Page 1


Возраст на слушателите: 11-18 год. Училиштето за изучување на англискиот јазик се наоѓа при универзитетот East London и едeн од неговите најмодерни кампуси-Doklands кампусот, со спектакуларен поглед на Темза и Лондон. На едно место е обезбедена настава, исхрана, сместување и комплетна друштвена програма што претставува безгрижен престој за посетителите. Активности надвор од наставата: спортски активности, посета на Лондон, креативни работилници и работилница за глума. Овие акктивности се исполнуваат попладне. По вечерата младите организираат диско или караоке вечер, проекција на филмови за тинејџери, друштвени игри на отворено со цел употреба на англискиот јазик и надвор од нас тавата. Составен дел на престојот е и посетата на други градови: Брајтон, Оксфорд, Кембриџ и Кентербери. Локација: Кампусот Doklands е во близина на центарот на Лондон каде што се наоѓаат најголемите знаменитости на градот како Big Ben, Бакингамската палата, Пикадили циркус, Трафалгар сквер, Хајд парк итн. Курсеви: Наставата по англиски јазик се состои од 20 часа неделно по 45 мин. Наставата е насочена на конверзација и се усовршува граматиката, изговорот и се збогатува вокабуларот.

Курс

Ниво

Број на неделни часови

Сите

20(45‘)

Регистрација Embassy Summer London, јазичен курс

Docklands campus Програма за младинци Сместување: Посетителите се сместени во еднокреветни соби со сопствено WC, а 7 до 9 посетители ја делат кујната и заедничката просторија. Собите се комплетно чисти и постелнината се менува еднаш неделно. Сместувањето се организира од недела пред почетокот на курсот до недела по завршувањето на курсот. Во цената е вклучено: -регистрација; -настава и материјал за наставата; -сертификат на крајот од курсот; -сместување во еднокреветна соба со WC и полн пансион; -една целодневна екскурзија надвор од Лондон и пет посети на Лондон; -рекреативни активности; -две диско вечери и останати вечерни активности; -повратен трансфер до/од аеродромот Heathrow во Лондон и -придружба на професор. Во цената не е вклучено: -виза; -авионска карта (агенцијата ги обезбедува авионските карти за сите); -лични трошоци и останати неспомнати трошоци.

Целодневни Посети на екскурзии Лондон надвор од Лондон 1 неделно 5 неделно

2 недели 3000 денари £1496

Активности

Термини

Полна програма

06.0720.07.2014 06.0727.07.2014

3 недели 3000 денари £2165


AZURLINGUA

Возраст на слушателите: 8- 12 години. Училиштето се наоѓа во Ментон, преубавиот град на Азурниот брег , во јазичниот центар „Ментон француска ривиера“ на неколку минути одење до плажата и пет минути одење до центарот на градот. Слободни активности: посетителите имаат еден целодневен и еден полудневен излет неделно. Се посетуваат други градови како на пример Сан Тропе, Ница, Кан, Монако. Локација : Градот лежи на самата граница со Италија. Стариот град со куќите во пастелни бои дава силен впечаток на италијанските. Курсеви : курсевите по француски јазик за најмладите се одржуваат две недели во јули со надзор 24h дневно. Курсот се состои од 20 часа неделно, а наставата се одржува во групи по 15 слушатели. Сместување е обезбедено во склоп на училиштето. Собите се двокреветни и две соби делат едно WC. Постои можност да се престојува со родителите коишто се тука на одмор и само да се посетува наставата и програмата. Во програмата се вклучени три оброци во школскиот ресторан.

Возраст

8-12

Сместување

Интернат двокреветни соби, на 2 соби едно WC

Поаѓање 2 недели 06.0719.07.2014

Неделни часови 20

Цена 2 недели 3000 денари регистрација + €1760


Бристол Програма за младинци до 16 и од 16 год. Јазик на кој се одвива програмата: Англиски Основен курс (20 часови неделно, секој час трае по 40 минути) Училиштето ЕF е со традиција долга 40 години. Курсевите по aнглиски јазик во ЕF училиштата се конципирани врз една едноставна идеја – лесно и ефективно до знаење! ЕF секогаш се грижи да им овозможи на своите студенти одлични курсеви на одлична локација. Училиштето е реновирано, климатизирано и пространо, а пристапот кон учењето е многу модерен и современ. Училиштето има „Efekta“ систем за учење на јазик, кој е направен на учениците да им овозможи интерактивност и поразличен пристап кон учењето на јазик, како во училницaта така и online. Со помош на „Ilab“ online јазичната лабораторија учениците можат да се подготвуваат за настава, но и да продолжат со учење по нивното враќање дома во траење од 3 до 6 месеци. Освен за учење, „Ilab“ можете да ја користите за комуникација со ново-стекнатите пријатели од училиштето, како и за контакт со професорите. Број на недели Уписнина Осигурување од откажување Јunior course/ Basic course Доплата за летен курс Двокреветна соба Доплата за ручек аеродром- Лондон Екскурзии Провизии за услуги Книги ВКУПНО

