Page 2

RIJEČ UREDNICE Dragi čitatelji, Prije svega htjela bih vam čestitati Novu godinu i zaželjeti da bude bolja od ove koja je iza nas! Tema ovog broja je pravo glasa. Izbori za Sabor su iza nas, a već nam stiže referendum za Europsku uniju. U ovom broju možete malo više saznati o ovoj temi. Naravno, kao i uvijek, priredili smo vam i zabavnik. Nadam se da ćete uživati čitajući naš časopis!

Urednica Senada Halilčević Novinari Hrvoje Forner Fadil Špuren Braco Nera Bajzec Snježana Kanjir Asistenti Ivana Poslon Ivana Kramarić Damjan Janjušević Glas samozastupnika tiskan je uz financijsku podršku fondacije Otvoreno društvo.

TEMA BROJA: PRAVO GLASA

This newsletter was supported by a grant from the Open Society Fundations.

Što znači pravo glasa? Pravo glasa znači da osoba može izaći na izbore i glasati. U Republici Hrvatskoj mogu glasati građani koji imaju osamnaest ili više godina. Osobe koje su lišene poslovne sposobnosti nemaju pravo glasa. Zašto je glasanje važno? Glasanje je važno jer tako možeš izabrati ljude za koje želiš da vode državu i donose važne odluke koje utječu na tvoj život. Kad glasaš znači da si uključen u zajednicu. To znači da te se poštuje kao građanina. U članku 29. Konvencije o pravima osoba s invaliditetom piše da: Osobe s invaliditetom imaju pravo sudjelovati na izborima. Sudjelovanje na izborima se mora olakšati, da bi svaka osoba s invaliditetom mogla sudjelovati na izborima. Osobe s invaliditetom imaju pravo glasati kako god žele.

2

Časopis Udruge za samozastupanje

Glas samozastupnika  

Glasilo hrvatskih samozastupnika

Glas samozastupnika  

Glasilo hrvatskih samozastupnika

Profile for damyan
Advertisement