Page 1

BARNEFILM FESTIVALEN 25.–30. APR

bff.no

PROGRAM 1


VELKOMMEN TIL

JUBILEUMSFESTIVAL JUBILEUMSFEST I KRISTIANSAND Velkommen til vårens store filmfest fra 25. - 30. april! Barnefilmfestivalen, som er et av Norges største kulturarrangement for barn og unge, fyller hele 20 år i 2017. Vi ser frem til å feire dette med vårt publikum. Vi gleder oss til å ønske velkommen barn i alle aldre til magiske stunder i kinomørket. Jubileet vil bli behørig markert, og vi får offisielt besøk av festivalens høye beskytter, H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit, under årets åpningsseremoni. Vi er stolte over å ha gledet generasjoner gjennom 20 år. I løpet av disse årene har mer enn 300.000 sett film og tusenvis har deltatt på våre filmverksteder. Det ønsker vi å feire sammen med alle våre festivalgjester. Vi kan love filmer som vil sette spor i både hodet, lattermusklene og hjerterota. Det vises alle typer filmfortellinger – fra dyreverden til klasserommet og helt ut i verdensrommet. Vi viser filmer fra fjernt og nært, og i tillegg vil dere kunne se flere førpremierer, verdenspremierer og prisvinnende filmer som eksklusivt vises hos oss. Under festivalen har du også mulighet til å møte filmskaperne: regissører, skuespillere, manusforfattere, komponister, produsenter og illustratører. Det er godt over 100 grunner til å ta med venner og familie 2

til Kristiansand kino for å få filmopplevelser utenom det vanlige! Takk til alle støttespillere og festivalvenner som har gjort foregående og årets Barnefilmfestival mulig – og vi ønsker både publikum og filmskapere en super jubileumsfestival! FILMPRISER BARNEFILMFESTIVALENS FILMPRIS deles ut av en norsk profesjonell jury. Prisen er på kr. 50.000 ,- og gis til «beste utenlandske barnefilm». Premiepengene går til distributøren som importerer filmen og setter den opp på kino i Norge. I tillegg deler de ut BARNEFILMFESTIVALENS KORTFILMPRIS til «beste norske kortfilm» som blir nominert/ shortlistet til Amandaprisen. Juryen består av Le LD Nguyen (redaktør, Filmmagasinet), Vera Micaelsen (forfatter, programleder og filmarbeider) og Erik Zmuda (tidl. rådgiver Film og Kino). ECFA-PRISEN går til «beste europeiske barnefilm». Vinnerfilmen blir nominert til å delta i kåringen av årets beste barnefilm i Europa, under den prestisjetunge Berlin Filmfestival i 2018. Den internasjonale juryen består av Remke Oosterhuis (Kunstnerisk leder, Amsterdam

Fantastic Children`s Film Festival), Kristine Simsone (Kids Weekend kurator, Riga International Film Festival) og Eszter Vuojala (Festivalsjef, Oulu International Children`s Film Festival). BARN-I-BYEN-PRISEN deles ut for første gang i år og juryen består av 6 barn fra Kristiansandsområdet i alderen 11-13år. Sammen skal de kåre «beste film». I tillegg skal en lokal ungdomsjury kåre UNG-PRISEN, som går til «beste film» i Filmfest UNG-programmet. Publikum skal selvsagt også få sagt sitt – og dere stemmer gjennom hele uken på den filmen dere fortjener å få PUBLIKUMSPRISEN. HUSK Å STEMME PÅ DIN FAVORITT! Det vil være stemmebokser utenfor salen, så husk å stemme.

BILLETTER:

Kr. 65,-

Kjøp billetter i kiosken på Kristiansand kino, BFF.NO eller krskino.no.

Kristiansand internasjonale barnefilmfestival 2017


H.K.H. KRONPRINSESSEN Kristiansand Internasjonale Barnefilmfestivals høye beskytter. Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff


I ØYEHØYDE

RAUF

Tyskland 2016 · 1t 38m · 9år · Joachim Dollhopf, Evi Goldbrunner · Norsk tekst

Tyrkia 2016 · 1t 34m · 9år, anb. 11år · Barış Kaya, Soner Caner · NB! Engelsk tekst

Michi (11) bor på barnehjem. Han har mistet moren, og aldri kjent sin far. En dag kommer han over et brev som gir han et spor. Han bestemmer seg for å utforske dette og ender opp med å finne en far som ikke helt lever opp til det Michi har drømt om. Tom er kortvokst, til og med kortere enn Michi ... En hjertevarm prisvinnende film som turnerer rundt på festivaler i hele verden.

Rauf (11) bor på landsbygda i kurdiske Tyrkia og er avstandsforelska i den litt eldre Zana. Med sine to bestekompiser forsøker han å legge en plan for å vinne hennes kjærlighet. Han vil så gjerne få tak i det rosa skjerfet hun ønsker seg. Men hvordan ser egentlig rosa ut? RAUF er en liten, men sterk fortelling med den tyrkisk-kurdiske borgerkrigen som bakteppe. En oppveksthistorie som vekker hele registeret av følelser – så vel som ettertanke og håp.

Tir 25.04. 10:30 & 18:00 Lør 29.04. 11:45

Tir 25.04. 11:30 Ons 26.04. 17:00 Fre 28.04. 11:15

4

Kristiansand internasjonale barnefilmfestival 2017


RICHARD STORKEN Tyskland/Norge 2017 · 1t 20m · 6år · Toby Genkel, Reza Memari · Norsk tale - engelsk tekst

Richard tror han er en stork. Det er bare ett problem. Han er en spurv. Den foreldreløse spurven Richard vokser opp i en storkefamilie, og tror derfor at han er en av dem. Når storkene trekker sørover til Afrika om høsten, må de forlate Richard. En liten spurv vil ikke overleve den lange reisen. Men Richard er en modig fyr og sammen med ugla Olga (hennes usynlige venn Oleg) og den discosyngende undulaten Kiki, haiker de gjennom Europa med båt, buss og tog, på jakt etter Richards familie.

ÅPNINGSFILM

MØT FILMSKAPERNE

NORGESPREMIERE

Tir 25.04. 09:30 & 17:00 Lør 29.04. 12:15

bff.no

5


IQBAL & SUPERCHIPPEN

FANNYS FLUKT

Danmark 2016 · 1t 30m · 6år · Oliver Zahle · Dansk tale – engelsk tekst

1943. Tyskland okkuperer Frankrike og jødene må gå i skjul. I likhet med mange andre jødiske barn sender foreldrene Fanny (13) og lillesøsteren av gårde på «sommerleir». I virkeligheten er dette en organisert flukt hvor målet er å komme seg over grensen til det nøytrale Sveits. Det blir en farlig reise med livet som innsats.

Iqbal og Sille har vært bestevenner og naboer så lenge de kan huske, men nå skal hele nabolaget jevnes med jorden på grunn av et nytt «by-fornyelsesprosjekt». Iqbal finner ut at det er skurkene Eselmannen og Svinet som står bak, og at det i virkeligheten er et skalkeskjul for å få tak i oljen som befinner seg i området. Iqbal finner en superchip med magiske egenskaper og bestemmer seg for å selge den til skurkene i håp om at de vil la nabolaget deres være i fred. Fre 28.04. 17:00 Lør 29.04. 16:15 Søn 30.04. 16:30

6

Frankrike 2016 · 1t 37m · 9år, anb. 11år · Lola Doillon · Norsk tekst

FANNYS FLUKT er basert på Fanny Ben-Ami sin bok om hennes egen historie.