junior 2 195 65

basic

Локација: Бристол е познат како градот на науката благодарение на неговите универзитети и индустријата за висока технологија. Градот е исполнет со енергија од студентите, без разлика дали станува забор за концерт или некоја уметничка галерија. По часовите може да се посети Bristol Climbing Center кој се наоѓа во црква од 15 век, или пак со воз да се упатите кон идилата на англискота околина која е во непосредна близина. Сместување: семејства, но постојат и други опции за сместување. Воннаставни активности: забава, активности на самиот кампус, посета на средновекови архитектонски атракции и колеџот Christ Church College каде се снимани сцени од филмот Хари Потер.

basic

195 65

junior 3 195 65

1290

1190

90 0 70 310 90 65 45 2220

90 / / / / 48 45 1633

basic

195 65

junior 4 195 65

1935

1785

2580

2380

135 0 105 310 90 86 45 2966

135

180 0 140 310 90 108 45 3713

180

/ / / / 67 45 2292

195 65

/ / / / 86 45 2951


Кембриџ Програма за младинци до 16 и од 16 год. Јазик на кој се одвива програмата: Англиски Основен курс (20 часови неделно, секој час трае по 40 минути) Училиштето ЕF е со традиција долга 40 години. Курсевите по aнглиски јазик во ЕF училиштата се конципирани врз една едноставна идеја – лесно и ефективно до знаење! ЕF секогаш се грижи да им овозможи на своите студенти одлични курсеви на одлична локација. Училиштето е реновирано, климатизирано и пространо, а пристапот кон учењето е многу модерен и современ. Училиштето има „Efekta“ систем за учење на јазик, кој е направен на учениците да им овозможи интерактивност и поразличен пристап кон учењето на јазик, како во училницaта така и online. Со помош на „Ilab“ online јазичната лабораторија учениците можат да се подготвуваат за настава, но и да продолжат со учење по нивното враќање дома во траење од 3 до 6 месеци. Освен за учење, „Ilab“ можете да ја користите за комуникација со ново-стекнатите пријатели од училиштето, како и за контакт со професорите. Број на недели Уписнина Осигурување од откажување Јunior course/ Basic course Доплата за летен курс Двокреветна соба Доплата за ручек аеродром- Лондон Екскурзии Провизии за услуги Книги ВКУПНО

junior 2 195 65

basic

Локација: Cambridge, еден од најстарите универзитетски градови во Англија. Универзитетот се наоѓа на мирна локација со приватна градина, само на чекор од претставништво на Британскиот Совет. Сместување: семејства, со можност сместување во студентски апартмани

Воннаставни активности: забава,историски атракции (King College),Market Hill итн.

Цените се во USD Во цената не е вклучен трошокот за виза и авионски билет. *Доплата за летен период од јуни до август basic

195 65

junior 3 195 65

1380/

1280

90 0 70 205 110 65 45

90 / / / / 50 45

2225/ 1725

за

basic

195 65

junior 4 195 65

2070

1920

2760/

2560

135 0 105 205 110 88 45

135 / / / / 70 45

180 0 140 205 110 111 45

180 / / / / 91 45

3018/ 2430

3811/ 3136

195 65


Kембриџ Clare College

Локација: Clare College,Cambridge

Јазик на кој се одвива програмата: Англиски

Воннаставни активности: активности на самиот кампус,историски колеџи, средновекови архитектонски атракции и посета на родното место на Вилијам Шекспир.

Сместување: семејства, но постојат и други опции за сместување

Основен курс (20 часови неделно, секој час трае по 40 минути) Училиштето ЕF е со традиција долга 40 години. Курсевите по aнглиски јазик во ЕF училиштата се конципирани врз една едноставна идеја – лесно и ефективно до знаење! ЕF секогаш се грижи да им овозможи на своите студенти одлични курсеви на одлична локација. Училиштето е реновирано, климатизирано и пространо, а пристапот кон учењето е многу модерен и современ. Училиштето има „Efekta“ систем за учење на јазик, кој е направен на учениците да им овозможи интерактивност и поразличен пристап кон учењето на јазик, како во училницaта така и online. Со помош на „Ilab“ online јазичната лабораторија учениците можат да се подготвуваат за настава, но и да продолжат со учење по нивното враќање дома во траење од 3 до 6 месеци. Освен за учење, „Ilab“ можете да ја користите за комуникација со ново-стекнатите пријатели од училиштето, како и за контакт со професорите. Возраст на слушателите: помлади од 16 години Број на недели Уписнина Осигурување од откажување Јunior course Доплата за летен курс Двокреветна соба Доплата за ручек трансфер од-до аеродром Екскурзии Провизии за услуги Книги ВКУПНО

2 195 65

3 195 65

4 195 65

1500 90 0 150 205

2250 135 0 225 205

3000 180 0 300 205

110 71 45 2431

110 97 45 3239

110 123 45 4223


Бормут Програма за младинци до 16 и од 16 год.

