Page 1


WELKOM BIJ

PARTICOLARE

"OFFICIAL"

Dit is het, jouw moment. Op elk van deze pagina’s is een kans om je omgeving te transformeren. Te transformeren naar een thuis. Gebruik de ideeën en de inspiratie van de beste designers in het magazine, om je huis in een thuis te veranderen. Ontdek de nieuwste trends en laat je verbazen. Particolare kan je daarmee helpen. De collectie van PARTICOLARE omvat zowel interieur als keuken producten van eigen designs. Particolare betekent speciaal in het Italiaans en de collectie bestaat uit een avontuurlijke mix van rijke stoffen en simpele dessins. De collectie is gebasseerd op prachtige kleuren, handgemaakte items, pure materialen en simpele vormen. Neem een beetje inspiratie van de ene pagina en mix het met de andere. Het is jouw stijl en wij zijn hier om het mogelijk te maken! “En vanaf nu, is alles mogelijk.”


IL

TRATIES S U L

ZIJN

HI P


INHOUD P. 06 - 09 MEET THE DESIGNER Sabine Boogerd vertelt P. 10 - 19 DE INTERIEUR TIPS VAN DE BESTE Lichtinval, materiaal een speelsheid

P. 21 - 23 MAAK KENNIS MET LIDEWIJ EDELKOORT Heartwood the colour of 2018

P. 24 - 25 DE ‘SCAN’ Een sprakende video, met de mening van de designers

P. 26 - 37 5 WINTER KLEURGROEPEN Herfst/ winter 2018/ 2019

P. 38 - 43 LEF IN JE INTERIEUR Gewoon doen

P. 44 - 49 PARTICOLARE GESPOT Heb jij het ook gezien?


MEET THE DESGINER

DIT IS MIJN VERHAAL Particolare betekent ‘speciaal’ in het italiaans. En speciaal is nu precies wat ik in mijn gedachten had, toen ik begon met mijn eigen collectie. De collectie moest onderscheidend, innovatief en direct herkenbaar zijn. Het is anders en daarom is deze collectie Particolare!

PAG. | 6


MIJN VISIE Sabine Boogerd, oprichter en creatieve kracht achter Particolare, wist vanaf het begin dat haar collecties bijzonder moesten zijn. ‘Onze producten zijn uniek en anders dan wat er vandaag op de markt is. Dit komt door de prachtige, hoogwaardige stoffen die we gebruiken, met contrasterende accentkleuren. Ik maak altijd combinaties met eenvoudige vormen en rijke materialen. Onze stoffen worden uitsluitend gebruikt voor de productie van haute couture-kleding. Als enige producent in Europa zijn onze kussens echt uniek. De collectie werd geboren uit passie voor mooie stoffen.

xxx

PAG. | 7


“ PARTICOLARE BETEKENt BIJZONDER, SPEELSHEID & CREATIVITEIT!

Psssst! Deze schorten en nog veel meer mooie keukenproducten zijn NU te koop op www.particolare.eu PAG. | 8


SABINE BOOGERD VERTELT

Wat betekent Particolare? Particolare betekent bijzonder. Het is een bijzondere collectie, omdat de stoffen die ik gebruik normaliter alleen voor Haute Couture kleding wordt gebruikt en deze stoffen bestaan uit hele mooie rijke materialen. Mijn eigen ontwerpen daarentegen zijn juist heel simpel van vorm, maar deze hebben dan altijd wel een bijzonder detaill. Die combinatie maakt de collectie spannend en niet alledaags.

Het logo bestaat uit kruisjes. Waar komt dit vandaan? De kruisjes zijn ontstaan, doordat ik onder mijn handtekening altijd 3 kruisjes zet. Zo is mijn eerste ontwerp met de kruisjes ook geboren. Bovendien houd ik van simpele vormen, maar het moet wel anders! Dat zit ’m in de combinatie van materialen en de lockranden die een bijzonder detail vormen aan alle kussens.

Waar bestaat de collectie uit?