Tor 27.04. 09:30 Fre 28.04. 12:00

Kristiansand internasjonale barnefilmfestival 2017


STORE-BILL OG LILLE-BILL

CLOUDBOY

Finland 2002 · 1t 7m · Alle · Mariko Härkönen, Ismo Virtanen · Uten dialog

Storbygutten Nilas bor med faren i Belgia. Moren kjenner han knapt. Han er absolutt ikke begeistret når han må reise alene til mamma helt nord i Sverige – til samenes land. Her er alt forskjellig fra det han er vant til.

Store-Bill og Lille-Bill er to artige biller som blir bestevenner. StoreBill krasjlander i Lille-Bills hus - rett i sengen hans! Store-Bill er en flink kokk og en god venn og Lille-Bill lar han flytte inn. Vi følger bestevennene gjennom eventyr i småkrypenes forunderlige verden: De blir fosterforeldre til en søt larve som spiser dem ut av huset. De lærer at med litt bæsj kan man dyrke de deiligste markjordbær. Dessuten blir de forelsket i en vakker ballerina. De går også på disko - hvor Store-Bill viser seg å være en ordentlig rockesanger! En animasjonsfilm som passer ypperlig for de yngste.

Belgia 2017 · 1t 18m · 9år · Meikeminne Clinckspoor · Norsk tekst

Nilas er en sjenert gutt og sier ikke så mye. Halvsøsteren Sunná er den eneste han prater med. Hun tar han med på en magisk reise inn i de store skogene og sommeren blir helt annerledes enn han hadde trodd. MØT FILMSKAPERNE

Fre 28.04. 09:45 & 17:00 Lør 29.04. 14:30

Ons 26.04. 11:15 Tor 27.04. 17:00 Søn 30.04. 16:45 bff.no

7


OFFLINE

ROM 213

Tyskland 2016 · 1t 27m · 9år, anb. 11år · Florian Schnell · Norsk tekst

Sverige 2017 · 1t 35m · 9år, anb. 11år · Emelie Lindblom · Svensk tale - engelsk tekst

Jan er gamer. På nettet er han krigeren Fenris, en stjerne i onlinespillet «Battle of Utgard». Nå er det snart klart for den store turneringen «Ragnarok». Plutselig blir han kastet ut av spillet han har blitt hacket! Dette er starten på den største spillutfordringen, - virkeligheten. I kampen for å få tilbake sin digitale identitet møter han skremmende motstandere og ikke minst Karo, - en analog småsprø og ærlig jente.

Elvira er 12 og skal på sommerleir. Hun er urolig for at hun ikke skal få noen venner. Når hun kommer til leiren, viser det seg at rommet hun skal flytte inn på er vannskadet. Isteden må hun og romvenninnene, Meja og Bea, flytte inn på rom 213. Ett rom hvor ingen har bodd på seksti år. Mystiske ting begynner å skje: Ting forsvinner, Bea får ekle mareritt, og det kommer hvite flekker på bildene de tar. Spøker det?

Spenningsfilmen OFFLINE har vunnet flere priser og gått sin seiersgang på festivaler verden over.

Denne spennende filmen er basert på Ingelin Agerborns populære svenske ungdomsbok. MØT REGISSØREN

MØT SKUESPILLER OG REGISSØR Tor 27.04. 09:45 & 18:45 Lør 29.04. 16:15

8

Ons 26.04. 09:30 & 19:00 Lør 29.04. 18:15

Kristiansand internasjonale barnefilmfestival 2017


UGLER & MUS Nederland 2016 · 1t 20m · Alle, anb. 6år · Simone van Dusseldorp · Norsk voice-over - engelsk tekst

Merel (8) er ny på skolen. Hun er nysgjerrig og gleder seg til å få nye venner. Det viser seg å ikke være så lett. Heldigvis finner hun en liten venn på det nye rommet sitt: musa Piippiip. Når klassen skal på leirskole sniker hun med seg Piippiip. Da de andre i klassen oppdager den, blir hun plutselig populær og bestevenner med sangglade Desi, smartingen Janson og sjenerte Vio. De overbeviser henne om at en mus hører hjemme i naturen. Men skogen viser seg å være et farlig sted for Piippiip. Merel ender opp med å lære mye om naturens gang, men fremfor alt får hun seg venner for livet. En prisvinnende film full av sang. Regissør Simone van Dusseldorp har bl.a. laget NINO som vant publikumsprisen på Barnefilmfestivalen 2015 og som også vises i årets program (side 14). MØT REGISSØR OG SKUESPILLLER Fre 28.04. 09:30 Lør 29.04. 16:00

bff.no

9


FAR TIL FIRE — PÅ TOPPEN

TREKKFUGLER

Danmark 2017 · 1t 28m · Alle · Martin MieheRenard · Dansk tale - engelsk tekst

Å fylle år den 29. februar er ikke alltid like kult synes Cathy (10). Spesielt ikke når hun får et egg i presang av den rare faren sin. En dag venninnen Margaux er på besøk, klekkes egget og det første andungen ser er henne. Nå tror andungen at det er hun som er moren. Margaux sitter i rullestol og foreldrene lar henne ikke beholde andungen. Derfor rømmer jentene. De legger ut på en spennende reise for å finne et nytt hjem til andungen.

Far til fire har fått nye jobb i 27. etasje. Da er det litt dumt at han får høydeskrekk bare han skifter sokker. For at han ikke skal si nei til jobbtilbudet må høydeskrekken kureres. Hans barn og onkel Anders bestemmer seg for å ta ham med til fjellheimen i Norge. Men høyden er ikke det eneste de kommer til å måtte kjempe imot. Familievennlig forviklingskomedie. MØT FILMSKAPEREN Tor 27.04. 17:00 Lør 29.04. 14:15 Søn 30.04. 14:45

10

Frankrike/Belgia 2015 · 1t 24m · 6år, anb. 9år · Oliver Ringer · Norsk tekst

«Årets Europeiske Barnefilm» i 2015 og prisvinner på Barnefilmfestivalen 2016. Tir 25.04. 10:30 Tor 27.04. 17:00 Søn 30.04. 16:00

Kristiansand internasjonale barnefilmfestival 2017


BADEKINO Lørdag 22. april kl. 19.00

OPPDRAG NEMO Norsk tale · 6år · 1t 48m

Se Oppdrag Nemo på storskjerm i AQ Bad, mens du boltrer deg i vannet eller sitter på tribunen. Kjøp billett på aquarama.no/badekino Barn 100,- / voksne 150,Innslipp fra kl. 18.30 bff.no

11


TO GODE NABOER

OPP I DET BLÅ

Tsjekkia 2016 · 1t 20m · Alle · Marek Beneš · Uten dialog

Sverige 2016 · 1t 22m · 6år, anb. 8år · Petter Lennstrand · Svensk tale - engelsk tekst

Kjent fra Barne-TV!

Pottan (8) sine travle foreldre har besluttet å sende henne på rideleir. Pottan er ikke begeistret. Foreldrene stresser av gårde og kjører henne til leiren, tror de. Ved en feil ender hun opp på en gjenvinningsstasjon der noen originale typer ønsker henne velkommen. Pottan oppdager etterhvert at de bygger et hjemmelaget romskip. Og før hun vet ordet av det, er hun med ut på et spennende romfartseventyr.

