Page 1

Danielle van der Veen Sollicitatie assistent-manager Ronald McDonald Huis Friesland Mijn bevlogenheid voor het Ronald McDonald Huis is ontstaan toen ik als kind regelmatig in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam lag. Ik was onder de indruk dat sommige kinderen zo ziek waren dat ze weken of maanden in het ziekenhuis moesten blijven en zag hoe belangrijk het was dat er een ‘thuis ver van huis’ bestond. Op 11-jarige leeftijd besloot ik te willen helpen. Ik heb tijdschrift de ‘Ronald Duck’ gemaakt en de opbrengst van 50 gulden vol trots naar het Huis in Rotterdam gebracht.

Van jongs af aan ben ik onder de indruk van het Ronald McDonald Huis 18 jaar later zet ik mij nog steeds in voor zieke kinderen en hun families. Sinds 2009 ben ik vrijwilliger bij UMCG TeeVee, de ziekenhuiszender in Groningen. Ik werk als presentatrice mee aan een tv-programma om afleiding en vrolijkheid te brengen in het kinderziekenhuis. Tijdens het werk kom ik veel in contact met de families van zieke kinderen en weet ik hoe blij ze zijn dat het Ronald McDonald Huis bestaat. Vandaar dat ik me met hart en ziel voor Ronald McDonald Huis Friesland wil inzetten.

Aangenaam,

ik ben Danielle van der Veen, 29 jaar, een Haagse Groninger, getrouwd met Paul en dol op drop, hardlopen, interieurs, film, presenteren en spelletjes. Met een hbo-diploma Docent Drama op zak ontdekte ik al snel een regelneef te zijn en heb ik als organisator in het onderwijs en de tv- en reclamewereld gewerkt. Begin januari heb ik mijn baan als projectmanager bij reclamebureau Dizain opgezegd om op zoek te gaan naar een baan die echt voldoening en betekenis geeft.   Bijna direct kwam deze unieke vacature voorbij. Ik wist meteen dat de functie van assistentmanager aansluit op wie ik ben, wat ik gedaan heb en wat ik wil bereiken. Met mij halen jullie een bevlogen, gastvrije en hardwerkende assistent-manager in Huis met als kracht coördineren, organiseren en communiceren.

 


Diploma uitreiking  van  IMC   Weekenschool     Organiseren  

Coördineren

Organiseren

Bij stichting IMC Weekendschool was ik coördinator van een aanvullend onderwijsprogramma voor kinderen uit kansarme wijken om hen zelfvertrouwen en een toekomstperspectief te bieden.

Tijdens mijn werk als redacteur en producer bij Cottaar TV producties werkte ik achter de schermen mee aan 2 tvprogramma’. Mijn dagen bestonden uit het bedenken en regelen van gasten, het voorbereiden en begeleiden van draaidagen en het schrijven van scripts. Met continu krappe deadlines heb ik geleerd door te zetten en innovatief te zijn.

Mijn taken waren het werven en begeleiden van vrijwillige gastdocenten en begeleiders, het ontwikkelen van lesprogramma’s en het aanspreken van mogelijke sponsoren/fondsen. Ik snap hoe belangrijk het is om als Ronald McDonald Huis zorgvuldig en creatief om te gaan met mensen en middelen.

Mijn motto is ‘getting things done’. In de dagelijkse gang van zaken van een Ronald McDonald Huis kan ik meerdere ballen hooghouden en rust en overzicht bewaren over wat moet gebeuren.

Communiceren Als projectmanager bij reclamebureau Dizain heb ik de online en offline communicatie campagnes van o.a. ziekenhuis Nij Smellinghe, Hooghoudt en Hanzehogeschool Groningen begeleid. Tevens beheerden wij de social-media kanalen van bijvoorbeeld Randstad NL. De afgelopen jaren heb ik honderden nieuwsbrieven, sites en folders door mijn handen gehad en weet ik waar effectieve communicatie aan voldoet. Als project-manager ben je ook veel bezig met administratie en budgetten, wat goed van pas komt als assistent-manager.

Sollicitatie  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you