Page 1

Les nostres llegendes de Sant Jordi

Enguany amb l’alumnat de quart hem jugat a reinventar i a donar la volta a la llegenda de Sant Jordi. Entre totes i tos vam proposar alguns canvis: volíem un drac de color lila, un rei que li toca anar a lliurar-se al drac, una princesa que va en moto, flors i llibres per a tothom... A partir d’aquí podíem encara reinventar o tornar a fer nous canvis. A continuació podeu llegir les nostres llegendes de Sant Jordi.

Esperem que us agraden!


El drac gran i el drac petit T e m ps era temps que el drac gran i el drac petit van atacar el poble S.J. , que significa Sant Jordi. El rei, la reina la princesa, Sant Jordi i la gent del poble tenien por , però Sant Jordi no en tenia tanta i va anar a matar-los. Va espantar el drac menut, però el gran li va costar moltíssim. Al castell el rei li va dir a la princesa que anés a ajudar-lo. Conte contat, aquest conte s’ha acabat Hasnae AbdelmaleK 4tB


En un poble hi havia un drac molt ferotge que menjava de tot menys l’aigua. No podia tocar l’aigua i destrossava tot el poble. Els habitants del poble que quedaven van enviar una carta a Sant Jordi per a que els ajudes a matar el drac. Sant Jordi va arribar al poble i va lluitar amb el drac. Sant Jordi va decidir tirar-li aigua al drac i en aquell moment el drac es va morir i de la seva sang va sortir una rosa. Sant Jordi va regalar la rosa a la princesa i van viure feliços i van menjar anissos.

Hassan Abdelmalec 4tB


Sant Jordi a Jesús Hi ha un poble anomenat Jesús on estan celebrant la festa de Sant Jordi, però la princesa ha fet tard i quan ha arribat la seva mare li ha dit: -

Filla, per què has fet tard? Perquè he anat a matar el drac. Aaah! aquell drac lila, amb ales de gallina que li agraden tant les piruletes i que li fa por el foc? Sí, aquest! i no t'oblidis que va matar Sant Jordi i va atrapar el papa i jo el vaig salvar. Ah, sí? I ara has matat al drac? Sí! I l'he matat així: He arribat a la seva cova que està al barranc de les Bruixes amb moto. Després l'he matat amb una de les llances de Sant Jordi i de la seva sang han sortit dos roses. Una per a Sant Jordi i una altra per a mi.

Conte contat, conte acabat, si no és mentida, és veritat

Júlia Belilla Tiñena 4tB


Sant Jordi a Jesús Hi ha un poble anomenat Jesús on estan celebrant la festa de Sant Jordi, però la princesa ha fet tard i quan ha arribat la seva mare li ha dit: -

Filla, per què has fet tard? Perquè he anat a matar el drac. Aaah! aquell drac lila, amb ales de gallina que li agraden tant les piruletes i que li fa por el foc? Sí, aquest! i no t'oblidis que va matar Sant Jordi i va atrapar el papa i jo el vaig salvar. Ah, sí? I ara has matat al drac? Sí! I l'he matat així: He arribat a la seva cova que està al barranc de les Bruixes amb moto. Després l'he matat amb una de les llances de Sant Jordi i de la seva sang han sortit dos roses. Una per a Sant Jordi i una altra per a mi.

Conte contat, conte acabat, si no és mentida, és veritat

Júlia Belilla Tiñena 4tB


La llegenda del drac i la princesa Conta la llegenda que un dia era la festa de SANT JORDI. Una nena molt elegant i bonica havia de fer un concert. I resulta que va arribar tard i la seva mare li va preguntar exaltadament: - Per què arribes tan tard, filla? - He estat recordant la llegenda de Sant Jordi -va dir la princesa- no la saps? - No! - va dir la mare. I la princesa li va explicar: “Conta la llegenda que hi havia un drac lila. A aquest drac li feia temor el foc, li agradaven les piruletes i tenia les ales de gallina. Un dia el drac va anar al poble de Jesús on vivia la família de la princesa. El drac volia espantar la gent i negociar però... no de bones maneres, sinó a la seva manera. Ell que anava vestit pitjor que un monstre va dir cridant: -Des d’avui aquesta cova que hi ha aquí al barranc d’en Cervera serà meva ,d’acord? Mentre la gent tremolava i fugia corrents el drac reia sense parar. -Ahhhhhhh!!! Necessito més menjar així que avui a les 16:00h vull algú a la cova per poder menjar-me’l, d’acord? Si no hi ha algú allí puntualment no em menjaré només a un, sinó a tots els habitants. Com ningú volia anar van fer un sorteig i ... - A qui creus tu que li tocarà?- es preguntava la gent . - Jo estic impacient, més val que a mi no em toqui! Després d’una llarga espera, el rei va ser l’elegit.