Pat og Mat har vært gode naboer i 40 år. Sammen har de vært borti en del utfordringer, men løsningsorienterte som de er, finner de alltid en løsning. Til slutt. I dag har de bestemt seg for å se seg tilbake. De setter opp en gammeldags filmprosjektor og ser tilbake på alt det spennende og rare som har skjedd i livene deres! Filmen er uten dialog, men full av komikk og musikk. Ons 26.04. 09:30 Søn 30.04. 16:30

12

OPP I DET BLÅ hadde premiere på årets filmfestival i Berlin. Tir 25.04. 17:00 Ons 26.04. 09:30 & 17:00 Lør 29.04. 16:30

Kristiansand internasjonale barnefilmfestival 2017


HUNT FOR THE WILDERPEOPLE New Zealand 2016 · 1t 41m · 9år, anb. 11år · Taika Waititi · Engelsk tale - dansk tekst

Den rebelske storbygutten Ricky blir sendt til landsbygda i New Zealand for å bo hos sin nye fosterfamilie. Her finner Ricky seg fort til rette – i alle fall for en stund. Når en tragisk hendelse truer med å sende ham vekk, legger Ricky på flukt med onkel Hec hakk i hæl. Flukten inn i den ville bushen vokser seg ut av proporsjoner og ender opp som en nasjonal jakt. Actionfylt underholdningsfilm og imponerende skuespillerprestasjoner - om to svært ulike typer som må samarbeide for å holde seg et steg foran forfølgerne. Ons 26.04. 09:45 Fre 28.04. 17:30 Lør 29.04. 18:15

bff.no

13


NINO Nederland 2014 · 1t 20m · 9år · Simone van Dusseldorp · Norsk tekst

Nino (8) lever et lykkelig liv. Han har en storebror han beundrer, en klok far og en mor som er snill som en engel. Plutselig dør moren og alt blir snudd på hodet. Faren lammes av sorg og klarer ikke å passe på guttene. De to brødrene skaper sin egen anarkistiske virkelighet. Nå kan de gjøre som de vil. Heldigvis har Nino kaninen Bobby. Det ingen vet, er at de kan snakke sammen, på ordentlig! Når virkeligheten innhenter dem, og det blir snakk om fosterhjem, setter guttene alt inn for å lure systemet. En film som balanserer humor og alvor på en god måte.

PING-PONG KONGEN Sverige 2008 · 1t 47m · 9år · Jens Jonsson · Norsk tekst

Til tross for at de er brødre er Rille og broren Erik ekstremt forskjellige. Rille er overvektig, filosofisk, og kongen av ping-pong. Erik er derimot elsket av alle, kjekk og sjarmerende. Rille er midt i organiseringen av en stor bordtennisturnering når brødrenes far bestemmer seg for å komme på et av sine sjeldne besøk. Vennskapet brødrene imellom blir satt kraftig på prøve og under den humoristiske overflaten lurer alvoret. Fre 28.04.

11:45 & 14:00

MØT FILMSKAPEREN Tor 27.04. 12:00 Lør 29.04. 11:45

14

Kristiansand internasjonale barnefilmfestival 2017


STORM OG ILDBREVET Belgia 2017 · 1t 40m · 9år · Dennis Bots · Norsk tekst

Året er 1521. I Europa herjer religionskrigene. Faren til Storm (12) er boktrykker og produserer forbudte bøker. Dette er livsfarlig. En dag blir han tatt for å trykke Martin Luthers hemmelige brev og blir dømt til å brennes på bålet. Med soldatene hakk i hæl, gjør Storm alt han kan for å redde faren før det er for sent. Utstyrt med Luthers originale brev får han uventet hjelp av den foreldreløse jenta Marieke. Hun hjelper han i skjul i byens underjordiske tunneler. En storslått film med stjerneskuespillere, - fra det største vendepunktet i kristendommens historie. Tor 27.04. 11:45 Lør 29.04. 16:00

bff.no

15


ELLEVILLE ELFRID

LØVETANNBARN

Norge 2017 · 1t · Alle · Frank Mosvold · Norsk tale - engelsk tekst

Frankrike/Sveits 2016 · 1t 5m · 9år · Claude Barras · Norsk tale

Bli med på et ellevilt show for de minste i sal 1. Se episoder fra den populære tv-serien og møt selveste Elfrid i salen! Hun tar også med seg vennen Henrik.

En liten gutt mister moren, og står helt alene. Han finner likevel nye venner, politimannen Raymond er en av dem. Han følger ham til et nytt hjem, der han møter mange andre barn i samme situasjon.

Lille Elfrid er fem år og en gledesspreder. Hun bor sammen med pappaen sin i en blokk. Heltinnen Elfrid er på mange måter en moderne versjon av Pippi Langstrømpe. Hun er en positiv og kreativ liten jente som alltid finner finurlige løsninger på problemene hun havner opp i. MØT ELLEVILLE ELFRID

Løvetannbarn er filmen som har alt og som alle bør se – både voksne og barn. En sterk film som forteller en viktig historie med et stort hjerte, varme – glede og humor. ‘Intet mindre enn et mirakel.’ - The Hollywood Reporter. Oscar-nominert og kåret til «Beste Europeiske Barnefilm i 2016».

Lør 29.04. 12:00

Ons 26.04. 11:30 Lør 29.04. 14:30

16

Kristiansand internasjonale barnefilmfestival 2017


DET MAGISKE FJELLET Tyskland/Italia 2017 · 1t 37m · 9år · Tobias Wiemann · Norsk tekst

Amelie har glimt i øyet, men er også frekk nok til å sjokkere de fleste. Hun er sta, egen og har astma. Etter et livstruende astmaanfall tar foreldrene henne med til en klinikk i Sør-Tyrol. Hun stikker av og treffer på 15-åringen Bart. Uten å vente på invitasjon, blir Bart hennes reisefølge. Han viser seg å være like sta som henne. Det ryktes at de tradisjonelle midtsommernattsbålene i Alpene har helbredende krefter for syke mennesker og dyr. Dette trekker dem mot toppen av fjellet, og den risikable oppstigningen blir et følelsesladet eventyr. En film om uventet vennskap og forelskelse. MØT FILMSKAPEREN Tor 27.04. 11:45 & 18:45 Lør 29.04. 18:15

bff.no

17


MOTHER, I LOVE YOU

TUNGESKJÆRERNE

Latvia 2013 · 1t 23m · 6år, anb. 9år · Janis Nords · Norsk tekst

Norge 2017 · 1t 25m · Alle · Solveig Melkeraaen · Norsk tale - engelsk tekst

Raimonds (12) gjør alt han kan for å gjøre moren stolt. Han spiller til og med saksofon i skoleorkesteret i stedet for å gjøre det han aller helst vil - å kjøre sparkesykkel i skateparken sammen med bestevennen Peteris. Da han prøver å skjule at han har fått melding med hjem fra skolen, vikler han seg inn i en serie med løgner som kommer helt ut av kontroll. Til og med vennskapet med bestevennen står på spill ...

«En feel good-perle av de sjeldne» - Nordlys

Prisvinner på Barnefilmfestivalen 2014 og Latvias Oscar-bidrag samme år. Tir 25.04. 11:30 Tor 27.04. 14:30

Ytterst i havgapet i Vesterålen finner vi barn på jobb som torsketungeskjærere. Tungeskjæringen er en gammel tradisjon og barna kan tjene gode penger på dette. Det er om å gjøre å jobbe raskt og det finnes til og med et egen tungeskjæringsmesterskap. Vi møter den erfarne tungekutteren Tobias (11) og byjenta Ylva (9) som vanligvis bor lang unna skape kniver, torsketunger og fiskeblod. I år skal hun bruke vinterferien til å besøke besteforeldrene og prøve seg som tungeskjærer selv. Ons 26.04. 09:30 Tor 27.04. 14:30 Lør 29.04. 16:30

18

Kristiansand internasjonale barnefilmfestival 2017


MILO – MÅNENS VOKTER Frankrike 2014 · 1t 24m · 6år · Alexandre Heboyan, Benoit Philippon · Norsk tale