Јазик на кој се одвива програмата: Англиски Основен курс (20 часови неделно, секој час трае по 40 минути) Училиштето ЕF е со традиција долга 40 години. Курсевите по aнглиски јазик во ЕF училиштата се конципирани врз една едноставна идеја – лесно и ефективно до знаење! ЕF секогаш се грижи да им овозможи на своите студенти одлични курсеви на одлична локација. Училиштето е реновирано, климатизирано и пространо, а пристапот кон учењето е многу модерен и современ. Училиштето има „Efekta“ систем за учење на јазик, кој е направен на учениците да им овозможи интерактивност и поразличен пристап кон учењето на јазик, како во училницaта така и online. Со помош на „Ilab“ online јазичната лабораторија учениците можат да се подготвуваат за настава, но и да продолжат со учење по нивното враќање дома во траење од 3 до 6 месеци. Освен за учење, „Ilab“ можете да ја користите за комуникација со ново-стекнатите пријатели од училиштето, како и за контакт со професорите.

Број на недели Уписнина Осигурување од откажување Јunior course/ Basic course Доплата за летен курс Двокреветна соба Доплата за ручек трансфер од-до аеродром Екскурзии Провизии за услуги Книги ВКУПНО

junior 2 195 65

basic

Локација: Познат по одличните плажи и студентскиот живот, Бормут е една од најпознатите приморски дестинации на Англија. Можете да го посетите древниот замок или катедрала, да патувате со фериброд или да разгледувате по градските бутици. Со ЕF Бормут вие сте на чекор од градскиот центар и плажа. Имате можности за јавање, сурфање, голф, едрење, фудбал и едноставно забава на отворено. Училиштето е изградено во Викторијански стил и е реновирано. Има приватна градина и веранда со скара и маса за пинг понг. Сместување: семејства, но постојат и други опции за сместување Цените се во USD Во цената не е вклучен трошокот за виза и авионски билет. Има и други опции за сместување. *Доплата за летен период од јуни до август.

basic

195 65

junior 3 195 65

basic

195 65

junior 4 195 65

1090

990

1635

1480

2180

1980

90 0 120 270

90 / / /

135 0 180 270

135 / / /

180 0 240/ 270

180 / / /

105 59 45 2039

/ 42 45 1427

105 79 45 2709

/ 58 45 1983

105 98 45 3378

/ 74 45 2539

195 65


DID јазични курсеви за возрасни Доколку сакате да го подобрите вашиот германски јазик и истовремено сакате да ја запознаете Германија, ова е идеалниот курс за вас. Курсот се состои од 20 часови неделно во кои фокусот е ставен на вежбање на граматичката структура како и запознавање со секојденвниот вокабулар. Кратенката DID значи “германски во Германија” , а тоа е мотото на ова училиште веќе 40 години. Училиштето е основано во 1970 година со цел на странците да им се излезе во пресрет при изучувањето на германскиот јазик. Наставата ја изведуваат професори со завршено универзитетско образование и специјализирани да предваат германски јазик за странци. Денес нивната квалитетна работа најдобро ја промовираат повеќе од 5000 посетители годишно кои потврдуваат дека германскиот јазик најдобро се изучува на германско јазично подрачје. Заради нивната посветеност и квалитетната настава, именувани се повеќепати како најдобар ланец на училишта по германски јазик во Германија од страна на 3000 туристички агенции од целиот свет. Курс: општ курс по германски јазик (20 часови неделно) Локации: Берлин, Франкфурт, Хамбург и Минхен. Недели 1 недела 2 недели 3 недели 4 недели 5 недели 6 недели 7 недели 8 недели 9 до 48 недели 12 недели 16 недели 20 недели 24 недели 48 недели Доплата за лето

Цена 200,- € 380,- € 560,- € 740,- € 920,- € 1.100,- € 1.280,- € 1.460,- € плус 115,- € 1.920,- € 2.380,- € 2.840,- € 3.300,- € 6.060,- € 35- €/ неделно