Hoe ben je een aantal jaren geleden begonnen?

De collectie bestaat uit: Kussens, plaids, poefs, loungestoelen voor zowel binnen als buiten, houten producten en keukenartikelen. Alle producten worden stuk voor stuk met de hand gemaakt.

Ik ben thuis begonnen aan de keukentafel met een huis, tuin en keukennaaimachine. Er was 1 man die alle kussens voor mij naaide.

Voor wie is de collectie bedoeld?

Hoe belangrijk is kleur voor jou?

Voor mensen die houden van authenticiteit en die tevens houden van de juiste mix van verschillende stijlen

Heel belangrijk! Met kleur maak je het verschil. Je kunt met kleur heel makkelijk een bepaalde sfeer creëren en vanuit een rustige basis tover je je interieur eenvoudig om in een totaal andere ‘look’.

Wat is jouw eigen stijl? Mijn stijl is in de basis altijd puur en strak. Een interieur moet echter wel persoonlijkheid uitstralen en door de mix van de juiste kleuren, vormen en materialen ontstaat er een origineel en inspirerend geheel.

Waar haal jij inspiratie vandaan? Inspiratie kan ik halen uit de dagelijkse acties rondom huis, maar ook als ik trips naar het buitenland maak doe ik veel inspiratie op. Overal waar ik kom let ik op vormen die me aanspreken, maar ook kleuren uit de natuur en bijzondere materialen inspireren me.

Perfect of imperfect? Perfect met een imperfecte touch! Ik vind het leuk als het niet allemaal klopt en als er een tikkeltje humor zit in een ontwerp. In de meeste ontwerpen zit wel iets dat niet klopt, zoals: - ‘De teckel’ heeft een veel te lang lijf. Die heb ik helemaal uit zijn verband gehaald. - De halve cirkel kussens zijn geïnspireerd op een LP en zijn net niet helemaal gelijk qua grootte - Het rapport van de kruisjes is heel groot, waardoor de gaten telkens op een andere plek vallen.

PAG. | 9


de interieur tips van de beste!

- Lichtinval/ Materialen/ Speelsheid -

PAG. | 10


PAG. | 11


lichtinval PAG. | 12

'Een interieur weerspiegelt de persoonlijkheid van de bewoner. Het beste resultaat bereik je door heel goed naar de combinatie van licht en kleur te kijken. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.'

Hoe zou het leven zijn zonder licht en kleur? Licht en kleur roepen niet alleen een bepaalde stemming op, maar ze hebben ook effect op een ruimte. ‘Licht en kleur bepalen de sfeer in een huis. Hiermee laat je zien wie je bent en wat je mooi vindt. De stylisten van Particolare geven jou advies over het gebruik van licht!


TIPS & TRICKS VOOR KLEUR IN HET INTERIEUR Tip 1. Focus je op de richting waaruit het licht naar binnen valt. Het licht valt de ruimte binnen vanuit het oosten.

Het licht valt de ruimte binnen vanuit het noorden.

‘Het licht van in het oosten gelegen kamers kunnen een beetje blauw lijken. Als je zoveel mogelijk licht als mogelijk wilt creëren, met ook nog eens wat warmte, neem dan een kleur als Pale Powder Teresa’s Green. Dit groen komt echt tot leven in het ochtend-zonlicht. Omdat de lichtinval drastisch verandert gedurende de dag, is het goed om deze samen te laten werken met een donkere toon op houtwerk of meubelen. Als je een witte tint wil gebruiken, kies dan een tint met een groene of blauwe base, zoals James White.’

‘Dan vermijd je de kleur blauw. Dat kan unheimlich worden; blauw op het noorden heeft een kil effect. Ook raad ik aan sommige tinten groen met een blauwe ondertoon te vermijden. Hier adviseer ik eerder warme tinten, zoals rood, paars of chocolade. Dus sterke, donkere kleuren. Ben je meer iemand die van licht of neutraal houdt? ‘Dan kies je voor je lichte, romige kleuren, zoals de kleuren New White en White Tie.’