I en magisk verden blir Milo, en rampete faun, valgt som vokter av månen. Men på hans aller første dag som vokter klarer han å miste den. En underjordisk demon utnytter seg av Milos katastrofale start som vokter, og stjeler solen. Uten månen og solen finnes det ingen balanse! Sammen med Solar, solens vokter, og Glimt, reiser Milo ut på en spennende og utfordrende reise for å vinne tilbake det de har mistet. FØRPREMIERE Ons 26.04. 09:30 Søn 30.04. 14:00 (SuperSøndag kr. 100,-)

bff.no

minikonsert før filmen MED

19


SKJØNNHETEN OG UDYRET

DYRENE I HAKKEBAKKESKOGEN

KARSTEN OG PETRA - UT PÅ TUR

USA 2017 · 2t 9m · 9år · Bill Condon · Norsk tale

Norge 2016 · 1t 15m · Alle · Rasmus A. Sivertsen · Norsk tale - engelsk tekst

Norge 2017 · 1t 23m · Alle · Arne Lindtner Næss · Norsk tale - engelsk tekst

Ons 26.04. 11:30 Søn 30.04. 13:00

Tir 25.04. 14:15 Tor 27.04. 14:30 Lør 29.04. 12:15

Ons 26.04. 16:30 Lør 29.04. 12:30

SF Studios og Nordisk Film presenterer

OG

HEKSENS DATTER alle snakker norsk

THE BOSS BABY USA 2017 · 1t 37m · 6år · Tom McGrath · Norsk tale

Tir 25.04. 14:15 Søn 30.04. 16:30

20

TRIO - JAKTEN PÅ OLAVSSKRINET

BAMSE OG HEKSENS DATTER

Norge 2017 · 1t 17m · 9år · Eva F. Dahr · Norsk tale engelsk tekst

Sverige 2016 · 1t 5m · Alle · Christian Ryltenius, Maria Blom · Norsk tale

Tir 25.04. 09:30 Tir 25.04. 17:00

Fre 28.04. 09:30 Fre 28.04. 16:30

Kristiansand internasjonale barnefilmfestival 2017


Du er herved invitert til

SDAGSFEST! R BU Dato: Lordag 29. april / Sted: Kristiansand kino Tid: Aktiviteter fra kl. 12 - 15. Filmer fra 11:45 - 18:30. Bli med ao feire at Barnefilmo festivalen fyller 20 ar!

Håper du kan komme, Elleville Elfrid, Løveungen og Frøken kanin kommer i hvertfall! Ring mamma om du ikke kan komme bff.no

21


KJÆLEDYRENES HEMMELIGE LIV USA 2016 · 1t 30m · Alle · Chris Renaud · Norsk tale

MARCUS & MARTINUS – SAMMEN OM DRØMMEN

Ons 26.04. 14:30

Norge 2017 · 1t 26m · Alle · Daniel Fahre · Norsk tale – engelsk tekst

GRÅTASS REDDER GÅRDEN Norge 2017 · 1t 13m · Alle · Peder Næss · Norsk tale

Ons 26.4 Søn 30.4

16:30 14:45

Tir 25.04. 19:00 Lør 29.04. 16:30

GILBERTS GRUSOMME HEVN Norge 2016 · 1t 30m · 6år · Hanne Larsen · Norsk tale engelsk tekst

MØT FILMSKAPEREN

LITTLE GANGSTER

EVENTYR I ARKTIS

Nederland 2016 · 1t 41m · 6år · Arne Toonen · Norsk tale

Danmark/Frankrike 2016 · 1t 21m · 6år · Rémi Chayé · Norsk tale

Tor 27.04. 09:30 Søn 30.04. 15:30

Tir 25.04. 17:00 Tor 27.04. 09:30

Fre 28.04. 09:45 Fre 28.04. 14:00 Lør 29.04. 14:15 22

Kristiansand internasjonale barnefilmfestival 2017


LÆRER FROSK Nederland 2016 · 1t 22m · Alle · Anna van der Heide · Norsk tale

Lærer Frans er en populær lærer på Arken barneskole. Men han er uvanlig, han kan nemlig bli forvandlet til en frosk. Og det skaper jo litt problemer, både for ham og omgivelsene. Det er mange farlige dyr som kunne tenke seg å ha en frosk til middag. Sita gjør sitt beste for å beskytte froskelæreren. Men så blir skolens rektor også mistenksom … Filmen er kåret til Nederlands beste barnefilm og regissør Anna van der Heide har også laget den populære barnefilmen MAUR I ROMPA. MØT REGISSØR OG SKUESPILLER

NORGESPREMIERE

Tir 25.04. 09:30 & 14:15 Lør 29.04. 14:00

bff.no

23


BARNERANEREN

OSKARS AMERIKA

Norge 2016 · 1t 40m · Alle, anb. 10år · Jon Haukeland · Norsk tale - engelsk tekst

Norge 2017 · 1t 19m · 6år · Torfinn Iversen · Norsk tale - engelsk tekst

Barneraneren tar utgangspunkt i den faktiske barneranssaken som ble rullet opp i norske medier i 2013, der 19 ungdommer i alderen 15-20 år ble tiltalt for å ha ranet til seg mobiltelefoner fra barn og unge i Groruddalen i Oslo. Filmen følger tre av disse ungdommene - vennene Noah, Hachim og Kim – mens de må forholde seg til myndigheter, rettssaker og oppfølgingstimer i tiden etter arrestasjonene.

Oskars (10) største drøm er å ri over den amerikanske prærien sammen med moren sin. Rett før sommerferien forteller moren at hun skal til Amerika uten Oskar! Motvillig blir han plassert hos sin gretne bestefar og sommeren ser ut til å bli gørr kjedelig. Heldigvis snur det når Oskar blir kjent med Levi og den nærsynte hesten hans. Sammen legger de en hemmelig plan om å ro over Atlanteren for å finne moren.

Filmen mottok prisen for «Beste Norske Dokumentarfilm» på Bergen internasjonale filmfestival 2016.

Den norske filmen var både i konkurranse og hadde premiere på filmfestivalen i Berlin i 2017.

Ons 26.04. 14:30 Fre 28.04. 11:15*

Ons 26.04.17 11:30 & 14:30 Tor 27.04.17 14:30 Fre 28.04.17 14:00

*NB! Vises på Aladdin Rød. Ingen internettbestilling.

24

Kristiansand internasjonale barnefilmfestival 2017


PRINSESSE MONONOKE Japan 1997 · 2t 8m · 9år · Hayao Miyazaki · Norsk tekst

Den unge prinsen Ashitaka blitt påført en dødelig forbannelse. For å finne en kur må han reise til skogene langt øst. Der er det krig mellom dyrene og menneskene som vil hugge ned alle trærne. Lederen for dyrene er Prinsesse Mononoke – ei jente som er oppdratt av ulver. Ashitaka forsøker å stoppe blodbadet. Han må bruke all sin kløkt for å finne en løsning og i tillegg bli kvitt forbannelsen som hviler over ham. Regissør Hayao Miyazaki og Studio Ghibli har gitt oss fantastiske filmer som KIKIS BUDSERVICE, MIN NABO TOTORO og DET LEVENDE SLOTTET. FESTIVALSJEFENS FAVORITT Fre 28.04. 12:15 & 16:30 Søn 30.04. 13:15

bff.no

25


LITTLE MEN

RABARBRA

USA/Hellas 2016 · 1t 26m · Alle, anb. 12år · Ira Sachs · Engelsk tale - norsk tekst

Nederland 2014 · 1t 10m · 6år · Mark de Cloe · Norsk tekst

Når 13 år gamle Jake flytter med familien til Brooklyn, finner han umiddelbart en god venn i den jevnaldrende nabogutten Tony. Men når Jakes foreldre bestemmer seg for å sette opp leieprisen på lokalet hvor Tonys mor driver en liten kjolebutikk, blir forholdet mellom de to familiene stadig mer anstrengt.

Siem og Winnie har skilte foreldre. Når Siems far og Winnies mor forelsker seg i hverandre får de plutselig en helt ny familie. Så bestemmer foreldrene seg for å gifte seg. Under forberedelsene til bryllupet øker spenningen i forholdet mellom de to, og Siem og Winnie frykter enda en separasjon. – Så får de en ide!