Што е вклучено во цената: -Тест за одредување на нивото на почетокот на курсот -Интервју за лично проценување -Стандарден курс со 20 часови -Сертифициран стандарден курс -По две активности неделно (билетите и превозот не се вклучени) -Екскурзии за време на викендот (билетите и превозот не се вклучени) -Советодавни услуги -Сместувањето не е вклучено во цената. -Покрај сместувањето во семејство постојат и други опции за сместување Сместување во семејство -Двокреветна соба + доручек - 155 € неделно -Двокреветна соба +полупансион 195 € неделно -Еднокреветна соба + доручек 190 € неделно -Еднокреветна соба + полупанисон 240 € неделно


Во Хамбург се наоѓаат две големи вештачки езера Inner Alster и Outer Alster како и многубројни водни канали. Со тоа овој град има уникатен и единствен изглед и честопати го нарекуваат “Венеција во Германија”. Во Хамбург многу луѓе доаѓаат за да уживаат како и да ги пробаат вкусните специјалитети на Северното море. Навечер туристите одат на пикник на плажите каде прават скара. Esplanade е историска зграда која се наоѓа во центарот на градот и во неа е сместен did институтот. Училиштето има огромна тераса со поглед на езерото Inner Alster и Jungfernstieg каде се наоѓаат многу познати хотели и продавници, како и светли и простории целосно опремени училници, кафетерија, неколку мултимедијални простории со интернет. Гледајќи го Берлинскиот ѕид денес, тешко дека ќе го погодите неговото поранешно значење. Со неговото паѓање во 1989 година Берлин значително брзо се развил и станал вистинска метропола. Денес Берлин има значајни места за посетување како Prenzlauer Berg, Potsdamer Platz, Museum Island, Holocaust memorial. Претворете го вашиот престој во уникатно искуство вредно за паметење. Училиштето се наоѓа во близина на Oranienburger Straße каде има повеќе од 40 барови, кафулиња, продавници и глаерии. Институтот е на 2 нивоа и има пространи училници и кафетерија.

Доколку сакате нови нешта и изненадувања тогаш треба да дојдете во Франкфурт градот кој ќе ве воодушеви во секој аспект. Франкфурт претставува комбинација од контрасти, клишеа и претерувања. Тој е богат, динамичен и елегантен град кој е дом на Германската берза и е важен економски центар. Училиштето се наоѓа во областа Sachsenhausen која е една од најубавите во близина на реката Main. Во близина се наоѓаат многу музеи, исто така и песочни плажи и игралишта за одбојка на плажа кои може да се користат за рекреација. Училиштето е опремено со модерни училници и кафетерија со интернет центар. Ниеден град не е поголем пример за германска традиција од Минхен главниот град на Баварија кој е познат по Октоберфест, Lederhosen и Bavarian brass. Додека сте во Минхен задолжително мора да ги пробате познатите Weißwurst и переци во светски познатата Англиска градина, а доколку времето е добро од таму може да се видат и Баварските Алпи. Во Минхен има повеќе од 10 универзитети и над 80 000 студенти правејќи го многу жив динамичен град. Училиштето се наоѓа во самиот центар на градот и е на 2 нивоа, каде можете да најдете се што ви е потребно за учење на јазик во една пријателска атмосфера.


DID јазични курсеви за jуниори Детските курсеви се одржуваат за време на летниот распуст. Започнуват секој понеделник со времетраење од најмалку две недели. По пристигнувањето во училиштето секој ученик прави тест за одредување на нивото на јазикот и со тоа се распоредува во соодветна група прилагодена на нивото на познавање на јазикот. Курсот по германски јазик опфаќа настава од 20 часа неделно и конципиран е на тој начин што со него се унапредува нивото на познавање на јазикот се зголемува сигурноста при употребата на истиот. Наставниците се професионалци кои имаат искуства со деца и млади и користат модерни и разновидни методи и техники на предавање. Секое дете добива 24-часовен надзор. Активности вон наставата По завршување на наставата се организираат активности кои се во склоп со програмата за изучување на германскиот јазик. Се работи за многубројни спортски и културни активности кои ја поттикнуваат комуникацијата на германски. Возраст 8-14 години Градот Höchst se наоѓа во планинскиот предел Odenwald (во непосредна близина на Франкфурт). Овој град се смета за романтичен град пред се поради својата архитектура, своето природно опкружување (шуми, паркови, фарми), но и поради мештаните кои во својата малубројност никако не го нарушуваат дадениот рeд.

Резиденција бр. на часови Нивоа Големина на група Возраст Настава Времетраење Дата

Возраст- 14-17 години Берлин е модерен град полн со разноликости кои ги разбиваат сите клишеа и кој важи за космополитски град, Доколку ученикот го одбере Берлин како град кој вреди да се посети, нема да види само една фасцинантна светска метропола, туку ќе има шанса да запознае и направи разлика помеѓу огромен број на различни националности.