Het licht valt de ruimte binnen vanuit het westen.

‘In dit geval kies je voor bleke tonen en lichte kleuren. Blauw kan je hier juist heel goed gebruiken. In dit zuidelijke licht krijgt dat blauw juist veel warmte. Dat wordt licht en luchtig. Een koude, bleke blauw zoals de kleuren Paviljoen Blue en Borrowed Light creëren een prachtig zeegevoel, terwijl de rode basis van neutralen, zoals Joa’s White en Dimity zorgen voor een warmere en meer verfijnde uitstraling.

‘In een ruimte gelegen op het westen, kan je kiezen uit veel grijze en witte tinten. Maar ook rood en roze werken goed. Met licht uit het westen op witte muren heb je te maken met veel natuurlijke lichtreflectoren. Omdat het licht pas later op de dag en rechtstreeks naar binnenkomt is het warmer en ‘s ochtends wat koeler, maar wel op een heel mooie manier.’

Het licht valt de ruimte binnen vanuit het zuiden.

Wanneer je geen liefhebber bent van te veel kleur in huis, dan kan wit altijd. Uit welke richting het licht ook komt.

Tip 2. Houd rekening met de vloer in de ruimte ‘De kleur en het materiaal van de vloer hebben effect op een ruimte. De vloer betreft een groot oppervlak en is bepalend voor de totale sfeer. Houd er rekening mee dat de vloer zorgt voor een bepaalde kleurreflectie. Ook zorgt het bewerken van een vloer ervoor dat de kleur en de kleurreflectie verandert. Wanneer je een vloer bijvoorbeeld lakt kan de reflectie heel anders worden

Tip 3. Combineer met de architectuur van het huis ‘Wanneer je met kleur en licht gaat werken in huis, houd dan rekening met de oorspronkelijke stijl van het huis. Dat betekent niet dat je voor een klassiek interieur moet gaan als het een oud huis betreft. Een modern interieur kan goed samen gaan met een jaren dertig huis. Maak de juiste keuzes, zodat je je persoonlijkheid met het interieur laat zien.’ Kies bijvoorbeeld voor behang – van klassiek tot modern – daar kan je heel leuke accenten mee laten zien. PAG. | 13


VALKUILEN Binnen mijn werk als stylist herken ik ook een aantal valkuilen, waar mensen regelmatig mee de mist in gaan wanneer zij hun interieur (opnieuw) inrichten.

1. Laat je niet verleiden tot het gebruik van teveel verschillende kleuren.

4. Houd rekening met de functie van de kamer

‘Kies voor een kleurenpalet waar je je goed in voelt en blijf daarbij. Heb je te maken met een kleine ruimte? Door met één kleur te werken laat je hem groter lijken. Het kan heel mooi zijn als je de wanden, plinten en kozijnen in dezelfde kleur verft. Mits je goed inspeelt op de ruimte, de lichtinval en de plek.’

‘Wannéér je de kamer gebruikt is bepalend voor de kleur. Ben je er vooral ’s avonds? Dan moet vooral dan de kleur en het licht perfect zijn.’

2. Voorkom een duizend-in-een-dozijn-interieur. ‘Een interieur hoeft niet in een keer af te zijn. Met een interieur geef je je identiteit weer, dat kost tijd. Gebruik daar kleur of een mooi behang voor, maar ook meubels, accessoires en kunst.’ 3. Vergeet niet de lichtinval op verschillende momenten van de dag te bekijken ‘Daar bedoel ik mee: Vroeg in de ochtend, rond de middag en ’s avonds laat. Op elk moment van de dag is de lichtinval anders. Kijk hoe licht zich beweegt door het huis op de verschillende tijdstippen van de dag en avond. Ik adviseer altijd om een verfkleur te testen door deze op de donkerste plek en op de lichtste plek van een kamer op de muur te smeren. Vervolgens kijk je of de kleur op deze momenten mooi is.’