Little Men er regissert av Ira Sachs, som står bak den varme og kritikerroste festivalfavoritten Love Is Strange (2014). Little Men er en nydelig og velkomponert skildring av de første møtene med det ofte frustrerende voksenlivet.

Tir 25.04. 10:30 & 17:00 Søn 30.04. 13:00

Tir 25.04. 19:00 Tor 27.04. 12:00 & 17:00 Fre 28.04. 12:15

26

Kristiansand internasjonale barnefilmfestival 2017


KOM`AN EDDY!

NONO I SIKKSAKK

Belgia 2012 · 1t 40m · 6år, anb. 9år · Gert Embrechts · Norsk tekst

Nederland 2012 · 1t 30m · 6år, anb. 9år · Vincent Bal · Norsk tekst

Eddys (11) store drøm er å delta i et sykkelritt. Men Eddy er ikke som alle andre. Moren vil helst at han skal holde seg hjemme. Han er stort sett på rommet sitt hele dagen og trener på en sykkel som henger oppunder taket.

Nono (13) bor sammen med sin far og hans kjæreste. Nono vil bli akkurat som faren - verdens beste politidetektiv. Men han er en ulykkesfugl og havner hele tiden i trøbbel.

En dag åpner det et stort marked i nærheten og alt forandres. Eddys pappa er den eneste slakteren i byen, og nå får han en rival som også utlyser en sykkelkonkurranse.

Det topper seg når han detter ned fra taket midt under et familieselskap. Nono blir sendt til onkelen sin, og på togturen dit møter han mestertyven Felix – farens erkefiende. Felix drar i nødbremsen og begge hopper av.

Eddy blir i fyr og flamme, trosser sin far, og bestemmer seg for å gjøre alt han kan for å bli med i konkurransen.

Dette blir starten på en jakt etter den mystiske sangerinnen Zohora og sannheten om moren…

Tor 27.04. 11:15 Søn 30.04. 13:15

Ons 26.04. Fre 28.04. Lør 29.04. Søn 30.04.

bff.no

11:15 14:00 18:30 14:15

27


START EN BARNEFILMKLUBB! Åpent informasjonsmøte for alle interesserte · Norsk Filmklubbforbund · 1t · Gratis inngang, ingen billett

Lyst til å gi barna gode filmopplev- elser? Lage et morsomt og sosialt møtested? Skape interesse for kultur og film? En barnefilmklubb kombinerer «klubbstemning» og «kinostemning», og lar barna oppleve magien av en god film på stort lerret året rundt. Det skal ikke så mye til for å starte en frivillig-drevet barnefilmklubb. Norsk Filmklubbforbund er tilstede på festivalen for å vise til gode eksempler landet rundt, og informere om hvordan du kan arrangere filmvisninger for barn i Kristiansand. Møt opp 29. april kl. 15:00 i sal 7 på Kristiansand Kino. Varighet: en time.

28

SNIPP, SNAPP, SNUTE Sverige 2016 · 40m · Alle · Cecilia Actis, Mia Hulterstam · Uten dialog

Bli med Snipp, Snapp og Snute på eventyr i en fargesprakende og fantasifull verden. Her vokser det iskrem, boller og ballonger på trærne. De tre vennene drømmer om å kunne fly og prøver ut ulike oppfinnelser for å få det til. De møter på forskjellige karakter underveis, både noen som hjelper dem og noen som står i veien. Gjennom godt vennskap og samarbeid klarer Snipp, Snapp og Snute å løse de fleste problemer de møter. En kort og morsom film uten dialog som anbefales til de aller minste festivalgjengerne som ikke har vært så mye på kino før. Tir 25.04. 16:30 Søn 30.04. 13:00

Kristiansand internasjonale barnefilmfestival 2017


ULV & KROKODILLE Anbefales fra 4år · 1t · Uten dialog DEN SYNGENDE HANEN Latvia 2017 · 9m · Reinis Kalnaellis Hugo er litt annerledes enn de fleste haner. Han drømmer om en stor sangkarriere. Når han blir kidnappet av noen tyver ser ønsket hans ut til å kunne gå i oppfyllelse. FUGLEN OG TUSENBEINET Sveits 2017 · 4m · Lena von Döhren Den lille fuglen har god plass oppe i treet sitt, - helt til en uventet gjest dukker opp… JAZZOO Sverige 2016 · 9m · Adam Marko-Nord Det er fest i skogen. En flyvende flodhest, en fisk bak rattet, en koala og en kenguru, - fire historier med svingende jazz.

Ons bff.no

26.04.

17:00 / Tor

DANSEULVEN Tyskland 2016 · 4m · Julia Ocker Ulven er på jakt, - etter et sted å trene på sin hemmelige hobby. OPP MED HODET! Tyskland 2016 · 3m · Gottfried Mentor Liten eller stor – hvem vet best? KROKODILLE Tyskland 2016 · 4m · Julia Ocker Alt er klart for tv-kos, men saltstengene ødelegger alt. MULDVARP & MEITEMARK Tyskland 2016 · 3m · Johannes Schiehs Alle de andre dyrene har noen å leke med. Muldvarpen ønsker seg også en venn.

27.04.

09:45 / Lør

MÅNEULVENE Sverige 2016 · 12m · Nima Yousefi Måneulvene bor i den magiske skogen og elsker alt som skinner og glitrer, - og mest av alt månen. MIRIAM DRØMMER Estland 2016 ·5m ·Andres Tenusaar Høna til Miriam vil fly til syden slik som fuglene gjør. Det er lettere sagt enn gjort. RONALD Nederland 2016 ·6m ·Jorn Leeuwerink, Emma van Dam, Robin Aerts Ronald får en kanin i bursdagsgave - før han vet ordet av det, er kaninen borte! Hvor ble den av?

29.04.

12:15 29


NORSK KORT & GODT Anbefales fra 6år • 1t 20m • Norsk tale - engelsk tekst ODD ER ET EGG Norge 2016 · 12m · Kristin Ulseth Odd er livredd for hodet sitt, inntil han en dag forelsker seg i Gunn som både er uredd og glad i livet. Livet til Odd blir snudd på hodet og på uventet vis blir han fri for all bekymring. VERDENS MELLOMSTE FISK Norge 2017 · 10m · Cathinka Tanberg En ganske mellomstor jente fanger en ganske mellomstor fisk. Ingeborg elsker å fiske. Som vanlig melder hun seg på den årlige fiskekonkurransen. Og denne gangen fanger Ingeborg en usedvanlig mellomstor fisk!

Fre 28.04. 30

VILL MARK Norge 2016 · 5m · Thea Hvistendahl Lise og Synnøve leker langs elva, men leken blir brått forstyrret når to andre jenter dukker opp og vil vite hva de gjør på stedet «deres».

THEODOR OG DEN MAGISKE REVANSJ Norge 2017 · 15m · Jim Hansen Når søsknene Theodor og Vilja får den skumle bølla Bremer etter seg, må de søke tilflukt hos den merkelige Tegnemester Tusj.

TINDRA SET FYR Norge 2016 · 10m · Andreas Paleologos Tindra er fyrvokterdatter. En kveld mens faren er på fisketur, slokner plutselig fyret og en båt er på vei rett mot skjærene …

ST. ELLIOT Norge 2016 · 10m · Tord Theodor Olsen Bestemor sier hunder ikke kommer til himmelen. Elliot tar derfor saken i egne hender.

SANDKASSA Norge 2017 · 11m · Åsmund Janøy Én dag bestemmer barna seg for å gjøre sandkassa om til en levende vulkan med hjelp av en hageslange.

10:00 & 17:00

/ Lør

29.04.

