Page 1

ELEMENTE ESENTIALE IN FINANTAREA UNEI AFACERI

- RAPORT SPECIAL -


SUMAR Elemente esentiale in finantarea unei afaceri I. Finantarea unei afaceri

2

II. Perioade de timp si informatii

2

III. Obiective

3

● Obiective de piata ● Obiective legate de profit IV. Evaluarea pietei

6

● Pe ce piata de desfacere trebuie sa ma lansez? ● Care sunt potentialii sau actualii clienti? ● Cat de vasta este piata? ● Piata se dezvolta sau se restrange? ● Care este concurenta?  Cine sunt furnizorii? V. Estimarile vanzarilor

9


FINANTAREA UNEI AFACERI A finanta o afacere inseamna planificarea ei si acest lucru trebuie facut in intregime daca vrem ca ea sa supravietuiasca si sa prospere. Un mediu de afaceri este mai complex dec at unul individual. De exemplu, majoritatea oamenilor au doar o singur a sursa de venit, iar suma de bani pe care o ob tin probabil intr-un an se poate ghici cu precizie. Chiar si cea mai mica afacere are zeci sau sute de potentiale surse de venit, numite clien ti, dar nu este usor sa prognozam cum vor fi cheltuiti acesti bani. Unele afaceri mici incep intai in mintea proprietarului sau pe spatele proverbialei hartiute. Majoritatea termina prin faliment in primul an. (Pur si simplu nu exista atat de multe matusi bogate.) Problema principala este ca, pentru a avea profit, afacerea trebuie sa tina cont de riscuri. O mica afacere noua trebuie sa-si asume mai multe riscuri decat una stabila sau mai mare, fiecare risc av and consecinte mai importante daca lucrurile merg prost. De exemplu, o firma stabila cu sute de clienti isi poate „permite“ sa piarda cativa in favoarea concurentei. O firma cu cativa clienti nu-si poate „permite“ sa piarda niciunul. Nu exista niciun mijloc prin care s a eliminam toate riscurile in afaceri. Pentru a intreprinde cu succes o afacere nu este vorba decat despre anticiparea tuturor riscurilor posibile care trebuie asumate. Aceste cunostinte stau la baza unui plan sau buget. Punand aceste informatii cap la cap rezulta, de obicei, un cumul de fapte si opinii despre piata de desfacere, o interpretare a u nui posibil impact asupra afacerii dumneavoastr a, luarea unei decizii privind ceea ce doriti sa se intample si, in sfarsit, luarea unei decizii cu privire la cum inten tionati sa faceti lucrurile sa se intample; cu alte cuvinte, dezvoltarea unei strategii p roprii.


Aboneaza-te ACUM la newsletter-ul Afaceri la Cheie si primesti GRATUIT Raportul Special – Elemente esentiale in finantarea unei afaceri!

Care sunt AVANTAJELE ABONARII la newsletter?  primesti zilnic pe e-mail cele mai bune Afaceri la Cheie;  afli mult mai usor noutatile legate de fonduri structurale, agricultura, finante, mediu;  primesti gratuit sfaturi si sugestii din partea specialistilor si colaboratorilor nostri;  esti la curent cu noile oportunitati si tendinte ale mediului de afaceri din Romania;  ai acces mai usor la promotiile si reducerile oferite de Rentrop&Straton.

Cu informatiile din newsletter-ul Afaceri la Cheie iti deschizi mult mai usor si mai repede propria afacere!

Elemente esentiale in finantarea unei afaceri  

Finantarea unei afaceri

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you