PAG. | 14

5. Verwaarloos de verlichting niet ‘Teveel huizen in Nederland zijn niet goed verlicht. Hierdoor doen we onze interieurs tekort. Zorg voor een goed lichtplan.’


Toelichting Hier is een perfect voorbeeld te zien, waarbij goed is bemiddeld tussen de kleur en compositie in verhouding met het licht. Wees niet bang om te mixen en durf vooral kleur te laten zien! Let gewoon goed op dat de kleuren mooi uitkomen in het juiste licht.

PAG. | 15


MATERIALEN Stof tot nadenken: Wat is nu eigenlijk het verschil tussen velours, velvet en fluweel?

Fluweel Fluweel, zo is voor een ieder redelijk helder, is de Nederlandse benaming voor een stofsoort waarbij kleine (van oorsprong zijden, nu ook vaak katoenen) lusjes worden geweven waardoor aan de bovenkant een zachte, glanzende stof ontstaat van korte opstaande pluizige polen. Optioneel is het doorsnijden van die lusjes waardoor korte ‘haartjes’ ontstaan. De techniek is ontstaan in Azië en waaide rond 1400 over naar Europa. Vooral in Italië. Maar ook Brugge werd in de 16e eeuw een centrum van fluweelwevers.

Fluwele items Fluweel is een mooie zachte geweven stof die voor verschillende doeleinden wordt gebruikt. Het wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt in de mode, maar ook in de wereld van interieur & design wordt fluweel heel vaak gebruikt. Alle kleuren zijn bovendien mogelijk, van paars, tot geel tot zwart. En ongeacht de kleur, heeft fluweel een bepaalde klassieke look die een interieur super chique kan maken. Maar waar kan je het in terug laten komen in huis? Dat willen we vandaag aan je laten zien aan de hand van een aantal hele mooie

inspiratie voorbeelden.

Leuk weetje van Wikipedia: vooral rijke mensen, die aan de grachten van de grote steden woonden, droegen in die tijd fluweel. Zo was oa in Amsterdam ooit een Fluwelen Burgwal. Het Huis aan de Drie Grachten (Oudezijds Voorburgwal 249) heeft aan de kant van de Oudezijds Voorburgwal nog een gevelsteen waarin die naamgeving nog te herkennen is. Velvet Over het woord velvet kunnen we kort zijn: dat is simpelweg de Engelse benaming voor fluweel. VELOURS Maar dan komen we bij velours (mét een S dus - zonder wordt vooral in het Engels vaak gebruikt, maar is onjuist). Velours is in principe het Franse woord voor fluweel. Maar er bestaat wel degelijk een klein verschil tussen fluweel en velours. Velours werd iets later, in Frankrijk, uitgevonden, is een gesneden variant van fluweel en is heel zacht door dat lossnijden, trekken of ruwen van de poollussen, maar daardoor ook iets minder glanzend dan fluweel. Velours is vaak zwaarder van gewicht dan fluweel en wordt veelal gebruikt voor gordijnen en het bekleden van meubels, onder andere omdat het wat flexibeler is dan gewoon fluweel. Laatstgenoemde komt door een ander belangrijk verschil, en dat is dat fluweel altijd geweven wordt en velours geweven kan zijn (met een iets andere techniek dan fluweel), maar vaker nog: gebreid is. Bron: www.elle.com

PAG. | 16

FLUWEEL

Laten we wel wezen: iedereen gebruikt de woorden velours (of velour?), velvet en fluweel een beetje op de bonnefooi. Wat is nou eigenlijk het verschil? Of is het één en dezelfde stof? Hoogste tijd voor orde op zaken.


Wil je liever wat rustiger beginnen met het toevoegen van velvet aan je interieur? Dan is deze 'tulp' poef zeker wat voor jou! Kijk voor meer info op: www.particolare.eu

PAG. | 17


MAAR VOORAL: NEEM HET NIET TE SERIEUS

PAG. | 18


SPEELSHEID Wie denkt dat alleen trendy startups kantoren voorzien zijn van speelse elementen, heeft het helemaal mis. Ook in je huis kun je deze namelijk gewoon toevoegen voor een toffe eye catcher! Hoe oud je ook bent, een creatieve en speelse touch toevoegen aan je interieur is altijd leuk.