MØT FILMSKAPERNE PREMIERE

14:15

Kristiansand internasjonale barnefilmfestival 2017


NORSK DOKUMENTAR Anbefales fra 10år · 1t 10m · Norsk tale - engelsk tekst THEA Norge 2016 · 13m · Halvor Nitteberg Thea er 12 år. Hun elsker å spille fotball og å være med vennene sine. Men hvorfor vil hun bli luftambulansepilot når hun blir stor? MIN FAMILIE - NÅR NOEN ER FATTIGE Norge 2017 · 30m · Torgeir Kalvehagen Norge er et rikt land. Likevel finnes det over 92 000 barn i Norge som opplever fattigdom

eller at familien har dårlig råd. 92 000 barn er det samme som to elever i hvert klasserom. Her møter du to av disse barna som forteller hvordan de opplever fattigdom i et av verdens rikeste land. DET TRYGGE HUSET Norge 2016 · 10m · Robin Jensen Fra 1992 til 2015 har 43 676 barn hatt et opphold på et av landets krisesentre. Disse barna har måtte flykte fra sitt hjem på grunn av vold, trusler og utrygge forhold.

I denne animerte dokumentarer har barna lånt vekk sin stemme og forteller hvordan de opplevde det å komme på krisesenter. HVORDAN TRYLLE PÅ EKTE Norge 2017 · 11m · Adrien Le Gall En kunstner viser hvordan vi alle kan trylle på ekte. For fantasien er noe som kan bli til virkelighet. Det beviser han gjennom å vise hele prosessen der han lager en gigantisk hund i metall.

MØT FILMSKAPERNE PREMIERE Fre 28.04. bff.no

09:30 31


FESTIVALTILBUD Gjelder festivaluka 25.-30. april

Vi feirer Barnefilmfestivalens 20-årsjubileum. Vi spanderer dessert på alle barn som spiser hos oss under festivalen! De voksne får en valgfri kaffe etter middagen. Det eneste dere må gjøre er å si Barnefilmfestivalen + La Famiglia = sant når dere besøker oss!

Åpent 11-22 www.lafa.no 32

Vestre Strandgate 22 – Kristiansand Booking: Tlf: 2222 9050 eller mail: kristian@lafa.no Kristiansand internasjonale barnefilmfestival 2017


bff.no

33


STRAWBERRY DAYS

FLUEFANGEREN

Sverige 2016 · 1t 30m · 12 år, anb. 14år · Wiktor Ericsson · Svensk og polsk tale engelsk tekst

Vi møter Ghani, en idealistisk lærer, som i løpet av en intens dag, mister sine egne prinsipper når han stenger elevene inne i klasserommet i et forsøk på å sementere den etniske konflikten blant barna og samtidig redde sin egen arbeidsplass.

Wojtek (15) reiser med foreldre til Sverige for å arbeide som Jordbærplukker. Han får raskt øynene opp for Anneli, bondens datter. De treffes i skjul. Omverden ikke vil godta forholdet. De blir fanget på hver sin side av konflikten som oppstår mellom svenskene og gjestearbeiderne. En sår kjærlighetshistorie om en polsk gjestearbeider og en svensk bondedatter. Filmen utspiller seg i et vakkert naturlandskap, men skildrer en verden full av ulikheter, motsetninger og fordommer. MØT REGISSØREN Tir 25.04. 11:45* Tir 25.04. 19:00 Ons 26.04. 19:00

Norge/Makedonia 2016 · 1t 49m · 6år, anb. 11år · Izer Aliu · Albansk tale - norsk tekst

Fluefangeren er et fengslende politisk drama som fanger vekst og fall av et diktatur i et klasserom. MØT FILMSKAPERNE Tor 27.04. 11:30* Fre 28.04. 11:45* Fre 28.04. 21:00 *NB! Vises på Aladdin Blå. Ingen internettbestilling.

*NB! Vises på Aladdin Blå. Ingen internettbestilling. 34

FILMFEST UNG 2017


I BLODET

1:54

Danmark 2016 · 1t 54m · 12år, anb. 14år · Rasmus Heisterberg · Dansk tale – engelsk tekst

Canada 2016 · 1t 46m · 15år · Yan England · NB! Fransk tale - engelsk tekst

Det er sommer i København – endeløse dager og ansvarsløse netter står på tapetet. Simon går på medisinstudiet med sin bestekompis, med resten av guttegjengen fester, drikker og jager de jenter, bare for å våkne dagen derpå for å gjenta rutinen. Likevel er det en tid for forandring mellom vennene. Når alle, bortsett fra Simon, bestemmer seg for å selge kollektivet de bor i, oppstår det gnisninger og trøbbel står for dør. Ons 26.04. 09:00* Tor 27.04. 19:00 *NB! Vises på Aladdin Blå. Ingen internettbestilling.

Oscarnominert regissør! Tim (16) går siste år på videregående. Han er en nerdete gutt med et naturtalent for løping. Tim har et godt øye til bestekameraten Francis. De to blir imidlertid trakassert av skolens drittsekk nummer 1 og hans gjeng. Tim er lei av å bli herset med og av å føle seg som en taper. Han bestemmer seg for å ta opp kampen med Jeff: «There are only two ways to solve your problems. Either you shut up and do absolutely nothing. Or you shut up and take care of it yourself. I choose option two!». Tir 25.04. 21:00 Tor 27.04. 09:15* *NB! Vises på Aladdin Blå. Ingen internettbestilling.

bff.no

35


LITTLE WING Finland 2016 · 1t 40m · 12år · Selma Vilhunen · NB! Finsk tale - engelsk tekst

Varpu (12) blir mer og mer voksen av seg. Moren klarer ikke å bli ordentlig voksen og oppfører seg mer som en søster enn mamma. De to bor alene og Varpu har aldri møtt faren. På rideskolen har alle sossejentene vellykkede foreldre og fine biler. Moren har ikke engang førerkort. En dag får Varpu nok. Hun stjeler en bil og reiser nordover på jakt etter sin far, som hun kun vet navnet på. Men det viser seg at han ikke er helt som hun hadde trodd. Tir 25.04. 12:00 Tor 27.04. 19:00

36

DET KOMMER EN DAG Danmark 2016 · 1t 59m · 12år · Jesper W. Nielsen · Dansk tale - engelsk tekst

Da brødrene Erik og Elmers mor blir syk, blir guttene plassert på det beryktede guttehjemmet Gudhjem. Året er 1967, men det er ikke noe ungdomsopprør å spore på hjemmet. I stedet er barna på hjemmet underlagt den maktsyke og voldelige forstanderen og de andre lærernes svik og mishandling. Sjokket er stort for Elmer og Erik, som sammen begynner å planlegge sin flukt … Ons 26.04. 11:45 Fre 28.04. 21:15

FILMFEST UNG 2017


ANTI

SAMEBLOD

Danmark 2016 · 1t 21m · 12 år, anb.14år · Morten BH · Dansk tale - engelsk tekst

Sverige 2016 · 1t 50m · 9år · Amanda Kernell · Svensk tale - norsk tekst

Året er 1991. Simon (16) og hans bestevenn Frede (16) bor i en kjedelig forstad utenfor København. Begge har det travelt med å gjøre absolutt ingenting.

Den samiske ungjenta Elle Marja (14) må forlate familien og sendes til internatskole sammen med de andre samiske barna. Her blir de usatt for grov rasisme og fornedrende rasebiologiske undersøkelser. Hun orker ikke en slik behandling og bestemme seg for bryte med den samiske kulturen og reise til Stockholm og prøver å få innpass i storsamfunnet.

