de 1h 02m i 13s; i amb el tercer lloc: Eduard Prades Reverter, del club AE Alcanar, amb un temps de 1h 02 min 19s.

En la categoria femenina, les guanyadores van ser en primer lloc: VanessaOrtega Trancons, del Aldea Nueva de la Vera, independent, amb un temps de 1h i 14m; en segona posició: Ragna Debats, del club CE Xerta amb un temps de 1h 14m i 29s; i en tercera posició: Thais Pentinat Pelegrin, de Tivissa, del club Tivissa EXTREMTEAM, amb un temps de 1h 20m 54s.

Es va entregar un premi també a un dels guanyadors per haver realitzat el recorregut en menys d’una hora, aquest fou Benjamí Prades. Per acabar l’entrega de premis, es va realitzar un reconeixement al principal responsable de l’organització de la cursa, Ivan García.


Amb aquest acte es va cloure la segona edició del del Km Vertical amb èxit de participació i la satisfacció de l’organització pel transcurs de la jornada.

reportatge 2n KM Vertical  

alumnat ESO fa un reportatge