WEES NIET BANG VOOR BEHANG

ZORG VOOR EEN EYECATCHER

Felgekleurd, geometrisch, ingetogen of klassiek; behang is er in alle soorten en maten. Wat alle behangen gemeen hebben is het feit dat behang een interieur karakter geeft. Behang maakt de laatste jaren zijn herintrede. Helaas durven veel mensen het nog niet aan om een muur, of laat staan een hele kamer, te behangen. Oriënteer je daarom goed voordat je voor een bepaald soort behang kiest. Ga na of de kleuren en vormen je aanspreken en of het past bij de rest van het interieur. Hiermee voorkom je onnodige fouten.

Op zoek naar een eyecatcher in je interieur? Je kunt je interieur met slechts een paar simpele aanpassingen een stuk specialer maken. Er zijn verschillende elementen die een eyecatcher in je huis kunnen zijn. Dat kunnen bijzondere meubelstukken of levensgrote kunstwerken, maar ook bijzondere materiaalsoorten zijn.

BUNNY Neem producten in je huis, waarvan jij en anderen een lach van op hun gezicht krijgen. Neem het niet te serieus, leg dat ene tapijtje eens wat schever en stapel die boeken eens op een gekke manier op. Bij Particolare noemen we dit ‘geregisseerde perfectie’. Kijk eens naar dit konijn, het konijn is eigenlijk een spaartpot en door zijn houding zegt deze: “WHO IS THE BOSS, YES I AM!” Het is gewoon leuk om te spelen met je interieur, zo word je zelf ook creatiever en begint je interieur te leven!

Of het nu in de slaapkamer is of in de woonkamer, één ding is zeker; bijzondere elementen zijn anders dan anders en geven een uniek effect aan de ruimte en trekken bovendien de aandacht. Ik ben gek op originele spullen en zoek dan ook altijd naar bijzondere accessoires als ik een winkel binnenloop. Van elke ruimte kun je iets moois maken. Daarvan zijn we bij PARTICOLARE overtuigd. Ook als klanten zeggen dat ze klein wonen of een klein budget hebben. Je moet alleen de juiste keuzes maken. Zet je woonkamer niet te vol met spullen. Stem de kleuren op elkaar af. Kies accessoires die bij het seizoen passen. En zorg voor één eyecatcher. Daarmee laat je je interieur scoren en zorg je voor het WOW-effect. Laat je inspireren door onze nieuwste aanwinsten.

PAG. | 19


MAAK KENNIS MET LIDEWIJ EDELKOORT!

- DE TRENDWATCHER VAN NU -

PAG. | 20


PAG. | 21


"WHEN IMITATION GOES OVER BIG, IT ISN'T IMITATION, IT IS A TREND." #L. Edelkoort

PAG. | 22


THIS IS MY STORY

L

idewij Edelkoort is een van ‘s werelds beroemdste trendprognoses. Ze studeerde mode en ontwerp aan de Kunstacademie van Arnhem. Als een intuïtieve denker reist ze nu de wereld rond en bestudeerd de evolutie van sociaalculturele trends, voordat deze informatie wordt gedeeld met haar klanten in uiteenlopende industrieën, In 1971 begon Edelkoort als modecoördinator en styliste bij De Bijenkorf. Daar viel ze op door haar vermogen de koopwensen van klanten voor het volgende seizoen te voorspellen. Na vier jaar vertrok ze naar Parijs, waar ze het adviesbureau Trend Union voor mode en schoonheidsproducten begon. Edelkoort en haar studio hebben concepten ontwikkeld voor voedingsdistributeurs, warenhuizen, restaurants, hotels, entertainment, mode, accessoires, lifestyle- en cosmeticabedrijven: Camper , Disney , Estée Lauder, Galeries Lafayette ,GAP, Jean Patou, Joyce, L’Oréal, Mattel, Marks & Spencer, Seibu, Seiko, en Siemens onder hun vele klanten. Van 1999 tot 2008 was ze voorzitter van het college van bestuur van de Design Academy Eindhoven.