El rei va marxar, però la princesa va anar corrents cap a la cova per evitar que el seu pare hi entrés. Un cop allí li va tirar al drac una piruleta amb verí i el va matar, però encara no estava mort del tot. Entre Sant Jordi, que passava per allí, el rei i la princesa van aconseguir matar-lo i de la sang del drac hi va sortir un roser amb tres roses, una per a cadascú.”

La nena mentre contava l’historia s’estava adormint i la seva mare li va dir: - Desperta’t que et toca cantar!!! - Sí !!!- va dir la princesa emocionada- És una pena que Sant Jordi no estigui aquí per escoltar el concert.

Pel darrere un cavaller va vindre i li va donar una rosa i un llibre a la nena.

I és que per Sant Jordi es regalen roses i llibres a les persones que estimem. Aquesta llegenda hi ha gent que se la creu i hi ha gent que no, però és una festa que no l’hem de deixar de celebrar, és un altra festa de l ‘any just el dia... 23 abril.

Ainhoa Bosch León 4tB


Sant Jordi estava sol a casa seva i va sentir que trucava algĂş a la porta. Era el drac i li va dir que tenia molta gana. El drac volia que li donessin cada dia una persona per a menjar-sela. Sant Jordi el va matar i al final tots li van donar moltes flors.

Mohamed Bouzzac 4t


LA LLEGENDA QUE EXPLICA SANT JORDI Una vegada hi havia un regne on vivien un rei, una reina i una princesa. Vivien al costat d’un drac. Vos imagineu com era el drac? El drac era lila, tenia ales de gallina, li agradaven les piruletes i també s’ho menjava tot. Quan se va acabar tot volia menjar-se les persones i el rei va dir: - Farem un sorteig. Li va tocar al rei. El rei va anar en busca del drac. El va trobar i se barallaven i el rei se va fer mal . Va vindre la princesa a rescatar-lo i el drac es va enfadar moltíssim i va dir: - Juguem a cartes , qui perdi es mor . Va guanyar la princesa i es va morir el drac .

I Sant Jordi ens ha explicat esta historia perquè ja se la sabia.

Mohamed Daoudi 4tB


L’ESPASA MÀGICA Fa molt de temps, un príncep que tenia una espasa màgica vivia en un poble on vivia un dragó de color lila que sempre tenia gana. Al poble hi havia un bombo amb els noms de la gent del poble perquè cada dissabte li tocava a alguna família i se la menjava el dragó. Aquell dissabte li va tocar al príncep, però gracies a una dona molt bona que tenia un llibre màgic el va poder salvar perquè va poder des fer el drac. Quan el va desfer, va sortir una rosa molt gran i van ressuscitar totes les persones que s’havia menjat el dragó. La dona es va tornar princesa i es va casar amb el príncep. Conte contat, conte acabat.

Hamza El Afti 4tB


Sant Jordi i la princesa a Jesús Temps era temps en un poble que s´ anomenava Jesús hi havia una banda de música. La princesa va anar a veure els músics. Ella va arribar tard a casa perquè els músics tocaven molt bé. La seva mare li va dir: - Com és que has arribat tan tard? - Mare, ho sento per arribar tan tard, he anat a veure com tocava la banda de música. - D´acord filla, però mai més tornes a arribar tard. - D’acord. Em deixes anar al barranc d’en Cervera amb Sant Jordi? - Sí, et deixo anar. Però, qui és Sant Jordi? - Sant Jordi és un cavaller molt valent. - Ah! D´acord, ja sé qui és! Adéu filla meua. - Adéu mare, fins ara. La princesa va agafar la seva moto i se´n va anar cap al barranc d’en Cervera. La princesa va dir : - Hola, Sant Jordi! -Hola, princesa! Vols anar a una cova que he vist jo? - Sí, anem!


Sant Jordi i la princesa van anar cap a la cova. Allí hi van veure un drac. Sabeu de quin color tenia la pell? La tenia de color lila. I sabeu quines ales tenia? Com tenia unes ales de gallina no podia volar. També li encantaven les piruletes. I mireu, tenia temor del foc! Però tot i que no ho semblava aquell drac era molt ferotge i tenia atemorit tot el poble. La princesa va tindre una idea. - Per què no matem el drac, Sant Jordi? - Sí, matem-lo amb les dos llances que tinc! Aleshores Sant Jordi i la princesa van matar el drac amb les dos llances. Quan el drac es va morir, de la sang del drac van sortir dos roses, una per a Sant Jordi i l´altra per a la princesa. Conte contat, si és mentida serà veritat.