Стандарден курс 2 нед. 3 нед. 4 нед. 5 нед. 6 нед. 7 нед. регистрација

Höchst 20/24 (45min) Сите 10-12 макс.15

Berlin 20/24 (45min) Сите 10-12 макс.15

Hintersee 20/24 (45min) Сите 10-12 макс.15

8-14 09.0012.30 2-7 нед. 22.0609.08

14-17 09.0012.30 2-9 нед. 22.0623.08

12-16 09.0012.30 2-7 нед. 22.0609.08

Höchst

Berlin

Hintersee

€ 1200 € 1800 € 2400 € 3000 € 3600 € 4200 3000 ден.

€ 1300 € 1950 € 2600 €3250 € 3900 € 4550

€ 1300 € 1950 € 2600 €3250 € 3900 € 4550


Возраст 12-16 Опкружен со прекрасни природни пејзажи, Hintersee се наоѓа во подножјето на третата по висина планина во Германија. Hintersee е лоциран на брегот на езерото и има свои чамци, кануа и кајаци достапни за користење од страна на студентите. Најблиско населено место е Ramsau, а познатите Berchtesgaden и Königsee се наоѓаат на 15 минути возење со автобус од резиденцијата на Hintersee. Во овие градови покрај кафетериите, рестораните и многубројните дуќани, можете да се повозите со гондола или со брод по Königsee езерото или да го посетите стариот рудник за сол. Сместување – резиденцијалниот курс е идеален избор за млади и деца кои сакаат повеќе време да поминат дружејќи се со своите врсници. Во резиденцијата заедно со младите и децата е и училишниот персонал кој води сметка за нивната безбедност и се грижат за нивната удобност.

Резиденцијата Hintersee на Алпите е за деца на возраст од 12 до 16 години. Сместени се во удобни трикреветни и четирикреветни соби со сопствено купатило. Резиденцијата има капацитет за многу активности на затворено (сала за куглање, фитнес просторија), голема градина, бесплатен интернет, 24-часовен надзор, а лоцирана е на самото езеро, па затоа постои можност за инајмување на чамци.

Дополнителни трошоци:

Резиденцијата во Höchst се наоѓа во просториите на поранешен манастир кој по реновирањето служи како конференциски центар. Во летните месеци DID го изнајмува за своите ученици на возраст од 8-14 години. Децата се сместени во двокреветни, трокреветни или четворокреветни соби со купатила на секој спрат, училниците се со високи стандарди, а капацитетите подразбираат и голем хол, соб за одмор и разонода, парк, терени за фудбал и кошарка. На секој кат се наоѓа и просторија во која е сместен некој од персоналот задолжен за грижа и надзор на децата.

Доплата за интензивен курс € 50 неделно Доплата за двокреветна соба во Берлин € 75 неделно Трансфер: во еден правец € 50 - € 100 Депозит: € 50 (се плаќа при сместување и се враќа кога ќе се напушти сместувањето доколку е се во ред). Цената вклучува: работни материјали, тест на почетокот на курсот, настава, сместување и полн пансион, секојдневни активности и екскурзии по наставата, 24-часовен надзор, цертификат по завршување на курсот. Цената не вклучува: трансфер, банкарски провизии, авионска карта и останатите неспомнати трошоци.

Во Берлин резиденцијата Berlin-Mitte се наоѓа во истоимениот дел од градот, во епицентарот на културните настани во престолнината. Сите поважни туристички атракции се во непосредна близина (Reichstag, Бранденбуршката капија, Potsdamer Platz, Берлинскиот ѕид итн.). На неколку минути од училиштето се наоѓа главната железничка станица. Учениците се сместени во двокреветни и четирикреветни соби со купатило. На учениците им стојат на располагање простории за дружење со неверојатен поглед на градот, тераса на кровот на зградата, огромна градина ... Оваа резиденција е за ученици на возраст од 14-17 години.


Минхен програма за младинци до 16 и од 16 год

Јазик: Германски

.