De trendboeken die ze heeft gemaakt voor Trend Union worden verkocht aan bedrijven van Armani tot Zegna in alle prijsklassenmarkten van Zara tot Prada. Haar andere trendboeken gaan over de toekomst van kleur, schoonheid, patroon, welzijn, architectuur en levensstijl.

In 2012 ontving Edelkoort de meest prestigieuze culturele onderscheiding van Nederland, de Prins Bernhard Cultuurprijs

LIDEWIJ & PARTICOLARE ZIJN VERBONDEN

Edelkoort werd in 2001 erkend als belangrijk voor het Nederlandse interieurontwerp met de Woonbeursprijs . In 2003 noemde TIME Magazine haar als een van ‘s werelds 25 mevloedrijke mensen in de mode, terwijl ze in het jaar erna werd genoemd als een van de 40 meest invloedrijke personen. Mensen in Design by Icon tijdschrift. In 2005 benoemde de Nederlandse Royal Familie haar tot ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Particolare is heel trendgevoelig en kijkt naar de trends van nu. Wij luisteren naar Lidewij en maken beslissingen voor de nieuwe collectie. We kijken naar de sociale aspecten, waar zijn de mensen van nu mee bezig, hoe voelen ze zich en wat hebben ze nodig. Vervolgens kunnen wij hierop reageren en inspelen op de dagelijkse situatie van de samenleving.

Als curator van tentoonstellingen over de hele wereld heeft Edelkoort gedenkwaardige designshows gecreëerd voor museums wereldwijd. Haar carrière als trendvoorspeller was ook het onderwerp van Archaeology of the Future, een retrospectieve rondleiding die in 2008-2009 werd gezien in Parijs en Nederland.

Wij revolutioneren mee en vertalen de tijd in product. Wat er op dat moment speelt en gaande is, bepaald materialen, vormen en kleuren. Bron: www.edelkoort.com

PSSST WIST JE DAT.... L Edelkoort ziet de illustratie trend helemaal aankomen voor 2018/ 2019. Deze illustratie is dan ook ontworpen door de vormgever van Particolare! PAG. | 23


Twijfel ontstaat doordat we moeite hebben met onzekerheid. We willen graag de garantie dat alles goed komt. Ken je iemand op deze planeet die deze garantie heeft? Ik niet. Hoe komt het dan dat zoveel mensen toch in actie komen? Omdat ze denken: “Als ik op garantie moet wachten, dan wacht ik over twintig jaar nog.� Wacht jij nog ergens op? De stylisten van Particolare helpen je met deze keuzes!

OVER DE WINTERSFEER 2018 ! PAG. | 24


SCAN MIJ D

e designers van Particolare zijn aan het woord. Leer ze kennen! Ontdek hun interesses en laat je inspireren. Naast de leukste weetjes, wordt er ook aandacht gegeven aan handige tips die gaan over kleur, materiaal en vorm. Welke kleur is echt een NO GO? En welk materiaal is een must have in je interieur voor aankomende winter? Kortom, kijken dus!

PAG. | 25


5

winter kleurgroepen - DE KLEUREN VOOR AANKOMENDE WINTER -

PAG. | 26


PAG. | 27


PAG. | 28


NEON ORANJE & MOSGROEN Oranje staat bekend als de kleur van plezier. Maar pas wel op dat de kleur niet gaat overheersen. Aardetinten als terracotta vormen een eenheid met de andere kleuren in de ruimte, terwijl feloranje juist alle aandacht opeist. Maar feit blijft: een oranje interieur is hip !!

