Page 1


© Erola Arcalís

Gènesi El 20 de Novembre del 1990 en Cesc Mayor compta 12 anys i té una revelació que comunica d’immediat a la seva mare: “Mama, jo haig de tocar la guitarra acústica, i només tinc 20 anys per fer-ho raonablement bé.” En aquell mateix moment, a l’est de França, neix Nina Thomas en el si d’una família hippie “Old School” que decora casa seva amb la discografia completa de Joan Baez i Brassens a les parets del menjador. Durant tot aquest temps, cada un per la seva banda, comença a preparar-se per un destí planificat ben lluny de les seves consciències. En Cesc, aprenent erràtic en diferents bandes de rock català, pop, indie, folk i funk, i la Nina, entre classes de cant, violoncel i sessions de soul on mostra el seu gust per la música afroamericana.

Facebook

Twitter

Vimeo

Durant el 2009 finalment les seves vides conflueixen a l’entorn d’una banda indie del Vallès. Es reconeixen l’un a l’altre i en Cesc emprèn un procés letal de seducció per tal de convèncer a la Nina, en primer lloc, del seu talent insultant, i en segon lloc, que no poden perdre ni un minut més abans d’iniciar un viatge sense retorn. No envà, s’ha passat 20 anys preparant-se. Els fonaments del duet estàn escrits en el seu ADN. Folk americà amb influències de la nova corrent europea. Assenteixen i riuen quan admeten sense discussió que qui talla el bacallà és Ani DiFranco. Cantaràn en anglès ja que en l’entorn de la Nina no hi ha cap llengua materna, ni principal, més aviat un escabetx multicultural. Els dos consideren que l’anglès proporciona unes condicions fonètiques idònies per a les seves cançons i els atorga l’element estètic i visual que busquen.

Youtube

Bandcamp

Myspace

Danger Hill


© Ana Laframboise

Life in the Bowlfish

escoltar el disc

En aquest moment comença la lluita i escriuen les 5 cançons que els serviràn de presentació amb la seva demo “Lo-FI” Life in the bowlfish i constituïràn la base del seu repertori, que completen amb versions de les seves cançons preferides: Flume Bon Iver, Volcano Damien Rice, Untouchable face Ani DiFranco, Namesake Anais Mitchell, Hurt Johnny Cash (NIN) i Leave Glenn Hansard. Facebook

Twitter

Vimeo

L’acollida del públic supera les seves expectatives, i 3 mesos després amb una quinzena de concerts, fitxen per una agència de management emergent, Danger Hill. El mateix any, Life in the bowlfish és escollida una de les millors demos del 2010 per la revista Mondo Sonoro i el Sr. Luna afirma que probablement són una de les millors bandes de folk americà de Catalunya.

Youtube

Bandcamp

Myspace

Danger Hill


© Erola Arcalís

Words from the deep down

Comença el salt a escenaris més grans i creix la necessitat de guanyar potència. A principis de 2011 estrenen el seu format en banda constel.lat de músics curtits per l’experiència i molt trempats en un projecte a qui li atorguen una alta credibilitat musical. S’incorporen en Santi Carcasona a la bateria, l’Albert Aguiar a la guitarra elèctrica i pedal steel, i l’Alberto Pérez al contrabaix. Amb l’arribada de la banda, arriben nous sons i noves propostes compositives que traspassen el gènere folk per apropar-se a un so de rock clàssic, però eminentment personal i amb la mirada fixe en la tradició musical anglosaxona. Amb una banda completa, un so madur i una trajectòria que va prenent forma, és el moment de gravar en condicions serioses i decideixen fer un EP als estudis Sol de Sants. Facebook

Twitter

Vimeo

escoltar el disc

Words from the deep down, és el testimoni d’un procés de curació de l’ànima mitjançant el qual es verbalitzen els sentiments enterrats en l’inconscient generats per un seguit de temes que parteixen d’allò més personal a lo més general. Shade on you explica el procés de cicatrització d’una ferida com a imatge d’un desencantament polític i social. Peacefully yours retrata el sentiment de submissió personal envers l’amor massoquista i encadena amb l’impotent resignació al destí que es desprèn de Down by law. I Our wake up call projecta un cert esforç voluntari de positivitat i representa la part més serena en la resolució d’un conflicte. Aquest missatge s’ha intentat transmetre a les cançons de l’EP mitjançant una producció gens edulcorada i tan fidel a la realitat com ha estat possible per tal de transmetre credibilitat i solvència.

Youtube

Bandcamp

Myspace

Danger Hill


Brave Guy

veure el video

Brave guy representa un punt d’inflexió en la trajectòria de Ninette & the Goldfish i per això l’hem escollit com a single per a la presentació del disc i per ser il.lustrada en el nostre primer video clip. A més, és un exemple que representa molt bé la conexió entre nosaltres i descriu la fe i la credibilitat que atorguem al nostre projecte. Es tracta d’un missatge de suport incondicional i recolzament en moments de canvi profund. Va ser composada de manera automàtica i espontànea durant el procés de mescla de Words from the deep down

Facebook

Twitter

Vimeo

i el seu destí havia de ser formar part del proper disc. Tot i així, aprofinant que érem a l’estudi, vam decidir que havia de quedar enregistrada el més aviat possible. Pel que fa al video clip, mai hauriem pogut escollir un equip millor per captar la idea que voliem transmetre. Una idea simple amb una bona dosi de sentit estètic i, per suposat, fugint de convencionalismes matussers. Sobretot, ser fidels a la nostra actitud de rebutjar tot artifici buit de contingut. En definitiva, obtenir una peça audiovisual de gran bellesa i simplicitat que fós capaç de ser consumida de manera autònoma a la nostra música.

Youtube

Bandcamp

Myspace

Danger Hill


Ninette & The Goldfish  

Dosier de presentació en català

Ninette & The Goldfish  

Dosier de presentació en català