Основен курс (20 часови неделно, секој час трае по 40 минути) Училиштето ЕF е со традиција долга 40 години. Курсевите во ЕF училиштата се создадени врз основа на една едноставна идеја – лесно и ефективно до знаење! ЕF секогаш се грижи да им овозможи на своите студенти одлични курсеви на одлична локација. Локација: Училиштето се наоѓа во областа Швабинг, оддалечена само две станици со метро од центарот на градот. Со посетување на овие курсеви, воедно се запознавате и со германската култура и начинот на живот на локалното население. Неодамна реновираната зграда на училиштето во својот состав има сала за рекреација, градина, како и сала за активности. Број на недели Уписнина Осигурување од откажување Јunior course/ Basic course Доплата за летен курс Двокреветна соба Доплата за ручек трансфер од-до аеродром Екскурзии Провизии за услуги Книги ВКУПНО

junior 2 195 65

basic

Сместување: семејства, со можност сместување во студентски апартмани

за

Воннаставни активности: вечера со традиционална храна и пијалоци, посета на “Kunstpark Ost” ,посета на фабриката на BMW, Bavaria Film Studio,дворецот Neuschwanstein, скијање на Алпите.

Цените се во USD Во цената не е вклучен трошокот за виза и авионски билет. *Доплата за летен период од јуни до август. Има и други опции за сместување

basic

195 65

junior 3 195 65

basic

195 65

junior 4 195 65

1560

1460

2340

2340

3120

2920

100 0 80 225

100 / / /

150 0 120 225

150 / / /

200 0 160 225

200 / / /

40 70 75 2410

/ 57 75 1942

40 96 75 3306

/ 80 75 2740

40 126 75 4202

/ 103 75 3538

195 65


Њујорк програма за младинци до 16 и од 16 год

Јазик на кој се одвива програмата: Англиски Основен курс (20 часови неделно, секој час трае по 40 минути) Училиштето ЕF е со традиција долга 40 години. Курсевите по aнглиски јазик во ЕF училиштата се конципирани врз една едноставна идеја – лесно и ефективно до знаење! ЕF секогаш се грижи да им овозможи на своите студенти одлични курсеви на одлична локација. Училиштето е реновирано, климатизирано и пространо, а пристапот кон учењето е многу модерен и современ. Училиштето има „Efekta“ систем за учење на јазик, кој е направен на учениците да им овозможи интерактивност и поразличен пристап кон учењето на јазик, како во училницата така и online. Со помош на „Ilab“ online јазичната лабораторија учениците можат да се подготвуваат за настава, но и да продолжат со учење по нивното враќање дома во траење од 3 до 6 месеци. Освен за учење, „Ilab“ можете да ја користите за комуникација со ново-стекнатите пријатели од училиштето, Курс: основен, општ, интензивен, подготовка за ЕF испит (Кембриџ ESOL, TOEFL, TOEIC, IELTS), ЕF програми за волонтирање, ЕF програма за академска година во странство, ЕF програма за диплома за напредно познавање

Број на недели Уписнина Осигурување од откажување Јunior course/ Basic course Доплата за летен курс Двокреветна соба Доплата за ручек трансфер од-до аеродром Екскурзии Провизии за услуги Книги ВКУПНО

junior 2 195 65

basic

Локација: Живејте и учете во градот кој е идентификација за САД. Видете ја статуата на слободата, уживајте во светлата на Бродвеј или почувствувајте ја моќта на Волстрит. Во нашиот кампус во Њујорк, во близина на Менхетн, се соединуваат најголемите заедници на EF за вистинско меѓународно искуство. При убавите градби и пејсажите околу реката Хадсон, можете да уживате во животот во традиционалниот американски кампус. Сместувањето е на 45 минути со воз од Менхетн,Time square и статуата на слободата. Сместување: семејства, но постојат и други опции за сместување Воннаставни активности: организирана прошетка низ Менхетен, разгледување на Empire State Building и статуата на слободата Што не е вклучено во цената: -услуга при пристигнување односно земање од аеродром од 130$ и враќање од 260$ Аранжмани за лет; Тест за одредување на ниво при универзитетот; Шест лекции „еден на еден“; Активности, спорт и екскурзии според групните цени на ЕF basic

195 65

junior 3 195 65

basic

195 65

junior 4 195 65

1580

1480

2370

2175

3160

2900

90 0 50 260

90 / / /

135 0 75 260

135 / / /

180 0 100 260

180 / / /

275 77/ 45 2637

/ 56 45 1931

275 102/ 45 3522

/ 80 45 2740

275 128/ 45 4408

/ 103 45 3548

195 65


Училиште EC FREESTYLE MALTA

Возраст на слушателите: 16- 20 години.