Laura Ferrando Doliu 4t B


LA PRINCESA VALENTA Hi havia una vegada un poble tranquil on hi vivien molts pastors amb els seus ramats d´ovelles, fins que un dia es van adonar que les ovelles desapareixien. Llavors van fer guàrdies i van veure un drac ferotge de color lila, amb ales de gallina i amb una piruleta a la boca. Ell es menjava les ovelles!! Van fer un sorteig a veure qui matava el drac, amb la mala sort que li va tocar al rei del poble. Tot atemorit no sabia com l´havia de matar. Llavors va arribar un jove molt fort que es deia Jordi. El rei el va cridar. - Estimat jove, has vingut en un bon moment. - Què puc fer per vós? - Tenim un drac al poble molt estrany. - Com d´estrany? - És lila, amb ales de gallina, i amb una piruleta a la boca. - Doncs sí que és estrany! - Com el podem matar? Llavors Sant Jordi li va dir: -Tranquil jo el mataré. Però quan el va veure es va atemorir. La princesa va baixar de seu cavall i va agafar l´espasa i va dir: -Ja veig que ningú s’atreveix a matar-lo. Jo ho faré.


Va cridar al drac amb una piruleta a la mà. El drac venia molt ràpid, llavors Sant Jordi es va posar al seu costat i entre els dos, el van matar clavant-li l´espasa al cor. Tothom va cridar: - Visca, han vençut al drac!!! En aquell poble van començar a ploure roses tenyides del color de la sang del drac, i va exclamar tothom alhora:

VISCA SANT JORDI!!! VISCA LA PRINCESA!!!

Si us agrada bé, i si no també.

Erika Ferrer Monteverde 4tB


Fa molt de temps en un poble anomenat Jesús hi havia un castell on hi vivia la família reial: el rei Joan, la reina Anna i la princesa Joana. Un dia va arribar un drac lila, amb ales de gallina. Li agradaven les piruletes, tenia cinc fills, era inofensiu i tenia temor al foc. El drac s’ho cruspia tot, ovelles, porcs…Quan el drac s’ho va cruspir tot va preguntar-li al rei: - Bon dia senyor rei, ara no tinc res per menjar. Em podràs donar gent per menjar-me-la? - I tant que sí, farem sortejos -va contestar el rei. Quan va arribar el dia per fer el sorteig li va tocar a la princesa. Al dia següent la princesa va anar al riu on vivia el drac. El drac estava a punt de menjar-se-la però… - Sant Jordi!-va dir la princesa. Sant Jordi arribava en moto i amb les dos llances va matar el drac. De la sang del drac va sortir una rosa i un libre. I si us a agradat bé, i si no també. Pau Haro Pozo 4tB


La princesa salva Sant Jordi Una vegada al poble de Jesús feien un concert. La princesa va arribar tard i la seva mare li va preguntar on havia estat i la princesa li va contestar: - A la cova de les Bruixes. La princesa va fer el concert tranquil·la però al poc temps de començar el concert va arriba un drac. Era un drac de color lilà, amb unes ales petites, pareixien de gallina i anava menjant-se una piruleta. Allí al concert hi havia un cavaller, es deia Sant Jordi i estava atemorit. El drac es va endur a Sant Jordi i la princesa va anar a salvar-lo. Va arribar amb una moto, amb dos llances i per últim amb un casc. Finalment van fer una lluita ferotge i va guanyar la princesa.

Conte contat la princesa l’ha salvat! Marta Jusmet Ribes 4tB


Vet aquí que en aquell temps que els ocells nedaven i els peixos volaven, a un poble hi vivia un drac que tenia unes ales de gallina, era de color lila, li agradaven les piruletes i era carnívor. Es menjava tots els bous, les vaques les gallines, els porcs... Però va arribar un dia que es van acabar els animals del poble. El rei patia.

- Què farem ara, que li donarem per que mengi?

Però de sobte se li va acudir una idea:

- Podem posar els noms en un pot i el nom que hi surti anirà!

Dit i fet, van ficar els noms de tothom en un pot i... Va sortir el nom del rei !!! Quan va anar a la cova el drac ja l’esperava, però abans que el drac se’l menges... es va sentir el soroll d’una motocicleta. Era la princesa que venia amb una moto a salvar el rei.