Simon elsker å tegne. Da han oppdager graffiti får han skikkelig tenning. Nå kan han sette sitt avtrykk overalt! CHAOS, et beryktet graffiti-crew fra København, oppdager hans talent. Simon blir med i gjengen, men oppdager raskt at det innebærer mer enn han først trodde. Simon må ta valg som både vil påvirke hans vennskap og fremtid. Fre 28.04. 09:00* Fre 28.04. 19:00 *NB! Vises på Aladdin Blå. Ingen internettbestilling.

bff.no

Filmen gir et innblikk i hvordan det er å vokse opp i den samiske kulturen på 1930-tallet, samtidig som vi ser hvordan storsamfunnet har behandlet samene – hvor raseundersøkelser, ydmykelser og forskjellsbehandling var en del av hverdagen. Fre 28.04. 11:30

37


MISS IMPOSSIBLE

YOUR NAME

Frankrike 2016 · 1t 30m · 12år · Emilie Deleuze · NB! Fransk tale - engelsk tekst

Japan 2016 · 1t 46m · 9år, anb. 13år · Makoto Shinkai · Japansk tale - norsk tekst

Alle er håpløse mener Aurore (13). Hun har humørsvingninger som en jojo og alltid en krass replikk på lur. Foreldrene vil sende henne på internatskole. Den nye læreren mener hun burde interessere seg i eldgamle bøker. Gutta i bandet vil hun skal synge idiotiske tekster og kle seg opp i teite klær.

Et fyrverkeri av en film! Om tid, skjebnens gang og drømmene til to unge mennesker.

Alle har en mening om hvordan hun skal være. Aurore har ikke noe imot å forandre seg. Hun vet bare ikke helt hva hun selv vil, men en ting er sikkert: hun skal ikke bli som moren! En prisbelønnet, frisk og humoristisk film om identitet, familie og kjærlighet. Tor 27.04. 12:00 Fre 28.04. 19:15 Lør 29.04. 18:30

38

Mitsucha og Taki har aldri møtt hverandre. Hun bor på landet og lengter etter storbylivet, han er i Tokyo og ønsker seg et enkelt liv på landet. Alt endres når de en dag plutselig bytter identitet. Hennes sjel har tatt plass i hans kropp og hans i hennes. Er båndet mellom dem sterkt nok til å føre dem sammen? YOUR NAME er den største animasjonssuksessen i Japan siden CHIHIRO OG HEKSENE i 2001. Tir 25.04. 09:45 Tor 27.04. 09:30

FILMFEST UNG 2017


NORDISK KORT Anbefales fra 12 år · 1t 25m · Engelsk tekst

MIN HOMOSYSTER Sverige/Norge 2017 · Lia Hietala

En ung jentes møte med forventningene om å definere sin seksualitet, og om å skape, vinne og tape tillit.

HJARTASTEINN Island 2016 · 2t 9m · 12år · Guðmundur Arnar Guðmundsson · Norsk tekst

BITCHBOY Sverige 2016 · Måns Berthas

En dønn alvorlig, men samtidig humoristisk kortfilm om det å ikke ville tilgi.

Tenåringsguttene Thor og Christian bor i en avsidesliggende fiskerlandsby på Island. Det er en turbulent sommer med nye spennende opplevelser, den ene prøver å innynde seg hos jenta han er forelsket i, mens den andre opplever sterke og ukjente følelser for bestekameraten.

GENERATION MARS

Når sommeren omsider tar slutt, og den harde islandske naturen er tilbake, er det på tide å forlate lekeplassen og imøtekomme voksenlivet.

En gutt forsøker å skjule for sine kompiser at familien er fattig med ulike kreative metoder.

Tir 25.04. 09:00* *NB! Vises på Aladdin Blå. Ingen internettbestilling.

Norge 2016 · Alexander Armas Kereklidis Turpin

Astrid har vunnet et realityshow hvor premien er å bli sendt til Mars, uten å kunne komme tilbake.

GLASPÄRLAN Finland 2017 · Tommi Seitajoki

CAMPINGLIV Norge 2016 · Ina Lerner Grevstad

Rumenske Ada jobber som prostituert. På dagtid skyver Ada virkeligheten bort, men når kvelden kommer er det vanskelig å holde hemmeligheten skjult. Fre 28.04. 09:15* *NB! Vises på Aladdin Rød. Ingen internettbestilling.

bff.no

39


akt.no

Å kjøpe busskort er det lureste jeg har gjort Unngü dyre reisevaner. Ta bussen.

40

Kristiansand internasjonale barnefilmfestival 2017


UNGE DRØMMER Onsdag 26. april · kl. 18.30 · Varighet ca. 1,5t · Anb. fra 12 år. Alle unge har drømmer. Hva gir drømmene liv og hva dreper dem? I samarbeid med Strømmestiftelsen setter vi fokus på barn og ungdommers drømmer om fremtiden. Møt den internasjonale samtidskunstneren Per Fronth. I kveld viser han fotografier og forteller fra Strømmestiftelsens arbeid med utdanning og jobbskaping for ungdom i Bangladesh og Nepal. Det blir også visning av to prisvinnende norske dokumentarfilmer.

NÅR JEG HØRER FUGLENE SYNGE Norge 2016 · 7m · Trine Vallevik Håbjørg · Engelsk tekst Fem ivorianske barn har flyktet fra krig. I en flyktningeleir forteller de om sine håp og drømmer for framtiden.

KAYAYO - DE LEVENDE HANDLEKURVENE Norge 2016 · 32m · Mari Bakke Riise · Engelsk tekst Vi følger Bamunu (8). Hun har ikke sett familien siden hun ble sendt hjemmefra for to år siden. Vi følger henne gjennom en hard arbeidshverdag og lengsel etter å få komme hjem.

bff.no

41


Kristiansand museum er Sørlandets største friluftsmuseum som forteller om livet på landet og i byen. Her er det kafé og lekeplass med historiske leker. Bli med på omvisning og mating av dyr i sommer.

Odderøya museumshavn i Nodeviga er et levende museum med fokus på maritime aktiviteter og utstillinger for store og små. Lån en robåt, spikk en barkebåt og lær knuter og knop. Dette er sørlandsidyll på sitt beste!

Kristiansand kanonmuseum ligger i flott turterreng på Møvik utenfor Kristiansand. Her kan du se den nest største landkanonen som noen gang er montert, og bli med på en togtur rundt fortet med ammunisjonsjernbanen. Se vestagdermuseet.no for åpningstider, program og aktiviteter.

42

Kristiansand internasjonale barnefilmfestival 2017


TIDSPUNKT FORESTILLINGER TIRSDAG 25.4

ONSDAG 26.4

Tid

Film

Omtale

Tid

Film

Omtale

09:00

Hjartasteinn (Aladdin Blå*)

Side 39

09:00

I blodet (Aladdin Blå*)

Side 35

09:30

Richard Storken

Side 5

09:30

Tungeskjærerne

Side 18

09:30

Lærer Frosk

Side 23

09:30

To gode naboer

Side 12

09:30

Trio - Jakten på Olavsskrinet

Side 20

09:30

Rom 213

Side 8

09:45

Your Name

Side 38

09:30

Opp i det blå

Side 12

10:30

Trekkfugler

Side 10

09:30

Milo - Månens vokter

Side 19

10:30

I Øyehøyde

Side 4

09:45

Hunt for the wilderpeople

Side 13

10:30

Rabarbra

Side 26

11:15

Store-Bill og Lille-Bill

Side 7

11:30

Mother, I Love You

Side 18

11:15

Nono i sikk sakk

Side 27

11:30

Rauf

Side 4

11:30

Løvetannbarn

Side 16

11:45

Strawberry Days (Aladdin Blå*)