Курсеви: Ова е летен курс по англиски јазик надвор од училишната програма. Курсот се Ова училиште е едно од најдобрите одржува две недели во јули со 20 часа неделно, јазични училишта на Малта, во Сан а наставата се одвива во групи од најмногу 15 Џулијан, седиштето на сите настани. студенти. Ова е идеален центар за независни студенти каде што покрај организираните активности ќе Сместување: Сместувањето е во училишниот имате доволно слободно време за самостојно хотел во трокреветни соби со сопствено WC. истражување на Малта,под будното око на Хотелот е со 3 ѕвезди и се наоѓа во Слим, 50 професорот којшто ја води групата. метри од морето и кејот, а десет минути со градски превоз до училиштето. Вклучен е и Слободни активности: еднаш во две недели доручек и вечера во хотелот. е вклучен целодневен излет до популарните плажи надвор од градот, полудневен излет до Валети, Мдини, Рајски плажи. Пропусница за градски автобус, теретана и плажа. Локација: Сан Џулијан е средиштето на гуризмот во Малта. Градот има долг кеј покрај кој се распространети бројни згради и палатиод времето на британското владеење.

Возраст

Сместување

Поаѓање

Времетраење

16-20

Хотел 1/3 со WC

13.0727.07.2014

2нед

Неделни часови 20

Цена 3000 денари регистрација + €1570


Училиште ENFOREX

Возраст на слушателите: 5- 18год. Училиштето Enforex e oсновано е уште во 1989год. и е најголемо училиште за шпански јазик во Шпанија. Во овој камп 60% од посетителите се деца од Шпанија, што им дава можност на странските посетители да го научат јазикот „од прва рака“ дружејќи се со шпанските деца. Летната школа за шпански јазик се наоѓа во близина на центарот Барселона и нејзиниот комплекс се состои од два дела, сместувањето и училиштето кадешто се одржува наставата. Активности надвор од наставата: сите активности се во придружба на наставник и вклучуваат креативни активности (спорт, различни натпреварувања, театар, диско-вечер, вечерни игри и сл.), работилници (различни работилници кои се одржуваат во природа) и екскурзии (една полудневна и една целодневна екскурзија неделно) каде што се запознава културата, градовите, храната во Шпанија.

Курсеви : Курсевите по шпански јазик за млади се одржуваат во текот на летото, почнуваат секој понеделник (најмалку 2 недели). Секој слушател најпрвин прави тест којшто го одредува нивото. Курсот се состои од 20 часа неделно. Наставниците се професионаллци и користат модерни и разновидни техники на предавања. Сместување: Сместувањето е во склоп на училиштето. Оброците се во кантината која се наоѓа во склоп на сместувањето. Собите се 3-4 креветни и во нив се сместени посетители од ист пол. Секоја соба има сопствено WC.

Локација: Барселона е космополитски и економски најатрактивниот град во Шпанија со плажи од бел песок и излез на Медитеранот.

Број на неделни часови 20 (45’)

Цена на курсот регистрирање Барселона

ниво

Возраст на групите

Траење на курсот

Почеток на курсот

возраст

сите

8-14

минимум 2 недели

29.06 13.07 27.07

зависно од градот

2 недели 4 недели 6 недели €55+ 3000 денари €55+ 3000 денари €55+ 3000 денари €1590 во јули €2825 €3700 €1440 во август

Додатна недела €55+ 3000 денари €785 во јули €660 во август

Во цената е вклучено: -20 часа неделно по шпански јазик;полн пансион (3 оброци дневно); сместување; здравствено осигурување; книги за наставата; екскурзии и спортски активности (една целодневна и една полудневна неделно); повратен трансфер со аеродром (по одреден распоред).


Училиште LINGUAVIVA

Возраст на слушателите: од 12- 18 години Курсевите по италијански јазик коишто ги нуди ова училиште наменети се исклучиво за тинејџери, а нив ги водат искусни предавачи коишто се трудат учењето и усвојувањето на новите јазични способности да биде и забавно. Овој центар содржи простран парк, широка приватна плажа и бројна опрема за спортските активности (базен, кошаркарски, одбојкарски, фудбалски и тениски терени). Се организира и настава надвор од училницата во градината на училиштето. Активности надвор од наставата: активнстите на посетителите се поделени во групи спрема возраста. Активностите се поделени на: спортски (тенис, фудбал на игралиште и фудбал на плажа, одбојка, одбојка на плажа, пливање, кошарка, возење ролери во мали групи околу школското игралиште или на шеталиштето), креативни активности (пишување и уредување на школското списание, италијански песни, часови по готвење), забавни активности (вечерна прошетка низ градот, дискотека, игри на плажа), целодневни екскурзии (Верона, Венеција, Тртс, Гарделанд). Вечерни активности: одење во центарот на градот, спортски натпревари, проекции на филмови на отворено, одење во дискотека, забави на плажа итн. Локација: Лињано (Lignano), полуостров на Јадранското море и се наоѓа помеѓу Венеција и Трст. Ова е популарно место за одмор со умерена клима и со извонредна опрема за спортови и забави и идеално место за комбинација на учењето со забава. Linguaviva летната школа за италијански јазик за млади се наоѓа во средната зона на Лињано во близина на морето и боровата шума.