Oranje interieur Ondanks dat je vrolijk wordt van de kleur oranje, kom je de kleur niet zo vaak tegen in interieurs. In de jaren zeventig was dit anders, toen stond de kleur juist voor sociale vrijheid. Vooral in retro behang ontbrak de kleur oranje niet. Maar je kent vast ook nog wel de oranje lampen, telefoons, voorraadblikken, serviesgoed en televisies. Op een gegeven moment werd er teveel oranje gebruikt, waardoor de kleur verdween uit het interieur. Nu is oranje weer helemaal terug van weggeweest en geeft deze kleur een hippe boost aan je woonkamer! Woonkamer, keuken of badkamer Naast plezier straalt de kleur ook warmte uit. Zolang je niet teveel oranje gebruikt krijg je er een fijn gevoel van en is de kleur geschikt voor de woonkamer, keuken en badkamer. Begin eerst eens met een paar accessoires, voordat je een hele muur oranje verft. Wil je oranje combineren met andere kleuren? Gebruik dan vooral rode en gele tinten. Oranje gaat ook heel goed samen met groen! PAG. | 29


CYPRESS & FLESSENGROEN Begin jij ook alweer voorzichtig zin te krijgen in de feestdagen, nu het ‘s avonds weer zo gezellig vroeg donker wordt? Redacteur Daniek Scheffer wel! Maar om de boel nu al te gaan versieren, dat gaat wat te ver - aldus Daniek. Toch is het hoog tijd voor een warm sfeertje in huis, vindt hij. Met donkere tinten als groen en cypress, en leuke nieuwe accessoires van Particolare steekt je je interieur in een winters jasje. Pak die kussens er maar bij! Cypress staat voor pit, warmte en vriendelijkheid. Kleed je bank aan met accessoires in een contrastkleur. Bij deze tint groen staat cypress heel mooi. Cypress is al een paar jaar een geliefde trendkleur in het interieur en ik krijg er nog steeds niet genoeg van. De kleur straalt pit, warmte en vriendelijkheid uit. Bij Particolare heb je genoeg keus uit een paar cypress kussens en plaids die lekker zacht zijn en daarom fijn om op de bank tegenaan te kruipen. Daarnaast contrasteren ze mooi met een pure en strakke bank. Accentkleur Belangrijk is dat je de accentkleur altijd op meer manieren, in verschillende vormen en zelfs in verschillende tinten terug laat komen. Kijk maar naar de verscheidenheid aan tinten cypress op de bank. Samen versterken ze elkaar en zorgen ze voor een eenheid.

PAG. | 30


PAG. | 31


“ ORANJE KOMT PERFECT TOT ZIJN RECHT IN EEN WITTE BASIS

PAG. | 32


WARM ORANJE & GROEN Waar we eerder niet zo snel zouden gaan voor oranje in huis, hebben we de laatste weken toch een beetje een zwak ontwikkeld voor deze kleur. Vooral de combinatie oranje en groen doet het goed. We besloten ook om onze favoriete stof van het moment er nog maar eens bij te halen. We hebben het natuurlijk over velours, ofwel fluweel, ofwel velvet. Je begrijpt het. Met dit moodboard willen we je inspireren om oranje en groen te mixen. In de woonkamer doe je dat al heel simpel met een paar fluwelen kussens in deze kleuren. Mag je een nieuwe bank uitkiezen? Overweeg dan een bank van luxe velours en zet vooral veel groene planten in de ruimte voor die fijne botanische sfeer. In de slaapkamer ga je voor een plaid met velvet kussens in een contrastkleur! Houd de rest van het interieur qua kleuren neutraal. Een witte basis doet beide kleuren nog beter uitkomen en in een donker interieur creĂŤer je met groen en oranje een bijzonder magische look.