Side 34

11:30

Oskars Amerika

Side 24

11:30

Dyrene i Hakkebakkeskogen Side 20

12:00

Little Wing

Side 36

11:45

Det kommer en dag

Side 36

14:15

Karsten og Petra - ut på tur

Side 20

14:30

Barneraneren

Side 24

14:15

The Boss Baby

Side 20

14:30

Oskars Amerika

Side 24

14:15

Lærer Frosk

Side 23

14:30

Kjæledyrenes hemmelige liv Side 22

16:30

Snipp, snapp, snute

Side 28

16:30

Gråtass redder gården

Side 22

17:00

Richard Storken

Side 5

16:30

Skjønnheten og udyret

Side 20

17:00

Rabarbra

Side 26

17:00

Ulv og Krokodille

Side 29

17:00

Opp i det blå

Side 12

17:00

Opp i det blå

Side 12

17:00

Trio - Jakten på Olavsskrinet

Side 20

17:00

Rauf

Side 4

17:00

Eventyr i Arktis

Side 22

18:30

Side 41

18:00

I Øyehøyde

Side 4

Unge drømmer (Strømmestiftelsen)

19:00

Strawberry Days

Side 34

19:00

Strawberry Days

Side 34

19:00

Marcus & Martinus Sammen om drømmen

Side 22

19:00

Rom 213

Side 8

19:00

Little Men

Side 26

21:00

1:54

Side 35

*NB! Ingen internettbestilling. Fri entré. Med forbehold om endringer og feil. bff.no

43


TIDSPUNKT FORESTILLINGER TORSDAG 27.4

FREDAG 28.4

Tid

Film

Omtale

Tid

Film

Omtale

09:15

1:54 (Aladdin Blå*)

Side 35

09:00

Anti (Aladdin Blå*)

Side 37

09:30

Little Gangster

Side 22

09:15

Nordisk kort (Aladdin Rød*)

Side 39

09:30

Eventyr i Arktis

Side 22

09:30

Ugler og Mus

Side 9

09:30

Your Name

Side 38

09:30

Bamse og heksens datter

Side 20

09:30

Fannys flukt

Side 6

09:30

Norsk dokumentar

Side 31

09:45

Offline

Side 8

09:45

Cloudboy

Side 7

09:45

Ulv og Krokodille

Side 29

09:45

Gilberts grusomme hevn

Side 22

11:15

Kom´an Eddy!

Side 27

10:00

Norsk Kort og Godt

Side 30

11:30

Fluefangeren (Aladdin Blå*)

Side 34

11:15

Rauf

Side 4

11:45

Storm og ildbrevet

Side 15

11:15

Side 24

11:45

Det magiske fjellet

Side 17

Barneraneren (Aladdin Rød*)

12:00

Nino

Side 14

11:30

Sameblod

Side 37

12:00

Miss Impossible

Side 38

11:45

Ping-Pong kongen

Side 14

12:00

Little Men

Side 26

11:45

Fluefangeren (Aladdin Blå*) Side 34

14:30

Karsten og Petra - ut på tur

Side 20

12:00

Fannys flukt

Side 6

14:30

Tungeskjærerne

Side 18

12:15

Little Men

Side 26

14:30

Oskars Amerika

Side 24

12:15

Prinsesse Mononoke

Side 25

14:30

Mother, I Love You

Side 18

14:00

Ping-Pong kongen

Side 14

17:00

Trekkfugler

Side 10

14:00

Nono i sikk sakk

Side 27

17:00

Store-Bill og Lille-Bill

Side 7

14:00

Oskars Amerika

Side 24

17:00

Far til fire - på toppen

Side 10

14:00

Gilberts grusomme hevn

Side 22

17:00

Little Men

Side 26

16:30

Bamse og heksens datter

Side 20

18:45

Offline

Side 8

16:30

Prinsesse Mononoke

Side 25

18:45

Det magiske fjellet

Side 17

17:00

Cloudboy

Side 7

19:00

Little Wing

Side 36

17:00

Norsk Kort og Godt

Side 30

19:00

I blodet

Side 35

17:00

Iqbal og Superchippen

Side 7

17:30

Hunt for the wilderpeople

Side 13

19:00

Anti

Side 37

19:15

Miss Impossible

Side 38

21:00

Fluefangeren

Side 34

21:15

Det kommer en dag

Side 36

*NB! Ingen internettbestilling. Fri entré. Med forbehold om endringer og feil. 44

Kristiansand internasjonale barnefilmfestival 2017


TIDSPUNKT FORESTILLINGER LØRDAG 29.4

SØNDAG 30.4

Tid

Film

Omtale

Tid

Film

Omtale

11:45

I Øyehøyde

Side 4

13:00

Snipp, snapp, snute

Side 28

11:45

Nino

Side 14

13:00

Dyrene i Hakkebakkeskogen Side 20

12:00

Elleville Elfrid & Co

Side 16

13:00

Rabarbra

Side 26

12:15

Richard Storken

Side 5

13:15

Prinsesse Mononoke

Side 25

12:15

Ulv og Krokodille

Side 29

13:15

Kom´an Eddy!

Side 27

12:15

Karsten og Petra ut på tur

Side 20

14:00

Side 19

12:30

Skjønnheten og udyret

Side 20

14:00

Lærer Frosk

Side 23

SuperSøndag: Konsert med Superbandet og visning av Milo - Månens vokter

14:15

Far til fire - på toppen

Side 10

14:15

Nono i sikk sakk

Side 27

14:15

Norsk Kort og Godt

Side 30

14:45

Far til fire - på toppen

Side 10

14:15

Gilberts grusomme hevn

Side 22

14:45

Gråtass redder gården

Side 22

14:30

Cloudboy

Side 7

15:30

Little Gangster

Side 22

14:30

Løvetannbarn

Side 16

16:00

Trekkfugler

Side 10

15:00

Start en barnefilmklubb

Side 28

16:30

To gode naboer

Side 12

16:00

Storm og ildbrevet

Side 15

16:30

Iqbal og Superchippen

Side 6

16:00

Ugler og Mus

Side 9

16:30

The Boss Baby

Side 20

16:15

Iqbal og Superchippen

Side 7

16:45

Store-Bill og Lille-Bill

Side 7

16:15

Offline

Side 8

16:30

Tungeskjærerne

Side 18

16:30

Opp i det blå

Side 12

16:30

Marcus & Martinus Sammen om drømmen

Side 22

18:00

Prisutdeling (Aladdin Blå*)

18:15

Hunt for the wilderpeople

Side 13

18:15

Rom 213

Side 8

18:15

Det magiske fjellet

Side 17

18:30

Nono i sikk sakk

Side 27

18:30

Miss Impossible

Side 38

: TER T E BILL

, 5 6

Kjøp billetter på BFF.NO eller på Kristiansand kino. Billettsalget på kinoen starter 30 minutter før første forestilling.

*NB! Ingen internettbestilling. Fri entré. Med forbehold om endringer og feil. bff.no

45


STOLT SPONSOR AV BARNEFILMFESTIVALEN. MINI LADBAR HYBRID. Countryman blir den første ladbare og den mest drivstoffgjerrige MINI noensinne. Bilen har en elektrisk rekkevidde på fire mil* og totalt 224 hestekrefter. Bavaria Kristiansand T: 38 14 54 30 *Elektrisk rekkevidde avhenger av kjørestil, veiforhold, utetemperatur, varme/klima anlegg og forhåndstemperering. Drivstofforbruk 2,1/100 km ved blandet kjøring. CO2-utslipp 49 g/km. 46

Kristiansand internasjonale barnefilmfestival 2017


STØTTET AV:

www.kinosor.no

TAKK TIL:

bff.no

47


2017 © OP DESIGNSTUDIO LAYOUT & TRYKK: SYNKRON MEDIA AS

48

KRISTIANSAND INTERNASJONALE BARNEFILMFESTIVAL

Kristiansand internasjonale barnefilmfestival 2017

Barnefilmfestivalen program - 2017  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you