Page 1

Ĺžcoala de Lideri


Denumiri • Şcoala de Lideri • Persoanele înscrise se numesc: ghidasistenţi • Persoanele care se ocupa pe zone de ghid-asistenti se numesc: mentori • Persoana care conduce programul la nivel de conferinta se numeste: Coordonator Scoala de Lideri


Cine se poate înscrie?

– Adolescenţi care au fost membri ai clubului de exploratori timp de cel puţin un an – Sunt elevi în clasele IX-XII – Au recomandarea conducătorului de club unde au activat – Au completat fişa de înscriere


Ce se întâmplă la predarea fişei de înscriere? • Se trimite fişa la conferinţă • Conferinţa crează un dosar al ghidasistentilor • Mentorul găseste un club unde ghidasistentul să poată face practică


Care sunt obiectivele pe care trebuie să le îndeplinească Ghid-Asistentii? – Sub coordonarea conducătorului de club unde a fost repartizat să realizeze cel puţin 60% din activitatile anuale – Să răspundă la solicitările mentorului sau conferinţei ajutând la organizarea unor evenimente: camporee, tabără, excursii (minim 60% din solicitări) – Sa participe la intalnirile lunare pentru ghidasistenti organizate de catre mentor – Sa participe la intalnirile pentru ghid-asistenti organizate de cate conferinta


Care sunt obiectivele pe care trebuie să le îndeplinească Ghid-Asistentii?

– Să completeze cerinţele calificărilor exploratorilor continuând de la nivelul la care a rămas (când va deveni instructor va putea îndeplini funcţia de instructor de calificări doar pentru acele calificări pe care le-a completat – la fel ca şi ceilalţi instructori).


Care sunt obiectivele pe care trebuie să le îndeplinească Ghid-Asistentii?

– Să completeze cerinţele calificării de Ghid. Dacă a reuşit acest lucru, la împlinirea vârstei de 18 ani poate fi investit instructor de exploratori (dacă îndeplinieşte şi celelalte cerinţe – este botezat, are recomandarea comitetului comunităţii etc). Dacă nu îndeplineşte una dintre cerinţe, evenimentul va fi amânat până la îndeplinirea ei.


Exemple de activităţi din timpul practicii la o grupă

– Asistă pe instructorul de calificări sau de specializări la predare sau predă anumite cerinţe din caietele exploratorilor şi din specializări (chiar şi specializări integrale) la solicitarea instructorilor respectivi sau a conducătorului de club.


Exemple de activităţi din timpul practicii la o grupă

– Ajută pe instructori la activităţile pregătitoare pentru predare, amenajare etc. – Ajută pe conducătorul de club şi pe instructori la organizarea excursiilor, camporeelor, week-endurilor în corturi sau cabană, vizitelor la alte cluburi, taberelor etc.


Exemple de activităţi din timpul practicii la nivel de zonă sau la solicitarea Conferinţei

– Ajută la organizarea camporeelor: pregătirea fizică a locului, lucru la un anumit post, etc. – Ajută la organizarea taberelor: pregătirea locului pentru tabără, organizarea activităţilor, excursiilor, plantoanelor, bucătăriei şi oriunde este solicitat. – Etc.


Responsabilităţile mentorului • Convoacă pe Ghid-Asistenţi să participe la evenimente organizate de zonă, unde este nevoie de sprijinul acestora. • Organizează evenimente pentru GhidAsistenţi care pot include:intalniri, excursii, week-end în corturi, tabere itinerante, în care să îi ajute la completarea cerinţelor teoretice şi practice din cardul de Ghid dar şi pentru a-i motiva spiritual


Responsabilităţile mentorului • Întocmeşte câte un dosar pentru fiecare dintre membrii Şcolii de Lideri în care include evidenţa practicii făcute în club, caracterizări, evaluarea anuală, etc. • Trimite Conferinţei o fişă de evaluare anuală a fiecărui Ghid-Asistent din zona sa (descriind modul în care s-a implicat în grupa(ele) unde face practică şi în evenimentele organizate) şi evidenţa participării la evenimentele organizate de club.


Responsabilităţile Conferinţei

• Întocmeşte câte un dosar pentru fiecare dintre membrii Şcolii de Lideri în care include evaluările anuale trimise de conducătorii de cluburi şi de zone, evidenţa participării la evenimentele organizate de conferinţă etc. • Convoacă pe Ghid-Asistenţi să participe la evenimente unde este nevoie de sprijinul acestora.


Responsabilităţile Conferinţei

• Organizează evenimente pentru GhidAsistenţi care pot include: tabere, convenţii în care să îi ajute la completarea cerinţelor teoretice şi practice din caietul de Ghid dar şi pentru a-i motiva spiritual (posibil şi în timpul pregătirii locului de tabără)

Organizare SL  

organizare SL

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you