Page 1

MÁS QUE SALUD e-mail:contacto@masquesalud.org www.masquesalud.org

Butlletí informatiu juny 2010 Benvolgut amic, benvolguda amiga, Una vegada més, volem informar-te dels darrers projectes que hem dut a terme, posar-te al dia dels que ens ocupen en el present i fer-te partícip dels futurs. Malgrat la por que nosaltres mateixos teníem, el desplaçament geogràfic d’alguns dels membres de la junta directiva en els darrers mesos no ha perjudicat el nostre ministeri, al contrari: s’han obert nous contactes i fronts, noves idees i un gran ventall de possibilitats de cooperació. Estem més il·lusionats, si és possible, amb el somni de mirar de seguir l’exemple de Jesús per mitjà de l’amor i l’ajut al nostre proïsme. En primer lloc, et volem informar dels darrers pacients el trasllat i tractament dels quals hem gestionat. -

-

-

-

-

-

-

El pacient de Gàmbia amb anquilosi mandibular, que va ser intervingut a l’Hospital Universitari Son Dureta (HSD) de Palma, està acabant la rehabilitació i es troba pendent de tornar al seu país. El pacient amb la severa disfonia, que va rebre tractament gràcies a la col·laboració d’EMSIMISION (organització mèdica cristiana amb la qual avaluem vies de treballar de forma sinèrgica) va tornar a Guinea Equatorial (GE) fa uns mesos. D’altra banda, hem gestionat el trasllat d’una dona de 50 anys, boliviana i missionera a GE, que presentava un litiasi renal molt simptomàtica i que va ser atesa a l’Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella; en aquests moments es troba pendent del tractament definitiu. La pacient de 13 anys, procedent de GE, que presentava una cardiopatia molt severa va ser finalment intervinguda amb èxit a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron de Barcelona i actualment es recupera favorablement a Barcelona. De forma paral·lela, el pacient, també guineà, de 13 anys que presentava una altra cardiopatia severa va ser intervingut la mateixa setmana a l’HSD i també evoluciona molt bé. En aquest cas, hem rebut la inestimable col·laboració de l’associació guineana CANIGE (Comitè de Suport a l’Infant de Guinea Equatorial), a la qual fem arribar el nostre agraïment més sincer. Tots dos infants es troben allotjats a cases d’Aspanob, associació a la qual estem molt agraïts. El pacient de 26 anys, procedent de la República de Benín, que presenta un extens dermatofibrosarcoma (un tipus de càncer de pell) rep tractament quimioteràpic a l’HSD, i es troba pendent d’ésser intervingut. Continuem pendents de l’arribada d’una pacient de 13 anys que presenta una malformació molt infreqüent a la bufeta urinària (extrofia vesical) amb importants complicacions secundàries i que també serà intervinguda a l’HSD. En darrer lloc, hem rebut tres peticions més de diverses cardiopaties pendents d’avaluació.

En una altra línia, hem iniciat amb satisfacció altres vies de cooperació. D’una banda, col·laborem amb Missions Internacionals en el desenvolupament d’un projecte de rehabilitació de les dependències que corresponen a cuina i banys de l’escola infantil d’Evinayong, a GE, amb la finalitat de millorar-ne les condicions higièniques i, per tant, el nivell de salut. En aquest sentit, estem pendents de la concessió d’una subvenció. D’altra banda, hem col·laborat econòmicament amb la catàstrofe de Xile i avaluem la possibilitat de treballar conjuntament amb l’Església Baptista de Vilafranca en un projecte d’atenció sanitària a les Batey de República Dominicana. Una altra de les línies amb què feia temps que ens volíem implicar és la del projecte “Més que una vida”, que tot i que encara es troba en una fase embrionària, pretendrà donar atenció i sortida a les dones amb embarassos no desitjats.

Inscrita en el Registro Nacional Asociaciones con el número 588512 NIF: G-57476111


MÁS QUE SALUD e-mail:contacto@masquesalud.org www.masquesalud.org

També hem participat fent una xerrada organitzada per l’associació IMAGINA sobre malalties de transmissió sexual i estem convidats per mitjà de Desarrollo 2000 en África a fer una conferència sobre el centre de salut de Bolondo (GE) al Global Congress of Maternal and Infant Health el setembre d’aquest any. Finalment, treballem en la possibilitat de l’enviament d’un odontòleg de forma indefinida a Guinea Equatorial, que treballaria amb continuïtat sobre el terreny, actuant com a enviat nostre i enllaç. No ens volem oblidar de totes les entitats que col·laboren amb nosaltres de forma altruista i que fan possible la nostra missió, per la qual cosa us convidem a visitar aquest apartat de la nostra web (www.masquesalud.org), ja que la llista augmenta cada vegada més. Continuem donant gràcies a Déu per cadascuna d’elles i també per cadascun de vosaltres, que dediqueu el vostre temps, recursos o dons als nostres projectes. Si vols conèixer més detalls, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres. Rep una abraçada ben forta de l’equip +QS.

Inscrita en el Registro Nacional Asociaciones con el número 588512 NIF: G-57476111

Butlletí juny 2010  

Edición en catalán del boletín de junio de 2010 de la ONG Más que Salud

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you