Курсеви: Наставата по италијански јазик се состои од 20 часа неделно во групи со најмногу 12 слушатели. Уште од првиот ден се пристапува професионално. Слушателите прават задолжителен тест за познавањето на јазикот и на крајот од нивото исто така за проверка на знаењето. Сместување Сместувањето е удобно и со полн пансион. Собите се 2-4 креветни со сопствено WC. Учениците се поделени во собите според возраста и полот. Собите се достапни за слушателите на курсот од недела од 14h и ги напуштаат во недела до 9h наутро. Датуми на поаѓање 29.06; 06.07; 13.07; 20.07

Регистрација

2нед.

€80 + 3000 ден €80 + 3000 ден €80 + 3000 ден

3нед. 4нед.

Курс по италијански јазик (20 часа) со полн пансион €1600 €2400 €3200

Во цената е вклучено: -сместување во 2-4 креветни соби со сопствено WC, од недела (почеток на курсот) до недела (завршување на курсот); со исклучок на последната недела од курсот кога сите посетители треба да го напуштат кампот во сабота, 02 август; полн пансион; курс, 20 часа неделно по 45 мин. и училишен материјал; спортски и активности надвор од наставата (користење на спортските објекти, приватна плажа, дневно учество на попландевните и вечерните активности); 1 целодневна екскурзија неделно; перење 1 неделно; обезбедување; осигурување. Во цената не се вклучени: трансфер: аеродром Венеција и Трст- €160 повратен билет, аеродром Тревизо- €200 повратен билет, додатни акктивности; авионска карта и банкарски трошоци.


Возраст на слушателите: 13- 17 години. „Saint Nicolas“ центарот се наоѓа во Игни на 5 хектари зелена површина. Центарот поседува мултимедијална соба, компјутерска соба, аудиториум со видео проектор и аудио опрема за филмски и диско вечери, просторија за одмор и игри итн. Посебно се внимава на сигурноста на тинејџерите. Од првиот ден тука е специјално обучена личност за било каква помош на децата и за надгледување на сите случувања. Слободни активности: во програмата се вклучени различни спортски активности. Во вечерните часови на децата им се дава можност да го користат јазикот во неформална и опуштена атмосфера (филмски проекции, диско итн.) секоја недела се организираат полудневни и целодневни излети за посета на Париз. Локација: Уживајте во погледот на градот од врвот на Ајфеловата кула, набљудувајте ги градските мостови од бродовите, уживајте во 3Д проекциите во музејот на науките, сликајте се со восочните фигури на омилените славни личности, шетајте се по живописните улици или во чудата на Версај... Сето ова можете да го доживеете со посета на францускиот курс во Париз.

Училиште ESL- Igny Курсеви: Наставата ја водат млади и енергични луѓе кои предаваат на свој мајчин јазик. Најпрвин посетителот на курсот прави тест со цел да се утврди познавањето на јазикот и да се одреди групата спрема нивото на заење. На посетителите им се дава можност да направат избор помеѓу стандарден курс (20 часа неделно) или интензивен курс (25 часа неделно). На крајот од курсот секој посетител добива сертификат. Програмата Активности и рекреација е наменета за посетители кои сакаат да се занимаваат со специфични активности како што се: посета на музеи, посета на Версај, Монмартр, латинскиот кварт и сл. Дополнителните опциони спортски активности подразбираат 3 додатни часа од одредени спортски области. Сместување: Сместувањето е во склоп на училишната зграда во еднокреветни, двокреветни и трокреветни соби со полн пансион.

времетраење регистрирање

Стандарден летен курс

Интензивен летен курс

Доплата за спортските програми

2нед 3нед 4нед

1415€ 2060€ 2725€

1490€ 2175€ 2880€

70€ неделно 70€ неделно 70€ неделно

75€ + 5.400 ден 75€ + 5.400 дин 75€ + 5.400 дин

Во цената е вклучено: -сместување; -полн пансион; -24h надзор; -настава; -наставен материјал; -сертификат; -студентска картичка; -активностите надвор од наставата; -екскурзии.

Во цената не е вклучено: -изборни активности; -повратен трансфер од аеродромот во Париз; -авионска карта; -банкарски трошоци; -лични и други неспоменати трошоци Термини: 29.06- 10.08.2014 Повратен трансфер во Париз (аеродром CDG): 180€


Летни курсеви за млади - Контекст  

Отсекогаш сте сонувале да посетите дестинација од филмовите? Сте посакале да се почуствувате како софистициран Англичанец, прецизен Германец...

Advertisement