Page 1

Xerrada del CAM sobre la natura als cicles mitjà i superior del Daniel Mangrané

Avui, al col·legi Daniel Mangrané de Jesús, un representant del CAM ha vingut al nostre col·legi a fer-nos una explicació sobre els ecosistemes de la zona. Hem parlat dels dos magnífics ecosistemes de les Terres de l´Ebre, Els Ports de Mont Caro per la part dels animals terrestres i de la costa per la dels animals marítims.

-Dels animals terrestres, hi podríem dir que a Mont Caro fa 50 anys, estava absolutament ple de llops i ara no se’n veu ni un. Per què? Perquè els llops mengen conills que és una de les coses que l’home duu a casa quan ve de caçar; els llops s´els menjaven tots. Així que l’home els va matar a tots.


-Els animals marítims també són molt apreciats a les Terres de l´Ebre, si aquest estiu ens haguéssim capbussat uns 20 metres, ens hauríem topat amb posidònia, una alga que està al riu. Té una forma molt curiosa i és que s’hi sembla a un camp de futbol sota l’aigua. I què passasi s’ha de fer un pont? Que la posidònia s’hagués trencat i hagués baixat riu avall. Finalment, voldria donar les gràcies al responsable del CAM per haver vingut a fer-nos aquesta interessantíssima xerrada a la nostra escola.

Xerrada "Biodiversitat mediterrània"  

notícia escrita per la'lumnat de 5è