La princesa es va treure el casc i es va posar les ulleres de sol per lluitar amb el drac. Però com sabia que al drac li agradaven les piruletes, li va ensenyar una pirulea que, el drac no ho sabia, estava enverinada i la princesa li va dir tot fent comèdia :

- Drac, em dono per vençuda i com has guanyat et donaré una piruleta!


Al drac ja se li feia la boca aigua, li va donar i el drac poc a poc s’anava morint i llavors es va sentir un cavall. Era Sant Jordi, però la princesa li va exclamar molt enrabiada:

- Sant Jordi, has fet tard! Ja he vençut al drac!

- És que...

- Prou! Si de la sang del drac surt una rosa serà per mi, tu has vingut quan la història s’ha acabat i no tens cap mèrit!

I Sant Jordi se’n va anar decebut.

I ara sí que s’ha acabat la llegenda que vos he explicat.

Núria Pallarés i Viña 4tB


_t ÄÄxzxÇwt wx ftÇà ]ÉÜw| t Ät yxáàt Ä|àxÜtÜ|t wx ]xáØá Conte ve, conte va i si no és mentida veritat serà, el dia 23 d’abril al poble de Jesús sempre es fa la festa de Sant Jordi. Per la festa literària s’ha fet un concert, però la reina no sabia on estava la princesa.La princesa va arribar i la reina li va preguntar: - On estaves? - He anat al poble de Jesús on hi havia un drac lila, que tenia por del foc i li agradaven molt les piruletes - va contestar la princesa. Aleshores la princesa li va contar el que li va passar. Al poble de Jesús hi havia un drac. El drac sempre anava al poble a menjar, però un dia es va acabar tot el menjar i van fer un sorteig. A qui li toqués aniria a la cova del barranc d’en Cervera, que és on estava el drac. El sorteig li va tocar al rei. La princesa quan el rei se’n va anar, va agafar la moto i va anar en busca del drac. Quan va arribar va agafar una piruleta, li va posar verí i li va donar al drac. En aquell moment el drac es va morir i del verí va créixer una rosa. A partir d’aquell moment la princesa va fer un llibre sobre el que li va passar i van publicar-ho per tota Catalunya.

Conte contat si no és mentida, veritat serà.

Adrià Panisello Chillón 4tB


Fa molt i molt de temps al costat Nord-oriental de la plaça Sant Jordi hi vivia Sant Jordi, una princesa i el rei. A un lloc prop de allí hi vivia un drac lila que s’ho menjava tot, i tenia por del foc. Un dia van fer un sorteig i qui guanyava el sorteig el drac se’l menjava i li va tocar al rei. El rei anava de camí cap al drac, però ell tenia por. El drac se l’estava a punt de menjar i va vindre la princesa amb una moto. Després va vindre Sant Jordi i ell també tenia temor del drac i del foc. La princesa li va demanar una llança per matar el drac, va matar el drac i va sortir una flor de la sang del drac.

Luis Javier Ruiz Altadill 4tB


Sant Jordi sense princesa Temps era temps, a Jesús es vivia tranquil, fins que... va arribar un drac lila i la cosa més estranya és que li agradaven les piruletes. El drac es menjava les piruletes, els arbres els destrossava, les ovelles se les menjava... un desastre!!! El drac s’ho va menjar tot menys una piruleta que la tenia el rei. Sabeu on la tenia? La tenia dins de cinc caixes fortes, d’estes de ferro, no de plàstic! El drac Temps era temps, a Jesús es vivia tranquil, fins que... va arribar cada vegada tenia més gana i va dir: - Cada dia m’heu de donar un home o una dona. - D’acord – va contestar tota la gent del poble. Van fer un sorteig i li va tocar a Sant Jordi però no volia anar a la cova del drac i se’n va anar lluny de Jesús. Van tornar a fer el sorteig i li va tocar al rei. Tot convençut va agafar la piruleta la va sucar en verí i se’n va anar a la cova del drac. El drac va dir: - Què portes aquí? - Una piruleta, la vols? – va preguntar el rei. - Sí – va dir el drac. Com aquella piruleta tenia verí el drac se va morir. I la princesa, no hi era? No, se n’havia anat de vacances! Van viure feliços i van menjar anissos. Arnau Tucho Chavarria 4t-B

Les nostres llegendes  

llegendes de Sant Jordi inventades per l'alumant de 4t

Les nostres llegendes  

llegendes de Sant Jordi inventades per l'alumant de 4t

Advertisement