a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 1

Preporuke Civilne zaštite za kućanstva i ostale zatvorene prostore

Dragi samozastupnici mnogi od vas stanuju uz podršku u zajednici. Stan ili kuća u kojem živimo uz podršku izgleda kao svi drugi stanovi. U stanu ili kući možemo živjeti sami ili zajedno s drugim ljudima. U istom stanu ne bi trebalo živjeti više od 5 ljudi. Ljudi s kojima živimo zajedno u istom stanu zovemo cimeri.

U Hrvatskoj se provode mjere protiv sprječavanja širenja koronavisrusa zato je sad posebno važno da se tih mjera pridržavate. Mjere je donio Nacionalni stožer civilne zaštite. Ovdje možete pročitati kako se trebate ponašati u stanu ili kući u kojoj živite ili u ostalim zatvorenim prostorima.

 Ostanite kod kuće  Od svojih cimera probajte držati udaljenost od 2 metra


ako niste sigurni kolika je to udaljenost pitajte svoju osobu podrške  Ako je neki cimer bolestan nemojte biti blizu njega  Kišite i kašljajte u savijen lakat ili papirnatu maramicu.

Maramicu odmah bacite u kantu za otpatke koja ima poklopac  Ako imate povišenu temperaturu, kašalj i teže dišete telefonom nazovite svog liječnika ili nazovite broj telefona 113  Ako ste prehlađeni nosite zaštitnu masku da ne zarazite druge  Često i temeljito perite ruke  Nemojte dijeliti predmete s cimerima  Nemojte piti is iste čaše  Svatko treba koristiti svoj ručnik  Čaše i tanjure perite u suđerici  Ako nemate suđericu operite suđe ručno s deterdžentom i toplom vodom i dobro ga obrišite kuhinjskom krpom


 U stanu ili kući redovito otvorajte prozore i prozračite prostorije  Čistite redovno svoj stan ili kuću, usisavajte i brišite prašinu  Uz pomoć osobe podrške dezinfekcijskim sredstvima čistite stvari koje se često dodiruju poput:

kvaka

rukohvata daljinskih upravljača

mobitela

telefona i površina stola.  Očistite wc školjku,kadu i druge površine u kupaonici deterdžentom

te nakon toga dezinficirajte.  Istuširajte se i presvucite odjeću odmah nakon čišćenja.

Lako razumljive preporuke za kućanstva i ostale zatvorene prostore  

Lako razumljive preporuke za kućanstva i ostale zatvorene prostore

Lako razumljive preporuke za kućanstva i ostale zatvorene prostore  

Lako razumljive preporuke za kućanstva i ostale zatvorene prostore

Profile for damyan
Advertisement