PAG. | 33


ROESTIG ROOD & FLESSEN GROEN Als je rood toepast kun je juist andere kleuren dieper, koeler of warmer laten lijken. Aardse kleurtinten geven juist rood meer diepte en deze kleur blauw laat rood extra 'stralen'. Wil je wel rood in je interieur maar durf je niet zo goed omdat je bang bent dat het te heftig is? Vlak dan rood iets af met bruintinten of donker groen. Blauw/ grijs is een neutrale kleur, die een mooie basis vormt voor je interieur. Combineer het met veel wit voor een koelere look. Liever wat meer warmte? Ga dan voor de combinatie met bijvoorbeeld goud, zoals ook in dit moodboard is gedaan, door het toevoegen van het konijn. Een accent van goud is trendy en je trekt de compositie naar elkaar toe.

PAG. | 34


PAG. | 35


PAG. | 36


ROZE & CYPRESS Dit type roze is, en blijft een van onze favoriete kleuren in het interieurbeeld. Pinterest, interieurblogs en Instagram staan er vol mee. Deze tint kan je op veel verschillende manieren toepassen. Verf bijvoorbeeld eens een wandje in deze kleur, schaf fantastische velvet kussens aan of betegel bijvoorbeeld een deel van je keuken ermee. Deze tint roze is met veel andere kleuren te combineren, maar onze favoriete combinaties zijn toch wel met grijs, wit en oker. We love it! Deze tinten hebben een warme ondertoon, waardoor je interieur een huiselijke en fijne uitstraling krijgt. De kleur is mooi te combineren met aardetinten en natuurlijke materialen. Wil je iets meer glam? Voeg dan koperen gouden accenten toe!

PAG. | 37


LEF

IN JE INTERIEUR!

- DURF DIE EXTRA STAP TE ZETTEN -

PAG. | 38


PAG. | 39


EXPERIMENTEER MET KLEUR !

PAG. | 40


Kleur is een essentieel onderdeel van je interieur. Durf te experimenteren, maar zorg ervoor dat het geen circus wordt. Hoe? We helpen je graag op weg! Kleuren hebben allemaal een ander effect op een ruimte. Rood en oranje tinten zijn bij uitstek warme kleuren. Het zijn krachtige kleuren die letterlijk op je afkomen.

KLEUREN IN JE INTERIEUR, KRACHT VAN HERHALING!

Kleuren zijn leuk, maar je woning moet natuurlijk geen onrustige circustent worden. De spullen die in huis staan zorgen namelijk ook voor een kakofonie van kleuren. Het is belangrijk om voor evenwicht te zorgen. Hoe? Door kleuren te kiezen die bij elkaar passen en uit een toonwaarde-familie komen. Herhaling in kleur geeft rust. Je kunt de kleuren ordenen om rust te creĂŤren, door bijvoorbeeld spullen met dezelfde kleur bij elkaar te zetten.

PAG. | 41


PAG. | 42


THE ONLY LIMIT IS YOUR IMAGINATION Wees niet bang om te mixen en durf vooral kleur te laten zien! Let goed op dat de kleuren mooi uitkomen in het juiste licht. 1. Haal producten overal vandaan, TIP; neem eens een kijkje bij de kringloopwinkel om de hoek en kijk dan alleen naar de vorm van een product. 2. Ga vervolgens naar de bouwmarkt, en kies de juiste verf. En/of koop velvet stof en bekleed een echte designklassieker met deze prachtige stof! 3. Laat je creativiteit gaan en transformeer die saaie muur en dat second-hands product. Geef ze een opvallende kleur zoals NEON ORANJE! 4. Maak gebruik van illustraties, zoals de getekende lamp hier. Het geeft je interieur een boost en is een echte eyecatcher! 5. Mix kleuren en vormen en herhaal felle kleuraccenten op verschillende plekken in je interieur! 6. Geniet van je nieuwe interieur! PAG. | 43


PARTICOLARE

GESPOT - HEB JIJ ONS OOK GEZIEN? -

PAG. | 44


PAG. | 45


PAG. | 46


PAG. | 47


PAG. | 48


PAG. | 49


www.PARTICOLARE.info WWW.PARTICOLARE.EU

Website www.particolare.eu Phone +31 (0)6-38368384 E-mail office@particolare.info

Particolare Official Winter 2018/2019  
Particolare Official Winter 2018/2019  
Advertisement